Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 09:22   #2461
tulumka
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Tak leżysko, w gondoli da się podnieść, wydaje mi się to dobre rozwiązanie, wiele koleżanek opowiadało że taki 5 miesięczny malec nie chce już leżeć na płasko i patrzeć w niebo i wtedy można ją lekko podnieść. No a że będzie zima to nie będziemy się za bardzo spieszyć z przejściem na spacerówkę.
Ja przesadziłam jasia do spacerówki jak skończył 3mc. Strasznie ciekawski był. Tylko to był czerwiec. Teraz myślę, że przejdziemy na spacerówkę marzec/kwiecień. Podnoszone oparcie w gondoli to dobry pomysł.

martucha Super, cieszę się, że udaje wam się wszystko ogarnąć Początek najgorszy. Potem już coraz łatwiej.

angelikaw a o którym programie piszesz. Ja widziałam dwa. W jednym była mowa o bodajże dwóch fotelikach, które nie przeszły testów ADAC (ile kosztują to nie wiem). W drugim programie był pokazany chłopiec, który został inwalidą w wyniku stłuczki, ponieważ fotelik go nie ochronił. Komentarz był taki, że wiele fotelików będących w sprzedaży nie chroni dzieci wcale. Chodziło głównie o foteliki tańsze, nie testowane w crash testach.

Niestety mam duże zaległości w czytaniu, których już nie nadrobię.

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2010-08-11 o 09:24
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:20   #2462
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie które dziewuszki są dyżurnymi?? Bo ja już moz epodam ten telefon
Nicki dziewczyn,które są dyżurnymi znajduję się na liście mamuś wrześniowo-październikowych.kasienka1701, Kalex, asia-23
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze pytanie do mamuś:
dziewczyny co się kładzie między materacykiem, a prześcieradłem? Coś specjalnego kładłyście, czy folię? trochę mi drogo te podkłady po 30zl + wysyłka wychodzą, a wszystkie miałyśmy zapewne pod tyłkami folię i się zastanawiam...
Ja mam takie podkłady foliowe pod prześcieradło,w rozmiarze materaca,z gumką,do wielokrotnego użytku.Kupiłam w sklepie w wyposażeniem dla dzieci za ok 16zł.

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:23   #2463
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam w kolejnym dniu oczekiwania na nasze szczęścia

Martucha- cieszę się, że u Was powoli wszystko się układa. Wiadomo, że nie od razu jest kolorowo, wszystko jest teraz nowe i wymaga od Ciebie nakładów energii. Ale najważniejsze, że masz pozytywne podejście- to zawsze procentuje.

Zuziczka- mam nadzieję, że synuś podrósł troszeczkę. Ciekawe jak długo będą Cię tam jeszcze trzymać.

Cytat:
Co do ćwiczeń to ja znalazłam je na necie i ćwiczę codziennie z piłką i bez, Bez piłki to głównie rozciąganie krocza a z piłką to takie śmieszne Tz się śmieje że sam by tak poćwiczył heheh
Podeślij linka z tymi ćwiczeniami.

Gratuluję zakończenia pracy.

Wczoraj przyszło łóżeczko- jestem zadowolona chociaż kolor trochę rożni się od mebli. Najbardziej podoba mi się to, że szczebelki nie są okrągłe ale płaskie

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-08-11 o 10:31
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:34   #2464
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Witam w kolejnym dniu oczekiwania na nasze szczęścia
Jak ładnie to ujęłaś

U mnie ten czas oczekiwania,zaczyna objawiać się coraz większą niepewnością jak to będzie.Na chwilę obecną wciąż nie podjęłam decyzji,gdzie(do którego szpitala) jechać,kiedy zacznie się poród.Teoretycznie zostało 36 dni,ale wiadomo,że to tylko jakiś orientacyjny termin...

No i widzę,że łóżeczko mamy takie samo.Ja mam misia

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-08-11 o 10:36
Stary 2010-08-11, 10:47   #2465
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

cholerna toxo.... mocz+morfo+toxo = 96zł ile za to mialabym ubranek dla Nadii

Martucha.. dzieki za szczegolowe opisy, moze przydadza sie przy Mojej Własnej Pociesze ,
a propos odwiedzin, to ja bym byla bardzo rada (przynajmniej teraz mi sie tak wydaje) jakby jednak ktos do mnie odwiedził po porodzie... juz teraz siedzenie samej caly dzien w domu denerwuje okrutnie... marze tylko poworcie do stanu sprzed ciazy... to pakuje Młoda i jade w siną dal najlepiej do rodzicow na wies ))

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-11, 10:50   #2466
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj przyszło łóżeczko- jestem zadowolona chociaż kolor trochę rożni się od mebli. Najbardziej podoba mi się to, że szczebelki nie są okrągłe ale płaskie
śliczne łóżeczko, podaj namiary gdzie je kupiłaś i za ile??
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:55   #2467
Astorianka
Raczkowanie

wszystko o fotelikach : http://fotelik.info/ , tam też są crash testy fotelików, program o którym mówicie też jest.

Mi np facet, który opowiadał o Jedo mówił, że w żadnym wypadku nie mam brać ich fotelika. Ma wprawdzie certyfikat dopuszczalności, przyjazności dla dzieci, ale generalnie jest produkowany w Chinach, ma kiepską jakość i mam w życiu go nie brać. To samo mówił o Tako (bo zastanawialiśmy się który wózek wziąć) - tako czy jedo.

Generalnie polecał, żeby zanim kupię fotelik powinnam iść do sklepu i poprzymierzać, bo nie wszystkie foteliki pasują do wszystkich samochodów. Mówił i pokazywał też inne rzeczy np - system pasów dla dziecka, czy to jak chroniona jest głowa. W każdym razie zanim kupię zamierzam go jeszcze raz posłuchać, przymierzyć kilka fotelików, a potem i tak zamówię przez net (bo różnice cenowe są).
Jeżeli dziecko ma jeździć w samochodzie to należy kupić bezpieczny fotelik, na życiu/zdrowiu nie wolno oszczędzać.

Pod materacyk/przewijak mam wkłady. część zamówiłam przez net w ramach dużych zakupów, jeden kupiłam w sklepie.

Dzisiaj jest bardzo dziwny dzień....
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:01   #2468
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
TAK, on ma 4 gumki. Z wierzchu jest bawełniany, a od spodu jest taka nieprzemakalna, ale oddychająca pianka...

Dzięki za odp. Chcę kupić właśnie coś takiego

a numer telefonu podajemy dyżurnej/nym na priv, w zamian one dają nam, swój.. wymiana dwustronna

Aha, zaraz spr kto dyżuruję i podam namiary

Ja dziś zrobiłam w sumie 2 prania - jedno to niebieskie ubranka + kocyk i ręcznik oraz drugie ręczne - zielone rzeczy (w tym 1 ręcznik), których mam zbyt mało, by prać w pralce.
Jutro beże - w tym ochraniacz do łóżeczka, rożek, pieluchy flanelowe, kilka pojedynczych ubranek...
angelika - jejku, to Ty dzielisz na poszczególne kolory?
Ja mam zamiar uprać białe rzeczy, a oddzielnie kolorowe (żółte, zielone, niebieskie) i ewent. oddzielnie kocyki i pościel.
Muszę wypróbować program, który mam w pralce z dodatkowymi płukaniami żeby dobrze wypłukało proszek.

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
SMS od Zuziczki (dostałam go 20 minut temu, ale się kąpałam i teraz szybko weszłam do netu, żeby go przepisać):

"U nas ciągle nic nie wiadomo. Mały dudni jak trzeba, ale mierzyć Go będą dopiero w czwartek i wtedy decyzja. przepływy niby w normie. Pozdrawiam Was wszystkie! Może jutro dostanę kompa na chwilę. trzymajcie maluchy w brzuchach jak najdłużej!Zuza"

Majka232 - tak, wymiana numerków jest obustronna
Numer zaraz podam
Zuziczka trzymajcie się!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

ZZO - Jak pisala Szczeliwa Znieczulenie daja od 4 do 8-9 cm rozwarcia w tym czasie możesz dostac max 2 dawki, (kazda dziala 1.5 -2 godziny) jesli masz już 9 cm to nie dostaniesz bo może się zatrzymac akcja, a jak masz pelne rozwarcie to ci go już na bank nie dadza trzeba mieć jedynie nadzieje że glowka się szybko wstawi (na otrzymanym wczesnej znieczuleniu bo jak się wstawi to zostaja ci tylko parte a parte naprawde niebola – jest skurcz a ty przesz „jak na kupe” no i przez to nieczujesz ze cos ci dolega (no chyba ze tylko ja to tak odbieram) a to co tak boli i doluje to walsnie bole krzyzowe i pachwinowe wiec nie ma co się bac partych naprawde jak już cos to wlasnie ta 1 czesc porodu jest „straszniejsza” ale u każdej kobiety wyglada inaczej kazda inaczej oczuwa bol, ja uwazam ze mimo ze meczylismy się 1.5 h ze wstawieniem się glowki to porod mialam znosny mój maz natomiast mowi ze jego zdaniem był ciezki ale nie zaluje ze był (a dlatego ma takie zdanie bo był wściekły ze niemogl mi pomoc żeby ta glowka wlazła i trzeba było czekac ale mowil ze ogolnie cudne przezycie w kontekście uczestniczenia w przyjsciu na swiat przecięciu pępowiny obejmowaniu maluszka od razu – oboje go całowaliśmy jak ledwo wyszedl)
Moja położna mówiła, że teraz nie ma już tak, że zzo podadzą dopiero przy 4 cm, bo niektóre ciężarówki "chodzą po ścianach" już przy 1 cm i nie czeka się aż rozwarcie sie powiekszy

Super opisujesz i poród i karmienie i codzienne życie z synkiem

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
dziewczynki - po dzisiejszej wizycie wiem, że będzie chłopiec! sorry,ze tak od siebie zaczynam, ale juz dawno nie czułam się taka szczęśliwa!
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko kilka słów z wizyty na badaniu usg
Julcia jest i będzie Julcią położenie podłużne główkowe. 31 tc+3 waga 1785g. Zdrowa jak rybka
Przelotem dołączam też zdjęcia, słaba jakość bo robiona telefonem
Twarzyczka i brzuszek
Super

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
angelikaw a o którym programie piszesz. Ja widziałam dwa. W jednym była mowa o bodajże dwóch fotelikach, które nie przeszły testów ADAC (ile kosztują to nie wiem). W drugim programie był pokazany chłopiec, który został inwalidą w wyniku stłuczki, ponieważ fotelik go nie ochronił. Komentarz był taki, że wiele fotelików będących w sprzedaży nie chroni dzieci wcale. Chodziło głównie o foteliki tańsze, nie testowane w crash testach.
Pytanie nie do mnie, ale oglądałam ten program i dot. on jakiegoś fotelika marki Chicco i chyba Inglesina (lub Emaljunga), ale z wyzszej gr. wiekowej niż 0-13 kg.

Cytat:
Super
Ja też będę miała płaskie szczebelki iteż mi sie to barzdo podoba

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Tyle kasy? U mnie morfologia 7 zł, mocz - 6 zł, a toxo ok.25 zł (jeśli i IGM i IGG to razem 50 zł). Nieźle Ci policzyli...

Mpik - płeć mojego dzieciątka znam od 16 t.c. ale teraz potwierdziłam ją u innego lekarza

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-11 o 11:02
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:06   #2469
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
wszystko o fotelikach : http://fotelik.info/ , tam też są crash testy fotelików, program o którym mówicie też jest.

Mi np facet, który opowiadał o Jedo mówił, że w żadnym wypadku nie mam brać ich fotelika. Ma wprawdzie certyfikat dopuszczalności, przyjazności dla dzieci, ale generalnie jest produkowany w Chinach, ma kiepską jakość i mam w życiu go nie brać. To samo mówił o Tako (bo zastanawialiśmy się który wózek wziąć) - tako czy jedo.
mnie się coś kojarzy, że swego czasu na stronie tako była podana informacja, że mieli robione crash-testy z ich fotelikami i na życzenie przesyłają wyniki tych testów zderzeniowych. Ale jakie były te wyniki to nie wiem
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
U mnie morfologia 7 zł, mocz - 6 zł, a toxo ok.25 zł (jeśli i IGM i IGG to razem 50 zł). Nieźle Ci policzyli...
ja u siebie za toxo (IgM+igG) płaciłam 70zł. Potem podrożało i liczyli już po 40 zł za każdy rodzaj przeciwciał
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:09   #2470
ycnan
Zadomowienie

Dzień doberek
Jakoś dziwnie dobry humor mam, biorąc pod uwagę fakt, że kaska nam się praktycznie skończyła (zostało jakieś 100zł ), a Borysek, na 90% pojawi się wcześniej (brzuchol mam coraz niżej).
Ale... jak tylko myślę o synku, to zaraz przestaje się martwić Na pieluchy pieniądze się znajdą - pożyczymy od rodziców, a potem becikowe dostaniemy Zawsze to coś

Marcia2507
, Buźka dzieciątka - cudna (choć słabo widać), a i brzuszek fajowy

martucha84, jak już dziewczyny pisały - z Twojego opisu bije szczęście I właśnie to jest cudowne, że pomimo, że nie jest Wam łatwo, że teraz życie zależy tylko od Patryka, to jesteś szczęśliwa i pozytywnie nastawiona. I o to chodzi
A chwile słabości zdarzają się każdemu

IlonaN2, gratuluję podjęcia decyzji co to wózka
i (prawie) zakończenia pisania pracy

Mpik82, cieszę się, że między Tobą a mężem już ok.
Cop do wujka... W jego wieku niestety takie rzeczy się zdarzają. A mama nie może rezygnować ze swojego życia dla kogoś innego. Musi też myśleć o sobie.

Szczęśliwa, łóżeczko bardzo ładne Moje też jest z tej samej firmy i też mi się podoba, że szczebelki są płaskie
BTW, stoi w pokoju już chyba z miesiąc, a nadal pachnie drewnem.

mszu, oj, faktycznie, dużo za to badanie każą płacić

A tak w klimacie nieciekawych wiadomości - dziadek męża chyba nie doczeka prawnuka Od tygodnia leży w szpitalu z niewydolnością nerek, a do tego znaleźli u niego mnóstwo guzów rakowych (czy jak to nazwać), min. w trzustce.
A dziadek ma bodajże 88lat... Tak więc szykujemy się, że w każdej chwili możemy dostać złą (choć w jego stanie fizycznym i psychicznym może i "dobrą"...) wiadomość.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:12   #2471
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Moj procz morfo i moczu zazyczył sobie znowu toxopalzmoze... po raz trzeci (!!!) bede to robic!

Mnie tez zdziwilo ze gin nic nie powiedział o ktg, ale od razu go zapytalam, to mi odpowiedział ze ktg wykonuje sie dopiero jak ciąza jest po terminie...

Co np ostatnio potwierdziła moja znajoma, kotra mowi ze dopiero po terminie kazano jej chodzic na KTG
A ja tylko raz robilam toxo...a ktg mam co 2 tyg..a po 35tc to co tydzien beda robic...
Stary 2010-08-11, 11:33   #2472
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
faktycznie drogie te badania u Was, ale zdrowie najważniejsze

dołączam do prośby o link z ćwiczeniami
u nas dziś upalnie i nie chce mi się zasuwać na ćwiczenia do szpitala, gdzie duchota sięga zenitu
Stary 2010-08-11, 11:41   #2473
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
U mnie ten czas oczekiwania,zaczyna objawiać się coraz większą niepewnością jak to będzie.
Też zaczynam coraz częściej o tym myśleć.
Wczoraj byłam u koleżanki, ona ma dwóch chłopców 3,5 i 1,5 roku- ale ma kobieta cierpliwości chłopaki łobuzują że hoho
I przyszła jej koleżanka z 3 miesięczną Hanią potrzymałam więc na ręku takiego maluszka. Ona drobna jest bo urodziła się 49 cm długa i 2, 8 kg.
Popytałam trochę dziewczyn co i jak z tą opieką nad maluchami. O porodzie nie za bardzo bo obydwie miały cesarki.
Z tego co mnie zastanawiało:
- kładły maluchy od początku na boczku, nigdy na plecach;
- kosmetyki ograniczały do minimum,
- używały płaskiej poduszki od początku
- używają kołderek/ kocyków/ rożków- śpiworek się u nich nie sprawdził;
- polecają pieluchy z lidla

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
śliczne łóżeczko, podaj namiary gdzie je kupiłaś i za ile??
Proszę bardzo:
http://allegro.pl/item1177199229_loz...ory_radek.html

Cytat:
Ale ceny u mnie mocz- 7 zł, morfologia 7 zł, toxo IgG- 20 zł i IgM- 20- ale tego nie trzeba jeśli IgG jest ujemne.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
D
A tak w klimacie nieciekawych wiadomości - dziadek męża chyba nie doczeka prawnuka
To smutne, oby jak najmniej cierpiał.
Mój dziadek 3 lata temu (dziś rocznica śmierci) przez 6 miesięcy w ciężkim stanie leżał w szpitalu. To jak cierpiał spędzało nam sen z oczu.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:59   #2474
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Podeślij linka z tymi ćwiczeniami.

Gratuluję zakończenia pracy.

Pierwsze to takie rozciągające, a drugie z piłką lekkie i przyjemne ja od miesiąca ćwiczę codziennie

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...we_cz__I_.html

http://www.klubben.pl/klubben/news/829.html

łóżeczko super bardzo mi się podoba

A taki wózek kupiłam ma być na początku września co wy na to? Bo ja sama nie wiem ...

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-08-11 o 12:01
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 12:02   #2475
malwina1204
Rozeznanie

witajcie dziewczyny

bylam wczoraj u gina i mam nową wiadomość z mojego synka zrobiła się córeczka więc będę miała DZIEWCZYNKE jestem taka szczesliwa bo od poczatku chcialam dziewczynke chodz tż zawiedziony ale mysle ze mu minie

Pomi wpisz mi kochana dziewczynke

moja kruszynka waży 1kg w 28/29tc ciązy a ja już 68kg +10kg
ale moje szczęscie jest takie że już na wage nie patrze

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 12:03   #2476
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Haha,ja wczoraj robiłam kilka badań i zapłaciłam 120 zł,więc i tak jestem lepsza.Oczywiście jak tylko wyszłam z budynku to se pomyślałam,że dobrze,że ta ciąża się już kończy,bo na same wizyty u lekarza,usg i badania i lekarstwa wydałam już fortunę...Po chwili jednak mnie olśniło...przecież po porodzie tych wydatków będzie jeszcze więcej;pieluchy,kosmetyki i nie daj Boże mleko...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Jakoś dziwnie dobry humor mam, biorąc pod uwagę fakt, że kaska nam się praktycznie skończyła (zostało jakieś 100zł ), a Borysek, na 90% pojawi się wcześniej (brzuchol mam coraz niżej).
A tak w klimacie nieciekawych wiadomości - dziadek męża chyba nie doczeka prawnuka
Współczuję z powodu dziadzia,ale niestety takie sytuacje są ponad nami i nie mamy na to wpływu.
Co do sytuacji finansowej to nie martw się na pewno sobie poradzicie,nawet jeśli synek będzie sie chciał szybciej z wami przywitać

Stary 2010-08-11, 12:07   #2477
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Ale ceny u mnie mocz- 7 zł, morfologia 7 zł, toxo IgG- 20 zł i IgM- 20- ale tego nie trzeba jeśli IgG jest ujemne.

To smutne, oby jak najmniej cierpiał.
Mój dziadek 3 lata temu (dziś rocznica śmierci) przez 6 miesięcy w ciężkim stanie leżał w szpitalu. To jak cierpiał spędzało nam sen z oczu.
U mnie toxko IGg 35 zł Igm 35 zł Morfologia 8 zł Mocz 6 zł a ja jeszce jutro mam p/c odpornościowe 45 zł więc 130 zł jutro wydam Ale toxo chyba już ostatni raz bo 3.

Co do śmierci to tak to jest Moja babcia miesiąc przed moim ślubem dowiedział się ze ma przerzuty raka do mózgu. Dwa tygodnie przed ślubem trafiła do szpitala dzień przed ślubem odzyskał siły bo był a już nieprzytomna i sparaliżowana Życzenia mi złożyła bo poszłam do niej do szpitala przed samy ślubem i umarła kilka minut po północy w dzień poprawin 13-go października. Mam przeczucie e właśnie wtedy urodzę mojego Franka. Czasem mi się wydaje że ludzie potrafią przeczekać śmierć kilka chwil tak jak Ona zrobiła to dla mnie...

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny

bylam wczoraj u gina i mam nową wiadomość z mojego synka zrobiła się córeczka więc będę miała DZIEWCZYNKE jestem taka szczesliwa bo od poczatku chcialam dziewczynke chodz tż zawiedziony ale mysle ze mu minie

Pomi wpisz mi kochana dziewczynke

moja kruszynka waży 1kg w 28/29tc ciązy a ja już 68kg +10kg
ale moje szczęscie jest takie że już na wage nie patrze
Szokk Ale jak się cieszysz to super
Stary 2010-08-11, 12:07   #2478
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
A taki wózek kupiłam ma być na początku września co wy na to? Bo ja sama nie wiem ...
mnie się podoba- sama zamówiłam taki właśnie kolor

a Ty zamawiałaś wózek przez stronę producenta czy gdzieś indziej? Bo na stronie Tako jest napisane, że czas realizacji do 10 dni roboczych i nic mi nie pisali, że trzeba czekać dłużej
Stary 2010-08-11, 12:13   #2479
kasienka1701
Zadomowienie

malwina a to ci niespodzianka Super,będzie córeczka.A Tż się przyzwyczai,mój też miał na poczatku jakąś nutkę niezadowolenia,a teraz to tylko ciągle powtarza,że to będzie jego córeczka tatusia

Stary 2010-08-11, 12:18   #2480
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
malwina a to ci niespodzianka Super,będzie córeczka.A Tż się przyzwyczai,mój też miał na poczatku jakąś nutkę niezadowolenia,a teraz to tylko ciągle powtarza,że to będzie jego córeczka tatusia
dzisiaj juz powiedział ''moje dwie kobietki'' ale widze ze zawiedziony jest ale mysle ze mu minie tak jak ja mialam ze najpierw czulam ze to dziewczynka potem gin powiedzial ze chlopiec musialam sie przestawic a teraz DZIEWCZYNKA dam mu troche czasu i mysle ze bedzie dobrze , nastepny bedzie chlopiec jak sie uda !!))

Stary 2010-08-11, 12:25   #2481
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość

a to ci klops moj TŻ bylby mega zawiedziony jakby sie okazalo, ze mial byc chlopak a wyszla dziewczyna... dobrze ze od razu bylo wiadomo na czym stoimy bo sie facet mial czas przyzwyczaic do tej mysli

Stary 2010-08-11, 12:30   #2482
malwina1204
Rozeznanie

szczęśliwa super łóżeczko ja też chciała bym kupić takie bardzo ładne

Stary 2010-08-11, 12:33   #2483
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
mnie się podoba- sama zamówiłam taki właśnie kolor

a Ty zamawiałaś wózek przez stronę producenta czy gdzieś indziej? Bo na stronie Tako jest napisane, że czas realizacji do 10 dni roboczych i nic mi nie pisali, że trzeba czekać dłużej
W sklepie w Krakowie Dzwoniłam do producenta i mówili że mają urlopy od 1 do 15-stegos sierpnia i czas realizacji się wydłuża bo dopiero po 15-stym będzie produkcja No chyba że akurat taki mają na magazynie to po 15-stym od razu wysyłają.
Stary 2010-08-11, 12:36   #2484
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty masz ten miodowy kolor czy jaki?
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 12:38   #2485
Weronisia
Zakorzenienie

Malwinka a to szok! Ponoć w tą stronę pomyłki się nie zdarzają. Gdy ma być dziewczynka, to często jest pomyłka i wychodzi chłopak. Ale na odwrót?
Najważniejsze, że się cieszysz

A ile razy dowiadywałaś się o płeć i u ilu lekarzy? Czy tylko raz?
Bo ja pierwszy raz w 19 tc i potem jeszcze 2 razy, w tym raz u innego lekarza. A więc 3 razy, że będzie chłopak i nawet mam dowód na zdjęciu
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 12:43   #2486
Astorianka
Raczkowanie

Dziewczyny a jak pierzecie ciuszki? w 40 czy 60 stopniach???
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 12:45   #2487
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Malwinka a to szok! Ponoć w tą stronę pomyłki się nie zdarzają. Gdy ma być dziewczynka, to często jest pomyłka i wychodzi chłopak. Ale na odwrót?
Najważniejsze, że się cieszysz

A ile razy dowiadywałaś się o płeć i u ilu lekarzy? Czy tylko raz?
Bo ja pierwszy raz w 19 tc i potem jeszcze 2 razy, w tym raz u innego lekarza. A więc 3 razy, że będzie chłopak i nawet mam dowód na zdjęciu
powiedział mi że za wczas i że coś wystaje czyli chlopczyk a wczoraj robil i mam też zdjecie pipki małej w wolnej chwili wkleje zdjecie ale widze u ciebie chlopczyka a u mnie pipunia chodz wczesniej jak mowil ze chyba chlopak mowi ze nie na 100 % bo moga to być spuchniete wargi wiec tak bylo
wkleje zdjecie ale slabo sie zrobilo aparatem

Stary 2010-08-11, 12:49   #2488
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Malwinka Ponoć w tą stronę pomyłki się nie zdarzają. Gdy ma być dziewczynka, to często jest pomyłka i wychodzi chłopak. Ale na odwrót?
wez mnie nawet nie denerwuj bo najwyzej Igor, bedzie chodzil w rozowych pajacach...

Stary 2010-08-11, 12:49   #2489
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
W sklepie w Krakowie Dzwoniłam do producenta i mówili że mają urlopy od 1 do 15-stegos sierpnia i czas realizacji się wydłuża bo dopiero po 15-stym będzie produkcja No chyba że akurat taki mają na magazynie to po 15-stym od razu wysyłają.
no nic- jak nie wyślą na początku przyszłego tygodnia to zadzwonię do nich. Ja załatwiałam wszystko mailowo. Prosiłam, żeby mnie poinformowali, jeżeli czas oczekiwania ma być dłuższy niż te 10 dni roboczych- nie dostałam takiej informacji, więc zakładam, że najpóźniej powinni wysłać w najbliższy poniedziałek
Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak pierzecie ciuszki? w 40 czy 60 stopniach???
40
Stary 2010-08-11, 12:50   #2490
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Kochane czy Wy też musicie powtarzać badanie krwi na Wr i HbS ?
Dziś poszłam na rutynową morf+mocz, bo jutro wizyta, a tu mam dopisane takie bonusy na skierowaniu?No i zrobilam..razem 80zł..

Mam też pytanko o posiew na paciorkowca, kiedy go robiłyście?
Ostatnio moja gin o tym nie wspominała..a chyba 37 tydzień to już czas?
Gdzieś przeczytałam, że materiał pobiera się i z pochwy i z odbytu- czy to prawda
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości