Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 09:54   #2461
Malinowa_mamba13
Niepoprawna optymistka :)

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Rise

Malinowa ja mam dzisiaj spagetti - z wczoraj zostało
miałam w niedzielę dopada
ale smacznego bo też uwielbiam

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość

wczoraj pisałam,że tż wrzuca ryż do zlewu, i... zlew sięwczoraj zatkał włączyłam zmywarke i wszystko mi cofnęlo do zlewu hahahaha zawołałam go, niech to ogarnie, odkręca na dole rure, a tam tona ryżu i sera białego może wreszcie się nauczy

no to musiał mieć niespodziankę
Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Mamy tyle styropianu pod sufitem na balkonie, że nie ma się w co wwiercić. Nie wiem czy znajdziemy tak długie haki które by ogarnęły ten styropian + trochę betonu...
no tak uroki bloków..
u nas też był problem z zawieszeniem linek na pranie bo też napchane styropianu to Tż zrobił metalową konstrukcję i przywiercił do sufitu

Nasz
Malinowa_mamba13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 09:54   #2462
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
wietnamskie są słodkie! moja ciocia miała taką czarną, była taka grubcia że jak szła to brzuch jej się po ziemi ciągnął teściowa by zeszła, szczególnie jak byście jej powiedzieli że to Wasz synuś/córcia
Ona już na morską mówi 'wnusio'. Dodajmy, że świń jak ją widzi to aż się jeży, a jest to miły i przytulaśny zwierzak. wyczuwa podłe babsko na kilometr ale coż, niektórzy mają zrytą banię. Wasze kocięta jeszcze nie dostały takiej łatki?

Cytat:
Wietnamskie to te łyse?
A moze jeża?
Wietnamskie to takie, z jakich robi się mięso, tylko, że udomowione. Łyse są takie jak w załączniku, tzw. skinny pigs. Moja znajoma ma łyse morskie, są kapitalne
Jeża domowego też ostatnio miałam na rękach, śmieszny stworek.

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Na pocieszenie napiszę, że my mieszkaliśmy w mieszkaniu remontowanym. Spaliśmy na materacu przez pierwsze noce, przenosiliśmy się z pokoju do pokoju. W każdym spaliśmy.
właśnie tego chciałam uniknąć za wszelką cenę

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-07-02 o 09:57
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 10:00   #2463
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinowa_mamba13 Pokaż wiadomość
miałam w niedzielę dopada
ale smacznego bo też uwielbiam

no to musiał mieć niespodziankę

no tak uroki bloków..
u nas też był problem z zawieszeniem linek na pranie bo też napchane styropianu to Tż zrobił metalową konstrukcję i przywiercił do sufitu
U nas właśnie tyle tego styropianu pod sufitem na balkonie... masakra... łatwiej coś do ściany przykręcić...
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 10:03   #2464
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Ona już na morską mówi 'wnusio'. Dodajmy, że świń jak ją widzi to aż się jeży, a jest to miły i przytulaśny zwierzak. wyczuwa podłe babsko na kilometr ale coż, niektórzy mają zrytą banię. Wasze kocięta jeszcze nie dostały takiej łatki?
hehe, rodzice mojego M. też mówią na nasze koty, że to ich wnusie nawet dostają od nich jakieś zabawki czy przysmaki np. na Gwiazdkę ale oni są kochani i nie ma w tym cienia złośliwości śmieją się, że dopóki nie mamy dzieci (a chcemy mieć ) to oni będą ich wnusiami

Dziewczyny macie jakiś popisowy przepis na mięso? chętnie na coś innego niż kurczak, np. wołowinę? chcemy właśnie zaprosić rodziców Tż na obiad w podziękowaniu za opiekę nad kotami podczas naszego urlopu i wiem, że najbardziej będzie im smakował klasyczny obiad typu mięso, ziemniaki, surówka no ale chciałabym jakieś fajne mięso żeby ich mile zaskoczyć sama na codzień robię głównie kurczaka więc nie chciałabym zmarnować np. dobrej wołowiny nieudanym przepisem będę wdzięczna za wszystkie pomysły
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 10:45   #2465
Dotka90
Zakorzenienie

Bry

Uff, wstałam po 7, ciężko było, bo dziś mam wolne
Ale jechałam po auto do lakiernika, a potem zgarnęłam mamę, zawiozłam do pracy, zrobiłam sobie zakupy tu i tam, polatałam po mieście i wróciłam, teraz szamam domowe ciacha owsiane i popijam kakao

Co do wołowiny to nie pomogę, bo jedyną formą wołowiny, jaką robię jest spaghetti /m. mielone/ albo gulasz

I dzisiaj mam właśnie gulasz na obiad i kupiłam wolowinę w Almie, bo pojadę popołudniu do mamy i będę robić gulasz dla niej na jutro, a głównie dla dziadka - pomrozimy mu w pojemniczkach i będzie miał na parę obiadów. Do tego musimy ukleić jakieś pierogi itd. Bo w tygodniu dziadek musi żywić się sam, a my jeździmy w weekendy i mu gotujemy.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 10:48   #2466
201604250957
Konto usunięte

chyba jednak zrobię roladki z polędwicy wieprzowej z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...-z-gorgonzoli/
Stary 2014-07-02, 11:49   #2467
Miss Saeki
Zakorzenienie

Własnie dzwoniła koleżanka z pytaniem co chcę na parapetówkę. Jako jedyna z 20 osób.
Powiedziała, że się składają w 4 lub 5 osób to moga kupić coś większego. Powiedziałam, że może być jakiś prosty parowar albo patelnia grillowa na indukcję (moja stara niestety się na nia nie nadaje).

W sumie nie zapraszałam ludzi aby dostać prezenty tylko żeby z niektórymi się w końcu spotkać. Ale po cześci przeraża mnie co jeszcze mogę dostać, bo z takich "oklepanych" prezentów parapetówkowych wszystko mam. Jak dostanę jakieś szkło to chyba zrobię zabawę "kto więcej zbije" bo tego co mam to już za dużo... A jeszcze przychodzi kolega od którego kiedyś dostałam na urodziny... kulę do biegania dla chomika...
Stary 2014-07-02, 11:52   #2468
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Własnie dzwoniła koleżanka z pytaniem co chcę na parapetówkę. Jako jedyna z 20 osób.
Powiedziała, że się składają w 4 lub 5 osób to moga kupić coś większego. Powiedziałam, że może być jakiś prosty parowar albo patelnia grillowa na indukcję (moja stara niestety się na nia nie nadaje).

W sumie nie zapraszałam ludzi aby dostać prezenty tylko żeby z niektórymi się w końcu spotkać. Ale po cześci przeraża mnie co jeszcze mogę dostać, bo z takich "oklepanych" prezentów parapetówkowych wszystko mam. Jak dostanę jakieś szkło to chyba zrobię zabawę "kto więcej zbije" bo tego co mam to już za dużo... A jeszcze przychodzi kolega od którego kiedyś dostałam na urodziny... kulę do biegania dla chomika...
to nieźle! fajny kolega

wiadomo, że parapetówki nie robi się dla prezentów, ale moim zdaniem jak ktoś chce coś przynieść to miło jest gdy zapyta gospodarza co by mu się przydało, szczególnie że wiadomo jak to jest "na dorobku"

nasi goście akurat wszyscy zapytali plus część się zrzuciła i kupiła nam blender boscha więc wszystkie prezenty były przydatne
Stary 2014-07-02, 11:55   #2469
Malinowa_mamba13
Niepoprawna optymistka :)

kula do biegania dla chomika przepraszam nie mogę ;D

ja byłam na spacerze z małą i na zakupach i robię dziś warzywa na patalenię z cyckiem i kaszą

Nasz
Malinowa_mamba13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:01   #2470
Miss Saeki
Zakorzenienie

Kolega specyficzny, ale przeuroczy. Dobrze, ze zostawił rachunek w torebce;p;p A to był czas, że miałam dwa chomiki, z czego jednego wzięliśmy jakoś miesiąc przed moimi urodzinami. Dobrze, że nie pytał czy prezent się podoba. ;p

Nie cierpię tego pytania. Ostatnio od teściowej dostaliśmy dwa komplety pościeli + prześcieradło. Prześcieradło jest frotte a ja takich wprost nie cierpię. Pościel, kolorystycznie pasuje do sypialni, ale ja jestm fanką jednokolorowych pościeli. Poza tym... sama kiedyś kupiłam z tej serii pościel i się rozpadła po 3 praniach. Na pewno użyjemy, ale... ciągle się dopytuje czy pościel nam się podoba... I co tu odpowiedzieć. Powiesz, ze nie to zrobisz jej przykrość, powiesz, że tak to kupi następnymm razem to samo...

Co do parapetówki to ja do domu za wiele nie potrzebuję bo nie jest to mój "wylot z rodzinnego gniazda". Większość rzeczy mam, ostatnio blender sobie sama kupiłam. Przydałby się ten parowar i opiekacz do kanapek ale taki konkretny model który widziałam już nie pamiętam gdzie (więc jak go znajdę to sobie sama kupię - był o tyle specyficzny, że nie dzielił kanapek na trójkąty). Oprócz tego brakuje mi jakichś takich "pierdków" typu: rękawice kuchenne, podkładka pod garnek itp. A naprawdę szczęśliwabym była jakby mi ktoś sprezentował przeróżna chemię gospodarczą - tabletki do zmywarki, płyn do prania, jakieś domestosy itp. Tego nigdy nie za wiele i to się zawsze przyda
Stary 2014-07-02, 12:05   #2471
201604250957
Konto usunięte

Miss to może trzeba było zapraszać drogą meilową i w zaproszeniu dyskretnie rzucić,że jakby co to z rzeczy które potrzebujesz do domu masz wszystko a z niepotrzebnych bałagan więc chętnie przytulisz jakichś pomocników do walki z nim
Stary 2014-07-02, 12:18   #2472
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Miss to może trzeba było zapraszać drogą meilową i w zaproszeniu dyskretnie rzucić,że jakby co to z rzeczy które potrzebujesz do domu masz wszystko a z niepotrzebnych bałagan więc chętnie przytulisz jakichś pomocników do walki z nim
ja się serio zastanawiam nad zrobieniem listy i puszczeniem w eter, tylko nie wiem, co na to znajomi. kieliszki ze ślubu prawie wszystkie potłuczone (jak zwykle), więc ja jakieś ładne z almi deco bym przygarnęła

Patrz co mi w newsfeedzie wyskoczyło na fb a propo tradycyjnych przepisów:
http://madameedith.blogspot.com/2012...-kurkowym.html !!! ale pysznie wygląda

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-07-02 o 12:20
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:22   #2473
201604250957
Konto usunięte

Rise zależy od znajomych, moi by się nie pogniewali, wręcz by się chyba ucieszyli a polędwiczki z kurkami robiłam i potwierdzam, że są przepyszne
Stary 2014-07-02, 12:35   #2474
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszałam przez FB i smsy ale w ferworze walki z wykanczaniem, więc żadna lista w głowie wtedy nie powstała. Nawet wtedy prezenty mi przez myśl nie przyszły, raczej chęć spotkania się i... pochwalenia się mieszkaniem Z resztą pomysł na chemię wpadł dzisiaj przy lekturze wizażu;p;p

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
ja się serio zastanawiam nad zrobieniem listy i puszczeniem w eter, tylko nie wiem, co na to znajomi. kieliszki ze ślubu prawie wszystkie potłuczone (jak zwykle), więc ja jakieś ładne z almi deco bym przygarnęła

Patrz co mi w newsfeedzie wyskoczyło na fb a propo tradycyjnych przepisów:
http://madameedith.blogspot.com/2012...-kurkowym.html !!! ale pysznie wygląda
Kolejna parapetówka bedzie bardziej dla rodziny, więc na pewno jakaś wishlista powstanie;p

Edytowane przez Miss Saeki
Czas edycji: 2014-07-02 o 12:37
Stary 2014-07-02, 13:01   #2475
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny macie jakiś popisowy przepis na mięso? chętnie na coś innego niż kurczak, np. wołowinę? chcemy właśnie zaprosić rodziców Tż na obiad w podziękowaniu za opiekę nad kotami podczas naszego urlopu i wiem, że najbardziej będzie im smakował klasyczny obiad typu mięso, ziemniaki, surówka no ale chciałabym jakieś fajne mięso żeby ich mile zaskoczyć sama na codzień robię głównie kurczaka więc nie chciałabym zmarnować np. dobrej wołowiny nieudanym przepisem będę wdzięczna za wszystkie pomysły
Polecam wolowine z wolnowara Wychodzi pyszna, zawsze.

Tutaj wolowina jest najczesciej kupowanym miesem (no, moze za kurczakiem) ale ja w sumie jej nie pieke, tylko albo stek na grilla, albo jakies szybkie stir fry albo najczesciej wlasnie z wolnowara. Na pieczen najlepsza jest wieprzowina, najlepiej ze skora ponacinana ostrym nozem - wychodzi super chrupiaca i wyglada efektownie. Poszukaj w necie przepisow na pieczen z chrupiaca skorka (crackling)

Wolowina pieczona jest latwa do zepsucia niestety :/

I jeszcze polecam przepis na klops z zurawina bardzo proste, a pyszne http://mojemaleprzyjemnosci.blox.pl/...membertem.html

A jezem sie 2 razy opiekowalam po kilka tygodni Super zwierzatko, bardzo sympatyczne i troche smieszne. W dzien spal, a jak tylko robilo sie ciemno to wychodzil spod swojej kryjowki i biegal na chomiczym kole caaaala noc CALA noc Dalo sie go brac na rece, ale byl jeszcze malo za mna oswojony i tak fajnie furkotal a igly ma niebezpieczne Szczegolnie dla 2 kotow, ktore go omijaly szerokim lukiem Fajny zwierz!
Stary 2014-07-02, 13:09   #2476
201604250957
Konto usunięte

dzięki Lucy, chętnie wypróbuję ten przepis na klops, lubię mięso mielone na zimno na kanapkach
Stary 2014-07-02, 14:02   #2477
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Polecam wolowine z wolnowara Wychodzi pyszna, zawsze.

Tutaj wolowina jest najczesciej kupowanym miesem (no, moze za kurczakiem) ale ja w sumie jej nie pieke, tylko albo stek na grilla, albo jakies szybkie stir fry albo najczesciej wlasnie z wolnowara. Na pieczen najlepsza jest wieprzowina, najlepiej ze skora ponacinana ostrym nozem - wychodzi super chrupiaca i wyglada efektownie. Poszukaj w necie przepisow na pieczen z chrupiaca skorka (crackling)

Wolowina pieczona jest latwa do zepsucia niestety :/

I jeszcze polecam przepis na klops z zurawina bardzo proste, a pyszne http://mojemaleprzyjemnosci.blox.pl/...membertem.html

A jezem sie 2 razy opiekowalam po kilka tygodni Super zwierzatko, bardzo sympatyczne i troche smieszne. W dzien spal, a jak tylko robilo sie ciemno to wychodzil spod swojej kryjowki i biegal na chomiczym kole caaaala noc CALA noc Dalo sie go brac na rece, ale byl jeszcze malo za mna oswojony i tak fajnie furkotal a igly ma niebezpieczne Szczegolnie dla 2 kotow, ktore go omijaly szerokim lukiem Fajny zwierz!
aaaaaa
ale super wygląda i pewnie musi być pyszny

Ja jeszcze godzina i do domku tzn. jadę do apteki i na małe zakupy do Biedronki i Lidla. Tż na rybach do wieczora więc jestem zwolniona z gotowania obiadu

Kupujecie płyn do naczyń z Lidla albo Biedronki? Jakiś tani i dobry ?
Stary 2014-07-02, 14:08   #2478
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaa
ale super wygląda i pewnie musi być pyszny

Ja jeszcze godzina i do domku tzn. jadę do apteki i na małe zakupy do Biedronki i Lidla. Tż na rybach do wieczora więc jestem zwolniona z gotowania obiadu

Kupujecie płyn do naczyń z Lidla albo Biedronki? Jakiś tani i dobry ?
Ja zdecydowanie polecam Ludwik. Chyba w Tesco jest najtanszy
Stary 2014-07-02, 14:09   #2479
Dagunia
Komplikatorka

Z takich znanych to ja lubię PUR, ale zastanawiam się czy jest tańszy i równie dobry co te droższe
Stary 2014-07-02, 14:10   #2480
Dotka90
Zakorzenienie

Dagunia, ja po przetestowaniu różnych dyskontowych, i tak wracam do Fairy, jak jest na promocji to cenowo wychodzi jak te Biedronkowo-Lidlowe, a jakością się nie umywa
Stary 2014-07-02, 14:12   #2481
Haniula
Zakorzenienie

hej hej
przypominam tylko o swoim istnieniu niestety nie nadrobiłam bo jestem na przymusowym wolnym w domu. Młoda się pochorowała i tak sobie w domu siedzimy
a taki miałam plan, podrzucić ją do babci wieczorem i jechać z tż na wyprzedaże.

Ale nic, zaczęłam wczoraj oglądać słynną gre o tron to może chociaz taka rozrywka na wieczór bedzie

Właśnie się objadłam, na obiad zrobilam makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie takim szpiankowym, wszystko posypane fetą. Normalnie pęękam

Fajna taka świnka a one są takie do normalnej hodowli domowej?
Przypomniało mi się jak tu te zwierzaki widzę ze muszę wysłać tż z psem na szczepienie

kashmirka ile wy macie kotów? Artur ma dziewczynę ?

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2014-07-02 o 14:18
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:12   #2482
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dagunia, ja po przetestowaniu różnych dyskontowych, i tak wracam do Fairy, jak jest na promocji to cenowo wychodzi jak te Biedronkowo-Lidlowe, a jakością się nie umywa
Teraz go mam i faktycznie jest b.dobry Kończy mi się ta wielka butla i chyba kupię go znów jak mówisz że próbowałaś inne i nic dobrego nie wyszło

Od przyszłego tygodnia wracam do ćwiczeń i znów będę miała dylematy co jeść w pracy
Stary 2014-07-02, 14:14   #2483
201604250957
Konto usunięte

ja też używam na zmianę Fairy i Pura miałam jakiegoś Tymka z Biedry bo Mama Tż kupiła jak się przeprowadzaliśmy ale był bez szału
Stary 2014-07-02, 14:16   #2484
_agg_
Zakorzenienie

ja też mam fairy
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:17   #2485
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz go mam i faktycznie jest b.dobry Kończy mi się ta wielka butla i chyba kupię go znów jak mówisz że próbowałaś inne i nic dobrego nie wyszło

Od przyszłego tygodnia wracam do ćwiczeń i znów będę miała dylematy co jeść w pracy
Wszystko

Serio, po 1.5 roku pracy po 12h, w miejscu gdzie nie mam jak odgrzać jedzenia, przyzwyczaiłam się do noszenia ze sobą tony pojemników i pojemniczków i zabieram do pracy wszystko, od drugiego śniadania, przez obiad, na kolacji kończąc
Stary 2014-07-02, 14:23   #2486
Miss Saeki
Zakorzenienie

Jak myślicie. Czy napisanie do żeńskiej części gości prośbę aby nie przychodziły na imprezę w szpilkach (w ramach troski o nowe podłogi) będzie niegrzeczne?
Stary 2014-07-02, 14:29   #2487
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Wszystko

Serio, po 1.5 roku pracy po 12h, w miejscu gdzie nie mam jak odgrzać jedzenia, przyzwyczaiłam się do noszenia ze sobą tony pojemników i pojemniczków i zabieram do pracy wszystko, od drugiego śniadania, przez obiad, na kolacji kończąc
Ja w pracy mam mikrofalówkę, kuchnię, jadalnię itp. ale zazwyczaj jak chodzi o jedzenie do pracy to mam czarną dziurę w głowie

Cytat:
Jak myślicie. Czy napisanie do żeńskiej części gości prośbę aby nie przychodziły na imprezę w szpilkach (w ramach troski o nowe podłogi) będzie niegrzeczne?
Jak napiszesz to w luźnej, śmiesznej formie to będzie ok
Stary 2014-07-02, 14:33   #2488
Dotka90
Zakorzenienie

Miss, a zawsze będziesz pisać ludziom, żeby do Ciebie szpilek nie ubierali ?

Dagunia, ale jesz po prostu to, co na co dzień, tylko zabierasz w pojemniczku do pracy, zwłaszcza jak masz mikrofalę, to już w ogóle bez problemu
Stary 2014-07-02, 14:35   #2489
201604250957
Konto usunięte

Dagunia i od tego właśnie masz internet- kopalnię inspiracji!
Stary 2014-07-02, 14:38   #2490
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Miss, a zawsze będziesz pisać ludziom, żeby do Ciebie szpilek nie ubierali ?

Dagunia, ale jesz po prostu to, co na co dzień, tylko zabierasz w pojemniczku do pracy, zwłaszcza jak masz mikrofalę, to już w ogóle bez problemu
W przypadku imprezy i owszem, bo nie mam zamiaru nikogo w kapcie wsadzać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości