Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 12:19   #2311
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
farbuję sama, od lat. Do fryzjera chodzę na strzyżenie, przy mojej fryzurze powinnam co jakieś 6 tygodni (chodzę niestety rzadziej), bo właśnie robi mi się okropny hełm
no to zdradzaj co to a farbka, bo moja Mamcia farbuje na podobne odcienie, to jej doradzę, bo piękny jest
Stary 2012-10-23, 12:21   #2312
phdwao
Zakorzenienie

Depoison u nas z morylem bylo to damo, maly cieszyl sie i poszczal do niego, tak sie tozkrecil ze zapomnial plakac miedzy 18-19 tak jak to robi codziennie latwo mu sie go chwyta i wklada do buzi jest hicior!
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:24   #2313
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Ad.1 Też to doczytałam i już małżowi zapowiedziałam, że trzeba kupić Tylko muszę poszperać jaką, bo z tego co wiem, można się naciąć na strasznie śmierdzące te maty, a tego zapachu podobno niczym nie idzie usunąć

Ad.2 U nas problem podobny, po chwilowym pogodzeniu się z butelką Luśka znowu ją odrzuciła. Wczoraj zjadła trochę ale musiałam ją mocno tulić i kołysać w tym samym czasie... No a żelazo jakoś muszę jej podawać. Do tego jeszcze zaczęła mi cyrki przy cycku odstawiać, ja nie wiem co się z nią dzeje
My mamy matę skip hop - ściągnęłam od koleżanki i polecam. Z bezpiecznych materiałów i nie śmierdzi. Jest duża i dobrze nam służy. Cena na początku może trochę odstraszyć ale ja nie żałuję
A jak przekonałaś Luśkę do butli? bo piszesz że przez chwilę się z nia pogodziła... ja już nie wiem co robić...
Stary 2012-10-23, 12:25   #2314
agunia82
Zakorzenienie

Balbinko jeszcze raz dzięki Ci za tego linka
Położyłam dzisiaj Lu na brzuszku na karimacie i cud! Jak ostatnio na brzuchu mi w ogóle leżeć nie chciała, cała aż chodziła, ręce się rozjeżdżały, głowa co chwilę leciała w dół i był ryk, tak teraz po chwili takiej nerwówki rączki się uspokoiły (stawiam, że to dlatego, że nie miała nic, co mogłaby złapać i ciągnąć), główka poszła ładnie do góry, a jeszcze jak siadłam przed nią i zaczęłam tarmosić folię bąbelkową i nią szeleścić, to już istny raj! Leżała sobie spokojnie, obserwowała folię i - uwaga - w pewnej chwili zaczęła otwierać piąstki, czyli pełen relaks Potem piąstki się jeszcze co jakiś czas zamykały, ale znowu je otwierała, ręce też uciekały, ale szybko je sama sobie poprawiała - normalnie pełen sukces I tak wytrzymała na brzuszku jakieś pół godziny - to chyba rekord.
Teraz jestem już pewna - mata piankowa to moje must have, karimata na dłuższą metę się nie sprawdzi, bo jest za wąska
Też myślę nad tą matą skip hop

Co do butli jak pisałam - zauważyłam, że jak ją mocno do siebie przytulę, tak że ją mocno obejmuje i nie ma jak się wierzgać, a do tego nią kołyszę na boki, to jakoś jej się tą butlę udaje zassać. Wczoraj przez chwilkę, a dzisiaj już ładniej się zassała i zjadła bez ryku, w końcu!

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-23 o 12:27
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:28   #2315
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dobra, chwalę się prezentami.

Ad 1 i 2. Dwuczęściowy kombinezon. Zeszlachtany jak ta lala
Ad 3. Spodnie, które z materiału przypominają gumę
Ad 4. Bez komentarza
Ad 5. Kombinezon jest tak szeroki i ma tak nieprzyjemny materiał, że szok

Z dedykacją dla Depoison, buty po TŻ na których foty czekasz tyle czasu
O llllosie w pierwszym momencie zaczęłam oglądać zdjęcia i pomyślałam że Ty tak na serio... Myślę sobie "Laska zwariowała" dopiero potem obczaiłam komentarze heheh niezłe ciuszki
Stary 2012-10-23, 12:35   #2316
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
z czym?
oj, kochana, powtórka z zoologii - to motyl jest!
no przeciez to logiczne
a tak na poważnie to czasami łapię się, ze o czymś myślę a piszę czy mówię o czymś zupełnie innym. chyba jakieś problemy z głową mam czasami

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:39   #2317
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Zwróć uwagę na to, że ta ze zwierzątkami jest mniejsza niż pozostałe (chociaż wizualnie chyba najładniejsza).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 12:40   #2318
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A wiecie może jak noworodek, będąc na brzuszku podnosi głowę opierając się na wyprostowanych rękach, to jest coś nie halo? Wiecie, niby te dzieci później zapominają to i uczą się jakby od nowa podnosić główkę. To jest chyba właśnie związane z odruchem pomagającym dziecku przy porodzie
To był maiło sens. Mój Franciszek kilka tygodni po porodzie trzymał głowę bardzo wysoko, a potem jakby zapomniał jak to się robi.
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Smakowało Blance?
Ja chyba zacznę od soku z marchewki.
Domowej roboty czy kupnego?
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Nawet w foteliku przekręca się na bok jaki to jest kręciel
słodka wiercipięta
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moja tez se przed chwilą lezała naplecach, przelreiła sie na lajcie na bok i znowu an plecy

dziewczyny czy króras uzywa herbatki z hipa koper wloski?
My używamy, a co?
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Najpierw się skrzywiła, a potem śmiała przy wkładaniu łyżeczki do buzi. Ale myślę, że jej nie smakowało, woli mleczko

Linka, ja też tak mam paradoksalnie. Jednak chcąc wrócić do pracy i nie odstawiać małej od MLEKA, nie od piersi (bo pierś sama odrzuciła jakiś czas temu) tak drastycznie, postanowiłam ograniczyć laktację i podawać mm (nie ukrywam, że też dla własnej wygody, bo ciągłe odciaganie i mordowanie się z tym mnie dobijało!!).

My.
Pumcia a nie chcesz po prostu tabletek na zanik laktacji od gina?? Ja mam iśc w grudniu po nie. Ale u mnie zmniejszenie laktacji nastało im więcej wprowadzałam mm. Teraz mam tak pół na pół. Pół dnia mm i pół dnia kp. Tzn. karmię w sposób mieszany.
Cytat:
Hejka
Oj jak ja się dzisiaj wyspałam obudziłam się (tak - ja a nie mała) o 4, obudziłam i nakarmiłam Luśkę, a potem o 9.30 usłyszałam... nie, nie płacz, tylko że Luśka bawi się smokiem więc jeszcze chwilkę poleżałam i dopiero ją wzięłam do karmienia. Piękny poranek

a odciągasz jej profilaktycznie wydzielinkę codziennie?
Luśka też miała katar, odciągałam co i rusz, zakraplałam nosek i właściwie już prawie całkiem katar minął. U pediatry byliśmy, ale to tak przy okazji wyszło, bo wizytę mieliśmy wcześniej umówioną, i ona nic na to nie powiedziała, tylko zajrzała do gardła i było ok. Jakby wizyta nie była umówiona to bym nie szła do pediatry, ale jak Ty się martwisz to jasne, że idź
Aha i pamiętaj, jeśli to tylko katarek to nie rezygnuj ze spacerów, dzieciom się lepiej na dworze oddycha

:
Pozazdrościc takiego poranka A czym zakraplasz? Wodą morską?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:43   #2319
prince_polo
Zakorzenienie

wlasnie wrociłysmy bylysmy tez na spacerku/

pediatra mowila ze to wiotkosc krtani i to jest normalne. ufff
głowke ma 40 cm wazy 6200 polozyla Ja na brzuszke i ta sie na przedramieniu slicznie podnosila i nawet jeszcze wyzej. Mowila ze bardzo ladnie. O mostku nie powiedziala nic. tzn ze to nic zlego. Bo akurat zobaczyla bo mała przy zmianie pampka tak zrobila i nie zwrcila na to uwagiw eic chyba jest ok.

no i na oczku zrobił Jej sie naczyniak.:9 rano zauwazyłam popekane krwinki i rozową plame. I wlasnie to to. Ale nic nie kazała z tym robic/.

a i mierzyła małej cisnienie. W jednej rączce wyszlo za wysokie. Zmierzyla w drugie niby lepsze. Ale jutro mamy wyniki krwi min na kreatynine. No i mocz bo mała w nocy niesika i ewidentnie nie moze.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

pytam o koper bo wydawąło mi sie z eod niego mała wtedy nie robia kupy.(bo wedy Jej dawałam zeby robila a itak nie robila) i niewiem czy jej dawac czy nie?a ta na trawienie mi sie skonczyla i tą bym dawała.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:44   #2320
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ad 4. Bez komentarza

BŁAGAM ubierz Fabisia w "bez komentarza" i cyknij foto
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:48   #2321
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Zwróć uwagę na to, że ta ze zwierzątkami jest mniejsza niż pozostałe (chociaż wizualnie chyba najładniejsza).
a Ty którą masz? Bo mi właśnie ta ze zwierzakami się najbardziej podoba

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Pozazdrościc takiego poranka A czym zakraplasz? Wodą morską?
tak, wodą morską więc właściwie to nie zakraplam a psikam

Cytat:

głowke ma 40 cm wazy 6200 polozyla Ja na brzuszke i ta sie na przedramieniu slicznie podnosila i nawet jeszcze wyzej. Mowila ze bardzo ladnie. O mostku nie powiedziala nic. tzn ze to nic zlego. Bo akurat zobaczyla bo mała przy zmianie pampka tak zrobila i nie zwrcila na to uwagiw eic chyba jest ok.

no i na oczku zrobił Jej sie naczyniak.:9 rano zauwazyłam popekane krwinki i rozową plame. I wlasnie to to. Ale nic nie kazała z tym robic/.
no to dobre wieści
a z naczyniakami to ogólnie nic się nie robi, o ile nie zaczynają za bardzo rosnąć. Obserwuj tylko, czy się nadmiernie nie powiększa (ale powody do niepokoju są dopiero, jak naprawdę zaczyna szybko rosnąć i robi się bardzo duży)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 12:49   #2322
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
kurde...dzis mala miala miec eeg,mialam po poludniu zadzwonic jak analiza a teraz mowia ze mam juztro przyjechac do poludnia bo teraz nie juz ordynatora.To po co kazali dzwonic? Albo znow jakies problemy bo zawsze wqszytsko gadaja przez tel tylko nie zle wiadomosci...pozatym mała slabiej rusza sie lewostronnie...
oby było wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj byliśmy u kardiologa- otwór się zmniejsza w ciągu 3 miesięcy zmniejszył się o 1 milimetr ,następna wizyta 22.04.2013 .
Kupiłam sobie kiecke na chrzciny, i body dla Patryka(takie jak na fotce,tyko ,że jednolite zielone)
dobre wieści Gdzie kiecke kupiłaś i za ilę? Bo chcę kupić sobie taką na wesele siostry

Cytat:
Hejka!
Jesteśmy już po chrzcinach Wszystko wyszło superancko, malutka była grzecznym rozbawionym aniołkiem, który śmiał się nawet podczas chrztu, a całe przydługawe kazanie przespała. Impreza równie udana, mała ani nie zapłakała, tylko zabawiała gości, co jakiś czas robiąc sobie drzemki. Idealnie. Goście dopisali, całość wyszła dobrze, nieskromnie mówiąc, bo przygotowywałam wszystko sama z mamą. Nie powiem, jestem umęczona, plecy odmawiają mi posłuszeństwa, ale warto było
brawa dla małej

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Czy w Rosmanie jest Hipp Bio Combotic? Bo na stronie nie ma
jest, ale tylko w tej dużej puszce, ale ceny nie pamiętam

Tak się bawiłam aparatem, że jak w końcu doszłam co do czego i zrobiłam ze 3 zdjęcia, to bateria padła

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:51   #2323
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heej my juz po szczepieniu.
mala byla bardzo dzielna zaplakala tylko przy wkluciach. pozniej juz byla usmiechnieta.
Moja dzielna dzewczynka.
Mam nadzieje ze nie wystpia reakcje poszczepienne n razie jest spoko...

No i wazy 6580

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:54   #2324
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przegapiłam Twój wcześniejszy post, więc nie wiem, co dokładnie Cię martwi.
Moje dziecię bardzo się ślini jak jest spragnione. Potrafi wtedy wciągnąć 100 ml herbatki i chciałoby jeszcze.
mój jak jest spragniony to ma bardzo gęstą ślinę. i wtedy rzeczywiście jesst w stanie wydoic butlę herbatki. ALE to ślinienie to objaw występujący cały dzień od rana do nocy.

[
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Boze jak ja bym chciala tu z Wami pogadac...ale sie nie da!!!!!!!!!!! W czwartek ide znowu do pediatry z malym. Odkąd skonczyl 2 m-ce jest taki RYK ze uszy opadają....płacze razem z nim, najgorsze ze to juz nawet nie wieczorami tylko ale w ciagu dnia, nie moze spac i płacze, wybudza sie z wielkim krzykiem na wieczór daje mu czopek viburcon zeby mógł sie wyciszyc chociaz wtedy. Ale nie wiem czy mozna ten czopek dawac codziennie wiec musze isc do lekarza.....mam wrazenie ze to brzuszek, bo jak masuje i podgrzewam brzuszek to jest spokój i odlatuje....
Może to skok rozwojowt?? Trzymam kciuki żeby było lepiej
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

Używacie jakiegoś programu do zdjęć, zanim je wkleicie np na bloga??

trzymam kciuki

?
Ad. 1. Photoscape albo picassa
Ad.2. Thx!
Cytat:

Ad 4. Bez komentarza

Łoo matko też jej kiedyś na lumpach coś kup i daj w prezencie
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

U mnie tragedia... sama nie wiem czy jest lepiej czy gorzej Jak mnie jedno przestaje boleć, to do tego dochodzi ból czegoś innego Jeszcze pogoda do d... i głowa mnie jeszcze bardziej boli A myślałam, że nie mogę się gorzej czuć niż wtedy w maju jak trafiłam do szpitala...
Haniu nie jesteś sama w chorobie! łącze się z Tobą w bólu. Jeszcze dzisiaj mały cały czas chce byc na rączkach. Jak nie to ryk
Cytat:
Balbinko jeszcze raz dzięki Ci za tego linka
Położyłam dzisiaj Lu na brzuszku na karimacie i cud! Jak ostatnio na brzuchu mi w ogóle leżeć nie chciała, cała aż chodziła, ręce się rozjeżdżały, głowa co chwilę leciała w dół i był ryk, tak teraz po chwili takiej nerwówki rączki się uspokoiły (stawiam, że to dlatego, że nie miała nic, co mogłaby złapać i ciągnąć), główka poszła ładnie do góry, a jeszcze jak siadłam przed nią i zaczęłam tarmosić folię bąbelkową i nią szeleścić, to już istny raj! Leżała sobie spokojnie, obserwowała folię i - uwaga - w pewnej chwili zaczęła otwierać piąstki, czyli pełen relaks Potem piąstki się jeszcze co jakiś czas zamykały, ale znowu je otwierała, ręce też uciekały, ale szybko je sama sobie poprawiała - normalnie pełen sukces I tak wytrzymała na brzuszku jakieś pół godziny - to chyba rekord.
Teraz jestem już pewna - mata piankowa to moje must have, karimata na dłuższą metę się nie sprawdzi, bo jest za wąska

Co do butli jak pisałam - zauważyłam, że jak ją mocno do siebie przytulę, tak że ją mocno obejmuje i nie ma jak się wierzgać, a do tego nią kołyszę na boki, to jakoś jej się tą butlę udaje zassać. Wczoraj przez chwilkę, a dzisiaj już ładniej się zassała i zjadła bez ryku, w końcu!
OOOo sięgam karimatę z szafy i będziemy cwiczyc.
Cytat:

a i mierzyła małej cisnienie. W jednej rączce wyszlo za wysokie. Zmierzyla w drugie niby lepsze. Ale jutro mamy wyniki krwi min na kreatynine. No i mocz bo mała w nocy niesika i ewidentnie nie moze.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

pytam o koper bo wydawąło mi sie z eod niego mała wtedy nie robia kupy.(bo wedy Jej dawałam zeby robila a itak nie robila) i niewiem czy jej dawac czy nie?a ta na trawienie mi sie skonczyla i tą bym dawała.
No to super, że wszystko gra!!! Mój mały też charczy ale ma tak już od dawna więc się aż tak nie martwię. Żadnych innych objawów nie ma. W sensie ładnie je, a z noska mu nic nie leci.
A co do herbatek to powiem ci, że nieważne jaką karmię i tak mały robi kupkę co trzy dni. Daję tak ok 100ml dziennie. Ogólnie one są wszystkie dosładzane glukozą a glukoza wywołuje zaparcia.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
tak, wodą morską więc właściwie to nie zakraplam a psikam

)
To wodą morską my też zakraplamy rano i wieczorem. Mały to uwielbia. Cieszy się przy tym jak nie wiem A pytałam boo myślałam, że na katarek coś innego się daje.

Idę prasowac
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:55   #2325
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
To wodą morską my też zakraplamy rano i wieczorem. Mały to uwielbia. Cieszy się przy tym jak nie wiem A pytałam boo myślałam, że na katarek coś innego się daje.

Idę prasowac
nie, po prostu częściej jej psikałam i tyle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 12:57   #2326
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
mala byla bardzo dzielna zaplakala tylko przy wkluciach. pozniej juz byla usmiechnieta.
Moja dzielna dzewczynka.

No i wazy 6580
dla Amelki,dzielna dziewczynka
Stary 2012-10-23, 12:57   #2327
depoison
Zadomowienie

Cytat:
a mi powiedzieli na takie coś, że to taki charakter dziecko ma....
mi wcześniej z kolei sugerowano, że to pewnie brzuszek i musi samo minąć. Teraz też przychylają się bardziej do koncepcji, że charakter, ale skoro jest możliwość sprawdzenia - to czemu nie?

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
no to zdradzaj co to a farbka, bo moja Mamcia farbuje na podobne odcienie, to jej doradzę, bo piękny jest
pojęcia nie mam.
Nie wiem ani jaka firma, ani jaki kolor - poznaję po pani na pudełku
Jak będę w drogerii, to postaram się zwrócić na to uwagę

Aha, i bardzo chciałam podziękować karmelkowi za cynk, że mata "Domek" Lamaze jest w Tesco za 149 zł. Rzeczywiście jest - i już jest nasza! Wysłałam po nią babcię, Zosia dostanie ją na początku listopada (i pomyśleć, że na allegro jest po 240, raz tylko była za 180, to się wszyscy dziwili, czemu taka tania)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:57   #2328
pumas
Zakorzenienie

Anna, myślę o tych tabletkach, jeśli do grudnia laktacja mi nie zaniknie całkowicie, to pewnie po nie sięgnę, nie chcę się mordować z okładaniem kapuchą np.

Prince, duża Rozalka, gratuluję ! I najważniejsze, że zdrowa !!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:58   #2329
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ooo czyli dobrze że poszłaś na wizytę to musisz łapać siuśki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 13:01   #2330
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dzielna dzewczynka.

No i wazy 6580
ładna waga, super

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:09   #2331
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobre wieści
a z naczyniakami to ogólnie nic się nie robi, o ile nie zaczynają za bardzo rosnąć. Obserwuj tylko, czy się nadmiernie nie powiększa (ale powody do niepokoju są dopiero, jak naprawdę zaczyna szybko rosnąć i robi się bardzo duży)
nom bede obserwowała. jeszcz emnie te cisnienie wysokie zmartwiło. No ale zobaczymy po wynikach

ciekawe o co poziom kreatyniny
Cytat:

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ooo czyli dobrze że poszłaś na wizytę to musisz łapać siuśki?
nom u mojej to akurat nie problem. Bo wystarczy z eJa pogilam po brzuchu i bede mowic siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiii i zaraz leci

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

[QUOTE=anna99302;37208847
No to super, że wszystko gra!!! Mój mały też charczy ale ma tak już od dawna więc się aż tak nie martwię. Żadnych innych objawów nie ma. W sensie ładnie je, a z noska mu nic nie leci.
A co do herbatek to powiem ci, że nieważne jaką karmię i tak mały robi kupkę co trzy dni. Daję tak ok 100ml dziennie. Ogólnie one są wszystkie dosładzane glukozą a glukoza wywołuje zaparcia.:[/QUOTE]

Cytat:
no wiem ze z glukoza są. Ale po tej na lepsze trawienie Ona niema zaprc. A wtedy miała.

a odciągasz jej profilaktycznie wydzielinkę codziennie?
Luśka też miała katar, odciągałam co i rusz, zakraplałam nosek i właściwie już prawie całkiem katar minął. U pediatry byliśmy, ale to tak przy okazji wyszło, bo wizytę mieliśmy wcześniej umówioną, i ona nic na to nie powiedziała, tylko zajrzała do gardła i było ok. Jakby wizyta nie była umówiona to bym nie szła do pediatry, ale jak Ty się martwisz to jasne, że idź
Aha i pamiętaj, jeśli to tylko katarek to nie rezygnuj ze spacerów, dzieciom się lepiej na dworze oddycha
:
tak odciagam ale czesto ma sucho i niema co odciagac. Chyba ze psikne to wtedy. ALe nie codziennie

dzis kataru niemaiła. Charczała ale z nosa nie ciekło. I dalej kataru niema
[QUOTE=Paulaaa23;37206927]czemu ja nie mam twojego bloga w ulubionych?

a niewiem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-23, 13:09   #2332
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Używacie jakiegoś programu do zdjęć, zanim je wkleicie np na bloga??
Photoshopa i bezpłatnego Irfan View (w wersji polskiej).

Depoison - przypomniałaś mi , że teraz (jeszcze) mam kasę na zastąpienie jedynego wielokrotnie rejestrowanego
programu w moim lapku takim, który będzie tylko mój.
Na pewno nie będzie miał tak rozbudowanego menu, jak obecny, ale chyba i tak korzystam głównie z funkcji podstawowych.

Zamówiłam: Photoshop Elements 11 PL Win
Box: 275 zł + 23% VAT (338,25 zł brutto)
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:09   #2333
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dzielna dzewczynka.

No i wazy 6580

Cytat:
Haniu nie jesteś sama w chorobie! łącze się z Tobą w bólu. Jeszcze dzisiaj mały cały czas chce byc na rączkach. Jak nie to ryk
Współczuję kochana

Dziś już mnie tak gardło nie boli i mogę prawie normalnie przełykać A jak już mogę jeść to myślę, że szybko do zdrowia wrócę
Został mi kurczak z tego rosołu-chcę zrobić potrawkę z kurczaka żeby się to nie zmarnowało Znalazłam jakiś przepis w necie, ale może któraś z Was ma sprawdzony przepis?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 13:11   #2334
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

to wiesci dobre, oby jeszcze wyniki były ok
Cytat:
Moja dzielna dzewczynka.

No i wazy 6580
super

my po spacerku
Stary 2012-10-23, 13:15   #2335
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Anna, myślę o tych tabletkach, jeśli do grudnia laktacja mi nie zaniknie całkowicie, to pewnie po nie sięgnę, nie chcę się mordować z okładaniem kapuchą np.

ja juz kapuste odpuscilam jej zapach przyprawial mnie o mdlosci.
Ale pije szalwie, 3 filizanki dziennie.
I robie oklady na piersi z roztworu solnego

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

dziekuje dziewczyny za kciuki jestescie nieocenione

za 8 dni lece juuhuuu

Amelcia
Stary 2012-10-23, 13:16   #2336
phdwao
Zakorzenienie

mamka pij herbate mietową

kurde moja dziecko takie grzeczne że zaczynam sie nudzić
Stary 2012-10-23, 13:17   #2337
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minimum3znaki Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie
Nazywam sie Kamila, mam 25 lat w lipcu urodziłam swoje pierwsze dziecko Mikołaja Chciałabym przyłączyć się do wątku i również z Wami podyskutować na różne tematy Pozdrawiamy
witaj

Cytat:
Napisane przez minimum3znaki Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja żeby zatrzymać laktację, smarowałam piersi spirytusem 95% Stary babciny sposób, ale działa
Tylko ja miałam bardzo mało pokarmu i po 3 tygodniach musiałam zrezygnować z karmienia piersią
nie szczypało?

Cytat:
Hej. Fajnie, że wpadłaś

Fabi właśnie wstał. Spał aż 5 minut W syfie dosłownie tonę TŻ nie ma, znowu pojechał, a ja nie mam jak iść do komorniczki Aaaa normalnie w łeb sobie strzelić. Jeszcze dziś na 16 znowu kurs.
Ach, pokażę Wam jakie boskie ciuszki teściowa mi dała
ja też. W weekend jak jeździliśmy po rodzinie nie mogłam się napatrzeć jaki wszędzie porządek i błysk... A ja nie mam ani możliwości, ani nawet chęci by w takim małym mieszkanku ogarnąć

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Boze jak ja bym chciala tu z Wami pogadac...ale sie nie da!!!!!!!!!!! W czwartek ide znowu do pediatry z malym. Odkąd skonczyl 2 m-ce jest taki RYK ze uszy opadają....płacze razem z nim, najgorsze ze to juz nawet nie wieczorami tylko ale w ciagu dnia, nie moze spac i płacze, wybudza sie z wielkim krzykiem na wieczór daje mu czopek viburcon zeby mógł sie wyciszyc chociaz wtedy. Ale nie wiem czy mozna ten czopek dawac codziennie wiec musze isc do lekarza.....mam wrazenie ze to brzuszek, bo jak masuje i podgrzewam brzuszek to jest spokój i odlatuje....
oj biedni

Cytat:

Ad 4. Bez komentarza

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Tak, zazwyczaj wypijam sobie Radlerka do obiado-kolacji, czyli w okolicach 17/18, czasmi nawet 19tej. Pierś podaję na noc, ok 21. To piwko ma raptem 2%, więc po takim czasie raczej nie ma po nim śladu, a jeśli jest, to na pewno nie większy, niż po spożyciu ogórków kiszonych lub produktu mlecznego, który ma w składzie drożdże i ulega fermentacji (kefir, maślanka, jogurt...)
aha. ja jeszcze nie próbowałam jeść ogórków kiszonych ani jogurtów itp, więc nie wiem jak mały zareaguje.. Po jogurtach wcześniej miał kolki.. Ale wczoraj wypiłam szklankę pepsi i nic mu nie było

Cytat:
Moja dzielna dzewczynka.

No i wazy 6580
suoer

Cytat:
Ad. 1. Photoscape albo picassa
a skąd to ściągnąć??

Prince skąd mam wziąć link do twojego bloga??

Mały się przed chwilą obsrał po samą szyję Wszystko w kupie, kocyk, na którym leżał też

Edytowane przez Paulaaa23
Czas edycji: 2012-10-23 o 13:20
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 13:20   #2338
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

moja wlasnie spi

a ja dzis doznałam szoku. SPotkalam kumpele i miala do mnie pretensje ze mialam oddzownic co do spaceru(bo kiedys dzownila ona zebysmy szly ale ja dostalam wtedy ten bolesny okres i niemialam sily a bylo mi to anwet na reke) i ona uwaza ze chodze sama a po nia nie zadzownie.
Sory ale wjednej klasie bylysmy przez nia sie poklucilam na dobre z przyjaciołką ktora od dziecka znaam z Nia sie ztreszta nie lubiłam,. A teraz mam z nią na spacery chodzic? Jakos mi nie zbytnio sie chce

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
w

Prince masz bloga??
:
tak

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-10-23 o 19:46
Stary 2012-10-23, 13:22   #2339
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mamka pij herbate mietową

srednio lubie :P
chociaz szalwia tez jest ochydna

Amelcia
Stary 2012-10-23, 13:22   #2340
chmielinka
Zadomowienie

hej

coś moja niunia ostatniow nocy śpi niespokojnie i po przeburzeniu na jedzenie, później nie chce usnąć. Już jeste okropnie zmęczona.

Dziewczyny arobiłyście mi ochoty na tę matę
Moja niunia od paru dni jak leży na brzuszku to nie potrafi główki podnieść i od razu sę denerwuje a juz to robiła tak ładnie

Cytat:

Ad 4. Bez komentarza

boskie

Cytat:
ja Hani daję tę herbatkę w granulacie i nie mamy problemów z kupą. Z tym, że ona jest na mm a i tak robi ok 5 kup dziennie, więc raczej ma taką naturę.
A może byś spróbowała takiej herbatki ale bez dodatku glukozy? np. taką zaparzaną w saszetkach dla dzieci. I zrobić taką słabszą ?

Mrówka dzisiaj mój małż po pracy wyśle Ci pampki. Miałam to zrobić wczoraj ale skończył mi się szary papier żeby je zapakować

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości