|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Xantia, popieram Patrillę.. Niestety, nie każdy potrafi sam o sobie zadecydować, ja sądząc po tym co pisałaś o tatusiu - pewnie nieźle swojemu ojcu nagadał... Szkoda.. słów, dziadka, Was... Trzeba liczyć na to, że dziadek może kiedyś zmądrzeje i dorośnie do spotkania, a na razie chyba nie warto się przejmować
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry!!!!!
Piekne zdjecia i wasze pociechy!!!! U nas ok.Alan wczoraj mial maly upadek i ma sieniaka chyba na pol glowy!!!! ![]() przewr ocil sie w kojcu i uderzyl o furtke!no a ja nie zdazylam go zlapac!!! tak strasznie glosno plakal jak nigdy no i jeszcze poleciala mu krew z nosa!!!!blyam przerazona bo czeste upadki mu sie nie zdazaja!!!!ale juz jest ok.aaa chcialam sie jeszcze pochwalic ze moj synek nauczyl sie wytykac jezyk na pokaz Tz nauczyl!!!U nas piekna i sloneczna pogoda i mam nadziejze ze taka zostanie!!!! iwka2002 tez chce kupic alankowi jakies sandalki i nawet ogladalam tylko nie mam pojecia jakie wybrac!!!! Joanna moj synek ma chodzik i z niego korzysta!!!a zasuwa jakby ju chodzic umial! Xantia-dziwna sprawa z tymi dziadkami Aluni!!!!jak widac ingerencja ojca dziala!!! ![]() lea35 niestety to nie moja fotka-Eva Longoria ale z daleka nie rzuca sie w oczy,prawda??? w iec moze uchodzic ze to JA![]() ![]() ewa.nea gratki z powodu zabka!!! Aha wogole chce dzis zrobic na obiad Kopytka z bialaym serem ale nie mam pojecia jak je zrobic a w internecie zadnego przepisu nie wyczytalam...moze ktoras z was wie????? |
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
magsch możne być http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/kopytka.html
|
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
Xantia: współczuję
![]() Magsh: ale obserwuj Alana - czy nie ma wstrząsu mózgu, bo nieciekawie to zabrzmiało ![]() Olunek: wlkie dzięki za podsumowanie kwestii butków
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Xantia przykro mi z powodu tej sytuacji - a zapowiadało się tak dobrze
![]() No cóż - widać tatuś Ali to niezły........ A dziadkowi się troszkę dziwię - był u Was, wyjaśniliście sobie, miał być na roczku, a teraz takie coś - ja na twoim miejscu przeczytałabym mu treść sms-a, jaki posłał tata Ali do Ciebie i powiedziałabym, że wiesz i jesteś pewna, że to sprawka ojca Ali - to, ze nie chce teraz przyjechać tylko, że dziadek jest dorosły i nie mam pojęcia dlaczego dał się zmanipulować ![]() magsh dla Alanka w tego guza A co do kopytek z serem to nie pomogę, bo nigdy nie robiłam ![]() Dziś będę miała grafik, bo na 14:00 do pracy idę, więc wieczorem napiszę co i jak i będziemy omawiać szczegóły spotkania ![]() Wczoraj byłam z HAnią na kontroli u alergologa i wszystko OK 21 sierpnia idziemy na powtórkę testów ![]() Dostałyśmy też dwie maści na pipke, bo ostanio nie było chusteczek do pupci, których zawsze używałam i kupiłam inne i HAnia dostałą na nie uczulenie ![]() EDIT: dostałam wiadomośc od kropki, że ma problemy z netem przez ostatnie kilka dni, u nich wszystko OK i już nie może się doczekać, aż tp coś z tym zrobi...
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ajanna dzisiaj juz wszystko dobrze bo normalnie sie zachowuje!!!wczoraj po tym upadku po kilku min. wszystko wrocilo do normy,spal cala noc spokojnie!!!takze mysle ze nic powaznego sie nie stalo minisia dzieki |
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
magsch w końcu to mój zawód poniekąd wyszukiwanie różnych rzeczy w sieci
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam jeszcze życzyć Wam miłego dnia, bo zaraz wychodzę do pracy
Zawiozłam HAnie do mamy, jeszcze muszę na zakupy jakieś jechać drobne przed pracą
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
korzystajac z okazji ze misko spi wklejam kilka zdjec obiecanych
wiem ze nie powinnam pisac tak post pod postem ale musze nadrobic zaleglosci a da sie wkleic tylko 6 zdjec..ajanna moim zdaniem butki befado sa ok, nie rozumiem czym mogla kierowac sie pani w sklepie...chyba checia zysku. mi bardzo podobaly sie czerwone sandalki z tej wlasnie firmy tyle ze mialy kwiatek wyszyty na przodzie ...chlopcy sa dyskryminowani jezeli chodzi o kolory.no ale moze jeszcze je kupie...a kwiatek odpruje albo zaszyje..hehe. minia99 na wszelkiego rodzaju mocne odparzenia uzywam masci bephanten jest rewelacyjna! szybko goi a ja nawet saruje buzie misiowi tzn. brode jego bo ma krostki od sliny i bardzo pomaga poza tym jest bezpieczna bo mozna ja uzywac na pekajace brodawki piersi i karmic bez koniecznosci jej zmywania. magsh dla alanka bidulekale dobrze ze nic sie nie stalo i skonczylo sie na guzie ![]() a teraz sesja zdjeciowa: 1. Misio z mama w piaskownicy 2.Misio bez mamay w tej samej piaskownicy:P 3.z tatuchem na placu zabaw 4.mali podroznicy czyli Mis i Aldo jada do babci 5.maly raczek 6.pies padl a misio bawi sie dalej
cierpliwość to geniusz ... DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK.... paula darcy dukan 68 Edytowane przez olunek Czas edycji: 2008-05-29 o 15:43 |
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
to znowu ja i znowu zdjecia:
1. Misio z tata 2.irokez... 3. irokez cd 4.Misio i jego "braciszek" z sali porodowej( urodzony 4 godziny po Misiu) 5.Misio zobaczyl ze mam w reku aparat- ato super zabawka przeciez 6.oj oj w lozeczku...
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
i statnia odslona
![]() 1. w lozeczku... 2.za kratami...koniec wolnosci 3.a teraz buciki Miska z elephantena sa suuuuuuuuuuuper 4.miekka podeszwa 5.sandalki z firmy x 6.rowniez miekka podeszwa
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
dziś ledwo żyję, Tymek ma zapalenie ucha, normalnie załamana jestem, odstwiłam go od piersi i zaczął mi dizdż chorować
idę do niego, płacze niemiłosiernie, jeszcze mi tak nie płakał
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello!
No to mam 3 dni wolenego, potem pon.i wt do pracy i wakacje do wrzesnia olunek- dzięki za info o bucikach, też doczytałam właśnie,że podeszwa nieprofilowana, chyba,że ortopeda zaleci inaczej. Misio jest słodki jak miód ![]() barwa - no współczuję bardzo, ja też zauważyłam ,że jak od stycznia zaczęłam wprowadzać nowości i mleka piersiowego było mniej zaczęły się drobne infekcje no i 1 raz antybiotyk. xantia- nosz... to się potoczyło, nie ma co. Ty swoje zrobiłaś wzorowo, teraz ewentualnie ich ruch. Ale wkurzyć się można nie przeczę. lea- buziaki dla rekonwalescenta miniu- Olivka i Wicio są do siebie podobni /nawet bardzo moim zdaniem/ Tymczasem...
|
#2564 |
|
Konto usunięte
|
olunek, śliczny Wasz synus, a jakie ma oczęta!!
barwa, kochana, uściskaj mocno Tymka od wizażowych ciotek. Czy u Was też tak diabelnie wieje? normalnie szok. ciepło, 27 kresek na termometrze, a wichura taka, że łeb ma urwać. ![]() Byłam dziś z Maksem tylko raz na podwórku, teraz śpi w wózku. Martwię się, bo on wciąż ma zatkany nosek.. ![]() a ja dziś mam ostatni antybiotyk, a wciąż kaszlę jak opętana, że o katarze już nie wspomnę.
|
|
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za komplemenciki
barwa lea35 no u nas wczoraj tak wialo i w nocy tez..ale dzis juz ladnie ![]() a ja jakiegos dola podlapalam...i zajadam sie slodyczami ( czekolada, jerzyki i lody !!!!!!!!!!!!) koszmarrrrrrr i diete szlag trafil . od jutra ostro sie biore za siebie
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Od wczoraj nie miałam komputera, bo mi się zawirusował i nie dało się już na nim nic robić. Zawiozłam go do znajomego który zrobił z nim porządek. Całe szczęście że udało mu się tak szybko. Tylko nie umiałam ponownie zainstalować neostrady bo pozapominałam hasła a nigdzie ich nie zapisałam. Na szczęście w pomocy technicznej pomogli mi odzyskać te hasła. Poczytałam co napisałyście, zdjęcia obejrzałam. Oczywiście wszystkie super. Wczoraj w szkole Sylwii był organizowany dzień mamy. Sylwia śpiewała mi piosenkę. A tak pięknie śpiewała, że aż się poryczałam. Nic wcześniej nie wiedziałam o tej niespodziance.
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
anula - wspaniała ta niespodzianka przygotowana przez Sylwię, ja to też taka wrażliwa jestem,że nawet jak obce dzieci występują to ryczę. Nie wiem co będzie jak moje osobiste dziecko coś przygotuje
.
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny, podpowiedzcie. Mikołaj miał ostatnio gorączkę, a od wczoraj ma wysypkę, na plecach najwięcej. Takie małe czerwone kropeczki. Czy to trzydniówka?
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
opieprzyłam przed chwilą faceta od spisywania liczników. Widzi kuźwa,że wózek po drzwiami a namiętnie w dzwonek nawala - głupek. Dobrze,że Weroni dalej śpi. EDIT: z kupami nadal problem choć od wczoraj coś się ruszyło , ale wszystko w wielkim bólu. Naczytałam się właśnie o powiększonych jelitach przez zaparcia i zaleganiu kału w okrężnicy- jutro maszerujemy do lekarza.
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-05-29 o 21:47 |
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki za odpowiedź
Zobaczymy jak to się rozwinie.Ale ma dzień do d... Dobrze, że jutro piątek. Poczytam sobie, co popisałyście i pooglądam zdjęcia.
|
#2572 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() kolejny fajne dzień za nami. ![]() dobranoc. |
|
|
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
lea- bo ja na kursach języowych i zajęciach w domu to tak z 50 cudnych/cudzych dzieci mam, a Werka jest osobista ma
![]() ewa- ależ Ty ładne kartki robisz zdolna bestio
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
nie wiem czy zapisze mi posta bo juz kilka razy probowalam cos napisac i byl error u nas jak pisala Minisia wszystko ok ![]() Adrian dzis przeszedl sam tak ze 2m Barwa strasznie mi szkoda Tymka ![]() Xantia naprawde dol z dziadkiem.. co twoj ex ma do was ze nawet rodzine przeciwko nastawia jakis nienormalny jest zeby takie cos wlasnemu dziecku robic![]() Ewuniu ja tez mysle ze Miki ma trzydniowke Aelitka nie bylo nas nad wisla wtedy ale bylismy wczoaj w parku przy dworku bialopradnickim a w niedziele chyba jedziemy nad jezioro na ruczaj ![]() Lea ja zawsze jak wychodze to mam ze soba lyzeczke (jak mlody zglodnieje to kupuje mu paczka alo serek ) ale tez nam sie zdarzalo spoznic z obiadkiem ![]() narazie tyle.. buziaki..
|
#2575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mam wyrzuty,jutro bedzie glodowkaCytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7720231]ale to zabrzmiało: moje osobiste dziecko. ![]() kolejny fajne dzień za nami. ![]() dobranoc.[/quote]hehe....ja na spacerki zawsze biore jakies jedzonko dla mojego smyka,np.sloiczek z deserkiem -bo on straszny zarłok jest...no i godzine po dosc sytym obiedzie znowu jest glodny.... Chcialam jeszcze zapytac jako to jest u was z piciem???to znaczy czy wasze pociechy duzo pija???bo ja mam z tym problem ,Alan nie chce pic -jak wypije 150ml herbatkiitp.to sukces...tak ma od urodzenia...myslicie ze taka ma mala potrzebe????czasami zdarza sie tak ze wogole nie chce ruszyc picia w ciagu dnia ,boje sie ze sie odwodni i przez sen go poje!!! aaa czesto zmieniam herbaty,soki...nie wiem czy sie martwic!!! ![]() No to koncze!!!!Dobranoc Wszytkim Mamusiom!!! |
||
|
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=kropka241;7721246]Aelitka nie bylo nas nad wisla wtedy ale bylismy wczoaj w parku przy dworku bialopradnickim a w niedziele chyba jedziemy nad jezioro na ruczaj
![]() /quote] ahhh!!!..... gdzie ten dworek to nie mam pojęcia, ale zakrzówek znam bo na ruczaju to mieszkam!!! ![]() Wczoraj widziałam się z koleżanka, która ma 2miesięcznego synka... Strasznie kochane takie dzieci, ale ta ich bezbronność mnie rozwala... robaczki takie ![]() ![]() Miłego dnia wszystkim!!! =) ps magsch, moja siostra pije najczęściej wodę (przegotowaną) i chyba w całkiem niezłych ilościach.. po jedzeniu często, po jakiejś przekąsce... ale może to jest tak jak z dorosłymi, niektórzy wypijają 2l wody dziennie, inni niczego poza kawą czy herbatą nie tkną.... ja dziecka nie mam to się nie znam ![]()
Edytowane przez Aelitka Czas edycji: 2008-05-30 o 07:26 Powód: pees |
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko do 10 kg powinno wypijac 400ml płynów dziennie, oczywiscie kazde dziecko inne
![]() dziecko powyzej 10 kg za kazdy dodatkowy kg plus 50 ml moje dziecie pije całkiem, całkiem tak koło 300ml ale sa to głownie soczki rozcienczane i herbatka
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu o dzięki za info o piciu
magsch pamiętaj woda jest też w kaszce, zupce, owocach itp testuj moze naczynie by inne wolał albo sami lub gęstości ... Pola chętnie pije ze szklaneczki przecierowe soki a z kubka ze słomką TT wodę ![]() my wczoraj robiliśmy mega przemeblowanie w naszych dziwnych 3 pokojach zobaczymy jak sie sprawdzi pola trochę się rozglądała i kolor ścian je nie pasował ale poszla spać
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, tak się z rana rozpisałyście,że ominęła mnie medalowa pozycja
![]() Do lekarza nie mogę się dodzwonić, ale nie odpuszczę.Te baby w rejestracji to chyba telefon wyłączają, czy co? Od rana piorę, sprzątam i ogarniam.pO TYCH 4 dniach w pracy to mam co robić, oj mam. No dodzwoniłam się. magsch- moja Werka od stycznia do pocz. maja nie piła nic/poza piersią /w nocy/.Odmawiała picia ze wszystkich naczyń. Teraz jest ok z takiej butelki treningowej Canpola-tam nie ma smoczka tylko taki gruby gumowy ustnik z dużą dziurką i praktycznie samo leci. Kubki treningowe też jej nie pasowały. Swoją drogą to ciężko się z nich pije. trzeba się mocno wysilić żeby coś "wciągnąć". Teraz pije ok.200ml. płynów + pierś nocna. patrilla- jakaś chęć zmian Was ogarnęła czy szukacie przyczyń niepokojów Poli? kropka- no Adi to już duży zuch jak pączki wcina
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś znowu na chwilkę, bo jadę z Sylwią na festyn organizowany przez szkołę z okazji dnia dziecka. Zabieram też bratanicę męża i Klaudię. Mam nadzieję że dam radę je wszystkie upilnować.
I chciałabym złożyć życzenia wszystkim przedwczorajszym i wczorajszym jubilatom. Odezwę się popołudniu. Miłego dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

Tz nauczyl!!!
w iec moze uchodzic ze to JA

zobaczymy jak sie sprawdzi pola trochę się rozglądała i kolor ścian je nie pasował ale poszla spać