|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011
wychodzi na to ze nie mam nic do powiedzenia
wychodzi mi ósemka dolna i zaczyna boleć, pewnie cisnie w inny ząb a wizyte do wyrwana mam dopiero ostatniego maja
|
#212 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w nowym wątku
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Elfka86 weź Heviran 800mg- zapomnisz o opryszczce na co najmniej dwa lata. Kuracja 2x dziennie przez dwa tygodnie!
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
witam sie w nowym watku i ja
ladny tytul ![]() czesc Zonko ![]() ale pysznosci! do slubu araz bedzie miesiac...trzeba ograniczyc troszke chyba podjadanie :/ :P A mysmy wczoraj byli na kabaretach ani mru mru, smile, mlodych panow i sloiczek po cukrze ale sie usmialismy.... az nas brzuchy bolaly ![]() ok...ide pracowac i nadrabiac dalej :P |
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki
Witam się z pracy ![]() Widzę, że zormawiałyście o doborze bielizny do sukni. Ja właśnie się zastanawiam jaką bardotkę musze kupić, bo tył mojej sukni jest bardzo obniżony. Zapomniałam sie zapytać o to w salonie i teraz mam problem. Wiem, ze są takie biustonosze do wyciętych sukien, ale czy one są wygodne
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w ogóle to mozna wiedzieć ile takie cudeńko kosztuje?
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam zdjęcia
zapłaciłam 70 złotych
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Tu sa pokazane rózne rodzaje http://www.slubclick.com/report/bius...l?bienvenida=1 O to jeszcze nie tak bardzo drogo
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
#225 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011 - cz 34
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
?Cytat:
![]() jak mozesz to mi tez wyslij ![]() ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011 - cz 34
Ja wczoraj wybrałam już menu.
Ustaliłam też jak ma wyglądać sala nasza i droga wejściowa przez ogród. Ale się będzie działo za miesiąc i 8 dni....
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Relacja:
Spałam dobrze, ale już od 7 kręciłam się w łóżku . Wszystko od rana szło w miarę zgodnie z planem. Fryzjer, potem kosmetyczka, odebrałam swój bukiet i dla świadkowej, butonierki. Stresu jeszcze nie było, bardziej siostra-świadkowa, nie mogła usiedzieć na miejscu i ciągle czymś się denerwowała .Po czesaniu i makijażu zjadłam jeszcze w domu zupę, taka byłam głodna . Później mama mnie ubrała – dość szybko poszło i udaliśmy się w plener na zdjęcia. Ciocia pięknie wszystko przygotowała – stoliczek w altance, krzesełka, winko, kieliszki, przygotowała też wielki wazon róż i inne rekwizyty. Pogoda była bardzo słoneczna, mrużyliśmy aż oczy, ani pół chmurki, jedynie lekki wiaterek. Nie zestresowała mnie nawet plama którą sobie zrobiłam obcasem na sukni i to że otworzyło się koło . Cieszę się że mieliśmy zdjęcia bo byli świadkowie, sporo sąsiadów, rozśmieszali nas i atmosfera była mniej napięta .Jedynie kicia który miał pozować do zdjęć jak zobaczył nowy teren, to poszedł w długą w krzaki Po zdjęciach odświeżyliśmy się – mama zlikwidowała plamę, tato poprawił koło no i przyszła teściowa na błogosławieństwo. Tak jakoś wyszło że byli tylko rodzice i świadkowie, fajny klimat. Tylko mamuśki zaraz się poryczały i tak samo mieliśmy lekko mokre oczy .Potem do kościoła, troszkę zamieszanie jak tu wsiąść do auta itd. . Następnie krótkie spotkanie w zakrystii z księdzem, ostatnie ustalenia i stanęliśmy z tatą z tyłu kościoła. Jak mnie prowadził i wszyscy patrzyli to strasznie drżałam, ryczeć mi się chciało, P później mówił że miał to samo. Ale jakoś dotarłam, tata pocałował mnie w rękę i „oddał” P. Mówili że msza była ładna, kazanie piękne, ale ja niestety na tą chwilę mało pamiętam . Spodziewałam się że będzie gorzej, ale przysięga jakoś poszła i obyło się bez łez, bynajmniej u nas . Jedynie P się zaciął w pewnym momencie bo nie chciał pomylić słów, ale jakoś poszło .Na życzeniach trochę wiało, ale dzielna świadkowa trzymała welon . Nie było ani pieniążków, ani ryżu, moja mama załatwiła by obsypali nas płatkami róż i pięknie to wyszło. Ruszyliśmy na salę. P mnie wniósł na rękach, rodzice powitali chlebem i solą, stłukliśmy kieliszki. Rozpadły się w drobną miazgę i nic z nich nie zostało .Potem wesele już toczyło się swoim torem. Orkiestra super, ciągnęła ludzi do tańca, były też zabawy przy stole. My cały czas dzielnie się uśmiechaliśmy i cały czas byliśmy na parkiecie. W przerwach krążyliśmy między stołami i rozmawialiśmy z gośćmi. O 23 rozłożyli serce ze świec, zgaszono światła, ja stałam w środku a P podszedł z różą, klęknął, wręczył i tańczyliśmy chwilę, Bardzo mnie to wzruszyło W trakcie tańca wjechał tort, piękny, cudnie ustrojony, goście chwalili że dobry. Przed północą były podziękowania dla rodziców. Myślałam że się totalnie rozkleję bo pół sali wyło, ale byliśmy już bardziej rozluźnieni, weseli. Potem prosili byśmy siedli im na kolanach, by podeszło rodzeństwo to nam trochę dodali otuchy. Następnie podziękowaliśmy symbolicznie chrzestnym i babci, no i zaczęły się zabawy. Na weselu były dwie pary naszych znajomych (już narzeczeni, śluby mają też w tym roku) i z jednej pary chłopak a z drugiej dziewczyna dostali welon i krawat . To orkiestra fajnie wybrnęła, poprosiła całą czwórkę i powiedziała by zatańczyli ze sobą .Ogólnie wszyscy mówili że są zadowoleni z atmosfery i jedzenia, że się uśmiechałam bez przerwy i nie wyglądałam na zmęczoną, pomimo że bawiliśmy się do końca, do ostatniej piosenki, czyli do 4 rano. Nasłuchaliśmy się dużo komplementów, że cudnie wyglądamy i pasujemy do siebie. Na 14 w niedzielę były poprawiny, też bardzo udane i już bardziej na luzie. Na sali trwały do 20-ej, potem jeszcze z częścią gości przenieśliśmy się do moich rodziców i siedzieliśmy do północy.Prezentów dostaliśmy niewiele, przeważyły pieniądze. Kwiatków wcale nie mam sporo, bo część rozdałam rodzinie P na groby, część teściowej, część dla mojej mamy i tutaj do nas na cmentarz na kilka grobów. Mam kilka rad dla was dużo, dużo i jeszcze więcej uśmiechu dużo tańczcie i bawcie się, rozmawiajcie z gośćmi – na pewno to docenią nie przejmujcie się drobiazgami – naprawdę nie ma na to czasu ![]() wszelkie wężyki, pociągi, zorby – podnieść i trzymać mocno suknię – bo łatwo na nią nadepnąć ![]() i niech suknia nie będzie taka ciągnąca się po ziemi bo będziecie miały kłopot z tańcem i chodzeniem np. po schodach, lepiej jak jest odrobinę chociaż nad ziemię toaleta – unieść koło, wsadzić suknię w środek i tyle, ja sama korzystałam bez pomocy świadkowej ![]() uczulić świadkową by wam pomagała – moja trzymała welon, podciągała mi suknię, mówiła jak makijaż i rozcierała mi cienie ![]() podstawą są – bibułki matujące z pudrem (wtedy wcale nie potrzeba brać pudru do poprawek) i błyszczyk – warto poprawić się przed wyjściem do kościoła, i np. przed oczepinami, no i tic taci oraz chusteczki higieniczne z reszty ani razu nie skorzystałam
|
|
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
T'ai SUPER!!!
GRATULACJE ![]()
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie tegoroczne PM...
Ja jestem sierpniowa... Ciężko za wami nadążyć :P od 4 dni staram się w miarę wiedzieć coś z poprzednich wątków... Z marnym skutkiem :p---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- T'ai... Super Gratuluje... Aż mi łzy naszły do oczu ze wzruszenia
|
|
|
|
#232 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz w domu mm zawsze opakowanie heviranu,,,i jak tlyko cos czuje ze zacxzyna swedziec, piec czy cuś to zaraz biore tabletke...dobra jest tez masc virolex...ale to tez na recepte... z takich bez recepty polecam antyvir, hascovir ( mniej lejący i lepiej sie trzyma)...no i witaminy z grupy B.Cytat:
![]() kl aski: swietna relacja! Super, że wszytsko sie udalo i, że bylas taka usmiechnieta i zadwolona![]() i dziekujmy za rady
|
||||
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko tak opisać zaraz po pierwszy taniec był P powiedział że jestem piękna |
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie już pewnie nie zostało. wygląda pysznie
![]() Cześć!!! ładnie poszalałyście jak poszłam. dzisiaj do 15 robię jako niania a potem do pracy. mam w domu dwa pyszne słodkie winka. dzisiaj na obiad racuchy z jabłkami |
|
|
|
#235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to może na początek napisz coś o Was, kiedy ślub dokładnie, jak się poznaliście? jak przygotowania ? ![]() piękna pogoda, a ja chora ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Jenny - dzięki za listę Tai - fajna relacja i dzięki za porady
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć w nowym wąciu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ______________________ A tak w ogóle, to znów się nie wyspałam bo prawie do 1 oglądaliśmy zdjęcia mąż, pifko, laptop ze zdjęciami i filmem ->
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Ta'i - jesteś wspaniała, relacja super, dzięki za rady
|
#239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za zalatwione sprawy ![]() ![]() Cytat:
ostatnio byly super staze, ale nie dla mnie bo mam skonczone 25lat i juz sie nie lapie ![]() Cytat:
![]() Czesc wszystkim |
|||
|
|
|
#240 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bidulka Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

w ogóle już nie mogę z tym - dwie miałam ostatnio na raz 

kl aski: swietna relacja! Super, że wszytsko sie udalo i, że bylas taka usmiechnieta i zadwolona
ale się nagadałam ...ale wiecie...Musiałam ratować rock bo znowu prawie cały czas gadała sama do siebie