|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Budżet domowy
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
Kiedys używałam tez konta oszczędnościowego - Zośka Pro. Oprocentowanie często sie zmieniało... Z tego co widzę, teraz zasady sa takie: 3%, do dziesięciokrotności kwoty trzymanej na osobistym. Czyli tak jakby miec 2,72% od calosci kwoty w banku. Jak ktos uzywa tam też osobistego, to moze mieć to sens (zawsze jakis zapas na osobistym+reszta na oszczednosciowym), ale teraz oferty na lokaty i tak są lepsze.
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod wpływem Twojego wpisu wlazłam pierwszy raz w życiu na strone ClubCard TESCO i mało ze faktycznie tam się na bieżąco generują małe kupony na konkretne towary i w dodatku wchodzą nawet na towary przecenione (już sobie w tamtym tygodniu podrukowałam i skorzystałam) to odkryłam tam inne bony chyba po prostu którymi mogę zapłacić za zakupy. 4 na 81 zł i 2 na 79 zł To jest w sumie ponad 480 zł do wykorzystania.![]() Fakt ze punktów mam nastukanych ogólnie jakąs kosmiczną ilosc , o zostawiam w Tesco lekką rączką co miesiąc pewnie z 1500zł za zakupy bo głównie tam robię. Rany, jak te bony mi wejda na kasie i nimi zapłace za kolejne zakupy to chyba padnę z wrażenia. jak to czasami Wizaz się przydaje. ![]() A ja sie zawsze zastanawiałam, skąd ludzie te bony dostają co je przy kasie potem realizują.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Wszyscy tego chcą. Czysta karta, nowy początek. Jakby tak miało być łatwiej. Spytaj o to gościa, który wtacza głaz pod górę. Nie ma nic łatwego w zaczynaniu od nowa... Absolutnie nic. co mnie nie zabije to mnie boli |
|
|
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takich bonów nigdy nie miałam, ale mi przysyłają pocztą mniej więcej co miesiąc nowe bony, ale zawsze mam około 10zł po prostu do wykorzystania + bony w stylu "dwa razy więcej punktów", "400 dodatkowych punktów" no i bony na konkretne produkty (kup banany za 5zł, obnizymy cenę o 2zł) ![]() Daj znać potem czy te kupony przejdą, mam nadzieję, że wszystko będzie ok!
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe dlaczego mnie nic pocztą nie przysyłają? Tak czy siak, wielkie dzięki, bo bez twojego wpisu nadal żyłabym w nieświadomości na pewno nie wlazła na ich stronę.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, wszystkie te kupony mi wchodzą na kasie.
Dziś zrobiłam zakupy na 260 zł, po wczytaniu kuponów zniżkowych i bonów na kwoty dane przez Tesco, zapłaciłam niecałe 5 zł za te zakupy. A najlepsze ze na koniec z paragonem, wydrukował się bon na 17 zł zniżki na kolejne zakupy, czyli wyszłam ze sklepu z wielkimi zakupami i bogatsza o 12 zł . :-D Byłam w szoku, kasjerka też aż wolała kierownika zmiany. Tesco ma we mnie klienta po kres dni, moich albo ich. ![]() A Joannastark jakby była w okolicCh Gdyni jakąś mega kawę z ciachem, czy co tam lubi innego.
|
|
#223 |
|
Konto usunięte
|
Też mam tę ich kartę, ale biorąc pod uwagę to, że ceny większości produktów, które kupuję są w tesco sporo droższe niż w carrefourze obok, nijak mi się to nie opyla nawet z kuponami.
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az trudno uwierzyć. Wiem, że kiedyś był program, jak w Ameryce ludzie tak robią, że za zakupy kilkaset $ placa grosze. Ale bardzo analizują, zbierają kupony, myślą i kombinują. A czasami moim zdaniem kupowali rzeczy totalnie im niepotrzebne, tylko dlatego, że wychodziły tanio Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, u nas.
Po prostu mam kartę od wieków, a nigdy mi nie przyszło do głowy zainteresować się stroną clubcarda i sorawdzać swoje konto. Miło z ich strony ze te wszystkie latami gromadzone punkty i wynikające z ich ilości bony zakupowe, nie przepadały tylko czekały w systemie.
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Cava z ciekawości ile mialas pkt?
Da się te kupony wykorzystać przy zakupach on line? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie to gdzieś mi mignęła ilość pkt od początku posiadania karty i była kosmiczna, ale teraz jakoś tego nie mogę znaleźć. Bony i kupony są opisane, ze tylko w sklepach stacjonarnych.
|
|
#228 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8381174 6]Też mam tę ich kartę, ale biorąc pod uwagę to, że ceny większości produktów, które kupuję są w tesco sporo droższe niż w carrefourze obok, nijak mi się to nie opyla nawet z kuponami.[/QUOTE]
To chyba w dużej mierze zależy od kupowanych produktów, bo dla mnie Carr jest właśnie o wiele droższy. Do Carrefeoura albo Auchana jeżdżę tylko na "lepsze" zakupy, coś, czego w pobliskim Tesco/Aldi/Biedrze nie mam.. |
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;83813956]To chyba w dużej mierze zależy od kupowanych produktów, bo dla mnie Carr jest właśnie o wiele droższy. Do Carrefeoura albo Auchana jeżdżę tylko na "lepsze" zakupy, coś, czego w pobliskim Tesco/Aldi/Biedrze nie mam..[/QUOTE]
Mnie się nigdy nie chciało porównywać cen, a na oko mi wychodzi ze jak w jednej sieci coś jest tańsze, to coś innego droższe i ogólnie wychodzi na to samo jeśli robi się pełne zakupy. Kupuję w sklepach które mam blisko domu, bo benzyna też swoje kosztuje i czasu mi szkoda, a jakoś się tak złożyło, ze gdzie nie mieszkałam, to najbliżej miałam tesco.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;83813956]To chyba w dużej mierze zależy od kupowanych produktów, bo dla mnie Carr jest właśnie o wiele droższy. Do Carrefeoura albo Auchana jeżdżę tylko na "lepsze" zakupy, coś, czego w pobliskim Tesco/Aldi/Biedrze nie mam..[/QUOTE]
Dla mnie najtańszy jest Auchan i tam najchętniej kupuję. Tesco i Carrefour to tak tylko w ostateczności, droższe są tylko Piotr i Paweł.
|
|
#231 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie trochę tak. Z moich produktów w tesco wyłącznie kawa jest znacząco tańsza - i to w czasie promocji. 15zł (lub nawet więcej) na paczce to IMHO sporo, zwłaszcza, że u mnie to idzie jak woda. Ale ogólnie na podstawowych produktach, które kupuję, mają chore przebitki - 6-7zł na maśle orzechowym, no bez jaj. Z drugiej strony patrząc po samym wątku dietetycznym moje pełne zakupy to jakiś promil cavowych ![]() Mimo to, u mnie system "wszystko z jednego miejsca" by się nie sprawdził, bo chociaż nie potrzebuję aż tak dużo różnych rzeczy, to jestem wybredna. Jajka tylko od 'swoich' kur, ryby na ogół w rybnym, albo w stokrotce, bo mają jakiegoś dobrego dilera makrelowego, mięso w ogóle kupuję sporadycznie, pieczywo też rzadko, bo na ogół pieczemy sami. Owoce i warzywa w moim tesco to wylęgarnia nowych form życia, ale kojarzę, że cava kiedyś pisała, że u niej jest dokładnie odwrotnie. Ulubione słodycze są tylko w dwóch sklepach, a tych w ogóle w promieniu 2km mam 11 (samych supermarketów, osiedlowych nie liczę). |
|
|
|
|
#233 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8381985 6]Pewnie trochę tak. Z moich produktów w tesco wyłącznie kawa jest znacząco tańsza - i to w czasie promocji. 15zł (lub nawet więcej) na paczce to IMHO sporo, zwłaszcza, że u mnie to idzie jak woda. Ale ogólnie na podstawowych produktach, które kupuję, mają chore przebitki - 6-7zł na maśle orzechowym, no bez jaj.
Z drugiej strony patrząc po samym wątku dietetycznym moje pełne zakupy to jakiś promil cavowych ![]() Mimo to, u mnie system "wszystko z jednego miejsca" by się nie sprawdził, bo chociaż nie potrzebuję aż tak dużo różnych rzeczy, to jestem wybredna. Jajka tylko od 'swoich' kur, ryby na ogół w rybnym, albo w stokrotce, bo mają jakiegoś dobrego dilera makrelowego, mięso w ogóle kupuję sporadycznie, pieczywo też rzadko, bo na ogół pieczemy sami. Owoce i warzywa w moim tesco to wylęgarnia nowych form życia, ale kojarzę, że cava kiedyś pisała, że u niej jest dokładnie odwrotnie. Ulubione słodycze są tylko w dwóch sklepach, a tych w ogóle w promieniu 2km mam 11 (samych supermarketów, osiedlowych nie liczę).[/QUOTE] Ja tych rzeczy, które wymieniłaś także w ogóle nie kupuję w markecie. Pieczywo w piekarni, warzywa na targu, mięso w mięsnym (oprócz kurczaka, którego kupuję w markecie), ryby w rybnym. Moje codzienne zakupy w Tesco/Aldiku to właśnie: nabiał, woda, woda i soki dla Młodego, suche rzeczy typu makarony, warzywa w puszkach lub słoikach jeśli nie ma sezonu, mrożonki, przyprawy, dżemy, miody i takie tam. To wszystko mam poobczajane właśnie w tych pobliskich. |
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Konto usunięte
|
Wody nie kupuję, ale soki 100% od czasu do czasu tak - i tu fakt, tesco pod tym względem jest ok.
Mleko, sery, jogurty mam bliżej i taniej (i mniej syfiasto ) w carffie, więc płatki, ryż, kaszę czy inne przyprawy też od razu biorę tam. Ewentualnie w biedronce obok, ale od kilku miesięcy coraz rzadziej tam w ogóle wchodzę, z wiadomych powodów.
|
|
|
|
|
#236 |
|
Konto usunięte
|
Ja do Biedry już chodzę tylko, jak potrzebuję jakąś jedną konkretną rzecz. Znalazłam zamienniki wszystkich produktów w pozostałych sklepach.
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzeniona
|
Powiem Wam, że dla mnie w obecnej chwili najbardziej liczy się czas. Oczywiście ceny także, więc nie kupuję tylko w Żabce, ale nienawidzę stać w długich kolejkach. Jako że nie mam samochodu i mieszkam sama, to kupuję niewiele rzeczy - tym bardziej nienawidzę więc stać z czterema produktami w długich kolejkach. Wybieram więc sklepy bez parkingów - mam dwie sprawdzone Biedronki bez miejsc parkingowych i zauważyłam, że po pierwsze są tam tylko koszyki, więc automatycznie ludzie nie robią megazakupów, a po drugie nie przyjedzie się tam samochodem, więc ludzie kupują po kilka produktów. Stąd na codzienne zakupy odpada u mnie Lidl, Aldi czy Auchan - ceny są super, bardzo lubię asortyment, ale są tam w większości wielkie wózki i mnóstwo miejsc na parkingu, więc ludzie kupują mnóstwo.
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi, bo dawno nie byłam i nie pamiętam - jak często w Lidlach są wózki?
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
W ogóle nie ma miejsc parkingowych? Nawet takich na 20-30 samochodów? Mieszkam w mniejszym mieście, w miejscu o wyjątkowo dużym stężeniu supermarketów, ale ani jeden nie jest bez parkingu.
A najgorsze kolejki są u mnie teraz właśnie w biedronkach w soboty to już w ogóle przedsionek piekła. Jak dzisiaj usłyszałam o czystej biedronce bez kolejek, to byłam przekonana, że ktoś musiał pomylić sklepy ( ).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

a potem na 6 mies na 3% mogę porobić.

No i chcę też trochę skontrolować wydatki z karty kredytowej, żeby wiedzieć, na co wydajemy najwięcej... podejrzewam, że na wyjścia ze znajomymi i na podróże wszelkiego rodzaju, ale tego nie chcę też bardzo ograniczać.
To jest w sumie ponad 480 zł do wykorzystania.

) w carffie, więc płatki, ryż, kaszę czy inne przyprawy też od razu biorę tam. Ewentualnie w biedronce obok, ale od kilku miesięcy coraz rzadziej tam w ogóle wchodzę, z wiadomych powodów.