|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Meridia 15 z wenezueli, stosowal ktos?
Lek ten faktycznie zostal wycofany z unii, dlatego ze wystapilo wiele udarow serca i mozgu.. Problem ten pojawial sie kiedy osoby mialy bmi powyzej 35 ,soby te maja zwykle cukrzyce i problemy z krazeniem co za tym idzie wysokie cisnienie a ten lek je jeszcze podwyzsza wiec udar gwarantowany. W moim przypadku wskaznik bmi wynosi 25.
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy
O rany. Zależy jeszcze jakie suplementy. Bo jak masz suplement z badziewnym składem albo od niepewnej firmy, w którym duże prawdopodobieństwo, że nie ma tego co deklarują, to taki suplement guzik Ci da.
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy
Cytat:
U mnie kapsaicyna/piperyna odpada bo momentalnie mi syfy na twarzy wywala ![]() Nawet znalazłam jogurt z Lactobacillus rhamnosus tylko nigdzie go nie prowadza ...
|
|
|
#2344 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co na ograniczenie apetytu? Dodam, że chrom na słodycze nie działał
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Konto usunięte
|
Błonnik? Albo forskolina z pokrzywy indyjskiej, akurat dzisiaj napisałem o niej artykuł :-D. Nigdy nie próbowałem ale wg mechanizmu działania może pomóc, polecam zajrzeć - forskolina.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-24 o 01:11 Powód: Link. |
|
|
|
|
#2347 |
|
Przyczajenie
|
Pokrzywa indyjska
A ja chce wam polecić produkt który sama używam od dłuższego czasu. Zalety ekstraktu z korzenia pokrzywy indyjskiej znane i stosowane są od stuleci w medycynie tradycyjnej Indii do leczenia niewydolności serca, nadciśnienia tętniczego, kolki, wyprysków, zaburzeń układu moczowego, przy wzmacnianiu serca oraz całego organizmu a także, jako środek ułatwiający proces odchudzania.
Dalsze informacje znajdziecie w tym artykule lub u wuja google ![]()
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-24 o 01:11 Powód: Link. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
Przyczajenie
|
Biore 2miesiace I nic 😕
|
|
|
|
|
#2349 |
|
BAN stały
|
wszyscy sie oburzaja na suplemety a niestety nie wiedza jak je spozywac
i nie mowie tu o suplach jakis reklamowych w tv. ja lubie swansona jako producenta - nie zawiodlam sie poki co. fajne sa ziarna zielonej kawy albo gymnema sylvestre, dzieki temu nie chce mi sie slodkiego tak jak wczesniej. u mnie szczegolnie to jest wazne wieczorami gdy juz padne po calym dniu a kupuje tylko w sprawdzonych sklepach, np suplima gdzie moge wejsc zobaczyc
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że wątek rozrósł się gigantycznie
A ja się zastanawiam nad czymś innym - wyczytałam, że można samemu również "wyprodukować" w dosłownym znaczeniu tego słowa środek na odchudzanie. Podzielę się taką ciekawochą Jest sobie taka firma, która nazywa się AmerPharma i wytwarza właśnie różnego typu produkty na odchudzanie, pod Twoją indywidualną marką. Wyobraźcie sobie, że możecie tak mieć własny produkt i wprowadzić go na rynek...Się rozmarzyłam, ale nie do końca. Muszę to przekalkulować
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Algi w proszku - jak to ugryźć?
Najlepiej do koktajli owocowych i warzywnych, do zup krem, możesz też nimi sałatki posypywać. Byle nie za dużo. A już najbezpieczniej po prostu jako maseczki na twarz.
|
|
|
#2352 |
|
Przyczajenie
|
ja wcześniej korzystałam z L-karnityny i byłam zadowolona z efektów. Teraz chce zmienić (i pewnie nie ostatni raz) na 2 be slim. Poleciło mi go kilka koleżanek, choć u każdej dawał inne efekty, mniej lub bardziej zauważalne. A wy co o myślicie o tych tabletkach xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-06-15 o 13:41 Powód: reklama |
|
|
|
|
#2353 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Algi w proszku - jak to ugryźć?
Czytam właśnie ksiazke Karolina OdNowa i tam jest ten temat właśnie poruszany, głownie spirulina i chlorella. Można rzeczywiście jesc maja mnóstwo prozdrowotnycg właściwości
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2354 |
|
Przyczajenie
|
Koleżanka ostatnio mocno schudła i początkowo podpytywałam jej czy to zasługa nowej diety, jakiś niesamowitych ćwiczeń czy może znalazła inny sposób. Nie chciała się przyznać, ale w końcu udało mi się wyciągnąć po czym tak schudła. Niby w pierwszej fazie starała się stosować dietę i różnego rodzaju ćwiczenia, ale efekty były dość znikome. Podobno kupiła jakiś specyfik w sieci o nazwie african mango. Cena dla mnie była dość wysoka, bo raczej nie zdarzyło mi się nigdy wydać tyle na suplement diety, ale z racji tego, że za dużo przybrałam po zimie to spróbowałam i chyba nie żałuję. Kilka kilo w dół przez miesiąc to jest to czego potrzebowałam. Także jestem teraz zdania, że tabletki mogą pomóc, jak się je umiejętnie wybierze.
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Prolavia na odchudzanie - zna ktoś?
Jest 24.06.2015 - wczoraj zakupiłam dwa opakowania Prolavii w promocyjnej* cenie 49zł za oba. Promocja jest z powodu terminu ważności produktu (na opakowaniu pisze "najlepiej spożyć do lipca 2015). Oczywiście nie jest to produkt przeterminowany, bo nie pisze "należy spożyć do", więc krótka "kuracja" będzie w porządku. Gdzieś wcześniej wyczytałam, że firma oznakowuje paczki taśmą "Prolavia". Nie jest to prawdą (jeśli tak było to odeszli już od tego pomysłu). Kartonik jest po prostu szary. Odbierałam w paczkomacie, więc dostawa była gratis. Dodatkowo za cenę 49zł poza 2 opakowaniami otrzymujecie kod na 7-dniową dietę Vitali (przy 2 opakowaniach mam 14 dni diety gratis). Dodam, że miesiąc takiej diety normalnie kosztuje 79zł, więc przy zakupie kisielu zawsze to dodatkowy bonus. Nie jest to wściekle słodki produkt, jak pisali co niektórzy. Osobiście niczego nie słodzę i jem śladową ilość słodyczy, więc jestem raczej rzetelna w opinii słodkości proszku. Jego picie mnie nie muli i spokojnie wypijam go w zalecanej dawce. Nie robię go w wersji gęstej tylko rozcieńczonej do picia i jest spoko. Po 3 saszetkach (wieczór, rano, popołudnie) nie czuję żadnego działania bakterii żołądkowych, nie goni mnie, ani nie blokuje. O efektach na razie nie mogę się wypowiedzieć, bo 1 dzień to za mało, ale mam nadzieję, że po 28 dniach stosowania coś mnie "ubędzie" ;-)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Leki: Adipex Retard - fentermina 15mg, opis i zdjęcia oryginału !
mam taki przypadek..zamówiłam adipex paczką przez Pocztę Polską. Przesyłka zaginęła. wiem ze zostala wysłana bo jestem w stałym kontakcie ze sprzedawcą i dostałam dowody wysyłki. nie wiem jak odbywa sie "szukanie" takiej zaginionej paczki itp ale czy mam sie czym martwic? w srodku przeciez znajduja sie nielegalne substancje a na paczce są moje dane oraz dane sprzedawcy...
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Paczka
|
Dot.: suplementy diety
Ja również wierzę w niektóre suplementy.
Biorę różne i moim zdaniem trzeba wspomagać się witaminami itp. |
|
|
|
|
#2358 |
|
Paczka
|
Dot.: suplementy
OIimp zależy w jakich przypadkach. Np spalacz olimpu jest drogi i nie najlepszy. Tutaj akurat proponuję Trec, skład jeszcze lepszy w niższej cenie.
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Paczka
|
Dot.: Suplementy diety na trądzik
Ja używałem jakieś rosyjskie suplementy, nie pamiętam jak się nazywały. Zielono białe opakowanie. Cały zestaw. KToś wie?
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Paczka
|
Dot.: Suplementy/spalacze. Proszę o pomoc!
Sporo aktywności fizycznej, witaminki, suplementy, jakiś dobry spalacz, dieta i do przodu moje Panie!!
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Paczka
|
Dot.: naturalne suplementy ????
Z naturalnych to SWANSON, Organic India, róźne fajne mieszanki ziół i herbatek..
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Paczka
|
Zielone suplementy diety jak swanson i organic india. witaminki, sport, dobre jedzonko i do przodu.
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Paczka
|
Dot.: "Odchudzające" suplementy diety
Chętnie!
|
|
|
|
|
#2364 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Get Slim Daytime to saszetki, proszek wsypujesz do wody i wypijasz. Tylko żeby nie było tak cudownie, to jak przestałam je pić, po tygodniu znów zaczęły mnie słodycze nęcić. Ale serio, jeżeli chodzi o uregulowanie poziomu cukru we krwii, uważam że to absolutny fenomen, 0 łaknienia na "słodkości" - jak to mawia moje dziecko
|
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
polecam z Organic India - ceny niższe
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Odchudzające" suplementy diety
ja również wypełnię ;p
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Przyczajenie
|
A mi ostatnio wpadły w "ręce" informacje o afrykańskim mango. Zastanawiam się na ile jest ono naturalne. Bo opinie w sieci ma bardzo dobre. Jeśli działa tak jak piszą to by było super. Metabolizm podkręca, ogranicza głód itp. czyli wszystko czego potrzeba podczas odchudzania. Pamiętam też, że moja koleżanka kiedyś mi o tym mówiła, że to takie fajne, ale teraz dokładnie nie pamiętam już jej słów. Tak, cały czas zastanawiam się czy zaryzykować i kupić. Błonnik to cały czas stosuję ;p
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
CaloriControl powoduje zaparcia?
Ostatnio zaczęłam jeść mniejsze ilości jedzenia i testować suplement CaloriControl. Jest to nowość, dostałam to od znajomej farmaceutki. Suplement zawiera błonnik i cynk, jest dobrym "zapychaczem" przed jedzeniem, biorę go od ok. tygodnia. Diety nie zmieniłam, unikam po prostu słodyczy i tuczących przekąsek, zamiast tego jem owoce i piję kefiry. Wcześniej nie miałam problemów z wypróżnianiem, ale od 3 dni czuję nacisk i pobolewanie w jelitach, tak, jakbym miała zaparcie... Nie wiem czy to możliwe, żeby od błonnika mieć zaparcie... Chyba powinno być na odwrót?
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: CaloriControl powoduje zaparcia?
Witaj. Nie wiem, jak jest w przypadku takich sztucznych produktów, ale kiedy spożywasz naturalny błonnik (np. babkę płesznik, siemię lniane) i jednocześnie nie spożywasz odpowiedniej ilości płynów to zapcha Ci jelita. Błonnik to konieczność picia wody.
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: CaloriControl powoduje zaparcia?
Może w tym jest problem. Zawsze piję mało wody, może powinnam pić chociaż te 1,5L mineralnej...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

.