|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Podliczyłam ile mam wszystkich ubranek i wychodzi tak:
rozmiar 50: Body z długim - 1 szt. Kaftanik - 1 szt. rozmiar 56 Pajac - 2 szt. body z długim - 2 body z krótkim - 2 kaftanik - 5 koszulka z krótkim - 1 sukienka - 1 śpiochy - 1 półśpiochy - 1 rozmiar 62 Pajac - 3 szt. body z długim - 2 body z krótkim - 9 kaftanik - 2 koszulka z krótkim - 2 sukienka - 2 ogrodniczki - 2 spodnie - 2 śpiochy - 7 półśpiochy - 1 rozmiar 68 Pajac - 6 szt. body z długim - 3 body z krótkim - 5 kaftanik - 3 koszulka z krótkim - 2 sukienka - 2 ogrodniczki - 1 spodnie - 5 śpiochy - 5 półśpiochy - 3 bluza - 3 dżinsy - 2 Większych rozmiarów już nie piszę, ale z 74 mam 43 szt. ubranek, z 80 mam 38 szt. Dalej już aż do 140 nie chce mi się liczyć :P Hmm.. chyba muszę dokupić parę sztuk na 56 i pajace na 62
|
|
#2462 |
|
Rozeznanie
|
To powiem Wam, że jestem przerażona, bo od początku było, że bobo jest większe niż wynikałoby z terminu OM. Wychodzi na to, że miałam raz okres już będąc w ciąży. Skoro brzuch mi opadł i bobo już ma wagę 3 kg... Wszystkie wymiary wskazują na 36 tc to OZNACZA, że powinnam urodzić pod koniec stycznia. Dedukując dalej powinnam mieć cc za 2 tygodnie
![]() Chyba, że któraś z Was też tak ma/miała?
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem trochę mało tych najmniejszych.... oby nie przebierać często no ale może się zdarzyć że 3-4 razy trzeba będzie a nie będziesz przecież prała 2 bodziaków w pralce nie... zobacz w smyku w necie- ja kupiłam ostatnio body z długim rękawem 5 sztuk za 25 zł
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2014-01-02 o 15:57 |
|
|
|
|
#2464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A apropo wytłuszczonego - moim zdaniem to bardzo źle wróży. No bo nie szanują ani waszej prywatności, ani waszego zdania
|
|
#2465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze- my naszym mamom pozwalamy na więcej, machając ręką, po drugie też dobitniej możemy im coś nakazać/ zakazać. A z teściowymi dodatkowo- pozostaje zawsze pewna konkurencja między nami a nimi i to rysowana przez obie strony.
|
|
|
#2466 |
|
Rozeznanie
|
Roane ja próbowałam różnych olejów, winogrona, kokosu lnianego, alterry i nic nie dały... Efekty u mnie są po kuracji Joico w salonie, oraz po maskach rosyjskich
![]() Moje noworoczne postanowienie - nie farbować włosów! Już nie robię tego od 3 miesięcy, tyle, że ciążowy przyrost jest równy 1 cm
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2468 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A u mnie kolejny termin mija a moja Zuzka jak nie chciała wyłazić tak nadal nie chce. Chyba za dobrze jej u mnie
|
||
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu trochę się zmartwiłam ze może za mało waży jak wszystkie ostatnio dzieciaczki w dzień terminu mają ok 4 kg Wydaję mi się ze 3300-3400 to zdrowa waga
|
|
#2470 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
i owszem, boje sie, ale tego, że za wielki...No ale cóż, ładna waga jak na kkrolewskie imię :thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obczaję tego smyka ![]() Moja mama już oczywiście musiała skomentować, że po co tyle na 56, skoro po 1 dostaniemy w prezencie, a po 2 ja i mój brat urodziliśmy się po 60 cm
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Akkma ja dokupiłam więcej bielizny na 56, kierowałam się opiniami dziewczyn, ufam naszym mamusią
|
#2473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do imion to ja generalnie nie lubie zdrobnien. Ostatnio moja znajoma zapytala sie dlaczego jestem taka oschla kiedy mowie o Malym W ogole moj brat stwierdzil, ze bardziej koszmarnego imienia to wybrac nie moglismy i dlaczego nie Maksio, lub Jasio... Odnosnie slodyczy, to nie liczac okresu ciazy, gdzie mam slinotok na widok czekolady, to my nie trzymamy slodyczy w domu, wiec Leon na codzien ich tez nie bedzie jadl. Jedynie cukier w postaci owocow, ewentualnie miodu. Ale my w ogole dziwni jestesmy jezeli chodzi o jedzenie...Ja nie lubie ani cocacoli, fastfoodow, chipsow czy innych tego typu przekasek...Lodowke mamy pelna warzyw... Jak zachowa sie tesciowa, to nie mam pojecia...Moj kontakt z nia jest raczej zerowy, a jak juz go mam to jest politycznie poprawny...Wprost nam nigdy niczego nie mowi, najwyzej pomarudzi do siostry TZ....Dla mnie lepiej, bo po tym jak zareagowala na wiesc o ciazy, wole, zeby zbytnio w zyciu Leon nie brala udzialu.... Kiedy jej powiedzielismy, ze zostanie po raz pierwszy babcia, to miala taka mine jakby zawal jej grozil. Po 5 min zaczela mi wymieniac wszystkie choroby w rodzinie i na co moze umrzec moje dziecko A jak moj Tz w zartach jej powiedzial, zeby sie przygotowala, bo ja chcialabym zwiedzic Normandie i ze Leon z nia zostanie, to sie tylko zasmiala i powiedziala, zebysmy raczej na to nie liczyli... No coz, rozumiem, ze moja osoba w ich rodzinie popsula czysto- francuska krew, ktora udalo im sie zachowac od pokolen...... |
|
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Akkma ty nie licz ubranek, tylko bierz się za magisterke ...bo później to raczej czasu nie będziesz miała...wiosna to spacerki i wizaz
Postanowienie na styczeń dla ciebie
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-01-02 o 16:33 |
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ale wyprodukowałyście postów... Jestem już na bieżąco, ale nie mam siły odpisywać po kolei- brzuch twardy, oczy się kleją... Czas na drzemkę
![]() Migotko, trzymam kciuki, żeby szybko poszło! Odnośnie babć mam podobne zdanie i obawy, ale myślę że jak mały zobaczy, że dla rodziców słodycze mogą nie istnieć (i mnie nie dotyczy ciąży ), to może weźmie przykładI w ogóle dziś utrzymałam się w postanowieniu nie kupowania rozmiaru 56 - moje dziecko ma w tej chwili (z usg) 3,3 kg i około 50 cm -jak to stwierdził lekarz- jeśli to 38 tc to średniaczek, jeśli 37 to spory...Zobaczymy co powie lekarz prowadzący jutro, ale jeśli nie będzie przeciwwskazań (np.infekcji) to od niedzieli/poniedziałku wyganiam- akurat trzeba posprzątać mieszkanie, poprzenosić wszystkono i wyprzedaże są... I nie ma siadania bo brzuch twardy!
|
#2477 |
|
Rozeznanie
|
Perfizja czy Twoja szyjka dawała jakieś sygnały? Czułaś jak się skraca? Dlaczego pytam, czuję TAM taki dziwny dyskomfort i zastanawiam się czy to się rozwarcie robi, szyja skraca ?!
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ale masz rację! Od jutra się biorę i nie ma, że boli!
|
|
|
#2480 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teściowa chodź jest taką stylową damą zawsze na wysoki połysk w szpilkach 14 cm całę życie i ołówkowej spódnicy to jest taka kochana jak "prawdziwa babcia" sledzi na internecie każdy tydzień ciąży, ciągle gotuje moje ulubione potrawy i piecze ulubione ciasta. Kupuje małemu co chwile jakieś drobiazgi i jak mówie jej ze chce cos zrobić tak lub tak lub chce zeby spał w tym lub w tym to ona zamiast negować od razu mówi trzeba zamówić to Woombie i tą super wanienke i nawet jak komuś opowiada to zawsze mi tak miło póżniej sluchać że moja teściowa to tak mnie chwali i doczekać sie wnuka nie może .Ma swoje wady, ale każdy je ma, ja napewno Moja mama przejawia odwrotny trend, ciągle marudzi i nic jej nie pasuje, wózek ktory wybrałąm to jakieś gów** ona myslala ze jestem mądrzejsza od starszej siostry i kupie taki jak jej sie podoba z duza gondola i na wielkich kołach(zawsze jej odpowiadam ze mądrość odziedziczyłysmy po niej ![]() Cytat:
![]() Gdyby nie one prałabym dwa razy dziennie |
||
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Co z Gosia?
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Ciężko się zebrać, ale jak już siadziesz to jakoś pójdzie. A jaki masz temat? |
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie była dziś sprawdzić co z Kacperkiem....mam nadzieję że dobrze wszystko.
|
#2483 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek anydzieciowych, więc to też może być ich wina ![]() Cytat:
Maska rosyjska? To jakaś maska domowej roboty? Bo nigdy nie słyszałam. Cytat:
O tyle dobrze że nie widujesz jej za często ![]() Cytat:
A brat to też kulturalne komentarze nasuwa
|
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Plan pracy mam już w miarę ogarnięty, teraz trzeba się zmobilizować do reszty
|
|
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajna teściowa Przeciwaga dla tych wszystkich harpii z którymi dziewczyny muszą się zmagać ![]() Jest pierwszy dzień roboczy po wolnym świąteczno-sylwestrowym, prawdopodobnie czeka w jakiejś cholera wie jak długiej kolejce
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 1,5 cm do 5 cm rozwarcia miałam juz skurcze. Bardziej czy mniej regularne, ale były. Ciekawe jak tam Gosia ?
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz może jak zobaczy Leona to zmieni zdanie
|
|
#2488 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam tefala jakiś prosty model kosztowało ok 100zł, ma ponad 5lat, prasuje, parcha, żywi się kranówą ![]() migotko bierz moją szyjkę, skrócona, gładziutka, otwarta na 3cm, trzymana ponoć tylko siłą woli trzymaj się jakoś a fotografowi trzeba było palnąć w aparat, taktowny ![]() Cytat:
moje ulubione Cytat:
3 kg to jak najbardziej dobra waga ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie po miesiącu od farbowania było ponad cm odrostu ![]() Cytat:
tez nie lubimy śmieciowego żarcia i wole 10 x bardziej kupić jabłko niż chipsy, których własciwie nie kupuję wcale, czasem poczęstuję się na imprezie..a teściowa kosmos, arystokracja wiejska ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam po wielkich porządkach.
![]() TŻ zaordynował sprzątanie i jak się wziął za łazienkę tak całą aż błyszczy teraz po obiadku dla odmiany leżymy sobie i ja Was nadrabiam z Tż sobie gra ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
słodycze raczej mniej.a no i muszę się pochwalić że zaczęłam pakować torbę ![]() rzeczy ubraniowo-higieniczne dla mnie już schowane, muszę tylko dla dziecia spakować no i pierdółki jeszcze typu sztućce itp ale to na koniec zostawie ![]() a jutro mamy ostatnie zajęcia w SR i podobno mamy jechać na porodówkę (akurat tam gdzie mam zamiar rodzić) więc się chce wypytać sama o wszystko. co trzeba wziąć a czego nie muszę itp ![]() i się pochwalę moją wypocinką drzwiową - od strony łóżeczka of kors i naklejka nad wyrkiem małej
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-01-02 o 17:13 |
|||
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ale mi ciasno w brzuchu.... czuję się jak walizka- zapakowana na full
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

16.06.2012
także podejrzewam, że w kwestii podejścia do dziecka też będą mieli swoje racje i trudno im będzie coś wytłumaczyć.

i owszem, boje sie, ale tego, że za wielki...

), to może weźmie przykład
-jak to stwierdził lekarz- jeśli to 38 tc to średniaczek, jeśli 37 to spory...