|
|
#211 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Afera szafiarska fashionelka vs daisyline co myslicie?
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
jo ty jo, nie, to pierwsza pożyteczna rzecz jaką mogłabym zrobić w domu która przyszła mi do głowy, bo dzisiaj zamiatałam w pokoju :P
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, nie wiedziałam, że z bloga można wyciągnąć tyle kasy... ta fashionelka nieźle się wypromowała...różne reklamy, artykuły sponsorowane, prezenty, zapraszanie na eventy, itp. itd...
Ja pierwsze słyszę o tych dziewczynach. Weszłam na blog fashionelki i widzę, że moje znajome są jej fankami na facebooku a daisyline chyba znam z widzenia.
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiedziałam, że na wizażu takie chamstwo i zawiść panuje (patrz posty VisionAM). Srsly, żeby się pożreć o ideologię jakąś, ale o kasę szafiarki
na co ona wydaje te pieniądze? Matkobosko, ile frustracji musi w człowieku siedzieć, ile niezadowolenia z własnego stanu konta tudzież wyglądu, co by tak jechać po dziewczynie, która lubi się przebierać.Ale to w sumie ja jestem pustą lalą. Bo za pieniądze rodziców chodzę na szmatki i kocham kupować ubrania, oglądać kolekcje i się przebierać. Matulo, jaka ze mnie pusta baba
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#217 |
|
Komplikatorka
|
Będzie OT
Pozwoliłam sobie kliknąć na ![]() Nie wiedziałam, że są takie "perełki" na wizażu
|
#218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2896300 9]http://asmallworldoffashion.blogspot...-spodnicy.html
Dobra dobra, teraz się śmiejecie, przyznawać się która tak śmiga do pracy Chyba cała firma by się zleciała oglądać, jakby faktycznie ktoś się tak wystroił. Jezu. Ja bym wstydziła się tak nawet ulicą przejść. Cytat:
Cytat:
, bo jak pokazuję TŻtowi co lepsze kąski z tego bloga, to on nie chce się wpatrywać i zaraz ucieka![]() Cytat:
Kiedyś furrorę na wizazu robiły szpilki na giewoncie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#220 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam, a czy zainteresowania modowe wykluczają jakieś inne? srsly, czy uważacie, że szafiarki albo po prostu takie puste dziewczyny jak ja nie czytają książek, nie chodzą do kina, nie interesują się niczym innym oprócz ostatniej kolekcji YSL?to znaczy, żeście ograniczone ![]() co do wypowiedzi jednej z wizażanek: tak, jeśli będę miała fundusze, to moja córka będzie się dobrze ubierać - oczywiście, jeżeli będzie to jej sprawiać tzw. fun ![]() i jeszcze: z dwojga złego, wolę być pustą niż ograniczonym chamidłem zaglądającym z zawiścią do portfela innych
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
A możesz odpowiedzieć na moje pytanie?
Czy naprawdę wydaje ci się (i reszcie wizażanek jadących po szafiarkach/osobach, które interesują się modą), że oprócz chodzenia po galeriach i buszowania w necie w poszukiwaniu inspiracji nie robi się nic innego? No tak serio. Bo nie wierzę, że można tak myśleć
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Dla mnie robienie z chodzenia po galeriach i kupowania ciuchów jakiegoś hobby jest puste. |
|
|
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Oks, dla mnie czytanie Murakamiego czy Coelho jest puste, dla ciebie może być moda ; ) |
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Ok przeczytalam o co kaman
Blogow powyzszych nie znam - weszlam na nie i stwierdzam ze nie dla mnie ten stajl. Wole wiecej awangardowe. Napisze wam ze jestem sklonna uwierzyc daisyline, bo mialam kiedys taka sama sytuacje. Pare lat temu jak startowalo NK moj ex znal moje haslo i dla jaj(?) wyslal wiadomosc do kolezanki- bardzo obrazliwa zreszta. Przeprosilam ale tez mi nie uwierzyla:P
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jesli kogoś stać, to czemu ma nie kupować sobie ciuchów, kosmetyków? :| czy to, że ktoś zakłada bloga modowego oznacza, że cały dzień lata po galeriach i totalnie nic innego nie robi? wyluzujcie trochę dziewczyny
|
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
szkoda, ze zrobilyscie z mojego watku to co zrobilyscie...ja tez prosze o jego zamkniecie
jak sobie czytam co sie tutaj dzialo wczoraj juz po moim wyjsciu do pracy to widze tylko wzajemne najezdzanie na siebie i klotnie wiecie co mnie najbardziej smieszy? jakas pani, nawet sobie nie zadalam trudu zeby zapamietac jej nick, w kazdym razie w avku ma dziecko w wozku. Ta pani radzi mi zebym sobie lepiej jakas madra ksiazke przeczytala albo znalazla ogolnie pozyteczniejsze zajecie niz zakladanie takich watkow jak ten czy ogladanie blogow o modzie....i ta sama osoba pozniej przez bite 2 h albo i dluzej zazarcie wykloca sie na tym watku droga pani, zamiast mi dawac dobre rady to niech pani sie lepiej swoim dzieckiem zajmie, albo zrobi cos innego pozyteczniejszego i madrzejszego niz siedzenie na tym jakze dziecinnym przeciez watku smieszne to jest, ze takie tutaj madre jestescie, tak radzicie wszystkim, a same sie do swoich rad nie stosujecie no to ja juz tutaj nie zagladam i prosze o zamkniecie tego tematu, a jesli go nie zamkna to mozecie sobie tutaj dalej sie klocic i na siebie nawzajem wrzucac, prosze bardzo, enjoy! |
|
|
|
#230 |
|
Blond forever!
|
Nic na tych skanach nie widać i nawet nie wiem o co afera, ale dobry pomysł na rozpromowanie swoich blogów (bo żadnego nie znałam).
Mnie nie obchodzi, mierzi ile kto wydaje na ciuchy. Mnie raczej zastanawia fakt, że te dziewczyny robią z tego swój sposó na życie, a przecież nie będą całe życie zarabiać na reklamach z blogów, bo pojawią się młodsze, ładniejsze, ZDOLNIEJSZE (bo dziewczyny jak dla mnie nie robią tego w sposób profesjonalny), bardziej kreatywne... I skończą się zaproszenia na eventy, sponsorzy, darmowe kosmetyki, słitaśne komentarze... I poznostanie niesmak (oby tylko), że narażało się swoją prywatność na śmieszność. Ja chciałabym, aby na polskim rynku pojawiła się w końcu osoba, która będzie miała wiedzę, styl, umiejętność profesjonalnego pokazywania outfitów. Może jak dla mnie zarabiać miliony na tym, ale niech to będzie coś dobrego, bo rozpromuje się samo, a nie przy okazji jakiś śmiesznych afer. A ja będę z niecierpliwością czekać na nowy wpis. Jak traficie na taką osobę to nie omieszkajcie poinformować
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy ma prawo pisac o czym chce ale jak ktos zaklada sobie konto na forum i pisze o aferze pomiedzy dziewczynami o ktorych wiekszosc nigdy nie slyszala to sprawa jest chyba oczywista. Chciala zrobic reklame i pewnie czekala az wszystkie zaczna pisac jaka to jej idolka jest poszkodowana w tej calej aferze a teraz gdy dyskusja poszla nie po jej mysli to jest za zamknieciem watku. Ale badz co badz udalo jej sie z ta reklama bo dziewczynom pewnie liczniki wejsc bija na blogach
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeczytałam na jednym blogu, że jego właścicielka nie pierze prawie wcale swoich ubrań, bo zakłada je na siebie tylko raz.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też chwilę zastanawiałam się czy aby coś ze mną nie teges, no ale cóż dla mnie to co ta blogerka pokazuję to koszmarek modowy i makijażowy |
|
|
|
|
#236 |
|
Konto usunięte
|
Faktycznie to jest afera?
No ludzie, litości, dwie internautki zmieszały się z błotem, pokazały prawdziwe twarze i tyle. Prawdziwe chamstwo to jest wtedy, gdy na bloga normalnej dziewczyny wchodzi jakiś debil i wypisuje: ci c..., sz....., nie pokazuj swoich wielkich cyców bo to obrzydliwe - taki oto cudny wpis dostała koleżanka, która pokazała swoje zdjęcie (w ubraniu, dodam). Żal. pl, a takich "aferek" jest codziennie mnóstwo. |
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam raz bloga dziewczyny, która ubiera się retro. Kurczę, kapcie mi spadły, ale z drugiej strony byłam lekko przerażona
Jest coś dziwnego w takim ekshibicjonizmie ![]() Fascynują mnie nowe trendy w modzie, architekturze i wnętrzarstwie, designie użytkowym, jednakże bardzo mi daleko do wywyższania tego pod niebiosa i bezkrytycznego przyjmowania mody. Bo wiem, że to tylko moda, blichtr, próżność... nie oszukujmy się, że to takie wartościowe hobby na miarę interesowania się kardiologią ![]() Luz dziewczyny.
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W myśl zasady, ze żadna praca nie hańbi, nie wartościowałabym przydatności społecznej kardiochirurga vs projektanta tkanin. |
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Realne wykorzystywanie swojego talentu jest jak najbardziej ok. Przecież ludzie potrzebują rzeczy eleganckich i z klasą (ewentualnie tylko drogich ). Są zawodowe nisze rynkowe i ktoś je zapełnia. Zazwyczaj osoby z pasją i talentem. Sama mam pewien drobny talencik w dziedzinie pomiędzy wykorzystaniem tkanin a designem ![]() Jednakże patrząc realnie. Jak stoję przed lustrem i piętnaście razy zmieniam bluzki, przekładam torebki, dobieram dodatki, to moje hobby, chociaż oczywiście bardzo przyjemne, nie wpływa jakoś znacząco na świat ![]() Co innego koleżanka z zamiłowaniem do kardiologii ![]() EDIT: Zresztą porównywanie zawodowego wykorzystania talentu z bardzo amatorskim bawieniem się modą przed własnym lustrem (z rożnym skutkiem, czasami opłakanym i babcinym), to jak porównywanie dekorowania przez dzieci domku na drzewie i dekorowania loftów przez człowieka z wizją
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2011-08-25 o 15:06 |
|
|
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś myślałam podobnie, az w jakimś Vanity Fair przeczytałąm anegdotę o Annie Wintour. Zarzucono jej, że jej praca nie przynosi nic dobrego światu i w zasadzie jej "władza" jest fikcyjna. Na to Ania stwierdziłą, ze może i tak, ale pani dziennikarka ma na sobie spódniczkę i swetrerek, które ileś tam miesięcy temu wybrała do sesji zsjęciowej. Modele te powieliły w setkach tysięcy egzemplarzy w większości sieciówek na świecie i tak oto za sprawą "byle sesji zdjęciowej" pół swiata nosi kopie rzeczy, które się jej sposobały. Oczywiście nieświadomie. Jej widzimisię buduje lub niszczy imperia modowe, a co za tym idzie - relane firmy. Pewnie Panie kardiolożki też ![]() Cytat:
Edytowane przez L_V Czas edycji: 2011-08-25 o 15:25 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

a daisyline chyba znam z widzenia.
na co ona wydaje te pieniądze? Matkobosko, ile frustracji musi w człowieku siedzieć, ile niezadowolenia z własnego stanu konta tudzież wyglądu, co by tak jechać po dziewczynie, która lubi się przebierać.