Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-15, 13:20   #2461
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46888734]Dziwią mnie też młode dziewczyny (bo starszym kobietom ciężko zmienić przyzwyczajenia), które przykładają dużą wagę do stroju, a noszą niedopasowane biustonosze. Przecież w internecie jest mnóstwo infomacjii na ten temat.[/QUOTE]

Informacji jest pełno, ale niestety, nie każdego stać na kupienie dobrze dopasowanego stanika. One jednak są dużo droższe niż te marketowe. Nie mówiąc o tym, że jednak zwykle człowiek chce mieć więcej niż jeden stanik.
Stary 2014-06-15, 13:23   #2462
201604181004
Konto usunięte

Mi tez nikt nie pomaga. Chociaz jak poprosze to faceci leca... Poszla mi opona w aucie i trzeba bylo zmienic to dwoch to zrobilo a ja stalam xd ale tak sami z siebie to nawet nie podeszli powiedziec ze mam flaka
Szczerze mowiac o flaku w magicznej lewej przedniej informowaly mnie znowu dziadki! XD
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 13:23   #2463
favianna
Zakorzenienie

A ja pamietam jak musialam wyrwac 8-ke, a na zabieg jechakam prosto z drogi wiec mialam torbe podrozna. Po zabiegu wezwalam taksowke, gosciu podjechal I czeka. Ja w jednej rece lod przy twarzy, w drugiej torba, ale dobra. Postawilam torbe, otworzylam sobie drzwi i wrzucam torbe a facet: czysta ta torba chociaz? Nosz myslalam ze go rozszarpie golymi rekoma za to chamstwo, a tu czlowiek polprzytomny i pelnymi ustami gazy i bolaca szczeka.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 13:25   #2464
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Znam ten obrazek I uwazam za nieadekwatny. Kobiecie z lewej nie grozi przemoc fizyczna / psychiczna za odslanianie ciala. Zaslaniania oczu to kwestia wygody, a gdzie jest wygoda w zaslanianiu twarzy?
No proszę cię A nie znasz "sama się prosiła"? "Jak się ubiera jak dziwka to ma co jej się należy"? "Założyła to i tamto, kusiła, prowokowała!"?
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 13:29   #2465
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Znam ten obrazek I uwazam za nieadekwatny. Kobiecie z lewej nie grozi przemoc fizyczna / psychiczna za odslanianie ciala.
Poza tym, o czym wspomniała _Judith_, to w Polsce groziłby jej jeszcze mandat, gdyby nie miała stanika. U nas też jest obowiązek zasłaniania niektórych części ciała i u nas też kobieta musi zasłaniać więcej niż mężczyzna.
Co nie znaczy, że u nas jest równie źle. Zdecydowanie wolę Polskę i prawo, które w niej obowiązuje
Stary 2014-06-15, 13:29   #2466
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
No proszę cię A nie znasz "sama się prosiła"? "Jak się ubiera jak dziwka to ma co jej się należy"? "Założyła to i tamto, kusiła, prowokowała!"?
Ewentualnie - "pewnie ma autyzm".
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 13:30   #2467
201604181004
Konto usunięte

Albo "jej brat ma autyzm"
Stary 2014-06-15, 13:37   #2468
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ze to sa chamskie komwntarze na temat gwaltu, wiadomo ze gwalt ma niewiele wspolnego z seksem, a wiecej z przemoca i dominacja.
A obcinanie glow corkom, zakopywanie zywcem, palenie, oblewanie kwasem bo splamily honor rodziny to znasz? W naszej kulturze raczej Ci to nie grozi za chodzenie w mini czy pokazanie biustu w glebokim dekolcie. Takze prosze cie...

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

I odbijajac sytuacje lustrzanie: ktos u nas bije kobiete bo ta chce sie zakryc? Albo grozi smiercia jak zasloni cycki? Serio uwazasz ze ten obrazek ma sens?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-15, 13:44   #2469
201604181004
Konto usunięte

Bosze xd ale w ich kulturze odkrywanie ciala to tragedia. W naszej takie zakrywanie to tragedia. Nigdy sie nie dogadamy i lepiej jak oni beda sie trzymac z dala xd. Taka konkluzja.

Lepiej zastanow sie czemu tak malo starszej wielkoeo inteligencji mamy xdd
Stary 2014-06-15, 13:49   #2470
favianna
Zakorzenienie

Ale ja nie uwazam zebysmy mieli tragedie z zakrywaniem. Co najmniej jeden sezon kroluja kiecki do ziemi. Letnie long dress juz kilka lat. Jakos nikt na dziewczyne w takim czyms sie nie rzuca z tesktem, odkryj nogi bo wygladasz jak dziwka i dostaniesz w zeby od ojca jak cie zobaczy

Stary 2014-06-15, 13:52   #2471
coffee
and cigarettes

Cytat:
Tylko ze to sa chamskie komwntarze na temat gwaltu, wiadomo ze gwalt ma niewiele wspolnego z seksem, a wiecej z przemoca i dominacja.
Ale co to ma wspólnego z obrazkiem wyżej? Panią w bikini można tak samo zgwałcić, zdominować i pobić, jak panią w burce. To znaczy wg Ciebie nie, ale ok.
Cytat:
A obcinanie glow corkom, zakopywanie zywcem, palenie, oblewanie kwasem bo splamily honor rodziny to znasz? W naszej kulturze raczej Ci to nie grozi za chodzenie w mini czy pokazanie biustu w glebokim dekolcie. Takze prosze cie...
No ba. U nas jest wyzywanie od przedmiotów, dziwek, puszczalskich lafirynd i podobne. No, ale nikt głowy nie uciął, więc w sumie spoko jest, nic w tym złego, nie?

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2014-06-15 o 13:53
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 14:01   #2472
201604191001
Konto usunięte

Favianna, chodzi o to, żeby ci się przypadkiem nie wydawało, że nasza kultura taka super za☠☠☠ista i dobra, tylko dlatego, że u nas nikt ci głowy nie odrąbie.
Stary 2014-06-15, 14:08   #2473
favianna
Zakorzenienie

Gdzie napisalam ze logos mozna lub nie zgwalcic bo sie jakis tam ubral co? Napisalam, ze gwalt (bo ktos napisal o tekscie ze "sama sie prosila" czyli w domysle pokazanie dekoltu prowokuje do gwaltu) nie ma nic wspolnego z seksem. Jest czystym aktem dominacji I przemocy I o to w nim chodzi. Wiekszosc gwalcicieli nie gwalci z powodu libido. Proponuje poczytac. Teksty "bo sie prosila" sa wiec chamskie i glupie i nie uwazam zeby nie bylo w nich nic zlego.
Caly czas mowimy chyba o tym ze sytuacje na obrazku sa przedstawione jako SYMETRYCZNE a wg mnie takie nie sa!

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Favianna, chodzi o to, żeby ci się przypadkiem nie wydawało, że nasza kultura taka super za☠☠☠ista i dobra, tylko dlatego, że u nas nikt ci głowy nie odrąbie.
Ale tu na serio uwazasz ze te dwie kultury da sie porownac, bo sa na tym samym przemocowym poziomie?
Nie uwazam ze u nas wszystko jest super, jest multum rzeczy do poprawy, ale dziekuje losowi ze urodzilam sie w europie.
Stary 2014-06-15, 14:11   #2474
coffee
and cigarettes

Cytat:
Caly czas mowimy chyba o tym ze sytuacje na obrazku sa przedstawione jako SYMETRYCZNE a wg mnie takie nie sa!
Napisałaś, że:
Cytat:
Znam ten obrazek I uwazam za nieadekwatny. Kobiecie z lewej nie grozi przemoc fizyczna / psychiczna za odslanianie ciala. Zaslaniania oczu to kwestia wygody, a gdzie jest wygoda w zaslanianiu twarzy?
A to brednie.
Naprawdę, serio nie spotkałaś się z przemocą psychiczną (obrażanie, wyzywanie) czy fizyczną, seksualną (klepanie po tyłku, macanie, gwałty, przekonanie, że "tak się ubrała, więc na pewno chce") wobec kobiet skąpo ubranych?
Stary 2014-06-15, 14:17   #2475
Za_rt
Przyczajenie

Co do kolejek to mnie strasznie irytuje jedna kolejka do 4 kas w Rossmannie. Rozumiem jeszcze jak są otwarte tylko dwie i nie ma dużo ludzi. Ale jak stoi wielka kolejka do wszystkich kas na raz i kasjerki wołają po kilka razy „zapraszam do kasy” a ludzie dalej stoją i tylko się na siebie patrzą bo nie wiedzą czy wypada(?) im podejść to ręce mi opadają. W sumie jak chcą niech stoją ale torują całe przejście i często słyszę oburzenie, że „przecież jest kolejka”, gdy ide do kasy do której nikt nie chce podejść. Dziwie się bardzo ponieważ tylko w Rossmannie spotykam się z czymś takim a nie jest to żadna zasada sklepu bo wiele razy słyszałam jak kasjerki proszą o ustawienie się w kilku kolejkach a za 5 minut jest to samo.
Za_rt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 14:22   #2476
favianna
Zakorzenienie

Chyba nie zrozumialas obrazka. Tam jest powiedziane ze nasza kultura jest taka be bo wymaga od kobiet neglizu. A nie spotkalam sie z sytuacja ze ktos grozi kobiecie bo sie za malo ROZEBRALA. Chyba ze masz przyklad a jesli taka sytuacja jest to jedynie kojarzy mi sie ze swiatem przestepczym, gdzie wiadomo ze jest to wbrew prawu. A kobieta w burkach MUSZA je nosic, bo policja religijna czuwa.

Stary 2014-06-15, 14:46   #2477
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
d) obie zgodnie stwierdziły, że przedszkolanki to nie nauczycielki, nie powinny mieć wakacji i powinny pracować nawet w wakacje, bo rodzice pracują.
Aha

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Byłam w tym tygodniu u lekarza i dwie mamy się spotkały - obie z takimi malutkimi dziećmi, max rok. Galopujące OZM. A titititi jakie maniunie stopki a jakie tyciunie rąsie a zobacz samochodzik bruuum brum muuuu hauhahu hopsa kopsa a mój robi takie kupki a mój takie a mój ma ząbeczki takie malutkie a mój dopiero jeden zębunio. Wszystko podniesionym piskliwym głosem. I tak przez mniej więcej godzinę.
Boże, nie cierpię.
Ja też ja widzę fajne dziecko to sobie pomyślę: "Ale super dzieciaczek", ale bez przesady, żeby tak piać.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 14:47   #2478
201604181004
Konto usunięte

kawa z mlekiem czyzbys spotkala mnie na zywo?;d
Stary 2014-06-15, 14:58   #2479
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Co do psow i wchodzenia na posesje to powiem tak: jesli jest dzwonek przy furtce to sie dzwoni. ALE pies ma byc wychowany tak zeby nie wazyl sie tknac czlowieka. Tu gdzie mieszkam psy sa lagodne jak baranki, bo wlasciciele wiedza, ze pies ktory zaatakuje czlowieka bedzie uspiony.
Trochę tego nie rozumiem, bo co jeśli ktoś trzyma psa główni w celach obronnych? Z drugiej strony powinna być też jakaś możliwość skontaktowania się z właścicielem domu bez narażania życia, np. domofon.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Mnie nie, jeśli narzekający studiuje na UW.
eee tam. Może to zależy od wydziału.

Podobają mi się żarówiaste różowe/żółte staniki pod prześwitujące albo siateczkowe bluzki, zwłaszcza jak pod kolor jest dobrana spódniczka.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2014-06-15 o 15:01
Stary 2014-06-15, 15:03   #2480
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Trochę tego nie rozumiem, bo co jeśli ktoś trzyma psa główni w celach obronnych? Z drugiej strony powinna być też jakaś możliwość skontaktowania się z właścicielem domu bez narażania życia, np. domofon.
Ciri15 - pies obronny to pies reagujacy na komendy, a nie pies agresywny, ktory rzuca sie na kazda ruszajaca sie rzecz. Ludziom sie wydaje ze jak pies jest agresywny to wlasnie obronny. I tak, jak pies biega puszczony po ogrodzie to powinien byc domofon, bo jak inaczej sie skontaktowac z mieszkancami, rzucajac kamieniem w okno?
Stary 2014-06-15, 15:10   #2481
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Zdziwił mnie pogląd że jeśli ktoś wejdzie na moją posesję (wiedząc że mój pies go nie lubi), zostanie pogryziony przez psa, to jest to moja wina.
Czytałam ten wątek. Na tej samej zasadzie - jeśli ktoś, mimo że pies szczeka w mieszkaniu wejdzie, bo nie było zamknięte na klucz, to winien właściciel mieszkania - bo zabezpieczone nie było.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:14   #2482
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Czytałam ten wątek. Na tej samej zasadzie - jeśli ktoś, mimo że pies szczeka w mieszkaniu wejdzie, bo nie było zamknięte na klucz, to winien właściciel mieszkania - bo zabezpieczone nie było.
Mieszkanie to chyba nie to samo co ogrod? Nie wyobrazam sobie normalnej sytuacji ze ktos wchodzi do mieszkania bez uprzedzenia. Jesli tak robi to to jest przeciez najscie. A jak wlasciciel jakos wie I pozwala, to powinien zadbac zeby jego pies z tendencja do gryzienia nie latal luzem.
Stary 2014-06-15, 15:31   #2483
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Często jeżdżę z dużą walizką na dworzec i mam tam schody do pokonania, między przystankiem autobusowym i dworcem i nigdy mi nikt nie pomógł, nawet jak faceci widzieli, że mam problem i, że praktycznie ciągnę torbę z jednego schodka na drugi. W ogóle przez 5 lat mieszkania w Warszawie, tylko raz ktoś mi pomógł z ciężką torbą - obcokrajowiec.
Na Zachodnim może? Mi raz pomógł taki w typie Kamila Bednarka, co zbierał kasę, podczas gdy jego kolega grał na gitarze.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
A to brednie.
Naprawdę, serio nie spotkałaś się z przemocą psychiczną (obrażanie, wyzywanie) czy fizyczną, seksualną (klepanie po tyłku, macanie, gwałty, przekonanie, że "tak się ubrała, więc na pewno chce") wobec kobiet skąpo ubranych?
Ja się wobec siebie nie spotkałam i nikt przy mnie o nikim tak nie mówił.
Najwyżej, że coś "nie wypada", np. kabaretki i mini do kościoła.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Ciri15 - pies obronny to pies reagujacy na komendy, a nie pies agresywny, ktory rzuca sie na kazda ruszajaca sie rzecz. Ludziom sie wydaje ze jak pies jest agresywny to wlasnie obronny. I tak, jak pies biega puszczony po ogrodzie to powinien byc domofon, bo jak inaczej sie skontaktowac z mieszkancami, rzucajac kamieniem w okno?
No co drugiego zdania się zgadzam, ale co do pierwszego- jeśli ktoś puszcza psa, żeby pod swoją nieobecność pilnował domu i właśnie atakował tego, kto chce wejść? Przecież jak właściciela nie ma to nie wyda komendy. No właśnie i tu powinien być ten domofon - jak nikt nie odbiera, to nie wchodzę i pies mnie nie ugryzie.
Zresztą - ja wiem, że jak wkurzę mojego psa to może mnie ciapnąć, niemocno, ale jednak, więc gwarancji na niego nie daję nikomu.

Stary 2014-06-15, 15:35   #2484
favianna
Zakorzenienie

No zgadzam sie I napisalam ze wchodzenie pod nieobecnosc do cudzego domu to najscie (pewnie z zamiarem kradziezy). Skoro ktos lamie prawo, to nie moze oczekiwac ze pies jeszcze mu w zebach kapcie przyniesie
Stary 2014-06-15, 15:39   #2485
susuanne
Wtajemniczenie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;46886584]Kiedyś raziło ale teraz już nie. No, chyba, że to taki stanik z zapięciem prawie na karku, wtedy razi. Z prześwitującej bielizny to jedynie widoczne majtki powodują u mnie chęć wydłubania sobie ślepi. Biała sukienka i czerwone majteczki w czarne kropeczki [/QUOTE]
Teraz panuje jakaś moda na neonowe staniki pod białą lub czarną bluzkę. Moim zdaniem wygląda to trochę kiczowato.

Dziwią mnie pracownicy sklepów, którzy strzelają wymowne miny gdy nie mam drobnych
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:40   #2486
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Na Zachodnim może? Mi raz pomógł taki w typie Kamila Bednarka, co zbierał kasę, podczas gdy jego kolega grał na gitarze
Mhm, Zachodni A pomógł mi facet przy Metrze Marymont, tam też się kiedyś autobusy zatrzymywały.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 16:07   #2487
Darkoz
Zakorzenienie

Dla mnie uwiązanie psa na łańcuchu i furtka zamknięta tylko na klamkę to to samo co otworzyć złodziejowi drzwi i powiedzieć ,,zapraszam, komputery drugie drzwi na lewo, plazma na strychu".

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-15, 16:13   #2488
coffee
and cigarettes

Cytat:
Chyba nie zrozumialas obrazka. Tam jest powiedziane ze nasza kultura jest taka be bo wymaga od kobiet neglizu. A nie spotkalam sie z sytuacja ze ktos grozi kobiecie bo sie za malo ROZEBRALA. Chyba ze masz przyklad a jesli taka sytuacja jest to jedynie kojarzy mi sie ze swiatem przestepczym, gdzie wiadomo ze jest to wbrew prawu. A kobieta w burkach MUSZA je nosic, bo policja religijna czuwa.

Przyznaję, że nie rozumiem, o czym tutaj piszesz. Najpierw, że w naszej kulturze nie obraża się nikogo za negliż, potem, że za brak negliżu.

Swoją drogą - w czasie przygotowań do bierzmowania z kościoła ksiądz wypraszał notorycznie osoby, które były lekko ubrane (panie - za bluzki na ramiączkach, panów - za krótkie spodenki). Także tego... #katolicyzm-taki-supertolerancyjny-nie-to-co-islam

Ciri - moją koleżankę na domówce jakiś koleś notorycznie klepał po tyłku, bo miała mini i sam twierdził, że chyba po to się tak ubrała, by ktoś docenił jej wdzięki.

Wdzięki naszych pań na eurowizji również jakoś nie zostały docenione.
Stary 2014-06-15, 16:20   #2489
201604191001
Konto usunięte

Dziwi mnie, że wątek pt. "Nagi dół faceta" okazał się mieć tytuł "Nagły dół faceta". Smutek
Stary 2014-06-15, 16:22   #2490
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość

Dziwią mnie pracownicy sklepów, którzy strzelają wymowne miny gdy nie mam drobnych
I mnie. Zwłaszcza, że zawsze mam przepraszającą minę, ale czasem po prostu nie mam skąd wziąć drobnych. A jedna kasjerka ostatnio chyba chciała mi zrobić na złość, bo resztę (której w drobnych była pokaźna kupka) - mimo że wyciągnęłam dłoń- rzuciła na ten blat (z nieukrywaną dumą na twarzy ) i zbieranie mi tego zajęło sporo czasu
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości