|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Cytat:
A to takie istotne? Ja juz trzecia noc z rzedu nie pamietam, czy karmilam. Znaczyloby to tyle, ze Ruri przespala 7h, ale czy to mozliwe to nie wiem |
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaslablam dziś w łazience. Zaczęło się kręcić w głowie jak Wycieralam się ręcznikiem. Ciemno przed oczami, głucho. Zawolałam męża i juz nie pamiętam. Siedziałam na kibelku i miałam podobno otwarte oczy. Zaniósł mnie do łóżka a w międzyczasie syrena bo cycek. Oprzytomnialam ale dalej jestem słaba i w sumie nie wiemy co zrobić. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mowisz ze nie wiesz czy mala pila czy leciala w kulki - a wiec skoro nie chcesz byc ciagle dojną... to kontroluj czy pije czy spi a ze zasypiasz to nie jej wina. Niestety malutka na koniec picia nie powie 'haaalo mamutka wstawaj. Ja sie najadlam i mozesz mnie odlozyc do mojego lozeczka' karmisz ja w lozku? Moze skoro zasypiasz to idz w inne miejsce w mieszkaniu. Albo ustawiaj sobie budzic co 10 minut.Co do omdlenia ja zemdlalam 2 razy w tym tyg ale to na 100% zmeczenie. Moze skontroluj to u lekarza jesli sie lepiej nie poczujesz? Mialas niedawno bardzo ciezki porod wiec tego nie ignoruj. Wgl jak Twoje samopoczucie i podejscie do malej i nowej sytuacji? Twoje posty sa jakies ciagle smutne lub takie troche z pretensja...
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ludzie! Dopiero wstalam :-D Karmiłam mala do 8 i jeszcze przysnelismy i sami się obudzilismy teraz a ksiezniczka śpi
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Agu ma racje, że kp to takie trochę zamienianie się w dojarkę
i trzeba to zaakceptować. Ja żeby nie zasnąć w nocy karmię Małą w jej pokoju w fotelu. W łóżku karmię czasami w dzień i wtedy np coś oglądam (wiadomości czy coś takiego). Raz mi się zdarzyło zasnąć z Małą przy piersi ale ona się sama odłączyła i tak sobie spałyśmy ![]() Dziś w nocy TŻ wstał do Małej o 1:30 i ja miałam spać do następnego karmienia (dał jej flaszkę ściągniętą ok 23) a gdzie tam obudziłam się przed 4 bo mi się mleko lało i piersi bolały. Jak widać 5h przerwy dla mojego biustu to za dużo Ridja- a jak morfologia? Ja miałam zawroty głowy i było mi słabo jak miałam po porodzie niską hemoglobinę. Do tego dochodzi niewyspanie , zmęczenie fizyczne i łatwo o zasłabnięcie.
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama mówi ze mała na pewno się najada tylko chce bliskości. Rzeczywiście dziś mój mąż ja bujal nosił i położył na sobie i w końcu zasnęła bez cyca wiec może jest nadzieja. Jem i pije. Mąż mnie pilnuje z jedzeniem a pije non stop bo mnie suszy cały czas. Mam niska hemoglobine i biorę żelazo. Mąż mówi ze jak odleciałam to zaczęłam się trzasc, bardzo się wystraszył. Może bym pojechała zrobić morfologie tylko nie wiem czy w niedziele pobierają krew. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mialam takie początki w domu masakra . Teraz jak w nocy przespie 4 godziny to jest naprawdę dobrze
spokojnie te pierwsze dni są najgorsze
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
Mnie najbardziej pomogły ciepłe okłady (ale nie leciało mleko samo jak piszecie) a później liście kapusty z lodówki i wtedy zaczynało tryskac mleko. Tych grudek pozbył am się po kilku godzinach takich okladow. Jezu jak bolał mnie cycek.. a nie mogłam laktatorem ściągać.. po cieplej kąpieli termofor z pestek wiśni i kapusta. Cudnie.
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój wczoraj po kąpieli zostawił cały ☠☠☠☠☠☠☠nik w łazience i poleciał do salonu. Ja byłam z małym w sypialni i jak usłyszałam dźwięk włączonego laptopa do cholery dostałam! Powiedziałam mu ze jak skończę karmić chce iść się umyć więc chcę wolna wannę i przewijak naszykowany na nocne przbieranie, chyba że sam będzie w nocy wstawal :-( Później oglądaliśmy film i on do mnie ze musimy się wspierać i że nie mogę się na nim wyrzywać... No to wtedy nie wytrzymałam i mówię, że wolę zamiast takich pustych słów żeby zaczął faktycznie pomagać! Co mi po jego gadaniu jak nic za tym nie idzie?! Wczoraj chciałam zjeść kanapkę i napić się herbaty w spokoju, a on patrzy i pyta gdzie dla niego herbata i kanapki? Albo co zrobię na obiad? Kiedy mały od dwóch godzin na mnie wisi... Normalnie jak jakiś niepelnosprawny umysłowo.... :-(
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze może on sobie nie zdaje sprawy ze to ciężkie. Może jesteś zbyt dzielna i on nie zauważa ze potrzebujesz pomocy. Myślę że nie ma złych intencji.
|
#2325 |
|
Rozeznanie
|
Hej. My po pierwszej nocy w domu. Były chyba 3 nocne karmieniA, zawsze to nocne koło 1 jest długie (1,5h) ale obie przesypiamy i cieżko ja ułożyć- tym razem mąż pilnował. Nie odciągamy mleka. Ostatnie - nocne karmienie 30 minut skończone po 6.
Już wiem że małej czAsem starczy kwadrans czasem 1,5 h. Ale inaczej je wtedy. Choć większość karmien 30 -40minut. Mamy za sobą pół kąpieli- bo chciałam jej umyć pupę wiec nalalismy do miski wody. Trochę pomogła teściowa - dobrze bo miałam lekkie obawy ale to nie takie trudne. Ogólnie jest ok tylko mi po prysznicu leci krew ze szwu i trochę się martwię. Leżę i jak się uspokoi to będzie ok. Do tej pory nie było z tym problemów.
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sukces, wczoraj cały dzień bez mm tylko cycuszek, dziś póki co też! Jest super
|
|
#2327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do dokarmiania to u nas najpierw kp, potem mm (przy każdym karmieniu) bo Mała się po prostu nie najada. Ja już nie mam siły zmuszać jej do piersi, mnie też to wykończyło psychicznie, żeby się najadła chyba siedziałaby 24h na piersi albo i to nie. A tak dostaje trochę ode mnie, poprawi butlą - i ona i ja jesteśmy zadowolone
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj mały coraz dłużej jest w stanie spać. Od 22 wytrzymał prawie do 3 w nocy, zwykle o 1 juz była pobudka. Potem niestety nie śpi juz tak spokojnie i zaczyna swój koncert odgłosów, ale znalazłam na to sposób - poduszka na głowę. Nie słyszę jego nieistotnych odgłosów, ale płacz juz tak i to najważniejsze. |
|
|
|
|
#2329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz jdst coraz lepiej ale moja cora wg poloznej i mojej pediatry jest wlasnie takim przytulasem ktory potrzebuje bliskosci. Ona nawet teraz moze wypic wiadro mleka z butli ale i tak na zakonczenie beczy musi wypic 3 krople z cyca i zasnac przy mnie i to slodkie i w choooy meczace. Ty mialas naprawde trudny porod i masz prawo czuc sie ciulowo albo miec dosc. Super ze TZ Ci tak pomaga. Jak minie bol i te wszystkie szwy znikna to tez sie wiele zmieni. Bedziesz mogla karmic w innym miejscu lub w innej pozycji. I samopoczucie sie poprawi. A malutka tak szybko sie spac w lozku z wami nie nauczy. Ewa ma ponad miesiac i prawie od poczatku spala z nami przez to ulewanie. Teraz spi w swoim od kilku nocy bez problemu. Na pewno bedzie coraz lepiej ale wiem ze teraz ciezko w to uwierzyc bo sama to przechodzilam. Teraz jak TZ zajmuje sie duzo mala skup sie na sobie i na odpoczywaniu. I koniecznie zrob te badania. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. No właśnie Agu pamiętam ze tez było Ci bardzo ciężko. Serio dzieki za budujące słowa
musi być lepiej.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#2331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tez zauwazylam ze coraz bardziej udaje mi sie te dzwieki ignlrowac. Najgorzej jest mi zasnac. A jak juz zasne to spie az sie obudzi na milk
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie umiem karmić na leżąco, tzn. umiem technicznie, ale jest to dla mnie potwornie niewygodne, zaraz boli mnie kręgosłup,a przede wszystkim biodra. Przetestowaliśmy wszystkie pozycje i kicha. Nie wyobrażam sobie tak spędzać całe noce. Tak więc, co jednemu pasuje, drugiemu już nie.
My też mamy ostatnio ciężkie noce, a ja jak zasnę, to ledwo oczy mogę odtworzyć i karmienie nocne to jest katorga. |
|
|
|
#2333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas gdyby nie karmienie na lezaco, to pewnie nie byloby mnie tu z Wami. Dla mnie to jest bardzo wygodne nie musiec wstawac, tylko wszystko na lezaco zalatwic, mimo pobydek lepiej wtedy wypoczywam |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie na leżąco to jak karmicie? Siedząc i trzymając dziecko w rękach? Ja wtedy musze się poobkladac poduchami i mam totalnie zablokowane ręce. Mam nadzieje ze się nauczę.
|
#2336 | |
|
Rozeznanie
|
U mnie przed każdym karmieniem mały musi dostawać krople więc i tak muszę wstawać i albo odciągnąć trochę mleka albo jak mam w lodówce na zapas to iść podgrzać. Zaluje, że nie wystarczy wyciągnąć małego z łóżeczka i bach do cyca. Chyba mamy skok rozwojowy mały ciągle niespokojny je z obu cycow i dalej płacz a mm nie chce więc najedzony. Znowu ma problem z łapaniem prawej brodawki a już ze 3 tyg pij z niej bez problemu. Ciągle go muszę mieć na brzuchu bujać i cmokać po główce inaczej się budzi. Ja po wyjściu ze szpitala też siedziałam i płakałam nie raz ale teraz już jest dobrze nawet jak mały ma gorsze chwile to lepiej sobie radzę, całe szczęście, że to mija.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
Brawo. Byle tak dalej.
|
#2339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
Caly dzien i wiekszosc nocy karmie mala na fotelu do karmienia i mam poduche co na niej spalam w ciąży. Tylko jedna reke mam zajeta. A mala karmie albo w pozycji klasycznej, co drugie karmienia z pod pachy, a nad ranem na lezaco bo juz padam na pysk.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

karmisz ja w lozku? Moze skoro zasypiasz to idz w inne miejsce w mieszkaniu. Albo ustawiaj sobie budzic co 10 minut.
siedzi nie wiadomo jak długo, sama nie wiem, czy pora juz na kolejną pierś, nieprzebrany, bo miałam przebrać po jedzeniu... 

i trzeba to zaakceptować. Ja żeby nie zasnąć w nocy karmię Małą w jej pokoju w fotelu. W łóżku karmię czasami w dzień i wtedy np coś oglądam (wiadomości czy coś takiego). Raz mi się zdarzyło zasnąć z Małą przy piersi ale ona się sama odłączyła i tak sobie spałyśmy