|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe PM :)
Cytat:
Słuchajcie, jesteśmy beznadziejne, żadne z nas Bridezille |
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I w końcu się może przestanę denerwować. |
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
W piątek spisaliśmy protokół i do piątku musimy odbyć 1szą spowiedź... Tż ma takie godziny pracy że ciężko będzie nam zahaczyć o pierwszy pt miesiąca..
a taka okazja się trafiła O 8.00 jestem umówiona z Dekoratorką i jednocześnie Panią która zajmie się moim bukietem i całą kwiatową sprawą (Jestem ciekawa jej cennika)Tak więc pomału do przodu ! ;o) A u Was jak?
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam nadzieję, że w środę spiszemy protokół i że mnie ominie przyjemność 2 spowiedzi. Ponoć jak się mieszka razem to jest jedna?
Ktoś coś wie?No nic pojedziemy zobaczymy... |
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z kolei jutro idziemy na pierwszą wizytę w poradni...
|
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dekoratorka bardzo pozytywnie dekoracja kościoła wyjdzie tylko 200zł (bez kwiatów, świąteczna) + 100zł mój bukiet i 120zł 4 bukieciki dla druhen i świadkowej więc bardzo tanio
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
CoffeeMonster, my musimy dwa razy się spowiadać
A mieszkamy kupę lat i mamy synka.Chnatalia, fajnie, że dekoratorka w porządku ![]() Ja jeszcze czekam na zaproszenia Jeszcze trochę, a będzie mi wstyd je wręczyć
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My od 30.08 teoretycznie rozdajemy (kilka dni przerw było) i zostało nam jeszcze dużo... Rozdaliśmy 40 zostało 30 niecałe A teraz mamy tydzień przerwy (niezależny od nas).... TŻ pracuje od 9 do 17 ( nie ma go od 8 do 18.00) więc wiele nie możemy po jego pracy zrobić
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
My tą dalszą (też k 200km) "załatwiliśmy" prawie na początku, bo wtedy mieliśmy obydwoje dużo wolnego w weekendy
Teraz okoliczna ![]() A ja właśnie zaczęłam zajmować się dekoracjami (auta i bram) i szperam tu i tam, zamawiam różne duperelki Jak Wy planujecie mieć przybrane samochody i bramy ? W końcu to zima i wiele elementów odpada.
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Chnatalia, na szczescie nie jakos strasznie duzo tych zaproszen mamy - cos kolo 25.
O dekoracji samochodu jeszcze nie myslalam, a z bramami nie bardzo nawet wiem o co chodzi, chyba w naszym regionie tego nie ma. |
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Ja mieszkam na bardzo małej wsi, gdzie brama to tradycja
Na szczęście coraz mniej osób ubiera ją przesadnie. Ja chce skromnie, schludnie i tak żeby w zimie wytrzymało A co do autka to spodobały mi na allegro cylindry i welony na maskę auta
|
|
|
#225 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaproszenia mamy prawie rozdane, zostały tylko 3 do rozdania. Tak samo wszyscy do okoła się pytają czy pozałatwiane w przyszłym tygodniu ide zaklepać strojenie kościołą plus wystrój sali, musimy zrobić liste alkoholi na drink bar samoobsługowy, czy która z Was ma taki i liste alkoholi, drinków?Cytat:
![]() Cytat:
a jakiś wystrój przy ławkach będzie? Dziewczyny a co swoim TŻ wybieracie pod garnitur kamizelkę czy sam krawat lub muszkę? Będą w samych garniturach czy jakieś okrycie wierzchnie? |
|||
|
|
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Odnośnie garnituru - jedziemy w sobotę szukać (przy okazji zniżek z Elle i Instyle ). Nie wiem czy kamizelkę będzie mieć, ale na pewno płaszcz jakiś mu kupimy. Czy ubierze w kościele to zobaczymy... na pewno potrzebuje, codziennie do pracy w garniturze musi chodzić, a płaszcza zimowego nie ma, więc będzie to pożyteczny zakup.
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z racji tego, że ślub mamy początek stycznia, kościół napewno jeszcze świątecznie będzie wystrojony ale rezygnujemy z typowych świątecznych wystrojów i też myślałam o świecznikach szklanych na i tiulem połączone ławki już dawałam wcześniej inspiracje o co mi chodzi, z kwiatów też nie za dużo przed ołtarz bo akurat duży kościół to wejdzie spokojnie też mamy zamiar skorzystać z tych zniżek ale za 2 tygodnie też są ![]() no akuratmój TŻ nie śmiga na codzień w garniturach (na szczęście nie musi ) więc na płaszcz to byłby jednorazowy wydatek i tak się zastanawiamy.
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
My nadal szczęścia nie mamy
Zostawiliśmy też zaliczkę, w sumie babka poza 14 gudnia ma wolny kalendarz, więc się dopasujemy.W zasadzie wszystko mi jedno jaka to będzie data.....może być nawet styczeń. A ten młody ksiądz ma pogadać z proboszczem i do nas zadzwonić z propozycjami. Acha, znalazłam też ogłoszenie na gumtree jakiejś studentki skrzypiec, w sumie na temat lekcji gry, napisałam czy by się nie podjęła zagrania na ślubie z jakaś koleżanką. Zaproponowały nam 300 zl za oprawę na 2 głosy + skrzypce. Myślicie, że to dobry pomysł?? |
|
|
|
|
#229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Styczeń, styczeń, będziemy wtedy w tym samym miesiącu ślubować ale pewnie znajdą wolne terminy na grudzień napewno
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skrzypce super sprawa, nie wiem jednak jakie są ceny. Nam proponowała koleżanka siostry, która śpiewa w Concentus (nagrywali hymn dla Święta Życia). Ona chciała śpiewać nam za darmo, jej siostra grać za 50zł na skrzypcach. Ale nie znam ich normalnych cen, jest ich dużo w zespole z wieloma możliwościami. Naszą ceremonie wzbogaci Ave Maryja i Marsz Mendelsona na saksofonie I też za darmo (Kuzynka TŻta ) Więc tu mamy farta ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Mój Tż się przyzwyczaił do garniaków już, ponad 2 lata tak chodzi, dzień w dzień. Opory miał do białej koszuli, bo "to jak w szkole, jak mi mama na akademie kazała chodzić" Mówi że się przyzwyczaił i nie przeszkadza, ale.... jak ma ubrać do kościoła, na jakieś święto czy coś to nie ma szans - bluza z kapturem, spodnie szersze, buty (styl jeszcze skate'a) i koniec, bo się dość nachodzi w tygodniu elegancko Paradoks - jak go poznałam ponad 8 lat temu miał 1 koszule ! ze studniówki Teraz ma calutką szafe
|
|
|
|
#231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hehe z tymi garniturami, jak się nachodzi na codzień to od świeta ma się dość ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- dziewczyny jakie macie szerokości obrączek? |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
My to o garniturze i obrączkach jeszcze nie myslimy. Ale obrączki będziemy wytapiać i ja chę maksymalnie 4 cm, bo mam małe dłonie i większe wyglądałby masywnie. Obrączki będziemy wytapiać (bo dostaliśmy złoto) w przyszłym miesiącu. Czeka się 2 tygodnie, więc mamy w razie co możliwośc zmiany rozmiaru.
No właśnie ma ksiądz do nas dzwonić w związku z terminem i spisaniem protokołu już. Dlatego czekamy grzecznie na telefon. Pojechaliśmy bo proboszcz powinen być, a tu akurat go poproszono chwilę wcześniej o podjechanie i spowiadanie we wiosce obok (bo jakiś inny ksiądz zaniemógł) i tak wyszło, że nam uciekł. |
|
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
4 cm też caaaałkiem masywne
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A reszta dziewczyn tak z ciekawości pytam jaka szerokość?
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też chcę 4mm
Przymierzałam i takie najlepiej wg. mnie wyglądają na mojej ręce. TŻ chce grubsze, więc pewnie dla niego weźmiemy 5mm.
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
My dopiero w sobotę jedziemy szukać i przymierzać
Chcemy klasyczne, wstępnie 4mm albo 5 mm.Za nami pierwsza spowiedź przed ślubna !!!! <radocha> !!!
|
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jutro jedziemy na sesje narzeczeńską też robicie sesje? |
|
|
|
|
|
#238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiam się czy zrobić sobie teraz jak jest ładna pogoda taką jesienną, czy na Jarmarku Bożonarodzeniowym we Wrocku zimą?? Jak uważacie? Chcemy taką pół na pół, trochę w kafejce przy kawie (bo straszni z nas kawosze) i troche na dworze.Z przygotowań dzwonił do mnie proboszcz i się jedziemy ponownie w poniedziałek na spisywanie protokołu. Ale poszedł nam na rękę i ugadaliśmy się na 19:00. Czyli możemy sobie na spokojnie pojechać po pracy. Ustalimy wtedy również datę jaka nam finalnie pasuje. Czyli kamień z serca, będę wiedzieć wszytko w poniedziałek. |
||
|
|
|
|
#239 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Po ślubie zależy nam na sesji zimowej i będziemy czekać na duuuuużo śniegu ![]() Musisz przemyśleć czy chcesz ten klimat co teraz jest czy zimowy. |
||
|
|
|
|
#240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przewidują już mroźną zimę i po raz pierwszy mnie to cieszy :P :P :P Chyba jednak obstanę przy moim pierwotnym pomyśle z narzeczeńską kawka + jarmark
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

13.12.13 
a taka okazja się trafiła
(Jestem ciekawa jej cennika)
Ktoś coś wie?
(bez kwiatów, świąteczna) + 100zł mój bukiet i 120zł 4 bukieciki dla druhen i świadkowej

Jeszcze trochę, a będzie mi wstyd je wręczyć