Budżet domowy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-21, 11:07   #211
tiramisu_
Wtajemniczenie

Dot.: Budżet domowy

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
W idei mam tylko lokaty.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzięki, okazało się, że mam ciagle dostęp, więc tylko zresetowałam i widzę lokatę 3,2% na 35 dni do miliona a potem na 6 mies na 3% mogę porobić.
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 18:52   #212
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Super, dzięki. A macie tam konto czy lokaty tylko i przerzucacie kase?
Kiedys używałam tez konta oszczędnościowego - Zośka Pro. Oprocentowanie często sie zmieniało... Z tego co widzę, teraz zasady sa takie: 3%, do dziesięciokrotności kwoty trzymanej na osobistym. Czyli tak jakby miec 2,72% od calosci kwoty w banku. Jak ktos uzywa tam też osobistego, to moze mieć to sens (zawsze jakis zapas na osobistym+reszta na oszczednosciowym), ale teraz oferty na lokaty i tak są lepsze.
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 20:11   #213
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Tak, Idea wrzuca często lokaty, które są dostępne tylko z panelu logowania, czyli już dla swoich klientów. Oprocentowanie ich zwykle oscyluje między 3 a 4, ale trudno mi powiedzieć do jakiej kwoty (chociaż można też rozdzielić pieniądze i założyć tę samą lokatę np 5 razy, też już tak robiłam). Na i są to raczej lokaty krótkoterminowe, na jeden-trzy miesiące.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka
Pod Waszym wpływem zaczęłam przeglądać, bo mam konto w idei i faktycznie tak jest, że z poziomu konta szybko można założyć. Ale brak mi jakichś informacji szczegółowych o warunkach, gdy wpiszę kwotę x i kliknę "załóż".
shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 23:30   #214
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Pod Waszym wpływem zaczęłam przeglądać, bo mam konto w idei i faktycznie tak jest, że z poziomu konta szybko można założyć. Ale brak mi jakichś informacji szczegółowych o warunkach, gdy wpiszę kwotę x i kliknę "załóż".
A wchodzisz przez aplikację czy stronę? Na aplikacji faktycznie nie widzę szczegółów lokat. Na stronie sądzę, że były, ale nie mam teraz jak sprawdzić.

Stary 2018-05-22, 19:13   #215
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
A wchodzisz przez aplikację czy stronę? Na aplikacji faktycznie nie widzę szczegółów lokat. Na stronie sądzę, że były, ale nie mam teraz jak sprawdzić.

Wchodzę przez stronę.
Stary 2018-05-22, 22:13   #216
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Wchodzę przez stronę.
Przez Idea Cloud?Czy ta druga opcja?
Stary 2018-05-23, 14:34   #217
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanstark Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy nie zacząć spisywać moich wydatków bo też czuję, że sporo pieniędzy mi ucieka - przeważnie w małych transakcjach kartą (za pączka, energetyk kupiony przed pracą, jakieś mleko do kawy, czy kawa na stacji/w kiosku/w automacie).
Aktualnie jak przychodzą nam z mężem wypłaty to:
- płacimy wszystkie rachunki, mamy osobne konta, ja płacę czynsz, część rat (mamy sporo rat na 0%, nigdy nie kupujemy nic za gotówkę i każdemu tak doradzam, zawsze lepiej mieć więcej kapitału u siebie), internet, mąż płaci raty za auto
- spłacamy kartę kredytową, którą robimy wszystkie zakupy - jedzenie, chemia, ciuchy, książki, zakupy przez internet, bilety, wyjścia... Mamy kartę z banku, który ma program lojalnościowy z linią lotniczą, dzięki temu uzbieraliśmy w 3 lata już ponad 2,5tys na loty, a że dużo podróżujemy... opłaca się
- przelewamy część wypłaty na oszczędnościowe
- zostawiamy sobie jakieś drobne na swoich kontach, tak na wszelki wypadek.

Chcę zacząć kontrolować moje wydatki z ostatniego punktu, bo mam na koncie pieniądze, pod koniec miesiąca nie mam nic, a nic konkretnego nie kupiłam No i chcę też trochę skontrolować wydatki z karty kredytowej, żeby wiedzieć, na co wydajemy najwięcej... podejrzewam, że na wyjścia ze znajomymi i na podróże wszelkiego rodzaju, ale tego nie chcę też bardzo ograniczać.

Ogólnie jeżeli chodzi o oszczędzanie to najlepiej mi się sprawdzają:
- karta kredytowa - czyli oszczędność bardzo duża na lotach
- karty lojalnościowe - chodzę do tesco i clubcard to spoko opcja, często przychodzą bony zniżkowe, które na szczęście są personalizowane, więc znajduję tam oferty na produkty, które normalnie kupuję Często też dostajemy bony po prostu na hajs, około 10-15zł, ale to zawsze kasa w kieszeni
- karty walutowe - jak jest niski kurs euro to wpłacamy pieniądze na taką kartę i kupujemy w kantorze internetowym, gdzie o wiele bardziej się to opłaca

I myślę, że najlepszą opcją, żeby skontrolować swoje wydatki, jest właśnie płacenie wszędzie gdzie się da kartą - mamy pełny dostęp do transakcji w historii konta.
Mamy też osobny plik z planowanymi większymi wydatkami, tak, żeby nie było zaskoczenia w kolejnych miesiącach; obliczamy mniej więcej ile nas wyniosą wakacje, czy musimy kupić jakieś ciuchy na nowy sezon, coś większego do domu czy chociażby hulajnogę na lato
Joana!
Pod wpływem Twojego wpisu wlazłam pierwszy raz w życiu na strone ClubCard TESCO i mało ze faktycznie tam się na bieżąco generują małe kupony na konkretne towary i w dodatku wchodzą nawet na towary przecenione (już sobie w tamtym tygodniu podrukowałam i skorzystałam)
to odkryłam tam inne bony chyba po prostu którymi mogę zapłacić za zakupy.
4 na 81 zł i 2 na 79 zł To jest w sumie ponad 480 zł do wykorzystania.

Fakt ze punktów mam nastukanych ogólnie jakąs kosmiczną ilosc , o zostawiam w Tesco lekką rączką co miesiąc pewnie z 1500zł za zakupy bo głównie tam robię.

Rany, jak te bony mi wejda na kasie i nimi zapłace za kolejne zakupy to chyba padnę z wrażenia.

jak to czasami Wizaz się przydaje.

A ja sie zawsze zastanawiałam, skąd ludzie te bony dostają co je przy kasie potem realizują.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 14:45   #218
Pa_pa_ja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Joana!

Rany, jak te bony mi wejda na kasie i nimi zapłace za kolejne zakupy to chyba padnę z wrażenia.

Wszyscy tego chcą. Czysta karta, nowy początek. Jakby tak miało być łatwiej. Spytaj o to gościa, który wtacza głaz pod górę. Nie ma nic łatwego w zaczynaniu od nowa... Absolutnie nic.

co mnie nie zabije to mnie boli
Pa_pa_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 19:59   #219
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nelciak Pokaż wiadomość
Przez Idea Cloud?Czy ta druga opcja?
Idea Cloud, ta druga opcja już od dawna u mnie nie działa.
Stary 2018-05-24, 11:55   #220
joanstark
Rozeznanie

Cytat:
Joana!
Pod wpływem Twojego wpisu wlazłam pierwszy raz w życiu na strone ClubCard TESCO i mało ze faktycznie tam się na bieżąco generują małe kupony na konkretne towary i w dodatku wchodzą nawet na towary przecenione (już sobie w tamtym tygodniu podrukowałam i skorzystałam)
to odkryłam tam inne bony chyba po prostu którymi mogę zapłacić za zakupy.
4 na 81 zł i 2 na 79 zł To jest w sumie ponad 480 zł do wykorzystania.

Fakt ze punktów mam nastukanych ogólnie jakąs kosmiczną ilosc , o zostawiam w Tesco lekką rączką co miesiąc pewnie z 1500zł za zakupy bo głównie tam robię.

A ja sie zawsze zastanawiałam, skąd ludzie te bony dostają co je przy kasie potem realizują.
Łoł, nieźle!! Takich bonów nigdy nie miałam, ale mi przysyłają pocztą mniej więcej co miesiąc nowe bony, ale zawsze mam około 10zł po prostu do wykorzystania + bony w stylu "dwa razy więcej punktów", "400 dodatkowych punktów" no i bony na konkretne produkty (kup banany za 5zł, obnizymy cenę o 2zł)

Daj znać potem czy te kupony przejdą, mam nadzieję, że wszystko będzie ok!
125 - 2018
13 - 2019

LC

Kanał książkowy na YT: Thejoanstark
joanstark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 12:42   #221
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanstark Pokaż wiadomość
Łoł, nieźle!! Takich bonów nigdy nie miałam, ale mi przysyłają pocztą mniej więcej co miesiąc nowe bony, ale zawsze mam około 10zł po prostu do wykorzystania + bony w stylu "dwa razy więcej punktów", "400 dodatkowych punktów" no i bony na konkretne produkty (kup banany za 5zł, obnizymy cenę o 2zł)

Daj znać potem czy te kupony przejdą, mam nadzieję, że wszystko będzie ok!

Ciekawe dlaczego mnie nic pocztą nie przysyłają?

Tak czy siak, wielkie dzięki, bo bez twojego wpisu nadal żyłabym w nieświadomości na pewno nie wlazła na ich stronę.

Liz Williams
Stary 2018-05-26, 16:37   #222
cava
Zakorzenienie

Rany, wszystkie te kupony mi wchodzą na kasie.
Dziś zrobiłam zakupy na 260 zł, po wczytaniu kuponów zniżkowych i bonów na kwoty dane przez Tesco, zapłaciłam niecałe 5 zł za te zakupy.
A najlepsze ze na koniec z paragonem, wydrukował się bon na 17 zł zniżki na kolejne zakupy, czyli wyszłam ze sklepu z wielkimi zakupami i bogatsza o 12 zł . :-D

Byłam w szoku, kasjerka też aż wolała kierownika zmiany.
Tesco ma we mnie klienta po kres dni, moich albo ich.

A Joannastark jakby była w okolicCh Gdyni jakąś mega kawę z ciachem, czy co tam lubi innego.

Liz Williams
Stary 2018-05-26, 16:53   #223
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Też mam tę ich kartę, ale biorąc pod uwagę to, że ceny większości produktów, które kupuję są w tesco sporo droższe niż w carrefourze obok, nijak mi się to nie opyla nawet z kuponami.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 17:45   #224
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Rany, wszystkie te kupony mi wchodzą na kasie.
Dziś zrobiłam zakupy na 260 zł, po wczytaniu kuponów zniżkowych i bonów na kwoty dane przez Tesco, zapłaciłam niecałe 5 zł za te zakupy.
A najlepsze ze na koniec z paragonem, wydrukował się bon na 17 zł zniżki na kolejne zakupy, czyli wyszłam ze sklepu z wielkimi zakupami i bogatsza o 12 zł . :-D

Byłam w szoku, kasjerka też aż wolała kierownika zmiany.
Tesco ma we mnie klienta po kres dni, moich albo ich.

A Joannastark jakby była w okolicCh Gdyni jakąś mega kawę z ciachem, czy co tam lubi innego.
Coooo? Wooow. To u nas w Polsce?
Az trudno uwierzyć.

Wiem, że kiedyś był program, jak w Ameryce ludzie tak robią, że za zakupy kilkaset $ placa grosze. Ale bardzo analizują, zbierają kupony, myślą i kombinują. A czasami moim zdaniem kupowali rzeczy totalnie im niepotrzebne, tylko dlatego, że wychodziły tanio

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 18:24   #225
cava
Zakorzenienie

Tak, u nas.
Po prostu mam kartę od wieków, a nigdy mi nie przyszło do głowy zainteresować się stroną clubcarda i sorawdzać swoje konto.

Miło z ich strony ze te wszystkie latami gromadzone punkty i wynikające z ich ilości bony zakupowe, nie przepadały tylko czekały w systemie.

Liz Williams
Stary 2018-05-26, 18:35   #226
figa84
Zakorzenienie

Cava z ciekawości ile mialas pkt?
Da się te kupony wykorzystać przy zakupach on line?

figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 18:44   #227
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Cava z ciekawości ile mialas pkt?
Da się te kupony wykorzystać przy zakupach on line?

Ogólnie to gdzieś mi mignęła ilość pkt od początku posiadania karty i była kosmiczna, ale teraz jakoś tego nie mogę znaleźć. Bony i kupony są opisane, ze tylko w sklepach stacjonarnych.

Liz Williams
Stary 2018-05-26, 20:04   #228
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8381174 6]Też mam tę ich kartę, ale biorąc pod uwagę to, że ceny większości produktów, które kupuję są w tesco sporo droższe niż w carrefourze obok, nijak mi się to nie opyla nawet z kuponami.[/QUOTE]

To chyba w dużej mierze zależy od kupowanych produktów, bo dla mnie Carr jest właśnie o wiele droższy. Do Carrefeoura albo Auchana jeżdżę tylko na "lepsze" zakupy, coś, czego w pobliskim Tesco/Aldi/Biedrze nie mam..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 21:00   #229
cava
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;83813956]To chyba w dużej mierze zależy od kupowanych produktów, bo dla mnie Carr jest właśnie o wiele droższy. Do Carrefeoura albo Auchana jeżdżę tylko na "lepsze" zakupy, coś, czego w pobliskim Tesco/Aldi/Biedrze nie mam..[/QUOTE]

Mnie się nigdy nie chciało porównywać cen, a na oko mi wychodzi ze jak w jednej sieci coś jest tańsze, to coś innego droższe i ogólnie wychodzi na to samo jeśli robi się pełne zakupy.

Kupuję w sklepach które mam blisko domu, bo benzyna też swoje kosztuje i czasu mi szkoda, a jakoś się tak złożyło, ze gdzie nie mieszkałam, to najbliżej miałam tesco.

Liz Williams
Stary 2018-05-26, 21:03   #230
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;83813956]To chyba w dużej mierze zależy od kupowanych produktów, bo dla mnie Carr jest właśnie o wiele droższy. Do Carrefeoura albo Auchana jeżdżę tylko na "lepsze" zakupy, coś, czego w pobliskim Tesco/Aldi/Biedrze nie mam..[/QUOTE]

Dla mnie najtańszy jest Auchan i tam najchętniej kupuję.

Tesco i Carrefour to tak tylko w ostateczności, droższe są tylko Piotr i Paweł.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 21:27   #231
Konto usunięte

Cytat:
Mnie się nigdy nie chciało porównywać cen, a na oko mi wychodzi ze jak w jednej sieci coś jest tańsze, to coś innego droższe i ogólnie wychodzi na to samo jeśli robi się pełne zakupy.

Kupuję w sklepach które mam blisko domu, bo benzyna też swoje kosztuje i czasu mi szkoda, a jakoś się tak złożyło, ze gdzie nie mieszkałam, to najbliżej miałam tesco.
Ja mam w promieniu 3 km 3 Biedry, 2 Tesco, Lidla i Aldika, to sobie mogę porównać. Chociaż mleko, ser, jogurty, woda wszędzie kosztują podobnie, szukam zawsze promocji na masło.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-27, 10:45   #232
Konto usunięte

Pewnie trochę tak. Z moich produktów w tesco wyłącznie kawa jest znacząco tańsza - i to w czasie promocji. 15zł (lub nawet więcej) na paczce to IMHO sporo, zwłaszcza, że u mnie to idzie jak woda. Ale ogólnie na podstawowych produktach, które kupuję, mają chore przebitki - 6-7zł na maśle orzechowym, no bez jaj.

Z drugiej strony patrząc po samym wątku dietetycznym moje pełne zakupy to jakiś promil cavowych

Mimo to, u mnie system "wszystko z jednego miejsca" by się nie sprawdził, bo chociaż nie potrzebuję aż tak dużo różnych rzeczy, to jestem wybredna. Jajka tylko od 'swoich' kur, ryby na ogół w rybnym, albo w stokrotce, bo mają jakiegoś dobrego dilera makrelowego, mięso w ogóle kupuję sporadycznie, pieczywo też rzadko, bo na ogół pieczemy sami. Owoce i warzywa w moim tesco to wylęgarnia nowych form życia, ale kojarzę, że cava kiedyś pisała, że u niej jest dokładnie odwrotnie. Ulubione słodycze są tylko w dwóch sklepach, a tych w ogóle w promieniu 2km mam 11 (samych supermarketów, osiedlowych nie liczę).
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-27, 10:51   #233
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8381985 6]Pewnie trochę tak. Z moich produktów w tesco wyłącznie kawa jest znacząco tańsza - i to w czasie promocji. 15zł (lub nawet więcej) na paczce to IMHO sporo, zwłaszcza, że u mnie to idzie jak woda. Ale ogólnie na podstawowych produktach, które kupuję, mają chore przebitki - 6-7zł na maśle orzechowym, no bez jaj.

Z drugiej strony patrząc po samym wątku dietetycznym moje pełne zakupy to jakiś promil cavowych

Mimo to, u mnie system "wszystko z jednego miejsca" by się nie sprawdził, bo chociaż nie potrzebuję aż tak dużo różnych rzeczy, to jestem wybredna. Jajka tylko od 'swoich' kur, ryby na ogół w rybnym, albo w stokrotce, bo mają jakiegoś dobrego dilera makrelowego, mięso w ogóle kupuję sporadycznie, pieczywo też rzadko, bo na ogół pieczemy sami. Owoce i warzywa w moim tesco to wylęgarnia nowych form życia, ale kojarzę, że cava kiedyś pisała, że u niej jest dokładnie odwrotnie. Ulubione słodycze są tylko w dwóch sklepach, a tych w ogóle w promieniu 2km mam 11 (samych supermarketów, osiedlowych nie liczę).[/QUOTE]

Ja tych rzeczy, które wymieniłaś także w ogóle nie kupuję w markecie. Pieczywo w piekarni, warzywa na targu, mięso w mięsnym (oprócz kurczaka, którego kupuję w markecie), ryby w rybnym.
Moje codzienne zakupy w Tesco/Aldiku to właśnie: nabiał, woda, woda i soki dla Młodego, suche rzeczy typu makarony, warzywa w puszkach lub słoikach jeśli nie ma sezonu, mrożonki, przyprawy, dżemy, miody i takie tam.
To wszystko mam poobczajane właśnie w tych pobliskich.
Stary 2018-05-27, 10:52   #234
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:

Też tak mam. Wybieram z reguły sklep na trasie z pracy i to jest Biedronka, bo szkoda mi czasu na latanie za promocjami. Auchan mam dość daleko i wybieram się tam od wielkiego dzwonu, ale wtedy robię megazakupy, bo faktycznie jest najtaniej. Tesco jest dla mnie najdroższe, robiłam tam jednak zakupy regularnie przez rok, bo zwyczajnie miałam tuż obok domu. Lubię Lidla i Aldi, ale tu już muszę się specjalnie wybrać - wprawdzie tak z 20 min autobusem, no ale jednak.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-27, 10:55   #235
Konto usunięte

Wody nie kupuję, ale soki 100% od czasu do czasu tak - i tu fakt, tesco pod tym względem jest ok.

Mleko, sery, jogurty mam bliżej i taniej (i mniej syfiasto ) w carffie, więc płatki, ryż, kaszę czy inne przyprawy też od razu biorę tam. Ewentualnie w biedronce obok, ale od kilku miesięcy coraz rzadziej tam w ogóle wchodzę, z wiadomych powodów.
Stary 2018-05-27, 11:06   #236
Konto usunięte

Ja do Biedry już chodzę tylko, jak potrzebuję jakąś jedną konkretną rzecz. Znalazłam zamienniki wszystkich produktów w pozostałych sklepach.
Stary 2018-05-27, 11:12   #237
invisible_01
Zakorzeniona

Powiem Wam, że dla mnie w obecnej chwili najbardziej liczy się czas. Oczywiście ceny także, więc nie kupuję tylko w Żabce, ale nienawidzę stać w długich kolejkach. Jako że nie mam samochodu i mieszkam sama, to kupuję niewiele rzeczy - tym bardziej nienawidzę więc stać z czterema produktami w długich kolejkach. Wybieram więc sklepy bez parkingów - mam dwie sprawdzone Biedronki bez miejsc parkingowych i zauważyłam, że po pierwsze są tam tylko koszyki, więc automatycznie ludzie nie robią megazakupów, a po drugie nie przyjedzie się tam samochodem, więc ludzie kupują po kilka produktów. Stąd na codzienne zakupy odpada u mnie Lidl, Aldi czy Auchan - ceny są super, bardzo lubię asortyment, ale są tam w większości wielkie wózki i mnóstwo miejsc na parkingu, więc ludzie kupują mnóstwo.
Stary 2018-05-27, 11:17   #238
nelciak
Zadomowienie

Powiedzcie mi, bo dawno nie byłam i nie pamiętam - jak często w Lidlach są wózki?
Stary 2018-05-27, 11:20   #239
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez nelciak Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, bo dawno nie byłam i nie pamiętam - jak często w Lidlach są wózki?
Ja widziałam do tej pory w każdym, a odwiedziłam w życiu 10 w różnych miastach.

Stary 2018-05-27, 11:25   #240
Konto usunięte

W ogóle nie ma miejsc parkingowych? Nawet takich na 20-30 samochodów? Mieszkam w mniejszym mieście, w miejscu o wyjątkowo dużym stężeniu supermarketów, ale ani jeden nie jest bez parkingu.

A najgorsze kolejki są u mnie teraz właśnie w biedronkach w soboty to już w ogóle przedsionek piekła. Jak dzisiaj usłyszałam o czystej biedronce bez kolejek, to byłam przekonana, że ktoś musiał pomylić sklepy ().
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości