MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 15:15   #2461
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że na wcześniejszym wątku pisałyście o termometrach dla maluszka. Chciałabym kupić taki elektroniczny do uszka, bo wydaje mi się najszybszy i najmniej dokucza małemu.
ja kupilam tez taki elektroniczny do ucha - ale polozna mnie uswiadomila, ze na poczatek one maja za duza koncowke do malenkiego uszka i najbardziej polecane dla noworodka sa elektroniczne z elastyczna koncowka (mierzenie w pupci).. wstawiam foto, o co mniej wiecej chodzi..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 61ybqS35nBL._AA1500_.jpg (43,0 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-02-13, 15:17   #2462
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wstawiam Michalinkę
z godziny na godzinę coraz piękniejsza!!
cudności!
Stary 2013-02-13, 15:17   #2463
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
wstawiam Michalinkę
wowww piekna i jaki fryz
ciekawa jestem czy ubranka na 56 starsznie duże są na Michalinke, skoro ma 55cm

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 15:21   #2464
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
A u mnie leci 30 tydzień. Byłam dziś na usg i wyszło że Matylda ma o 2 tygodnie za mały brzuszek w stosunku do reszty ciałka
Strasznie się martwie ale na szczęście w czwartek ide do gina i mam nadzieję, że się wyjaśni
a póki co siedzę i płacze jak gupia.... zjadłam porcję lodów, miche truskawek, marsa..... buuuuuuuuuuuu długa noc przede mną.....
Siasia, Matylda ma mały brzuszek? Ale w sensie tułów, tak? Pocieszę Cię że nasz malec tez ogólnie trochę szczupły i tułów ma 2 tyg mniejszy - ale ginka powiedziała, że to nic, bo 2 tyg różnicy mieści się w normie. Stwierdziła tylko, że "będzie taki szczuplaczek" Więc nic się nie martw, wszystko będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Edit :
oglądacie Dzień Dobry tvn? Jest reportaż o kobietach, które będąc w ciąży, dowiedziały się, że ich dzieci są nieuleczalnie chore. Kobieta opowiada o tym, jak urodziła i wiedziała, że jej dziecko lada moment umrze. Straszne
ja nie oglądałam... Ale mam taka historię tuż obok Moja przyjaciółka dwa razy poroniła a potem z trzecią dzidzią okazalo się na połówkowycm, że jest chora - szereg róznych badań i okazało się, że ma jakiś zespół wad Lekarze powiedzieli, że malutka raczej nawet nie przeżyje porodu... Mimo to Ania zdecydowala się na donoszenie ciąży... Majeczka przezyła dwie doby... Tak z perspektywy czasu to widzę, że chyba mimo wszystko są szczęśliwi, że podjęli decyzję o urodzeniu tego maleństwa - postąpili zgodnie z sumieniem, itp. A w nagrodę w końcu doczekali się zdrowego maleństwa i teraz mają rocznego synka Faktem jednak jest, że choć strasznie chcieliby dla niego rodzeństwa, to chyba jeszcze bardziej boją się stracić ten spokój, który po wielkich trudach udało się im osiągnąć... i boją się, że kolejna ciąża mogłaby znowu być jakaś nieszczęśliwa
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

to i my się witamy dziś w skończonym 36 tc! Od jutra 37..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny mimo że nienawidze zdjęć to opłacało się troche pomęczyć
Pewnie, że się opłacało Ja wychodzę z zalożenia, że każde zdjęcie zawsze można zniszczyć jeśli się nie będzie podobało... Natomiast jak się zdjęcia nie zrobi, to potem już nie będzie szansy by powtórzyć ten sam moment
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Więc witam się w 38 tygodniu

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj wizytę. Wszystko pozamykane, długie i w porządku. Synuś waży 1659g i teraz się zastanawiam czy nie jest jakiś malutki, bo wydaje mi się, że Wasze dzieciaczki jakieś większe na tym etapie ciąży Poza tym dostałam ochrzan za kilogramy, przez 4 tyg przytyłam 4kg i lekarz powiedział, żeby to było ostatni raz, bo maksymalnie to tak 2-2,5kg powinnam. Kurczę, od początku przytyłam 11kg, to naprawdę tak dużo? No nic, żegnajcie słodycze

Zostało mi 3 strony do nadrobienia, więc lecę czytać dalej.
Trudno mi odpowiedzieć na Twoją wątpliwośc, bo nie wiem w którym tyg ciąży jesteś Może dorzucisz jakiś podpisik?
Lekarze dziwni są - mi się na przedostatniej wizycie oberwało za 2,5kg w 4 tygodnie
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ale zakręcony ten wczorajszy dzień !!!!!!
przez te słodkie fotki tak jakoś lepiej mi sie zrobiło - nie boje się tak bardzo ....
to u mnie w sumie podobne uczucia Myślałam, że pierwsze wątkowe dzieciaczki mnie zestresują - i w sumie przez pierwszy moment tak bylo ... Ale potem jakos tak się wyluzowałm i pomyślałam, że normalna kolej rzeczy
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Lecę się szykować do lekarza - mycie, golenie itd.
Ostatnio miałam wpadkę u lekarza Tego dnia, kiedy miałam umówioną wizytę, miałam dużo na głowie - zalatana byłam. Wszystko ładnie, pięknie - proszę się przygotowac do badania, ja się rozbieram, patrzę i myślę sobie " o k***a - zapomniałam ogolić nogi" . A miałam faktycznie dość spory "zarost" cóż mogłam zrobić - z kamienną twarzą poddałam się badaniuale mi było głupio
Hehe... no faktycznie wpadka, tez bym miała spięcie całą wizytę w takiej sytuacji
Muszę pamietac, ja jutro golenie wieczorkiem muszę zrobić

Cytat:
eeeeee to udawaj głuchą ..... ja jak mnie pytają (zwłaszcza jedna pańcia o tym samym terminie ) ile mój mały waży - odpowiadam "PRAWIDŁOWO" - i koniec , nie mam zamiaru brać udziału w wagowej rywalizacji- zwłaszcza ,że to kompletnie bezsensu ,no bo co bedziesz mieć "dużego ' dzidziusia tzn ,że lepszy od niby "małego" ? To w ogóle nie ma znaczenia ,ważne aby było zdrowy ... nie tatułuje się na czole wagi z która przychodzimy ani nie przedstawiamy się " cześć jestem ania i miałam przy porodzie 3200 - a ty?"
A tacy podważacze naszego dobrego samopoczucia zawsze się znajdą w każdym temacie ....typu " ale masz mały brzuch ....","ale masz ogromny brzuch " ,"nie za mało przytyłaś " ,"....nie za dużo .." .... " jeszcze nie urodziłaś " a po porodzie " ...jeszcze nie urodziłaś ? "
Cyrki się zaczną po porodzie wyliczanki-przeliczanki ile dziecko je ,śpi i czy biega po urodzeniu .......
A szpital przedziwny .... takich rzeczy chyba nie można wymagać ......
nestelle, z Ciebie to jajo można czasem znieść
Stary 2013-02-13, 15:25   #2465
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja kupilam tez taki elektroniczny do ucha - ale polozna mnie uswiadomila, ze na poczatek one maja za duza koncowke do malenkiego uszka i najbardziej polecane dla noworodka sa elektroniczne z elastyczna koncowka (mierzenie w pupci).. wstawiam foto, o co mniej wiecej chodzi..
Mam kupic ten sam termometr, ktory juz masz. Jakos teraz mialam zamawiac... Ale mowisz, ze na razie sie nie nada? A jak dlugo mowila? Ja mam cos takiego, co wkleilas - w tchibo kiedys kupilam, szczerze to tak sobie jestem z niego zadowolona :/ Dlatego chcialam dobry, tem z brauna wydawal mi sie super...
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 15:27   #2466
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
o fuck

a ja też właśnie jedno pranie wyprałam i jedno wyprasowałam

ja piorę w dzidziusiu najtańszy

poka!! ja też muszę poszukać i zamowić.
ile daliście?

no ladnie.
zrobię zdjęcie i podeślę później.. my kupiliśmy tutaj w De, z przesyłką jakieś 60 euro..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Hej kochane. Witamy się po pierwszej dobie noc nieprzespana...misia ciągle na cycku ale od rana jest lepiej tzn zje,przebiore ja i spi i tak w kolko. Opieka bardzo dobra. Narazie nie mam na co narzekać. Może jedynie na szwy bo ciągną strasznie=/ ale i tak siedzę normalnie. Gdyby nie szwy to smigalabym jak nowka:P morfologia poleciała strasznie po rewizji macicy jest na granicy normy do przetaczania ale narazie dali tabletki. Mam nadzieje ze nie będzie potrzeby przetaczania. Wychodzimy w piątek jak wszystko będzie ok buziaki i gratulacje dla Agi!!!!!
Piękna ta Twoja Michalinka
dużoooo zdrówka życzymy! oby obyło się bez przetaczania

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 15:34   #2467
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wstawiam Michalinkę
i jaka czuprynka
no też jestem ciekawa jak z ciuszkami na 56

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
zrobię zdjęcie i podeślę później.. my kupiliśmy tutaj w De, z przesyłką jakieś 60 euro..
no tak

dobra idę robić te postne schabowe

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 15:37   #2468
Mi6ka
Rozeznanie

Wiecie co - faktycznie przepiekne te pudelka w lidlu - idealnie beda pasowac mi do wystroju pokoiku i szafki - bede pierwsza na otwarciu w poniedzialek
Stary 2013-02-13, 15:52   #2469
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
gaci siatkowych nie piorę.
Też nie piorę

Cytat:
Hej kochane. Witamy się po pierwszej dobie noc nieprzespana...misia ciągle na cycku ale od rana jest lepiej tzn zje,przebiore ja i spi i tak w kolko. Opieka bardzo dobra. Narazie nie mam na co narzekać. Może jedynie na szwy bo ciągną strasznie=/ ale i tak siedzę normalnie. Gdyby nie szwy to smigalabym jak nowka:P morfologia poleciała strasznie po rewizji macicy jest na granicy normy do przetaczania ale narazie dali tabletki. Mam nadzieje ze nie będzie potrzeby przetaczania. Wychodzimy w piątek jak wszystko będzie ok buziaki i gratulacje dla Agi!!!!!
Trzymam kciuki za morfologię

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
wstawiam Michalinkę
Dokładnie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 15:53   #2470
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A no jak się poród zacznie, to ja w sumie chyba wolę nawet być wieziona )
w sumie

Cytat:
polozna mnie uswiadomila, ze na poczatek one maja za duza koncowke do malenkiego uszka i najbardziej polecane dla noworodka sa elektroniczne z elastyczna koncowka (mierzenie w pupci)..
to samo mi wczoraj w sklepie powiedzieli...
ale i tak kupimy taki jak ma Strippi..

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 15:58   #2471
Mi6ka
Rozeznanie

DObra dziewczyny, dla wszystkich, ktorzy chca odliczyc vat od materialow budowlanych Dodzwonilam sie do KIP i dostalam linki do broszur:
1) VAT 19 - Informacje dot. zwrotu osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym:
http://www.mf.gov.pl/web/wp/zwrot-wy...o-mieszkaniowe

2) VAT 18 - Zwrot osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym - broszura informacyjna - ważna od 1 września 2011:
http://www.mf.gov.pl/pl/c/document_l...groupId=766655

Stary 2013-02-13, 16:04   #2472
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki, by wyjscie w piatek sie udalo

Cytat:
wstawiam Michalinkę
sliczna, a jaka czuprynka..

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Mam kupic ten sam termometr, ktory juz masz. Jakos teraz mialam zamawiac... Ale mowisz, ze na razie sie nie nada? A jak dlugo mowila? Ja mam cos takiego, co wkleilas - w tchibo kiedys kupilam, szczerze to tak sobie jestem z niego zadowolona :/ Dlatego chcialam dobry, tem z brauna wydawal mi sie super...
brauna mam w domu, testowalam juz na sobie i jestem zadowolona, chwila moment i pomiar gotowy (choc podobno trzeba mimo wszystko brac jaks poprawke, gdyz temperatura ciala podobno jest rozna w uchu czy pod pacha)..
gdzies spotkalam sie z informacja, ze takie termometry dopiero od ok. 3-6 miesiaca zycia.. (gdzies tez widzialam info, ze nawet dopiero od 2 roku zycia )
moja polozna odradzala termometr do ucha w ogole (ze niby sa niedokladne i w wielu przypadkach moga sie mylic).
No ale braun wyszedl w testach naprawde dobrze, i jakos nie chce mi sie wierzyc, ze moze byc niedokladny (w koncu sporo czasu mi zajelo, by znalezc ten jeden idealny wiec wierze w niego)

A do pupci zwykły elektroniczny z elastyczna końcówką (mniejsze ryzyko "zranienia" i dziecko jest niby spokojniejsze.. )..
Ja tez nie lubie elektronicznych, gdyz czesto wlasnie pokazuja mylna temperature.. ale dla dziecka, do mierzenia w pupie chyba beda najlepsze, w miare szybko i bezpiecznie.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
w sumie

to samo mi wczoraj w sklepie powiedzieli...
ale i tak kupimy taki jak ma Strippi..
no ja tez ten do ucha mam, wiec jak tylko uszko bedzie wieksze to na pewno bede tak mierzyc - jakos mierzenie druga strona wydaje mi sie bardzo stresujace dla dziecka (tak przynajmniej sobie mysle, gdyz dla mnie byloby stresujace )

a z mezem to juz sie zdazylismy poklocic o ten cholerny termometr - jak tylko dostalam przesylke to chcialam od razu wyprobowac ... no i bach w ucho meza, a ten z wrzaskiem, ze go boli (no moze nie bylam delikatna, bo to facet, skad moglam wiedziec, ze on taki wydelikacony .. ).. no i juz mi powiedzial, zebym nawet nie wazyla sie wkladac tego termometra do ucha dziecka, ze mu krzywde zrobie.. ) .. no jak ja, matka, moglabym dziecku krzywde zrobic? no jak? ..

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-02-13 o 16:11
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 16:09   #2473
jolanT
Zadomowienie

Dragusia
wrzucam zdj łóżeczka..
wiem, że za dużo nie pomogę bo ja z emigrantów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0106.jpg (52,6 KB, 66 załadowań)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 16:11   #2474
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

a z mezem to juz sie zdazylismy poklocic o ten cholerny termometr - jak tylko dostalam przesylke to chcialam od razu wyprobowac ... no i bach w ucho meza, a ten z wrzaskiem, ze go boli (no moze nie bylam delikatna, bo to facet, skad moglam wiedziec, ze on taki wydelikacony .. ).. no i juz mi powiedzial, zebym nawet nie wazyla sie wkladac tego termometra do ucha dziecka, ze mu krzywde zrobie.. ) .. no jak ja, matka, moglabym dziecku krzywde zrobic? no jak? ..
dobre dobre

No a z tym braunem tez bylam z siebie dumna, ze taki fajny znalazlam, bylam go taka pewna, ehhh, no to najwyzej poczekam i bede zywac tego, co juz mam +kupie taki przyklejany na czolko tak dla skontrolowania wyniku tego pierwszego
Stary 2013-02-13, 16:11   #2475
trolla2405
Rozeznanie

Witam!
słodkie te dzieciaczki dziewczyn, aż mi się rodzić zachciało
35 tydzień rozpoczęty wczoraj uff

Cytat:
Dzień dobry
dziś zaczynamy 35 tydzień
padłam wczoraj więc zdjęcia dodaje dzisiaj z rana

Fajna, moim zdaniem bardzo pasuje
a łóżko to chyba fajna rzecz w tym pokoiku bo zawsze można posiedzieć/leżeć z dzidzią w jego pokoiku

Ojej kochana, trzymam kciuki żeby mała nabrała brzuszka może poprostu chce mieć wcięcie w talii od małego nie stresuj się dopuki gin nie powie że faktycznie jest czym
bardzo ładnie wyglądasz, muszę przez Ciebie iśc do kosmetyczki bo wygladam w porównaniu z tobą jak Matka Polka

Cytat:
A no i pytanie do dziewczyn z terminem w okolicach 1 kwietnia - kiedy pierzecie ? Ja bym chciała przeciągnąć temat jeszcze gdzieś do 10 marca.. a Wy ?
ja niby rodzę 26.03. biorę się na początku marca

Cytat:
hehe ja juz od wczoraj tez mam taka lekka manie - mialam dzis pomalowac wneke przy oknie, bo maly obszar a wkurzjacy przed tym jak TZ bedzie reszte scian malowal, ale w nocy po przemysleniach uznalam, ze nie bede moze zbyt wariowac, bo jeszcze przesadze i zacznie sie wczesniej

... W ogole w nocy mialam faze, ze wody mi sie sacza No wiedzialam, ze po wczorajszym dniu, nie bedzie latwo

A propos tych wod, to chyba to akurat mozna sprawdzac papierkiem lakmusowym?
masz papierki lakmusowe w domu?

Cytat:
eeeeee to udawaj głuchą ..... ja jak mnie pytają (zwłaszcza jedna pańcia o tym samym terminie ) ile mój mały waży - odpowiadam "PRAWIDŁOWO" - i koniec , nie mam zamiaru brać udziału w wagowej rywalizacji- zwłaszcza ,że to kompletnie bezsensu ,no bo co bedziesz mieć "dużego ' dzidziusia tzn ,że lepszy od niby "małego" ? To w ogóle nie ma znaczenia ,ważne aby było zdrowy ... nie tatułuje się na czole wagi z która przychodzimy ani nie przedstawiamy się " cześć jestem ania i miałam przy porodzie 3200 - a ty?"
A tacy podważacze naszego dobrego samopoczucia zawsze się znajdą w każdym temacie ....typu " ale masz mały brzuch ....","ale masz ogromny brzuch " ,"nie za mało przytyłaś " ,"....nie za dużo .." .... " jeszcze nie urodziłaś " a po porodzie " ...jeszcze nie urodziłaś ? "
Cyrki się zaczną po porodzie wyliczanki-przeliczanki ile dziecko je ,śpi i czy biega po urodzeniu .......
A szpital przedziwny .... takich rzeczy chyba nie można wymagać ......
te teksty to jakaś masakra, a powiem że może być gorzej, tzn cały dzień takiego nawijania; "a moj miał tyle, a siadał wtedy". Siedziałam z młodą kilka razy w szpitalu i jak matką się nudziło to sie spotykały na korytarzu i trwała licytacja. mąż przyjeżdzał nas odwiedzić i sie dziwił, że jak mała śpi to ja sobie z tymi matkami nie gadam tylko wolę czytać ksiązkę albo gazetę, no kurna no nie mogłam, o niczym innym nie potrafiły trajkotać, zmiana tematu praktycznie nie wchodziła w grę
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Po wczorajszej akcji, to ja tylko chodzę i nasłuchuję czy nie ma magicznego "Pyk!". A jeszcze jak się napracuję, czy nadźwigam, to mały daje popalić. Stawia się wtedy strasznie Nie no, liczę, że nic nam nie grozi )

sorry, tak mi się skojarzyło z moją córką która czeka na puk puk z brzuszka ze wtedy jej braciszek wyjdzie. nie wiedziałam jak jej wytłumaczyć ze nagle będzie akcja zbierania się do szpitala i powiedziałam że Tymek zrobi "puk puk" jak będzie chciał wyjść
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi sie jak połóżna na SR opowiadała, jak 20 lat temu lekarze chodzili po porodzie i wąchali krocza położnic, bo po zapachu mogli stwierdzic, czy nie ma stanu zapalnego.....Więc nic mnie juz nie zdziwi;p

Lunka fajna jestes laska;p
tam gdzie ja rodzę wąchają podobno podpaski zużyte, opowiadała mi znajoma która tam była na praktyce, nie wiem czy moje wąchali bo byłam nie kumata trochę, a jak już mogłam wstać po moim badaniu też sobie rączkę obwąchał lekarz, cóż jego sprawa (wogóle śmiesznie było bo przy badaniu trzymała mnie za ręce położna, wyglądająca jak moja zmarła ciotka, ten wącha, 3 osoby równocześnie do mnie gadają- zastanawiałam się co oni mi wstrzykują?

Cytat:
Lubelanki lub niekoniecznie poszukuje dobrej księgowej do rozliczenia dośc skomplikowanych pitów- oczywiscie odpłątnie....Zna ktos?Jakies namiary?
moja ciocia ma biuro rachunkowe ale w Bełżycach, poradzi sobie bo firmy prowadzi, i wnioski o dotacje, pity, jak chce ci sie jechać to daj znac to ci na priv dane wyśle

Cytat:
I się tak dałaś no ja bez auta sobie nie wyobrażam, bez ciąży było mnie ciężko zaciągnąć do komunikacji miejskiej, a w ciąży to już w ogóle.. - zresztą w komunikacji miejskiej zanim bym gdzieś dojechała bym się posikała, więc dla mnie odpada i jeżdżę dalej .
ja się dziś przejechałam 130 polecam jak ktoś chce urodzić tak mnie wytrzepało ze myślałam, ze urodze w tym autobusie, wróciłam na nogach...ale autem ciężko tam zaparkować

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Strippi, Małpka, Trolla i inne mamusie mamusiowe - czy planujecie, że w szpitalu odwiedzą Was dzieciaczki?
Pytam, bo właśnie weszłam na stronę Instytutu Matki i Dziecka - tam chcę rodzić i znalazłam takie info "Szanowne Panie
Nie ograniczamy wizyt najbliższych osób, jednak dbając o bezpieczeństwo noworodków prosimy aby wśród gości nie było osób chorych i małych dzieci." A liczyłam, że chociaż na moment mój synek odwiedzi nas na sali.
Raczej nie chcę, chyba że będę dłużej siedzieć. Będę tęsknić, już się martwię ale chcę tylko męża i mamę i koniec.
Stary 2013-02-13, 16:13   #2476
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Jak znajdę to zrobię fotkę, bo gdzieś ja w jakieś odmęty wsadziliśmy... a zdjęcie Męża z Julką super, ile wtedy miała ?
4,5 miesiąca

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
skąd ty masz tyle siły?

nie mam pojęcia, zwłaszcza po tym jak chodzę spać o 1:30 w nocy, wstaję co godzinę, a o 9:00 jestem już ubrana
Stary 2013-02-13, 16:18   #2477
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Witam!

tam gdzie ja rodzę wąchają podobno podpaski zużyte, opowiadała mi znajoma która tam była na praktyce, nie wiem czy moje wąchali bo byłam nie kumata trochę, a jak już mogłam wstać po moim badaniu też sobie rączkę obwąchał lekarz, cóż jego sprawa (wogóle śmiesznie było bo przy badaniu trzymała mnie za ręce położna, wyglądająca jak moja zmarła ciotka, ten wącha, 3 osoby równocześnie do mnie gadają- zastanawiałam się co oni mi wstrzykują?
Zartujecie sobie Juz wiem, dlaczego nie poszlam na medycyne jezusiu
Stary 2013-02-13, 16:23   #2478
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiecie co, zaczynam sie bac tych Waszych podwojnych terminow Lekarz nie mowi mi nigdy na kiedy wychdozi z USG... Mam swoj termin z OM i tyle. Mowi podczas usg, ze to i tamto miesci sie w ramach normy i czasem rzuci, ze na ten i tamten tydzien odpowiednie, ale nie mowi nigdy, z usg wynika, ze termin ma pani na np 26.03 ... Zawsze mowi tylko, ze moj termin to 3 tyg przed i 2 tyg po tym 7.04. (przy czym po 1 tyg po 7.04 klada do szpitala i wywoluja).
moja też nigdy nie mówi... Zawsze wg Om... Ale sama mogę sobie zobaczyć na kiedy wskazuje USG, bo taka info jest na kazdym zdjęciu czy też na tej informacji z USG 3D w każdym trymestrze Zazwyczaj u mnie około 6 dni póxniej wg USG W sumie nie pogniewałabym się gdyby się Gucio spóźnił
Cytat:

a no popielec, więc schabowe przełożone na jutro, dziś tylko ubiję i przyprawię
dla męża mam pizze, Julka w przedszkolu, a dla siebie śledzika
ja wczoraj wieczorem nabyłam karkówke i dziś miaął być... No ale tylko ją zamarynowałam i wieczorem zrobię albe będzie na jutro A dziś zupa grzybowa

Cytat:
Laski, a kupujecie chusty?
Ja już z jedną babką się ugaduję co i jak i możliwe, że będę miała swoją pierwszą
ja bym chciała Na SR byla babka, która się tym zajmuje i prowadzi zajęcia - strasznie mi się to spodobało
Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
dziś byłam w Mama i Ja , przyszła jakaś para odebrać wózek z Tako w imitacji lnu. Okazało się że tako bez uprzedzenia szyje w jakimś innym materiale... Podobno nie zgadzał się kolor. Trochę nie tak Tako
hmmm... Nie strasz My właśnie imitację lnu zamówilismy. Ojj... jak cos będzie nie tak, to ja juz tam porządek zrobię
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Muszę jeszcze kilka rzeczy kupić. Nie mam biustonosza, lewatywy
lewatywę samemu się kupuje?
Cytat:
byliśmy dziś na zakupach. mamy wózek, fotelik i bazę
wracając zajechaliśmy do komisu, ale jak zobaczyłam dość zniszczone body po 5-6 zł to wyszłam, ostatnio taniej można było kupić nówki w smyku
pochwal się
Cytat:

a jakie nosidełko? wiem że nosidełka nie są polecane, bo nie podtrzymują dobrze
jedynie te Mei Tai

pochwal się!!!
my Julię chustowaliśmy, super sprawa
nawet mężul nosił
mieliśmy elastyczną i nie polecam, jednak co tkana to tkana
Kupuję NatiBaby na początek, bo najlepiej się ją wiąże potem w planach Lenny Lamb

nosidła nie są polecane
jedynie te Mei Tai, ale to też jest sporo producentów i sporo robi badziewie... ceny to od 200zł za nówki

Ja za moją chustę używaną płacę 150zł, ale wiem że to nie podróba, bo te nówki na allegro poniżej 100zł to badziewie, dziecko się źle układa i nie ma odpowiedniej postawy.
Co do wiązania, to szybko dochodzi się do wprawy i polecam, bo ręce wolne i można wiele w domu zrobić.
Albo np do sklepu polecieć, bez wózka
nam na SR ta babka z niemieckiej szkoły chustowania równeiz mowiła żeby uważać z zakupem nosidełek... Może i łatwiej to zalożyć ale zazwyczaj dzieci sa noszone w złych nosidłach - jak to określiła "nózki im smutno zwisają". Powiedziała, że dobre nosidło cenowo zaczyna się od 400zł... dobra chusta od 200zł... A miała jedną taka piękną przy sobie, która kosztuje 2tys
Cytat:

wczoraj też szukałam biustonosza do karmienia.. i patrzę a tu http://www.ebay.de/itm/Still-BH-mit-...item3ccd45587f

czyżby to Natalia S.?? albo tak łudząco podobna
w sumie podobna
Cytat:
Liwka, jeszcze raz gratulacje Dobrze, że sobie z Michalinką radzicie i masz ją przy sobie
Stary 2013-02-13, 16:31   #2479
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja wczoraj wieczorem nabyłam karkówke i dziś miaął być... No ale tylko ją zamarynowałam i wieczorem zrobię albe będzie na jutro A dziś zupa grzybowa

ja bym chciała Na SR byla babka, która się tym zajmuje i prowadzi zajęcia - strasznie mi się to spodobało

nam na SR ta babka z niemieckiej szkoły chustowania równeiz mowiła żeby uważać z zakupem nosidełek... Może i łatwiej to zalożyć ale zazwyczaj dzieci sa noszone w złych nosidłach - jak to określiła "nózki im smutno zwisają". Powiedziała, że dobre nosidło cenowo zaczyna się od 400zł... dobra chusta od 200zł... A miała jedną taka piękną przy sobie, która kosztuje 2tys
no i ma rację, nosidła niestety w wielu przypadkach nie są dobre, ja miałam womara kiedyś jak jeszcze nie czytałam nic na ten temat i raz Julka w nim była, jednak widziałam sama, jak te nóżki zwisają.. a miała wtedy 10 miesięcy.

Co do chust to najlepiej czatować na używane, np Nati nowa kosztuje od 180-240zł ale używaną można kupić już za 120zł więc warto szukać, no i Nati jest taka najprostsza, na sam początek
Koleżanka będzie zamawiać chustę z Afryki - to dopiero szał, ale koszt też boski

co do nosideł to polecam takie - http://www.zielonamama.pl/product-po...-KANGAROO.html
widać jak dziecko jest ułożone, nóżki nie wiszą, jest wyrobiona pozycja żabki
Cudowne są Mei Tai robione na zamówienie z dowolnym wzorem ja sobie będę zamawiać z koniem
Stary 2013-02-13, 16:33   #2480
Siasia37
Raczkowanie

Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za wsparcie
Wiem, że macie racje ale trudno tak się nie martwić, tym bardziej że do tej pory ciąże miałam "książkową". No ale fatalnie spałam, późno wstałam, zaraz jade na szkołe rodzenia, po tym padne ze zmęczenia i już będzie czwartek joł joł

Cytat:
Już kilka razy mielismy tamw stapic na DIamentową i zawsze czasu nie było, a na ROmera moze się wybiore, sa tam wóżki i foteliki?
3mam kciuki za brzuszek malenstwa, mzoe akurat nie napiło sie za duzo i mały wyszedł...U mnie tez są zawsze rozbieznosci.

U mnie wielka radośc w Domu Gucia, Gucio gumę ma do żucia!- czytaj ZUS przelał pieniadze, ale wydaje mi się, ze jakos maławo...z 400zł mi brakuje, ale pewnie za luty jeszcze nie policzyli...wazne, ze jest kasa i można wyprawke wykonczyc
Za to moja mamusia mi z rana humor popsuła i do płaczu doprowadziła, nie mozę by za rózowo nigdy... Nic to ide buszowac na allegro i czekam na wieści o narodzinach
Są wózki i foteliki, i komplety są też. Powiem Ci że jak tam pierwszy raz weszłam to byłam bardzo zaskoczona. Przecież tam można spokojnie całą wyprawkę kupić. Kobitki fajne, doradzą, odradzą jak trzeba. Mi jedna tłumaczyła jak się laktatora używa, jak się rogala do karmienia przykłada, bo też tam kupiłam takiego. Także po za tym że można kupić dużo taniej to i o poradę spytać.
Wytłumaczyła mi że szczotka do włosów i grzebyk dla noworodka są naprawdę potrzebne....

Gratuluje wypłaty
Ja o dziwo dostaje bez problemów, tak z tydzień po dostarczeniu zwolnienia. A co do kwoty to juz nawet nie analizuje. Patrze tylko czy okres zwolnienia się zgadza (ja dostaje przekazem, jak babulinka rente....)
Siasia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 16:41   #2481
klementyna1
Zakorzenienie

Oj nie pocytowało mi;/
trolla dzieki, ale moze znajde cos w Lbn
Liwka-3mam kciuki za poprawe wyników
I więcej nie wiem, co miałam pisać...
Tak sie chwaliłam, ze skurczemi minęły, a dzis mnie cos brzuszek pobolewa...Nic to ide prasowac ubranka- ale ja to lubie
Ale najpier poczytam o tym zwrocie podatku-dzieki za link;*
Był u nas znajomy kominiarz- gazownik i piec do wymiany;/ok. 3700 w plecy...Stwierdził, ze to bomba zegarowa, wiec dla bezpieczenstwa naszego i małego wymienimy go i znów karta kredytowa w ruch pojdzie...Kóra to miała wygrać 6 w totka i się podzielić?

Sasia gdzie chodzisz do szkoły rodzenia?
A wypłąte dostajesz z ZUS czy od pracodawcy? Qrcze, najgorsze, ze oni w przelwie nie podaja za jaki to okres czasu...;/ I wez sie zorientuj, czy nie kantują.

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-02-13 o 16:52
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 16:52   #2482
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

co do nosideł to polecam takie - http://www.zielonamama.pl/product-po...-KANGAROO.html
widać jak dziecko jest ułożone, nóżki nie wiszą, jest wyrobiona pozycja żabki
Cudowne są Mei Tai robione na zamówienie z dowolnym wzorem ja sobie będę zamawiać z koniem
SPojrzalam na to MeiTai, faktycznie cudne i wydaja sie latwe do zalozenia, tylko one sa dla starszych dzieciaczkow o ile dobrze zrozumialam, to co pisza na stronie?
Stary 2013-02-13, 17:05   #2483
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
SPojrzalam na to MeiTai, faktycznie cudne i wydaja sie latwe do zalozenia, tylko one sa dla starszych dzieciaczkow o ile dobrze zrozumialam, to co pisza na stronie?
z tego co wiem to tak koło 4 miesiąca
tutaj jest stronka jak dla mnie najlepszej babki, co robi na zamówienie
jest mei tai i ergonomiczne

http://pathi.pl/pl/o-nosidlach.html

no i galeria są boskie http://pathi.pl/pl/galeria.html

Polecam też forum o chustach http://chusty.info/forum/ kopalnia wiedzy.

edit: znalazłam że nosidła bondolino są od początku

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-02-13 o 17:20
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 17:20   #2484
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
z tego co wiem to tak koło 4 miesiąca
tutaj jest stronka jak dla mnie najlepszej babki, co robi na zamówienie
jest mei tai i ergonomiczne

http://pathi.pl/pl/o-nosidlach.html

no i galeria są boskie http://pathi.pl/pl/galeria.html

Polecam też forum o chustach http://chusty.info/forum/ kopalnia wiedzy.
Dzieki za stronke, faktycznie bardzo mi sie spodobaly. Znalazlam na tej stronie info o wieku dziecka :
"Nosidła Mei Tai są przeznaczone dla dzieci, które potrafią samodzielnie siedzieć (powyżej 6 m-ca życia dziecka). Można ich używać do 2 roku życia lub nawet dłużej, jeśli tylko rodzice mają potrzebę i ochotę nosić cięższe już dzieci. Przy starszych dzieciaczkach nosidełka tego typu bywają potrzebne w czasie dłuższych wypraw, kiedy nóżki małego wedrowcy nie są w stanie przejść większego dystansu." Wiec u nas byloby to jakos na wrzesien ... Potem nie wiem, czy juz nie za zimno? Choc na wakacje na wrzesien chcielismy sie wybrac, to byloby akurat
Stary 2013-02-13, 17:22   #2485
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dzieki za stronke, faktycznie bardzo mi sie spodobaly. Znalazlam na tej stronie info o wieku dziecka :
"Nosidła Mei Tai są przeznaczone dla dzieci, które potrafią samodzielnie siedzieć (powyżej 6 m-ca życia dziecka). Można ich używać do 2 roku życia lub nawet dłużej, jeśli tylko rodzice mają potrzebę i ochotę nosić cięższe już dzieci. Przy starszych dzieciaczkach nosidełka tego typu bywają potrzebne w czasie dłuższych wypraw, kiedy nóżki małego wedrowcy nie są w stanie przejść większego dystansu." Wiec u nas byloby to jakos na wrzesien ... Potem nie wiem, czy juz nie za zimno? Choc na wakacje na wrzesien chcielismy sie wybrac, to byloby akurat
doczytałam że firma bondolino robi od urodzenia nie wiem jak tula i marsupi
a na zimę też używają dziewczyny to samo chusty
są specjalne osłonki, bardzo ciepłe - http://allegro.pl/pentelka-oslonka-d...023897082.html

tu widać różnicę w nosidłach o których mówię, a wisielcach

http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...ed=1t:429,i:69

fajny artykuł o kolce - http://dziecko.onet.pl/37240,6,9,kol...o,artykul.html

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-02-13 o 17:43
Stary 2013-02-13, 17:23   #2486
nestelle
Zakorzenienie

ja właśnie wróciłam ze sklepu - dokupiłam dzieciakom meble bo ich zabawki walają sie już wszędzie ...a przewijak który muszę opróżnić z ich klamotów służył im jako szafka ..... tak więc nachodziłam się ...przywiozłam meble ,nawet pomagałam wnosić a terz tż (zmuszony ) składa ... i czeka mnie sprzatanie i pzrepakowywanie ..... nie chce mi sie strasznie ,może za tydzień?
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nic mnie już nie boli (dopiero wstałam) pochodziłam, sikam normalnie... więc chyba jest ok. Mały sobie poprostu spał na moim pęcherzu łobuziak jeden .... ufff
super !
Cytat:
Ja już wysprzątałam kuchnie, łącznie z umyciem szafek w środku, poukładaniem wszystkiego. Wyszorowaniem gazówki i piekarnika. Umyciem zmywarki i wyszorowaniem na błysk zlewu:d
została mi tylko lodówka :d
choć do mnie ,choć do mnie !!!! jak mi się nie chce sprzątać .........
Cytat:
a dupa nie było usg i nie wiem ile mój klocuszek waży. ale podobno napiera główką a szyjka twarda i koniec
.
eee to poczekasz jeszcze troszkę .....
Cytat:
O ja też nie planuję prasować, dobrze że sama nie jestem no chyba że mi jakaś część macicy na finiszu zacznie na mózg uciskać to może :P
ja to samo ,ja to samo........
Cytat:
Ale jedno jest pewne - u nas na forum nie opcji, że przytyłaś za dużo - im więcej, tym lepiej
.
ja wygrywam !!!!
Cytat:
te nosidła nie są polecane dla malutkich dzieci, tylko takich które już siedzą, bo dziecku wiszą nóżki, a powinna być pozycja żabki, z szeroko rozstawionymi nóżkami. Dobrze to wpływa na bioderka dziecka.
strippi -nie wiem jak inne ale te z baby bjorn maja atesty i są dozwolone od początku -warunek dziecko 3500 kg . mają środkowy pasek tak szeroki ,że powoduje to rozłożenie nóżek w pozycji żabki i do tego wysoki zagłowek do oparcie główki .wiadomo ,że nie wsadziłam od razu dziecka po porodzie ale dość szybko ....
nie chce mi się dokładnie szukać opini ale takie cos znalałam
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...inal_Spirit.ht
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Nestelle pisała , ze nosidła uzywała i była zadowolona. Nestelle jakie to było i od kiedy używalaś?
wyżej napisałam już
http://scandinavianbaby.pl/product-p...E-ORGANIC.html
Cytat:
wstawiam Michalinkę
racja - śliczna
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
,
to u mnie w sumie podobne uczucia Myślałam, że pierwsze wątkowe dzieciaczki mnie zestresują - i w sumie przez pierwszy moment tak bylo ... Ale potem jakos tak się wyluzowałm i pomyślałam, że normalna kolej rzeczy
też myslałam ,że mnie zestresują ..ale opisów porodu chyba sobie oszczędze aż do mojego ... zachęciły mnie te cudowne fotki a opisy boje sie ,że wystraszą....
Cytat:
, super .to ciągniecie jest nieprzyjemne ale jak Ci zdejmą to poczujesz mega ulge , no i za morfologie aby sie polepszyła .
Stary 2013-02-13, 17:25   #2487
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
popielec hm... a ja kupiłam schabowe, najwyżej udam glupią przed tżtem nie mówił że dziś post wiec trudno.
Ja zjadłam kebaba i też nie wiedziałam a kebaba nie jadłam od miesięcy a akurat dziś się trafiło

Cytat:
Nie przejmuj się, te podwójne terminy to bzdura. Już sto razy było mówione, liczy się ten z OM i z usg do 12 tygodnia, potem dzieci rosną różnie.
DOKŁADNIE TAK! I koniec tematu, dzieci rodzą się z różną wagą i poród nie uzależnia się od wagi!!

Cytat:
No włąsnie 2 ksiezy mi mowiła, że cięzarne, chorych i dzieci do chyba 14 roku zycia post nie obowiazuje, a jeden przy spowiedzi (byłam w ciazy) mówił, zebym strała sie także w stanie błogosławionym wystrzegac mięsa w post, ale o 3 posiłkach to ja nie przeyje na pewno...3 juz za mną zjedzone;p Na obiad ruskie był. DO kościoła mieliamy sie wybrac, ale tżta do pracy sciagneli, bo ktos zachorował i wróci 21.00 a sama chyba sie juz nie pisze...
Szkoda się wypowiadać ale mnie męczy.. a gdzie w biblii jest napisane że od 14 roku życia dziecko ma świadomość postu Księża sobie tak powiedzieli więc niby tak ma być

Cytat:

byliśmy dziś na zakupach. mamy wózek, fotelik i bazę
wracając zajechaliśmy do komisu, ale jak zobaczyłam dość zniszczone body po 5-6 zł to wyszłam, ostatnio taniej można było kupić nówki w smyku
juhu super wybór, mi się bardzo podobały te Lupo, bardzo zgrabne

Cytat:

pochwal się!!!
my Julię chustowaliśmy, super sprawa
nawet mężul nosił
mieliśmy elastyczną i nie polecam, jednak co tkana to tkana
Kupuję NatiBaby na początek, bo najlepiej się ją wiąże potem w planach Lenny Lamb
Ale super mąż z chustą wygląda!!

Cytat:
wczoraj też szukałam biustonosza do karmienia.. i patrzę a tu http://www.ebay.de/itm/Still-BH-mit-...item3ccd45587f

czyżby to Natalia S.?? albo tak łudząco podobna
hahaha tak, ja patrzyłam na storne Alles i ona reklamuje staniki do karmienia na sztucznych cyckach
aż mi się odechciało patrzeć...

Cytat:
Ech... no 3 dni wytrzymam, ale ciężko mi będzie, że dzieci nie poznają się od razu. Później raptem przyniosę maluszka do domu i buuummm... Igorek masz prezent na urodziny On będzie się chciał tulić i cieszyć, że jestem w końcu, a ja nie będę mogła, bo będę miała małego cyckowiska. Ech
Moja siostra urodziła 5tego małą a druga córka miała 7mego urodziny więc urodziny robiła na drugi dzień od przyjścia do domu a teraz robi im wspólne

A mnie wczoraj tak pachwiny bolały, myślałam że od chodzenia, ale dziś cały dzień leże a jak ide do ubikacji to się czuje jakby mi miał mały wyjść dołem brzucha tak mi kości rozpycha na dodatek skurcze mam co chwile i tak sobie będę trwać do marca.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 17:28   #2488
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no moze nie bylam delikatna, bo to facet, skad moglam wiedziec, ze on taki wydelikacony ..

ile lat ma Twój mąż?! mój czasem też taki delikates

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
35 tydzień rozpoczęty wczoraj uff

a "puk puk" byłoby genialne

Cytat:
Qrcze, najgorsze, ze oni w przelwie nie podaja za jaki to okres czasu...;/ I wez sie zorientuj, czy nie kantują.
myslalam ze tylko mi nie wpisuja precyzyjnie tytulu...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 17:31   #2489
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

choć do mnie ,choć do mnie !!!! jak mi się nie chce sprzątać .........

strippi -nie wiem jak inne ale te z baby bjorn maja atesty i są dozwolone od początku -warunek dziecko 3500 kg . mają środkowy pasek tak szeroki ,że powoduje to rozłożenie nóżek w pozycji żabki i do tego wysoki zagłowek do oparcie główki .wiadomo ,że nie wsadziłam od razu dziecka po porodzie ale dość szybko ....
nie chce mi się dokładnie szukać opini ale takie cos znalałam
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...inal_Spirit.ht
tak, bo ważne by były ergonomiczne
choć womar też robi na pozycję żabki, ale jest sztywny i nie polecany
ważny jest szeroki panel między nóżkami i miękkie plecki
właśnie za dobre nosidło trzeba zapłacić
ten wasz jest fajny

Cytat:

Ale super mąż z chustą wygląda!!
dzięki )

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-02-13 o 17:41
Stary 2013-02-13, 17:54   #2490
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
tak, bo ważne by były ergonomiczne
choć womar też robi na pozycję żabki, ale jest sztywny i nie polecany
ważny jest szeroki panel między nóżkami i miękkie plecki
właśnie za dobre nosidło trzeba zapłacić
ten wasz jest fajny

dzięki )
jak za wszystko.

Nestelle zapisałam sobie nazwę i stronkę, patrzyłam na allegro, przed wyjazdem na wakacje się zaopatrzę. dzięki
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości