|
|
#211 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy dermatolog pomoże mi na czarwone policzki?
Zdecydowałam się jednak na dermatologa i pani od razu powiedziała, że nie jest to łatwa sprawa, zaproponowała mi właśnie laser, jednak nie jestem do tego przekonana. Na razie przepisała mi jakiś krem i zobaczymy czy coś mi to pomoże
|
|
|
|
|
#212 |
|
Przyczajenie
|
ochrona przeciwsłoneczna
Witam. Mam cere naczynkowa w zwiazku z tym kupilem krem chroniący przed promieniowaniem uva/uvb. Krem jest przeznaczony dla skory wrazliwej i alergicznej czy to znaczy ze rowniez dla mnie?
|
|
|
|
|
#213 |
|
Asystent Administratora
|
Dot.: ochrona przeciwsłoneczna
Tak, również dla Ciebie, chociaż to zależy od składników w nim zawartych, niektóre ekstrakty bądź składniki mogą pobudzić naczynkową cerę.
|
|
|
|
|
#214 |
|
Przyczajenie
|
Naczynka i 17 lat
Dzień dobry wszystkim,
moim problemem są naczynka wokół płatków nosa. Są baaardzo czerwone i widoczne. Przeszkadzają mi. Próbowałam zakryć to korektorem w kolorze zielonym ale jest zbyt ciężki na okolice nosa i zawsze się roluje. Zwykły korektor podkład i puder też niewiele dają bo bardzo je widać a nie dają oczekiwanego efektu.. Słyszałam o laserowym usuwaniu naczynek, ale czy nie jestem za młoda?
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naczynka i 17 lat
Cytat:
|
|
|
#216 |
|
Przyczajenie
|
Naprawdę? Myślałam, że to już tak zostanie bo mam to już kilka miesięcy. Czyli jest szansa bez lasera? To super! A te naczynka były u ciebie jakoś bardzo widoczne czy raczej drobne?
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#218 |
|
Przyczajenie
|
Ja miałam zamykane laserem naczynka już w wieku 15 lat
Ale niestety problem z czasem nawraca, chociaż może nie w tym stopniu co kiedyś.
|
|
|
|
|
#219 |
|
Przyczajenie
|
Czerwone policzki...czy dermatolog pomoże ?
Witam ! Mam problem z czerwonymi policzkami. Ostatnio gdy weszłam do dużego sklepu gdzie było dużo ludzi poczułam napad gorąca i jak to określiła moja mama- zbordowiałam. Jestem nastolatką. Używałam już masę kremów i nic nie pomaga.
Używam łagodnych kosmetyków.Mój brat był u dermatologa w całkiem innej sprawie i zapytał się go o moją sprawę, a on powiedział, że nawet nie mam po co przychodzić, bo on i tak mi nic nie pomoże, bo taka moja natura i jedyne wyjście to laser. Czy byłyście u dermatologa z tym problemem ? Czy pomógł Wam ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#220 | |
|
damn good coffee
|
Dot.: Czerwone policzki...czy dermatolog pomoże ?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak poprzedniczka, to nieuleczalne, ale dermatolog mógłby coś przepisać na receptę, co mu szkodzi, napewno są jakieś maści, jak są na liszaja to i na naczynka
ale można skorygować na chwilę makijażem, działa to do zmycia.Trzeba mieć tłusty ochronny krem w zimie, a nawilżający latem, korektor w 2 kolorach, zielony ukrywa czerwone przebarwienia, ale to samo robi i łatwiejszy w użyciu jest żółty bo nie zrobimy sobie na twarzy "szreka" żółty lepiej się stapia z karnacją także go polecam. Mieszasz korektor z podkładem i ukrywasz to co trzeba. Róż z umiarem na makijaż, bo podkreśla on czerwone pajączki. Może masz przesuszone policzki? nawilżaj je, sucha skóra także reaguje zaczerwienieniem. |
|
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
kiedyś miałam bardzo suchą skórę ale od pewnego czasu już mam normalną ze skłonnością do tłustej. Czy jest sens iść do dermatologa?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#223 | |
|
Asystent Administratora
|
Cytat:
. Poczytaj opinie na KWC.
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html
taki, z tym ze ja uzywałam starej wersji
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pękające naczynka pomocy
Dziękuję za wszystkie wasze porady
ale nadal nie wiem czy iść do dermatologa czy nie :/ co o tym sądzicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tak jak z dentystą, trzeba iść to się idzie, jak nie trzeba to ludzie nie idą. Jak widzisz że potrzebujesz pomocy to idź, w sumie nie ma się czego bać, u dermatologa nic nie boli
|
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
aktualnie używam tego kremu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html i nie widzę jakiś super efektów :/ wcześniej miałam próbki tego kremu wiec trochę czasu już stosuje
|
|
|
|
#230 |
|
Przyczajenie
|
czy ktoś z was stosował ten krem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ethrokrem.html ? na wizazu jest ten krem ale jest bardzo mało opinii :/ poradzi na rumień po wysiłku, emocje?
|
|
|
|
#231 | ||
|
Asystent Administratora
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
u mnie to głowie rumień jest moją zmorą :/ jestem czerwona jak "buraczek" a krem stosuje ok 2- 2, 5 miesiąca
|
|
|
|
#233 |
|
Asystent Administratora
|
Ja mam rumień, ale dość mały, mi się go udało wyciszyć dość kremem nawilżająco wzmacniającym z Pharmaceris, zużyłam całą tubkę. W Twoim przypadku być może trzeba będzie dłużej stosować kosmetyk, np. dwa opakowania. A masz problemy z krążeniem bądź nadciśnienie?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
A stosował ktoś serum red blocker?
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cera naczyniowa, rumień, popękane naczynka- wątek ogólny
Mam male pytanie, czy ktoras z was wykonywala czasem zabieg zamykania naczynek na nosie za pomoca lasera lub krioterpii ? ,ktory zabieg jest skuteczniejszy?, slyszalam, ze zamykanie laserowe,to tylko wyrzucanie pieniedzy w bloto, bo wcale nie zamyka naczynek,tylko je zmniejsza, a krioterapia je wymraza .....mace z tym jakies doswiadczenie, mozecie mi cos doradzic ?
|
|
#236 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam IPL. Zamykałam na policzkach i nosie. Policzki super, już 3 lata minęły i nadal nic nie wraca. Co do nosa to na skrzydelkach wróciły ze względu na alergie i częste tarcie nosa. Na szczycie nosa natomiast ok 2 lata było ok, teraz wyszły ale leciutko i są jaśniejsze zdecydowanie. Ja zdecydowanie polecam IPL.
|
|
|
|
#238 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#239 |
|
Przyczajenie
|
tak wyglądały moje policzki po przyjściu z dworu do domu. Na dworze byłam 30 min i opalalam tylko nogi, głowa była w cieniu
|
|
|
|
#240 | |
|
Raczkowanie
|
Cera naczyniowa, rumień, popękane naczynka- wątek ogólny
Cytat:
Nie wiem od ilu lat, nie pytałam. Ceny są rożne. U mnie to wyglądało tak ze płaciłem za całość. Pojedyncze naczynko to kosz od 50-100 zł, nos to 150 zł. Policzki 300 zł, a cała twarz chyba 500 zł. Jakoś tak, ale to i tak są ceny przybliżone. Ja za nos i policzki zapłacilam 250 zł. Wszystko zależy ile tego jest. Poza tym nie wiem czy będziesz potrzebować 1 czy 2 zabiegów. Ja miałam 2 wiec koszty rosną. Przy rumieniu na 1 zabiegu sie nie skończy. Mogę Ci polecić abyś poszła do jakiejś kliniki na konsultacje. Lekarz by zobaczył Twoje naczynka, zaproponował zabieg odpowiedni, omówił wszystko co i jak. Jakbyś sie zdecydowała to i tak dopiero jesienią, teraz za dużo słońca.
Edytowane przez Jacqueline27 Czas edycji: 2014-07-31 o 16:35 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Ale niestety problem z czasem nawraca, chociaż może nie w tym stopniu co kiedyś.