Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 10:45   #2341
I ona
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

hahahaha ten ziemniak (z pierwszego linku) mnie zabił

Ja tak myślałam, bo na chwilę obecną nie mamy samochodu.. pracujemy na zmiany, ciężko nam się zgrać i pomyślałam, że byłoby to wygodniejsze. Zdaje sobie sprawy jednak też, że to nie to samo co iść, dotknąć produkt i samemu wybrać
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:57   #2342
beatiska
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Ja póki mam siłę w nogach i nie jestem przywiązana do łózka nie zrobię zakupów spożywczych online. Poczytajcie sobie na stronie almy na fb jakie kwiatki ludziom wysyłają
https://www.facebook.com/photo.php?f...size=960%2C720

https://www.facebook.com/photo.php?f...77A&size=960%2 xD

https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1536%2C2048

albo baba pisała, że zamówiła kurczaka i zaznaczyła żeby miał 1,5kg to przywieźli 1,5kg.... połówkę xD Czyli cała kura miała 3kilo
Ja od półtora roku zamawiam w Tesco co tydzień. Nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło. Mam wręcz wrażenie, że wybierają ładniejsze rzeczy i zawsze z bardzo długa data ważności. Jeżeli coś jest niższej jakości lub z krótką data ważności np. kiedyś serek wiejski miał 3 dni do końca daty, to jest to pakowane w żółte reklamówki, które widać wśród białych, a dodatkowo dostawca ma wypisane te przedmioty i karze sprawdzić, czy odpowiadają. No a poza tym, można zwrócić bez podnoszenia kosztów
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:59   #2343
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to:/
W ten dzień się 2 razy wkurzylam na Tesco tak w ogóle
Poszłam tam raz kupić skórzany pasek dla tż, bo rano jojczyl, że mu się zepsuł. To była Wielka Sobota, skończyłam pracę o 14 i tylko Tesco było czynne. Myślę sobie, dam mu na święta. Zastanawiałam się nad rozmiarem, w końcu wzięłam L/XL. Był dużo za duży, brakowało dziurek, to po świętach pojechaliśmy wymienić. Wiem, mogliśmy dorobić dziurki no ale po co się mam bawić jak metki są, paragon jest. Bierzemy ten sam model M/L a on za mały tzn. no tak na styk na ostatnią dziurkę. Nie wiem czy tż jest jakiś niewymiarowy, czy oni mają dziwną rozmiarówke :/ spieszylismy się to od razu chciałam zrobić małe zakupy. Wzięłam piersi z kurczaka (nie pakowane, tylko na dziale z obsługą). Wracam do domu, chciałam podzielić mięso i część zamrozić, patrzę a tam pająk. Taki mały, czarny, zdechły :/
Stary 2015-04-28, 11:06   #2344
nelyen
Zadomowienie

BPH ma coś ciekawego do zaoferowania? Ja właśnie od nich uciekam... Mam konto od wielu lat i zasady jego prowadzenia się dynamicznie zmieniają. Nagle zaczęli bez uprzedzenia ściągać po 2,50zł "za zaległą obsługę karty", czasem i 2 razy w miesiącu :/

Załapałam się na konto mobilne+ w mBanku i mam te 4%, na razie nie narzekam. BPH mnie wkurzył, bo nie obsługują niektórych płatności po 18 czy coś, raz się tak nacięłam kupując na szybko polskiego busa przez Internet, z każdego banku można było zapłacić, oprócz BPH :/

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:30   #2345
somethinggood
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Nie myślałaś o blablacar?

Raz chcialam pojechac ,ale TZ bardzo sie zestresowal ,ze mnie gdzies porwa Ale teraz mam awersje pociagowa wiec juz nie mam zamiaru dbac o dobre samopoczucie innych tylko swoje :p

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
hahahaha ten ziemniak (z pierwszego linku) mnie zabił

Ja tak myślałam, bo na chwilę obecną nie mamy samochodu.. pracujemy na zmiany, ciężko nam się zgrać i pomyślałam, że byłoby to wygodniejsze. Zdaje sobie sprawy jednak też, że to nie to samo co iść, dotknąć produkt i samemu wybrać

Ja tam jestem zadowolona,korzystalam juz z trzech roznych sklepow. Chociaz przyznam ze wychodzi drozej niz w Lidlu czy Biedronce,ale znacznie wygodniej. Dodatkowo chodze na drobne zakupy ,np. Jak wracam do domu,wtedy kupuje produkty, ktore wole zobaczyc na zywo.
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:52   #2346
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez somethinggood Pokaż wiadomość
Raz chcialam pojechac ,ale TZ bardzo sie zestresowal ,ze mnie gdzies porwa Ale teraz mam awersje pociagowa wiec juz nie mam zamiaru dbac o dobre samopoczucie innych tylko swoje :p

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Ja tam jestem zadowolona,korzystalam juz z trzech roznych sklepow. Chociaz przyznam ze wychodzi drozej niz w Lidlu czy Biedronce,ale znacznie wygodniej. Dodatkowo chodze na drobne zakupy ,np. Jak wracam do domu,wtedy kupuje produkty, ktore wole zobaczyc na zywo.
My z Tżtem swego czasu jak dużo jeździliśmy to zawsze ktoś był chętny i nigdy nikogo nie porwaliśmy
JA jechałam może ze dwa razy ale często załatwiałam takie podróże mojej mamie lub bratu gdy do mnie przyjeżdżali i zawsze każdy był zadowolony.
Generalnie ostatnio z Tżtem jechaliśmy polskim busem i stwierdziliśmy, że to był chyba już ostatni raz. 5 godzin jak dla mnie na niewygodnym fotelu bez żadnego przystanku, cały autobus zawalony, nawet jednego wolnego miejsca nie było.
Mnóstwo babć, które przecież MUSZĄ być pierwsze i się przepychać, duszno strasznie. Żałowaliśmy, że nie znaleźliśmy sobie blablacar.
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:09   #2347
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez somethinggood Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
My z Tżtem swego czasu jak dużo jeździliśmy to zawsze ktoś był chętny i nigdy nikogo nie porwaliśmy
JA jechałam może ze dwa razy ale często załatwiałam takie podróże mojej mamie lub bratu gdy do mnie przyjeżdżali i zawsze każdy był zadowolony.
Generalnie ostatnio z Tżtem jechaliśmy polskim busem i stwierdziliśmy, że to był chyba już ostatni raz. 5 godzin jak dla mnie na niewygodnym fotelu bez żadnego przystanku, cały autobus zawalony, nawet jednego wolnego miejsca nie było.
Mnóstwo babć, które przecież MUSZĄ być pierwsze i się przepychać, duszno strasznie. Żałowaliśmy, że nie znaleźliśmy sobie blablacar.
Mój brat chętnie jeździ blablacarem i jest bardzo zadowolony, wiadomo, że facet się nie boi, ale jeżdżą tam zarejestrowani użytkownicy i normalni ludzie, z którymi można przy okazji pogadać w podróży.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:22   #2348
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ja póki mam siłę w nogach i nie jestem przywiązana do łózka nie zrobię zakupów spożywczych online. Poczytajcie sobie na stronie almy na fb jakie kwiatki ludziom wysyłają
https://www.facebook.com/photo.php?f...size=960%2C720

https://www.facebook.com/photo.php?f...77A&size=960%2 xD

https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1536%2C2048

albo baba pisała, że zamówiła kurczaka i zaznaczyła żeby miał 1,5kg to przywieźli 1,5kg.... połówkę xD Czyli cała kura miała 3kilo
Moje koleżanki z pracy kupują w Tesco online i są zadowolone - mówią że dostają wszystko świeże bo sklepowi nie opłaca się wracać z zareklamowanym produktem

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:26   #2349
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Mój tż ma 1 zł nieodpłaty dobrze, że ja 560 zwrotu. Ale dopiero wczoraj wysłałam pit
ja jeszcze nie wysłałam
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:31   #2350
_Aneta
Zakorzenienie

Ja musiałam poczta jeszcze do tego. Nie mam swojego pita z poprzedniego roku, gdzieś u rodziców musi być. Tż też No i nie mogliśmy przez internet :/ byłam wczoraj w urzędzie ale jak zobaczyłam kolejkę to ucieklam. Dobrze, że mam duży zwrot, bo byśmy jeszcze na minus wyszli
Stary 2015-04-28, 17:43   #2351
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Moje koleżanki z pracy kupują w Tesco online i są zadowolone - mówią że dostają wszystko świeże bo sklepowi nie opłaca się wracać z zareklamowanym produktem
ja też juz zadowolona jestem.
Pan był wczoraj miły, grzeczny, naprzepraszał się chłopina, bo czegoś tam nie było i zapakowano zastępcze rzeczy
wszystko pierwszej jakości, duże i dobrze dobrane.
trzeba też na dostawcę trafić, kiedyś przyjechał taki do mądrowania pierwszy, ale teraz (odpukać) jest ok.
Stary 2015-04-28, 17:51   #2352
_Aneta
Zakorzenienie

http://piekielni.pl/63811 wiedziałam, że gdzieś już czytałam o zakupach Tesco.
Ja raz musiałam zamówić i było ok, warzywa świeże, wszystko w porządku. Moja koleżanka całą ciążę zamawiala i też mówiła, że ok. Ja jednak wolę po sklepie normalnie pochodzić
Stary 2015-04-28, 19:47   #2353
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Ja też w pewnym momencie zaczęłam się gubić, wiec założyłam zeszyt gdzie mam wszystkie informacje, plus daty zamknięcia rachunków, po zakończonej promocji.
Nie słyszałam o BPH. Musze sprawdzić.
Zrobiłam dokładnie to samo

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
BPH ma coś ciekawego do zaoferowania? Ja właśnie od nich uciekam... Mam konto od wielu lat i zasady jego prowadzenia się dynamicznie zmieniają. Nagle zaczęli bez uprzedzenia ściągać po 2,50zł "za zaległą obsługę karty", czasem i 2 razy w miesiącu :/
Jak bez uprzedzenia, możesz zgłosić reklamację. Ja tak robiłam z mBankiem i wszystko zwrócili
A co do promocji, to mają tam teraz tę akcję ze zwrotem płatności. Aczkolwiek żeby dorobić się 50zł trzeba zrobić zakupy na ponad 1600zł, czyli - jeżeli o mnie chodzi - załapię się co najwyżej na dychę-dwie. Ale zawsze coś
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 22:26   #2354
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie lubię Tesco. Czasem idę z konieczności, bo kończę pracę o 21 a akurat pech chciał, że w centrum handlowym w którym pracuję jest tylko ten sklep. Ostatnio kupiłam tam mięso z pająkiem i się jeszcze bardziej zraziłam :/
Dla mnie Tesco jest dość drogie. Mój Tż tam kupuje jak coś musi bo też ma blisko z pracy. Dlatego przeglądam gazetki i mówie mu co się opłaca kupić a co nie.
Stary 2015-04-28, 22:40   #2355
_Aneta
Zakorzenienie

No jest jest. Czasem się trafi jakieś fajne promo, ale ceny regularne już nie zachęcają. Mam pod nosem auchan i kaufland i raczej tam kupuję. Ale przeglądam gazetki wszystkie na aplikacji w telefonie i czasem coś i w tesco się znajdzie. Na Wielkanoc spoko gazetka była.
Stary 2015-04-29, 06:29   #2356
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Zgadzam się z Wami, w Tesco straszna drożyzna.
Mnie najbliżej do Biedronki i Lidla, ale czasem podjeżdżamy też do Auchan. Ostatnio miałam dwie głupie sytuacje przy kasie, bo najpierw pani skasowała nas dwa razy drożej za rolety, a potem - uwaga! - pani stojąca za nami w kolejce zaczęła robić aferę o nasze zakupy Była w weekend promocja - trzy doniczki z ziołami w cenie dwóch. Kasjerka skasowała więc dwie i mówi pod nosem, że trzecia gratis. Babsko, co stało za nami chyba tego nie załapało, bo zaczęło się wydzierać: 'a dlaczego pani im tego lubczyku nie skasowała? Co to ma być?'. No to kasjerka spokojnie odpowiada, że trzeci produkt jest gratis, a ta dalej z mordą, że 'ciekawe, akurat dzisiaj', że babka kłamie itd.
Stary 2015-04-29, 09:07   #2357
GrumpyCat
Wredny kotecek

Ja tam najczęściej w biedronce robię zakupy Jeszcze nigdy się nie nacięłam żeby coś było nieświeże (w przeciwieństwie do almy, a niby delikatesy...)
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:56   #2358
GlamKitty
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam najczęściej w biedronce robię zakupy Jeszcze nigdy się nie nacięłam żeby coś było nieświeże (w przeciwieństwie do almy, a niby delikatesy...)
Ja wczoraj musiałam wyrzucić dopiero co otwarty sok - ten w dużym kartonie z kranikiem za 18 zł. Był zepsuty, a wyrzucilam paragon. Pierwszy raz mi się zdarzyła taka sytuacja.
Stary 2015-04-29, 10:11   #2359
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
My też dawniej robiliśmy megazakupy raz na tydzień-dwa i o wiele lepiej dysponowaliśmy kasą. Ale że w listopadzie urodziłam, ciężko było razem po marketach łazić. Teraz będzie już łatwiej, bo nie muszę małej w wózku rozbierać, więc może spokojnie z nami bywać

Czekam właśnie na kuriera. Zdecydowałam się na udział w promocjach BZWBK [270zł do zgarnięcia] i BPH [przez rok co miesiąc zwracają do 50zł z zakupów]. Swoje zwyczajowe konto całkiem przeniosę właśnie do BPH, bo w ING żadnych korzyści, zaś oszczędności przeniosę do Smart Banku, bo najlepsze oprocentowanie mają. Zaraz się zacznę gubić, bo jeszcze na potrzeby zakupów zagranicznych otworzyłam walutowe w Aliorze i na potrzeby promocji w Raiffeisenie, uff.
Jak miałam jedno dziecko, też rodzinnie jeździliśmy na co tygniodowe zakupy.
Teraz z 2 maluchów (11 miesięcy i prawie 3 lata) to żadna przyjemność. Jeżdżę tylko ze starszym dzieckiem, bo uwielbia Biedronkę (tam robimy zakupy). Pojedyncze rzeczy dokupuję w samie pod domem. Niektóre produkty tańsze niż w Biedrze, warzywka świeże codziennie, chleb prawdziwy a nie z masy głęboko mrożonej, a do B. mam dalej i muszę autem jechać.

Jakie wrażenia ze współpracy ze Smartbankiem?
Miałam tam lokatę zakładać, ale jak poczytałam opinie w necie, że trudno sie z bankiem skontaktować, pieniądze "giną" (przelewy nie docierają) to zrezygnowałam.

Ja już wiem, że maślanka z B. dzień przed terminem na butli jest niesmaczna (i to regularnie, ale nie jest jeszcze popsuta, popsuta robi się dokładnie dzień po terminie).

A w samie koło domu bezproblemowo zwracają kasę. Kupiłam włoszczyznę w siatce i pół pora było zgniłe. Napomknęłam o tym przy kolejnych zakupach, to przeprosili i kazali biec do domu po włoszczyznę i paragon.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 10:41   #2360
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Czy któraś z was posiada konto oszczędnościowe w GetinBanku? Obiecują 4%, po spełnieniu warunków, które oczywiście spełniłam i co?! I odsetek naliczyli mi połowę mniej niż powinnam mieć :-/
maaddzziiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 10:48   #2361
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez maaddzziiaa Pokaż wiadomość
Czy któraś z was posiada konto oszczędnościowe w GetinBanku? Obiecują 4%, po spełnieniu warunków, które oczywiście spełniłam i co?! I odsetek naliczyli mi połowę mniej niż powinnam mieć :-/
Kiedyś tu była mowa o tym, że to nie jest tak że dostaniesz te 4%;p odejmują jakiś tam podatek (jak się mylę to poprawcie)
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 11:03   #2362
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez maaddzziiaa Pokaż wiadomość
Trzeba odjąć podatek Belki. No i pamiętaj, że to pewnie procent w skali roku, czyli w skali miesiąca dość niewiele.

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Jakie wrażenia ze współpracy ze Smartbankiem?
Miałam tam lokatę zakładać, ale jak poczytałam opinie w necie, że trudno sie z bankiem skontaktować, pieniądze "giną" (przelewy nie docierają) to zrezygnowałam.
Jeszcze nie wiem, bo dopiero uruchomiłam usługę wczoraj Mam nadzieję, że będzie w porządku, znajomi zadowoleni.

Cytat:
Mnie się zdarzyło dziadowskie pieczarki kupić. Nauczka, by nie sięgać więcej po te paczkowane.

Za to w Almie pracowała ciotka mojego M. Ilekroć chciałam kupić tam jakieś wędliny, okazywało się, że większość nieświeża i tylko parę nadawało się do kupna
Stary 2015-04-30, 12:34   #2363
CptCook
Zakorzenienie

Bardzo fajny wątek mam pytanie - jaki % swoich miesięcznych dochodow oszczędzacie na tzw. czarną godzinę? A jaki na konkretny cel (np.wakacje, zakup czegoś ekskluzywnego etc)?
I czy jakieś konkretne działania bardzo widocznie wpłynęły na ilość oszczędzanej kasy?

2017 - rok oszczędzania, rok bez zakupów
CptCook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:01   #2364
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CptCook Pokaż wiadomość
Bardzo fajny wątek mam pytanie - jaki % swoich miesięcznych dochodow oszczędzacie na tzw. czarną godzinę? A jaki na konkretny cel (np.wakacje, zakup czegoś ekskluzywnego etc)?
I czy jakieś konkretne działania bardzo widocznie wpłynęły na ilość oszczędzanej kasy?
Nie dzielimy oszczędności na wakacje czy na czarną godzinę, zwykle oszczędzamy na mniej oprocentowanym koncie połączonym z ROR-em i jak zbierze się na nim 10.000 to włączamy jakąś lepszą lokatę. Tym sposobem co jakiś czas kończą nam się różne lokaty i możemy sobie z nich pobrać pieniądze na ewentualne wakacje

Pozbywaj się długów ! Np. wzięliśmy kredyt na tv bo to wpływa dobrze na historię kredytową (myślimy o kupnie mieszkania) ale od czasu spłacenia 350 zł zostaje w kieszeni co miesiąc

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:11   #2365
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie mam żadnych odgórnych norm. Przelewam na oszczędnościówkę środki które zostają w dniu nowej wypłaty. Czasami jest to 800 zł. a czasami nic. Nie odkładam w różnych miejscach na różne cele. Mam po prostu jedno konto oszczędnościowe przy normalnym koncie, a potem sami wymyślamy jaką część tej kasy na co przeznaczamy.
Konkretne działania? Odkąd mam dzieci zakupy robię błyskawicznie i nie ma szansy na łażenie i oglądanie w sklepach o przymiarkach nie mówiąc
Ja po prostu staram się żyć oszczędnie i minimalistycznie. Nie potrzebuję wielu ubrań, kosmetyków, butów... Tak już mam po prostu Jedynie nie mogę się powstrzymać przed niepotrzebnym kupowaniem słodyczy
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:38   #2366
tassia
Zakorzenienie

U mnie dwa miesiące oszczędzania w druga stronę...czyli wyciaganie z konta na wpadki.
Najpierw rehabilitacja TŻ (1k) potem zepsuty silnik w samochodzie (3,5k) bank krwi pępowinowej (2k) i w dodatku chyba przeprowadzka na która potrzebujemy 5k.... Chyba się zalamie.
Najgorsze ze w takich momentach juz mi wszystko jedno... Stowka w ta czy w tamta...
Nie umiem znów się zmobilizowac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:41   #2367
CptCook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Jedynie nie mogę się powstrzymać przed niepotrzebnym kupowaniem słodyczy
Przy dzieciakach pewnie ciężko nie kupować . Ja dopiero jak zaczełam w listopadzie prowadzić bardzo dokladny budżet domowy to zorientowałam się jak duzo idzie mi na słodycze . Na szczęście teraz przechodzę na przymusową dietę i zamiast w słodycze bede inwestować w sałatę..

Spłaciłam ostatnio jeden dług który ciągnąl się za mną już długo. Teraz została mi 'tylko' pożyczka od rodzicielki (niestety dość spora) i od grudnia spłata kredytu studenckiego . Mam nadzieję, że do końca roku spłacę chociaż tą pożyczkę... rozglądam się właśnie za lepiej płatną pracą .

Stary 2015-04-30, 13:47   #2368
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Przy dzieciakach pewnie ciężko nie kupować . Ja dopiero jak zaczełam w listopadzie prowadzić bardzo dokladny budżet domowy to zorientowałam się jak duzo idzie mi na słodycze . Na szczęście teraz przechodzę na przymusową dietę i zamiast w słodycze bede inwestować w sałatę..

Spłaciłam ostatnio jeden dług który ciągnąl się za mną już długo. Teraz została mi 'tylko' pożyczka od rodzicielki (niestety dość spora) i od grudnia spłata kredytu studenckiego . Mam nadzieję, że do końca roku spłacę chociaż tą pożyczkę... rozglądam się właśnie za lepiej płatną pracą .
Sęk w tym, że to dla mnie te słodycze

Dużą oszczędnością jest też przygotowywanie jedzenia do pracy w domu. Jak przez cały tydzień kupuję coś do jedzenia w trakcie pracy ( plus coś słodkiego na deser) to jak nic wydaję ponad 50 zł., a z własnymi kanapkami czy sałatką pewnie gdzieś połowę tej sumy.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:52   #2369
CptCook
Zakorzenienie

Mój facet na żarcie w pracy wydaje majątek na szczęście też przechodzi na diete, więc teraz będzie częściej gotowal w domu. Może taniej nie wyjdzie ale zdrowiej na pewno.

Stary 2015-04-30, 14:31   #2370
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis dostalam wyplate i przelalam na konto 1/6 pensji + 70zl na konto wakacyjne. Reszta zostaje na koncie do ktorego mam staly dostep i jak cos jeszcze zostanie (chociaz watpie) to tez przeleje na konto.
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości