Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-21, 20:04   #211
kkaska86
Rozeznanie

Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna

http://www.orfeusz.tgory.pl/ TG ul. Nakielska 42/44
kkaska86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 21:36   #212
inishmore
Przyczajenie

Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
trzymam z całej siły kciuki, żeby wszystko inne ładnie i gładko poszlo
A co przeważyło za riding clubem? Bo Wy chyba też patrzyliście za innymi salami...
przeważył termin, sala, opinie i obsługa inne dostępne sale nam się aż tak bardzo nie podobały. Choć były i takie, które gdyby miały terminy, to wzięlibyśmy bardzo powaznie pod uwagę.
Teraz szukamy zespołu, fotografa, kamerzysty itp/.... ))))
inishmore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 17:11   #213
asva
Przyczajenie

Dot.: Dom Weselny - Radzionków

Cytat:
Napisane przez asva Pokaż wiadomość
czy to chodzi o sale u letucha w radzionkowie?bo ja tez tam chce miec wesele ,prosze odpiszcie jesli ktos ja zna i czy tam fajnie jest
Dziewczyny czy naprawde nic nie słyszałyscie o restauracji u Letochy w Radzionkowie ,tak jak pisałam sala jest bardzo duża,wysoka,jest parkiet i miejsce specjalne na orkiestre,chciałam usłyszec Wasze opinie na jej temat ,może ktos coś wie?cena tez jest przystępna .bo 150 od osoby ,a menu jest dosc bogate.

Edytowane przez asva
Czas edycji: 2009-01-23 o 17:12 Powód: restauracja u Letochy
asva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 17:15   #214
asva
Przyczajenie

Restauracja u Letochy w radzionkowie

Dziewczyny czy naprawde nic nie słyszałyscie o restauracji u Letochy w Radzionkowie ,tak jak pisałam sala jest bardzo duża,wysoka,jest parkiet i miejsce specjalne na orkiestre,chciałam usłyszec Wasze opinie na jej temat ,może ktos coś wie?cena tez jest przystępna .bo 150 od osoby ,a menu jest dosc bogate.
Stary 2009-01-23, 17:32   #215
szana
Zadomowienie

Dot.: Restauracja u Letochy w radzionkowie

ja tam byłam już kilka razy na tej sali tyle,że nigdy nie na weselu sala jest dość duża tak jak napisałaś i jest bodajże taka scena gdzie orkiestra się zwykle rozkłada jedzenie jest dobre wiem,że były tam też organizowane studniówki więc dużo gości powinno się zmieścić.
szana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 21:09   #216
sloneczny_raj
Raczkowanie

A my już zamowiliśmy sale i zespół- umowy spisane i zaliczki wpłacone Robimy w Domu Weselnym w Radzionkowie zakochaliśmy się od pierwszej chwili w tym miejscuKamerzyste juz mamy wybranego tylko musimy go sobie zamówić
sloneczny_raj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 23:37   #217
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez sloneczny_raj Pokaż wiadomość
A my już zamowiliśmy sale i zespół- umowy spisane i zaliczki wpłacone Robimy w Domu Weselnym w Radzionkowie zakochaliśmy się od pierwszej chwili w tym miejscuKamerzyste juz mamy wybranego tylko musimy go sobie zamówić
gdzie jest ten Dom Weselny? w którym miejscu? i co za zespół macie? Proszę mi się tu chwalić natychmiast!

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-24, 08:26   #218
inishmore
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sloneczny_raj Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę!
Proszę pochwal się na jaki zespół i na jakiego kamerzystę się zdecydowaliści? Bo my jeszcze umowy nie podpisaliśmy z zespołem, a kamerzysty jeszcze nie znaleźlismy.
Pozdrawiam!
Stary 2009-01-24, 09:39   #219
sloneczny_raj
Raczkowanie

Tzn. Dom Weselny w Radzionkowie na ul.Knosały 7, będziemy gołębie wypuszczać, pierwszy taniec w bańkach mydlanych I w ogóle super tam jest
A zespół mamy Pik Band, grali u brata mojego narzeczonego na weselu i u mojej szefowej, mi się podobają, fajnie grają, dopasują repertuar do Was i nie są drodzy
A co do kamerzysty to nie wiem jak się nazywa Pójdę dopiero spisać z nim umowę, ale widziałam jak nagrał wesele mojej szefowej - takiego nagrania jeszcze nie widziałam...podkład muzyczny, tło i w ogóle wszystko świetnie dobrane i w sumie tak nagrane to jest w stylu romantycznym...naprawdę pięknie. Od samego początku jak zobaczyłam te nagranie wiedziałam,że on będzie kamerował
Stary 2009-01-24, 14:48   #220
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

sloneczny raj, my tez bedziemy mieli Pik-a. grali na weselu u mojej przyjaciolki wiec tam ich "poznalam" ;D

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 15:46   #221
marmoladka
Raczkowanie

Witam mój ślub odbedzie się 12.09.2009r w Rudzie Śląskiej-Halemba w "Złotej róży" czy któraś z was zna tą sale,była na niej, może o niej cos powiedzieć ,doradzić????Co do zespołu wybrałam świetny zespół Alfa z Rudy Ślaskiej.Jest ich troje 2 facetów i kobieta na prawde potrafia zabawić ludzi.Kamerzytste i fotografa też mam brakuje mi tylko auta którym pojade do ślubu,fryzjera,kosmetyczk i kobietki pomożcie i doradzcie mi coś .pozdrawiam
marmoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 18:39   #222
asva
Przyczajenie

Cytat:
dzieki szana ,tak to ta sala ,faktycznie jest tam scena dla orkiestry .Troche mnie uspokoiłas z tym jedzeniem ,bo sala nie jest zla,a może jeszcze ktoś podzieli sie swoimi spostrzezeniami o tej restauracji u Letochy .
Stary 2009-01-26, 15:46   #223
szana
Zadomowienie

Czy któraś może coś powiedzieć o restauracji Riding Club w Radzionkowie? jest to przy klubie jeździeckim.Otwarta została dopiero w maju 2008 chyba.Proszę napiszcie co wiecie ,bardzo mi pomożecie
Stary 2009-01-26, 15:47   #224
szana
Zadomowienie

Dot.: Riding Club - Radzionków - opinie:)

każdy komentarz się przyda

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-01-26 o 21:59
Stary 2009-01-26, 19:44   #225
sloneczny_raj
Raczkowanie

LadySith, w sumie ja ich znam stąd, że grali brata mojego narzeczonego i u mojej szefowej Tyle, że w przyszlym roku ma ich być czworo
Ale od samego początku wiedzielismy ze oni będą u nas grać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-26, 20:07   #226
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

no to my sie jeszcze zalapiemy na stary skład ;D

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 18:41   #227
inishmore
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
każdy komentarz się przyda
Cześć, ja tam organizuję wesele 20 czerwca i zapowiada się wszystko bardzo pięknie miejsce jest przyjemne i obsługa wydaje się być profesjonalna. Dzwoniliśmy do pary, która tam organizowała przyjęcie weselne i są bardzo zadowoleni

Pozdrawiam!
Stary 2009-01-28, 22:52   #228
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inishmore Pokaż wiadomość
Cześć, ja tam organizuję wesele 20 czerwca i zapowiada się wszystko bardzo pięknie miejsce jest przyjemne i obsługa wydaje się być profesjonalna. Dzwoniliśmy do pary, która tam organizowała przyjęcie weselne i są bardzo zadowoleni

Pozdrawiam!
dziękuję za odpowiedź
my z moim TŻ chcemy też sobie tam wesele zrobić w 2010 roku to teraz czekam na Twoje wrażenia i życze cudownego i nie zapomnianego ślubu i wesela!
Stary 2009-02-01, 21:14   #229
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

232307308 tak jak obiecałam zdaję relację o sali bankietowej restauracji "myśliwskiej" w Bytomiu. Była to tylko studniówka, więc z weselem niewiele miała wspólnego, ale może to coś pomoże

SALA: duża na dole i kilka małych na piętrze. Małe w kolorach zieleni a duża bankietowa w tonacji łosoś-złoto,taki pałacowy wystrój. Bardzo ładna, wysoka, fajne żyrandole, wysoka scena dla orkiestry taka jak w teatrze z kurtyną złotą, ale mogą ją zasłonić i scena zniknie
Parkiet nowy i dużo miejsca (ale to zależy jak będą stoły poukładane), tak wydaje mi się na max. 120-150 osób, ale myślę, że na Twoje 70 spokojnie by było i nie potracilibyście się
Jedyny minus to takie kinkiety na ścianach z czerwonymi żarówkami, ale w innych salach były normalne żarówki, więc pewnie można przekręcić.
Na dole mnóstwo miejsca obok sali, gdzie są takie kanapy wygodne i tam można palić.
Toalety w porządku, trochę brudne parapety mieli bo panowie opierając się pobrudzili mankiety koszul, obiekt może w niezaciekawej okolicy, ale teren ogrodzony, parking i na zewnątrz trochę miejsca.

JEDZENIE: z tego co wiem to płacili 170zł/os. a na parę 260 czy jakoś tak. W tym było kolacja (bo to studniówka a nie wesele) - takie dwie kulki ziemniaków (takie gałki jak lody, tylko duże) pomieszane z tartą marchewką tak delikatnie, sosik, tylko jeden rodzaj sałatki i dwie sztuki mięska (chyba to były takie bitki z kurczaka). Zastawa była ok, talerze ogromne w stosunku do porcji, ale tą kolacją można było się najeść i to bardzo. Napoje gazowane w butelkach stały (cola, woda gaz po 0,5l, a sprite i fanta po 1l), do tego soki w dzbankach pomarańcz i jabłko i kawa i herbata w dzbankach ustawione na podgrzewaczach i to było fajne, bo zawsze było coś ciepłego do picia. Do tego kruche ciasteczka na paterze.
Później był szwedzki stół a tam różności od tartinek, tatarów, kanapeczek, past, mięs z pistacjami i szpinakiem, galerty, galaretki owocowe, sery pleśniowe, owoce i mnóstwo wszystkiego. takie wszystko bardzo pięknie poukładane, przystrojone że aż wzrokiem się jadło, ale kilku ludziom wydawało się przesolone.

OBSŁUGA: kelnerzy rewelacyjni w mig latali ze wszystkim, tak, że na stołach nic nigdy nie brakowało, talerze brudne nie zalegały, świeczki zawsze zapalone, tealighty pod dzbankami też wymieniane, no po prostu super, na kwiaty przygotowane takie ceramiczne doniece i nie trzeba było sie. prosić, bo jak się poprosiło to powiedzieli, ze już naszykowane, no jakby czytali w myślach

Aha i grał zespół PIK-band, co to niektóre dziewczyny go mają na weselu. Fajnie ta laska śpiewa, wszyscy sympatyczni, w przerwach puszczali z laptopa muzykę, tak żw nie było ciszy. Tylko kurczę oni strasznie energicznie grali, jak coś znam z oryginału, że jest takie albo inne to oni to wykonywali zawsze szybciej, no przynajmniej paru osobom tak się wydawało (no i nie wszystkie kawałki) i czasami ciężko było złapac rytm w tańcu, ale ogólnie na plus

No to koniec z moim monologiem, bo się na stronie nie zmieści

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 10:25   #230
232307308
Raczkowanie

SSR superrr dzięki za relację jest bardzo wyczerpująca i przydatna
232307308 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 13:04   #231
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez 232307308 Pokaż wiadomość
SSR superrr dzięki za relację jest bardzo wyczerpująca i przydatna
Cieszę się, jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to pisz, bo może ni wszystko udało mi się wyjaśnić w "paru zdaniach"

A kiedy będziecie się na coś decydować?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-02-03, 15:34   #232
232307308
Raczkowanie

SSR wiesz...gdyby nie to, ze jestem tak niezdecydowana osoba to pewnie juz bysmy cos mieli haha :P nie no zartuje.]:-> no kurde ustalilismy date na 19.06.10r. tzn ja ustaliłam a mój na to przystał haha. no ale, chyba nawet bysmy byli w stanie zmienic date, gdyz w jednej z b. ładnych sal termin jest juz zajęty ( chwile przezd nami ktos go zarezerwował..;/) trzeba to załatwiac juz teraz, a ja juz niewiem sama która sale wybrac. chyba sobie na kartce rozpisze wazne rzeczy dla mnie i wady i zalety hehe:P rece opadaja normalnie. az sie boje ogladac dalej sale... bo im wiekszy wybor dla mnie tym gorzej!! uwierzcie hahaha.

Mysliwska jest zaraz koło mnie wogole no mam do niej z 7 min? ok przy tych zaspach i silnych wiatrach bedzie z 10 hahah. patrzcie mozna by bylo isc pieszo <lol>

pozdrawiam
Stary 2009-02-04, 11:06   #233
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR wiesz...gdyby nie to, ze jestem tak niezdecydowana osoba to pewnie juz bysmy cos mieli haha :P nie no zartuje.]:-> no kurde ustalilismy date na 19.06.10r. tzn ja ustaliłam a mój na to przystał haha. no ale, chyba nawet bysmy byli w stanie zmienic date, gdyz w jednej z b. ładnych sal termin jest juz zajęty ( chwile przezd nami ktos go zarezerwował..;/) trzeba to załatwiac juz teraz, a ja juz niewiem sama która sale wybrac. chyba sobie na kartce rozpisze wazne rzeczy dla mnie i wady i zalety hehe:P rece opadaja normalnie. az sie boje ogladac dalej sale... bo im wiekszy wybor dla mnie tym gorzej!! uwierzcie hahaha.

Mysliwska jest zaraz koło mnie wogole no mam do niej z 7 min? ok przy tych zaspach i silnych wiatrach bedzie z 10 hahah. patrzcie mozna by bylo isc pieszo <lol>

pozdrawiam
Ja Cię rozumiem, bo choć sama miałam upatrzoną od roku salę (wcześniej marzyła mi się inna, blisko domu, ale obsługa i jedzenie mnie zniechęciło) to i tak jak już ją zamówiłam to i tak jeszcze dowiadywałam się o inne w celu potwierdzenia mojego wyboru I wiesz co wcale nie patrzyłam się na opinie innych, bo jest ich niewiele zresztą (kumpela kumpeli tam miała i sobie chwali ale kazała mi tam przypilnować kilka rzeczy, a w necie znalazłam tez jedną i to negatyw). Tak, że ja idę na moje wesele w ciemno, ale właścicielka zaprasza mnie przed każdą imprezą kiedy będą organizowane wesele przed moim do zobaczenia wszystkiego i tak zrobię- będę im do garnków włazić Po prostu jk już otworzyli tą moją salę (w zeszłym roku były tam chyba 3 wesela) to stwierdziłam, że tylko tam i nigdzie więcej

Jeśli mogę ci coś doradzić to ja bym brała pod uwagę cenę/os., bliskość koscioła, dmu i sali (bo transport też kosztuje), wielkośc sali i otoczenie- bliskość pleneru i co najwazniejsze to Tobie ma się tam podobać, bo gościom i tak zawsze coś nie spasuje

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-02-12, 21:31   #234
WhyNotPL
Raczkowanie

Cytat:
dzieki szana ,tak to ta sala ,faktycznie jest tam scena dla orkiestry .Troche mnie uspokoiłas z tym jedzeniem ,bo sala nie jest zla,a może jeszcze ktoś podzieli sie swoimi spostrzezeniami o tej restauracji u Letochy .
Restauracja u Letochy o jeden z moich 3 typów jeśli chodzi o organizację wesela w Radzionkowie : )
Sala bardzo ładna, co prawda na weselu ostatni raz byłam tam 2lata temu, ale restauracja nada 'trzyma' swoja renomę : ) Sądzę że nie będziecie żałować wyboru.

Dom Weselny owszem, też godny uwagi. Sala znajduję się na poddaszu budynku, ale to w niczym nie przeszkadza. Piękny jest motyw powitalny - para młoda wypuszczająca dwa białe gołąbki : )

Trzecim miejscem jest Restauracja u Blachuta, nie wiem czy ktoś o niej wspomniał. Również znajduje się w Radzionkowie. Z nią mam mniejsze doświadczenie ale znajomi mówią że także przypadł im ten lokal do gustu.
Stary 2009-02-16, 11:39   #235
232307308
Raczkowanie

Moje Drogie.. a czy słyszałyście cos o restauracji "Nad Aniołem" ? w kopalni zabytkowej srebra w Tg? bo tak myślę.... skoro nie mogę się NADAL zdecydować, z tych moich dwoch rstauracji.. to moze to bedzie ta trzecia hehe :P reszta mi odpadła..zostały mi dwie a i tak nie moge sie zdecydowac..;/ o opinie pytam, zeby wiedziec czy opłaa sie tam wogole jechac.

z góry dziekuje
Stary 2009-02-16, 11:43   #236
232307308
Raczkowanie

HMMM a te Restauracja "u Letochy" i "U Blachuta" ?? to chyba nie sa duze restauracje? albo?? mozecie cos wiecej o nich napisac? na ile osob tam miejsca jest? bo Radzionków blizej niz Tg.
Stary 2009-02-16, 11:59   #237
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Moje Drogie.. a czy słyszałyście cos o restauracji "Nad Aniołem" ? w kopalni zabytkowej srebra w Tg? bo tak myślę.... skoro nie mogę się NADAL zdecydować, z tych moich dwoch rstauracji.. to moze to bedzie ta trzecia hehe :P reszta mi odpadła..zostały mi dwie a i tak nie moge sie zdecydowac..;/ o opinie pytam, zeby wiedziec czy opłaa sie tam wogole jechac.

z góry dziekuje
232307308 nie chcę się wymądrzać, ale jeśli chcesz coś dopisać, a Twój post jest ostatni to naciśnij "Edytuj" i pisz dalej

Co do "Nad aniołem", to teraz jest nowy właściciel, fajny wystrój i jedzenie też pierwsza klasa, tyko zależy na ile osób. Bywałam tam dawniej na wielu imprezach i balach też to siedzieliśmy w sali gdzie restauracja, a tańczyliśmy i zespół też był na tym holu przy szatniach(duży hol- nie wiem czy byłaś w kopalni zabytkowej, bo byś wiedziała o czym mówię), fajnie tylko śliska podłoga, nie wiem jak tam jest teraz bo na takiej większej imprezie nie byłam, jak się zmieniło

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-02-16, 12:46   #238
szana
Zadomowienie

Cytat:
HMMM a te Restauracja "u Letochy" i "U Blachuta" ?? to chyba nie sa duze restauracje? albo?? mozecie cos wiecej o nich napisac? na ile osob tam miejsca jest? bo Radzionków blizej niz Tg.
Obie restauracje nie są mega duże ale to też zależy od liczby gości np u "Blachuta" wiem,że mieści się nawet do 80 osób a u "Letochy" więcej,tam nawet studniówki są robione.Jedzenie w obu jest dobre z tego co się orientuję
Stary 2009-02-17, 19:12   #239
blanca_nieves
Przyczajenie

Co do restauracji w Radzionkowie nie jestem na bieżąco, ale mogę się wypowiedzieć na temat restauracji Nad Aniołem, ponieważ długo się zastanawialiśmy i ostatecznie wybraliśmy właśnie ten lokal na wesele. Faktycznie kiedyś nie było tam najlepiej, ale w tej chwili sala jest odremontowana, także wygląda zupełnie inaczej. Sala jest na ok 70 osób, jednak jeżeli osób jest więcej to sala do tańczenia jest zaraz obok w miejscu holu, tak jak już ktoś pisał, to się nie zmieniło, od sufitu sa zawieszane jasne kotary, może to troche głupio brzmi, ale widziałam zdjęcia i wygląda to ladnie. My będziemy mieć najprawdopodobniej właśnie ok 65-70 gości także raczej ta druga opcja nie będzie nas dotyczyć. W tej chwili w dalszym ciągu są tam jakieś remonty, jest robione osobne wejście, oddzielne od tego z Kopalni oraz osobna szatnia, także zobaczymy jak będzie wyglądać ostatecznie. . ;-)
Stary 2009-02-18, 12:15   #240
232307308
Raczkowanie

SSR - OK . JUZ NIE BEDE HEHE :p

SZANA- dzieki Pytałam już wcześniej gdzieś, to dostałam odpowiedź, że tam się z 40 osob zmiesci... a ja wlasnie szukam tak na 70 -80 osob musze poszukac jakis namiarow na nich.. bo www nie maja z tego co sie orientuje? przynajmniej ja nie znalazlam....

blanca_nieves - a na kiedy macie termin wesela? jesli moge spytac oczywiscie w takim razie rozumie gosci jest mniej jak 80 to nie trzeba tanczyc w holu? a cenowo jak to wyglada? jak ja sie orientowalam to bylo jakos 190zł za os/2 dni jak dobrze pamietam i nie pokickałam z czym innym...?

Pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości