|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
moja koleżanka miała tam wesele tylko dwa lata temu ale była bardzo zadowolona, no i oczywiście wynajmowali tylko lokal a obsługę i jedzonko sami organizowali ![]() maciejka83 w swoim profilu w ustawieniach po lewej stronie masz coś takiego "edytuj podpis" i tam piszesz już co chcesz i problem z głowy
|
|
|
#212 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chyba znalazłam piosenkę na pierwszy taniec
co myślicie? http://jizzman.wrzuta.pl/audio/7HwUX...hen_i_need_you
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
tak było do tej pory, od przyszłego roku ma być już catering zapewniony w Szalonym Kogucie, więc mam nadzieję, ze Pani będzie się starała i wszystko będzie dobre. To właśnie martwi mnie najbardziej, bo nie wiemy jakie będzie menu. Mamy tylko podaną liczbę dań gorących i przystawek, ale jak to będzie smakowało i jak będzie podane to się okaże....
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jaki taniec planujecie? Jakieś konkretne kroki, czy jak pójdzie bo ja ostatnio byłam na weselu, gdzie młodzi mieli wyuczony taniec, chyba wcześniej chodzili na naukę tego tańca-to był walc angielski. Młodemu tak się pomyliły kroki, że wszyscy stali i się z niego śmiali trochę to źle wyszło..
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
maciejka83 w swoim profilu w ustawieniach po lewej stronie masz coś takiego "edytuj podpis" i tam piszesz już co chcesz i problem z głowy
[/quote]Katarzynka86-dziękuję
|
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
nie ma za co
|
|
#220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kupiliśmy już wódke- czystą żołądkową de luxe.Wczoraj zdegustowaliśmy już jedną butelkę i zgodnie stwierdziliśmy,że to był dobry wybór
Edytowane przez ewelinka3f Czas edycji: 2008-10-16 o 15:36 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A można wiedzieć gdzie i za ile ją kupiliście?
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
a właściwie dziewczyny to ile ciasta i ile alkoholu sie liczy na osobę na wesele? bo tak własnie się zastanowilam że wiem że mam to kupic ale nie wiem w jakich ilościach???
jak będę miec wesele powiedzmy na 180 osób to ile tego zamówic??
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może jeszcze da się przekonać
|
|
|
#224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() denis rozrabiaka przy moim TZ to był aniołek ;-)
|
|
|
#226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale na bank % zostanie dużo, bo mam przyjaciół mało pijących, wręcz sporo abstynentów a właścicielka podała standardową ilość, taką żeby nie zabrakło na takim prawdziwym weselichutort liczy się 0,12kg na osobę ciasta liczy się na jeden dzień 0,15kg na osobę, dwa dni 0,3kg/osobę. jeśli dajecie gościńce to taki gościniec powinien mieć min.0,4kg/na parę (zazwyczaj się daje parze 1gosciniec) czyli: wesele 1 dniowe na 180 osób: tort 22kg ciasta 27kg + 36kg na gościńce dla każdej pary po jednym alkoholu na jeden dzień po 0,5 na osobę to max czyli 180 butelek 0,5 jeśli dochodzi drugi dzień trzeb analogicznie doliczyć ale z umiarem bo zawsze jest mniej osób na poprawinach
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
czyli: wesele 1 dniowe na 180 osób:
tort 22kg ciasta 27kg + 36kg na gościńce dla każdej pary po jednym alkoholu na jeden dzień po 0,5 na osobę to max czyli 180 butelek 0,5 jeśli dochodzi drugi dzień trzeb analogicznie doliczyć ale z umiarem bo zawsze jest mniej osób na poprawinach[/quote] oooo matko, to ile kg ja będę musiała mieć na 300 osób jejjjj......A jeżeli chodzi o poprawiny to u mnie w rodzinie zawsze przychodzą wszyscy bo to takie sam dzien jak pierwszy, natomiast u Tż już tak nie jest i to mnie denerwuje i nie bardzo rozumiem takie olewanie (tak, dla mnie to olewanie). Na pierwszy dzień przyjdzie a na drugi już nie łaska mimo, że każdy wie, że za to zapłaciłam i robiąc wesele 2 dniowe liczę na obecność na obu dniach
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo dajmy na to: zważ sobie kawałek tortu taki jak chcesz gościom pokroić, to min wyjdzie 10dkg a czasem się ukroi więcej , czasem mniej, czasem obsługa sobie odkroi , najgorsze jest to, że sporo ludzi nie zje potem tego tortu, sporo się marnuje zwyczajnie... wyrzucane jest przy sprzątaniu stołów ![]() fakt te 0,15 kg ciasta na osobę to max, na bank nie zabraknie na stołach na jeden dzień, też wiesz przy tak dużej liczbie osób jak masz to nie zgadniesz co będą woleli jeść słodkie czy słone bardziej... mówią że drugiego dnia więcej ciasta idzie...
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym ciastem to też różnie bywa i chyba tak naprawdę ciężko ugadnąc ile pójdzie, ale to fakt słyszałam, że 2 dnia idzie więcej
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki bardzo za wyliczenia, zapiszę sobie to wszystko ładnie zaraz
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
polecam się![]() jeszcze szampan na powitanie 1 butelka na 8 osób owoce wg sezonowości... wiadomo inaczej liczy się arbuzy inaczej banany, ale tez nie należy przesadzać, najczęściej winogrona idą i banany, jak się dowiem o dokładne wyliczenia to napisze padam idę spać dobranoc
|
|
|
#233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja słyszałam od jednego z menagerów..że banany wlasnie prawie nie idą i faktycznie-malo się ich zjada,tak samo kiwi-myślę,że czereśnie to fajny pomysł,nie wiem jak truskawki... moja koleżanka na swoim weselu miala polokę arbuza,w którą były powkuwane szaszyki owocowe-fajnie to wygladao,niedrogo i smakowicie ![]() i podobno trzeba się zaopatrzećw winko-białe i czerwone,choć biale schodzi lepiej-tak przynajmniej dowiedziałam się w różnych lokalach podczas poszukiwańsali:P |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
my też chcemy się zapisać na kurs tańca-ale tak bardziej indywidualnie-we dwoje-sisotra mojego A. prowadzi
.Musimy i to koniecznie,bo ja to wogóle nie mam wyczucia rytmu:/ a na swoim weselu to nie tylko 1szy taniec,ale trzeba wszystkich obtańcować i waszyscy się patrzą...ehs.....
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja rowniez za dobrze sie nie czuje i moi znajimi tez po zoladkowce. Ale nie wiem od czego to zalezy bo na forum bardzo chwala sobie ta wodeczke
|
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój TŻ nie znosi tańczyć ale byliśmy nawet pół roku temu na kursie tańca Jako tako nam to wychodziło... ale do ideału jeszcze daleko U mnie w domu jest przekonanie, że to ma być walc i koniec żadnych "przytulańców" więc jesteśmy w kropce coś trzeba będzie zaimprowizować. Jakieś podstawowe kroki heheh, bo piruety to nam raczej nie wyjdą tak jak byśmy chcieli ![]() ![]() Jeśli chodzi o wódkę to ja nawet nie mam nic do gadania... bo wódką zajmuje się mój ojciec i inna niż Finlandia być nie może ale ja jako iż należę do grupy tych raczej mało pijących (tymbardziej na własnym ślubie) więc mi to tam wszystko jedno. Choć przyznam że Finlandia to dla mnie chyba najlepsza wódka.Zastanawia mnie jeszcze kwestia poprawin. Bo nie mamy na poprawiny omówionego jeszcze zespołu i w zasadzie nie wiem czy zamawiać zespół (o ile się jeszcze da) czy raczej puszczać muzykę z płyt... U mnie w domu parę razy do roku (na imieniny moich rodziców, sylwestra itp) zbierają się znajomi moich rodziców i robią sobie taką potańcówkę mają już swoje ulubione hity i pląsają do białego rana. Więc tak sobie myślę, że spokojnie na poprawinach by tez im wystarczyło
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twój tata ma dobry gust U nas tez była Finlandia i nikt nie wyobrażał sobie że może być co innego. Ja nie cierpię wódki, ale tą wyjątkowo toleruję
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
też bym z miłą chęcią chciała u siebie finlandię ale poprostu nas na to nie stać
no i będzie jakaś inna wódeczka ale jaka to jeszcze nie wiem w gruncie rzeczy to mi wszystko jedno :P
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

,ale przez ten wyż demograficzny mamy przerąbane...

flejksy
jejjjj......
,