|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Zjadła pół słoika i bunt. Pytam za chwilę czy obiad chce. A ona mi ze obiad nie ale Dziuba otwiera do mojej kanapki
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurcze ja rzadko rozmawiam, bardziej w myślach, ale to może tez dlatego ze mieszkam sama i czuje sie jak wariatka gdy mowie do dziecka a nikogo nie ma w pomieszczeniu
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gadam :-D szczególnie jak nie wiem co zjeść i na co mam ochotę to się pytam brzucha co chce jeść i zaraz przychodzi odpowiedź
gadam często żeby kopnął żeby dał o sobie znać. Jak miałam wolne, tż wychodził do pracy i się ze mną na śpiocha żegnal to ja dostawałam buziaka i brzuch też :-D często też gadam do brzucha jak tz mi coś zrobi nie tak jak chce ze 'popatrz jaki tatuś dobry jest dla mamusi' no i skutkuje zmiana zachowania tz Haha jak wybierałam ciuszki też sobie w myślach gadałam Haha
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie,jakoś nie moge sie przemoc,nie slucham muzyki..ech,wyrodna jestem
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, ja ostatnio na prezwnt kupowalam album dziecka, tam wklejasz zdjecia, opaske ze szpitala, wpisujesz dane z porodu, pierwsze slowa, taki pamietnik z pierwszych lat
moi rodzice mi tez taki prowadzili, nazywalo sie to od kolyski do mundurka i mam zajefajna pamiatke ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muzyki też nie słucham znaczy klasycznej. Tak to radio leci na okrągło i sobie podryguje do muzyki
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- A że w samochodzie i jak jestem sama to śpiewam to dziec też się naslucha przy okazji :-D |
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie co niektórzy czytają bajki już w ciąży, ale mi by głupio jakoś było, jak już będzie w łóżeczku to będę czytać. |
|
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
W takim badz razie musze chyba zacząć, najwyżej jak mnie ktos z sasiadow dojrzy to pomyśli ze wariatka
![]() Ja tez urzadzam dziecku koncert dla ubogich - falszuje w samochodzie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa taki album już mają, więc pomyślałam o bajkach
Swoją drogą też chce mieć taki album, na razie zapisuje sobie w zeszycie jakieś ważniejsze wydarzenia, a później zobaczymy jaką formę mój pamiętnik dla dzidzi przybierze.---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Ale myślę że coś takiego to będzie, w formie foto książki (uwielbiam je robić ) tylko nie kupię gotowego tylko sobie sama właśnie zrobię. http://www.mysweetlittleprecious.com...-coreczki.html wtedy wpiszę cytaty jak mi się podobają, jakieś ciekawostki itd... pomysłów mam milion
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-21 o 15:38 |
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, ze tak no to ksiega bajek jest tutaj bardzo dobrym prezentem
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tego bloga i myślę później wszystkie posty wydrukować i spiac ładnie i zostawić na przyszłość
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Nie macie tak ze gadacie do siebie? teraz to mam chociaż wytłumaczenie że do brzucha gadam |
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozmawiam z maluszkiem
Mój mąż też. I buzi daje zawsze mnie i brzuchowi A śpiewam to często, ale to nic nowego akurat ![]() Bajki chcę teraz zacząć czytać, tylko szukam fajnej, do której maluszka "przyzwyczaję". |
|
|
|
#227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muzyki słucham swojej, bo lubię jak coś gra, ale żeby specjalnie słuchać czegoś na co nie mam ochoty to ja dziękuję Ja kocham Baśnie narodów Związku Radzieckiego, są mega! Mnie je czytano, ale one raczej nie są dla maluszków ![]() Ja już mam kilka książeczek i tak czuję że raczej będę kupować osobne bajeczki, bo jak w kwestii ilustracji jestem bardzo wybredna. Na pewno też będę czytać bajki i baśnie z domu rodzinnego, mamy bardzo dużo z czasów mojego taty i babci, które i ja słuchałam więc mam do nich wielki sentyment. Z nowych mogę polecić "Co się dzieje kiedy śpisz" - w ogóle wydawnictwo Muchomor ma super książki, "Psierociniec" - płakałam przy niej (niedawno kupiłam w Tesco, śliczna). Kiedyś miesięcznik Dziecko miał serię popularnych bajek z audiobookami z fajnymi ilustracjami, ja mam zamiar je w jakiś sposób dostać bo mam dwie i mnie się podobają, wersje mają ciut przerobione, np. w groźniejszych momentach są zwroty do dzieci typu "a teraz przytulcie się mocno do rodzica, bo oto pojawił się wilk!". Jeszcze ponoć wydawnictwo Dwie Siostry ma ciekawe rzeczy, ale nie czytałam. SrokaO ma u siebie trochę recezji, kiedyś jeszcze Mo Bloguje u siebie miała fajne recenzje ale skasowała bloga
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Dooobra dziewczyny będę Was nadrabiać później. Toooo taaaak, pani doktor powiedziała, że 100% facecik
co bardzo mnie cieszy, TŻ w sumie bardziej nooo ale... Waży 456g, według USG wychodzi, że termin będzie 30.12, ale jak to obie z mama stwierdziłyśmy, że będziemy się starały, żeby był styczeń. Pani doktor zaczęła się śmiać :P Maluszek zdrowy, nosek cały, rozszczepu nie ma (tego się bałam) serduszko bije idealnie, tętno 146 u/min. Nooo i widziałam go w 4d, buzie pokazał Aaaaa i dostałam nagranie z USG
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
malwi89 Gratulacje, witamy nowego chłopca
Super, że wszystko w porządku.
|
|
|
|
#230 | |||||
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest pełno szkół, bezpłatnych, płatnych, przyszpitalnych, prywatnych, aż cieżko wybrać ale z lenistwa wybiorę chyba taką która ma najbliżej domu (jakieś 3 minuty pieszo Cytat:
ja teraz nie mam pojęcia w jaki rozmiar miałabym celować jak będę chciała jeszcze coś dokupić to tylko stacjonarnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
jak okaże się że mamy chłopaka to zacznę się na badaniu chyba śmiac
Super że wszystko w porządku i że znowu chłopak
|
|
|
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam spodnie krawcowej do skrócenia.. Złapałam zdziwko jak mi powiedziała że za skrócenie nogawek 25 zł
Chyba więcej do niej nie pójdę
|
|
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja musze pazurki pomalowac jedne i drugie a zbieram sie od rana tak mi sie nie chce
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Czy dzieci aż tak gryzą łóżeczka, że takie ochraniacze są potrzebne?
http://mamaania.com.pl/OSLONA-LOZECZ...arwny-mat.HTML |
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od doktora, szyjka ok, wydłużyła się do 4.5cm przez to leżenie
macica zmiękła. Oczywiście nadal mam się oszczędzać i jak tylko twardnieje to kłaść się do oporu, ale te bóle dołem wyglądają typowe na bóle kostne ze strony bioder I spojenia łonowego. Badanie szyjki było bardzo bolesne, prawie mi łzy wycisnęło ale doktor powiedział że po prostu czuje tak nisko stópkę lub rączkę małego i to on tak uciska... więc jestem chuda i jego ruchy też mogą powodować te bóle czy napinanie... i jak tylko pojawi sie infekcja natychmiast mam przyjść żeby znów nie stwardniała macica tak ciągleI mogę no spę wg niego brać nawet codziennie jeśli mi pomaga do końca ciąży
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Wscieklam sie. Poszlam do lekarza pierwszego kontaktu bo potrzebuje zaświadczenie ze jestem w ciazy zeby zaczac zwolnienie przez ryzyko zawodowe zalatwiac,mój lekarz na urlopie Przez Trzy tygodnie!!! A tam jakas baba na zastepstwie i mi mowi ze ciaza to stan fizjologiczny,jestem mloda i zdrowa i moge pracowac i ona mi tego nie da i w ogóle nie wie skad wytrzasnelam pomysł ze mozna takie zwolnienie wziac w ciazy!!! Do zadnego innego lekarza nie ma terminu Przed koncem sierpnia,wiec chyba nie uda mi sie tego zalatwic :-( i zostane bez pracy i bez swiadczen. Ale na Babe napisałam skarge juz,wkurzyla mnie strasznie
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Ale od tego sa gryzaki, zrobilam wielkie oczy, moja mama sie zapytala o co chodzi. Mowi, ze to jest gadzet, jak ktos chce. Ona ma dwojke dzieci i zadne nie ogryzalo lozeczka. Czego to ludzie nie wymysla... ^^
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gryzłam
W każdym razie drewno było na tyle miękkie że fajnie się gryzło Szukam kalendarza na studia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

gadam często żeby kopnął żeby dał o sobie znać. Jak miałam wolne, tż wychodził do pracy i się ze mną na śpiocha żegnal to ja dostawałam buziaka i brzuch też :-D często też gadam do brzucha jak tz mi coś zrobi nie tak jak chce ze 'popatrz jaki tatuś dobry jest dla mamusi' no i skutkuje zmiana zachowania tz Haha 

teraz to mam chociaż wytłumaczenie że do brzucha gadam
Super, że wszystko w porządku.

Dlatego podziwiam jak komuś udało sie kupić je online i trafił z rozmiarem.
macica zmiękła. Oczywiście nadal mam się oszczędzać i jak tylko twardnieje to kłaść się do oporu, ale te bóle dołem wyglądają typowe na bóle kostne ze strony bioder I spojenia łonowego. Badanie szyjki było bardzo bolesne, prawie mi łzy wycisnęło ale doktor powiedział że po prostu czuje tak nisko stópkę lub rączkę małego i to on tak uciska... więc jestem chuda i jego ruchy też mogą powodować te bóle czy napinanie... i jak tylko pojawi sie infekcja natychmiast mam przyjść żeby znów nie stwardniała macica tak ciągle