|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sytuacja finansowa przy decyzji o dziecku
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
Przyczajenie
|
Ja prdl. Nie da się tego wątku czytać. 7 tys miesięcznie by starać się o dziecko?? 1500 na żarcie i wypady?? Nono no widzę powodzi się wizażanką. Wózek za 2000 zł dla dziecka?
Jesteście chore i idźcie się leczyć, a nie na forach wypisujecie głupoty.![]() Gdzieś widziałam komentarz o inwestowaniu na giełdzie. Już to widzę jak inwestujecie. |
|
|
|
|
#213 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Grzeczniej trochę
|
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#215 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
widac jak Cie boli, ze ktos ma wiecej niz Ty
|
|
|
|
#216 |
|
Konto usunięte
|
1500 na żarcie i wypady dla dwóch osób to raczej nie jest szokującą suma. Nie gorączkuj się.
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1500 zł na jedzenie i wypady to szalone 25 zł na dzień, to nie jest zabójcza kwota. Wózek za 2 tyś, owszem jest to wydatek ale mam pewność, że wytrzyma cały okres jeżdżenia w wózku przez moje dziecko ( lub dwójkę czy trójkę) a nie rozpadnie się po pół roku jak ten za 800 zł. Pytanie czy masz dziecko czy tylko wpadłaś na wątek wylać swoje frustracje? |
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam giełdę prawie w małym paluszku. TZ ma licencje maklerska. I nie rozumiem dlaczego mielibyśmy tego nie wykorzystywać....
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#219 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
Kocia i psia mama :)
|
Przyszła dziewczyna pohejtować po tym jak wizaż wczoraj na FB udostępnił ten wątek. Tam to dopiero pod tym wpisem jest nagonka na takie osoby, które nie chcą robić dziecka z myślą 'jakoś to będzie'.
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tutaj link jak ktos ma niedobór Karyn: https://www.facebook.com/wizaz/posts/1182700575090417 Najpierw zafascynowalo mnie, ze one niedowierzają, ze mogą istnieć ludzie zwyczajnie zamożni (bo to nieszczęsne 3,5k na osobę to przeciez żadne bogactwo). A później zobaczyłam, ze zupełnie nie zrozumialy o co chodzilo z "mieszkaniem bez kredytu" i uświadomiłam sobie, czemu dla nich budżet rodzinny 7k to kosmos xD To jest smutno-straszne, ze te biedne kobiety nie widza w ogole szans na godziwe zarobki. One myślą ze lekarze, notariusze, dyplomowani nauczyciele, inżynierowie, farmaceuci, adwokaci, tłumacze itp to ile zarabiają? 1600 na umowie zlecenie? |
|
|
|
|
|
#222 |
|
Blond forever!
|
Żeby tak wszystko szło planować
![]() Ale owszem, dobry plan nie jest zły ![]() I poczytałam komentarze na fb, losie, jakie my mamy z TŻ perspektywy na krezusów ![]() Ale się ucieszy jak mu powiem ![]() A tak serio - jak się czyta, że do wychowania dziecka potrzebne jest tylko MIŁOŚĆ i ZDROWIE to no...nie. Tych czynników jest sporo więcej, szkoda, że niektórzy o tym dowiadują się za późno. A propo jeszcze warunków mieszkaniowych - przerażające jest w jakich warunkach my mieszkamy: http://www.rossnet.pl/skarb/artykul,...ja-polacy,1033 Ciasnota jedna z najgorszych w Europie... No ale jak ludziom tak wygodnie... To nie ma siły, żeby się coś zmieniło i ludziom się chciało.
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2015-08-24 o 09:26 |
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
No i oczywiscie "gdyby wszyscy tak mysleli bla bla bla". Jakos nikt tu nie pisal o sytuacji innych i o tym, zeby wprowadzic odpowiedni zapis do konstytucji, tylko o swoich oczekiwaniach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie kradniecie Przeciez normalni uczciwi ludzie polacy katolicy tyle nie zarabiają
|
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Farma, na marginesie, nauczyciel dyplomowany nie zarabia 3,5 tysięcy.
|
|
#229 |
|
Konto usunięte
|
prawdziwe kobiety xD
|
|
|
|
|
#230 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Tak bardzo nie rozumiem jak dla kogos te 6k to taki kosmos. Przeciez to tylko 3k na osobe, pierwsza praca po studiach w korpo to juz 2-2,5k. Ale 6k wspolnego budzetu to krezusy tego swiata. Whaaat?
Komentarze z fejsa rozwalaja mi glowe, serio, postawa typu szlachecka paczka az sie wylewa stamtad. Dla mnie minimum, to 7-8k przy wlasnym lokum (I to nie jest dwa pokoje, albo dzieci spiace w wannie;p), a przy kredycie to mysle ze conajmniej 10k.
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Farma. zależy od gminy, jak bogata to da duże dodatki motywacyjne. U mnie zarabiają tysiąc mniej średnio.
|
|
#234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Nie zapominajmy o szczawiu. Szczaw podstawa PRAWDZIWEJ kobiecosci.
|
|
|
#235 |
|
Konto usunięte
|
ja miałam pokój z bratem, rodzice spali w salonie na wersalce, ale kolonie miałam we włoszech i chorwacji a brat w hiszpanii etc xD
WHERE IS YOUR GOD NOW? |
|
|
|
|
#236 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ja nie miałam wakacji ZAGRANICO ale za to chodziłyśmy z siostrą długie lata na angielski.
A potem studiowałam w innym mieście dziennie (na stos z nią...........!!!!!!!!!) |
|
|
|
|
#237 | |
|
ctrl alt delete
|
No w
![]() Polecam Waszej uwadze ten wpis: Cytat:
![]() Ale jak się ma dziecko, na którego utrzymanie nas nie stać - to co dalej? Czekamy na 500 zł od pana prezydenta czy damy radę samą miłością?
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Blond forever!
|
[QUOTE=karinkowa;52517525]Az chrumkam z radosci, wakacje u dziadkow najlepsza na swiecie, zadne tam ZAGRANICO
![]() I 50 metrów na 5 osób. Ale naprawdę nie spodziewałam się, że ludzi tak zdziwi to, że ktoś oczekwiałby więcej dla siebie i dla dzieci niż to co zafundowali mu w dzieciństwie jego rodzice - czy naprawdę musimy powielać słaby standard życia?
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście jak ktoś żyje w myśl zasady jakoś to będzie, dostaniemy lokal socjalny od miasta/zamieszkamy z rodzicami, dziecko nie potrzebuje wakacji, dodatkowych zajęc, korepetycji, ciuchy ze szmateksu a jak braknie to pójdziemy do mopsu, to i taka para z zerowymi dochodami postara się o gromadkę dzieci, tylko czy takie wychowywanie ma jakikolwiek sens? pisałam w innym wątku znam parę jedno dziecko drugie w drodze wiążą koniec z końcem dzięki pomocy rodziców, są szczęśliwi bo będą mieć drugie bobo a to że mają taką a nie inną sytuację nie sprawia im żadnego problemu, pewnie myślą że to normalka bo w okolicy większość zarabia najniższą, tylko że jakby zabrakło nagle rodziców to staną się stałymi bywalcami opieki bo nie będzie ich stać nawet na chleb bo z tego co wiem mają miesiecznie mniej niż 1000 wpływu. i szczerze o wiele bardziej rozumiem osoby które o jedno dziecko będą się starać przy kwocie przy której ja starałabym sie o 2 a może i 3, niż osoby myślące w myśl zasady jakoś to będzie. sama nie inwestuję na giełdzie ale nie widzę w tym nic dziwnego że zwykły człowiek mający większe dochody to robi, nie wiem co cię tak dziwi |
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Osoba ktora to napisała musi być troszeczkę upośledzona. Bez złośliwości, całkiem serio. Bo nie wierze ze zdrowa, dorosla osoba nie ogarnia ze a)da się zaplanować moment poczęcia dziecka b)nie wie ze dziecko to studnia bez dna i trzeba miec je z czego utrzymac |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.

Więc za trzy miechy mogę zaciążyć 

Jesteście chore i idźcie się leczyć, a nie na forach wypisujecie głupoty.