mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 08:40   #2341
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Fatal ja uzywalam niemieckiego Ariel,ale go juz nie ma.Teraz mam zamiar kupic Persil Sensitive,ale chyba plyn.

Odnosnie smoczkow-ja mialam Avent 2,ze zmiana na wieksze nie bylo problemu.Troche na poczatku wyjmowal i wkladal do buzki,bo cos mu nie pasowalo,ale sie przyzwyczajal dosc szybko.I zawsze kupowalam w dwupaku,to wystarczylo.A sposobem na odzwyczajenie bylo to,ze pocial smoczek nozyczkami i bylo mu niewygodnie ssac takiego podziurawionego i wyrzucil .

W ogole witam z rana .Myslalam,ze zastane tu z 10 nowych stron,a tu raptem jedna,co tak leniwie laski wczoraj .

Aniu zmien mi na liscie wiek,bo sie wczoraj o rok postarzalam .

Princesska to sie strachu najadlas.Dla lekarzy,pielegniarek wszystko jest takie oczywiste,bo to ich praca,nie obchodzi ich,ze sie martwisz.Czesto podchodza do tego bez serca,jak np moja pani doktor,jak poronilam.Ja rozumiem,ze do niej pewnie codziennie przychodza kobiety,ktore traca dziecko,ale dla mnie nie bylo to takie normalne...
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:41   #2342
Tincia
Wtajemniczenie

goldika- szafa chyba praktyczniejsza, zawsze mozecie w srodku porobic półeczki- ja w swojej wielkiej jedno skrzydlo wlasnie przerobilam na poleczki

A ja z Miopolu zamiezam wziac ta ecru, bo jasną chce, chociaz biała hmmm... nie myslalam nad biała.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:42   #2343
OlusiaS
Wtajemniczenie

Goldika z doswiadczenia moge CI powiedziec,ze lepiej kup szafe.Dziecko rosnie,ciuszki coraz wieksze i chociaz bedzie mogla powiesic w niej kurteczki,bluzy,kombinezo ny itd.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Aa,mam meble sypialniane w tym samym kolorze,ale jak kupowalismy szafe nie bylo drzwi w tym kolorze
Stary 2011-08-31, 08:47   #2344
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

czesc laski.

Wczorajszego dnia nie nadrobilam, nadrobie jak bede juz na oddziale, wlasnie pakuje torbe i ide odprowadzic maluszka do mojego taty, a pozniej prosto do szpitala;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:52   #2345
goldika
Zakorzenienie

Dzieki za rady to teraz zostalo namowic mi Tz na szafe...

Olusia mnie mysl z ta szafa naszla w nocy wiec ledwo wstalam to odpalam kompa zeby sprawdzic czy maja szafy w tym kolorze
Tylko nie moge sprawdzic dostepnosci bo mi ta opcja nie dziala.

Tincia ja chce biala posciel bo na niej tak nie widac tych haftow. A w kolorze uszyje nam tesciowa gladka jakas w zolci i druga w zieleni

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Soza stuva tez jest fajna mnie zestawy dzieciece nie interesuja, sama zawsze mialam "dorosle" meble w swoim pokoju i dzieku temu rodzice unikneli wymieniania ich. Bo wszyskie dzieci chcialy dorosle meble a ja takie mialam i mieli problem z glowy.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czesc laski.

Wczorajszego dnia nie nadrobilam, nadrobie jak bede juz na oddziale, wlasnie pakuje torbe i ide odprowadzic maluszka do mojego taty, a pozniej prosto do szpitala;/
kochana zycze zeby szybko Cie z bolu wyleczyli pisz do nas co i jak bo pewnie bedziemy ciagle myslaly o Tobie.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:52   #2346
OlusiaS
Wtajemniczenie

Moge Ci Goldika sprawdzic,tylko powiedz jaka Ikea
Stary 2011-08-31, 08:52   #2347
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Aniu zmien mi na liscie wiek,bo sie wczoraj o rok postarzalam .
100 lat, 100 lat

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:56   #2348
OlusiaS
Wtajemniczenie

A dziekuje dziekuje
Stary 2011-08-31, 08:56   #2349
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Moge Ci Goldika sprawdzic,tylko powiedz jaka Ikea
Ikea Warszawa Targówek

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

A wlasnie Olusia 100 lat i przjemnego porodu
Stary 2011-08-31, 09:00   #2350
OlusiaS
Wtajemniczenie

W ogole mialam wczoraj super dzien,w przeciwienstwie do roku ubieglego.Porownujac:w zeszlym roku wszyscy o mnie zapomnieli,NAWET TZ!!,dopiero o 22 zadzwonili moi rodzice,tesciowie i siostra TZ'ta,a on prypomnial sobie,jak postawilam tort na stol.
A wczoraj tuzin smsow,zyczenia na gg,telefony,dostalam prezent od TZ'Ta,ogromny bukiet kwiatow (zaraz wam wkleje),bylismy na obiedzie w chinskiej restauracji,po prostu miod malina

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Wg.strony obydwie rzeczy masz dostepne,wiec nic tylko wsiadac w samochod i sru do Ikei
Stary 2011-08-31, 09:03   #2351
OlusiaS
Wtajemniczenie

A to moje kwiatki .Dzisiaj sa bardziej kolorowe,otwiera sie coraz wiecej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03306.jpg (104,3 KB, 53 załadowań)
Stary 2011-08-31, 09:04   #2352
OlusiaS
Wtajemniczenie

TZ zbieral sam.Sa tu takie pola z kwiatami,stoi automacik i wrzucasz pieniazki za zebrane kwiaty
Stary 2011-08-31, 09:06   #2353
goldika
Zakorzenienie

Dziekuje

Najpierw trzeba miec fundusze a one wplywaja mi dopiero 5 kazdego miesiaca. No i przekonac Tz ze szafa bedzie lepsza... No ale zna sie metody perswazyjne

O moich urodzinach pamietaja tylko najblizsi: Tz, jego rodzice, moi rodzice i jedna moja babcia. Oraz dwie przyjaciolki. Ten zestaw zyczen dostaje od kilku lat

Fajnie, ze milo spedziliscie dzien. Czekam na zdjecie kwiatow
Stary 2011-08-31, 09:06   #2354
dygotka8
Zakorzenienie

dzień dobry
spałam dziś parę godzin bez wstawnia do łazienki o 4 byłam wyspana,ale jak budzik zadzwonił o 6 to ledwo oczy otworzyłam.... nadal senna jestem,a grafik na dzisiaj mam napięty..
Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Od 2-3 dni boli mnie coraz mocniej kręgosłup, w pracy ledwie mogę wysiedzieć ostatnie 2-3h normalnie jak tak dalej pójdzie to chyba pogadam z szefem żebym zabierała papierki do domu i przyniosę L4 chyba że to chwilowe ale jak leżę to też mnie boli zastanawiam się czy nie przewiało mnie w niedziele wieczorem jak spacerowaliśmy wzdłuż jeziora
dobrze jest podkłądać sobie poduszkę/poduszki pod odcinek lędćwiowy,ale w pracu na krzeslku ciezko0-chyba,że masz dyrektorski fotel
współczuję bólów bo mi one towarzysza od ponad miesiąca już

Witaminkaccc-ja staram się zjadac obiad koło 17,a później jak ejstem głodna to jakiś twaróg chudy z pomidorem albo inne z duża ilością białaka a jeśli to pomidora lub ogórka

zjadałm śniadanie i MUSIAŁAM zrobić sobie kawke i zjeść kawałek ciasta bo pzreciez jezyk by mi uciekł nie powiem gdzie...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:08   #2355
goldika
Zakorzenienie

Sliczny i niebanalny bukiet! O takich automatach nie slyszalam

Moj za mlodych lat mi zrywal stokrotki na lakach kiedy to bylo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 09:08   #2356
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Glamm niedaleko mnie mieszkają bliźniaczki dwie dziewczyny (właściwie kobiety już bo po 20 lat mają) ale do tej pory chodzą tak samo ubrane, super to wygląda. Rozdwojenia jaźni można dostać
Parka też na pewno była by fajna To czekamy nie cierpliwie a może się uda

Glamm i tak będę kupować jak nie znajdziesz to daj znać prześle Ci
dzieki, kochana jestes ale jakos sobie dam rade siostra od pazdziernika zaczyna studia w wielkim miescie ale mysle ze na kazdy weekend bedzie w domku- wiec w razie czego mi kupi...

ja nie wiem, chyba nie bede chlopcow identycznie ubierac. poczytalam kilk ksiazek o wychowaniu blizniakow i o tym ich syndromie "wspoluzaleznienia"- ze czesto jeden bez drugiego normalnie nie potrafi funkcjoowac- ze chyba bede od poczatku na indywidualnosc kladla...rozdzielanie przyjamniej na troche itd. psychologowie to w ogole zalecaja posylanie do innych przedszkoli, szkol itd- bo niestety jak chodza razem to zazwyczaj sa traktowane jako "blizniaki" a nie dwie osoby. i czesto maja tendencje do izolowania sie w swoim towarzystwie
tak ze jakkolwiek slicznie to wyglada- zwlaszcza 2 takie maluszki kopiowane to poki co sie staram tak kupowac zeby miec rzeczy chociazby w roznych kolorkach

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Myszeczko, ale patrzysz na wymiar przed zassaniem, po zassaniu przecież się zmniejsza. Popatrz sobie na YT mniej więcej o ile. Tylko tak jak Glamm pisała, nigdy nie wiesz, czy kształt po odessaniu powietrza nie będzie niczym fala ale i tak zamierzam je kupić. Przydadzą się na bank, są łatwe do użytkowania i tanie

Glamm, a pomyślałaś co taki jeden chłopak będzie miał z Wami trzema? Mój tata, żyjący w sfeminizowanym domu 4 bab + suka zna się na podpaskach, wie która kiedy ma okres, potrafi gotować i sam jeździ do Rossmanna po zakupy kosmetyczne i kupuje wszytsko idealnie wg. listy Bardzo nas to wszytskie cieszy
Co nie zmienia faktu, że życzę 'parki'[COLOR="Silver"]

haha wiesz co u mnie w rodzinie tez sa same baby... babcia miala 3 siostry (no i fakt jednego brata- ale blizniaka i to nie jej tylko mlodsze rodzenstwo), mama ma 2 siostry, ja siostre i 3 kuzynki, w pokoleniu mojej corki tez poki co 3 dziewczynki. no wiec w ogole od strony mamy to babiniec totalny a tata jest jedynak wiec sie nie liczy

Cytat:
Napisane przez malgosia12345 Pokaż wiadomość
czyli wychodzi na to, że na początek najlepiej pampersy, a za jakiś czas (zależny niestety od portfela) można rozejrzeć się za tańszymi
a ja zdecydowanie najbardzoej lubilam huggiesy, z tego wzgledu ze one mialy gumeczke marszczaca w talii a pampki maja z bokow przy zapieciu. i w pampkach mi sie kilka razy zdarzyl wyciek gora no a jesli chodzi o jakosc, miekkosc itd to podobnie- fakt. tak ze radze jednak rozwazyc huggiesy na poczatek rowniez nie lubilam za to pieluch Belli.

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Owieczko grzybami bym się nie przejmowała, za bardzo białego ryżu jeść nie mogę bo mi cukier skacze Dlatego makaron tylko pełnoziarnisty, ryż brązowy itp
jak kolezanka miala cukrzyce to jej lekarz zalecal ryz basmati, jest wprawdzie bialy ale nieluskany
Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
jak pisałaś... kwestia gustu... ja osobiście nie czuje nic cuchnącego, znam dziewczyny co korzystają, ale nawet gdzieś na wisazu było, że niektórym zapach przeszkadza jak ze wszystkim, sprawa indywidualna
a mi sie nie podobalo ze on sie zle wchlanial, zapach jakos nie draznil.
ale ten Palmers tez jest taki gesty- ale chyba skuteczny bedzie, po calej nocy skora jak nawoskowana byla
]

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ja nie kupuje smoczków wcale Bo to jest tak, że takie maleńkie dziecko jak ma bardzo dużą potrzebe ssania to potrzebuje smoczka a tak to nie. Poza tym nie każdy smoczek dziecku podpasuje, bo sa różne kształty i z różnych materiałów są wykonane. My dla Julki kupiliśmy kilka rodzajów ( tak jak radzi Ci teściowa) no i żaden jej nie podpasował, po prostu nie chciala ale ja upierdliwa mamuska nauczyłam ją smoczka około 4 miesiąca - teraz sie ciężko zastanawiam po jaką chole...ę, dzięki że nie było trudno ją odzwyczaić ale drugiej wcale nie będę dawała no chyba że ta potrzeba ssania będzie duża to kupię.
moja mala do 2 miesiaca w ogole nie chciala, potem sie przekonala- ale pediatra mowil ze z dwojga zlego lepiej dawac smoczek nizby dziecko mialo ssac kciuk, po pierwsze bardziej dostosowany ksztalt, po drugie latwej od smoka odzwyczaic, zaspokaja potrzebe ssania i ponoc w jakis tam sposob zapobiega temu syndromowi smierci lozeczkowej- cos tam z oddychaniem podczas ssania jest co minimalizuje ryzyko

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
truskafka dobrze, że wizyta si udała ciekawe co u glam, czy dopatrzyli się z ginkiem zaniku jednego siusiaka

Dobranoc
nic

a dupatam nic sie nie dopatrzyli, jeden skubaniec- wiercipieta- nie wiem jak i kiedy sie odwrocil do gory glowa, tylek schowal za bratem i nic nie bylo widac
ale lekarz mi powiedzial ze w sobote ma dyzur wiec zebym wpadla do niego do szpitala, pobawimy sie na lepszym sprzecie i moze cos zobaczymy- tzn nie konkretnie o plec chodzi ale o przeplywy itd
zmartwilo mnie to ze nie sa glowkami w dol bo w takiej sytuacji to szanse na porod SN coraz mniejsze
zaczynamy 7 miesiac dzis, jeeny jak ten czas leci
Stary 2011-08-31, 09:09   #2357
sozaa
Rozeznanie

świetny pomysl! I zawsze lepiej dostac cos skomponowanego przez osobe, ktora Cie zna, wie co Ci sie podoba i co lubisz, niż przez wprawna florystkę!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:09   #2358
dygotka8
Zakorzenienie

Olusia-wszystkiego najlepszego:r oza::ro za:
coś jak mieczyki te kwiatki??

Darusiaaa-zdrówka życzę i szybkiego powrotu w dwupaku

Stary 2011-08-31, 09:09   #2359
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziekuje

Najpierw trzeba miec fundusze a one wplywaja mi dopiero 5 kazdego miesiaca. No i przekonac Tz ze szafa bedzie lepsza... No ale zna sie metody perswazyjne

O moich urodzinach pamietaja tylko najblizsi: Tz, jego rodzice, moi rodzice i jedna moja babcia. Oraz dwie przyjaciolki. Ten zestaw zyczen dostaje od kilku lat

Fajnie, ze milo spedziliscie dzien. Czekam na zdjecie kwiatow
Nie ma za co .
Mi sie pierwszy raz zdazylo,zeby tyle zyczen dostac.Ale to chyba przez ciaze,bo pierwsze zyczenie od wszystkich "szczesliwego rozwiazania" .
Zdjecie juz wkleilam
Stary 2011-08-31, 09:10   #2360
goldika
Zakorzenienie

Dygotko podzielisz sie przepisem na jezyka?

Ja robilam 2dni temu muffiny. Blyskawicznie zniknely wczesniej robilam te z kartonu ale wkurzylam sie i kupilam blaszke i papilotki, znalazlam w necie przepis i sama zrobilam. O niebo lepsze!
Stary 2011-08-31, 09:12   #2361
basiula19
Zadomowienie

Dzień dobry

ale u nas była wczoraj wieczorem burza a dzisiaj już ładnie jest chociaż troszke pochmurno......zjamdłam śniadanko a teraz czekam aż Tż sie troszke prześpi po nocy i startujemy z sypialnią

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:13   #2362
OlusiaS
Wtajemniczenie

Emmm,nie mam bladego pojecia,jak one sie nazywaja .Sa przeogromne,ok 1,20m.
Na poczatku tez dostawalam kwiatki od TZ'ta,takie zebrane.Jak ja to uwielbialam.100 razy bardziej,jak jakies wymyslne prezenty.To takie romantyczne .
Dziekuje dziewczyny za zyczenia
Stary 2011-08-31, 09:14   #2363
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czesc laski.

Darusia a co sie dzieje bo nie doczytalam????

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
100 lat, 100 lat
dolaczam do spoznionych zyczen
ja mialam 21 sierpnia urodziny i oczywiscie wszyscy mi zyczyli latwego porodu i "zeby mi dodatkowa para rak wyrosla"
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dobrze jest podkłądać sobie poduszkę/poduszki pod odcinek lędćwiowy,ale w pracu na krzeslku ciezko0-chyba,że masz dyrektorski fotel
współczuję bólów bo mi one towarzysza od ponad miesiąca już

Witaminkaccc-ja staram się zjadac obiad koło 17,a później jak ejstem głodna to jakiś twaróg chudy z pomidorem albo inne z duża ilością białaka a jeśli to pomidora lub ogórka

zjadałm śniadanie i MUSIAŁAM zrobić sobie kawke i zjeść kawałek ciasta bo pzreciez jezyk by mi uciekł nie powiem gdzie...
ja mam dyrektorski fotel super wygodny- ale zastanawiam sie czy bardzo dziwne by bylo jakbym sobie do biurka pilke przyniosla- bo akurat mam ta duza 70tke i w pracy bym na niej dluzej siedzial niz w domu

dziewczyny czy 2cm szyjka to jest norma???? bo mi powiedzial ze 2 cm i jest bardzo zadowolony bo gladka i twarda. a mi se zdaje ze to malo
Stary 2011-08-31, 09:15   #2364
OlusiaS
Wtajemniczenie

Sprawdzilam na googlach-faktycznie,to mieczyki
Stary 2011-08-31, 09:18   #2365
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Emmm,nie mam bladego pojecia,jak one sie nazywaja .Sa przeogromne,ok 1,20m.
Na poczatku tez dostawalam kwiatki od TZ'ta,takie zebrane.Jak ja to uwielbialam.100 razy bardziej,jak jakies wymyslne prezenty.To takie romantyczne .
Dziekuje dziewczyny za zyczenia
kwiatki to moim skromnym zdaniem gladiole czyli mieczyki

moj tzt najbardziej romantyczny gest to jak w deszczu na mnie pod praca stal z nowym parasolem dla mnie- bo wiedzial ze nie mam...a wtedy jeszcze samochodu nie mielismy

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dygotko podzielisz sie przepisem na jezyka?

Ja robilam 2dni temu muffiny. Blyskawicznie zniknely wczesniej robilam te z kartonu ale wkurzylam sie i kupilam blaszke i papilotki, znalazlam w necie przepis i sama zrobilam. O niebo lepsze!
a jakie robisz, czekoladowe to sama bym zjadla
Stary 2011-08-31, 09:19   #2366
OlusiaS
Wtajemniczenie

Nie wiem Glam,ile powinna miec,ale za godzine mam termin u ginekologa,moze uda mi sie podpytac.
Wiec trzymajcie kciukasy,ja uciekam.Potem zdam relacje,bo dzisiaj USG
Stary 2011-08-31, 09:23   #2367
dygotka8
Zakorzenienie

Glamourous- chyba lekarz też jest ciekawy czy bedzie dwóch chłopców czy parka)
ja jakbym sie spodziewała bliźniaków nigdy w życiu nie brałabym pod uwagę porodu SN ze względu na strach o zdrowi dzieci-za duzo słyszłam o przypadkach porodów bliźniaczych SN...
Ale to oczywiście moje i tylko moje zdanie-bo ja to panikara jestem chyba.
co do smoka to ja przez to dziadostwo miałam krzywe zeby-na szczęscie aparat ortodontyczny pięknie mi je wyprostował,ale ileż to ja lat miałam kompleksy
a na wątku mam lipcowych dziewczyna rodziła to jej dzieiaczka ssakiem wyciągali-mówię Wam,az łzy w oczach stają jak się patzry jak ja pokaleczyli tak zwlekali z CC....

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Goldika-a proszę
http://mojewypieki.blox.pl/2011/05/C...galaretka.html
tylko trzeba trochę poczekać az galaretak będzie już trochę gesta i łyżka ją wyłożyłam na ciasto.kwaśna śmietana to ponoć 18% z piatnicy powinna być dobra.

Stary 2011-08-31, 09:26   #2368
goldika
Zakorzenienie

Glam nie robilam czekoladowych ale wydaje mi sie, ze do przepisu wystarczy dodac kakao i bedzie git
zrobilam po kilka z dzemem truskawkowym, pozeczkowym i wisniowy.

Olusia : za wizyte i czekamy na sprawozdanie

Wczoraj w macu spotkalam kumpele z LO. Wkurzyla mnie bo byla ze swoja kuzynka ktora jest na poczatku 6mc ciazy i chamsko podkreslala, jak ona dobrze wyglada a jaki ja mam brzuch... no kurde na pcozatku 6mc tez prawie brzucha nie mialam ale nie chcialo mi sie dyskutowac. A potem zaczela gadac o SN ze bede miec cytuje: wielka dziure i Tztowi na nic sie zdam.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Dygotko ale apetycznie wyglada dodam do zakladek i pewnie zrobie Tz'towi taki rarytas dzieki za przepis.
Stary 2011-08-31, 09:36   #2369
goferek33
Raczkowanie

goldika
nie przejmuj się gadaniem jakiejś dziewczyny. rodzenie naturalne jest lepsze i zdrowsze dla malucha, a cesarka to zawsze operacja.

każdy ma brzuch jaki ma.
ja wczoraj przeglądnęłam się z witrynie sklepowej, i dżizas, masakra, jestem kulką wielką
ale za to jakiego fajnego mam gościa w swoim brzuchu! malutkie dzieciątko!
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:38   #2370
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Goldika-a proszę
http://mojewypieki.blox.pl/2011/05/C...galaretka.html
tylko trzeba trochę poczekać az galaretak będzie już trochę gesta i łyżka ją wyłożyłam na ciasto.kwaśna śmietana to ponoć 18% z piatnicy powinna być dobra.
Mniam wygląda super.

A witam z ranka
Dziś jak tylko dostanę wypłatę od razu kupuje wózek ten co wczoraj Wam pokazywałam mierzyłam swój brzuszek 115cm czyli 2 cm urósł.
A na weekend chyba mam gości mama i brat nie widziałam go chyba z rok.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości