|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Świece zapachowe
Ja ostatnio zaopatrzyłam się w dużą świecę YC. Rzeczywiście folia pomaga, zwłaszcza, że płomień cały czas skacze i świeca topi się nierównomiernie
Co do wosków - uwielbiam. Mam już mała kolekcję, jutro znów robię zamówienie. Czekam na okres świąteczny, wtedy wydam majątek
|
|
|
|
#212 |
|
BAN stały
|
Podpinam się do pytania, kolorowy płomień ?
Które to są?---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Ja bezpośrednio. Nie znałam patentu z foremką
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Polecisz coś z YC? Napisz proszę jaka duża świeca się tak nierownomiernie spala.
Może przydałby się wątek świecowy na plotkowym? Zobaczę czy jest sens odkopywać jakiś stary. Ten się jednak bardzo z perfumami kojarzy (mam nadzieję, że pojawi się wiecej wpisów o takich właśnie świecach) i czuję jakbym wciaż offtopowała ![]() Płomień jest zwykły, to sama świeczka/wosk zmienia kolor w trakcie palenia ale nie wiem z jaką częstotliwością. http://www.google.pl/search?q=airwic...w=1024&bih=672 Foremki i miseczki są super, nie trzeba czyścić samego kominka ani czekać aż zużyte się jeden zapach, polecam
Edytowane przez vril Czas edycji: 2012-09-22 o 17:54 |
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
Mam dużą świecę Cucumber & cantaloupe (zapach ogórka i melona). Za pierwszym razem najlepiej poczekać, aż świeca wypali się do ścianek, co u mnie zajęło ponad 6 godzin. Za drugim razem paliłam 5 godzin, aby wosk się stopił. Jak dla mnie ciut za dużo roboty i skakania wokół świecy. A trzeba jednak o nią dbać, aby się spaliła cała, szkoda by było pieniążków, jakby spalił się tylko środek. Zapach dużo mniej wyczuwalny niż woski, ale za to lepiej się prezentuje. Jestem ciekawa jak spalają się tumblery z dwoma knotami, może ktoś napisać?
Ja chyba zostanę przy woskach, zapach bardziej wyczuwalny, duża różnorodność i niższa cena.Z zapachów preferuję te świeże i aromatyczne. Nie przepadam za bardzo za jadalnymi Polecam early sunrise, clean cotton, beach wood, drift away( ten już chyba wycofali), midsummer night, coastal waters. A z tych jesiennych przypadł mi do gustu nature's paitbrush
|
|
|
|
#215 |
|
po prostu Em :)
|
Ja mam świecę Sparkling Lemon i dla mnie zapach jest bardzo mocny, wolę nie wiedzieć jak mocne byłyby w takim razie woski.
Mam ochotę na więcej, ale już raczej w mniejszych słojach, bo te wielkie starczają na bardzo długo.
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#217 |
|
|
Nie mam, słyszałam, że słabo pachną.
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Te świece AirWick są bardzo fajne
Niedawno pisałam nawet recenzję na ich temat.Kosztują około 15 zł i można je kupić m.in. w Rossmanie. Palą się bardzo długo, bo około 30h Kolory zmieniają się bardzo szybko, z sekundy na sekundę. Przejścia te są bardzo płynne i zdecydowanie najlepiej wyglądają wieczorem, w ciemności. Jedyną wadą tych świeczek jest to, że słabo pachną :\
|
#220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałaś i o empikowych, ale nie zapamiętałam czy pachna intensywniej od Air Wick? ![]() Sam płomień świec dobrze robi człowiekowi , ale jednak najlepiej dla mnie jak przy tym ładnie pachną
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Olfaktoria dzięki za info
To musi ciekawie wyglądać Pierwszy dzień jesieni przywitałam przeziębieniem, nic nie czuję i nie mogę się cieszyć zapachami Ale już mam w głowie kolejne zakupy ![]() Możecie polecić świece/woski o zapachu kawy? Marzy mi się takie mocno mleczne latte |
|
|
|
#222 |
|
|
Niestety wszystkie kawowe świece, jakie wąchałam, były bardzo sztuczne.
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Znalazłam tylko Hazelnut Coffee, ale chyba nie jest dostępna w Polsce. http://www.yankeecandle.com/detail/h...-coffee/115427---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Jest jeszcze Roasted Coffee i Mocha Nut Latte, ciekawe jak pachną.
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
O tych YC czytałam ale no właśnie, nie ma ich u nas, na ebay też niet
Edit. Jednak znalazłam na amerykańskim ebay. http://www.ebay.com/itm/YANKEE-CANDL...item45f5aa1a96 Edytowane przez vril Czas edycji: 2012-09-24 o 11:34 |
|
|
|
#224 | |
|
Raczkowanie
|
Skarbiątko Witam, witam - w końcu ;-) Trochę to trwało, ale w końcu się udało
![]() Te z Empiku (made by Korona) pachną intensywniej, ale najlepsze jest to, że te same świeczki można kupić w Ikea. Po tym, jak poleciło mi je kilka osób, wybrałam się tam i odkryłam, że robi je ta same firma (w sensie domyśliłam się, bo na tych świeczkach z Ikea nie ma informacji, że wyprodukowała je Korona, jest tylko napisane "made in Poland", ale ja już swoje wiem ;-)). Co do zapachu świeczek to prawda - ja również wolę takie, których zapach jest wyczuwalny. Ale w przypadku AirWick postanowiłam przymknąć na to oko ze względu na jej innowacyjność ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Mianowicie w USA powstała firma, która produkuje świeczki, w których zatopione są pierścionki z... prawdziwymi diamentami. W Europie na razie nie można ich kupić, ale można to zrobić za pośrednictwem strony internetowej strony tej firmy. I co najważniejsze - mają oni w swojej ofercie świecę "gingerbread latte" ![]() Czaję się na te ich świece już od paru miesięcy i w końcu będę musiała jakąś zamówić, bo jestem ich niezmiernie ciekawa
http://www.olfaktoria.pl/ - blog o perfumach Edytowane przez Olfaktoria Czas edycji: 2012-09-24 o 23:01 |
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
A te nowe Airwicki to jakie mają zapachy? Przyznam się, że nigdy nie paliłam świeczki z Airwick.
Ja niestety narazie odstawiłam świece, po kilku seansach kilkunastogodzinnych przy świecach mam zapchany nos Ale za to wczoraj zapaliłam wosk Fluffy towels, wspaniały zapach czystości, polecam ![]() Ja się czaję na woski na ebay. Szkoda, że w polskich sklepach jest tak mały wybór zapachów i trzeba szukać gdzie indziej
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
czyli Endżi
|
Dorwałam kupon -20zł na zakupy YC w Zapachu Domu, więc teraz czekam "do pierwszego" - planuję zaszaleć
Kupon działa tylko na zakupy powyżej 100zł więc muszę się trochę wstrzymać.Cierpliwość to nie moja szczególna zaleta, więc oczywiście już musiałam się skusić na jakiś drobiażdżek Kupiłam chłopu w prezencie na rocznicę zapach do samochodu YC pachnący waniliowym cupcakiem Namiętnie piekę ciasta (odstresowuje mnie to ![]() Przesłanie prezentu ma być takie, że chłop może o mnie myśleć nawet kiedy mnie nie ma obok (to jest podczas podróży z oraz do pracy) Ciekawa jestem jak to cudo się będzie sprawować. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mogę dać znać. Ja jestem fanką tria świeczek z Ikei o zapachu czekolady, karmelu i waniliowej bułeczki Pachną dość intensywnie i są stosunkowo tanie - 10zł za 3 duże.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2012-09-25 o 15:49 |
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
To Vanilla Cupcake? Mam wosk o tym zapachu. Jeszcze go nie otwierałam, ale nawet przez folię czuć, że to słodkie, że hej
Ja lubię bardziej rzeźkie zapachy. Ale jestem ciekawa jak długo utrzymują się ze zapachy w samochodzie
|
|
|
|
#228 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Fajnie, że Vanilla Cupcake w wosku jest takie, dzięki za cynk ![]() Właśnie zastanawiam się jak będzie się zachowywać w formie zapachu do samochodu. Przestrzeń jest niewielka, potencjał zabijania zapachem jest duży
|
|
#229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest dopiero koniec września a ja już myślę o zapachach na okres świąteczny.. ciasteczka, jabłeczniki i latam pomiędzy zapachami domu a światem zapachów
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam ten kupon 20zł i drugi na 15zł, planuję zrobić woskowy zapas
Rownież żałuje, że w PL nie ma pełnej oferty YC, na ebay dużo liczą za wysyłkę, w dodatku te co bym chciała nie wysyłają do nas. Marzy mi się milk&cookies, sugared plum i lilly of the valley Edytowane przez vril Czas edycji: 2012-09-25 o 18:56 |
|
|
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopadłam w Piotrze i Pawle kilka wosków. Wybór padł na:
Pink Sands Kitchen Spice French Wanilla Cranberry Chutney W PiP były też świece (wszystkie wielkości), ale ograniczony wybór zapachów. Prawie wszystkie owocowe. Również mam ten kod -20zł do zapachdomu i wykorzystam go po wypłacie
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, na kosmetycznym dziewczyny pisały o świeczkach YC i dzięki nim trafiłam tutaj, mogłybyście mi wkleić linka z woskami? Obiło mi się o uszy, że są najlepsze, bo przeglądałam internet i nie wiem, które to, ktore.
http://yankeecandle.istore.pl/pl/cra...tea-light.html to są woski, czy te : http://yankeecandle.istore.pl/pl/be-...c-sampler.html
kosmetyki + różności okazjonalnie : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835212 madzialenn bloguje o kosmetykach i modzie ![]() Kosmetyki i codzienne stylizacje ![]() http://madzialennx.blogspot.com/2014...ine-shawl.html |
|
|
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://zapachdomu.pl/Owocowe-polacze...-w-p177695.php Takie babeczki
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Pink Sands - mój pierwszy wosk z YC. Zawsze będę miała z nim piękne wspomnienia
![]() Ze strony Zapach domu robiłam zakupy 3 razy - wysyłka błyskawiczna, polecam ![]() Ja zamówiłam na ebay'u 20 wosków. Sprzedawca napisał mi maila, że wysyłka do Polski do 40 wosków kosztuje 15 $ i polecił mi kupić jeszcze kilka sztuk jak koszt wysyłki i tak będzie taki sam. To zamówiłam kolejne 20 W sumie 20 mam już zapłacone, a 20 kolejnych aukcji kończy się w sobotę. Będę miala zapasy na cały rok. Kupiłam te, które właśnie w PL nie są dostępne, kilka świątecznych. Cena waha się od 0,99 do 2 $, więc się opłaca.Porównanie: PL: 40 wosków x 6 zł = 240 zł US: 40 wosków x 0,99 $ (średnio) + 15 $ (wysyłka) = 54,6 x 3,3 zł = 180 zł |
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, napisz proszę jakie zapachy wybrałaś i daj znać jak dotrze przesyłka, czy wszystko OK, może się skuszę na zakupy u tego samego sprzedawcy
![]() Oglądałam te świece z pierscionkami, nie dla mnie to, chociaż zapach pierniczków w kawie musi być obłędny Edytowane przez vril Czas edycji: 2012-09-25 o 20:41 |
|
|
|
#236 |
|
PIP.
|
Dot.: Swiece zapachowe
melduje sie w watku i ja, wlasnie dzis zlozylam moje pierwsze zamowienie na podgrzewacz i woski yankee candle
![]() zamowilam na zapach domu, bo wyskoczyl mi jakis baner i jak sie zapisalo do newslettera to dostawalo sie bon na 20 zl plus od 99 kurier gratiskupilam zielony podgrzewacz - o taki i woski, polecane przez znajome Wizazanki plus na wyczucie [najpopularniejsze w stylu babeczki wzielam x2 ]
strasznie jestem ciekawa ich ![]() juz niby dostalam maila, ze wyslali, wiec jutro albo pojutrze powinny byc u mnie
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Vril - jutro napiszę co wybrałam
![]() Ilios - mam taki sam podgrzewacz tylko inny kolor. Są bardzo fajne, każdą część można umyć osobno Jak wysłali to jutro powinnaś dostać. Pochwal się nam później
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się przywitam. Uwielbiam ładne zapachy. Zawsze miałam słabość do świeczek. Połączenie pięknego, relaksującego widoku i zapachu to to co lubię.
Miałam kominek w dzieciństwie, jednak przegrał ze świeczkami. O YC słyszałam wiele, ale nie musiałam ich mieć. Zaczęłam gromadzić naturalne olejki eteryczne, jednak nie miałam w czym ich palić. Żaden kominek mi się nie podobał (bo miał być ładny i nie rujnować kieszeni). Wszystko zaczęło się w TK Maxx'ie- kupiłam pięknie pachnącą świeczkę w prezencie dla bliskiej mi osoby. Ten zapach za mną chodził. Więcej świeczek o tym zapachu już nie było. Aż pewnego dnia dostrzegłam kominki zapachowe tej firmy. Tż odwiódł mnie od zakupu, a gdy wróciłam po niego następnym razem już go nie było. Gdy zobaczyłam je ponownie kupiłam. Mowa o kominkach z woskami Aromabotanical. Zakupiłam wersję różaną (bo tylko taka wtedy była), a następnym razem dokupiłam w prezencie mamie wersję malinową (z czymś). Do tej pory testowałam tylko wosk różany i jest bardzo fajny. Rozpalił moją chęć posiadania YC. I tym oto sposobem wypalam piąty podgrzewacz pod woskiem nature's paintbrush. Jest baaardzo odprężający, ale nie przytłacza. |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sie przywitam
świece zapachowe uzupełniłam braki YC Babeczka woski+świczki małe Mango KOchany dom Dzień slubu Cytrus, wanilia i ciepły bursztyn tarty +swieczka |
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie poczytam wasze opisy jak już przetestujecie poszczególne zapachy
Ja ma kominek taki jak w zalączniku. Jak załaduję zdjęcia to wrzucę moje foremkowe tarty ![]() http://puu.sh/18T9i Edytowane przez vril Czas edycji: 2012-09-26 o 21:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Które to są?
Mam ochotę na więcej, ale już raczej w mniejszych słojach, bo te wielkie starczają na bardzo długo.

Ale już mam w głowie kolejne zakupy 

Kupon działa tylko na zakupy powyżej 100zł więc muszę się trochę wstrzymać.
Pachną dość intensywnie i są stosunkowo tanie - 10zł za 3 duże.