|
|
#2371 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Cytat:
ale to tylko dlatego,ze nie lyknelam dzis witaminek bo zapomnialam widze,ze historia lubi sie powtarzac i pewnie znowu dostaje uczulonka na witaminki troszke sobie pospalam bo wczesniej sobie poplakalam bo znowu urajam sobie rozne rzeczy na temat dzidzi ale tak to juz ze mna jest---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
jestes zdrowa i mloda osoba a nie zadna pijaczka czy narkomanka wiec nie ma innej opcji jak tylko piekne zdrowe dzidzi z mila checia poogladalabym porody zeby miec nastepny powod do OCZYSZCZANIA a co do fajeczek to ja juz nie pale ladne pare lat ![]() udalo mi sie kiedys rzucic ale tak szczerze to Ci powiem,ze czasem jak poczuje dymka to mam ochote spalic fajeczke
|
||
|
|
|
#2372 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale to pewnie nic takiego wiec mi sie wydaje,ze nie masz powodow do zmartwien wazne zeby to nie byly skurcze a tak to jest ok
|
|
|
|
|
#2373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie nie .... żadnych skurczy.To takie fajne gilanie.Teraz ro czasami i bardzo rzadko .Ale dziewczyny na wątku styczniowo-lutowym już właśnie w tym tygodniu też czuły takie bulgotanie.Ciężko to określić,bo to na 100% nie jest nic z jelitami i żołądkiem.A jak byłam w pierwszej ciąży to czułam to samo tylko mocniej i chyba było to później.A dopiero w 16tc doszly kopniaki.Tylko że ja je czułam w brzychu,bo na zewnątrz dopiero chyba w 7 czy 8 miesiącu było widać.Poza tym pewnej nocy nasz synek solidnie skopał tatusia w pupę jak zasypialiśmy już Aaaaa,a ja myślałam że palisz nadal. Jak się skupię to wstawię jakiś porodziki dla odświeżenia pamięci ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Aśka...dla ciebie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=vhl2-mdFUEw http://www.youtube.com/watch?v=oOU2kcs82gE http://www.youtube.com/watch?v=zAO19...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=ypSd9...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=CNc-N...eature=related Oglądając te filmy to widzę,że mój poród był zupełnie inny niż te. Po 1. nie mogłam siedzieć,leżeć ani stać.Tylko chodzenie i prysznicowanie się ciepłą wodą mi pomagało. Po 2. te krzyki pod koniec jak już dziecko wychodzi to sobie przypominam....to nie dla tego,że boli.Tylko dlatego,że to jest tak dziwne uczucie jakich mało. Po 3.najgorsza jest faza rozwierania się szyjki.Boli jak jasna cholera.Potem już z górki.....mnie nie bolało ![]() To taka informacja dla pierworódek ![]() A to dla młodych mamusiek. http://www.youtube.com/watch?v=h5p4WRG1vr0 A to coś dla maluszka w brzuszku http://www.youtube.com/watch?v=C72027z1kmA uwielbiam to,jak tego słucham to zawsze ryczę jak bóbr ----> http://www.youtube.com/watch?v=gwqzCAgoUNw
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-08-07 o 22:56 |
|
|
|
|
#2374 |
|
BAN stały
|
Sensuel .... http://www.youtube.com/watch?v=gwqzC...eature=related to jeste piekne tez .... az mi lezki polecialy
|
|
|
|
#2375 |
|
Raczkowanie
|
ojejku
kolysanka przepiękna sama sie poryczałam co do filmików ahhh oglądałam cud cud narodzin nowego człowieczka cos pięknego![]() a wczoraj to ja myslałam że nie wytrzymam i chyba sie rozwiode ![]() ![]() ile można wytrzymac nie chowania ciuchów do kosza na pranie tylko walniecia ich gdzie popadnie :/ buty jakby mial jeszcze 4 pary to wszystkie stały by w przedpokoju:/ a jak proszę schowaj to jejku zzaraz ![]() miałam takie nerwy że myślałam że go pobije chyba ![]() jedna głupia uwaga mojego taty i w bek, robiliśmy porządki w pokoju i był pająk boje sie ich co prawda bardzo ale nie tych tzw"chaźlowych" a tata takiego wziął na rękę i mi pokazuje krzyk ucieczka do kuchni i histeryczny płacz:/a pozniej oczywiscie wszystkich przepraszałam za swoje humory mąż widząc mój humor sam poszedł swoje ciuchy uprzatnac ![]() i powiedział że jestem zmierzła![]() ![]() ![]() dzisiaj juz mi przeszlo dalej czuję podbrzusze okresu w dalszym ciagu brak od 18 czerwca. na dzieńdobry oczywiscie czkawka, a teraz dwie bułki serowe na talerzyku bo az mi niedobrzez glodu
|
#2376 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hehe no to niezle nawojowalas Ja puscilam ta kolysaneczke mojemu i jakmnie przytulil to normalnie az ciarki mialam na plecach i lezki dalej w oczkach ... I caly czas tego slucham teraz :p 40 dc rozpoczety brzuch boli, krwawienia ni ma. Czyli bez zmian Wczoraj mialam straszny problem z zasnieciem ... Myslalam i myslalam ... I wyobrazalam sobie co i jak ...
|
|
|
|
|
#2377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ja 51dc rozpoczęty jak ciebie krwawienia brak brzusio mnie równiez pobolewa ale raczej tak ze czuje ze go mam poprostu co do zasypiania hmm to ostatnimi czasy tez mam z tym problem tzn leze i mysle to o tym ze chcialabym miec dzidzie to co zrobic na obiad, jak sie wszystko potoczy itd![]() a co do humorów to wczoraj mialam straszny dzien:/ :d bez kija nie podchodzic
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2378 |
|
BAN stały
|
Witajcie kobietki
znowu musze latac co chwilka i przez to sie nie wysypiam a do tego wszystkiego dzis od rana jest mi strasznie niedobrze az mi sie wszystko podnosi z zeby tego bylo malo to apetyt ktory mi tak dopisywal zamienil sie od wczoraj wieczora we wstret do jedzenia zeszlam do kuchni bo chcialam cos przekasic i od razu bieglam do kibelka bo wszystko mi smierdzi chyba ide dalej sie polozyc i mam nadzieje,ze jak wstane to to wszystko przejdzie
|
|
|
|
#2379 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochana, takie uroki ciazy
|
|
|
|
|
#2380 |
|
BAN stały
|
No w sumie tak
tylko,ze ja nienawidze sie zle czuc zwlaszcza dzis bo mamy gosci i musze posprzatac i zrobic obiadek a tu jak na razie kursuje miedzy kibelkiem a lozkiem zamiast wziasc sie do roboty---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- No w sumie tak tylko,ze ja nienawidze sie zle czuc zwlaszcza dzis bo mamy gosci i musze posprzatac i zrobic obiadek a tu jak na razie kursuje miedzy kibelkiem a lozkiem zamiast wziasc sie do roboty
|
|
|
|
#2381 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2382 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mysle ze jak cos bedzie niedopiete na ten przyslowiowy ostatni guzik to goscie okaza wyrozumialosc w stosunku do Asi ''przy nadziei'' Ja mam takie bole brzucha ze momentami nie wiem jak sie ulozyc. Jak stoje to zgina mnie w pol, jak leze wykreca we wszystkie strony, a @ i tak nie ma. Na szczescie jest to tak, ze zlapie i zaraz pusci i moge cos porobic... A mam pelno koszul do prasowania TZ do pracy i tez musze obiad zrobic ... a popoludniu brykam sama autem do przyjaciolki i jej synusia ... (niedawno prawko zrobilam i teraz dopiero zaczynam SAMA jezdzic- wiec stres i skupienie na maxa ) ...
|
|
|
|
|
#2383 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już zrobiłam tort na urodzinki synka.Ale też jak co rano słabo mi się zrobiło.Nie nawidze tego uczucia
![]() Nie wiem ile razy uda mi się zajrzeć do Was,bo o 16 gości już mamy,ale piszcie to będę miała co czytać ![]() Joanna....zrobiłaś już to co miałaś zrobić i mi wysłać,czy zrezygnowałaś z pomysłu?? Kuźwa,nie mogę wysłać tej wiadomości
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już zrobiłam tort na urodzinki synka.Ale też jak co rano słabo mi się zrobiło.Nie nawidze tego uczucia
![]() Nie wiem ile razy uda mi się zajrzeć do Was,bo o 16 gości już mamy,ale piszcie to będę miała co czytać ![]() Joanna....zrobiłaś już to co miałaś zrobić i mi wysłać,czy zrezygnowałaś z pomysłu?? Cosmaaaa....tą samą melodię wstawiłam w tym poście co pisałam wtedy.Jest na samym końcu ![]() Kuźwa,nie mogę wysłać tej wiadomości
|
#2385 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bo mi ciagle brak czasu ale moj mezus spada na nocke do pracy na 19 wiec jak tylko zniknie z domu to od razu biore sie do roboty i Ci wysylam nie zrezygnowalam bo niby czemu po prostu jak moj jest w domu to doba jest za krotka ![]() bo On ciagle cos wymysla
|
|
|
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
Znam ten ból.Ja wyszukam cię dopiero w poniedziałek,bo w weekend nie zaglądam,bo nie mam czasu
![]() A ty będziesz miała okazję fotki powstawiać swoje,TŻ i synków
|
#2387 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jak bede piec kurczaka to pewnie znowu sie oparze, tyle ze piekarnikiem:p od kilku dni co chwila cos mi spada, wylewam kawy, herbaty :p wsio na podloge a dzisiaj malo lapka nie zalalam kawa rano
|
|
|
|
|
#2388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to teraz odkąd mam lokatora to .Co do lenia w sprzątaniu i obowiązkach domowych to nie wspomnę.Także się nie stresuj,sama nie jesteś
|
|
#2389 |
|
Buc
|
czesc dziewczyny
![]() zrobiłam dziś test z krwi, wyniki w poniedziałek. ![]() jak będzie to super, jak nie będzie to zaraz zaczynamy działać.
|
|
#2390 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
![]() Joasiu, ja wiem ze na ruchy dziecka to za wczesnie, ale na serio cos mnie tam stuka od srodka jakies prace budowlane czy cos? maly sobie domek przygotowuje dzis prace sie przeniosly w dolne partie brzucha. Sensuel ciasto powiadasz??? ja jakos nigdy nie mialam reki do wypiekow, a czasem brakuje mi tych naszych polskich ciast, ehhhhh. Ps. ale mam dzis akwarium w brzuchu, ciagle cos mi bulgocze, przelewa sie no i stuka ![]() ![]() a tak w ogole, skoro to jest watek o poczatkowych objawach ciazy, to ja chyba powinnam zawijac manatki i przeniesc sie. heh.?? ![]() ![]() ![]() pikny dzien dzis u mnie, a jak u was?? pewnie wszystkie wypoczywaja weekendowo z Tzetami??
|
#2391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzę, że Ty nadal nie masz @ w takim razie trzymam za Ciebie kciukasy by to było ..... ciiiiiii bo nie chcę zapeszyć. Może w następnym tygodniu znowu będą 3 albo wiecej dobrych wiadomości ![]() Właśnie mam piec ciasto ze śliwkami
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-08-08 o 12:37 |
|
|
|
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
jak na razie noszę sie z zamiarem sprzątania od 9 rano:/ jakoś mi się nie chce:/ ziewam sobie
i myslę co by wszamac a tu sprzątac musze mężulek tylko do 16 pracuje więc jak będę miała takie tempo to czasu może mi zabraknąc
|
#2393 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
a robilam w tamten piatek przyjaciolce na urodziny ... i padlo .... co do gotowania to ja duzo rzeczy robie z gotowcow doprawic podgrzac i tyle :pCytat:
Zaraz wybieram sie do przyjaciolki, musi mi podac nr do gina, zebym mogla sie umowic ... Tymczasem zastanawiam sie nad kolejnym testem ... choc pewnie nie ma sensu ... Sama nie wiem, pogubilam sie juz ... ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się przeniosłam częściowo na watek o mamuśkach,ale jakoś nie specjalnie się tam czuję.Wolę tutaj być.Zaglądam tam,ale tutaj jestem znacznie częściej
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
i mi się odbija . A tak po za tym to świetnie .Musze się wziąść w końcu za obiadek bo dawno nicnie gotowałam normalnego . Widziałam dzisiaj w sklepie takie piekne maleńkie body,kurcze jakie super,że maskara ,ale za wcześnie na takie zakupy .A szkoda |
|
|
|
#2396 |
|
Raczkowanie
|
no mnie sie tez odbija i zabije zA JAJECZNICE:/
ide szykowac taka na cebulce i z szyneczka mniami![]() no i obiad robic
|
#2397 |
|
BAN stały
|
A ja dzisiaj taka do niczego ... Nie wiedzialam ze mona zle salatke zrobic
Ciagle bym tylko lezala albo siedziala... Myslalam ze mi to minelo ....
|
|
|
|
#2398 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wrocilam do domu i od razu oddalam wszystko co zjadlam,wiec nieciekawie
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Cosmaaaaaaa;1364271 3]
Nom nie mam @ ... ale brzuch mnie tak boli ze masakra... wlasnie bylam w sklepie i czaicie ze sie zmeczylam?? Wpadlam do domu jakbym maraton przebiegla.... Co najlepsze to tutaj dzisiaj jest z 20 stopni C, a ja latam w tshircie i sie poce z goraca ... Zaraz wybieram sie do przyjaciolki, musi mi podac nr do gina, zebym mogla sie umowic ... Tymczasem zastanawiam sie nad kolejnym testem ... choc pewnie nie ma sensu ... Sama nie wiem, pogubilam sie juz .../QUOTE] Testu nie masz co robić skoro idziesz do ginekologa. Ja właśnie eksperymentowałam z ciastem i nie wiem co wyjdzie Tak czy siak mąż zje coby nie wyszło ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
No ja w ciąży nie jestem i przeleciał mi ten dzisiejszy dzień A tyle miałam planów na dzisiejszy dzień.
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-08-08 o 16:27 |
|
|
|
|
#2400 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=Pepus;13644848]
Testu nie masz co robić skoro idziesz do ginekologa. Ja właśnie eksperymentowałam z ciastem i nie wiem co wyjdzie Tak czy siak mąż zje coby nie wyszło QUOTE] U mnie tez coby nie wyszlo, zawsze sie zje :p Wlasnie kurcze niecierpliwie sie ... Chcialabym jednak te II krechy zobaczyc... Wlasnie moja Simka urodzila synka :d hehe dziecinne, ale tam przynajmniej moge miec dzidzie kiedy chce i ile chce Ot takie moje pocieszenie ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.

,a ja dzisiaj poskromiłam mojego ogromnego lenia i posprzątałam ładnie w domciu
,mój mąż tylko poodkurzał żebym się nie przemęczała
.Ale jak wychodził do pracy to mnie uprzedził,że jak przez te porzadki źle się poczuje to mnie udusi
.No i już mamy jeden powód.Drugi to taki,że od poniedziałku mój synek chodzi do przedszkola,gdzie jest 96% dzieci duńskich,ale na szczęście jedna opiekunka i pani z kuchni to polki 
",bo jak byłam w ciąży z synkiem to też wiecznie z meblami jeździłam.
.Jaka była odpowiedź,tego nie pamiętam 

a do tego wszystkiego dzis od rana jest mi strasznie niedobrze az mi sie wszystko podnosi z zeby tego bylo malo to apetyt ktory mi tak dopisywal zamienil sie od wczoraj wieczora we wstret do jedzenia
zeszlam do kuchni bo chcialam cos przekasic i od razu bieglam do kibelka bo wszystko mi smierdzi 

Mysle ze jak cos bedzie niedopiete na ten przyslowiowy ostatni guzik to goscie okaza wyrozumialosc w stosunku do Asi ''przy nadziei''
.Co do lenia w sprzątaniu i obowiązkach domowych to nie wspomnę.

ciasto powiadasz??? ja jakos nigdy nie mialam reki do wypiekow, a czasem brakuje mi tych naszych polskich ciast, ehhhhh.