|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
martucha Super, cieszę się, że udaje wam się wszystko ogarnąć Początek najgorszy. Potem już coraz łatwiej.angelikaw a o którym programie piszesz. Ja widziałam dwa. W jednym była mowa o bodajże dwóch fotelikach, które nie przeszły testów ADAC (ile kosztują to nie wiem). W drugim programie był pokazany chłopiec, który został inwalidą w wyniku stłuczki, ponieważ fotelik go nie ochronił. Komentarz był taki, że wiele fotelików będących w sprzedaży nie chroni dzieci wcale. Chodziło głównie o foteliki tańsze, nie testowane w crash testach. Niestety mam duże zaległości w czytaniu, których już nie nadrobię. Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-08-11 o 09:24 |
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Ja mam takie podkłady foliowe pod prześcieradło,w rozmiarze materaca,z gumką,do wielokrotnego użytku.Kupiłam w sklepie w wyposażeniem dla dzieci za ok 16zł.
|
|
#2463 | |
|
Zadomowienie
|
Witam w kolejnym dniu oczekiwania na nasze szczęścia
![]() Martucha- cieszę się, że u Was powoli wszystko się układa. Wiadomo, że nie od razu jest kolorowo, wszystko jest teraz nowe i wymaga od Ciebie nakładów energii. Ale najważniejsze, że masz pozytywne podejście- to zawsze procentuje. Zuziczka- mam nadzieję, że synuś podrósł troszeczkę. Ciekawe jak długo będą Cię tam jeszcze trzymać. Cytat:
Gratuluję zakończenia pracy. Wczoraj przyszło łóżeczko- jestem zadowolona chociaż kolor trochę rożni się od mebli. Najbardziej podoba mi się to, że szczebelki nie są okrągłe ale płaskie
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-08-11 o 10:31 |
|
|
|
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
Jak ładnie to ujęłaś
![]() U mnie ten czas oczekiwania,zaczyna objawiać się coraz większą niepewnością jak to będzie.Na chwilę obecną wciąż nie podjęłam decyzji,gdzie(do którego szpitala) jechać,kiedy zacznie się poród.Teoretycznie zostało 36 dni,ale wiadomo,że to tylko jakiś orientacyjny termin... No i widzę,że łóżeczko mamy takie samo.Ja mam misia
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-11 o 10:36 |
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
cholerna toxo.... mocz+morfo+toxo = 96zł
ile za to mialabym ubranek dla Nadii ![]() Martucha.. dzieki za szczegolowe opisy, moze przydadza sie przy Mojej Własnej Pociesze , a propos odwiedzin, to ja bym byla bardzo rada (przynajmniej teraz mi sie tak wydaje) jakby jednak ktos do mnie odwiedził po porodzie... juz teraz siedzenie samej caly dzien w domu denerwuje okrutnie... marze tylko poworcie do stanu sprzed ciazy... to pakuje Młoda i jade w siną dal najlepiej do rodzicow na wies ))
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Raczkowanie
|
wszystko o fotelikach : http://fotelik.info/ , tam też są crash testy fotelików, program o którym mówicie też jest.
Mi np facet, który opowiadał o Jedo mówił, że w żadnym wypadku nie mam brać ich fotelika. Ma wprawdzie certyfikat dopuszczalności, przyjazności dla dzieci, ale generalnie jest produkowany w Chinach, ma kiepską jakość i mam w życiu go nie brać. To samo mówił o Tako (bo zastanawialiśmy się który wózek wziąć) - tako czy jedo. Generalnie polecał, żeby zanim kupię fotelik powinnam iść do sklepu i poprzymierzać, bo nie wszystkie foteliki pasują do wszystkich samochodów. Mówił i pokazywał też inne rzeczy np - system pasów dla dziecka, czy to jak chroniona jest głowa. W każdym razie zanim kupię zamierzam go jeszcze raz posłuchać, przymierzyć kilka fotelików, a potem i tak zamówię przez net (bo różnice cenowe są). Jeżeli dziecko ma jeździć w samochodzie to należy kupić bezpieczny fotelik, na życiu/zdrowiu nie wolno oszczędzać. Pod materacyk/przewijak mam wkłady. część zamówiłam przez net w ramach dużych zakupów, jeden kupiłam w sklepie. Dzisiaj jest bardzo dziwny dzień.... |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
Ja mam zamiar uprać białe rzeczy, a oddzielnie kolorowe (żółte, zielone, niebieskie) i ewent. oddzielnie kocyki i pościel. Muszę wypróbować program, który mam w pralce z dodatkowymi płukaniami żeby dobrze wypłukało proszek. Cytat:
Zuziczka trzymajcie się! Cytat:
Super opisujesz i poród i karmienie i codzienne życie z synkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też będę miała płaskie szczebelki iteż mi sie to barzdo podoba ![]() Cytat:
Mpik - płeć mojego dzieciątka znam od 16 t.c. ale teraz potwierdziłam ją u innego lekarza
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-11 o 11:02 |
||||||||
|
|
|
#2469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja u siebie za toxo (IgM+igG) płaciłam 70zł. Potem podrożało i liczyli już po 40 zł za każdy rodzaj przeciwciał |
|
|
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Jakoś dziwnie dobry humor mam, biorąc pod uwagę fakt, że kaska nam się praktycznie skończyła (zostało jakieś 100zł ), a Borysek, na 90% pojawi się wcześniej (brzuchol mam coraz niżej). Ale... jak tylko myślę o synku, to zaraz przestaje się martwić Na pieluchy pieniądze się znajdą - pożyczymy od rodziców, a potem becikowe dostaniemy ![]() Marcia2507, Buźka dzieciątka - cudna (choć słabo widać ), a i brzuszek fajowy ![]() martucha84, jak już dziewczyny pisały - z Twojego opisu bije szczęście ![]() A chwile słabości zdarzają się każdemu IlonaN2, gratuluję podjęcia decyzji co to wózka ![]() i (prawie) zakończenia pisania pracy ![]() Mpik82, cieszę się, że między Tobą a mężem już ok. Cop do wujka... W jego wieku niestety takie rzeczy się zdarzają. A mama nie może rezygnować ze swojego życia dla kogoś innego. Musi też myśleć o sobie. Szczęśliwa, łóżeczko bardzo ładne BTW, stoi w pokoju już chyba z miesiąc, a nadal pachnie drewnem. mszu, oj, faktycznie, dużo za to badanie każą płacić A tak w klimacie nieciekawych wiadomości - dziadek męża chyba nie doczeka prawnuka A dziadek ma bodajże 88lat... Tak więc szykujemy się, że w każdej chwili możemy dostać złą (choć w jego stanie fizycznym i psychicznym może i "dobrą"...) wiadomość. |
|
|
|
#2471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dołączam do prośby o link z ćwiczeniami u nas dziś upalnie i nie chce mi się zasuwać na ćwiczenia do szpitala, gdzie duchota sięga zenitu
|
|
#2473 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj byłam u koleżanki, ona ma dwóch chłopców 3,5 i 1,5 roku- ale ma kobieta cierpliwości chłopaki łobuzują że hohoI przyszła jej koleżanka z 3 miesięczną Hanią potrzymałam więc na ręku takiego maluszka. Ona drobna jest bo urodziła się 49 cm długa i 2, 8 kg. Popytałam trochę dziewczyn co i jak z tą opieką nad maluchami. O porodzie nie za bardzo bo obydwie miały cesarki. Z tego co mnie zastanawiało: - kładły maluchy od początku na boczku, nigdy na plecach; - kosmetyki ograniczały do minimum, - używały płaskiej poduszki od początku - używają kołderek/ kocyków/ rożków- śpiworek się u nich nie sprawdził; - polecają pieluchy z lidla Proszę bardzo: ![]() http://allegro.pl/item1177199229_loz...ory_radek.html Cytat:
u mnie mocz- 7 zł, morfologia 7 zł, toxo IgG- 20 zł i IgM- 20- ale tego nie trzeba jeśli IgG jest ujemne.Cytat:
![]() Mój dziadek 3 lata temu (dziś rocznica śmierci) przez 6 miesięcy w ciężkim stanie leżał w szpitalu. To jak cierpiał spędzało nam sen z oczu.
|
|
#2474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...we_cz__I_.html http://www.klubben.pl/klubben/news/829.html łóżeczko super bardzo mi się podoba A taki wózek kupiłam ma być na początku września co wy na to? Bo ja sama nie wiem ... Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-08-11 o 12:01 |
|
|
|
|
#2475 |
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczyny
bylam wczoraj u gina i mam nową wiadomość z mojego synka zrobiła się córeczka więc będę miała DZIEWCZYNKE jestem taka szczesliwa bo od poczatku chcialam dziewczynke chodz tż zawiedziony ale mysle ze mu minie Pomi wpisz mi kochana dziewczynke moja kruszynka waży 1kg w 28/29tc ciązy a ja już 68kg +10kg ale moje szczęscie jest takie że już na wage nie patrze ![]() |
|
|
|
#2476 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do sytuacji finansowej to nie martw się na pewno sobie poradzicie,nawet jeśli synek będzie sie chciał szybciej z wami przywitać
|
|
#2477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do śmierci to tak to jest Moja babcia miesiąc przed moim ślubem dowiedział się ze ma przerzuty raka do mózgu. Dwa tygodnie przed ślubem trafiła do szpitala dzień przed ślubem odzyskał siły bo był a już nieprzytomna i sparaliżowana Życzenia mi złożyła bo poszłam do niej do szpitala przed samy ślubem i umarła kilka minut po północy w dzień poprawin 13-go października. Mam przeczucie e właśnie wtedy urodzę mojego Franka. Czasem mi się wydaje że ludzie potrafią przeczekać śmierć kilka chwil tak jak Ona zrobiła to dla mnie... ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Ale jak się cieszysz to super |
||
|
|
|
#2478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Ty zamawiałaś wózek przez stronę producenta czy gdzieś indziej? Bo na stronie Tako jest napisane, że czas realizacji do 10 dni roboczych i nic mi nie pisali, że trzeba czekać dłużej
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
malwina a to ci niespodzianka
![]() Super,będzie córeczka.A Tż się przyzwyczai,mój też miał na poczatku jakąś nutkę niezadowolenia,a teraz to tylko ciągle powtarza,że to będzie jego córeczka tatusia
|
#2480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to ci klops moj TŻ bylby mega zawiedziony jakby sie okazalo, ze mial byc chlopak a wyszla dziewczyna... dobrze ze od razu bylo wiadomo na czym stoimy bo sie facet mial czas przyzwyczaic do tej mysli
|
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
szczęśliwa super łóżeczko ja też chciała bym kupić takie bardzo ładne
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
W sklepie w Krakowie Dzwoniłam do producenta i mówili że mają urlopy od 1 do 15-stegos sierpnia i czas realizacji się wydłuża bo dopiero po 15-stym będzie produkcja No chyba że akurat taki mają na magazynie to po 15-stym od razu wysyłają.
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Malwinka
a to szok! Ponoć w tą stronę pomyłki się nie zdarzają. Gdy ma być dziewczynka, to często jest pomyłka i wychodzi chłopak. Ale na odwrót? Najważniejsze, że się cieszysz A ile razy dowiadywałaś się o płeć i u ilu lekarzy? Czy tylko raz? Bo ja pierwszy raz w 19 tc i potem jeszcze 2 razy, w tym raz u innego lekarza. A więc 3 razy, że będzie chłopak i nawet mam dowód na zdjęciu
|
|
|
|
#2486 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak pierzecie ciuszki? w 40 czy 60 stopniach???
|
|
|
|
#2487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wkleje zdjecie ale slabo sie zrobilo aparatem |
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nic- jak nie wyślą na początku przyszłego tygodnia to zadzwonię do nich. Ja załatwiałam wszystko mailowo. Prosiłam, żeby mnie poinformowali, jeżeli czas oczekiwania ma być dłuższy niż te 10 dni roboczych- nie dostałam takiej informacji, więc zakładam, że najpóźniej powinni wysłać w najbliższy poniedziałek40 |
|
|
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
Kochane czy Wy też musicie powtarzać badanie krwi na Wr i HbS ?
Dziś poszłam na rutynową morf+mocz, bo jutro wizyta, a tu mam dopisane takie bonusy na skierowaniu?No i zrobilam..razem 80zł.. Mam też pytanko o posiew na paciorkowca, kiedy go robiłyście? Ostatnio moja gin o tym nie wspominała..a chyba 37 tydzień to już czas? Gdzieś przeczytałam, że materiał pobiera się i z pochwy i z odbytu- czy to prawda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Początek najgorszy. Potem już coraz łatwiej.

ile za to mialabym ubranek dla Nadii 
najlepiej do rodzicow na wies 

u mnie mocz- 7 zł, morfologia 7 zł, toxo IgG- 20 zł i IgM- 20- ale tego nie trzeba jeśli IgG jest ujemne.

a to szok! Ponoć w tą stronę pomyłki się nie zdarzają. Gdy ma być dziewczynka, to często jest pomyłka i wychodzi chłopak. Ale na odwrót?