|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
ja kupilam tez taki elektroniczny do ucha - ale polozna mnie uswiadomila, ze na poczatek one maja za duza koncowke do malenkiego uszka i najbardziej polecane dla noworodka sa elektroniczne z elastyczna koncowka (mierzenie w pupci).. wstawiam foto, o co mniej wiecej chodzi..
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
cudności!
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
wowww piekna i jaki fryz
![]() ciekawa jestem czy ubranka na 56 starsznie duże są na Michalinke, skoro ma 55cm |
|
|
|
|
#2464 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moja przyjaciółka dwa razy poroniła a potem z trzecią dzidzią okazalo się na połówkowycm, że jest chora - szereg róznych badań i okazało się, że ma jakiś zespół wad Lekarze powiedzieli, że malutka raczej nawet nie przeżyje porodu... Mimo to Ania zdecydowala się na donoszenie ciąży... Majeczka przezyła dwie doby... Tak z perspektywy czasu to widzę, że chyba mimo wszystko są szczęśliwi, że podjęli decyzję o urodzeniu tego maleństwa - postąpili zgodnie z sumieniem, itp. A w nagrodę w końcu doczekali się zdrowego maleństwa i teraz mają rocznego synka![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Lekarze dziwni są - mi się na przedostatniej wizycie oberwało za 2,5kg w 4 tygodnie ![]() Cytat:
... Ale potem jakos tak się wyluzowałm i pomyślałam, że normalna kolej rzeczyCytat:
![]() Muszę pamietac, ja jutro golenie wieczorkiem muszę zrobić Cytat:
|
|
|
#2465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2466 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dużoooo zdrówka życzymy! oby obyło się bez przetaczania
|
||
|
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
no też jestem ciekawa jak z ciuszkami na 56 Cytat:
dobra idę robić te postne schabowe
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co - faktycznie przepiekne te pudelka w lidlu - idealnie beda pasowac mi do wystroju pokoiku i szafki - bede pierwsza na otwarciu w poniedzialek
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Też nie piorę
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Dokładnie |
|
|
|
|
|
#2470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale i tak kupimy taki jak ma Strippi..
|
|
|
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
DObra dziewczyny, dla wszystkich, ktorzy chca odliczyc vat od materialow budowlanych
Dodzwonilam sie do KIP i dostalam linki do broszur:1) VAT 19 - Informacje dot. zwrotu osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym: http://www.mf.gov.pl/web/wp/zwrot-wy...o-mieszkaniowe 2) VAT 18 - Zwrot osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym - broszura informacyjna - ważna od 1 września 2011: http://www.mf.gov.pl/pl/c/document_l...groupId=766655
|
|
|
|
|
#2472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczna, a jaka czuprynka.. Cytat:
gdzies spotkalam sie z informacja, ze takie termometry dopiero od ok. 3-6 miesiaca zycia.. (gdzies tez widzialam info, ze nawet dopiero od 2 roku zycia )moja polozna odradzala termometr do ucha w ogole (ze niby sa niedokladne i w wielu przypadkach moga sie mylic). No ale braun wyszedl w testach naprawde dobrze, i jakos nie chce mi sie wierzyc, ze moze byc niedokladny (w koncu sporo czasu mi zajelo, by znalezc ten jeden idealny wiec wierze w niego)A do pupci zwykły elektroniczny z elastyczna końcówką (mniejsze ryzyko "zranienia" i dziecko jest niby spokojniejsze.. ).. Ja tez nie lubie elektronicznych, gdyz czesto wlasnie pokazuja mylna temperature.. ale dla dziecka, do mierzenia w pupie chyba beda najlepsze, w miare szybko i bezpiecznie. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
(tak przynajmniej sobie mysle, gdyz dla mnie byloby stresujace )a z mezem to juz sie zdazylismy poklocic o ten cholerny termometr - jak tylko dostalam przesylke to chcialam od razu wyprobowac ... no i bach w ucho meza, a ten z wrzaskiem, ze go boli (no moze nie bylam delikatna, bo to facet, skad moglam wiedziec, ze on taki wydelikacony .. ).. no i juz mi powiedzial, zebym nawet nie wazyla sie wkladac tego termometra do ucha dziecka, ze mu krzywde zrobie..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-13 o 16:11 |
|||
|
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Dragusia
wrzucam zdj łóżeczka.. wiem, że za dużo nie pomogę bo ja z emigrantów
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No a z tym braunem tez bylam z siebie dumna, ze taki fajny znalazlam, bylam go taka pewna, ehhh, no to najwyzej poczekam i bede zywac tego, co juz mam +kupie taki przyklejany na czolko tak dla skontrolowania wyniku tego pierwszego
|
|
|
|
|
|
#2475 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam!
słodkie te dzieciaczki dziewczyn, aż mi się rodzić zachciało ![]() 35 tydzień rozpoczęty wczoraj uff Cytat:
Cytat:
biorę się na początku marcaCytat:
Cytat:
Cytat:
sorry, tak mi się skojarzyło z moją córką która czeka na puk puk z brzuszka ze wtedy jej braciszek wyjdzie. nie wiedziałam jak jej wytłumaczyć ze nagle będzie akcja zbierania się do szpitala i powiedziałam że Tymek zrobi "puk puk" jak będzie chciał wyjśćCytat:
(wogóle śmiesznie było bo przy badaniu trzymała mnie za ręce położna, wyglądająca jak moja zmarła ciotka, ten wącha, 3 osoby równocześnie do mnie gadają- zastanawiałam się co oni mi wstrzykują?Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia, zwłaszcza po tym jak chodzę spać o 1:30 w nocy, wstaję co godzinę, a o 9:00 jestem już ubrana
|
|
|
|
#2477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Juz wiem, dlaczego nie poszlam na medycyne jezusiu |
|
|
|
|
|
#2478 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie nie pogniewałabym się gdyby się Gucio spóźnił![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My właśnie imitację lnu zamówilismy. Ojj... jak cos będzie nie tak, to ja juz tam porządek zrobię![]() lewatywę samemu się kupuje? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do chust to najlepiej czatować na używane, np Nati nowa kosztuje od 180-240zł ale używaną można kupić już za 120zł więc warto szukać, no i Nati jest taka najprostsza, na sam początek Koleżanka będzie zamawiać chustę z Afryki - to dopiero szał, ale koszt też boski co do nosideł to polecam takie - http://www.zielonamama.pl/product-po...-KANGAROO.html widać jak dziecko jest ułożone, nóżki nie wiszą, jest wyrobiona pozycja żabki Cudowne są Mei Tai robione na zamówienie z dowolnym wzorem ja sobie będę zamawiać z koniem
|
|
|
|
#2480 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za wsparcie
Wiem, że macie racje ale trudno tak się nie martwić, tym bardziej że do tej pory ciąże miałam "książkową". No ale fatalnie spałam, późno wstałam, zaraz jade na szkołe rodzenia, po tym padne ze zmęczenia i już będzie czwartek joł jołCytat:
Wytłumaczyła mi że szczotka do włosów i grzebyk dla noworodka są naprawdę potrzebne.... ![]() Gratuluje wypłaty Ja o dziwo dostaje bez problemów, tak z tydzień po dostarczeniu zwolnienia. A co do kwoty to juz nawet nie analizuje. Patrze tylko czy okres zwolnienia się zgadza (ja dostaje przekazem, jak babulinka rente....) |
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie pocytowało mi;/
trolla dzieki, ale moze znajde cos w Lbn Liwka-3mam kciuki za poprawe wyników I więcej nie wiem, co miałam pisać... Tak sie chwaliłam, ze skurczemi minęły, a dzis mnie cos brzuszek pobolewa...Nic to ide prasowac ubranka- ale ja to lubie ![]() Ale najpier poczytam o tym zwrocie podatku-dzieki za link;* Był u nas znajomy kominiarz- gazownik i piec do wymiany;/ok. 3700 w plecy...Stwierdził, ze to bomba zegarowa, wiec dla bezpieczenstwa naszego i małego wymienimy go i znów karta kredytowa w ruch pojdzie...Kóra to miała wygrać 6 w totka i się podzielić ?Sasia gdzie chodzisz do szkoły rodzenia? A wypłąte dostajesz z ZUS czy od pracodawcy? Qrcze, najgorsze, ze oni w przelwie nie podaja za jaki to okres czasu...;/ I wez sie zorientuj, czy nie kantują. Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-02-13 o 16:52 |
|
|
|
|
#2482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj jest stronka jak dla mnie najlepszej babki, co robi na zamówienie jest mei tai i ergonomiczne http://pathi.pl/pl/o-nosidlach.html no i galeria Polecam też forum o chustach http://chusty.info/forum/ kopalnia wiedzy. edit: znalazłam że nosidła bondolino są od początku
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-02-13 o 17:20 |
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Nosidła Mei Tai są przeznaczone dla dzieci, które potrafią samodzielnie siedzieć (powyżej 6 m-ca życia dziecka). Można ich używać do 2 roku życia lub nawet dłużej, jeśli tylko rodzice mają potrzebę i ochotę nosić cięższe już dzieci. Przy starszych dzieciaczkach nosidełka tego typu bywają potrzebne w czasie dłuższych wypraw, kiedy nóżki małego wedrowcy nie są w stanie przejść większego dystansu." Wiec u nas byloby to jakos na wrzesien ... Potem nie wiem, czy juz nie za zimno? Choc na wakacje na wrzesien chcielismy sie wybrac, to byloby akurat |
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak tula i marsupia na zimę też używają dziewczyny to samo chusty są specjalne osłonki, bardzo ciepłe - http://allegro.pl/pentelka-oslonka-d...023897082.html tu widać różnicę w nosidłach o których mówię, a wisielcach http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...ed=1t:429,i:69 fajny artykuł o kolce - http://dziecko.onet.pl/37240,6,9,kol...o,artykul.html
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-02-13 o 17:43 |
|
|
|
|
|
#2486 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wróciłam ze sklepu - dokupiłam dzieciakom meble bo ich zabawki walają sie już wszędzie ...a przewijak który muszę opróżnić z ich klamotów służył im jako szafka ..... tak więc nachodziłam się ...przywiozłam meble ,nawet pomagałam wnosić a terz tż (zmuszony ) składa ... i czeka mnie sprzatanie i pzrepakowywanie ..... nie chce mi sie strasznie ,może za tydzień?
![]() Cytat:
super ! Cytat:
Cytat:
eee to poczekasz jeszcze troszkę ..... Cytat:
ja to samo ,ja to samo........ Cytat:
Cytat:
nie chce mi się dokładnie szukać opini ale takie cos znalałam http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...inal_Spirit.ht Cytat:
![]() http://scandinavianbaby.pl/product-p...E-ORGANIC.html racja - śliczna Cytat:
![]() Cytat:
za morfologie aby sie polepszyła .
|
|
|
#2487 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kebaba nie jadłam od miesięcy a akurat dziś się trafiłoCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aż mi się odechciało patrzeć... Cytat:
a teraz robi im wspólne ![]() A mnie wczoraj tak pachwiny bolały, myślałam że od chodzenia, ale dziś cały dzień leże a jak ide do ubikacji to się czuje jakby mi miał mały wyjść dołem brzucha tak mi kości rozpycha na dodatek skurcze mam co chwile i tak sobie będę trwać do marca.
|
|||||||
|
|
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile lat ma Twój mąż?! mój czasem też taki delikates ![]() ![]() ![]() a "puk puk" byłoby genialne ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć womar też robi na pozycję żabki, ale jest sztywny i nie polecany ważny jest szeroki panel między nóżkami i miękkie plecki właśnie za dobre nosidło trzeba zapłacić ten wasz jest fajny dzięki )
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-02-13 o 17:41 |
|
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nestelle zapisałam sobie nazwę i stronkę, patrzyłam na allegro, przed wyjazdem na wakacje się zaopatrzę. dzięki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

Moja przyjaciółka dwa razy poroniła a potem z trzecią dzidzią okazalo się na połówkowycm, że jest chora - szereg róznych badań i okazało się, że ma jakiś zespół wad

mimo że nienawidze zdjęć to opłacało się troche pomęczyć 
Poza tym dostałam ochrzan za kilogramy, przez 4 tyg przytyłam 4kg i lekarz powiedział, żeby to było ostatni raz, bo maksymalnie to tak 2-2,5kg powinnam. Kurczę, od początku przytyłam 11kg, to naprawdę tak dużo? No nic, żegnajcie słodycze
cóż mogłam zrobić - z kamienną twarzą poddałam się badaniu

no ja bez auta sobie nie wyobrażam, bez ciąży było mnie ciężko zaciągnąć do komunikacji miejskiej, a w ciąży to już w ogóle.. - zresztą w komunikacji miejskiej zanim bym gdzieś dojechała bym się posikała, więc dla mnie odpada i jeżdżę dalej 
skąd ty masz tyle siły?