Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-29, 12:45   #211
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Zenia cudny brzuch figurka modelki
Artystka jak to mozna pomylisc skurcze z ruchami chodzi b. o pzrepływanie dzidzi bo chyba nie o kopanie. bo np. ja czuje bol w podbrzuszu w który ona mam wrazenie ze kopie????
BOJE SIE ZE TEZ POMYLE

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-29 o 12:57
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:45   #212
olajka
Zadomowienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Jedziecie dziewczyny na Wszystkich Świętych na cmentarze? Bo ja zostaje w domu z mężem.
U mnie też sa świetne położne, szkoda tylko że po jednej stronie, tam gdzie cesarki robią.
kliwia miałam zagrożenie przedwczesnym kiedyś, ale teraz to chyba i tak wolno już takie ćwiczenia..? Wogóle to mi kości w kroku strzelają, chyba się rozsypuje..a tak na poważnie to podobno dlatego, że sie tam wszystko przygotowuje do porodu.
paulinka ja z apteki mam tak: dla dziecka: sól fizjologiczną do przemywania oczu Physiodose w jednorazowych ampułkach, aspirator Frida do noska, Esputicon-kropelki na kolki dla dzieci, a dla mnie: lewatywa Enema, welflon zielony, majtki jednorazowe. Dokupić jeszcze muszę: dla dziecka: roztwór wody morskiej w ampułkach do noska Marimar, może jeszcze ten Infacol (na kolki, od razu żeby był w razie czego), czopki glicerynowe, Octonispet, lub robiony roztwór ze spirytusu 70% do przemywania pępka, a dla mnie: podkłady poporodowe (czyli podpaski zwykłe największy rozmiar ze skrzydłami), Tantum Rosa.
Jak zapomnialam o czymś to może mi która przypomnieć, co tam jeszcze potrzebne..

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:45   #213
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
zenia sliczny domek-brzusio jak zrobie fotkę to tez swój wkleję, bo to już też 32 tc leci
Wklej koniecznie,porownac sobie mozna hehe
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:46   #214
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Pochwale sie brzuszkiem rozpoczety 32 tydz.
Słodki brzusiaczek!!!

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc ja na szybkosci wrocilam od gina mam skierowanie do szpiatala bo sie zaczeło tzn szyjka zgladzona i skurcze
Kobitko trzymaj się tam

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:46   #215
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Dzieki do modelki daleko ale jestes kochana
Stary 2010-10-29, 12:47   #216
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc ja na szybkosci wrocilam od gina mam skierowanie do szpiatala bo sie zaczeło tzn szyjka zgladzona i skurcze
ojej ... chętnie bym się z Tobą zamieniła, bo moja maluszka już by mogła wychodzić. trzymamy kciuki

Cytat:
Ojej...trzymaj sie kochana bedzie dobrze.Ale idziesz na podtrzymanie,tak??
No u mnie podczas porodu meza nie bedzie...bo musieli by go reanimowac.
mam nadzieje, że mojego nie będzie trzeba reanimować ale myślę, że będzie mi raxniej, bo on mocno opanowany zazwyczaj, ja raczej nerwus. Taki drugi biegun.
A brzuszek masz cudny, bardzo zgrana z Ciebie kobietka

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witamy kobietki i meldujemy sie w nowej części

My po dość ciezkiej nocce...mały miał kolki i musiałam go nosić prawie 5 godzin...biedny jak tylko usnął i probowalam go połozyc to do razu wił sie i w ryk...na szczescie juz od rana lepiej i odpukać mam nadzieje że dziś w nocy bedzie ok bo łaże jak sowa i zasypiam na stojąco mąż mi pomaga ale w nocy czasem ciezko go dobudzic i sama musze sobie radzić....eh...swoja drogą chwile trzymam tego małego klocuszka na rekach i plecy odpadaja a co bedzie z czasem przeciez on bedzie coraz ciezszy
a ty sama w ciągu dnia jestes? nie daloby rady odespać trochę zarwaną noc?

Dziewczyny, spieszę donieść , że moja kuchnia lśni normalnie sanepid byłby pod wrażeniem. Jeżeli nie przyspieszy to porodu, to przynajmniej mieszkanie będzie sterylnie czyste. Zawsze coś
Stary 2010-10-29, 12:49   #217
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Vcelka,Kretencja dzieki
Kretencja nie martw sie.Ja mam tak samo,tez jestem pierwsza ciezarna wsrod znajomych.Dopiero przed gabinetem poznalam fantastyczna dziewczyne,spotykamy sie i ona mnie rozumie Ona 25 wrzesnia urodzila sliczna coreczke.Nie moge sie na nia napatrzec i nie dociera do mnie ze za niedlugo tez taka kruszynke bede miala
Olajka udany ten twoj lekarz A ty sie nie zorientowalas ze juz przeciez nie zdazysz?!
A powiedzcie mi czym zamierzacie smarowac pupcie tak pielegnacyjnie??po zmianie pieluszki.
Mimiskierka dziekuje
A no zorientowalam się no ale cóż.. i tak teraz po pobycie w szpitalu mam w wypisie napisane żeby do kontroli się zgłosić, to pójde tak za tydzień Jak się go pytalam kiedy do szpitala się mam zgłosić, czy jak bóle mi się zaczną, czy lepiej w terminie, bo nie wiem czy będę wiedziała, a żeby bezpiecznie było, to mi odpowiedział ,, będzie pani wiedziała" spoko se myśle teraz już wiem, że dopiero jak będę miała mocne i częstsze bóle i że nawet po terminie można.

Do smarowania pupki na odparzenia kupilam kremik Hipp. Sudocrem, też mam, ale to jak już będzie jakieś odparzenie większe to zastosuje, a profilaktycznie myślę, że Hipp wystarczy.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:50   #218
kretencja
Zakorzenienie

Zenia, fajnie że poznałaś taką osobę

Aha, rzeczy z apteki (w moim przypadku część kupiłam w aptece, część na all):
podkłady na łóżko - 5 sztuk
podkłady poporodowe (Absorgyn) - 2 paczki
majtki jednorazowe (podobno po cesarce dobrze się sprawdzają te wysokie, bo nie uciskają rany) - 5 sztuk (pewnie trzeba będzie dokupić)
Bepanthen
Octenisept
gaziki jałowe
gaziki nasączane alkoholem do pępuszka
Sudocrem
sól fizjologiczna
aspirator Nose Frida

Nie mam wody morskiej do nosa na razie, ale może wystarczy sól fizj.

Olajka, ja na cmentarze nie jeżdżę z zasady. Ani normalnie, ani w święto zmarłych, tegoroczne nie będzie więc wyjątkiem.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:52   #219
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ponowię pytanie... jakie zakupki dokonywałyście z apteki dla was i maleństw na początek ? pomożcie
juz wczoraj mialam napisac
prosze

APTECZKA
- GAZA - super na kompresy zwlaszcza po szczepionkach jak dz. ma opuchniecia
- bandaz zwykly
- bandaz elastyczny z tych wezszych
- pioktanina lub spirytus 70 % - pepuszek
- plasterek z opatrrunkiem
- Sudocrem - odparzenia, zaczerwienienia pupy, okolic
- krem NIVEA SOS - zaczerwienienia, zadrapania etc...
- Bepanten - dla mam na brodawki, dla dz., tez moze byc
- sól fizjologiczna (do noska luib przemywania oczek zalezy kto co chce uzywac do oczek moze byc rumianek ale ponoc wysusza skorke)
- MARIMER woda morska (dla maluszkow polecam w kropelkach !!! przynajmniej do roku)
- masc majerankowa - katarek - smaruje sie pod noskiem
- termometr
- Fenistil gel- raczej w porze letniej - na ukaszenia owadow
- zel na dziasla - np. Dentinox...
- czopki glicerynowe przeciw zaparciom - malutkie rozm. MINI!
- Lacidofil lub Lakcid, Enterol - zazwyczaj przy antybiotykach - nie zapominajcie o pre i probiotykach
- W KAZDEJ APTECZCE POWINNY BYC DWA PRZECIWGORACZKOWE 1. Paracetamol - czopki (jesli dz. ma biegunke czopki odpadaja pomocne zas gdy dz. wymiotuje)! i np Ibum (syrop np. malinowy) jak dz. wymiotuje to tylk oczopki, jak ma biegunke to tylko syrop
- czopki VIBURCOL- stany niepokoju, zabkowania, przy przeziebieniach - dla nas okazal sie superrrr
- dla chlopcow na ogol: na kolki (ale kupcie to dopiero jak pojawi sie problem, w razie w szkoda kasy...) Espumisan np., lub Esputikon i sa jeszcze inne...
- ja kupuje tez Aphtin bo nam sie super sprawdzil
- krem na zimno mroz i wiatr (ja kupuje NIVEA)
- nozyczki zaokraglone

lekarz przepisze matkom karmiacym WIT. K i WIT D3

a bepanten i na krocze masc kupi mi tż jak już bedzie problem bo moze okazac mi sie niepotrzene mimo iz bepanten moze uzywac dz. to nie chce go przyzywaczajac tylko dlatego ze mi pozostal... zamiast bepantenu na brodawki mleko z piersi

Edytowane przez pelnia1980
Czas edycji: 2010-10-29 o 12:54
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:53   #220
kretencja
Zakorzenienie

Nam na SR położna polecała przeciwko odparzeniom zasypkę. Kupiłam więc Babydream z Rossmana, mam też krem przeciwko odparzeniom Hippa i próbki z Nivei. Zobaczymy, co najlepiej się sprawdzi. Jak już odparzenia się zrobią to mam Sudocrem (nie kupowałam specjalnie, bo zawsze mam w domu) i Bepanthen. Tak że jeśli o odparzenia chodzi to jestem dobrze wyposażona

No tak, zapomniałam o termometrze - kupiłam elektroniczny z miękką końcówką. I mam herbatkę z kopru włoskiego Hipp na kolki, na razie w aptece nic nie kupuję, może się ta herbatka sprawdzi u nas.
Planuje jeszcze kupić coś na gorączkę.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-29 o 12:56
Stary 2010-10-29, 12:55   #221
zenia2211
Rozeznanie

Olajka ja bym radzila narazie sie wstrzymac z tym Infacolem bo on tani nie jest a masz ten esputicon a on jest dosc skuteczny.Przeciez teraz apteka na kazdym kroku.Kupic zawsze mozesz.I jesli moge ci doradzic to nie kupuj Physiodose bo tez sa drogie a to jest to samo co sol fizjologiczna w tych ampulkach.Mozesz nimi przemywac bez przeszkod.Do noska tez zamiast marimeru.To sa niepotrzebnie wydane pieniazki.
79Marta mojego by trzeba bylo na 100% wiec bedzie tylko w tych pierwszych fazach a pozniej wyjdzie sobie na korytarz...bo chyba tak wolno,nie??On tez jest raczej spokojniejszy ode mnie bo ja to panikara ale drazliwy na krew i takie tam.Dzieki za komplement
Stary 2010-10-29, 12:58   #222
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Nam na SR położna polecała przeciwko odparzeniom zasypkę. Kupiłam więc Babydream z Rossmana, mam też krem przeciwko odparzeniom Hippa i próbki z Nivei. Zobaczymy, co najlepiej się sprawdzi. Jak już odparzenia się zrobią to mam Sudocrem (nie kupowałam specjalnie, bo zawsze mam w domu) i Bepanthen. Tak że jeśli o odparzenia chodzi to jestem dobrze wyposażona

No tak, zapomniałam o termometrze - kupiłam elektroniczny z miękką końcówką. I mam herbatkę z kopru włoskiego Hipp na kolki, na razie w aptece nic nie kupuję, może się ta herbatka sprawdzi u nas.
Planuje jeszcze kupić coś na gorączkę.
jak juz odparzenia sie zrobia to i sudo moze nie zadzialac... bo on jest przede wszystkim przeciwko odparzeniom zapobiegajacy... nie tylk ona juz powstale
a spytalabym tej poloznej ze SR czy jak dz. siusia to zasypka si enie zbryla z kulki i nie podraznie tak delikatnej skory i czy to wlasnie one nie powoduja podraznien a czasem i ranek... starej daty babeczka ma poglady widac...
Stary 2010-10-29, 13:00   #223
kliwia
Zakorzenienie

olajka Ty masz termin za tydzien hihih to mozesz wykonywac choc nie wiem czy ja bym byla w stanie w 9 miesiacu je wykonac.
Na pewno 'naucz' sie tego na czworakach - na porodowce sie przydaje w bolach krzyzowych, poskacz na pilce jak masz, a jak nie to porozciagaj krosze

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

a na cmentarz - jesli nie bedzie padac, to jade z mezem i tesciami samochodem na chwile na tutejszy, a pozniej do rodzinki na wies. i tam na cmenatrz juz chyba nie pojde. tylko bede w domku pic herbatke i jesc smakowitosci
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 13:01   #224
zenia2211
Rozeznanie

Dziewczynki ale po co wy kypujecie na zapas takie cos jak czopki Viburcol,fenistil czy zel na zabkowanie.Przeciez nie zyjemy w sredniowieczu i po co takie zapasy ktore moze sie nie przydadza a te leki sa dosc kosztowne.wszystkie te rzeczy ok 20 zl za sztuke.A moze dzidzius bedzie aniolkiem bez kolek.Zel dopiero sie przyda latem i lepiej go nie stososwac u noworodka a zabkowanie...jeszcze sporo czasu minie.
No sudocrem to juz na konkretne odparzenia,nie do pielegnacji.A chodzi mi co macie na codzien.Nie wolno go stosowac na codzien bo on wysusza bardzo.A pupcie trzeba nawilzac.

Edytowane przez zenia2211
Czas edycji: 2010-10-29 o 13:03
Stary 2010-10-29, 13:02   #225
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
i strona O MASAZU KROCZA SIE NIE WKLEILQA ZNOWU GWIAZDKI WIEC ZROBIE JAK Z PAMPERSAMI JEDNO POD DRUGIM A WY SOBIE ZLACZCIE
http://jejdziecko
.
pl/
masaz-
krocza-
przed-
porodem-
jak-
go-
wykonac
Mam takie małe pytanko Po co sie robi ten masaż krocza ?????

Cytat:
Mnie zaczyna bolec podbrzusze strasznie boje sie tez by nie urodzic 1 listopada.
U nas mozna rodzic z mezem po ukonczeniu SR - koszt 350 zł zasady sa znane bez SR nie wpuszczaja.
Co do naszego wkurzenia to mysle ze moze ono tylko nam przyniesc szkode....
my jestesmy z brzuchem i pewnym sensie uzaleznione z moich obserwacji wynika ze wydarcie sie na kogos nic nie da o ile nie pogorszy sparwy...
to jest relacja w ktorej raczej rodzaca nie jest gorą smutne ale prawdziwe.
Czy to nie jest chore wprowadzanie takich zasad ze maz moze byc wtedy jak sie ukonczy SR czy jak sie zapłaci Przeciez maż powinien mieć prawo bycia przy porodzie jesli tylko ma taka ochote. A co jesli kogos nie stac na szkole rodzenie albo nie ma kasy na porod rodzinny jest z góry skazany na to ze nie moze brac udzialy przy narodzinach wlasnego dziecka .To jakas paranoja.

Cytat:
Pochwale sie brzuszkiem rozpoczety 32 tydz.
A co do dawania kasy to ja sie zastanawiam nad tym.Wiadomo ze to sa ich obowiazki i nie powinno sie dawac ale...
U mnie w szpitalu nawet nie wiem czy jest dostep do zzo.
śliczny

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ponowię pytanie... jakie zakupki dokonywałyście z apteki dla was i maleństw na początek ? pomożcie

Ja mam z apteki

witamine D
witamine K
sól fizjologiczna
espumisan na kolki
fride
masc majerankowa

czopki glicerynowe

rivanol dla siebie
plyn femina
rumianek

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 13:02   #226
kretencja
Zakorzenienie

Pelnia, a nam właśnie mówili na SR, że Sudocrem absolutnie nie zapobiegawczo! Dopiero jak się zrobią.
A ta położna to dosyć młoda kobieta.

Zenia, ja miałam takie kupony promocyjne na produkty Hippa, to kupiłam tę herbatkę, żeby miec na wszelki wypadek. W aptece nic na to nie kupuję, mamy aptekę blisko. Ale na gorączkę wolę coś mieć. Jestem z moją nerwicą bardzo mało mobilna, wolę mieć coś na wszelki wypadek, gdyby trzeba było dziecku szybko podać.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-29 o 13:05
Stary 2010-10-29, 13:03   #227
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Olajka ja bym radzila narazie sie wstrzymac z tym Infacolem bo on tani nie jest a masz ten esputicon a on jest dosc skuteczny.Przeciez teraz apteka na kazdym kroku.Kupic zawsze mozesz.I jesli moge ci doradzic to nie kupuj Physiodose bo tez sa drogie a to jest to samo co sol fizjologiczna w tych ampulkach.Mozesz nimi przemywac bez przeszkod.Do noska tez zamiast marimeru.To sa niepotrzebnie wydane pieniazki.
79Marta mojego by trzeba bylo na 100% wiec bedzie tylko w tych pierwszych fazach a pozniej wyjdzie sobie na korytarz...bo chyba tak wolno,nie??On tez jest raczej spokojniejszy ode mnie bo ja to panikara ale drazliwy na krew i takie tam.Dzieki za komplement
tez sie z tym zgadzam, ze to co dla nas lub na kolki to jak juz problem wyjdzie... tymbardziej ze apteki na kazdym osiedlu a i przy szpitalach sa ...

ale co do soli fizjologicznej to powiem tyle ze jak ja do noska si euzywa to dz. ma maly nosek i niczym dz. uniesiemy do gory to wszystko mu splywa do gardla a wiadomo nie jest to mile miec sol w buzi ! marimer jest mniej niesmaczna poza tym w marimer np jest ciensza koncowka i mniej kropelek idzie a w soli czasem duuza kropla ucieka i nieprzyjemnosc dz. dajemy a jak juz jest w buzi to efektu nie przynosi dlatego powinno sie zakroplic nosek i szybko do gory albo na pollezaco dac dziecko by splynelo ewentualnie na dol nawilzajac sluzowke noska
Stary 2010-10-29, 13:04   #228
kliwia
Zakorzenienie

sysnunia espumisan to po miesiacu zycia.
Stary 2010-10-29, 13:04   #229
mimiskierka
Raczkowanie

a to ciachnęłam fotkę poglądową 32 tc

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 13:05   #230
kliwia
Zakorzenienie

pelnia sol fizjologiczna nie jest słona. woda morska w sprayu tez nie.
Stary 2010-10-29, 13:06   #231
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Pelnia, a nam właśnie mówili na SR, że Sudocrem absolutnie nie zapobiegawczo! Dopiero jak się zrobią.
A ta położna to dosyć młoda kobieta.
Popieram Bron Panie Boze na codzien sudocrem...nie popelniajcie takiego bledu.Nie dosc ze dziecko sie przyzwyczai i jak bedzie cos powazniejszego to nie zadziala to jeszcze on wysusza wiec kompletnie nie nadaje sie do pielegnacji.Jest bardzo skuteczny ale na odparzenia.
Stary 2010-10-29, 13:06   #232
kretencja
Zakorzenienie

Podpisuję się pod Kliwią Sól fizjologiczna nie ma prawie w ogóle smaku

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-29, 13:11   #233
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
pelnia sol fizjologiczna nie jest słona. woda morska w sprayu tez nie.
Dokladnie Ma w nazwie sol ale slona nie jest.To czy to...nie ma znaczenia bo to to samo.Wystarczy leciutko zakropic i efekt taki sam.Jak sie za duzo wkropi to i marimer poleci do gardla,to jest nieuniknione.
Ja mam apteke pod blokiem wiec nic nie bede wczesniej kupowac
Kretencja na goraczke to co innego...jasne ze lepiej miec ale na zabkowanie albo fenistil przeciwswiadowy to po co.Nie rozumiem
Stary 2010-10-29, 13:11   #234
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Dziewczynki ale po co wy kypujecie na zapas takie cos jak czopki Viburcol,fenistil czy zel na zabkowanie.Przeciez nie zyjemy w sredniowieczu i po co takie zapasy ktore moze sie nie przydadza a te leki sa dosc kosztowne.wszystkie te rzeczy ok 20 zl za sztuke.A moze dzidzius bedzie aniolkiem bez kolek.Zel dopiero sie przyda latem i lepiej go nie stososwac u noworodka a zabkowanie...jeszcze sporo czasu minie.
No sudocrem to juz na konkretne odparzenia,nie do pielegnacji.A chodzi mi co macie na codzien.Nie wolno go stosowac na codzien bo on wysusza bardzo.A pupcie trzeba nawilzac.

mam wpteczke w pelni wyposazona w to co napewno sie przyda w przeciagu pol roku! dodam zel siniak jak dz. zacznie raczkowac

Viburcol przyda sie w przeciagu 3 ies. na bank! przy kolce tez go mozna dac i przy zabkowaniu i porzy katarze

Dentinox zaczelam u T, stosowac takze po ukonczeniu 2 mies. wychodzily mu 1-ki

a Fenistil tylko w porze letniej i tak napisalam

zas Sudocrem uzywam dla dz. do roku codziennie na noc zapobiegawczo - zawsze po kapieli i po masazyku mleczkiem z Nivei klDE SUDOCREM i pieluszke, T przebieralam w pierwszym mies. z. 1 raz w nocy a od 2 mies. nie jadal mi w nocy i nie wybudzalam go do przebirania dodam ze i nie bylo potrzeby bo nawet nie spompowal polowy pieluchy...

co do kropli na kolki zgodze sie...
Stary 2010-10-29, 13:13   #235
kretencja
Zakorzenienie

Każda z nas słyszała różne opinie i każda i tak będzie musiała na własnym dziecku wszystko sprawdzić

A mnie się odparzył od ceratki naczyniak na dole pleców jak byłam niemowlęciem i mam bliznę do tej pory w tym miejscu

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-29, 13:13   #236
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
a to ciachnęłam fotkę poglądową 32 tc
zgrabniutki twój brzusio jejku fajnie tak popatrzeć na brzucholki
jeszcze troszkę i za nimi zatęsknimy

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 13:15   #237
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Dokladnie To czy to...nie ma znaczenia bo to to samo.Wystarczy leciutko zakropic i efekt taki sam.Jak sie za duzo wkropi to i marimer poleci do gardla,to jest nieuniknione.
Ja mam apteke pod blokiem wiec nic nie bede wczesniej kupowac
Kretencja na goraczke to co innego...jasne ze lepiej miec ale na zabkowanie albo fenistil przeciwswiadowy to po co.Nie rozumiem
sol fizjologiczna nie jest slona??? jak mi leci do gardla to czuje sol... wiec jak ty jej nie czujesz moze kubki smakowe nas roznia hehe ale jest

a i dodam dlaczego mam tak wyposazona - z przyczyny finansowej wlasnie teraz mamy wiecej kasy niz po 2-3 mies. kiedy bedzie nam to juz potrzebne a dz. bedzie z nami - i nie ma tu dla mnie wytlumaczenia ze wtedy to bedzie kasa z ubezpieczenia czy z Mopsu bo ta kasa pojdzie na pieluchy i mega drogie szczepionki zwlaszcza Rota... na ktore my musimy zaszczepic ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 13:15   #238
zenia2211
Rozeznanie

No ja cie kochana rozumiem,ale przeciez zawsze to mozna kupic jak bedzie potrzebne.Bo to co bylo ci przydatne przy pierwszym dzidziusiu nie znaczy ze przy drugim sie przyda.No kazdy robi jak chce ale w dzisiejszych czasach wydaje mi sie ze to bez sensu bo jest do tego dostep.Nie pomysl sobie ze cie za to potepiam czy cos....twoj sprawa tylko pisze swoja opinie.
Sol fizjologiczna ma taki leciutki posmak ale bez przesady.To marimer kochana tez ma bo to jest to samo.Marimer to jest izotoniczny roztwor soli fizjologicznej wlasnie.

Edytowane przez zenia2211
Czas edycji: 2010-10-29 o 13:17
Stary 2010-10-29, 13:15   #239
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Artystka jak to mozna pomylisc skurcze z ruchami chodzi b. o pzrepływanie dzidzi bo chyba nie o kopanie. bo np. ja czuje bol w podbrzuszu w który ona mam wrazenie ze kopie????
ciezko bedzie mi wytlumaczyc o co chodzi i nie wiem czy tez tak dokladnie macie..kopania nie da sie pomylic raczej(bo to widac i tak fajnie czuc),tylko mi chodzilo o wypinanie sie i zmienianie pozycji.Ona zwykle jest po lewej stronie(wlasciwie co poniedzialek mierzona detektorem tetna plodu tam byla,bo tam jej serduszko bilo najmocniej..Ale czasem wydawalo mi sie ze ta pozycje zmieniala np w nocy przemieszczala sie na prawa strone i mocno wypinala,ale jak przykladalam reke albo zmienialam pozycje,to po chwili gorka znikala i z jednej strony bylo miekkawo.Nie bolalo mnie przy tym podbrzusze ani krzyz.A od tygodnia brzuch robil mi sie tak twardy ze to troche bolalo,wlasnie po prawej stronie,gorka wieksza nic zazwyczaj i wszystko napiete az do zeber i ja myslalam ze to ona sie przekreca na prawa strone i maksymalnie sie wypina,wedlug babki z SR to skurcze przepowiadajace jesli na dole brzuch byl twardy,no byl..A wczoraj w samochodzie to napiecie pojawialo sie co jakis czas,ale za kazdym razem zaczylal mnie kregoslup bolec i do razu zaczynalo sie bolesne parcie na pecherz i bol jak przy silnym zapaleniu pecherza(jak wiesz ze musisz a juz nie masz czym) i podbrzusze,wraz z jajnikami.I jak to puszczalo po jakims czasie to akurat zaczynalam czuc kopniaki,po prawej stroniewiec myslalam sobie ze to dziecko szaleje bo ma malo miejsca
Stary 2010-10-29, 13:15   #240
kliwia
Zakorzenienie

mimiskierka słodki !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości