Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-21, 15:17   #211
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Zjadła pół słoika i bunt. Pytam za chwilę czy obiad chce. A ona mi ze obiad nie ale Dziuba otwiera do mojej kanapki
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:21   #212
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Zlota ksiega bajek
Dziękuje, zaraz zobaczę.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:23   #213
kogielmogiel
Rozeznanie

O matko ale lecicie z wątkiem
A tak z innej beczki to rozmawiacie już z maluszkiem?
Kinga juz teraz chcesz czytać bajki ?
Stary 2015-08-21, 15:25   #214
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ja gadam cały czas, np. chodź zjemy coś czy chodź zobaczy co tata robi itd.
Książki na prezent szukam.
Stary 2015-08-21, 15:28   #215
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja gadam cały czas, np. chodź zjemy coś czy chodź zobaczy co tata robi itd.
Książki na prezent szukam.
A myślałam, bo kuzynka juz w ciazy czytala bajki
Kurcze ja rzadko rozmawiam, bardziej w myślach, ale to może tez dlatego ze mieszkam sama i czuje sie jak wariatka gdy mowie do dziecka a nikogo nie ma w pomieszczeniu
Stary 2015-08-21, 15:29   #216
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja gadam :-D szczególnie jak nie wiem co zjeść i na co mam ochotę to się pytam brzucha co chce jeść i zaraz przychodzi odpowiedź gadam często żeby kopnął żeby dał o sobie znać. Jak miałam wolne, tż wychodził do pracy i się ze mną na śpiocha żegnal to ja dostawałam buziaka i brzuch też :-D często też gadam do brzucha jak tz mi coś zrobi nie tak jak chce ze 'popatrz jaki tatuś dobry jest dla mamusi' no i skutkuje zmiana zachowania tz Haha jakoś już normalnie to robię w samochodzie rano np albo jak smaruje brzuch jak wybierałam ciuszki też sobie w myślach gadałam Haha
Stary 2015-08-21, 15:29   #217
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Baby z ciekawości, ile zapłaciłaś za ten komplet z sarenką, bluzeczka i leginsy?
10e,jedno z dwoch szalenstw w hm (drugie to dwa pajace za 15:-/)

Cytat:
Ja nie,jakoś nie moge sie przemoc,nie slucham muzyki..ech,wyrodna jestem

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:29   #218
Casaa
Zakorzenienie

Kinga, ja ostatnio na prezwnt kupowalam album dziecka, tam wklejasz zdjecia, opaske ze szpitala, wpisujesz dane z porodu, pierwsze slowa, taki pamietnik z pierwszych lat moi rodzice mi tez taki prowadzili, nazywalo sie to od kolyski do mundurka i mam zajefajna pamiatke

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:31   #219
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja muzyki też nie słucham znaczy klasycznej. Tak to radio leci na okrągło i sobie podryguje do muzyki

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

A że w samochodzie i jak jestem sama to śpiewam to dziec też się naslucha przy okazji :-D
Stary 2015-08-21, 15:31   #220
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ja rzadko rozmawiam, bardziej w myślach, ale to może tez dlatego ze mieszkam sama i czuje sie jak wariatka gdy mowie do dziecka a nikogo nie ma w pomieszczeniu
Ja jestem sama w domu od 7 rano do 18 i wtedy tez mówię, może nie mówię cały czas, ale coś tam zagadam
Właśnie co niektórzy czytają bajki już w ciąży, ale mi by głupio jakoś było, jak już będzie w łóżeczku to będę czytać.
Stary 2015-08-21, 15:34   #221
kogielmogiel
Rozeznanie

W takim badz razie musze chyba zacząć, najwyżej jak mnie ktos z sasiadow dojrzy to pomyśli ze wariatka
Ja tez urzadzam dziecku koncert dla ubogich - falszuje w samochodzie
Stary 2015-08-21, 15:35   #222
kinga1701
Zakorzenienie

Casaa taki album już mają, więc pomyślałam o bajkach Swoją drogą też chce mieć taki album, na razie zapisuje sobie w zeszycie jakieś ważniejsze wydarzenia, a później zobaczymy jaką formę mój pamiętnik dla dzidzi przybierze.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Ale myślę że coś takiego to będzie, w formie foto książki (uwielbiam je robić ) tylko nie kupię gotowego tylko sobie sama właśnie zrobię.
http://www.mysweetlittleprecious.com...-coreczki.html

wtedy wpiszę cytaty jak mi się podobają, jakieś ciekawostki itd... pomysłów mam milion

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-08-21 o 15:38
Stary 2015-08-21, 15:36   #223
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Casaa taki album już mają, więc pomyślałam o bajkach Swoją drogą też chce mieć taki album, na razie zapisuje sobie w zeszycie jakieś ważniejsze wydarzenia, a później zobaczymy jaką formę mój pamiętnik dla dzidzi przybierze.

No chyba, ze tak no to ksiega bajek jest tutaj bardzo dobrym prezentem
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:37   #224
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mam tego bloga i myślę później wszystkie posty wydrukować i spiac ładnie i zostawić na przyszłość

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Nie macie tak ze gadacie do siebie? teraz to mam chociaż wytłumaczenie że do brzucha gadam
Stary 2015-08-21, 15:38   #225
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Ale myślę że coś takiego to będzie, w formie foto książki (uwielbiam je robić ) tylko nie kupię gotowego tylko sobie sama właśnie zrobię.
http://www.mysweetlittleprecious.com...-coreczki.html
Bardzo fajny ten album i tez bede chciala zrobić swoj jak mi czasu starczy przed porodem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-21, 15:42   #226
czarnulax
Zakorzenienie

Ja rozmawiam z maluszkiem Mój mąż też. I buzi daje zawsze mnie i brzuchowi A śpiewam to często, ale to nic nowego akurat
Bajki chcę teraz zacząć czytać, tylko szukam fajnej, do której maluszka "przyzwyczaję".
Stary 2015-08-21, 15:44   #227
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Ja mogłabym czytać bajki, bo czytać na głos bardzo lubię, ale rozmawiam raczej mało, więcej w myślach. Już szybciej do Koko mówię, ale ona do mnie też "gada" więc bardziej dialog to jest
Muzyki słucham swojej, bo lubię jak coś gra, ale żeby specjalnie słuchać czegoś na co nie mam ochoty to ja dziękuję

Ja kocham Baśnie narodów Związku Radzieckiego, są mega! Mnie je czytano, ale one raczej nie są dla maluszków
Ja już mam kilka książeczek i tak czuję że raczej będę kupować osobne bajeczki, bo jak w kwestii ilustracji jestem bardzo wybredna. Na pewno też będę czytać bajki i baśnie z domu rodzinnego, mamy bardzo dużo z czasów mojego taty i babci, które i ja słuchałam więc mam do nich wielki sentyment.
Z nowych mogę polecić "Co się dzieje kiedy śpisz" - w ogóle wydawnictwo Muchomor ma super książki, "Psierociniec" - płakałam przy niej (niedawno kupiłam w Tesco, śliczna). Kiedyś miesięcznik Dziecko miał serię popularnych bajek z audiobookami z fajnymi ilustracjami, ja mam zamiar je w jakiś sposób dostać bo mam dwie i mnie się podobają, wersje mają ciut przerobione, np. w groźniejszych momentach są zwroty do dzieci typu "a teraz przytulcie się mocno do rodzica, bo oto pojawił się wilk!". Jeszcze ponoć wydawnictwo Dwie Siostry ma ciekawe rzeczy, ale nie czytałam. SrokaO ma u siebie trochę recezji, kiedyś jeszcze Mo Bloguje u siebie miała fajne recenzje ale skasowała bloga

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:11   #228
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dooobra dziewczyny będę Was nadrabiać później. Toooo taaaak, pani doktor powiedziała, że 100% facecik co bardzo mnie cieszy, TŻ w sumie bardziej nooo ale...
Waży 456g, według USG wychodzi, że termin będzie 30.12, ale jak to obie z mama stwierdziłyśmy, że będziemy się starały, żeby był styczeń. Pani doktor zaczęła się śmiać :P
Maluszek zdrowy, nosek cały, rozszczepu nie ma (tego się bałam) serduszko bije idealnie, tętno 146 u/min. Nooo i widziałam go w 4d, buzie pokazał normalnie ach i och. Jestem przeszczęśliwa Aaaaa i dostałam nagranie z USG

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:17   #229
kinga1701
Zakorzenienie

malwi89 Gratulacje, witamy nowego chłopca Super, że wszystko w porządku.
Stary 2015-08-21, 16:21   #230
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wybieracie się do szkoły rodzenia?

u mnie jest pełno szkół, bezpłatnych, płatnych, przyszpitalnych, prywatnych, aż cieżko wybrać
ale z lenistwa wybiorę chyba taką która ma najbliżej domu (jakieś 3 minuty pieszo ), zwłaszcza ze jest bezpłatna
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja mam spodnie z HM. I były rozmiary przeróżne, tych większych też dużo było u mnie. Ale polecam mierzyć. HM ma te skinny, super skinny i inne i one na prawdę różnie rozmiarowo wychodzą. Ja zanim kupiłam zmierzyłam z milion par i zajęło mi kupienie ich godzinę. Serio Dlatego podziwiam jak komuś udało sie kupić je online i trafił z rozmiarem.
też podziwiam kupujące przez neta ja teraz nie mam pojęcia w jaki rozmiar miałabym celować jak będę chciała jeszcze coś dokupić to tylko stacjonarnie
Cytat:
Napisane przez cuuukiereczek Pokaż wiadomość
A tak wgl, która z was ma zamiar rodzić siłami natury, a która poprzez cesarskie cięcie?
jak nie będzie przeciwwskazań to sn, ale jak będzie trzeba to dla dobra Maluszka cc
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Wyladowalam u mojego gina w szpitalu..... Kolo 11 dostalam masakrycznego krwotoku z nosa, az mi sie druga dziurka przelewalo i nie moglam zatamowac, jeszcze ten nocny bol brzucha.... Tego juz bylo za wiele, a wizta dopiero we wtorek. Zadzwonilam, kazal natychmiast przyjechac. Po 40 min udalo mi sie krwawienie zatamowac. Z dzieciem wszystko ok, z szyjka tez jak miala 33mm tak dalej ma, nic sie nie rozwiera i nie skraca. Dostalismy zielone swiatlo na wyjazd na urlop. Oczywiscie pytal czy plec znamy, powiedziala, ze ostatnio mowil ale ja dopiero uwierze po polowkowym, on na to"babo patrz i uwierz wreszcie" no i w ciagu moze 2 sek odnalazl ptaszka
ufff, najważniejsze ze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość

Poszlam na zakupy zeby przejrzec ciuszki dla dziewczynek i sie przekonac i dorwalam jeszcze promocje w ca i w benettonie. W tym drugim spodenki po 2e <3
I jeszcze zestaw z hm i spioszki tutaj spioszkow jest bardzo malo i dużo kosztuja.
super rzeczy

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dooobra dziewczyny będę Was nadrabiać później. Toooo taaaak, pani doktor powiedziała, że 100% facecik co bardzo mnie cieszy, TŻ w sumie bardziej nooo ale...
Waży 456g, według USG wychodzi, że termin będzie 30.12, ale jak to obie z mama stwierdziłyśmy, że będziemy się starały, żeby był styczeń. Pani doktor zaczęła się śmiać :P
Maluszek zdrowy, nosek cały, rozszczepu nie ma (tego się bałam) serduszko bije idealnie, tętno 146 u/min. Nooo i widziałam go w 4d, buzie pokazał normalnie ach i och. Jestem przeszczęśliwa Aaaaa i dostałam nagranie z USG
cieszę sie ze wizyta udana

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:27   #231
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

jak okaże się że mamy chłopaka to zacznę się na badaniu chyba śmiac
Super że wszystko w porządku i że znowu chłopak
Stary 2015-08-21, 16:32   #232
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Gratki wielkie synusia i ze wszystko superowo :-D kolejny facet. Ale mamy gang! :-D

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:33   #233
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dałam spodnie krawcowej do skrócenia.. Złapałam zdziwko jak mi powiedziała że za skrócenie nogawek 25 zł Chyba więcej do niej nie pójdę
Stary 2015-08-21, 16:35   #234
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A ja musze pazurki pomalowac jedne i drugie a zbieram sie od rana tak mi sie nie chce

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:38   #235
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
A ja musze pazurki pomalowac jedne i drugie a zbieram sie od rana tak mi sie nie chce
o to też muszę, ale najpierw posprzątam kuchnię i łazienkę i umyję podłogi
Stary 2015-08-21, 16:42   #236
kinga1701
Zakorzenienie

Czy dzieci aż tak gryzą łóżeczka, że takie ochraniacze są potrzebne?
http://mamaania.com.pl/OSLONA-LOZECZ...arwny-mat.HTML
Stary 2015-08-21, 16:44   #237
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Właśnie wróciłam od doktora, szyjka ok, wydłużyła się do 4.5cm przez to leżenie macica zmiękła. Oczywiście nadal mam się oszczędzać i jak tylko twardnieje to kłaść się do oporu, ale te bóle dołem wyglądają typowe na bóle kostne ze strony bioder I spojenia łonowego. Badanie szyjki było bardzo bolesne, prawie mi łzy wycisnęło ale doktor powiedział że po prostu czuje tak nisko stópkę lub rączkę małego i to on tak uciska... więc jestem chuda i jego ruchy też mogą powodować te bóle czy napinanie... i jak tylko pojawi sie infekcja natychmiast mam przyjść żeby znów nie stwardniała macica tak ciągle

I mogę no spę wg niego brać nawet codziennie jeśli mi pomaga do końca ciąży

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-21, 16:47   #238
baby montana
Zakorzenienie

Wscieklam sie. Poszlam do lekarza pierwszego kontaktu bo potrzebuje zaświadczenie ze jestem w ciazy zeby zaczac zwolnienie przez ryzyko zawodowe zalatwiac,mój lekarz na urlopie Przez Trzy tygodnie!!! A tam jakas baba na zastepstwie i mi mowi ze ciaza to stan fizjologiczny,jestem mloda i zdrowa i moge pracowac i ona mi tego nie da i w ogóle nie wie skad wytrzasnelam pomysł ze mozna takie zwolnienie wziac w ciazy!!! Do zadnego innego lekarza nie ma terminu Przed koncem sierpnia,wiec chyba nie uda mi sie tego zalatwic :-( i zostane bez pracy i bez swiadczen. Ale na Babe napisałam skarge juz,wkurzyla mnie strasznie

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:47   #239
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ale od tego sa gryzaki, zrobilam wielkie oczy, moja mama sie zapytala o co chodzi. Mowi, ze to jest gadzet, jak ktos chce. Ona ma dwojke dzieci i zadne nie ogryzalo lozeczka. Czego to ludzie nie wymysla... ^^

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:48   #240
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja gryzłam W każdym razie drewno było na tyle miękkie że fajnie się gryzło

Szukam kalendarza na studia Wszystko ma weekend krótki a tydzień na całą kartkę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości