|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
I drugie zdjęcie
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
A koszule piękne *___* |
|
|
|
|
#2523 | |||||
|
Rozeznanie
|
No Dzień Dobry Laleczki
Witam się dopiero teraz, mimo iż cały dzień spędziłam przed komputerem.. Cel- znalezienie kwater nad morzem. Wyobraźcie sobie że wykonałam dziś może ze 100 telefonów!!! Miałam juz kryzys , bylam wqrwiona jak Chopin, płakać aż mi się chciało że nic nie ma, wszystko zajęte!!!!!! No ale udało się po jakiś 9 godzinach nie ukrywam poczułam ulgę... Ciekawa jestem dzisiejszych wizyt Cytat:
Cytat:
Ale uwielbiam to bo czuję go wtedy przez skórę ![]() A co do boberka na dole ja przed ostatnią wizytą dałam jeszcze radę bez lusterka, ale nieźle się musiałam nagimnastykować trochę na stojąco, trochę na siedzące, było też na kucki aż sie upociłam, i uśmiałąm przy okazji jaki to człowiek nieporadny się zrobił ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękniusieńkie zakupki
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||||
|
|
|
#2524 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam po usg i mam mieszane uczucia. Lekarz pooglądał, popytał o różne rzeczy, ale nie powiedział, że coś jest nie tak, a jak w domu poczytałam opis to wyszło, że z przepływami mózgowymi nie wszystko jest ok, a i pępowinowe w dolnej normie
No i teraz nie wiem co o tym myśleć, bo nic mi ten lekarz nie powiedział, że trzeba to sprawdzić, kontrolować, jakąś diagnostykę dalszą zrobić... Nie wiem czy to oznacza, że jednak jest ok czy jego ignorancję Zadzwoniłam do położnej i umówiłam się z nią na jutro to może ona mi coś rozjaśni, bo też się na tym zna. Martwię się, bo poczytałam, że to może oznaczać niedotlenienie płodu Z optymistyczniejszych rzeczy to Tomcio waży 1284 g i wg usg wychodzi dokładnie ten sam termin co wg OM, ciągle ten sam, idealnie się go trzyma A poza tym jest klonem swojego taty i siostry Te same, identyczne oczy, nos, które widuję na co dzień. Znowu się nie przebiłam ze swoimi genami I już widzę te rzęsiska. Ale im ich zazdroszczę
|
|
|
|
#2525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamy podobne odczucia.. Widziałam odcinek z tą babką i faktycznie dziwna jakaś. Cytat:
Poza tym gratulacje za dużego synka
|
||
|
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A fotka niezła!! Dla mnie wyglaa na niej tak poważnie, jak taki duży niemowlak już
|
|
#2527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas Połozna jutro może Ci wszystko objaśni
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Slodziaczek Farminko.
My dzis po SR . Taka dumna jestem bo Tz kąpał lale hehe a ja przebieralam
|
#2529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bogatsi o nowe doświadczenia
|
|
|
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Gosia - moja pannica również często robi mi takie górki na brzuszku, ale ta była wyjątkowo duża
Pewnie była to rączka albo nóżka ![]() Fajnie, że w końcu udało Ci się znaleźć kwaterę ![]() Farminka - może faktycznie to nic poważnego i lekarz nie chciał Cię niepotrzebnie niepokoić? Chociaż mógł Ci coś powiedzieć, bo przecież i tak to wyczytałaś w dokumentach i teraz się stresujesz... Oby położna jutro rozwiała złe myśli ![]() Ja mam dzisiaj jakiś senny dzień... Mogła bym cały czas spać taka jakaś...budyniowata dziś jestem cała
|
#2531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak więc nie nastawiam się, że on mi tego dopilnuje. Najwyżej jak położna uzna, że trzeba to sprawdzić to będę szukać innego specjalisty w jeszcze dalszym mieście...Dziękuję za komplementy w imieniu Tomcia Ja się już zakochałam
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() łaaaaa aż chciałabym już zobaczyć mojego syncia ![]() Cytat:
lala cała? Dobry wieczór lumpkowe zdobycze za CAŁE 12zł
|
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Nie odzywam się, ale codziennie czytam, żeby nie mieć zaległości Ja jestem w Opolu od piątku u rodziców i nadrabiam za pół roku co mnie tutaj nie było. Zagrożenie ciąży to się nie ruszałam z Krakowa, a potem sesja itp. Teraz wakacje i mogę robić co chcę. Wciągnęło mnie teraz już całkiem synkowe przygotowywanie. Zrobiłam zawieszkę do smoczka (mimo że jak nie będzie konieczny to nie będziemy smoczka używać - wtedy będzie zawieszka na zabawkę ). Zrobiłam drugą dla córci koleżanki i jeszcze dla chrześniaka przyszłego zrobię też i zobaczymy co dalej. Wciągające bardzo. Lubię robić takie rzeczy. Uszyłam też literkiiii(nad łóżeczko, albo na łóżeczko), ale nie są jeszcze w 100% skończone. Chcę zrobić jeszcze jedne w innych kolorach. A poza tym to czuję się dobrze, kręgosłup dokucza, ale i tak na razie jestem zadowolona, bo lekarz mnie nastraszył i myślałam, że z moją wadą to w 6 miesiącu już się poruszać nie będę, także jest ok. Oprócz tego dziś byłam w komisie dziecięcym i tyyyyyyle cudnych rzeczy, musiałam się opanować. Ale i tak kupiłam 3 pary bucików, body, bluzeczkę, spodenki i taką matę kolorową za 8zł. Ale nieeee ,,nic nie kupujemy" ![]() Czytam o Waszych problemach jestem w Wami duchem zawsze i wszędzie dziewczyny Nie zapominam Uciekam, bo koleżanka przyszła mi włosy podciąć, mam już do tyłka, trochę podciąć trzeba, bo końcówki ,,ROZTROJONE '' miejscami. Fuj fuj. Dobrego wieczoru Mamusie
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiamagda cala, cała
myl buzinke. Przemywal oczka. Uszka myl. Ciesze sie bo juz/wiem kto bedzie kapal Maje
|
#2535 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi też dokucza... może podzielisz się radą jak sobie ulżyć w bólu?? Cytat:
my też mamy Maję w domu w sobotę skończy 7 miesięcy, dziś akurat kąpałam ze szwagierką
Edytowane przez kasiamagda23 Czas edycji: 2014-07-15 o 21:43 |
||
|
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z Wami i odrazu pisze dobranoc
![]() FARMINKO musialam wejsc na kompa, zeby podejrzec Twojego Tomusia i az sie wzruszylam... brwi nawet jak dobrze widac... kurde a ja nawet mozliwosci na talie foto nie mam, az zazdroszcze!! I nie martw sie wynikami, napewno jest ok, jakby cos bylo, to bys miala wiecej badan itd. Wiecie co? W pracy kazdy galy wytrzeszcza, ze 6 miesiac juz mi idzie, ze maly brzuch i sie pytaja czy wiem ile dzidzius wazy, az ich gadanie mnie martwi :/ zaraz zmierze sobie obwod brzucha na wysokosci pepka, bo zaczyna mnie to martwic. Gratulacje wizyt i kolejnych tygodni ![]() Mi moj zly tygodniowy humor dzis juz chyba przeszedl jest lepiej takze dzieki Wam, troche przetlumaczycie, aby czlek sie calkiem nie dobil.Szkoda ze nie mam czasu non stop byc na bierzaco
|
#2537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi 98
|
|
|
#2538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dodałam zdjęcie do klubu. Zawsze fascynowało mnie jak dzieci mogą być aż tak podobne do rodziców i strasznie mi się podobało jak widziałam np. mamę z córeczką, która wyglądała jak jej miniaturowa wersja
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzis zaczelam 26 tydzien.
|
|
#2540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wagi różnie pokazują ale mam około +5-6kgMam znajomą z terminem na 17 sierpień (więc niecałe 5 tygodni), a brzusio ma taki jak ja to dopiero szał!! Była w zeszły piątek u lekarza i dzidzia ma 2,2kg więc niewiele, a ona sama przytyła niecałe 8kg (4 miesiące wymiotów dzień w dzień
|
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
E to nie mam co ich sluchac, moze Dunki maja inne brzuchy
![]() Ja sie urodzilam 2,8kg i wszystko ok, brachol 2,9kg. Hmm. Ale widze, ze ladnie przytylam. 3tyg przerwy od fitnessu i ladnie przywalilam :O
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
Co do rozstepow to ja nie mam i uzywam balsamu nivea nawilzajacego, albo oliwek dla niemowlakow
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://rafjolka.pl/pol_pl_2040-KOSZU...UE-2977_14.jpg Ale kupiłam ją z myślą o późniejszym karmieniu, a nie tylko o szpitalu, więc myślę, że było warto drugą koszulę mam z biedronki jakoś nigdy nie przepadałam za koszulami nocnymi, a teraz tylko w koszuli jest mi wygodnie
|
|
#2545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie po długiej nieobecności
![]() Ja już po wojażach, mąż wrócił z podróży służbowej, przyjęliśmy już podwójne odwiedziny i pomału wracamy do normalności ![]() Dziś Was nadrobię i jutro zacznę się udzielać Jutro mamy USG 3D/4D Tylko, że to już 26. tydzień się właśnie zaczął, mam nadzieję, że dziecię będzie mogło pokazać co tam ma między nóżkami Ale nawet jak nie, to chociaż popatrzymy Życzę miłej środy
|
#2548 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Wyspana Szczęśliwa Tż od dziś urlopuje, w piątek jedziemy nad morze,jutro 30 tydzień zaczynamy Czego chcieć więcej Śliczne i jaka taniaoszka
|
|
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
Witam się Mamuśki.
Farminka życzę Ci owocnego spotkania z położną, która rozwieje Twoje wątpliwości - bo na pewno wszystko jest w porządku. Trzymam A Maleństwo - cudne ![]() Ja dzisiaj niewyspana (jak od kilku dni z resztą) Budziłam się dosłownie co godzinę i spacerowała - a to siku, a to plecy. Masakra Myślę, że troszkę wczoraj przedobrzyłam z pracami domowymi i dlatego tak wszystko wyszło.Co do zakupów, mam problem z kupieniem śpiochów i body z długim rękawem w sh. Jeszcze trochę czasu mamy, więc spróbuję pobuszować. W ostateczności zdecydujemy się na nowe. W pasie na wysokości pępka mam 106 cm - przy mojej posturze myślę, że niezbyt dużo. Rozstępy się jeszcze nie pojawiły, ale sądzę, że mnie nie ominą. Na cycuchach już mam - pierwszy rozstęp i pierwsza myśl o ciąży Dopiero później był test
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

A jak już po no to czekamy na relacje!
) to gdzieniegdzie mam 
Może jeszcze go sprowadzą, bo chyba jeszcze sporo by go chciało, a przynajmniej ja...
Tam planuję sobie zakupy w sierpniu więc mają jeszcze trochę czasu nadrobić braki

*
No i teraz nie wiem co o tym myśleć, bo nic mi ten lekarz nie powiedział, że trzeba to sprawdzić, kontrolować, jakąś diagnostykę dalszą zrobić... Nie wiem czy to oznacza, że jednak jest ok czy jego ignorancję
Dzesika itp. jak słyszę takie imiona flaki mi się przewracają.

). Zrobiłam drugą dla córci koleżanki i jeszcze dla chrześniaka przyszłego zrobię też i zobaczymy co dalej. Wciągające bardzo. Lubię robić takie rzeczy. Uszyłam też literkiiii(nad łóżeczko, albo na łóżeczko), ale nie są jeszcze w 100% skończone. Chcę zrobić jeszcze jedne w innych kolorach.