|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
jest slodki
|
|
|
|
|
#2522 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym wszystkiego najlepszego z okazji urodzin |
|
|
|
|
#2524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od bardzo dawna nie byłam na takiej babskiej imprezie ![]() Dziękuję za życzenia. Dochodzę do wniosku, że każdy kolejny rok jest łatwiejszy ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- MIałam się pochwalić (albo pożalić ), że mały nauczył się wchodzić i schodzić po schodach - ostrożnie, na kolankach i podpiera się rączkami. Niemniej jednak jak go zobaczyłam na schodach to zamarłam. Na co mój mąż spokojnie powiedział, że on to już kilka dni temu widział jak dzieć schodzi ze schodów Tego, że wchodzi i schodzi z łóżka i narożnika chyba nie muszę dodawać? I to tak, że nawet się nie zachwieje
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Bebe sliczna fota, dzieciaki urocze!
Wvictoria najlepsze zyczenia urodzinowe, spelnienia marzen! |
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej!
Linka, wybacz, ze spoznione... Najlepsze zyczenia urodzinowe! Pociechy z meza i eMki, powodzenia w pracy i duzo czasu na wizaz ![]() Bebe, ogromne gratulacje!!! Jaki duzy chlopak! Martynka ma sie dobrze. Krosty blakna, uff! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dostaje bialej goraczki przez wszedobylskie owocowki siadajace na warzywach i owocach, mozecie polecic jakies miski pokrywki, nie wiem cokolwiek zeby to oslonic?
|
|
|
|
#2528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że Tyni krostki schodzą. Hm... można kupić pułapki na owocówki. W poprzedniej firmie takie stosowaliśmy - to pojemnik z jakimś specjalnym płynem - bardzo skuteczne. |
||
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałabym jeszcze złożyć Tobie życzenia Wvictoria. Wszystkiego najlepszego i samych cudownych chwil
Ja zmykam spać, Lu właśnie urządziła taką histerię przy zasypianiu, że wymiękam. A dlaczego? Mała zmiana rytuału, zwykle ja ją przebieram do spania, dzisiaj przebrał ją małż. Taka sama sytuacja powtarza się za każdym razem, jak ją małż przebiera. I nieważne, że potem wszystko tak samo, że jest cycuś. Kończy się histerią i tyle. Ponad godzinę zajęło, żeby się uspokoiła i zasnęła (uspokoiła to mało powiedziane, zmęczyła się, a jeszcze przysypiając popłakiwała, chociaż ją głaskałam po głowie), a normalnie zasypia migiem sama. Już nie wiem co z tym robić. Gonić małża do przebierania codziennie? Kiedy przez kilka dni na pewno będą nadal takie histerie, a kto wie, czy w ogóle się to zmieni? Czy odpuścić i przebierać samej?
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-08-13 o 21:31 |
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do pojemnika plastikowego (którego nie będzie Ci żal wyrzucić) wrzuć resztki owoców i przykryj to szczelnie folią spożywczą. Zrób malutką dziurkę, taką żeby tylko ta muszka weszła, ale żeby nie dała rady już wejść. Ponoć jak jedna wejdzie, to następne pójdą za nią ![]() Nie wiem czy to działa, bo u nas tych muszek na szczęście nie ma
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co poradzić bo u nas z tym problemu raczej nie ma. Czasem jak go tata usypia, a chce żebym ja to popłacze ale po minucie lub dwóch daje spokój. Tylko, że w naszym przypadku mały najwięcej czasu spędza z tatą Co niestety wkrótce ulegnie zmianie
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Aga wspolczuje! Ja bym przebierala sama, niepotrzbne jej sa nerwy, z tygodnia na tydzien nasze dzieciaczki zmieniaja sie niesamowicie, pewnie niebawem zapomni, zmieni jej sie to
![]() Jas robil niedawno cyrki w nocy bo nie dawalam mu mleka tylko wode ale po5 zarwanych nocach juz jest dobrze Przy okazji pochwale sie ze Jas mial dzis cudowny apetyt wciaz chcial jesc, ale sie cieszylam, malzon zauwazyl ze w ciagu tygodnia urosl, wiec pewnie stad taki apetyt
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktoria najlepszego
ph ja widziałam w tv jak zrobili pułapkę z butelki - odciąć kilka cm poniżej zakrętki, nalać soku i tą część odciętą z szyjką do dołu wsadzić (bez nakrętki).
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za rady muszkowe dziewczyny!
|
|
|
|
#2535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za apetyt. K wczoraj zjadł ponoć prawie 3 obiady - najpierw swój, później trochę zupy od ojca, a później jeszcze trochę swojej zupy. No i jak on mi kaszki i mleko jeść ![]() Nel_a dziękuję |
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Lo to pieknie!! Ja bym chciala zeby kazdy dzien byl taki jak dzis z tym jedzebiem, sam pokazywal E chce jesc i co chce, jadl pieknie nic nie plul, ach!
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Wvici, no i najlepsze zyczenia dla Ciebie!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Agunia, ja zrobilabym tak, jak mowi Ph. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę mu ograniczać.---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- dziękuję
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Wvictoria to fajnie
u nas Jas bez ograniczen chce wcinac kalafior gotowany na parze, calymi rozyczkami laduje do buzi, sle potem baczy niesamowicie:/
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Linka spóźnione ale szczere najlepsze życzenia!
Wvictoria Tobie również życzę wszystkiego najlepszego! Również robię małej na urodziny sernik z przepisu Linki, na moich urodzinach zrobił furorę
|
|
|
|
#2541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no, mam nadzieję, że uda się sernik
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wvictoria i Linka wszystkiego najlepszego Brawa za wszystkie nowe umiejętności dla dzieci ![]() Bebe tak spojrzałam w książeczkę i P. ważył podobnie jak miał 2 m-ce a wzrost to jak miał 3 hehe także spory okaz z Jasia, musiało mu być w brzuszku bardzo dobrze Urocze te Twoje dzieciaczki ![]() Phdwao za apetyt, oby tak mu zostało ![]() Hehe wiecie co? Usłyszałam dzisiaj, że mały to chyba ma apetyt, jest na 25 centylu i raczej szczupły, z apetytem kiepsko (chyba, że mowa o maminym mleku), ale co tam Za to dziś na placu zabaw była koleżanka z synkiem starszym ciut od mojego (chyba tydzień, może trochę więcej), jest taki malutki i drobniutki, przy nim P. wyglądał na starszego, ale je tyle, że mój to chyba 1/3 nie byłby w stanie, jak to dzieci są różne
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczeta zegnam sie, odezwe sie jutro z Karpacza, buziaki
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Emil jeszcze śpi !!!!!!!
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Tamten je duuużo a mój większość mleka. A jak kiedyś Emil u teściów jadł obiad z mojego talerza to teściu tekst żebym go tak nie karmiła - w sensie że dziecko za dużo je
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, spałam prawie do 8
![]() No wiecie, Iga nie wygląda na wychudzoną, ma fałdki na rączkach, udkach.. Ale to mimo wszystko nie je dużo.. Też ostatnio ktoś zapytał "ona to chyba lubi pojeść" .. no właśnie nie bardzo... W końcu musi gdzieś te ciałko się mieścić skoro ma 72/3cm Nie mówię że waży jakoś wybitnie dużo - 9,5kg moim zdaniem ni za mało ni za dużo.. |
|
|
|
#2547 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Więc ostatnio ma fazę na szynkę i mięso, nic innego mogłoby nie istnieć ![]() Wczoraj byliśmy na morfologi, krzyku było mnóstwo, dzisiaj chyba będą już wyniki więc muszę ją umówić do lekarza. No i na tapecie mamy ząbkowanie, idą jej górne trójki, już je widać ale czy się przebiły to niewiem bo jak próbuje sprawdzić to mnie gryzie. No i ciągle wychodzą te czwórki przebite w paru miejscach. W nocy często płacze, nie da się jej uspokoić często niczym innym niż butelką mleka ![]() Bebe gratulacje!Jaś to kawał chłopa
|
||
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iga też zawsze wybiera mięso z kanapek a chleb zostawia. Kciuki za wyniki i ząbki
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj po południu mamy szczepienie, mam nadzieje ze młody dzielnie je zniesie i nie bedzie skutków ubocznych
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
A wlaśnie chciałam jeszcze napisać odnośnie drzemek.
Agata ma już roczek i ciągle dwie drzemki, dzisiaj podejrzewam, że będą i 3 (bo już ma pierwszą). Potrafi wytrzymać 3-3,5 godz maksymalnie bez spania (drzemki trwają 40 min), po południu nieraz pośpi 1,5 godz i wtedy potrafi wytrzymać maksymalnie 4-5 godz . W nocy śpi ok 10-11godz. Czasem ma lepsze noce, czasem gorsze jak teraz, ale nie śpi ciągiem tego nocnego spania, zawsze się musi pokręcić w sumie z 40 min w ciągu nocy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

jest slodki

klask i:
.
Od bardzo dawna nie byłam na takiej babskiej imprezie
), że mały nauczył się wchodzić i schodzić po schodach - ostrożnie, na kolankach i podpiera się rączkami. Niemniej jednak jak go zobaczyłam na schodach to zamarłam. Na co mój mąż spokojnie powiedział, że on to już kilka dni temu widział jak dzieć schodzi ze schodów
Tego, że wchodzi i schodzi z łóżka i narożnika chyba nie muszę dodawać? I to tak, że nawet się nie zachwieje

- w sensie że dziecko za dużo je