|
|
#2551 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Rozumiem.
Kurde już bym mogła dostać ten okres, bo długie cykle marnują mój cenny czas
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaq przykro mi
![]() Ann gratulacje piekne kreskiWlasnie z ta samodzielnoscia... fizycznie mozna miec ulomnosci ale jak w glowie zle to wszystko sie sypie :/
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff... udało się, tym razem nie pozbyłam się materiału dla labu. Ale nigdy więcej pudełeczek z nakładanym wieczkiem, a nie zakręcanych ![]() Co do upałów, ja nie narzekam, ale ja to jakaś spaczona jestem Jak -20 na zewnątrz, zakładam kilka warstw, syberyjską czapę i mówię, że gdzie tam, lekki mrozik Jak +40, mam to samo, tylko w drugą stronę, lekkie słoneczko. No, ale dla mnie to nawet w sierpniu w Egipcie wieczory były chłodne, a było +30 |
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
IMG_2682.jpg witam się dziewczyny w 5 miesiącu !!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;83352211]Na razie czekam na okres, jak do 08.05 nie dostanę to rano sikam. Bo 8-go mam zaklepaną już wcześniej wizytę u ginekologa, więc będę wiedziała, czy odwołać (jak będzie negatyw) czy iść i rzucić mu patyk w twarz, zrobić złowieszcze "buahahaha!" i wyjść powiewając połami płaszcza
[/QUOTE]Ja chce to zobaczyć!!!!! |
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki już duży brzusiu Prawie że większy niż mój
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Jeden ma kapturek na mini małą dziecięcą główkę, drugi nie
jak Ty mieścisz swoją głowę w taki mini kapturek? Zakładam, że masz wersję dla dorosłych albo starszych dzieci ![]() Masz wysokie skille przetrwania w ekstramalnych warunkach pogodowych. Zazdro ![]() Łoooo, Xbo, urosłaś od ostatniej fotki! To już na pewno nie wzdęcie i nie fałdka tłuszczyku I to już 5 miesiąc! Leci ![]() (nota bene, mi dziś pyknął 25tc. Jeszcze 2 tyg i idę sobie w III trymestr ... o rety). Sponiewierałam się wczoraj na tym nordicu. Pogoda była jak na Saharze, ale mamy pierwszy medal w tym roku potem jeszcze poszliśmy z przyjaciółmi do escape roomu i na pizzę. Ach, szkoda, że się tak nie da codziennie i że wszyscy muszą pracować |
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
A kto powiedzial, że się mieszcze w kapturek? Kapturka używam do złapania mokrych koncówek, które zawsze jakoś wylatuja spodem, a reszte jakoś zawijam
![]() U mnie za dwa tygodnie 6 miesiąc... a we wtorek połówkowe i liczę, że się dowiem kto tam mieszka ![]() Gaja, tak swoją drogą, kiedy poczułaś takie konkretne kopniaki? Bo u mnie wciąż nic, tylko jak leżę na płasko i położe ręke na brzuchu to czuję, że ktoś tam się delikatnie wierci. I tak sie zastanawiam teraz, czy może mi się łożysko przesuneło z tyłu na przód, czy co... |
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Od raz poczułam konkretne. Mój młody się nie patyczkuje
Najlepiej wierzga rano i wieczorem (po prysznicu, koniecznie jak się już szykuję do spania ), wtedy skacze brzuch. W ciąg dnia dostaję takie leniwce, jak mam mniej aktywny dzień, a jak bardziej to jest spokój do wieczora abo do "jak usiądę". Poza obrotami. Wczoraj na nordicu zrobił mi trzy fikołki. Myślałam, że wyrwę sobie flaki na trasie - gorąco, pod górę, a ten jeszcze się przelewał Na początku przede wszystkim wierzgał wieczorami i też go najlepiej czułam leżąc na wznak. Może Twój dzieć musi jeszcze nabrać mocy albo odrybkował na drugi koniec swojego balonika albo jest leniuchem albo faktycznie łożysko. Sama widzisz, że masz multum opcji - wszystko jest okej, lekarz potwierdzi to we wtorek ![]() Propo włosów - aaaaa! teraz to ma sens ![]() Rety, lecą te nasze ciąże, niby powoli, ale szybko ![]() Aj, w środę jedziemy z moim tatą po łóżeczko dla małego!
Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2018-05-04 o 10:58 |
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekny brzuszek
|
|
|
#2562 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Cytat:
Misia nie załamuj się tylko. I nie rezygnujcie ze starań, nie zamykajcie się przez to co się stało. Z tego co pamiętam dłuższą chwilę staraliscie się więc spróbujcie, po poronueniu podobno łatwiej jest zajść Wiem że jest to ciężkie przeżycie ale tłumacz sobie to tak że musiało się tak stać, coś było nie tak z ciążą. O wiele gorzej byłoby gdyby to się okazało znacznie później. Niestety często to się zdarza i dzięki Tobie i innym dziewczynom które straciły ciążę oswajam się z myślą że jest duze prawdopodobieństwo że i mnie to spotka. Ale ja będę już przygotowana więc dziękuję wam za to ![]() Co do bezdusznych lekarzy i personel - tak jest! chyba większość dziewczyn to stwierdza. Zero empatii z ich strony. Przedmiotowe traktowanie, złe podejście do sprawy i bez znaczenia czy chodzi o poronienie czy największe wydarzenie w twoim życiu - poród, dla nich to codzienność i traktują jako kolejny przypadek do odhaczenia. Smutne. Kochana trzymajcie cię jak poczujesz ochotę wyżalić się to wal śmiało - jesteśmy to dla siebie nawzajem ![]() Cytat:
![]() Ale wiesz co, nie ma co się stresować na zapas, na etapie starań martwić się o to czy dziecko będzie zdrowe czy nie. To trochę tak jakby tuż przed wyjściem z domu obawiać się o to czy nas auto czasem na ulicy nie potrąci. Ja odsuwam złe myśli ☺ Cytat:
Jak piszecie o tym to nasunęły mi się takie myśli że to trochę jest tak jakby zezezwolic na zabicie tego chorego 40-letniego mężczyzny. Bo bez znaczenia czy ktoś ma 3 dni 10lat czy 50lat. Chory niesamodziely to nie powinien żyć i ciach. Chyba z tego powodu i przez takie myśli nigdy w życiu nie usunelabym ciąży. Dodatkowo wiedząc jak zawodne jest usg i inne badania nigdy dopóki się nie urodzi nie mialabym pewności że to dziecko faktycznie byłoby niesamodzielne i rzeczywiście tak chore. Czytałam o przypadkach gdzie dziecku nie dawali szans na przeżycie po porodzie a okazało się że żyło i zostało bardzo pokochane. I jeszcze jeden cudowny reportaż z porodu. Dziewczyna postanowiła donosić i urodzić dzieciątko z bezczaszkowiem. Krótkie chwile które z nim spędziła należały do jednych z najpiękniejszych w jej życiu - więc kolejny dowód na to że warto. Nie usunęła tego dziecka tylko je urodziła, przytuliła, wycalowala przed śmiercią, czule pożegnała. Rodzeństwo przywitalo się z braciszkiem. Odeszlo w ramionach matki. ![]() Kochane nikogo nie chciałam urazić ani nie osądzam. To jest tylko zlepek moich myśli które się pojawiają jak myślę o tym co ja bym zrobiła...[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;83352211]Na razie czekam na okres, jak do 08.05 nie dostanę to rano sikam. Bo 8-go mam zaklepaną już wcześniej wizytę u ginekologa, więc będę wiedziała, czy odwołać (jak będzie negatyw) czy iść i rzucić mu patyk w twarz, zrobić złowieszcze "buahahaha!" i wyjść powiewając połami płaszcza [/QUOTE]Hahaha jesteś agentka. Asia u mnie też narazie @ brak. Cytat:
Na pamiątkę został mi tylko jeden żylak na nodze Cytat:
Śliczna!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, Marynko, nie rób z nas Hitlera
Tak teraz zaczęłam pod wpływem Twoich przemyśleń myśleć od kiedy dla mnie jest człowiek ... i ciężko mi coś mądrego powiedzieć. Dopóki nie czułam ruchów, nie byłam jakoś bardzo przywiązana do młodego. Teraz to się zupełnie zmieniło, więc może to plus odczuwanie przez płód bólu? Nie wiem. To by chyba trzeba było rozważać w kontekście konkretnej sytuacji z wiedzą o wadzie, leczeniu/rehabilitacji, zaawansowaniu ciąży, sytuacji materialnej rodziny etc. Właśnie mi nic nie puchnie, ale na słonku mi za ciepło. No koszmar! Dobrze, że nie zaklepałam wczasów w ciepłych krajach, bo bym tam zeszła ![]() A Ty kiedy testujesz?
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ann gratulacje kreseczek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra podziwiam zawsze postawe tych ktorzy decyduja sie na urodzenie chorego dziecka.
Ale nie zgadzam sie ze stwierdzeniem ze usunięcie chorego dziecka to to samo co zabicie dorosłego niepełnosprawnego.. Sama osobiscie bym sie na urodzenie chorego dziecka nie zdecydowała, po pierwsze wolałabym oszczędzić takiemu dzieciatku bólu, po drugie patrzę w przyszlosc i jesli dziecko mialo by byc niepełnosprawne i potrzebowalo by juz zawsze czyjejs opieki to przeciez wiadomo ze ja wiecznie zyc nie będę a potem co? Starsze dziecko bedzie sie bratem/siostra zajmować (biore pod uwage to ze moje starsze dziecko tez bedzie chciało miec normalne zycie a nie zajmowac sie ciagle rodzeństwem)? Czy moze trafi do jakiegos przytulku? Osobiscie znalam kobiete ktora opiekowala sie swoim doroslym niepełnosprawnym synem i widząc jak ledwo mogla chodzić a musiała pchać wózek z 70kg synem serce mi sie krajalo bo ogromnie podziwiam to jak sie poświęciła w całości temu dziecku ale z drugiej strony wiem ze ja nigdy bym tak nie potrafiła. Takze pewnie ile nas tu jest to tyle zdan i opini i niech tak zostanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczęta, dobre, babskie seriale, raz! Boli mnie dziś spojenie po wczorajszych szaleństwach, więc nie mogę nigdzie wyjść, więc trzeba coś robić! Seriale są spoko, tylko które? mam ochotę na coś lekkiego i babskiego, ale nie tandetnego
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za brzuszkowe komplementy ! Cały czas się jeszcze do niego przyzwyczajam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2568 | |
|
Żona
|
Cześć
![]() Wróciłam z majówki a tu takie przykre wiadomości Misiaq bardzo mi przykro ![]() Za to Ann gratuluję! Nudnej ciąży! U mnie chyba owulacja bo znów ukucia czuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Kaamilaaa mam takie same zdanie co Ty. Nie podjelabym się urodzenia chorego dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam się częściej nim chwale ;D Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2570 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
Ultra moje dziecko mialo bezczaszkowie, nie zdecydowalam sie na urodzenie bo co z tego ze wymeczone po porodzie moglabym je przytulic i pozegnac? Nie wyobrazam sobie jaki bol musi czuc dziecko w brzuchu matki kiedy jego mózg jest wyplukiwany przez wody plodowe. Moje dziecko urodzilo sie wczesniej, malutkie jak paluszek, widzialam je i nie czuje ze zrobilam zle, skoro umarloby zaraz po porodzie to co za roznica kiedy ten porod - na poczatku czy na koncu ciazy? Tzn. dla mnie taka roznica ze krócej cierpialo. Nie wiem dla kogo to przytulanie i calowanie, na pewno nie dla dziecka, ktore cierpilo w brzuchu, ktore musialo przejsc przez kanał rodny bez czaszki i które powoli umieralo przez te wszystkie uszkodzenia.
Wiecie ja mialam bardzo chorą babcię, w ostatnich miesiacach jej życia modlilam się zeby umarła bo juz nie moglam patrzec jak ona cierpi. Zero swiadomosci, brak mozliwosci ruchu i tylko ten krzyk i jej łzy,ktore pokazywały nam jak jej źle. Był moment że zastanawialam się jak jej mogę ulżyć w tym wszystkim i gdyby prawo mi na to pozwolilo to sama moglabym dokonac eutanazji. Są takie rodzaje sytuacji i cierpienia o ktorym nie mamy pojęcia. Fajnie jest patrzec na czyjeś wielkie gesty, ale dla kogo one tak naprawdę są? Dla tych co cierpią czy dla tych którzy się ich podejmują? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, może trzeba ponadrabiać starocie! Nie oglądałam
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
No dlatego odpisałam że to tylko moje myśli jakie się w głowie kotluja gdy podejmuje tego tematu
![]() Cytat:
Nie potępiam, broń Boże!Test szóstego albo z Asia ósmego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2574 |
|
Żona
|
To już wiesz co trzeba obejrzeć
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Marynka, nabijam się troszeczkę z tym Hitlerem
ale sama przyznasz, że wspólna myśl jest ![]() To w przyszłym tygodniu liczę na wysyp II kresek! ![]() Tak jest, będę oglądać! Jak tylko odgruzuję kuchnię ("nie zono, nie mamy miejsca w kuchni! szafki są zawalone! Nie zmieścisz tam butelek i smoczków!". Yhy. Zawalone. Starymi miskami. Zardzewiałymi nożami. Syfem i malarią. Wspominałam już, że nienawidzę zbieractwa mojego męża? )
|
|
|
|
#2576 | |
|
Żona
|
Cytat:
to nic że nigdy to się już nie przyda ma być i już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
G: Czy używałeś tego w ciągu ostatniego roku? J: Nie. G: A w ciągu ostatnich dwóch lat? J: Nie pamiętam. G: To po grzyba to trzymasz? J: Bo kiedyś się przyda. więc robię porządki jak leszcz nie widzi. Jak coś wywalam to przeważnie nawet się nie orientuje, że tego już nie ma
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
misiaq bardzo, bardzo mi przykro, że tak się stało. Myślałam o Tobie i jak wcześniej miałam nadzieję, że się uda, tak teraz pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że poradzicie sobie ze stratą i następna ciąża będzie nudna, spokojna i zdrowa. Zrobiłaś wszystko, co się dało
.Nie wiem co zrobić z pracą, może Wy mi doradzicie . Jestem w tej chwili na umowie-zlecenie, kiedy byłam w ciąży zaproponowano mi przejście na umowę o pracę (pół etatu, czyli mniej-więcej tyle godzin, ile robię teraz). Mniej więcej we wrześniu planujemy zacząć ponowne starania, w tej chwili nie stosujemy antykoncepcji (stosunek przerywany), więc szansa na ciążę jest mała, ale jest i tego zmieniać nie chcemy.Zaraz będą wakacje i na zleceniu będę mogła pracować więcej, niż te 80 godzin, moglibyśmy odłożyć trochę więcej przed staraniami o dziecko (pewnie będzie to różnica 1500-2000 zł, więc też nie jakieś wielkie kwoty). Z drugiej strony umowa o pracę gwarantowałaby mi ochronę w przypadku ciąży, no i jeśli zaskoczymy z ciążą tak szybko jak z poprzednią, to długo nie popracuję, czułabym się jak kombinatorka i boję się, że ZUS by się mógł przyczepić. A z uwagi na poprzednie poronienie na pewno przedyskutuję z lekarzem zrezygnowanie z pracy wcześniej, niż chciałam w pierwszej ciąży. Co Wy byście zrobiły? Brać tą umowę już teraz? |
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
A co masz do oglądania seriali ?
Netflix ? Ja lubię "Suits" bardzo ![]() Ostatnia szansa zobaczyć Meghan Markle w staniku zanim wyjdzie sa księcia Harrego za 2 tygodnie ![]() Ann a widzisz my od razu uwierzylysmy w Twoje kreski ![]() Xxboo piękny brzuszek ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam na alltubie i zalukaju
![]() O, jest ten serial! Dorzucam do ulubionych dzięki
Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2018-05-04 o 13:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

piekne kreski

co ona oczywiście mogła stwierdzić na podstawie wyobraźni hah..
Misia nie załamuj się tylko. I nie rezygnujcie ze starań, nie zamykajcie się przez to co się stało. Z tego co pamiętam dłuższą chwilę staraliscie się więc spróbujcie, po poronueniu podobno łatwiej jest zajść
Wiem że jest to ciężkie przeżycie ale tłumacz sobie to tak że musiało się tak stać, coś było nie tak z ciążą. O wiele gorzej byłoby gdyby to się okazało znacznie później. Niestety często to się zdarza i dzięki Tobie i innym dziewczynom które straciły ciążę oswajam się z myślą że jest duze prawdopodobieństwo że i mnie to spotka. Ale ja będę już przygotowana więc dziękuję wam za to 

Na pamiątkę został mi tylko jeden żylak na nodze

to nic że nigdy to się już nie przyda ma być i już 
.