|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() ja dziś zaczęłam 26tydzień... Jeszcze tydzień i IIItrymestr zacznę ![]() twardnieje mi dziś brzuch co chwilkę ![]() leżę cały dzień, nie wiem od czego to... |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() własnie rzucalismy z TZ moneta bo się nam tak samo podobał czerwny i niebieski i padło na czerwonyna pewno będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten Giovanni był całkiem, całkiem, nawet cena nie odstraszająca ![]() Ale chyba się jednak zdecujemy na ten, który ogladaliśmy jako pierwszy, już dawno: http://tomas-wozki.pl/category.php?id_category=6 ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() Neska, bardzo fajny wózeczek ![]() Nie widziałam go jeszcze na żywo, ale może gdzieś upoluję bo jest podobny do tego, który nam się podoba
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam jutro isć zaliczyć jeden egzamin ale nie mam siły, więc zaraz kładę się z mężusiem do wyrka i włączymy sobie jakies filmidło. |
|
|
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie i brzusie!
Nie pisałam nic do Was cały weekend bo mój synuś kończył wczoraj 5lat . Impreza trwała 2 dni , za dużo gości , a za małe mieszkanie. Ale to nic. Chociaż wesoły weekend był Jutro czeka mnie wizyta u gin. No i teraz biore się za czytanie , żeby Was dogonić.
|
|
|
|
#2556 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i pierwsze i drugie w podobnych terminach macie dziewczyny
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Weekend mnie nie było ale na szczęście tylko 4 str. mam do nadrobienia ![]() Dzisiaj cały dzień byłam w pracy a wczoraj wzięliśmy się z tżtem a pokój szkraba. Komoda skręcona, łóżeczko, przewijak, zasłony już też powiesiliśmy i lampy Już mi się bardzo podoba pokoik ale końcowy efekt będzie dopiero w grudniu, bo pościeli jeszzce nie ubierałam i ramki na ścianę chcę powiesić Jeszcze poprałam nowe nabytki i jutro mogę poprasować wszystko bo jest już w końcu komoda ![]() Uskatylko coś doczytałam że miałaś silne bóle, jajnika chyba(nie wiem czy dobrze pamiętam bo z tel. wczoraj rano czytałam).Kurcze, mam nadzieję że przeszło i wczoraj już trochę pospałaś.... No nic lecę poczytać............
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
Kasik sama nie wiem czy jajnik czy miednica czy rwa czy co.. ale dzis caly dzien lazilam i nie bolalo...
bylam najpierw u mamy wrocilismy do domu poszlismy na mecz z meczu znowu do wroclawia do kina bo bilety po 11 zl... ale okazalo sie ze na 16 juz nie ma wiec kupilismy na 18 w drugim rzedzie wiec zaliczylismy kfc i do domu;p extra dzien:P Agamili super wozio
|
#2559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajny !! My też będziemy mieć czerwony wózeczek ![]() o my mamy TAKI WÓZEK tylko na srebrnym stelarzu nie na czarnym ; odbieramy go za 1,5 miesiąca aaaaaaaaaaaaaaa właśnie się skapłam, że zaczęłam III trymestr !!!
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-11-13 o 20:39 |
|
|
|
|
#2560 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
. Zastanawiam sie czy go nie zamowic jednak w Pl , bedzie taniej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my skrecamy komode dla Marcelka ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() Gratki III trymestru. Ja juz za tydzien zaczynam 8. miesiac
|
|||||||
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu jest strona producenta, model Bomble Bee http://tomas-wozki.pl/ Mam nadzieję, że zadziała
|
|
|
#2562 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Aga, Zuzia i Ultra dla Was również za Ikeowe zakupy ![]() Aga, wanienkę mamy taką samą Wózek bardzo ładnyZuzia te okrycie ma taki śliczny kolor, mam nadzieję że się nie spierze po czasie ![]() Neska, normalnie masakra z tymi ludżmi, że też takie wredoty muszą się rodzić.....wrrrrr........ ... a wózio bardzo ładny ![]() Małgosia podobnych rzeczy nam brakuje Czubasek ja ogólnie też jestem tam trochę opuchnieta, kolor też jak by ciemniejszy i skóra wygląda jak by "wymoczona" była![]() Nawojka kciukasy za wizytę. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- To dobrze i oby tak zostało Aaaaaa.....a my dzisiaj skończyliśmy 33 tygodnie, jeszce tylko 7 pozostało
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Coś się spierniczyło , nie wiem czemu
Podałam już linka do strony, mam nadzieję, że zadziała.
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
WITAM
![]() ale spokojny weekend na forum dawno tak nie było ![]() a ja dzisiaj poleniuchowałam miałam iść na zajęcia ale jakoś brak chęci było a my chyba zdecydujemy się na TAKO JUMPER z TZ któraś też planuje ?? jutro zaczynamy z Tuptusiem 30 tydzień czubasku też mam ten sam problem z opuchnięciem dopóki nic mnie nie ociera i nie mam za obcisło to jest ok a wszystko zaczęło się od luteiny która mi gin zapisał oby na wizycie 21.11 nie kazał mi już jej stosować
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2011-11-13 o 21:24 |
|
|
|
#2565 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję 26tc. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- |
||
|
|
|
#2566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja czasem oglądam używane łóżeczka na allegro, bo nie zależy mi na nowym, poniewaz mamy turystyczne po synku ale tylko poziom najniższy, więc łóżeczko drewniane potrzebuję tak na 10 m-cy. Ale nic nie kupowałam bo: Teście powiedzieli że oni Nam mogą kupić łóżeczko. Dziś z rozmowy tak jakoś wyszło, (a TŻ wspomniał o Tym że jestem mistrzynią licytacji i okazji na allegro)że padł z ust teściowej tekst "No to pewnie uda Ci się kupić jakieś łóżeczko do 100 zł" No cóż, śmiać mi się chciało jak nie wiem co, bo chyba zapomniała co mówiła jeszcze 2m-ce temu. A szkoda bo bardzo fajna aukcja mi przepadła kilka dni temu i łóżeczko zostało sprzedane za 52 zł i to w moim mieście. A nie licytowałam specjalnie bo wiedziałam, że kilka razy oferowali się z kupnem łóżeczka i nie chciałam robić zamieszania, tylko pozwolić im kupić dla wnuka.... Dzięki Bogu mam już w sobie na tyle luzu i na tyle doświadczenia życiowego w takich sprawach, że nawet mnie to nie zdenerwowało tylko rozbawiło. |
|
|
|
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a teraz bede ryczec..uwaga... na udzie mis ię rozstępy zrobiły.... bo ja głupi osioł, matoł jeden, tłumok ;D babydremamem na rozstepy tylko brzuch, posladki i biust smarowałam A reszte zwyklaym balsamem bo mi nie przyszło do głowy ze mi sie na udzie zrobia... tak na samej górze na jednym mam z pięc takich centymetrowych kreseczek |
||
|
|
|
#2568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o rozstępy, to mi w pierwszej ciąży najgorsze zrobiły się... UWAGA - za kolanami.... na zgięciu nóg. Trochę na przodzie ud, na samej górze... No i piersi... ale tu miałam rozstępy tak wielkie, że rany rozstępowe mi się "ślimaczyły", i normalnie krwawiły. Ale piersi w ciągu tygodnia podskoczyły mi ponad 2 rozmiary. I to było w pierwszych tygodniach ciąży, więc do karmienia już były zagojone. I smarowanie ma tu znikome znaczenie, jak masz predyspozycje to i tak będziesz mieć, choćbyś używała kremów za 1000 zł. Jak nie to nie będziesz mieć. Teraz nie mam nowych rozstępów, ale za to naczynka mi na nogach strasznie popękały i mam pajączki wielkie, widoczne i zapewne nigdynieznikające... I smarowanie ma tu znikome znaczenie, jak masz predyspozycje to i tak będziesz mieć, choćbyś używała kremów za 1000 zł. Jak nie to nie będziesz mieć. |
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ mnie pociesza ze to na pewno nie rozstepy tylko naczynko powiekszone jasne....a w ogole miło mi, ze wózio się podoba a wiecie co jest śmieszne? ze w sklepie ich ze 30 stało w róznych kolorach i modelach a na all jest tylko jeden nowy reszta uzywki....ale ma dobre dosc opinie... własnie moj kochany mąż czyta gazete i do mnie: "jest ogloszenie do dino-parku na mikołaja do wioski sw mikołaja...jakbys chciała bo brzuszek masz akurat" ...prosiak jeden
|
|
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że w szkole mnie pytali czy mnie ktoś pobił jak widzieli te nogi
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, w razie gdyby link nie działał, wrzucam fotkę tego wózka, który nam się podoba:
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej, Dziewczynki
Alez mnie tu dawno nie bylo. Nawet nie bede probowala nadrobic, bo to chyba niemozliwe w mojej obecnej sytuacji. Pochorowalam sie po tych wszystkich zawirowaniach z tesciami i mieszkaniem. Do tego stopnia, ze tz caly czas byl na linii z moim "starym" prowadzacym i wpakowal mnie na kilka minut do wanny z zimna woda, zeby zbic temperature. Gdyby nie pomoglo, mialam jechac do szpitala, ale na szczescie udalo sie tego uniknac. Oczywiscie komentarz tesciowej: "ona sama jest sobie winna" i to nic, ze jej panicz - synalek chorowal i pewnie mnie zarazil, a kiedy moj tz jej o tym wspomnial, to stwierdzila, ze on na pewno nie ma wirusa i nie zaraza, ale ja to co innego, ze to na pewno wirus i teraz ja zaraze innych Jestem teraz we Wro, ale chyba bede musiala przyjechac tu jeszcze raz, bo na razie nic nie zalatwie. Przez to, ze wyjechalam niedoleczona, co chwila laduje w lozku i choroby ciag dalszy. A ze spie u znajomych, to tez nie czuje sie tak do konca jak u siebie i nie wypoczywam tyle, ile powinnam i kolko sie zamyka. Sporbuje jutro dorwac promotora, ustalic cos z terminem, zalatwic w dziekanacie upowaznienie, zeby kumepl mogl oddac za mnie prace i wracam do Warszawy urzadzac mieszkanie,ktorego juz nie lubie, pojsc na wizyte do gina,a pozniej przyjade do Wro na obrone. ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Nie zawsze tez mam dostep do netu, wiec mam ograniczony dostep do wizazu :/ Chcialam usciskac Was wszystkie i kazda z osobna, pogratulowac nowych tygodni, miesiecy, trymestrow, udanych wizyt,a za nadchodzace trzymam kciuki. Tak tylko jednym okiem zauwazylam, ze niektore z Was nabyly wozeczki Fajnie! Zazdroszcze,bo ja dalej nie mam prawie nic. No, nie liczac ubranek od tesciowki, ktore najchetniej bym wyrzucila przez okno ![]() Chyba bede zakladac je bez pieluszki
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
Chyba co raz bardziej zmęczone lub zalatane przygotowaniami na dzieciaczki nasze bo spokój na forum jak rzadko ![]() Wczoraj wróciłam z weekendu u rodziców, ale powiem Wam, że ostatnio po tych przeprowadzkach, jeżdżeniach w tą i z powrotem to bardziej mnie zmęczył ten wypad niż wypoczełam. Mam potrzebę posiedzenia w domu na tyłku przez najbliższy czas ![]() Wogóle jak wróciłam rozbolał mnie brzuch i się trochę wystraszyłam bo nie miałam takich bóli jeszcze, ale wziełam no-spę i aspargin i poszłam spać no i dziś jest ok Przywiozłam od rodziców moje wory z dzidziulową odzieżą więc dziś zaczynam pranie ![]() Po za tym mam moje 2 futra już ze sobą ![]() Miłego dnia kochane Pearl - nie zazdroszczę Ci tego co Cię spotkało
|
#2575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Raczkowanie
|
Ja tak was czytam od czasu do czasu.. ale nie nadążam za Waszym tempem
przechodziłam ostatnio grype żołądkową i to była po prostu masakra.. do tego mam coraz więcej rozstępów na brzuchu i w ogole coraz gorzej się czujeCytat:
Nasz jest taki jak na zdjęciach, tylko kolor tu jest troszkę przekłamany, bo w rzeczywistości on jest bardziej morski (wiecej w nim odcienia zielonego)agawoo pytałaś gdzieś tam wcześniej czy jestem z Tarnowa. Tak jestem z Tarnowa Ty też ????
Edytowane przez LoczeK83 Czas edycji: 2011-11-14 o 08:29 |
|
|
|
|
#2577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
Ja to znowu jak sie w nocy przekęcam to mnie boli miednica. Czasem sie nie mogę w ogóle przekrecić. T kości chyba tak bolą. A najgorzej jak za długo się nastoje, np. przy myciu garów, gotowaniu. To wchodzi mi ból w dół kręgosłupa i prawy pośladek. Czasem to promieniuje na całą nogę. Tak,że nie mogę chodzić. Jak starsza babcia tak kuleje.
|
|
|
|
#2579 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej, witajcie w ten piękny
![]() szarobury dzień ![]() Cytat:
Cytat:
hmm ja ostatnio też przez palce spojrzałam na dwie kwestie dot. teściów, raz nam obiecali że dadzą kasę na wózek (mówili o tym w sobotę i niedzielę) i w poniedziałek robią przelew już natychmiast ..... i po miesiącu spytałam się tżta czy zrobili, to powiedział że nie no super, tylko po co to pierd.olenie o kasie, lepiej nic nie mówić a zrobić albo nie mówić i nie robić. Akurat jesteśmy ok z kasą i poradzimy sobie bez tych ich zasranych pieniędzy ale wkur.wiło mnie to.Druga sprawa to moja Mam kiedyś spytała sie czy może kupić mi jakieś ubranka bo widziała mase ładnych np. w Pepco. Powiedziałam, ze oczywiście, że się ucieszę z tego prezentu - no i kupiła mi cały wielki wór, na co teściowa zareagowała że (było to 2 tyg temu) to za wcześnie, że ona będzie kupować jak się dziecko urodzi. A niech kupuje ale niech nie komentuje tego że moja Mama już kupiła... potem następnego dnia rozmyśliła się z kupowania po urodzeniu i oznajmiła że ona da mi kasę na wyprawkę bo może wybierze coś co mi się nie spodoba z ubrań - a ja jej mówię, że wszystkie ubranka są piękne i że nie ma sprawy, może kupić sama a kolejnego dnia wręczyła nam 500zł Założę się że nie chciałoby jej się pójśc do tego sklepu i wybrać coś - poczekamy zobaczymy jak jej kofffana córeczka zajdzie w ciążę czy też jej tak wręczy ostentacyjnie kasę 'masz i rób co chcesz z nią' Cytat:
chyba od dziś zacznę i do kolan lecieć ale wtedy to już na 2tyg mi starczy a nie na 4tyg ![]() super, że się odezwałaś do nas. Trzymaj się w tym Wro i wracaj szybko do nas i do zdrowa Cytat:
Cytat:
Mi np. jak leżę na boku strasznie cierpną biodra i ciągle podczas snu się przekręcam z jednego boku na drugi a na plecach nie umiem spać na płask, tylko leżę z podkulonymi nogami bo boje się że za bardzo spłaszczę powłokę brzucha i mały ma mało miejsca ![]() Mnie też wieczorem męczy zgaga i mi się odbija... takie uroki
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski
![]() Pearl wspolczuje Ci tesciowej, jak tak mozna kobiete w ciazy traktowac, ktora nosi jej wnuka/wnuczke... masakra ![]() Co do boli, nie przespanych nocy, zgagi, kulejacych babc to masz wszystko tak samo.. i jak ktos mi mowi ciesz sie ciaza bo to p[iekny stan a potem bedzie masakra... to nie chce myslec co mniue czeka?? ![]() ide zaraz smazyc nalesniki na obiad i pranie malego wstawic.. sil brak
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

Jutro mam USG. Idziemy zobaczyć co z tą cystą. Trzymajcie kciuki dziewczęta. Boję sie trochę

musi być 60
w sferze marzeń 58
tylko na srebrnym stelarzu nie na czarnym ;