|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
![]() aha Agusi wychodzi kolejny ząbek górna prawa 3 czyli będzie 9 ząbków z drugiej strony też coś się gnieździ ale ten z prawej juz widać więc na dniach się przebije dokladnie ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- teraz widze dopiero drugie zdjęcie ale ma superową maskotkę a jak telefon przykłada tak jakbym widziała Agusiepowiem jej zrób halooo haloo a ona cyk telefon do ucha
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulka Trzymam kciuki za zabka zeby szybko wyszeł
U nas jak tylko znajdzie jaki telefon to juz nie ma upros zeby oddala swoje musi sobie do niego pogadac
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcia super, zwłaszcza to z Czesiem
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- nigdzie :/ Z Wojtusiem w domku będziemy siedzieć :/
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
a my na sylwestra to już wiecie bo kiedyś mówiłam
idziemy na wesele do mojej kuzynki ale będzie imprezka ![]() tylko że ja będę najtrzeźwiejsza ![]() no i roczek Agusi wtedy jest tylko że my zrobimy tydzień puźniej malutką imprezke
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedze i czytam na polkach wspomnienia o tym jak sie rozpakowywałam
Aż mi uśmiech z buzi nie schodzi :P Fajne wspomnienia (choć bolesne :P)Miłęgo dzionka dziewczęta
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
my na Sylwestra jeszcze planów nie mamy
![]() rozmyślałam nawet opcję pracy w tę wyjątkową noc ![]() Pietrusiu ta druga fotka to normalnie przesłodka i spóźnione buziaki dla Nedziowego Franeczka Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-12-05 o 12:31 |
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
slicznia Kamilka
![]() ja z Filipem sylwestra spedzamy w lozku pod koldra:/ a tz idzie na nocke do pracy
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
Ale tutaj cisza
![]() My możliwe, że pojedziemy do kumpeli. Jak nie to siedzimy w domu ![]() W końcu dostaliśmy zabawki karenina19 zamówie te kapcie, ale to po świętach ![]() Aniulka fajne sylwestra
|
|
|
|
#2349 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeby mozna spokojnie leczyc ze znieczuleniem, takim specjalnym, ale rtg nie... Cytat:
![]() Cytat:
Oby przeszlo lagodnie Moja synowa ladnieje z dnia na dzien... Cytat:
A tak bezwstydnie sobie przyjme...a cos sie bede... ![]() Cytat:
![]() Ale spedzilismy fajny dzien z Ola i jej rodzinka Niestety pogoda nie dala nam wyjsc na spacerek, ale w domu bawilismy sie calkiem niezle ![]() Sandrunia to prawdziwa dama, oboje z malzem jestesmy pod wrazeniem André chyba byl zbyt szczesliwy i to szczescie wykonczylo go fizycznie, bo mimo 2 drzemek pod koniec dnia byl ledwo zywy ze zmeczenia przez co pozegnal sie z goscmi z malymi oczkami i raczej zaplakany powedrowal do lozeczka ![]() Naprawde bylo bardzo przyjemnie i musimy to powtorzyc
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sajnie ze spotkanie sie udalo
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma co czytać, no nie ma
![]() Pietrusia Kamilka słodziutka. Aniulka Agusia jak torpeda już lata Karenina pozazdrościć spotkania. Maria2008 dobrze, że przed mikołajem zdążyli ![]() DiTu77trzymaj się kochana kachula27chyba zapomniałam pogratulować zięciowi wstawania ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- A mój stworek od wczoraj robi tak: wstaje przy czymś i jak się uda złapać jakąś zabawkę, lub coś innego, to sobie ogląda trzymając oburącz i zapomina, że się nie trzyma - sama ładnie stoi. Dziś nawet zdjęcie zdążyłam zrobić . A jak się połapie, to siup na dup
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Haj Dziefczenta
![]() Zaległe urodzinowe buziaki dla Franusia I jutrzejsze na zapas dla Wojtusia Ditu zdrówka Wam życzę,mam nadzieję, że łagodnie przebiegnie ta ospa, bo chyba małe są szanse, żeby Madzię ominęła ![]() Agusia jak zwykle mała spryciula I Kamilka słodka Co do Czesia, to ja nie lubię akurat Ja przez weekend rozmyślałam nad saneczkami i zdecydowałam się na te http://allegro.pl/borowka-sanki-z-sp...354154833.html Karenina ja chce jakieś zdjęcia ze spotkania obejrzeć
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za komplementy pod adresem Sandry, a dorzucę, że Andre to żywe srebro, wszędzie go pełno i akrobata niesamowity z niego jedzonko wyśmienite i polecam ciasto babanowe (chyba jest w naszej książce kucharskiej )Cytat:
![]() a ode mnie to nie chcesz?
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczor
Zaległe życzenia dla Franusia Czekamy na fotki ze spotkania na linii Sandruś-Andruś ![]() My na Sylwka jeszcze nie wiem gdzie, ale GDZIEŚ bardzo bym chciała pójść....
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
hej moje kochane
z tego co pamiętam ( a niewiele :P): Pietrusia, śliczniutkie zdjęcia Kamilki ![]() Ditu, dużo zdrówka dla maluszków! Żeby tylko Madzia nie załapała.. ale pewnie i tak załapie w jednym domku chyba się nie uniknie.. no ale trzymam kciuki ![]() Karenina, Gucia,ale miałyście fajnie z tym spotkaniem w Łodzi żadna nie mieszka noo.. Do Wrocławia może wiosną się wybiorę, tam Was troszkę jest to coś zorganizujemy, nieee?? ![]() Suonko, Blanka robi dokładnie tak samo, puszcza się jak trzyma jakąś zabawke a jak się tylko zorientuje to siup na pupcie.. leniuszki!!! ![]() dalej nie pamiętam... widzę tylko, że Domi intensywnie korzysta z powrotu męża mój dotarł o 3.30 w nocy, Blanka się rozbudziła i wyciągała rączki mówiąc ciągle tata tata tata.. A mama to mówi raz na tydzień dosłownie...![]() Wczoraj oddaliśmy małą mojej mamie i poszliśmy do kina na "Oh, życie", baaardzo polecam oczywiście nie jest to żadne ambitne kino, ale przyjemny, lekki film, spłakałam się nawet kilka razy chętnie obejrze jak wyjdzie na dvd kilka razy heh :P Później jeszcze poszliśmy do klubu na urodzinki ale nie wyszalałam się za bardzo ![]() Co do sanek, to ja kupiłam takie zwykłe z oparciem.. jakoś byłam akurat w markecie i nie chciałam już kombinować ![]() Niania dziś była nowa.. Koleżanka mojej babci, ale przed 60-tka, wykształcenie pedag. Kurcze, chyba ją weźmiemy, pewna przynajmniej. Taka dość surowa i stanowcza,ale moje dziecko potrzebuje chyba kogoś takiego.. No i ma ogromne doświadczenie.. |
|
|
|
#2356 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2357 | |||
|
Zadomowienie
|
Hey. Miałam przez weekend odpocząć ale niestety przy tym małym szaleńcze nie ma szans no a pozatym tżt się troche pochorował i musiałam wszystko robić sama
Powiem Wam że nie wiem co jest, Wktor od czasu do czasu kaszle ale zachowuje się normalnie. Nie chce jeść ale u niego o nic nowego. A i robi więcej kupek niż zazwyczaj, dziś już były 3. Nie wiem co mu jest Do lekarza z nim nie pójdę bo przy tych warunkach pogodowych i chorobowych to jeszcze by się mógł bardziej pochorować. Sama nie wiem co robić![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kamilko proszę o radę co myślisz o tych objawach Wikiego bo ja już sama nie wiem co to może być i co ja mam mu dać. Robi bardzo brzydkie kupy więc nie chce mu podawać tych cebulowych specyfików, nie wiem co mam robić
|
|||
|
|
|
#2358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, robię przerwę, a ją dla własnego i jej bezpieczeństwa wkładam ją do łóżeczka. Ja w tym czasie podlewam np. kwiatki. I ona wtedy stoi i woła mama mama mama mama i mi przechodzi złość
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brombi Sanki mamy takie same tylko z drewnianym siedziskiem za 210 zl plus przesylkla polecam!!! o z tej aukcji: http://allegro.pl/hit-oryginalne-san...337140913.html i dostalam je z rączką do pchania taka regulowana w polowie
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-12-05 o 21:13 |
|
|
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2361 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba ze mnie nie chcecie to moge miec ze 1000km i nie dotrzec na czas;p i mam ndzieje ze ta niania bedzie "ta" niania ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Katekate filip ostatnio tez od ok. 4 dni robi 3 kupy dziennie albo 2 i dzisiaj zaczal bardzo wszytsko gryzc. caly czas siedzi z paluszkami w buzi wie chyba zeby
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-12-05 o 21:19 |
||
|
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
Dobra zmykam, ale ja też czekam na zdjęcia
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zadomowienie
|
Aguś to Ci fajnie, mój tżt pewnie będzie pracował i w święta i w sylwestra. Z całej drogówki 2/3 osób jest albo na l4 albo ma urlop a robić ktoś musi
No ale tżt najprawdopodbnie od 2011 roku idzie do kryminalnych więc juz podobno nie będzie robił ani w weekendy, ani w święta. Ale pożyjemy zobaczymy...Cytat:
U Nas jest w dzień tak około -10 stopni więc ja z Wikim na dwór nie wychodzę przez ten kaszel właśnie, a wy przy takim mrozie wychodzicie?? ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Tyko kurcze on też w nocy jak spi pare razy zakaszle :confus ed: Chyba pojedziemy z nim prywatnie do lekarza bo nie będę ryzykować wizyty w przychodni...
|
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ja z Filipem wychodze jak jest -10 chociaz na pol godziny ale wyjde z nim na sanki troche pochodzi po sniegu pobawi sie bo takto pol dnia siedzi 3 oknie i mialczy ze chce na snieg.. nie wychodze tylko jak ma goraczke ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- jak filip kaszlal bylam z nim kilka razu u lekarza to powiedziala ze mam zapamietac ze z takimi błahostkami sie nie przychodzi. mam psikac haskoseptem i dawac syrop na kaszel. Lipomal jak suchy a jak mokry to flavamed i po pol godziny oklepac plecki. i syrop z cebuli. i cebion podaje codziennie rano i wieczorem i filip je cytryne bo lubi i pije herbatke z miodem. ale to juz ciezej bo on nie lubi miodu. i pije sok z malin a na dworze daje mu obowiazkowo smoczka zeby nie wdychal buzia zimnego powietrza i szalikiem przykrywam buzie
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Wiktora... jaki on ma ten kaszel? Suchy, mokry, dławiący, gwałtowny? Ma gorączkę? I ogólnie na noc, to podaj mu może herbatkę koperkową, albo zaparz tymianek (słabą herbatkę)
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
Nie było mnie cały dzień. Zaraz zaczynam nadrabianie ale najpierw pochwale się co chrzestna Piotrusia mu przywiozła( urodzinowy prezzent ale chciała żeby już mógł korzystać).http://www.borowkasklep.pl/SANKI_Z_RACZKA-92.html Jutro myśle, że je wypróbujemy
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko owin malego kocykiem albo zapakuj w spiworek jeszcze bo na dworze bardzo zimno qiec zeby sie nie przeziebil
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mało nadrabiania
![]() Karenina super, że takie spotkanko udane- oczywiście na fotki czekamy ![]() Brombi widze te same sanki co my dostaliśmy- po kuchni sie super nimi jeździ ![]() Agusia mam śpiworek od kumpeli taki jakiś zwykły ale ciepły tak, że już sobie wymyśliłam, że mu go tam wsadze. Jeszcze myśle jaśka pod plecki dać |
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
No wy tak o tych sankach ze i ja siadam jutro na allegro i cos szukam
![]() ![]() Milej nocki ja od jutra znowu 2 zmiany zaczynam ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Zeberka ale Piotrus ma super sanie teraz
|
#2370 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeeee....nie ma o co...André wierny jest...poza tym Sandra nie wykazywala zainetersowania...o wiele wieksze bebenkiem niz André.... ![]() Cytat:
Komplementy to czyste stwierdzenie faktu... No coz...musze sie zgodzic co do zywego srebra...i akrobaty tym bardziej... ![]() Cytat:
To dajcie znac wczesniej, zebym miala chociaz szanse sie zabrac... ![]() Cytat:
To normalne...André mowi ciagle "mama!mama!" i malz tez przezywa... Cytat:
Ja tak wlasnie myslalam, ze te mlode maja swoje zalety, ale jedna z nich nie jest raczej zbytnia - jakby to ujac - trwalosc...takie osoby caly czas sa otwarte na nowe mozliwosci i jesli trafi im sie cos lepszego, to ida bez skrupolow...a starsza osoba ma jednak inne podejscie...Nie daj sobie od poczatku wejsc na glowe i bedzie ok. ![]() Cytat:
Kasiu, musisz przedewszystkim posluchac jak Wiki kaszle...André czasami pokasluje, kiedy ida mu zabki, bo slina splywa mu do gardla... 3 kupki na dzien, to wedlug, mnie ok... Ja bym nie szla do lekarza, ale ja i tak chodze tylko w ostatecznosci... A na taki suchy kaszel mozesz podac spokojnie syrop prawoslazowy, mozna akupic bez recepty. Cytat:
Ty mnie kochana tu nie kus, bo ja taka przekorna jestem, ze spacjalnie nic nie wkleje... Cytat:
Jak nabardziej Cytat:
Lepiej dla ciebie moze, zebys poszla...dla wlasnego spokoju Cytat:
Super! Dzien doberek z moich marzen o tym, ze dziecko po dniu pelnym wrazen pospi mi dzisiaj dluzej zostalo dzisiaj tyle, ze maly od 6 szalal w lozeczku i o 6.30 jak malz wstal to wzial go do nas...a teraz spi od godziny juz szogun jeden... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-06 o 09:00 |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

górna prawa 3 czyli będzie 9 ząbków 

ale będzie imprezka
przesłodka

w jednym domku chyba się nie uniknie.. no ale trzymam kciuki 
Do lekarza z nim nie pójdę bo przy tych warunkach pogodowych i chorobowych to jeszcze by się mógł bardziej pochorować. Sama nie wiem co robić