Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-17, 15:33   #2551
kanwa
Zakorzenienie

Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Swiata nie zbawimy. Niestety niektore tak sie zachowuja. Ja niedawno na jednej grupie czytalam pytsnie dziewczyny ze jest w ciazy i od eczoraj cale cialo ja mega swedzi. Wszystkie jej pisza ze pedem do szpitala ze to moze byc cholestaza i trzeba szybko reagowac, jedna napisala ze dod.moze sie smarowac czyms natluszczajacym to autorka odpisala ze ona sie bedzie smarowala i poczeka do poniedzialku ( czyli 3 dni) ech...
No wkurzające jest to że się pyta a później i tak ma w nosie rady innych.

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Nie pojmuje takich ludzi. Ja jak mialam opryszczke i myslalam, ze sobie ja przenioslam na miejsca intymne to wyszlam z lazienki, zadzwonilam do kliniki, zgarnelam kase ze stolu i w tym, w czym bylam pojechalam 100 km. Nawet nie budzilam męża. A cala droge plakalam.

Ja też w starej jakiejś bluzie i spodniach pierwszych lepszych.Wpadłam do kliniki i ryczałam położnej jak durna.

Cytat:
Napisane przez Paluszkowa Pokaż wiadomość
Konwa ja nawet w mojej sytuacji nie skomentuje tego co napisałaś szkoda moich nerwów.

Wczoraj miałam progesteron 28.13 niewiem czy dobry czy zły lekarz nic nie mówił ale chyba niski bo kazał leki zwiększc

u mnie lekarz kazał utrzymywać progesteron powyżej 40

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54167690]Ja też nie pojmuję, chociaż sama się rękami i nogami broniłam, żeby tylko nie jechać na ip ale odpukać nie było nie wiadomo jakich groźnych sytuacji u mnie.

Wiecie co, ja podziwiam te dzieciaki tutaj. Jestem w części oddziału dla małych dzieci i leży dziewczynka, której mama nie może z nią być w szpitalu. Wczoraj była u niej babcia, ale wieczorem poszła, dzisiaj od rana jeszcze nikt jej nie odwiedził. Ma coś ok. 3 latka. I wczoraj tak płakała strasznie wieczorem i krzyczała "mamo, mamusiu", że myślałam, że sama zacznę płakać...[/QUOTE]

Boże biedne dziecko

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kanwa oni sami sie przestawili na wode

Gryzia nawet mi nie mow

To super

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja miałam niski progesteron.
Coś koło 17-19 i lekarz nie kazał brać mi dupka a ja i tak wzięłam.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Biedna dziewczynka. Az szkoda...

Ciekawe czemu ta mama nie może z nią być :/

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Nie jest taki niski spokojnie

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Kanwa szkoda nerwów. Każdy ma swój rozum i jakąś odpowiedzialność.
Na prawdę szkoda się denerwować nad takim zachowaniem.
Mnie strasznie denerwują takie sytuacje.Najpierw się tyle stara i czeka na to dziecko a później olewa przykre bo czasami wystarczy zwiększyć leki albo zamienić luteine na duphaston przy plamieniach.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 15:33   #2552
Calineczka 27
Zakorzenienie

My jak jedziemy na pizze raz na miesiac i D. zostaje z tesciami to mam wyrzuty sumienia a co dopiero zostawic dziecko w szpitalu.

Fiona, z mieskiem?
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 15:41   #2553
elinka21
Zakorzenienie

masakra co robi to moje dziecko stoi już dobrze nie siedzi a stoi :/uploadfromtaptalk1453041666988.jpg

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 15:47   #2554
Calineczka 27
Zakorzenienie

Bombka, co słychać?
Stary 2016-01-17, 16:56   #2555
konsternacja
Zakorzenienie

Elinka, no ladnie)) sama rozumiesz, latwiej sie podciagnac w lozeczku i stac niz usiasc o wlasnych silach, a dzieci sa bardzo madre

Co do progesteronu to slyszalam, ze czesto badanie jego poziomu moze wyjsc falszywe, poniewaz jego poziom moze sie wahac w ciagu dnia..takze Paluszku, jak robilas badanie mogl byc niski a za jakis czas bylby wyzszy....dwoch ginow mi tak mowilo...

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Kanwa, szkoda Twoich nerwow na glupote innych. Jest mnostwo takich zapytan w necie, ze dziewczyna w ciazy, cos sie dzieje a ona zamiadt isc do gina/ na Ip woli dyskutowac na forum..

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Gryzia, a tej dziewczynki to naprawde zal...ciekawe czemu nikt nie mogl z nia zostac... znam taki przypadek, ze dziecko 1,5 roczne bylo w szpitalu. Za dnia siedziala z nim mama, w tym czasie starsza siostra byla w przedszkolu (2 lata roznicy), odbierala ja babcia i siedziala z nia 2 h, mama wymieniala sie z tata, ktory wracal z pracy prosto do szpitala, byl w nocy z dzieckiem a rano jechal prosto do pracy i tak przez miesiac....
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 17:48   #2556
Calineczka 27
Zakorzenienie

To prawda. Takie badanie jest niemiarodajne. Progesteron wytwarzany jest pulsacyjnie.

Elinka, wow.
Stary 2016-01-17, 20:46   #2557
mariolaw_132
Zakorzenienie

Eli fajowo

Paluszku zaciskam kciuki.

Jak my bylismy w szpitalu to byl chlopiec troche starszy od Czarka i do niego zadko kto przyszedl. Jak przychodzili rodzice to zawsze o tej samej porze. Pielegniarki go przebieraly, karmily i chodzily na badania. Ten chlopiec tak plakal ze inne matki zaoferowaly ze go ponosza to pielegniarki sie nie zgodzily bo nie wiadomo co na to rodzice.
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 22:54   #2558
Paluszkowa
Rozeznanie

Czyli co nie badac juz tego progesteronu tylko sama beta ale jak lekarz mówił żeby zrobić to zrobię, boziu osiwieje....
Stary 2016-01-17, 23:11   #2559
Calineczka 27
Zakorzenienie

Lekarz ci kazal to zbadaj. Zwykle przy ciazy sie bada.

Kiedys mialam plamienia, poszlam do lekarza z wynikami progesteronu to powiedzial, ze wysoki wynik o niczym nie świadczy, bo to mogl byc wyrzut a za chwilę mogl gwałtownie spasc i stad plamienia.

Oby ten tydzien byl dla ciebie szczesliwy.

Chyba fortunę wydam na rehabilitacje, kaszki, witaminki, ubranka...
Stary 2016-01-18, 00:53   #2560
Magiusa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54167690]Ja też nie pojmuję, chociaż sama się rękami i nogami broniłam, żeby tylko nie jechać na ip ale odpukać nie było nie wiadomo jakich groźnych sytuacji u mnie.

Wiecie co, ja podziwiam te dzieciaki tutaj. Jestem w części oddziału dla małych dzieci i leży dziewczynka, której mama nie może z nią być w szpitalu. Wczoraj była u niej babcia, ale wieczorem poszła, dzisiaj od rana jeszcze nikt jej nie odwiedził. Ma coś ok. 3 latka. I wczoraj tak płakała strasznie wieczorem i krzyczała "mamo, mamusiu", że myślałam, że sama zacznę płakać...[/QUOTE]

Boshe...ale przykre. Mi by chyba serce peklo jakbym takie dziecko widziala. Nie rozumiem tego, nie ogarniam. To male dziexko. Nawet dorosli nie lubia szpitali a co dopiero to dzieciatko

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Cali ja też próbowałam ze swoim mlekiem, ale się rozpuszczała ta kasza.
Kaszka z bobovity 7 zbóż bez cukru jest w promocji w rossmannie 2 szt za 14 zł, jakby ktoś był zainteresowany. Teraz mamy mleczną kukurydziano-ryżową i jest bardzo dobra. Do tych smakowych jestem jakoś żle nastawiona( po tej bananowej), ale te z 7 zbóż może nie są takie słodkie.
Tak w ogóle gotuję pierwszy obiadek dla Lenki

Gryzia serce by mi pękło. Na punkcie dzieci jest chora na głowę, więc pewnie bym tam wyła jak bóbr. Ciekawe dlaczego rodzice, dziadkowie nie mogą się wymieniać żeby być z tą dziewczynką każdego dnia. Nie wyobrażam sobie zostawić tak małego dziecko w szpitalu bez opieki. Kiedyś mi się śniło, że Marcel leżał w szpitalu, a ja nie mogłam z nim być. Płakałam jak głupia pod drzwiami, a co tu mówić jakby tak miało być naprawdę....
Dobrze, ze Aleks jest pod dobrą opieką i ma przy sobie kochającą mamusię

Paluszkowa ciekawe jaka jutro będzie beta. Czekamy w niecierpliwości.
A ja robilam.na poczatku na swoim mleku kaszki i wychodzily mi normalne. Tez mi wlqsnie ludzie mowili ze beda wodniste a wcalw nie byly, wiec nie wiem jak to jest.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 01:22   #2561
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mały znowu zwymiotował a wcale dużo nie zjadł i po długiej przerwie jadł, bo 4.5 godziny niby jak to jest refluks to wymioty będą się zdarzać, bo nie ma cudownego leku na to, który powoduje brak wymiotow, ale myślałam, że może z szpitalu już nie będzie... ehhh...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 07:38   #2562
konsternacja
Zakorzenienie

Gryziu mam nadzieje, ze dalsza czesc nocy byla juz dla Was spokojna...

Cali, tak to niestety juz jest..aaa..i nie zapominaj ile kasy wydalas i jeszcze wydasz na pieluchy, a g***o z tego jest (bez urazy).
A tak serio to masz skierowanie na rehabilitacje na nfz?mam nadzieje, ze cwiczycie teraz prywatnie a w miedzyczasie czekacie na swoja kolej w funduszu....zawsze to bedzie Cie mniej bilo po kieszeni...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 07:51   #2563
Cos_
Zakorzenienie

Cali ja juz przestalam liczyc. Konsternacja nim sie doczekasz na termin to skonczysz rehabilitacje.
Stary 2016-01-18, 07:57   #2564
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
masakra co robi to moje dziecko stoi już dobrze nie siedzi a stoi :/Załącznik 6123616

Wow.A to może w tym wieku już stać?Jak na to jego kręgosłup?

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Elinka, no ladnie)) sama rozumiesz, latwiej sie podciagnac w lozeczku i stac niz usiasc o wlasnych silach, a dzieci sa bardzo madre

Co do progesteronu to slyszalam, ze czesto badanie jego poziomu moze wyjsc falszywe, poniewaz jego poziom moze sie wahac w ciagu dnia..takze Paluszku, jak robilas badanie mogl byc niski a za jakis czas bylby wyzszy....dwoch ginow mi tak mowilo...

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Kanwa, szkoda Twoich nerwow na glupote innych. Jest mnostwo takich zapytan w necie, ze dziewczyna w ciazy, cos sie dzieje a ona zamiadt isc do gina/ na Ip woli dyskutowac na forum..

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Gryzia, a tej dziewczynki to naprawde zal...ciekawe czemu nikt nie mogl z nia zostac... znam taki przypadek, ze dziecko 1,5 roczne bylo w szpitalu. Za dnia siedziala z nim mama, w tym czasie starsza siostra byla w przedszkolu (2 lata roznicy), odbierala ja babcia i siedziala z nia 2 h, mama wymieniala sie z tata, ktory wracal z pracy prosto do szpitala, byl w nocy z dzieckiem a rano jechal prosto do pracy i tak przez miesiac....
Wiem.Czytam bo wiem jak ważne jest wsparcie po transferze ale chyba przestanę żeby dzidziolka nie denerwować niepotrzebnie

Cytat:
Napisane przez Paluszkowa Pokaż wiadomość
Czyli co nie badac juz tego progesteronu tylko sama beta ale jak lekarz mówił żeby zrobić to zrobię, boziu osiwieje....
Badaj,badaj.Miarodajne czy nie ja musiałam badać na początku na każdą wizytę.Dostosuj się do tego co lekarz mówi.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54175411]Mały znowu zwymiotował a wcale dużo nie zjadł i po długiej przerwie jadł, bo 4.5 godziny niby jak to jest refluks to wymioty będą się zdarzać, bo nie ma cudownego leku na to, który powoduje brak wymiotow, ale myślałam, że może z szpitalu już nie będzie... ehhh...[/QUOTE]

O kurcze:/ Może za dużo zjadł i dlatego tak.

Cali ja to już nawet nie liczę ile wydałam na dziecko zanim się urodzi.Tak po prostu jest.
Stary 2016-01-18, 08:21   #2565
Konto usunięte

No dzisiaj przez to na pewno zostajemy... Jutro jeszcze będzie laryngolog na konsultację, bo przy tego typu dolegliwościach lubi być zapalenie ucha środkowego.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 08:24   #2566
kanwa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54176207]No dzisiaj przez to na pewno zostajemy... Jutro jeszcze będzie laryngolog na konsultację, bo przy tego typu dolegliwościach lubi być zapalenie ucha środkowego.[/QUOTE]

Chyba jakby miał zapalenie ucha to by go nieźle bolało .Dobrze że konsultują.Będzie wybadany na wszystkie strony.A Ty Gryziu jak się czujesz?
Stary 2016-01-18, 08:26   #2567
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz ci kazal to zbadaj. Zwykle przy ciazy sie bada.

Kiedys mialam plamienia, poszlam do lekarza z wynikami progesteronu to powiedzial, ze wysoki wynik o niczym nie świadczy, bo to mogl byc wyrzut a za chwilę mogl gwałtownie spasc i stad plamienia.

Oby ten tydzien byl dla ciebie szczesliwy.

Chyba fortunę wydam na rehabilitacje, kaszki, witaminki, ubranka...
Cali no co ty nie powiesz hehe

Dobrze ze cycki masz sprawne i na mleko nie musisz wydawać.

Byliśmy u innego pediatry w lux medzie , bo potrzebowaliśmy skierowanie do alergologa. Powiedział ze mały nie dużo przybral na wadze od urodzenia. Czy ponad 2.240 kg jak przybral to mało?

W sumie zaniepokoiło mnie to, że był wazony ostatnio i przybral tylko w tydzień 10 dag na moim mleku bo nie był niczym dokarmiany.
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54175411]Mały znowu zwymiotował rosi: a wcale dużo nie zjadł i po długiej przerwie jadł, bo 4.5 godziny niby jak to jest refluks to wymioty będą się zdarzać, bo nie ma cudownego leku na to, który powoduje brak wymiotow, ale myślałam, że może z szpitalu już nie będzie... ehhh...[/QUOTE]
Gryziu a żadne z was nie miało refluksu?
Ponoć to dziedziczne.
Stary 2016-01-18, 08:27   #2568
Calineczka 27
Zakorzenienie

Zapisywalam sie na rehab. 2 grudnia i dostalam termin na nfz na kwiecień. Pani stwierdziła, ze mu przejdzie do tego czssu.

A do neurologa to nie dostałam nawet skierowanie, bo bym sie dostala w wakacje.
Kiss, dziewczyny tu powtarzaly nieraz, ze wystarczy pol kg po 3 miesiacu. Przyrosty nie sa juz takie duze.
Kupilam te kaszki holle. Bede probowac na swoim mleku.
Gryzia, laryngolog jest bardzo wazny w takiej sytuacji, bo potem moglyby byc problemy.

Edytowane przez Calineczka 27
Czas edycji: 2016-01-18 o 08:33
Stary 2016-01-18, 08:28   #2569
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zapisywalam sie na rehab. 2 grudnia i dostalam termin na nfz na kwiecień. Pani stwierdziła, ze mu przejdzie do tego czssu.

To straszne co się dzieje w tym NFZ.
Stary 2016-01-18, 08:40   #2570
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:

Bez sens totalny.I weź tu chciej o dziecko zadbać porządnie jak nie masz kasy.Zanim się gdzieś dostaniesz to się wada pogłębi albo choroba rozwinie.
Mój Tż jak ostatnio miał kostkę skręconą to poszedł do ogólnego i mu dała skierowanie do chirurga na cito.Z takim skierowaniem Pani w recepcji Cię nie zapisze na wyznaczony dzień tylko musisz sobie iść do chirurga(gdzie siedzi pod gabinetem sto osób) i poprosić czy Cię przejmie.A czy Cię przyjmie zależy od jego widzi mi się.Masakra.

Kurcze jak mnie wkurza dziecko sąsiadów z góry.Kupili mu chodzik i popierdziela po całym domu teraz.A wszystko u mnie bardzo słychać.Zaczyna o 6 rano.Szkoda dziecka bo chodzik to kiepski pomysł.Coś mnie ostatnio wszystko wkurza :P chyba hormony mi walą na głowę.
Stary 2016-01-18, 09:01   #2571
Cos_
Zakorzenienie

Kanwa o nie tylko nie chodzik

Kiss dziecko zwalnia z przybieraniem.
Stary 2016-01-18, 09:08   #2572
mariolaw_132
Zakorzenienie

Kanwa czy ty czasem nie jestes w ciazy

Ach....ten nasz nfz

Kiss mi sie wydaje ze ladnie przybral. Czarek urodzil sie 3430 a powinien juz miec ok 6,5 kg (pod konec grudnia mial 6kg) i nam lekarz mowi ze dobry przyrost.
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 09:09   #2573
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kanwa o nie tylko nie chodzik

Kiss dziecko zwalnia z przybieraniem.
Nooo niestety:/

Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Kanwa czy ty czasem nie jestes w ciazy

Ach....ten nasz nfz

Kiss mi sie wydaje ze ladnie przybral. Czarek urodzil sie 3430 a powinien juz miec ok 6,5 kg (pod konec grudnia mial 6kg) i nam lekarz mowi ze dobry przyrost.
Hehehe a wiesz że coś w tym jest
Stary 2016-01-18, 09:35   #2574
Konto usunięte

Kanwa no chyba by go bolało. Ale dobrze, niech go badają.
Ja się czuję nie najgorzej. Mąż przyjedzie dzisiaj to mi przywiezie ruskich pierogów i zrobi mi kilka bułek.

Kiss nie, raczej nie. Nietolerancji żadnej też nie aż do pokolenia dziadków.

Cali wiesz z jednej strony to super, że go tak przebadają. A z drugiej jestem 100km od domu, mąż ma w tym tygodniu egzamin w pracy, pracę, budowę, nie dojada, bo ciągle gdzieś goni i mam jakieś tam wyrzuty, że zamiast dać mu chwilę oddechu to go ciągnę tutaj jak wziął wolne... Tylko mi też nie jest łatwo a jak mam wydawać tu 50zł dziennie na śniadanie+obiad+kolację+ł óżko to wolę, żeby on te 70zł wydał na paliwo i mi przywiózł jedzenie... Przynajmniej jest domowe.
Stary 2016-01-18, 10:03   #2575
Magiusa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54175411]Mały znowu zwymiotował a wcale dużo nie zjadł i po długiej przerwie jadł, bo 4.5 godziny niby jak to jest refluks to wymioty będą się zdarzać, bo nie ma cudownego leku na to, który powoduje brak wymiotow, ale myślałam, że może z szpitalu już nie będzie... ehhh...[/QUOTE]

Kurcze mam nadzieje ze bedzie tych wymiotow jak najmniej i z czasem coraz zadziej. Bardzo Wam wspolczuje bo w sumie to dla Ciebienstres a dla niego tez nic przyjemnego

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Cali no co ty nie powiesz hehe

Dobrze ze cycki masz sprawne i na mleko nie musisz wydawać.

Byliśmy u innego pediatry w lux medzie , bo potrzebowaliśmy skierowanie do alergologa. Powiedział ze mały nie dużo przybral na wadze od urodzenia. Czy ponad 2.240 kg jak przybral to mało?

W sumie zaniepokoiło mnie to, że był wazony ostatnio i przybral tylko w tydzień 10 dag na moim mleku bo nie był niczym dokarmiany.

Gryziu a żadne z was nie miało refluksu?
Ponoć to dziedziczne.
A w sumie ile ma miesiecy?my to teraz max 200 gram na miesiac przybieramy ale Bart ma 10 mkes (za chwile 11)

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 10:18   #2576
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Wiem ze dziecko teraz zwalnia, ale pediatra z Wrocławia zasiał mi wątpliwości. Eeeeehhhh
Z kolei ta nasza miejscowa lekarka mówi ze młody ładnie przybiera.
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Kurcze mam nadzieje ze bedzie tych wymiotow jak najmniej i z czasem coraz zadziej. Bardzo Wam wspolczuje bo w sumie to dla Ciebienstres a dla niego tez nic przyjemnego

A w sumie ile ma miesiecy?my to teraz max 200 gram na miesiac przybieramy ale Bart ma 10 mkes (za chwile 11)
No wiec tak, młody kończy za 8 dni 4 miesiące (24.09.2015 się urodził ).
Ważył 6150 kg. Startował z wagą 3900 spadkowa).
Stary 2016-01-18, 10:26   #2577
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Cali pierwszy posiłek z mięsem Zjadła, aż się uszy trzęsły
No niestety dzieci kosztują, a ja mam razy 2 ...

Elinka pięknie stoi, ale jakby to powiedziała rehbilitantka z punktu widzenia postawy i kręgosłupa, wcale nie tak fajnie. Druga sprawa żadna z nas nie ma na to wpływu. Jak dziecko chce stać to go nie przywiążesz do łóżeczka żeby leżał Mimo wszystko takie postępy na pewno bardzo cieszą

Ja nie wiem czemu praktycznie wszystkie dzieciaczki kp są szczupłe tylko moja Lenka okrąglutka. Od czego to zależy

Paluszek kciuki

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Gryzia a teściowa pojechała ?
Stary 2016-01-18, 10:34   #2578
Konto usunięte

Fiona tak. I dodatkowo mnie to dobija, że jej nie ma a ja nie mogę się cieszyć spokojem w domu
Stary 2016-01-18, 10:42   #2579
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Cali pierwszy posiłek z mięsem Zjadła, aż się uszy trzęsły
No niestety dzieci kosztują, a ja mam razy 2 ...

Elinka pięknie stoi, ale jakby to powiedziała rehbilitantka z punktu widzenia postawy i kręgosłupa, wcale nie tak fajnie. Druga sprawa żadna z nas nie ma na to wpływu. Jak dziecko chce stać to go nie przywiążesz do łóżeczka żeby leżał Mimo wszystko takie postępy na pewno bardzo cieszą

Ja nie wiem czemu praktycznie wszystkie dzieciaczki kp są szczupłe tylko moja Lenka okrąglutka. Od czego to zależy

Paluszek kciuki

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Gryzia a teściowa pojechała ?
rozmawiałam na ten temat z pediatra bo też mnie to niepokoilo a teraz to i wszystko się już podciaga i chce wstawać, powiedziała że to co sam robi absolutnie mu nie zabraniac tylko nie wolno to samemu stawiac i pomagac

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 11:04   #2580
fiona27
Zakorzenienie

Kurna mam dosyć tych garów i braku pomysłów co zrobić na ten cholerny obiad A Wy co dziś serwujecie ?
Wczoraj zrobiłam chruściki

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Dziewczyny sprzedajecie ubranka po dzieciaczkach ? Próbowałam na olx, ale nie było odzewu. Szkoda, bo tak za darmo oddawać, to też szkoda, kiedy samemu trzeba za wszystko bulić .
Ostatnio mąż do mnie z tekstem żebyśmy na razie zostawiali rzeczy po dzieciakach, bo wiadomo może trzecie baby się trafi....

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2016-01-18 o 11:07
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości