Boksery - miłośnicy, właściciele :) - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 18:48   #211
klaki
Zadomowienie

Dot.: Pies Rasy BOKSER - informację, proszę o POMOC!

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
nie skomentuje i pozostawię do oceny każdemu z osobna

co do piesków - kundelki też są zajefajne
nie rozumiem czemu ludzie przywiązują taka wagę do wyglądu
ważne żeby zwierzak był wspaniałym przyjacielem
Radzę poczytać ze zrozumieniem

W razie gdybyście jednak miały z tym problem tłumaczę (wytłuszczam niektóre rzeczy, żeby podkreślić o co mi chodzi )-
Nieznoszę, gdy ktos namawia do wzięcia psa ze schroniska "bo taki pies jest bardziej kochany/będzie mega wdzięczny za podarowanie mu domu" i inne bzdury. Nieznoszę, gdy ludzie uczłowieczają na siłę psy i do adopcji psa podchodzą w sposób tak lekkomyślny jak pewne wizażanki, do których moja odpowiedź się odnosiła. Zwłaszcza, gdy namawia się na wzięcie psa ze schronu osobę, która się na psach nie zna a wszelkie udzielane porady traktuje jako atak.

Jednocześnie nie rozumiem jak ktos, kto twierdzi, że pomaga zwierzętom popiera rozmnażanie psów. Skoro pomaga to pewnie wie, że w 3/4 przypadków psy lądują na ulicy własnie przez bezmyślne rozmnażanie, dlaczego więc w takiej sytuacji taka osoba decyduje sie na popieranie tego typu zjawiska? Dlaczego nie decyduje sie na przygarnięcie biedaka ze schroniska czy DT albo nie kupuje psa rasowego?

Edytowane przez klaki
Czas edycji: 2011-07-20 o 18:56
klaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 09:30   #212
agusiajnw
Zakorzenienie

dokładnie wszystko zrozumiałam - czarno na białym było napisane...
jestem troszkę starsza od Ciebie, także etap edukacji już mam zakończony
a tylko winny się tłumaczy pozdrawiam.

Edytowane przez agusiajnw
Czas edycji: 2011-07-21 o 09:31
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 15:26   #213
klaki
Zadomowienie

Starsza nie znaczy mądrzejsza Chyba jednak nie zrozumiałaś
klaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 16:05   #214
carolinascotties
Zakorzenienie

Dziewczyny, ostatnie ostrzezenie.
Wstrzymajcie sie od zlosliwosci i wycieczek osobistych, zajrzyjcie do regulaminu forum i wroccie do tematu watku.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 19:27   #215
koralina3
Rozeznanie

Boksery - test dla nowych właścicieli

Z przymrużeniem oka ...

TEST NA TO CZY MOŻESZ MIEĆ PSA BOKSERA

1.Wybierz się na spacer z jedną ręką prosto wyciągniętą przed siebie. Po kilku krokach spróbuj wyciągnąć ją nieco mocniej i powtórz przyjacielskim głosem z setkę razy "Równaj". Powtórz to samo około setki razy nieco głośniej. Krzyknij w końcu parę razy " Nie ciągnij!".
Nie zwracaj uwagi na inne osoby.

2. Zapomnij o luksusowym samochodzie. Kup troch...ę ciastek i kości. Rozkrusz ciastka na małe kawałeczki i rozrzuć je po całym samochodzie. To samo zrób z kośćmi. Idź do najbliższego fryzjera i poproś o odpady w postaci włosów z całego tygodnia. Rozrzuć je po samochodzie. Następnie
nanieś trochę błota na siedzenia i podrap tapicerkę ostrym narzędziem.
Zrobiłeś to? Doskonale...

3. Przygotuj się do wyjścia. Postaraj się wykraść z domu jak najciszej. Dojdź do połowy ogrodu i wróć się. Spróbuj ponownie tego samego za pięć minut. Wróć się. Włącz radio i nastaw stację z uspakajającą muzyką. Możesz spróbować wyjść. Wróć się i zadzwoń do przyjaciół czy nie mogliby
przyjść popilnować psa.

4. Jeżeli twój ogród przygotowany jest do sezonu poproś dzieci sąsiada aby zagrały w nim w piłkę nożną.

5. Spróbuj czasem siedzieć na 1/8 fotela. Wypróbuj parę sposobów na wypicie kawy w tej pozycji. Spróbuj zjeść ciastko w sekrecie. Poddaj się i zrzuć okruszki z fotela na ziemię.

6. Przywiąż dwa widelce do smyczy i powieś ją na drzwiach. Staraj się ją zdjąć jak najciszej. Za każdym razem gdy widelce obiją się o siebie podrap się mocno w nogę. Powtórz to parędziesiąt razy.

7. Powtarzaj wszystko co mówisz pięć razy.

8. Gdy przyjdą goście pozwól im usiąść na kanapie a następnie rzuć im na kolana 30 kg wór pełen ziemniaków i mokrą gąbkę na twarz.

9.Wytrenuj sposób zabierania czegoś z lodówki tak szybko jak to możliwe: przypomnij sobie co to jest i gdzie to stoi. Otwórz drzwi, weź co chciałeś i szybko je zamknij. Gdy zabierze ci to więcej czasu niż 10 sekund- przykro mi ale stracisz wszystko co jest w lodówce i po co sięgałeś ?

10. Przyzwyczaiłeś się do czystego salonu? Spróbuj teraz tego: Zacznij od mycia okien. Są czyste? Świetnie, to teraz utłuść swoje ręce i po dotykaj okien. Powtarzaj to dwa razy dziennie. Odkurz podłogę a następnie wysyp na nią wiadro piasku. Odkurz ponownie. Powtarzaj to dwa
razy dziennie.

11. Odwiedź znajomego posiadacza boksera i zapytaj się jak do diabła, do tego doszło, że pozwolili bokserowi mieszkać z nimi. Wysłuchaj odpowiedzi w skupieniu- to będzie ostatni raz gdy to usłyszysz.

12. Aby wyobrazić sobie noc gdy jesteś posiadaczem boksera (większość z nich śpi w łóżku), połóż się spać około 22.00. Nastaw budzik na 24.00 i gdy zadzwoni spadnij z łóżka. Włóż do łóżka worek z ziemniakami i spróbuj położyć się spać. Nastaw budzik na 5.30 i gdy zadzwoni uderz się
mokrą gąbką w twarz.

13. Potrafisz poradzić sobie z bałaganem jaki robi bokser w domu? Aby to stwierdzić spróbuj tego: Wyporządkuj dom najlepiej jak się da. Rozrzuć wiadro ziemi po podłodze w kuchni. Resztę rozrzuć pod zlewem i piecem.
Zrób również odciski na dywanie w salonie i przedpokoju. Włóż palce do
doniczki i rozmaż ziemię po ścianach. No i jak to wygląda?

Gdy po przeczytaniu tego nie cierpisz na załamanie nerwowe możesz być
dumnym posiadaczem boksera.
Stary 2012-11-05, 19:48   #216
Scottilion
Raczkowanie

Dot.: Boksery - test dla nowych właścicieli

Dobre
Nie rozumiem tylko podpunktu z widelcami?
Scottilion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 20:54   #217
konwalia_15
Raczkowanie

GG do konwalia_15

coś w tym jest

konwalia_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 11:30   #218
_Juliette_
Wtajemniczenie

O Boże, one naprawdę takie są?

Jak ja kocham mojego psiaka Dobrze, że nie jest bokserem w takim razie
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 13:24   #219
nd91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
O Boże, one naprawdę takie są?

Jak ja kocham mojego psiaka Dobrze, że nie jest bokserem w takim razie

Nie są, nie są żartobliwie opisane błędy wychowawcze

No ale się slinią, to fakt przynajmniej te, które spotkałam
nd91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 20:58   #220
NAtasha44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scottilion Pokaż wiadomość
Dobre
Nie rozumiem tylko podpunktu z widelcami?
Chodzi o chyba o to, że jak tylko bokser usłyszy, że sięgasz po jego smycz (widelce obijające się o siebie) , przyleci i zacznie skakać oczywiście cie drapiąc
NAtasha44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 15:27   #221
trudna sprawa
BAN stały

Prawie wszystko się zgadza
trudna sprawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 20:55   #222
fulloffears
Raczkowanie

Bokser- hodowla kujawsko-pomorskie

Witam

Jak w temacie szukam hodowli bokserow w wojewodztwie kujawsko-pomorskim. na necie nie moge nic znalezc, a doszly do mnie sluchy, ze jest jakas hodowla w Barcinie niedaleko Znina. Jesli ktoras z Was posiada jakiekolwiek informacje to bardzo prosze dajcie znac
Szukam bokserka dla mojego Tzta, a nigdzie w okolicy nie moge znalezc.
Dziekuje
Gdy wie się, jakie ktoś czyta książki, jakie ma autorytety, za co najbardziej podziwia swoich rodziców, jak spędza wolny czas, jakiej muzyki słucha, jakie wiersze zna na pamięć, co go oburza, a co go wzrusza lub jakie ma marzenia, to w zupełności wystarcza".
fulloffears jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 12:03   #223
Dziecko3
BAN stały

Dot.: Bokser- hodowla kujawsko-pomorskie

Ja kupowałem kiedyś bokesra, właśnie z okolic Barcina, ale to było ładnych parę lat temu. W każdym razie mogę potwierdzić, że kiedyś taka hodowla tam się znajdowała.
Dziecko3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-18, 10:04   #224
fulloffears
Raczkowanie

To podejrzewam ze nie masz juz zadnego numeru telefonu?
Gdy wie się, jakie ktoś czyta książki, jakie ma autorytety, za co najbardziej podziwia swoich rodziców, jak spędza wolny czas, jakiej muzyki słucha, jakie wiersze zna na pamięć, co go oburza, a co go wzrusza lub jakie ma marzenia, to w zupełności wystarcza".
Stary 2013-10-19, 00:20   #225
Dziecko3
BAN stały

Nie coś Ty. My chyba z wujem jechaliśmy koleś stał na targu - jeszcze wtedy to było modne - pojechaliśmy do jakiegoś gospodarstwa i tam tych psiaków biegało od groma - bokserów. Teraz już jest zakaz takiej sprzedaży toteż nie ma bokserów.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 15:36   #226
fulloffears
Raczkowanie

No to chyba zsotaje mi tylko pojezdzic po Barcinie i ludzi pytac Moze ktos cos bedzie wiedzial Ale dzieki za info
Stary 2013-10-21, 00:27   #227
Dziecko3
BAN stały

Spokojnie od tego jest forum. Poszukaj może w internecie hodowle raczej na 100 mają strony inaczej nie da rady gospodarzyć obecnie w polsce.
Stary 2014-09-24, 18:41   #228
adrasteia35
Przyczajenie

magazyn o bokserach

hej dziewczyny, czy ktoś z Was wie może, czy są jakieś magazyny o psach bokserach dostępne w Polsce?
adrasteia35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 12:32   #229
a_na
Rozeznanie

Dot.: magazyn o bokserach

Nie sądzę.
a_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-17, 17:29   #230
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640
Konto usunięte

Powracam ja, założycielka zbiorczego wątku o bokserach, jednak pod innym nickiem

Piszę, żeby zakończyć pewien rozdział - tydzień temu niestety moja Kama musiała zostać uśpiona. Prawdopodobnie miała bardzo agresywny guz mózgu, który w ciągu 3 dni zaatakował z ogromną siłą, nie do przebicia.
Moja Kamusia miała szczęśliwe życie i mimo tego, że pęka mi serce z powodu braku jej obecności w moim życiu, to wiem, że była bardzo wesołym pieskiem.
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-17, 22:22   #231
Paaulaa22
Przyczajenie

[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;7294066 1]Powracam ja, założycielka zbiorczego wątku o bokserach, jednak pod innym nickiem

Piszę, żeby zakończyć pewien rozdział - tydzień temu niestety moja Kama musiała zostać uśpiona. Prawdopodobnie miała bardzo agresywny guz mózgu, który w ciągu 3 dni zaatakował z ogromną siłą, nie do przebicia.
Moja Kamusia miała szczęśliwe życie i mimo tego, że pęka mi serce z powodu braku jej obecności w moim życiu, to wiem, że była bardzo wesołym pieskiem.[/QUOTE]

Bardzo mi przykro
Posiadam 12 letniego boksera z guzem i nawet nie chcę sobie wyobrażać co będzie jak zabraknie go w domu
Paaulaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości