|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guilty Pleasures czyli tandeta i kicz, które kochamy
Cytat:
I też bardzo dziwi mnie wymienianie anime i mangi jako kicz... O ile jeszcze rozumiem, że wstydliwe dla kogoś może być oglądanie produkcji skierowanych do dzieci (Sailor Moon, pierwsze sezony Naruto), o tyle wiele anime bije na głowę fabułą amerykańskie produkcje... W większości to wcale nie są bajki dla dzieci, mimo tego, że są rysowane. Wiele jest tak brutalnych czy erotycznych, że w życiu nie pozwoliłabym tego moim dzieciom oglądać ![]() Moja lista: - przeczytałam wszystkie Harleqiny, które wpadły mi w łapki ![]() - przeczytałam "Zmierzch" i wcale nie uważam go za badziew nad badziewiami ![]() - uważam książkę "Intruz" Stephanie Meyer za zacne dzieło ![]() - namówiłam chłopaka na oglądanie "Zmierzchu" razem z jego mamą - lubię chyba każdego rodzaju fantastykę, nawet takie tasiemce jak "Saga o ludziach lodu" ![]() - obejrzałam z ciekawości nie dość, że pierwszy odcinek Warshaw Shore, to jeszcze ten, o którym chodziły słuchy, że "Eliza pokazała się w nim bez makijażu" ![]() - lubię piosenki Dody, a jej wczesną twórczość (tą bardziej rockową) nawet bardzo - swego czasu namiętnie oglądałam Top Model ![]() - namiętnie oglądam anime... - nie znoszę teatru... taki plebs jak ja woli kino ![]() - jak coś mi smakuje, to lubię zjeść to szybko tak, że później mam utytłane całe ręce i twarz, a mój facet ma ze mnie niezły ubaw ![]() - kiedy jestem sama i sądzę, że nikt mnie nie słyszy, lubię śpiewać, samej wymyślając melodię i... słowa Ale jakby ktoś usłyszał te dziwaczne neologizmy i zdania bez ładu i składu to...
|
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), Sage o ludziach lodu mam wszystkie tomy, aczkolwiek max co moge doczytac to 14 tom, potem juz nie mam ochoty nie wiedzialam, ze ktos o tym jeszcze pamieta a fantastyki polecam "Imie wiatru" te 3 tomy co wyszly Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-02-12 o 05:47 |
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, i kilka razy mam przeczytaną sagę 'Grzech Pierworodny". Oj, Mali, Mali
|
|
|
#214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moja ulubiona postac z tych 1 tomow ktore udalo mi sie przeczytac a grzech pierwodorodny... kojarze ale nie zachecil mnie do kupienia calej serii
Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-02-12 o 05:47 |
|
|
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
o mateńko, jak ja kocham Sagę o Ludziach Lodu! Przeczytałam wszystkie tomy najmniej 5 razy
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- a jak się maluję, to gadam do siebie, jak makijażystki z blogów, czyli coś w stylu "a teraz nałożymy podkładzik, zrobimy o taaką kreseczkę".... śpiewam pod prysznicem, choć nie umiem, lubię piosenkę "Wrecking ball" ![]() ogólnie lubię kreskówki, szczególnie Atomówki |
|
|
|
|
#216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
"A co to za okurzona ramka na zdjęcie?!" "A za komodą kiedy ostatnio sprzątałaś?!"
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
znam na pamięć wiekszość tekstów z seksmisji, lubię komedie "Zróbmy sobie wnuka" i "DaVinci, czytam Pudelka, kojarzę większość celebrytów i zawsze płaczę na filmie "Stalowe magnolie", chyba ze sto razy widziałam "Dirty Dancing. Mój ulubiony film to "Nie zadzieraj z fryzjerem"
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
jak się próbuję wystroić, a coś mi nie pasuje, to wtedy mówię "a trinny i susana mówiły, ze to niedobra stylizacja"
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Konto usunięte
|
Haha, to ja kiedy gotuje gadam jakbym była w Ugotowanych
|
|
|
|
|
#219 |
|
...
|
Ja też
.Czasem przy gotowaniu i zmywaniu tańczę i śpiewam, bo nie potrafię tego robić bez włączonej muzyki .
|
|
|
#220 |
|
Konto usunięte
|
Ja teeeż, do tego wymyślam piosenki o naczyniach, które zmywam
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Jak tak piszecie o gadaniu do siebie, to ja dodam, że mówię do jedzenia. Przykładowo: łapię w locie spadające ze stołu jabłko i je strofuję "A ty dokąd?"
|
|
|
#222 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A momenty, które lubię... o dżizas
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-02-12 o 01:39 |
|
|
|
|
|
#223 |
|
Copyraptor
|
Niektóre z was piszą, że GP jest oglądanie "Szpitala"...to co ja mam powiedzieć, jak mój TŻ GRAŁ w Szpitalu?
|
|
|
|
|
#224 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Powiedz w którym odcinku, pooglądamy ![]() Przypomniałaś mi, że znajoma opowiadała, iż jej kolega grał w pewnym - dość dla jego postaci poniżającym - odcinku "Pamiętników z wakacji". Ponoć stwierdził, że dla darmowych wakacji warto słuchać docinków przez następne dziesięciolecie
|
|
|
|
#225 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
On tylko dla kasy i dlatego, że go wypchnęłam na casting kiedyś
|
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Maleńki offtop. W wyboldowanej części poruszasz dosyć męczącą mnie kwestię, ponieważ masa, MASA ludzi uważa, że anime to tylko jeden rodzaj "bajki". Jak Naruto (które osobiście kocham, chociaż daleko mi do przeciętnego docelowego odbiorcy) ma nie zawierać przemocy, skoro walka jest tam motorem napędowym i jak ma nie być tej walki skoro to jest typowy shounen? Każdy kto chociaż liznął tematu wie, jaka różnorodność gatunków kryje się pod m&a. Ale nie, zawsze znajdzie się w telewizji czy w prasie jakiś pseudospecjalista, który o tej dziedzinie wie wszystko, czyli "przemoc w bajkach budzi agresję w dzieciach". Lol. Toleruję czyjeś gusta, łapię, że nie każdy musi to lubić, ale nie zniosę ignorancji i szerzenia takiej ciemnoty pod przykrywką inteligentnej wypowiedzi... Chyba właśnie ta krytyka m&a wynika z braku podstawowej wiedzy. Edytowane przez furbo Czas edycji: 2014-02-12 o 12:07 Powód: literówka |
|
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
Czy do GP można zaliczyć namiętne, wielkokrotne czytanie Pottera, chociaż już prawie 30tka na karku?
|
|
|
|
|
#230 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam tak ustawione w glowie, że jestem przekonana, że każdy czytał/oglądał HP i jak się dowiaduję od kogoś, że nie, to jestem zdziwiona |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Czasem bardzo żałuję, że magia HP nie działa w realu, jak ja bym chciała rzucić czasem na dzieci zaklęcie, albo takie accio klucze/portfel/telefon.... albo mieć w domu taki świstoklik i teleportować się do spa
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- O, taka sytuacja (ja chyba nadużywam plotkarskich portali), wychodzę z domu a w mojej dziwnej głowie pojawia się myśl taka, jakbym była znana, to jak by redaktorzy ocenili i skomentowali moje ubranie (stylizacja to za dużo powiedziane). ja chyba na "starość" dziwaczeje do reszty....
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Co do Harrego Pottera to ja jeszcze zaczytuję się w fan-fictionach. Bardzo je lubię, wcześniej nie doceniałam tego jakie wielkie pole do popisu zostawiła Rowling
![]() Snarry i Seria Herbaciana, uwielbiam
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I jako ogół to nie traktuję tego jako coś wstydliwego, ale niektóre z nich to jest absolutna guilty pleasure, Seria Herbaciana u mnie do nich należy, tylko seksy były fajne, reszta to tak se
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam się sprecyzować
Nie uważam, że czytanie ff samo w sobie jest powodem do wstydu, bo tak jak napisałaś, niektóre są na bardzo wysokim poziomie. Gorzej, jak się jaram najdziwniejszymi paringami, które nawet do głowy mi wcześniej nie przyszły. Jeszcze gorzej, jak ich autorzy popełniają każdy możliwy błąd przy budowaniu fabuły, bohaterów i relacji między nimi. A i tak to czytam ![]() Wstyd, bo mogłabym przestudiować w tym czasie coś dużo bardziej ambitnego. BTW Przyznać się kto czytał coś z tego: http://natemat.pl/84517,seks-kobieta...rna-literature to funduję nagrodę specjalną Honorowego Ambasadora tego wątku
|
|
|
|
|
#236 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)Do tego u siebie dorzucam PWP z najdziwniejszymi (według wielu standardów) fetyszami ![]() Nie znam tego o dinozaurach, ale chcę przeczytać, zapowiada się tak bardzo źle EDIT. http://laughingsquid.com/someone-to-...by-luna-loupe/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chcę przeczytać je wszystkie, bez kitu. Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-02-12 o 23:23 |
||||
|
|
|
|
#237 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Teraz zamiast iść spać będę przekopywać internet żeby znaleźć te książki ![]() "In a land before time, Layla hunts for her tribe. The men belittle and threaten her, a woman who hunts like a man, until, desperate, she sets out alone after the most fearsome beast in the world- a T-Rex. As she hunts the giant predator, a very special T-Rex is hunting her- this T-Rex has psychic powers and a desire for human flesh. Naked and alone, Layla bargains with the beast: her body for her life. Can Layla accept the beast’s carnal demands? Can her body accommodate its relentless desire? Can she hold to her part of the bargain? Or will she become the T-Rex’s next meal?" "A beautiful daughter of a powerful nobleman is indentured to serve a strange lord for the rest of her life after her father's vassal is conquered. Since she is of high birth, she is tasked to take care of the kingdom¿s majestic Gryphons, half-lion and half-eagle beasts. She loves her job, despite being a slave, and she finds the Gryphons alluring beyond words. One Gryphon especially catches her eye. This Gryphon is bigger and somehow more handsome than the others. One day while she is feeding her eye-catching Gryphon, she is startled when the Gryphon breaks out of its enclosure and whisks her away into the sky. While she's soaring through the air with the Gryphon, it starts clawing at her clothing, tearing it away. It doesn't take her long to realize what the Gryphon truly wants from her. But is she willing to give it away - more importantly, does she even a choice against this winged brute?" "Dianne is a shepherd, watching over flock of sheep. She is sworn to protect them against any predators - no matter the size. But when a flock of pterodactyls attack, Dianne has no choice but to use herself as bait to draw their attention away from her precious flock. One pterodactyl swoops in and picks her up, taking her to his nest. She fully expects to be eaten by the massive beast, but when it starts to peck her clothes away, leaving her naked, she begins to understand that the pterodactyl might have another, more deviant use for the young virgin. But can Dianne accommodate such a massive creature?" |
|
|
|
|
|
#238 |
|
Przyczajenie
|
teraz tylko czekać aż któraś wyjedzie z 50cioma twarzami greya ;D nienawidzę tego!
|
|
#239 | |
|
Konto usunięte
|
Jak znajdziesz, to mi wyślesz, ok?
![]() Cytat:
Ale nie, serio, nudne, głupie i patologiczne, nie warto
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-02-13 o 01:24 |
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Greya nie czytałam, ale zmierzch... 3 części................... ......................... .........
i to ebooki na kompie, oczy mi wypadały, ale czytałam... i wtedy zaczęła się nagonka a ja stwierdziłam, że mam to w.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.