Starania o dziecko od 2020 roku - cz. 2 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-06-29, 17:13   #2461
theali
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2020 roku - cz. 2

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Znajdź sobie jakieś zajęcie, nie wiem planuj coś w sprawie wesela itp. coś równie ekscytującego a zarazem absorbującego. Jeszcze możesz sobie zrobić mały detoks od forum,bo jak się tu zaglada, to też się nakręca, widzę po sobie

Mnie dwa owu testy wychodziły coraz mocniejsze, po czym wzięłam te 1 tabletkę dupka i dupka, 2 kolejne testy blade na maksa. W związku z tym, od dzisiaj biorę 9 dni dupka, może @ przyjdzie ciut wcześniej a nie za 2 tygodnie zła jestem na siebie, że zamiast się zastanowić, zaufać sobie to się zdałam na lekarza.

Czy może wiecie skąd się ten wzorowy 28 dniowy cykl wziął? Czy to na zasadzie, że producenci tabletek anty tak ustalili, więc kobiety mają się do tego "dopasować"? Co było pierwsze? Daleka jestem od teorii spiskowych, ale tak się zastanawiam jak to było.

Theali czy ty masz jakiegoś sparwdzonego lekarza giną na NFZ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie mam, niestety. Na NFZ byłam u jednego, z którym mam zdecydowanie źle wspomnienia.
Prędzej w Luxmedzie kogoś mogłabym podpowiedzieć - w grudniu na cytologii i w ogóle "przeglądzie" byłam u Elżbiety Drews-Piaseckiej, rozmawiałyśmy też trochę o przygotowaniach do ciąży Bardzo w porządku mi się wydawała.

W ogóle, właśnie ogarnęłam, że okresu moce się spodziewać w połowie urlopowego wyjazdu 🤦

Edytowane przez theali
Czas edycji: 2020-06-29 o 17:14
theali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-29, 17:36   #2462
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shadoww90 Pokaż wiadomość
Heheh mnie bardziej Enigva chodzi o to ze potem będę się smucić ze nie ma nic ale nadal myśleć No ale jest nadzieja bo za wcześnie Takie trochę błędne koło

Wiem, przechodzilam to. A jak pokazalo || to sie martwilam czy jednak okres nie przyjdzie takze i tak zle i tak nie dobrze

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Enigvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-29, 18:02   #2463
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cześć wszystkim
U mnie w sobotę jednak nie przyszła @, chociaż zaczynało się jak na @. Dostałam lekkiego plamienia i dziś mam już 3 dzień, jest bardzo skąpe, ale miesiączka to nie jest na pewno Wystarczy sama wkładka.

Trochę się martwię co to- z jednej strony mam nadzieję, że może to implantacyjne, ale wczoraj robiłam test i negatywny (co prawda wieczorem robiłam, ale nie mogłam się powstrzymać). Nie wiem czy w sumie ciąża by już wyszła na teście, czy też nie za wcześnie na test (14 dzień po owulacji, cykle ok. 32-34 dniowe), ale mniej więcej dziś/jutro miałam dostać @ Z drugiej strony obawiam się czy to nie jakieś wahania hormonalne, tabsy odstawiłam końcem stycznia i nie miałam od tamtej pory takich sytuacji, zawsze był okres. A tu takie coś...
No i to plamienie jest już 3 dzień, niby czytałam w internecie, że implantacyjne może być do 3 dni, sama już nie wiem Ech mówię Wam, masakra... Chyba poczekam jeszcze do jutra, zobaczę czy to plamienie nadal będzie i może zapiszę się do lekarza czy coś, sama już nie wiem.

Nie miałam też w ogóle żadnych objawów jak przy okresie tzn. zawsze dzień-dwa przed wrażliwe piersi, pierwszego i drugiego dnia lekko pobolewał mnie brzuch. A tu kompletnie nic.

Edytowane przez BittersweetCocaine
Czas edycji: 2020-06-29 o 18:05
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-29, 18:57   #2464
amiyaa
Zadomowienie

Hej, ja witam się w 1 dniu ostatniego cyklu przed staraniami Zamierzam pobawić się testami owulacyjnymi. No i cały czas cisnę z dietą, od kwietnia schudłam 4 kg Później waga startowa będzie mniejsza, o ile wytrwam i nie rzucę się na jedzenie

Nie mam za często czasu by się odzywać, no i nic specjalnego się nie dzieje w temacie Ale jestem w miarę na bieżąco w czytaniu.
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-29, 19:03   #2465
Shadoww90
Zadomowienie

Bittersweat

Moja kumpela z pracy miała właśnie plamienie 3 dni , nawet myslala ze to lekki okres a potem się okazało ze w ciąży

Właśnie ostanio nam to mówiła , ja chyba faktycznie trochę misze się wycofać z grona zawsze na czas czekania :P chociaż stwoerdzialam ze muszę chillout starania miały się zacząć w wrześniu zaczęliśmy od lipca wiec i tak super ) jak się Uda dzięki Ci Boże a jak nie to działamy dalej próbując innego schematu 😍🥰💕💋
Shadoww90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-29, 19:16   #2466
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Bittersweat

Moja kumpela z pracy miała właśnie plamienie 3 dni , nawet myslala ze to lekki okres a potem się okazało ze w ciąży

Właśnie ostanio nam to mówiła , ja chyba faktycznie trochę misze się wycofać z grona zawsze na czas czekania :P chociaż stwoerdzialam ze muszę chillout starania miały się zacząć w wrześniu zaczęliśmy od lipca wiec i tak super ) jak się Uda dzięki Ci Boże a jak nie to działamy dalej próbując innego schematu 😍🥰💕💋
No to jest straszne, takie czekanie, zastanawianie się itp., ale co zrobić...
Stary 2020-06-29, 19:53   #2467
Karo991
Rozeznanie

Hej hej, i ja się dzisiaj witam u mnie też nic się nie dzieje w kwestii starań, tylko jedne przytulanki w czasie dni płodnych były. Od kilku dni mnie znowu jajnik lewy kłuje, ale miesiąc temu miałam tak samo. Dzisiaj dodatkowo bardzo mocno kłuje podczas kaszlu. Za około 8 dni powinnam mieć @ i będziemy działać dalej,już z żelem

Shadoww, zdradzisz tajemnicę jaki schemat opracowałas na kolejny cykl w razie gdyby teraz się nie udało? Aż ciekawa jestem chociaż oczywiście życzę, abyś już teraz zobaczyła II

Karo991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-29, 21:26   #2468
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
„Sikalam „ sobie na 20 xD

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Moja siostra ma książkowe 28 dni :/ a nici

Ja 26/27 zawsze a tez nie wiem jakoś w ogóle owu chyba nie mogę wyłapać zobaczymy , teraz mierzyłam temperaturę i skoczyła wiec owu chyba była.

Fufka ogółem to chyba masz racje , ze się troszkę tu nakręcany a później człowiek bzika dostaje
I co z testem ? Pokazał coś ?

malamii1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-29, 21:46   #2469
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Matko laski ja chyba naprawdę zwariuję, przeczesałam już chyba z pół internetu . Umówiłam się do gina na 7 lipca, bo dopiero wtedy wolny termin. Ta niepewność najgorsza. Najbardziej obawiam się czy to nie jakieś plamienia związane w wahaniami hormonalnymi, no ale w sumie nikt mi tego nie powie teraz i nie zgadnie
Albo czy to nie ze stresu, bo w zeszłym tygodniu trochę stresów miałam, szczególnie końcówka tygodnia, więc może organizm też to odczuł. Sama już nie wiem. Chyba po prostu nie ma co myśleć, co ma być to będzie. Wybaczcie za te moje wywody, ale nie mam się komu wyżalić, a TŻ już chyba nie może mnie słuchać, w kółko jedno i to samo
Stary 2020-06-29, 22:16   #2470
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
Matko laski ja chyba naprawdę zwariuję, przeczesałam już chyba z pół internetu . Umówiłam się do gina na 7 lipca, bo dopiero wtedy wolny termin. Ta niepewność najgorsza. Najbardziej obawiam się czy to nie jakieś plamienia związane w wahaniami hormonalnymi, no ale w sumie nikt mi tego nie powie teraz i nie zgadnie
Albo czy to nie ze stresu, bo w zeszłym tygodniu trochę stresów miałam, szczególnie końcówka tygodnia, więc może organizm też to odczuł. Sama już nie wiem. Chyba po prostu nie ma co myśleć, co ma być to będzie. Wybaczcie za te moje wywody, ale nie mam się komu wyżalić, a TŻ już chyba nie może mnie słuchać, w kółko jedno i to samo
Takie krwawienie przed okresem może też świadczyć o za niskim progesteronie. Ostatnio nawet o tym z endokrynolog rozmawiałam.
A myślałaś żeby zrobić betę?
Wyżalaj się do woli, po to tu jesteśmy żeby się wspierać i myślę że większość z nas w Twojej sytuacji zachowywała by się podobnie

MoszKa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-29, 22:45   #2471
Shadoww90
Zadomowienie

Malami

Hehe oczywiście ze nie 8 dni do @ a test 20 czułość wiec nic :P

Bo ogółem teraz było strickte dni Płodne 2 przed „owu” w owu i po owu. A teraz chciałabym co deugi dzień prEz cały cZas plus jak trraz
Stary 2020-06-29, 22:50   #2472
Karo991
Rozeznanie

Cytat:
Malami

Hehe oczywiście ze nie 8 dni do @ a test 20 czułość wiec nic

Bo ogółem teraz było strickte dni Płodne 2 przed „owu” w owu i po owu. A teraz chciałabym co deugi dzień prEz cały cZas plus jak trraz
Ok, rozumiem już tę strategię ja chciałam w ten sposób próbować w tym cyklu, ale mój mąż się zbuntował i skończyło się na jednym razie. Ale w następnym cyklu będę próbować wdrożyć w życie właśnie tę strategię

Karo991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-30, 05:47   #2473
maaalinowaaa
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczyny

Ja już w pracy i myślę, żeby szybko zleciało do piątku. Dzisiaj chyba przyjdzie mi ten żel. Jejku jak ja bym już chciała ujrzeć dwie kreski

Stary 2020-06-30, 06:39   #2474
MoszKa88
Wtajemniczenie

Również dzień dobry
Powiem Wam ze jak Was czytam to też się trochę nakręcam 🤪 wczoraj zrobiłam test OWU, kreska już jest widoczna więc dziś znów będę sikala po południu na te chwile takim sikaniem i kreskami muszę się zadowolić 🤪
Pieknego dnia! ☺☺

Edytowane przez MoszKa88
Czas edycji: 2020-06-30 o 06:40
Stary 2020-06-30, 06:48   #2475
Unless
Rozeznanie

Cytat:
Malami

Hehe oczywiście ze nie 8 dni do @ a test 20 czułość wiec nic

My z mężem dzialalismy od końca okresu przez cały czas i dni płodne. Co drugi dzień żeby chłopa nie zajechać potem już luźniej. I mimo że owulację podobno miałam w połowie cyklu lekarz powiedział że musiałam załapać tuż po okresie więc nigdy nie wiadomo kiedy ta owulacja i kiedy się wstrzeli ten jeden

Unless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-30, 07:18   #2476
Shadoww90
Zadomowienie

Unless

No właśnie :/ dlatego jeśli się nie udało a tak już teraz mnie się wydaje to mamy zamiar tak pracować mam nadzieje se Tż zmiany tez nam podpasuja i jak nie teraz to w kolejnym się uda😎😎🌸🦋❤️❣️😘

Miłego dzionka 🌸

Do nas w końcu przyjezdza szef z rok go nie widziałam i jakoś tak nie tęskniłam 🤪🤪

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

Karo

Rozumiem wiadomo czasem jest czas ze człowiek jest zmęczony albo po prostu nie ma ochoty jak tak ujmę brzydko bez przerwy ale jak wiadomo czasem trzeba poświecić się dla „ sprawy” ja dużo rozmawiam z moim ale widzę ze rozumie to i ze tak trzeba a nie moje fanaberie o przytulankach ciągłych :P
Stary 2020-06-30, 08:49   #2477
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoszKa88 Pokaż wiadomość
Takie krwawienie przed okresem może też świadczyć o za niskim progesteronie. Ostatnio nawet o tym z endokrynolog rozmawiałam.
A myślałaś żeby zrobić betę?
Wyżalaj się do woli, po to tu jesteśmy żeby się wspierać i myślę że większość z nas w Twojej sytuacji zachowywała by się podobnie

Przeszła mi przez myśl beta, ale narazie będę chyba obserwować co dalej i poczekam na wizytę u gina. Nie wiem czy faktycznie @ mi się nie rozkręca, bo dziś już 4 dzień i dalej plamienia, tylko ciemniejsze, jak na @ To już za długo chyba, żeby to była implantacja tak mi się wydaje. No cóż Widocznie to nie nasz czas, cóż począć.
Stary 2020-06-30, 09:01   #2478
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeszła mi przez myśl beta, ale narazie będę chyba obserwować co dalej i poczekam na wizytę u gina. Nie wiem czy faktycznie @ mi się nie rozkręca, bo dziś już 4 dzień i dalej plamienia, tylko ciemniejsze, jak na @ To już za długo chyba, żeby to była implantacja tak mi się wydaje. No cóż Widocznie to nie nasz czas, cóż począć.
Doświadczenia z plamieniem implantacyjnym nie mam, więc Ci nie podpowiem.
Jesli to nie ciąża to na wizycie u lekarza koniecznie powiedz o ze plamilas i niech da Ci skierowanie na progesteron.
Racja, nie zrażaj się jeśli to nie to kolejny cykl nowe szanse 🤞

Stary 2020-06-30, 11:08   #2479
PannaMagda
Zakorzenienie

Cytat:

Poki nie ma krwawienia, szanse nadal sa

Ja dzis siknelam 11/12 dpo.. negatywny. Wiec sie nie nakrecam.. poki nie ma @ jest nadzieja Zreszta ten cykl nie byl zaplanowany na bzykoserca

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2020-06-30, 11:32   #2480
raquel_annabelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
Poki nie ma krwawienia, szanse nadal sa

Ja dzis siknelam 11/12 dpo.. negatywny. Wiec sie nie nakrecam.. poki nie ma @ jest nadzieja Zreszta ten cykl nie byl zaplanowany na bzykoserca

Niektorym te testy pozytywne (nawet te baaardzo czule) wychodza dopiero po 1 dniu spodziewanej miesiaczki, wiec nadzieja jak najbardziej powinna byc
My zdecydowalismy, ze w tym cyklu nie bedziemy sie starac (a wrecz bedziemy sie bardzo starac zeby nie zajsc), bo najpierw chcemy ogarnac wszystkie badania i sprawy zdrowotne. Bylam troche smutna z tego powodu, ale jednak wole miec pewnosc, ze jak juz bedzie ta ciaza to bedzie przebiegac prawidlowo
raquel_annabelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-30, 12:19   #2481
PannaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raquel_annabelle Pokaż wiadomość
Niektorym te testy pozytywne (nawet te baaardzo czule) wychodza dopiero po 1 dniu spodziewanej miesiaczki, wiec nadzieja jak najbardziej powinna byc
My zdecydowalismy, ze w tym cyklu nie bedziemy sie starac (a wrecz bedziemy sie bardzo starac zeby nie zajsc), bo najpierw chcemy ogarnac wszystkie badania i sprawy zdrowotne. Bylam troche smutna z tego powodu, ale jednak wole miec pewnosc, ze jak juz bedzie ta ciaza to bedzie przebiegac prawidlowo

Dziekuje za podtrzymanie na duchu
No dopoki nie ma @ moge miec nadzieje

Stary 2020-06-30, 12:31   #2482
Shadoww90
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje za podtrzymanie na duchu
No dopoki nie ma @ moge miec nadzieje

Oczywiście jeśli , były przytulanki to nadzieja i okazja jest życzę aby się Tobie udało

Przepraszam Jeśli ominęłam a @ kiedy ma przyjść?

Edytowane przez Shadoww90
Czas edycji: 2020-06-30 o 12:33
Stary 2020-06-30, 12:31   #2483
MadamkaC
Raczkowanie

Cytat:
Cześć wszystkim
U mnie w sobotę jednak nie przyszła @, chociaż zaczynało się jak na @. Dostałam lekkiego plamienia i dziś mam już 3 dzień, jest bardzo skąpe, ale miesiączka to nie jest na pewno Wystarczy sama wkładka.

Trochę się martwię co to- z jednej strony mam nadzieję, że może to implantacyjne, ale wczoraj robiłam test i negatywny (co prawda wieczorem robiłam, ale nie mogłam się powstrzymać). Nie wiem czy w sumie ciąża by już wyszła na teście, czy też nie za wcześnie na test (14 dzień po owulacji, cykle ok. 32-34 dniowe), ale mniej więcej dziś/jutro miałam dostać @ Z drugiej strony obawiam się czy to nie jakieś wahania hormonalne, tabsy odstawiłam końcem stycznia i nie miałam od tamtej pory takich sytuacji, zawsze był okres. A tu takie coś...
No i to plamienie jest już 3 dzień, niby czytałam w internecie, że implantacyjne może być do 3 dni, sama już nie wiem Ech mówię Wam, masakra... Chyba poczekam jeszcze do jutra, zobaczę czy to plamienie nadal będzie i może zapiszę się do lekarza czy coś, sama już nie wiem.

Nie miałam też w ogóle żadnych objawów jak przy okresie tzn. zawsze dzień-dwa przed wrażliwe piersi, pierwszego i drugiego dnia lekko pobolewał mnie brzuch. A tu kompletnie nic.
Ja też kiedyś miałam plamienia, niby okres, ale baaaardzo słaby. Kiedyś zapytałam lekarza o to, to stwierdził że przyczyną są zaburzenia hormonalne, w tym za niski progesteron. 3 tyg później dostałam prawdziwy okres, ale zaburzenia pojawiły się jeszcze ze 2 razy

MadamkaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-30, 12:34   #2484
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Hej
Wczoraj byłam na wizycie. Zarodek ma już 0,33cm. Ładnie już pulsowało serduszko. Z USG wychodzi 6+0, a z OM 6+2. Tp narazie 23.02. Ale ginekolog mówił że na następnej wizycie 27.07 będziemy jeszcze korygować tp bo już będzie można zarodek ładnie zmierzyć

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-30, 12:47   #2485
Shadoww90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj byłam na wizycie. Zarodek ma już 0,33cm. Ładnie już pulsowało serduszko. Z USG wychodzi 6+0, a z OM 6+2. Tp narazie 23.02. Ale ginekolog mówił że na następnej wizycie 27.07 będziemy jeszcze korygować tp bo już będzie można zarodek ładnie zmierzyć

Faith... O Mamuśko jak się serducho raduje jak tak piszesz i inne już początkowe mamusie , aż żałuje , że lepiej się nie staraliśmy no Ale... cudownie Kochana
Stary 2020-06-30, 12:54   #2486
beata19961996
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Hej

Ale cudowne wiesci 🥰 to jest cos pieknego

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Faith... O Mamuśko jak się serducho raduje jak tak piszesz i inne już początkowe mamusie , aż żałuje , że lepiej się nie staraliśmy no Ale... cudownie Kochana
Ja jednak @ mam na czwartek zle w kalendarzyk spojrzalam . Cyce mi eksloduja za chwile na brzuchu nawet spac nie moge. Same z stanika wypadaja takie sa nabite .. a teraz mi sie psiklo i podczas kichnięcia strasznie zabolal mnie jajnik

beata19961996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-30, 13:04   #2487
Shadoww90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata19961996 Pokaż wiadomość
Ale cudowne wiesci 🥰 to jest cos pieknego

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Ja jednak @ mam na czwartek zle w kalendarzyk spojrzalam . Cyce mi eksloduja za chwile na brzuchu nawet spac nie moge. Same z stanika wypadaja takie sa nabite .. a teraz mi sie psiklo i podczas kichnięcia strasznie zabolal mnie jajnik

Oooo no proszę ale to na @ czy jest możliwość , że mogą być dwie krechy ?? mi jajniki nie dają spokoju od " owu"
Stary 2020-06-30, 13:15   #2488
PannaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście jeśli , były przytulanki to nadzieja i okazja jest życzę aby się Tobie udało

Przepraszam Jeśli ominęłam a @ kiedy ma przyjść?

Teoretycznie za dwa dni mam termin @. Wiec Jezeli nie przyjdzie to w sobote testuje

Stary 2020-06-30, 13:24   #2489
malinka103
Rozeznanie

Dzień dobry, ja nie dawno wstałam po nocy. O dziwo jakoś dałam radę a teraz jeszcze wstałam przed czasem
Cytat:
Oooo no proszę ale to na @ czy jest możliwość , że mogą być dwie krechy ?? mi jajniki nie dają spokoju od " owu"
Oj ja też czuje jajniki cały czas i nie wiem co to może być... oczywiście już wkrecilam sobie ciążę 🤯
Cytat:
Teoretycznie za dwa dni mam termin @. Wiec Jezeli nie przyjdzie to w sobote testuje

Trzymam kciuki aby nie przyszła ☺

Stary 2020-06-30, 13:24   #2490
Shadoww90
Zadomowienie

Cytat:

A to jesteś wytrzymała ) ja nie wiem czy by mi się udało przeczekać date @ . :P Mam nadzieję , że w tym cyklu te które czekają na II je zobaczą ja mam dziś lenia, porobiłam trochę ale dalej juz mi się nic nie chce ;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości