|
|
#211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: :) Sposoby nauki - Help
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Podzieli się któraś ebookiem "Mapy myśli"? Ponawiam prośbę, bo baardzo by się przydały
|
|
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
jak się uczyć?
Witam wszystkich!
Mam maly problem (a moze wcale nie taki maly... ), no wiec nie moge sie skupic, nie mam weny do nauki, nie potrafie wziasc sie w garsc.Napiszcie mi prosze jak Wy sie uczycie, jaki macie system, jakie sposoby, aby sie skupic. Ja wiem, ze to jest zwykle lenistwo, ale ja po prostu nie potrafie sie juz uczyc. Nic mi nie wchodzi do glowy... Co ja mam zrobic? Egzaminy sie zblizaja, juz w ten weekend mam 2 zaliczenia a jeszcze nic na nie nie umie. Nigdy sie duzo nie uczylam, ale oceny mialam dobre. A teraz mam stracha, bo jak nic sie nie umie to nawet sie nie nasciemnia. POMOCY!
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak się uczyć?
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
łączę wątki
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek
Chociaż idą wakacje ![]() Ale teraz sporo dziewczyn będzie miało czas,żeby np. przeczytać książki pana Buzana i nauczyć się tworzyć mapy myśli Dzisiaj bardzo mile się zaskoczyłam,bo okazało się,że w pobliskiej bibliotece jest książka 'Mapy twoich myśli' Wiadomo co zrobiłam ![]() I zauważyłam tez dwa egzemplarze 'Rusz głową' ale tą książką zajme się kiedy indziej.
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Czy macie jakieś sposoby na to by nauka zostawał w głowie na dłużej
Porwałam się chyba z motyką na słońce. Mam ponad 50 lat i zachciało mi się jeszcze uczyć. Sprawia mi to ogromną frajdę, bo teraz jakiś inaczej podchodzę do nauki i wiadimiści. Wszystko bardzo mnie pochłania i uwielbiam zajęcia i wertowanie podręczników, ale niestety coraz mniej zostaje mi w głowie. Bardzo się martwie tą jałową pustką i zastanawiam się, czy macie jakieś sposoby by nie dać plamy przed dziećmi. Ratujcie mnie kochani, bo kiepsko to widzę.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy macie jakieś sposoby na to by nauka zostawał w głowie na dłużej
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby nauki - Jak efektywnie się uczyć i rozplanować czas
mam prośbe
czy ktos kto jest w posiadaniu ebooków na temat szybkiego uczenia sie moglby mi je przesłac w koncu zbliza sie rok szkolny i trzeba sie jakos do niego przygotowac moj mail to karagor@o2.pl pozdr
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny.
Ten watek jest super. próbowałam już kiedyś szybkiego czytania i szło mi całkiem niezle, ale to było w wakacje. Przyszedł rok skzolny i przestałam ćwiczyc. Teraz znowu czytam wolno. Jednak Iff zainteresowała mnie tym Buzanem. BYłam w kilku bibliotekach, ale nie udało mi sie zdobyc jego ksiazek. Tak wiec chyba kupie sobie "mapy twoich mysli". Mam tylko kilka pytanek do Iff: 1. Zdałam własnie do klasy maturalnej (w której techniki szybkiej nauki bardzo by mi sie przydały), wiec nie bede miała za duzo czasu. jak oceniasz, ile czasu zajełoby mi przerobienie "Map twoich mysli", jesli zajmowałabym sie nimi, powiedzmy co 2 dni, na jakies pol godzinki?? 2. Czy ćwiczenia polepszające wyobraznie/pamiec, pomocne w tworzeniu map mysli można wykonywac np. stojąc na przystanku albo jadac autobusem? Mysle, że tak, ale może podasz jakies przykłady takich ćwiczen? 3. Czy trzeba ćwiczyc siedzac przy biurku z kartka czy mozna tak jak napisałas, czytac do poduszki, a mapy robic np. w mysli albo w wolnej chwili (rozbijac robienie mapy na kilka razy)? Wczoraj opanowałam przyporządkowanie literek do kazdej cyferki i bede sie bawila w zapamietywanie kontaktów z telefonu. Już kilka pamietam Bede wdzieczna za odpowiedz i za rady. jestes naszym guru jesli chodzi o szybka naukę. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was mogła by mi przesłać te eBook'i
To mój e-mail : freedka@interia.pl
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Hmm... to może i ja kupię sobię książkę Buzana
Np. Mapy myśli ;] Co prawda szybko się uczę ale czasem mam duzo nauki i praktycznie nie mam dla siebie zbyt wiele czasu. Jestem w 2 gimnazjum Warto kupić tą książkę?? Czy może jest ona przydatna dla studentów którzy robią mapy myśli na wykładzie? Nie do końca mój mózg pojmuje na czym te mapy polegaja... ale skoro wszyscy tak wychwalaja ze na prawde pomaga, to moze i ja sproboje
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
wysle mi ktos te ksiazeczki?
na paaati88@buziaczek.pl z gory dziekuje
|
|
|
#224 |
|
Przyczajenie
|
Jestem zainteresowana tymi ksiazeczkami..
mogl by ktos mi je wyslac na mojego e-maila? agniesia111@op.plz gory dziekuje owocnej nauki dziewczynki
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli komuś by się chcialo to i mi może przesłać- guniapp@op.pl
|
|
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny sciagnijcie sobie to w emule ... mi szybko sie sciagneło... dzis zaznaczyłam i juz mam
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
A jestem tez ciekawa, jak tam efekty u dziewczyn, ktore tych metod probowaly?
![]() Zajrzalam do ksiazki "Pamiec na zawolanie" i musze przyznac, ze wlozylam w te cwiczenia troche wysilku intelektualnego. Ambitnie zamierzam kontynuowac, chociaz nie wiem czy to mi pomoze. Nawet jesli dzieki tym cwiczeniom bede mogla sie lepiej skupic, to i tak bedzie dobrze. Szkoda tylko, ze obrazkow nie mam w tym ebooku...
Edytowane przez gaga87 Czas edycji: 2007-06-23 o 11:08 |
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
ja też bym prosiła o przesłanie tych e-booków bordek@autograf.pl
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
drogie kolezanki tez bym mogla prosic o przeslajnie...sesja sie zacxzyna moj mail malkol13@wp.pl
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
to co tez prosze Was.przeslijcie mi
![]() milusia35@wp.pl z gory dziekuje |
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Tez chce ;]
stonka6@op.pl dziekuje
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
ja również
ewulinek@vp.pl
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
up
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
ja tez poprosze
aneczka.s@hotmail.com
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
ja też poproszę, jeśli można
bacha88@gmail.com z góry dziękuję |
|
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
joł tyż prodsze
coc9@interia.pl bardzo dziekuje dbrej duszy
Jednej rzeczy wam brakuje-wszystkim bez wyjątku: odwagi. Nie mówię o jakimś popisyaniu się czymś przed kimś.Chodzi mi o odwagę przeżycia siebie aż do końca.Wszytko jedno gdzie: dożywtnie więzienie, klaztor, ferma wśród bushu czy wyokie stanwsko w jakimś ohydnym wielkim mieście Bogini Sportu ![]() |
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Musze Was zmartwic, ale nikt juz nie wysyla. Ja poradzilam sobie sama i Wam tez radze :P Poza tym sama pytalam czy wysylanie e-bookow nie jest przypadkiem zabronione, bo wydaje mi sie, ze tak i nie bede ryzykowac.
|
|
|
|
|
#238 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jest zabronione, jest.
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
HA, czyli jednak jakies zasady znam
lexie a powiedz mi stosowalas te metody z tych ksiazek? Bo jak dobrze kojarze to zaczelas, ale nic nie piszesz o efektach, wiec zapewne zrezygnowalas... No chyba, ze efektow nie przyniosly
|
|
|
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

), no wiec nie moge sie skupic, nie mam weny do nauki, nie potrafie wziasc sie w garsc.Napiszcie mi prosze jak Wy sie uczycie, jaki macie system, jakie sposoby, aby sie skupic. Ja wiem, ze to jest zwykle lenistwo, ale ja po prostu nie potrafie sie juz uczyc. Nic mi nie wchodzi do glowy... Co ja mam zrobic? Egzaminy sie zblizaja, juz w ten weekend mam 2 zaliczenia a jeszcze nic na nie nie umie. Nigdy sie duzo nie uczylam, ale oceny mialam dobre. A teraz mam stracha, bo jak nic sie nie umie to nawet sie nie nasciemnia. POMOCY!

Warto kupić tą książkę?? Czy może jest ona przydatna dla studentów którzy robią mapy myśli na wykładzie? Nie do końca mój mózg pojmuje na czym te mapy polegaja... ale skoro wszyscy tak wychwalaja ze na prawde pomaga, to moze i ja sproboje