|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
Cytat:
|
|
#2342 |
|
after hours
|
właściwie, to nawet bym chciała normalnie 4 tyg tych praktyk odbyć, ale nie da się
|
|
|
|
#2343 |
|
BAN stały
|
a ja ciągle was podczytuję i podziwiam
Nie mogą się zmobilizować do oszcędzania, bo nie mam na co oszczędzać - po prostu brak mi celu Piszecie o planowaniu wydatków..., ja je od bardzo dawna planuję. Kiedy dostaję wypłatę odkładam do osobnej koperty na: - konieczne wydatki (telefon, rata za aparat i laptop, skłata karty kredytowej, itp.) - jedzenie ( tu oszczędzam, zakupy w Lidlu itp.) - papierosy - wyjścia na miasto, knajpki, obiadki, kluby... ogólnie za to płaci TŻ, ale lubię mieć przy sobie pieniądze, czasami dołożę się do rachunku, czasmi ja go zaproszę, czasem wyjdę sama z koleżanką - na tej pozycji nie oszczędzam ![]() Resztę pieniędzy która mi zostaje - ok. 3/4 wpłaty - teoretycznie mogłabym odłożyć, a wydaję ją na ciuchy, kosmetyki, ew. na wystrój mieszkania. Nie umiem kupować byle czego ( np. nie przemawiają do mnie "dobre tanie polskie" kosmetyki, lubię kupować "luksusowo", nie napiszę ile potrafię wydać np. na kredkę do oczu, lub szampon, bo byście nie uwierzyły,,,,, nigdy tak naprawdę nie odłożyłam ani złotówki nie wiem zkąd wzieło jmi się takie "luksusowe" podejście do życia - nie urodziłam się milionerką , może teraz odreagowuję biedę z dzieciństwa?????, ale moje koleżanki wyrosły w podpbnych rodzinach, teraz też nieźle zarabiają i nie wydają tyle forsy na ciuchy,,,,nie wiem, czy jest dla mnie jakiś ratunek - z jednej strony wiem, że wydaję za dużo, kupuję za drogo - a z drogiej strony nie wiem na co mogłabym oszczędzać, mam wszystko, co mi potrzeba...., MOŻE COS DORADZICIE??? |
|
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ale wcześniejsze 160 h w wakacje zrobiłam grzecznie :P)Cytat:
ja myślę że oszczędzać warto nawet bez celu, na tzw. czarną godzinę. czasem zdarza się wypadek,choroba czy zwolnienie z pracy i wtedy pieniądze się przydają. co do luksusowego podejścia do życia, to oczywiście Cię rozumiem, ja sama nie lubię bylejakości w różnym wydaniu, ale czasem jest tak że i tanie może być dobre. kosmetyki- rozumiem że lubisz te wszystkie ozdobne pudełeczka i marki, ale pomyśl czy faktycznie są one warte swojej ceny? czasem krem za 10zł może mieć lepszy skład i działanie niż jakiś tam dior ja osobiście bawię się w biochemię i minerały oraz kosmetyki naturalne i nie jest to droga sprawa a na pewno lepsza dla skóry niż wysokopółkowe kosmetyki. no i warto też się ograniczyć z ilością w tym wypadku bo 10 kredek i 5 szamponów oraz 15 balsamów- to nie jest potrzebne ![]() papierosy- no cóż, w tym wypadku jedynym wyjściem jest rzucić to oprócz finansowych korzyści ma także szereg innychwyjścia- można ograniczyć wypady a organizować spotkania w domu (podobno to bardzo trendy teraz )ubrania- nie warto oszczędzać na jakości ale można na ilości nie wiem jaki masz styl ale np. klasyka pozwala na posiadanie małej ilości ubrań ale w dobrym guście.
|
|
#2345 |
|
after hours
|
jest takie powiedzenie, że biednych nie stać na byle co.
lepiej kupować rzeczy lepszej jakości, ale w granicach rozsądku
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj 15zł
Dziś 200zł - sukienka na wesele
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
Ayo gratuluję zdania egzaminu, najważniejsze, że do przodu
![]() Ja dziś nic nie wydałam nigdzie się nie ruszałam.
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj
2 zł -rogalik, 0,90 - kawa, 0,86 - banan 0,90-2 bułki 1,45 - wafelek .. czyli ok 6 zł .. dobrze, że luty jest krótki i niedługo się kończy :P
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj nic- nie wychodziłam nigdzie
![]()
|
|
#2350 |
|
after hours
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
No ja w lutym już dawno przekroczyłam limit.
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam niby limitów nie mam ale też wydaje za duzo :P
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny ma któraś e-konto w mBanku ? nie planują tam przypadkiem wprowadzenia opłat ? bo mam zamiar się przenieść i nie chce się wkopać jak z Aliorem
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
10 zł solarium
7,95 fajki dla męża
|
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nic nie słyszałam
![]() Ostatnio wyczytałam u nich na stronie, że kasę można wpłacać w żabkach Trzeba tylko kartę sobie wyrobić i wpłata do 2tys. będzie kosztowała 1zł
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane.przepraszam ze nie pisalam ale od 3 dni internet mi szwankuje i nie mam jak pisac..chyba specjalnie sie popsul zebym sie zaczela uczyc na poprawki
wczoraj na imprezie bylam no i musze powiedziec zeeeee suuper bylo a wydalam aby 17zl a znalazlam w spodniach 10zl wiec tak jakbym tylko 7 wydala.dobrze ze nie pralam tych spodni
|
|
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj 6 zł - sałatka w szkole
270 zł - bilety z samolot - 2marca lece na tydzień do TŻ ![]() łącznie też jakies 10 zł na kawy w szkole |
|
|
|
#2359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja przez 2 dni nie wydałam nic i dziś też się nie zapowiada abym coś wydała
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
ja od środy nic nie wydałam, bo byłam w domku i mama płaciła za wszystko
dzisiaj też zaoszczędzę, bo rodzice odwożą mnie na studia, więc +13zł za bilet i znając mnie +20zł za taksówkę odłożę sobie |
|
|
|
#2361 |
|
Konto usunięte
|
wrocilam po 4 dniach w zakopcu..
dziweczyny nie jedzcie tam-normalnie rozboj w biały dzień kwatery-50,00obiad-50,00 łazienka na kropowkach-2,00 kawa-10,00 piwo-10,00 ![]() nawet sama nie wiem ile wydałam, nie licze bo bym sie załamała. ale super było, tylko troche kolano mnie boli-wywrotka na kasprowym |
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj 12,40 na McDonalds'a.a teraz ide do kina za bilety placi TŻ pewnie popcorn tez kupi
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2363 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2364 |
|
after hours
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17348768]
ale super było, tylko troche kolano mnie boli-wywrotka na kasprowym biedna ceny faktycznie spore ![]() ja byłam 5 lat temu w Zakopanym, w lecie.. |
|
|
|
#2365 |
|
Wtajemniczenie
|
Anesza super, że wyjazd się udał
szkoda tylko, że tyle wydałaś :Pja dzisiaj wydałam 1,45
|
#2366 |
|
after hours
|
a ja potrzebuję zmiany.
idę w tym tygodniu do fryzjera. może nawet jutro się wybiorę, zanim mi ochota przejdzie
|
|
|
|
#2367 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a ty ayo co bedziesz robic kłakami? Edytowane przez f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a Czas edycji: 2010-02-21 o 19:53 |
|
|
|
|
#2368 |
|
after hours
|
tak sobie myślę, że farbnę się w domu
bo odrosty też już mam, niby bardzo mało widoczne (bo kolor podobny), ale są. tzn nawet nie farbę, tylko taki szampon do 24 myć. a do fryzjera na ścięcie tzn stopniowanie. ale lubię tą długość, więc tylko kilka cm skrócę.a Ty co tworzysz?
|
|
|
|
#2369 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2370 |
|
after hours
|
to taniutko..
ja mam brąz, ale za ciemny jest ten kolor dla mnie. tzn miał być naturalny brąz, ale wyszedł bardzo, bardzo ciemny. kupię sobie teraz jakiś orzechowy/jasny brąz. a naturalnie to średnio/ciemna blondynka jestem ;-) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

, może teraz odreagowuję biedę z dzieciństwa?????, ale moje koleżanki wyrosły w podpbnych rodzinach, teraz też nieźle zarabiają i nie wydają tyle forsy na ciuchy,,,,
nie wiem jaki masz styl ale np. klasyka pozwala na posiadanie małej ilości ubrań ale w dobrym guście.