|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II
|
#2342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej, jakie kombinacje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
No nie zartuj? Powaga? Nie no to podstawowa wiedza.... E nabierasz mnie
|
|
#2344 |
|
Rozeznanie
|
DZIEWOJE !! jak spada tempka to nici z ciąży?? ja w ogole nie mierze... tylko ostatnio mi odbiło i predwczoraj z rana miałam 37, wczoraj 36,9 a dziś 36,8 ;/
|
#2345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jakbym Was nie czytała, to nie wiedziałabym, że wogóle sie mierzy, a tym bardziej, że nie pod pachą
|
||
|
|
|
#2346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na innym forum była tata jedna jak się potem okazało kompletnie zielona w tym temacie... musiałyśmy ja powiadomić że musi być tempka mierzona tam gdzie jest śluzuwka czy cos ;P
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Ja już mierzyłam wszędzie gdzie się da
miło jest być w gronie takich jak ja...bardzo pragnących...słyszałam, że po tabletkach nie powinno się robić przerwy tylko od razu się zacząć starać. Sama już nie wiem jak to jest
|
|
|
|
#2348 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny !
Długo tu nie zaglądałam ale nie miałam ani siły ani ochoty zbliżać się do komputera. Dziś jednak coś mnie podkusiło i normalnie jestem w szoku Co chwilkę dwie kreseczki!! Bardzo Wam wszytskim gratuluje Zanka i widzisz jak sobie odpuściłaś i byłaś przekonana że się nie udalo to wyszlo, ja też tak miałam Przeokropnie się cieszę Teraz uważaj na siebie i to samo tyczy się reszty ![]() U mnie niestety trochę się pokomplikowało. Miałam zrobić badania krwi itp. i Wassermana i ze względu na to, że czułam się dobrze to odkładałam to bo chciałam iśc z jak najbardziej aktualnymi wynikami to gin. W poniedziałak odebrałam wyniki. Wszystko idealnie oprócz tego na kiłę który wyszedł dodatni co jest totalnym absurdem bo nie miałabym jak się tym zarazić ani nie miałam nigdy żadnych objawów a to oznacza że mam inną chorobę która daje taki sam wynik. Jutro mam lekarza i zaczną się badania. I teraz wszytskie objawy jakie miałam to sądziałam że to ciążowe a mogą to być związane z tym czymś. Dziś rozpoczął się trzeci miesiąc a ja jestem coraz słabsza a powinno być lepiej. To wcześniej miałam więcej energii niż teraz. Do tego mam coraz częstsze problemy z szybkim biciem serca jak na tle nerwowym. Mam złe przeczucia i boję się że to coś może zaszkodzić maleństwu...Przepraszam, że tak się rozpisałam ale już sama nie wiem co mam o tym myśleć. W życiu bym nie pomyślała że może wyjść taki wynik i teraz żałuję, że z tym zwlekałam. |
|
|
|
#2349 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jeszcze niedawno sama byłam takim aparatem i nie wiedziałam co i jak, więc zdarzają się ![]() chyba różnie z tym bywa. Ja mam co dzień inną. 36,6 to taki podręcznikowy klasyk, ale choćby na tym forum każda z nas jest inna. Żeby stwierdzić czy temperatura jest właściwa i jaki to moment cyklu trzeba prowadzić stałe obserwacje od ok. 5dc, wiec na podstawie tego co wiemy od Ewy nic nam nie da w podpowiedziach. Na moim wykresiku z pierwszego po odstawieniu tabletek cyklu mam górki i dolinki temperaturowe ![]() Cytat:
Co do mierzenia temperatury, proponuję, żebyś zalożyła sobie wykresik (np na 28dni), kupiła dobry termometr (najlepiej taki, który pokazuje dwa miejsca po przecinku) i wtedy możesz zacząć analizy
|
|
#2350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ciąży po tabletkach, lekarze zalecają zrobienie przerwy ok 3 miesięcy... w przypadku podawania tabletek z przyczyn innych niż antykoncepcja niby można od razu ja tam nie widze żadnych przeszkód ale lekarzem nie jestem
|
|
#2351 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale cos ten moj TZ mnie chyba nakreca pomalu i skutecznie na dziewczynke... A czy wiekszosc dziewczyn to nie wiem, moje kolezanki wszystkie chca chlopcow Cytat:
![]() l.ete - nie martw sie, moze to jakas pomylka na wynikach? Pewnie bediesz musiala powtorzyc badania, ale nie zamartwiaj sie na zapas!
|
|
#2352 |
|
Raczkowanie
|
Imbruglia ja też mam takie doliny i górki z tą temperaturką. Czyli jest wszystko w normie ma się rozumieć...jest szansa na dziecko w pierwszym cyklu?
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam doła od wczoraj masakra płakać mi sie chce
![]() byłam u dentysty ząbki mam ok tylko 2 ubytki |
|
|
|
#2354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
Super Fruzienka! Czyli ty też się starasz? A już myślałam, że będę jakaś najmłodsza..
|
|
|
|
#2356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
we wrześniu dopiero 20 bede miała wiec .. praktyczne mam jeszcz 19 lat ale bardzo dojrzała psychicznie jestem... jelsi tak to moge nazwac... nie moge sie dogadać z rownolatkami ;p
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
asienka240, ewa2803 a jestescie mezatkami?
|
#2358 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli mierzysz w różnych miejscach to nie możesz mieć pewności jaka jest temperatura. Podkreślam, sama się uczę obserwacji, więc autorytetem nie jestem. Jeśli chodzi o mierzenie w ustach, to jest to wyższa szkołą jazdy, bo trzeba zawsze mierzyć w tym samym miejscu. Ponad to, bez względu na miejsce pomiaru, trzeba mierzyć codziennie o tej samej godzinie, zanim wstaniesz z łóżka. Czy jest szansa na dziecko w pierwszym cyklu? – zawsze jest szansa. Ale nasze organizmy potrafią płatać figle. Poza tym po tabletkach wzrasta prawdopodobieństwo ciąży mnogiej Cytat:
Asienka, serio nic się nie da powiedziec znając trzy temperatury. Ważne jest przecież wszystko, choćby to, który to dc. Nie nakręcaj się, proszę.
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno wszystko będzie ok jesteś pod opieką lekarza a on na pewno wie co robi. Twoje samopoczucie może być spowodowane upałami ale wspomnij lekarzowi o tym. Życzę Wam dużo dużo zdrówka |
|
|
|
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
ja nie jestem mężątką , ale jestem ze swoim chłopakiem ponad 3 lata i planujemy zaręczyny w najbliższym czasie mam nadzieje
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie jestem mężatką, ze swoim jestem dwa lata prawie ![]() lete zgadzam się z Olivka, napewno bedzie dobrze |
|
|
|
|
#2362 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem mężatką od 29 marca tego roku. Asieńka240 zaskoczyłaś mnie, że chcesz tak szybko dziecko, nie szkoda Ci młodości?
|
|
|
|
#2363 |
|
Raczkowanie
|
Fruzienka a jak jest z tobą? Mężatka?
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez nie jestem, zareczylam sie 2 kwietnia w tym roku a razem jestesmy 4,5 roku mielismy ustalic date slubu, zarezerwowac sale, ale zobaczymy co bedzie z ciaza jesli sie uda w miare szybko, to slub wezmiemy z dzieckiem w brzuszku, jelsi nie to moze we wrzesniu ustalimy termin slubu. POki co to 30 sierpnia moj brat sie zeni, nie chcemy puscic rodzicow z torbami
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli mozna spytać![]() U nas wiekszośc jest mężatek już |
|
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Nie
moje znajome to dziewczyny po dwadzieścia pare lat... nie utrzymuje większych kontaktów z dziewczynami w moim wieku bo wydają mi się niedojrzałe... Ludzie mówią że jestem bardzo poważna i dojrzała jak na swój wiek... Może jestem przykładem osoby która szybko dorasta do pewnych rzeczy... i niczego mi nie żal.. Maleńka fasoleczka w moim ciele to moje największe marzenie
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
Mam 22 lata a ty?
|
|
|
|
#2368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie planuję
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja juz nie taka młoda-24
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Raczkowanie
|
Asieńka240 wiesz ja w twoim wieku miałam tak samo tylko brakowało zrównoważonego partnera. Znalazłam miłość swojego życia no i przyszło czas na dzieciątko. W końcu wcale nie powinnam się Tobie dziwić...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

, bo malutkie męskie plemniczki łatwiej się w nim poruszają 

niestety pęcgerzyki te nie sa owulacyjne tylko PCO i zamiast rosnąc to maleja

co jest totalnym absurdem bo nie miałabym jak się tym zarazić ani nie miałam nigdy żadnych objawów a to oznacza że mam inną chorobę która daje taki sam wynik. Jutro mam lekarza i zaczną się badania. I teraz wszytskie objawy jakie miałam to sądziałam że to ciążowe a mogą to być związane z tym czymś. Dziś rozpoczął się trzeci miesiąc a ja jestem coraz słabsza a powinno być lepiej. To wcześniej miałam więcej energii niż teraz. Do tego mam coraz częstsze problemy z szybkim biciem serca jak na tle nerwowym. Mam złe przeczucia i boję się że to coś może zaszkodzić maleństwu...