|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Hej Dziewczyny ! Witam się z Wami w nowej części wątku
A tymczasem lecę nadrabiać od wczoraj
|
|
|
|
#212 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41200371]Składaliśmy podania do 3 i z 2 mamy negatywną odpowiedź, a w tym 3 to jak składałam podanie to dyrektorka powiedziała mi już, że nie ma szans...
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- To jest nieludzkie podejście... U nas terminy składania podań już minęły więc nie wiem czy do tego punktu przedszkolnego w ogóle jest jakaś szansa nawet się dostać[/QUOTE] Możecie spróbować,może wpiszą Was chociaż na jakąś listę rezerwową.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#214 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie tak zrobimy... niby w regulaminie jest napisane, że istnieje możliwość naboru przez cały rok w miarę wolnych miejsc, a to punkt przedszkolny we wsi obok naszej więc może nie będzie tam dużej ilości dzieci.
Wkurza mnie tylko to, że to jest tylko taki punkt- od 8 do 12, bez obiadu, tylko herbata dla dzieci i wszystkie dzieci:3,4,5 latki razem... Taka przechowalnia... Chyba już bym wolała żeby Ola została w domu... Więcej nauczy się będąc ze mną. |
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się piątkowo! Bardzo dobrze sypiam na tym L4
Dzisiaj mi się śniły kombinezony i pajacyki :PWeronisiek przekichane z tym przedszkolem, co za kraj! Tym bardziej, jak przemeldowałaś Was do rodziców to powinni małą przyjąć.... Ciekawa jestem jak będzie wyglądała sytuacja w mojej miejscowości...czas pokaże. Elena super, że wizyta udana Jakbym chciała popatrzeć na swojego szkraba, nie mogę się doczekać połówkowego ![]() A teraz zmykam gotować pieczarkową, jak wrócę to pewnie będzie 5 stron do przeczytania Miłego dnia!
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Issia ja początkowo chciałam zapisac mala wlasnie do prywatnego, to mi powiedzieli ze mieli 30 miejsc i jeszcze 100 dzieci na liście rezerwowej. A zapisy na za rok, wiec nawet tu tak chętnie nie przyjmuja.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do przedszkoli to nie wiem jak to u nas... wiem że mój kuzyn w Gdańsku musiał posłać małą do prywatnego 1000zł/msc
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41200371]
Złożyliśmy do 3 i w każdym NIE. Jest u nas 1 prywatne, ale kosztuje 900zł za miesiąc. A mąż zarabia 1600...[/QUOTE] No wlasnie, ceny sa kosmiczne :/ ja mam kolezanke która pracuje w prywatnym i czesne tam jest 1200 za miesiąc :/ Abstrakcja w tych czasach, gdzie ludzie normalnie tyle miesięcznie zarabiają :/ Czasami to chciałabym żeby w ten nasz rząd jakiś meteoryt walnal bo rece opadają :/Cytat:
Może otworzymy przedszkole!?! Bo tego mało widocznie jest :/
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
za dzisiejsze wizyty i gratuluję wczorajszych
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#221 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam z mdłościami
![]() Cytat:
w Tesco.Masakra!I oczywiście czuje się beznadziejnie.Cytat:
.I choc kilka lat spedziłam w ciemni wywołując zdjęcia,mam jakiś tam warsztat to uważam,ze do profesjoanlisty mi daleko Ja uważam,ze dobry sprzęt nie tworzy fotorafa,to nie wszystko.Jak się nie ma oka i żyłki do robienia zdjęć to wielki sprzęt nie pomoże Oczywiście znacznie wygodniej i łatwiej wtedy robić zdjęcia,ale wiem że to nie wystarczaMam kolegę,który kupił sobie wypasiony sprzęt,ale oka nie ma ![]() Ja tez mam d90,teraz zbieram własnie na stałke 50mm,ze światłem 1.4. Fajnie,że zbierałas sobie malusie ciuszki.Ja mam mnóstwo rzeczy z lumpka dla córki.Żal nie wziąć kolejnej ładnej rzeczy za grosze,choć prawda jest taka,ze nie mam kompletnie gdzie tego już trzymać,szafki i szafa jej się nie domyka.Wiem,ze nie będzie miała okazji tego wszystkiego założyć.Ale najwyżej upchne na allegro.Właśnie się zbieram,zeby trochę rzeczy powystawiać,b musze zrobić miejsce na chłopięce rzeczy ![]() budowniczka fajnie,ze wyszłas ze szpitala.Nie pamietam co sie stało,ze tam wylądowałaś?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Wam wszystkim za dobre slowa i za pamiec !
co do przedszkola,, to racja moja siostra w Krakowie w prywatnym przedszkolu za 3h bycia dziecka placi 450 zł |
|
|
|
#223 |
|
Konto usunięte
|
U nas państwowe to koszt około 370zł/m-c. W mieście, gdzie jest ok.18 tysięcy mieszkańców jest 7 państwowych przedszkoli, w każdym minimum 20-30 miejsc do 3latków. Więc tak się zastanawiam czy na prawdę te miejsca zapełnią się dziećmi z samego miasta?
Poza tym mamy ogromną gminę, a gminnych przedszkoli jest chyba ze 2, i są one baaardzo daleko ode mnie. Więc nie wiem co z resztą dzieci??? |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
no oszalały kobiety
8 stron od wczoraj nowego wątku plus to co na starym widziałam jedynie na ostatniej stronie poprzedniego wątku temat obiektywów i aparatów ![]() Coralady a jakie ty masz body i jaki obiektyw upatrzyłaś? bo ja mam body nikona d700 i z tych jasnych obiektywów to mam stałkę nikkora 50mm f1.4 i jestem super zadowolona a z zoomów to mam mega potężny 24-70 z f.2.8 ale mało z niego korzystam bo strasznie ciężki ale polecam właśnie tą stałkę jeśli masz nikona bo ostatnio nawet się śmiałam jak byłam na chrzcinach u kuzynki (robiłam zdjęcia) i na drugim chrzcie był wynajęty fotograf i ile on się napracował ze zmianą obiektywów i ustawianiem lampy ja przy nim wyglądałam mega nieprofesjonalnie hehe bo taki mini obiektywek miałam i to bez lampy foty strzelałam ale efekt moim skromnym zdaniem super wyszedł jednak co jasny obiektyw to jasny
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Padłam ...
nie daję rady Was nadrabiać! Wariatki Witam sie na nowym wątku i alarmuję, że brzuszek mój juz widać Dotychczas jakoś nie widziałam... w poniedziałek mam wizytę i usg więc mam nadzieję poznać płeć... zobaczymy ![]() Buuuuziole laski! |
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Ja tez sie Witam jeszcze z łozka. Maja szaleje jak nigdy , ewidentnie jakby byla ustawiona w zdluz ze obie strony brzucha chodza . Chyba zaczne to nagrywac
Ide jesc sniadanie I gotowac obiad ;D u mnie dzis tortilla .. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a 50-kę jaką? D czy G? ja mam wersję starszą D bo czytałam, że ta nowsza potrafi ciężko łapać ostrość ale to pewnie zależy od modelu jaki się trafi moja za to ma tak, że po dłuższym czasie pstrykania (np sesja studyjna gdzie robię nieraz po 300 zdjęć w ciągu godziny) potrafi przestać łapać ostrość ale jak "odpocznie" chwilę to jest ok no i cena niższa niż G. Acha i polecam rozejrzeć się za używaną w komisach fotograficznych a tutaj kilka przykładowych fotek z kościoła (sorki za brak twarzy ale nie pytałam o zgodę na publikację )
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam takie filmiki jak Olek mój był w brzuchu niestety zostały na starym tel w którym padła bateria ale muszę coś wykombinować i zgrać je na kompa bo super takiego aliena potem oglądać hehehe zwłaszcza, że po porodzie szybko się zapomina jak to było jak brzuch nam żył własnym życiem;Dach i pytałam ale nie znalazłam odpowiedzi, i co kupiłaś jednak ten wózeczek? jeśli tak to pochwal się jak przyjdzie i go lepiej obfoć bom ciekawa jak on z każdej strony wygląda
|
|
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Planujemy zacząc budowac jesienią nasz wymarzony domek
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41200530]Pewnie tak zrobimy... niby w regulaminie jest napisane, że istnieje możliwość naboru przez cały rok w miarę wolnych miejsc, a to punkt przedszkolny we wsi obok naszej więc może nie będzie tam dużej ilości dzieci.
Wkurza mnie tylko to, że to jest tylko taki punkt- od 8 do 12, bez obiadu, tylko herbata dla dzieci i wszystkie dzieci:3,4,5 latki razem... Taka przechowalnia... Chyba już bym wolała żeby Ola została w domu... Więcej nauczy się będąc ze mną.[/QUOTE] to takie przedszkole unijne tak? ja też myślę Olka zapisać u we wsi obok bo jest takie przedszkole ale tam przyjmują niby od 3 lat a mały będzie miał niepełne bo w styczniu dopiero kończy... muszę się wybrać i zapytać ale jakoś nigdy się zebrać nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
) trochę żałuję tego 24-70 bo był masakrycznie drogi i wolałabym w to miejsce inne stałki ale i tak przez rok nie mogę go sprzedać więc leży a, że ten sprzęt mało traci na wartości to może po nowym roku się go puści w świat
|
|
|
#231 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piekny maluch ja pierwsze ruchy-18t4dCytat:
haloween,walentynki itp.maja duzo przeciwnikow...wiec chyba jak zrobie takie spotkanko-impreze to poprostu nie nazwe go bejbiszalerem,a spotkaniem przed narodzinami maluszka...pomysleCytat:
![]() Cytat:
zdroweczka terazCytat:
uffff..jakos sie ogarnelam z nadrabianiem.Witam przy okazji nowa mamusie kilka slowek co u mnie.. marudny nastroj niestety jeszcze nie zniknal i wstyd sie przyznac wsumie do przyczyny:/martwi mnie moja waga,juz mam 5kg na plusie(koncowka 19tc),pisza niektore,ze albo nie przytyly,albo schudly...wiadomo,ze zadne skrajnosci nei sa dobre,no ale to 5 kilo juz mnie zaczelo niepokoic.musze naprawde przystopowac,nie ma co ukrywac,pozwalalam sobie na sodycze,na podjadanie bezsensowane...sa ludzie,ktorzy maga jesc i nic,ale ja naleze niestety do tych co kazde dodatkowe ciastko wylazi momentalnie.jak sie nie opanuje to zaraz rozstepy powylaza....i jeszcze ciagle w glowie mi huczy to,ze meza siostra 8kg tylko przytyla(tesciowa przypomina mi czasem o tym)...i jakos tak glupio sie porownuje,ze ja to juz na taka wage szans nie mam i dobrze bedzie jak na 12kg sie skonczy. no ale nie ma co plakac,trzeba sie wziac za siebie-wiadomo,nie odchudzac,ale chociaz nie jest tego co ani dziecku ani mi nie jest potrzebne-tylko,ze to tak latwo mowic:/ no i dziewczynki..nie szalejcie za mocno z pisaniem,bo jade dzis na panienski i wracam jutro popoludniu...znowu sie tu nie odkopie z waszymi rozmowami
|
|||||
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
motylek nie wiem jeszcze.Musze wziąc aparat i wybrac sie do sklepu popróbować.Moim zadaniem fajnie fotki wyszły.
Ja musze sobie jeszcze kiedyś lepszą lampe skombinowac,ale to kiedyś...Teraz myślę raczej o tym jak urzadzić sobie chatę,bo chciałabym,zeby jednak nie była banalna ![]() Mam narazie pomysł na łazienkę,pokój dzieci,salon,a na resztę pomysłu brak.
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
A jakoś wcześniej nie miałam na forum czasu i siły. A odkąd jestem na zwolnieniu to mam mnóstwo czasu i tak pomyślałam, że się dołączę
xxxMikixxx, współczuję mdłości. Jak ja miałam mdłościowy kryzys to łykałam witaminę B6 - pomogło. Taszanta, mój lekarz aż takim przeciwnikiem witamin nie jest, powiedział, że jak chcę to mogę sobie brać, ale on nie zaleca. A co do wagi, ja również nie mogę sobie zbyt folgować bo generalnie mam tendencję do tycia. Na jesień zaczęłam biegać, żeby nabrać formy i kondycji, a tu zaraz trzeba było przestać, bo mam zakaz od lekarza. Fajny ten dziennik ciążowy - muszę się rozglądnąć za czymś takim ![]() weronisiek88, z tym przedszkolem nie ma się co załamywać. często zdarza się tak, że dużo ludzi zapisuje dzieci a później szybko rezygnują i miejsca się zwalniają. U nas, we Wrocławiu też niby problem z przedszkolami publicznymi, a jak ostatnio tak z ciekawości spojrzałam to w wielu grupach było nawet po ok. 10 miejsc wolnych. Zazdroszczę tym z Was, które lubią i potrafią chodzić po lumpkach. Ja jak tylko próbuję tam wejść to zaraz robię w tył zwrot i wychodzę. Ale może faktycznie trzeba się nauczyć, skoro takie perełki za 2-3 zł można znaleźć.
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za nie swoje tez bym brała wypas sprzęt A dotacje unijne dostałaś będąc bezrobotna czy na innych zasadach???Ja mam na dzien dzisiejszy 2 pracę i nie wiem czy w ogóle jest możliwość,zeby dostac jakies dofinansowanie???Kompletn ie się na tym nie znam
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech ty masz chociaz jakies pomysły a my już mamy pół domu postawionego i trzeba wiedzieć co i gdzie będzie a ja jestem w czarne d... z planowaniem... Górę będziemy niedługo stawiać a ja się nadal zastanawiam gdzie i co przerobić bo mi się ustawienie z planów jakoś średnio widzi... a nie mowa już o urządzaniu jakoś nie umiem jeszcze do tego podejść tak twórczo, może jak już będzie stan surowy zamknięty to sie ogarnę a na razie nawet nie chce mi się tam jeździć bo jeszcze tyyyyyle do zrobienia
|
|
|
#236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem inżynierem budownictwa i tak z czystej ciekawości :P |
|
|
|
|
#237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz już ponad 5 miechów minęło![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
http://www.dobredomy.pl/projekt/ambrozjaII
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-06-07 o 11:45 |
|||
|
|
|
#238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
A dołączyłaś do podania, dokument zameldowania dziecka w mieście? Może to im otworzy oczy?, prawda jest taka, że w każdym mieście brakuje miejsc w przedszkolach państwowych, prywatnych się narobiło jak grzybów po deszczu i niestety rynek jest okrutny i walczą o każde dziecko wszelkimi możliwymi sposobami i niestety przez to ceny też wzrastają.
Sama pracuję w prywatnym przedszkolu i choć nasza stała opłata nie przekracza 1000 zł to jestem w stanie zrozumieć skąd się te ceny biorą. Niestety pocieszenia i wyjścia z sytuacji nie ma, spróbuj zapisać ją do punktu, nawet jeżeli masz wrażenie że w domu więcej się nauczy, to niestety nie jesteś w stanie jej zapewnić pełnego rozwoju społecznego i relacji jakie się kształtują w przebywaniu z dzieciakami, nawet przez te kilka godzin w grupie mieszanej wiekowo. Poza tym nic straconego bo po południu możesz ją uczyć. ALARM!!!!Dziewczyny przestraszyłam się i to nie na żarty, poszłam do toalety w wiadomym celu i w śluzie pojawiła się smuga krwi...i nie wiem jak mam to interpretować, brzuch mnie nie boli, choć mam wrażenie że z nerwów zaraz zacznie. |
|
|
|
#240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myslalam, ze wybieraliście, jakis z domek z dachem kopertowym (standard) , a jak zobaczyłam ten... to pomyślalam: "O ja cię nie pierdzie*e, na bogato!" ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
I było to zagrożenie porodem! Jedź do szpitala, na izbe przyjec, tam okresla powod... i stwierdzą przyczyne... A jak brzuch boli, to tego nie Bagatelizuj!!! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

A tymczasem lecę nadrabiać od wczoraj

Ślub 25.08.2012 

w Tesco.Masakra!I oczywiście czuje się beznadziejnie.

piekny maluch