|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 30-latki o mentalności wiecznych imprezowiczów
Myślę, że zdecydowana większość bardzo nietrafnie ocenia temat i wyciąga pochopne wnioski. Krytykujecie autorkę zarzucając jej to, że ocenia innych w momencie gdy sami to robicie w stosunku do niej. Nikt tutaj nie zabrania trzydziestką korzystać z życia, nikt nie jest ograniczony, nikt nikomu nie zazdrości a przede wszystkim nikt nie krytykuje ich sposobu życia.
A ja dowiedziałam się, że jestem zbyt dojrzała jak na swój wiek. Cóż, także zostałam w pewien sposób oceniona. Nie wiem czy powinnam czuć się z tego powodu dumna czy raczej płakać że nie jestem tak wszędobylska i tak 'tolerancyjna' jak inni ? |
|
|
|
|
#212 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
O czym Ty w ogole mowisz, toz to NIE WYPADA, dancing, phi, w d.upach sie starym dziadom poprzewracalo.
Prawda jest bolesna, droga Sine i reszta prochien - prosze brac przyklad ze mnie - cwiercwiecze na karku i grzecznie grzybiec zaczynam; zeby trzydziestolatkom takie rzeczy po glowach chodzily... Nie ma stosownych miejsc na robienie tego dla trzydziestolatkow, ba NIE MA MIEJSCA dla takich trzydziestolatkow, powinni sie oni nad soba gleboko zamyslic Edytowane przez szmyrk Czas edycji: 2011-02-19 o 00:04 |
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Być może coś przeoczyłam, byłabym wdzięczna gdybyś mogła przytoczyć ( Twoim zdaniem ) przykłady krytyki.
|
|
|
|
|
#215 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Bycia wszędobylską nikt nie wymaga, natomiast tolerancja, owszem, przydaje się.
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, w jakich kręgach się obracasz, ale jak bum cyk cyk - nigdy czegoś podobnego nie było moim udziałem. A po klubach to owszem się chodziło, bo najpierw before w akademiku i impreza dalej. Ach, a teraz za 3 miechy kończę AŻ 29 lat, za 4 wychodzę za mąż i dalej uważam (razem z TŻtem), że weekend bez imprezy weekendem straconym. Mam tylko nadzieję, że TŻtowi nie zrobi się żal żony po ślubie i nie przestanie naszych spotkań ze znajomymi i imprez, bo słowo harcerki, że będzie rozwód. :P
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Nie o tym jest tutaj mowa
- szmyrk
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest tak jak z alkoholem. Normalne jest napicie się od czasu do czasu, w umiarkowanej ilości. Ale niekiedy to od czasu do czasu staje się tak częste, a umiarkowane ilości tak duże, że nie jest to już normalne. Trudno powiedzieć, gdzie jest granica, ale gdzieś ona na pewno jest. A ja znam co najmniej 3 przypadki, kiedy osoba przekroczyła tą trzydziestkę i balanguje ostro, każdy weekend, dosłownie każdy w klubach z licealistami i studentami., po prostu nie potrafi inaczej spędzać wolnego czasu. Jak dla mnie, coś tu jest nie w porządku, no i troszkę na śmieszność taki człowiek się z biegiem lat naraża. Nie rozumiem motywów takiego zachowania. Taki jest mój punkt widzenia. |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#221 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I nie mogę zrozumieć tego, że autorka tak się rozwodzi nad negatywami takiego trybu życia (przewidując niefajną przyszłość tym ludziom), a jednocześnie nie proponuje im nic w zamian. Z jej posta nie bije chęć zrozumienia, obgadania tematu, tylko potępienie dla takiego trybu życia i tyle. Bo to jest niefajne, bo obudzą się za ileś lat bez nikogo, bo Piotrusie Pany, bo nie będą mieli możliwości zdobyć żon, domów z ogródkiem i labradorów. No i ok, w porządku, rozumiem że jej się to może nie podobać, ale nikt jej nie zmusza do powielania takich wzorców. Nikt nie zmusza do bawienia się z nimi. Może oni są szczęśliwi? Autorka twierdzi, że nie są. Więc jak im pomóc? Tego mi w tym wątku zabrakło. Krytyka imprezowego trybu życia jest, ale nie ma pokazania alternatywy.
|
|
|
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bez wątpienia, kwestię perspektywy trzeba uwzględnić zapoznając się z opiniami innych ludzi.
|
|
|
|
|
|
#223 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I nie uważam się za dziwoląga, margines. Ani za starą de, której już nie wypada założyć dekoltu czy mini i iść się pogibać na parkiecie.
|
|
|
|
#224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Backspace Czas edycji: 2011-02-19 o 00:21 |
|
|
|
|
|
#225 |
|
po drugiej stronie szafy
|
I po co to założenie, że tylko Twoje zdanie jest właściwe i z właściwej perspektywy przedstawione?
|
|
|
#226 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
dzięki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() sorry autorko, ja mam 33 lata, jestem szczęśliwą singielką i Twojego stylu życia nie kupuję - bo mi po prostu on nie pasuje żeby nie było - nie jestem typem wiecznej imprezowiczki - jak potrzebuję się zabawić to to robię i nie życzę sobie, żeby ktoś mnie z tego powodu potępiał i brał pod lupę. Żyj i daj żyć innym, proste. |
|||||||||
|
|
|
|
#227 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I dlaczego autorka nie porozmawiała o tym z tymi, którzy owe spostrzeżenia tak a nie inaczej ukierunkowali? A jeśli z nimi rozmawiała, to dlaczego nie napisała tego w tym wątku? Próbowałam się dowiedzieć czegoś konkretnego na ten temat od autorki. Niestety - bez skutku.
|
|
|
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj tam oj tam, to nie byl post z serii "bo u Nas w UK..." po prostu anglicy pozwalaja sobie na wiele wiecej luzu jesli chodzi o imprezy klubowe ,nie rezygnuja z zabawy pomimo ,ze przekroczyli 40 czy 50. Nie przejmuja sie ,ze waza 130 kilo i pchaja sie w miniowki. W Polsce to nie jest tak czesto spotykane-przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. Jest inaczej (nie lepiej,nie gorzej tylko inaczej). A tak w ogole to pierwszy raz od 30 letniej osoby slysze ,ze" w tym wieku juz nie wypada..." |
|
|
|
|
|
#229 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyznaczmy może jakieś normy, chłopaka trzeba mieć w wieku 22 lat po licencjacie, za rączkę chodzić, potem ślub i zamieszkać tylko po ślubie, między licencjatem a magistrem jest miejsce na jedno wyjście w miesiącu i wypicie alkoholu w ilości piw dwóch bo więcej to pijaństwo i NIE WYPADA młodej damie. na ślubie biała suknia i kościół bo inaczej to nie wypada. dziecko czym prędzej, bo nie przystoi by praca była ważniejsza od życia rodzinnego. umówmy się z każdym kolejnym miesiącem do 45 roku życia należy ograniczać imprezy. zaczynamy więc od dwóch piw raz w miesiącu w wieku 23 lat kończymy na lampce szampana tylko w sylwestra koło 40. a otem to już nawet sylwestra nie przystoi obchodzić. po 45 roku życia drzwi klubu seniora stoją otworem przez 10 lat, bo potem to już czas tylko wnuki bawić, bo to nie wypada by babcia miała coś lepszego do roboty. stateczne i wyważone życie, widzicie, zaplanowałam wam imprezy i ilość wypitego alkoholu na kolejne 10-25 lat, możecie mi dziękować. |
|
|
|
|
|
#231 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No nic...państwo wybaczą...muszę się wyspać na zapas przed dzisiejszą imprezą
![]() Owocnej dyskusji, przyłączę się rano ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- muszynianka - dzię - ku - jeee - myyyyy
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Z każdym kolejnym rokiem trzeba zmniejszać ilość imprez a zwiększać długość spódniczki. Przed 30 trzeba się wyrobić z długością spódnicy min. do kolan i ograniczyć się max. do sylwestra... hmmmmm
|
|
|
|
|
#233 | |
|
BAN stały
|
zatkało mnie.
nie spodziewałam się aż takiej dulszczyny, bywa. Do autorki. To fajnie, że dobiłaś do tego niesamowitego etapu, w ktorym podoba Ci się zasypianie przy tv. (Co do niewychodzenia 3 x w tygodniu ''w pewnym wieku'', akurat sporo ludzi ma dzieci i trudno wtedy lecieć na fulla takim stylem, nikt nie jest ze stali i nie ma doby czy tygodnia z gumy). A moja osobista teoria na temat Twojego pojmowania dojrzałości jest taka, że to nie jest żadna dojrzałość, tylko gnuśnienie, i że że spada energia, tudzież robota ją pochłania lub rodzina, i się nie chce nigdzie wychodzić. Sorry, żeby tańczyć w dicho to trzeba mieć pałera. ![]() Natomiast są ludzie, których nosi i którzy lubią latać po klubach np., znam kobitę, która ma 50tkę, i nie usiedzi na tyłku, bez przerwy sobie coś organizuje, jak tylko ma czas wolny czy możliwośc, baseny, narty, rolki, rowery. Nigdy w życiu chyba nie była bez faceta. I co, nienormalna jest? No wg pewnych osób no może. Powinna za jedyną rozrywkę mieć telewizor i czas spędzany z wnukiem. ![]() Albo zaś niektórzy np. w taki sposób odreagowują stres po tygodniu pracy. Bo przecież jak normalny człowiek może chcieć co tydzień bawić się na imprezie. ---------- Dopisano o 03:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:57 ---------- Cytat:
) to jest po prostu zazdrość, że niektórym się chce pobawić jeszcze jakoś inaczej niż pitraszeniem kolacyjki w kuchni. Bo nie wiem, ile wynosi norma, żeby nie być desperatem , raz na kwartał do klubu można iść?
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-02-19 o 02:10 |
|
|
|
|
|
#234 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Elve zadała Ci pytanie, które właściwie dodatkowo obnażyło powody, którymi prawdopodobnie kierowałaś się zakładając ten wątek. Pytanie czy jesteś w stanie przyznać sama przed sobą, jakie one są... Cytat:
![]() Autorko, wątek rozwinął się na tyle stron, wypowiedziało się w nim tyle ludzi, prawie wszyscy - oprócz może dwóch osób - ewidentnie podkreślają Twój bardzo wyniosły stosunek do ludzi, którzy mają inny pomysł na życie, niż Ty. Jest takie powiedzenie, że jeśli jedna osoba mówi Ci, że jesteś koniem, to ją wyśmiej, jeśli powiedzą Ci to dwie, to zastanów się nad tym, a jeśli mówią Ci to wszyscy.... TO KUP SOBIE SIODŁO. Spróbuj choć na kilka sekund wziąć pod uwagę, że nie tylko Ty możesz mieć rację - to może być ciekawe doświadczenie. ---------- Dopisano o 03:37 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorko, ja mysle ze niektorym czas przecieka przez palce i sa tego nie swiadomi. Ci ktorzy sa, moze po prostu zajeci swoim zyciem, kariera i pogonia za czyms, znalezli sie sami wlasnie dlatego ze chcieli sie najpierw ustawic w zyciu; chociaz w "oceanie ludnosci " nie brakuje wolnych osob, to z wiekiem, zmiejsza sie ich kolo i wybor, a gdy nadeszla refleksja ze chcieli by z kims byc... moze nie jest taka latwa w realizacji, bo jakby nie bylo, maja dlugie lata swoich wlasnych przyzwyczajen, z ktorych nie kazdy jest gotow zrezygnowac czy pojsc na kompromis. Mozna sie posluzyc przyslowiem ze "szczesliwi, czasu nie licza". Dla niektorych wiek jest tylko stanem metryki. Jest sie starym na ile sie czuje. Niektorzy po prostu maja pecha w zyciu prywatnym, wiec czerpia garsciami z kazdego zrodla ktore przynosi im zadowolenie ![]() A jezeli Tobie jest dobrze, to przeciez to jest najwazniesze. Ja lubie czasami obserwowac ludzi i rozne mysli przychodza mi do glowy, i jest fajniej gdy mozna sie podzielic spostrzezeniami, niestety, tutaj bardzo zadko, bo niektore Cie od razu zgasza, albo jak juz nie ma sie czego czepic to przyczepia sie do ortografii !? Szpila czysto al'a Polki Ja takie staram sie olewac. |
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Tak, kaska - poruszyłaś dosyć ważny temat - są ludzie niezdolni do znalezienia sobie innej rozrywki niż "melanż" (ach, wiem! To ci "Czekający na sobotę"
Hultaj tutaj: "Co do niewychodzenia 3 x w tygodniu ''w pewnym wieku'', akurat sporo ludzi ma dzieci i trudno wtedy lecieć na fulla takim stylem, nikt nie jest ze stali i nie ma doby czy tygodnia z gumy". ma absolutną rację, popieram! ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- W ogóle to ten wątek przypomniał mi jak mi brakuje "wyskakania" imprezowego. aaach.... Poza tym, ja niegodna w wieku lat ponad 30 wyznaję, iż wyrwałam się z małżonem na jubileuszową impreze zespołu punkowego (aczkolwiek jabola nie piliśmy, więc hm - może się to nie liczy? ) niefrasobliwie zostawiając kilkumiesięczne dziecko babci. Oj,. te kilka godzin w dudniących basach, w gronie nieznanych ludzi, skakanie i wyszalenie się na płytkach pcv miejscowego Domu Ludowego - bezcenne
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
![]() Skoro już muszynianka zaplanowała nam życie, czas na model wzorowej mamy ![]() W tym wątku taki sam problem jak na tym "parcie na slub" Jest jedyny słuszny model a kto jest inny ten zazdrosna stara panna albo niedojrzały imprezujący trzydziestolatek. Szkoda że u dużej ilości ludzi dojrzałość objawia się zasypianiem na kanapie a nie np. wybraniem sobie dobrego partnera tak żeby potem gorzkich łez nie wylewać przy rozwodzie. |
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może właśnie w weekend odreagowują problemy w pracy? Niektórzy po prostu umieją znaleźć czas i na imprezy i na spotkania z przyjaciółmi i na pracę i inne zainteresowania.A to że są singlami? Chyba mają do tego prawo, ja osobiście podziwiam takich ludzi że nie pakują się w byle jakie związki tylko dla tego że ok. 30 to już wypada.
|
|
|
#239 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
|
|
|
|
#240 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Tylko zabrakło im małego szczególiku - podania alternatyw dla godnego potępienia i niezrozumiałego hulaszczego trybu życia singli, którzy według metryki powinni być już ustatkowani.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

.