|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się z nami doczekały :) cz.XIX
W mojej okolicy jest taki DJ, który tytułuje się "Najdroższy manager Twojej imprezy". I naprawdę jest najdroższy
Rok temu dostałam od niego wycenę, to za wesele z poprawinami chciał 5 tysięcy, od października tego roku podniósł swoje ceny. Nie wiem co on za cuda wianki robi, ale naprawdę ma wzięcie.
|
#2552 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
U nas w mieście jest sala gdzie dwa, trzy lata czekania na termin to niemalże minimum... wesela odbywają sie tam praktycznie cały tydzień, a czwartek czy piątek to norma... no i w każdy weekend, nawet w listopadzie.... :P
Moim zdaniem to już gruba przesada z tymi rezerwacjami... no ale popyt napędza podaż, nic dziwnego bo całe miasto rzuciło się jak szczerbaty na suchary na tą sale...
|
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2554 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście masz rację U nas tylko sala miała wzięcie więc musieliśmy to ogarnąć 2 lata wcześniej ale zależało nam na tej sali. Moja koleżanka ogarniała wszystko przed nami i miała na tej samej sali i ona już nie ogarnęła wszystkich usługodawców na wrzesień. My braliśmy DJa i początkującego fotografa i kamerzystę więc oni mieli jeszcze dużo terminów. Trzeba się spieszyć tylko jeśli chce się konkretny termin i konkretnych usługodawców. Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas widzę tez szalenstwo z tymi salami, cenami itp.
Ja tam bardzo wybredna co do sali nie jestem, żeby była jasna, schludna, w miare nowoczesna. Większość ma ponad 200zł za talerzyk (średnio 230zl), bez poprawin. Znaleźliśmy jedno miesjce za 160zł, dość ładne, więc chyba długo zastanawiać się nie będziemy, bo dla nas kasa jest mega ważna, pewnie za znjaomych będziemy sami płacić, a z oszczędności za dużo nie chcemy wydać. Jakbyśmy jeszcze poprawiny chceli to dodatkowe ok 60zł... No to niestety nie na nasz portfel, bo nie da się zmniejszyć listy gości - ode mnie 70 osób, od TŻ ok 30zł i jeszcze mamy 40 znajomych... Najłatwiej byłoby skrócić liste o znajomych ale chce ich mieć na weselu i już sie problem robi.Wole zrezygnować z porpawin ale mieć więcej ludzi. Dla rpzyjezdnych załatwimy śniadanko (ok 11), ciepły barszcz i pewnie dużo jedzenie z pierwszego dnia zostanie, jakieś sałatki/wędliny czy coś, chyba nie będzie nietaktem ich poczestować? W końcu to kilka godzin różnicy i byłyby trzymane w lodówce. Chciałabym żeby chociaż trochę się najedli na podróż, ale jednocześnie trzeba kontrolować budżet. |
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Mila, a w tej cenie masz zawarte te same rzeczy, które są w tej droższe sali? Porównaliście dokładnie oferty?
|
|
|
|
#2557 |
|
zuy mod
|
Moim zdaniem żaden nietakt. Jaka sala?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 |
|
Konto usunięte
|
Mila a może pomyślcie o osobnym cateringu? My mieliśmy i z wszystkim (tort, ciasta, wiejski stół, napoje, owoce) wyszło nas 200 zł z poprawinami (wliczamy w to cenę sali i ekipy). Nabiegaliśmy się trochę więcej ale zaoszczędziliśmy kilka tysięcy a i mieliśmy kontrolę nad produktami. I jeszcze bardzo dużo jedzenia nam zostało.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
VisionAM - tak, oprócz ciast, z ciastami 170zł, ale myślałam, że może ciasta sami ogarniemy i tak ciast nikt prawie nie rusza na weselach. Chyba że do ciast byłyby jeszcze mini deserki i jakieś takie pierdoły.
Zdecydowanie to najlepsza oferta w okolicy. misislipy - a to jakaś restauracja zgodzi sie na taki układ? 200zł to bardzo fajna cena z poprawinami. Mojwa- no własnie ja też tak uważam jak jestem na poprawinach to i tak mam wrażenie, że poza obiadem to wszystko jest z dnia poprzedniego. A raz zdarzyło się, że czuliśmy że nawet ziemniaki podgrzali z wesela... To akurat słabe z ich strony skoro mlodzi płacili za poprawiny. Poczekam jak się spotkam z rodzicami, co oni powiedzą. Ale wątpie, że będa mi chcieli dołożyć do znajomych gości, i tak z mojej strony z rodziny jest 70 osób, więc niezmiernie jestem wdzięczna że chcą nam pomóc. |
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie jest tak ,że na poprawinach jest zawsze z poprzedniego dnia ? Bo ja tak myślałam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby;pjeśli ta Pani zgodizłaby się, żeby śniadanie goście przyjezdni zjedli ok 11-12 i posiedzieli powiedzmy do 14 to skłaniałabym sie nad tą opcją bez poprawin. Oczywiście fajnie jakby były, zawsze chciałabym mieć porpawiny ale to różnica kilku tysięcy jesli tylu gości będzie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas było bardzo dużo ciast a po poprawinach nie zostało praktycznie nic. Tylko kilka kawałków sernika na zimno i jeszcze jednego. Jeśli chcecie w restauracji to się na to nie zgodzą na pewno. Chodzi mi o sale Co do poprawin - nie płacisz za nowe jedzenie a za obsługę i media Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też ciasta zeszły prawie do zera
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2565 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Musicie mieć rachunek na to co wnosicie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;79627141]Musicie mieć rachunek na to co wnosicie?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] To raczej najbezpieczniejsze wyjście dla właścicieli lokali, w których są wesela |
|
|
|
#2567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem i też się nie dziwię Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
A to może nie ma sensu swoich ciast ogarniać skoro tak znikają to po prostu zapłacimy za 1 os o 10zł więcej, bo tyle zachodu by było z wożeniem tych ciast itp. Właścicielka nic nie miała przeciwko żeby przynieść swoje
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam, że my mieliśmy super ofertę, bo w cenie 215zl mieliśmy pięć albo sześć dań ciepłych, ciasta, owoce, tort, wiejski stół i alkohol. Niczego nie zabrakło, wręcz zostało sporo jedzenia, które dostaliśmy w niedzielę po weselu. Goście chwalili, ja sama też jadłam na swoim weselu i mi smakowało
|
|
|
|
#2571 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja żałuję, że nie udało mi się kilku dań spróbować chociaż też jadłam normalnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
Mila, jak tak pomyśleć to te ceny potrafią być kosmiczne... Ja bym chyba wolała żeby mi ogarnęli co tam tylko mogą pod warunkiem że cena do zniesienia i jest możliwość spróbowania czy te ciasta sa w tamtym miejscu jadalne? No chyba że już macie tam jakieś doświadczenia.. .
Jak sobie pomyśle ile to pieniędzy i zabiegów to aż strach się bać A tak poza wątkiem PM'owym: Ubieram sobie choinkę, rozglądam się co tak pies cicho siedzi a tu psa nigdzie nie ma... Urwis myśli, że już znajdzie prezenty 🤣 Chciałam dodać jego zdjęcie śpiącego pod choinkę, ale niestety jakoś nie mogę dodać?? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Angel_P89 Czas edycji: 2017-12-12 o 15:29 |
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Vision wow ,alko w cenie ?! Rewelacyjnie wtedy was to wyszło
nie musiałas się martwić o nic a tak jednak trzeba doliczyć dodatkowe koszta na alkohol, kupić to ,zawieść . super Wam się trafiło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego apartament dla nas na dwa dni Ogólnie wydaje mi się, że jak się liczy wszystkie koszty to wychodzi jakoś z 200zl na osobę. Teraz to może i drożej, bo ceny z każdym rokiem idą w górę. Cieszę się, że mieliśmy ślub w 2016, bo i usługodawcy, których doceniam, mocno poszybowali z cenami. |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vision, bardzo korzystna cena. My mieliśmy 200 zł z poprawinami, to samo co u ciebie oprócz alkoholu, ciast i stołu wiejskiego. Co do poprawin to u nas obiad był nowy (nie to samo co na weselu) dwa ciepłe posiłki były ugotowane w większej ilości na wesele i poprawiny więc się powtórzyły, ale wszystkie zimne zakąski typu sałatki, mięsa były nowe, bo takich na weselu nie było. Właścicielka restauracji sama mówiła, że wszystko co sprząta po weselu ze stołu idzie w kosz, nie ryzykuje i nie wystawia tego powtórnie.
|
|
#2576 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Na poprawiny jest nowe jedzenie
My mieliśmy talerzyk za 200zł za dwa dni ,no ale za wódkę, wiejski stół, ciasta i tort płaciliśmy osobno. Także taka se okazja ![]() Jeden dzień kosztowałby nas 140zł plus doliczając te pozostałe koszta to wtedy wyszło by pewnie coś koło 180zł - i to już uważam za fajną i znośną cenę
|
|
#2577 |
|
Konto usunięte
|
My mieliśmy też wszystko na poprawiny świeże
Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2017-12-12 o 16:22 |
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
No ta opcja jest najtansza, z ciastami te 170zł powiedzmy, bo inni na 2019 rok chcą minimum 210zł za 1 dzień;/ a najczesciej nawet wiecej.
|
|
|
|
#2579 |
|
zuy mod
|
Napiszesz mi na priv gdzie czy nie chcesz zdradzac?
![]() Moim zdaniem to dobra oferta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Mojwa wyslalam PW
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

niby;p