|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Cytat:
Cytat:
Ja też w starej jakiejś bluzie i spodniach pierwszych lepszych.Wpadłam do kliniki i ryczałam położnej jak durna. Cytat:
u mnie lekarz kazał utrzymywać progesteron powyżej 40 [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54167690]Ja też nie pojmuję, chociaż sama się rękami i nogami broniłam, żeby tylko nie jechać na ip ale odpukać nie było nie wiadomo jakich groźnych sytuacji u mnie.Wiecie co, ja podziwiam te dzieciaki tutaj. Jestem w części oddziału dla małych dzieci i leży dziewczynka, której mama nie może z nią być w szpitalu. Wczoraj była u niej babcia, ale wieczorem poszła, dzisiaj od rana jeszcze nikt jej nie odwiedził. Ma coś ok. 3 latka. I wczoraj tak płakała strasznie wieczorem i krzyczała "mamo, mamusiu", że myślałam, że sama zacznę płakać...[/QUOTE] Boże biedne dziecko ![]() To super ![]() Cytat:
przykre bo czasami wystarczy zwiększyć leki albo zamienić luteine na duphaston przy plamieniach.
|
||||
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
My jak jedziemy na pizze raz na miesiac i D. zostaje z tesciami to mam wyrzuty sumienia a co dopiero zostawic dziecko w szpitalu.
Fiona, z mieskiem? |
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
masakra co robi to moje dziecko stoi już dobrze nie siedzi a stoi :/uploadfromtaptalk1453041666988.jpg
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Bombka, co słychać?
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Elinka, no ladnie
)) sama rozumiesz, latwiej sie podciagnac w lozeczku i stac niz usiasc o wlasnych silach, a dzieci sa bardzo madre![]() Co do progesteronu to slyszalam, ze czesto badanie jego poziomu moze wyjsc falszywe, poniewaz jego poziom moze sie wahac w ciagu dnia..takze Paluszku, jak robilas badanie mogl byc niski a za jakis czas bylby wyzszy....dwoch ginow mi tak mowilo... ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Kanwa, szkoda Twoich nerwow na glupote innych. Jest mnostwo takich zapytan w necie, ze dziewczyna w ciazy, cos sie dzieje a ona zamiadt isc do gina/ na Ip woli dyskutowac na forum.. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Gryzia, a tej dziewczynki to naprawde zal...ciekawe czemu nikt nie mogl z nia zostac... znam taki przypadek, ze dziecko 1,5 roczne bylo w szpitalu. Za dnia siedziala z nim mama, w tym czasie starsza siostra byla w przedszkolu (2 lata roznicy), odbierala ja babcia i siedziala z nia 2 h, mama wymieniala sie z tata, ktory wracal z pracy prosto do szpitala, byl w nocy z dzieckiem a rano jechal prosto do pracy i tak przez miesiac.... |
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda. Takie badanie jest niemiarodajne. Progesteron wytwarzany jest pulsacyjnie.
Elinka, wow. |
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Eli fajowo
![]() Paluszku zaciskam kciuki. Jak my bylismy w szpitalu to byl chlopiec troche starszy od Czarka i do niego zadko kto przyszedl. Jak przychodzili rodzice to zawsze o tej samej porze. Pielegniarki go przebieraly, karmily i chodzily na badania. Ten chlopiec tak plakal ze inne matki zaoferowaly ze go ponosza to pielegniarki sie nie zgodzily bo nie wiadomo co na to rodzice.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
Czyli co nie badac juz tego progesteronu tylko sama beta ale jak lekarz mówił żeby zrobić to zrobię, boziu osiwieje....
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz ci kazal to zbadaj. Zwykle przy ciazy sie bada.
Kiedys mialam plamienia, poszlam do lekarza z wynikami progesteronu to powiedzial, ze wysoki wynik o niczym nie świadczy, bo to mogl byc wyrzut a za chwilę mogl gwałtownie spasc i stad plamienia. Oby ten tydzien byl dla ciebie szczesliwy. Chyba fortunę wydam na rehabilitacje, kaszki, witaminki, ubranka... |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54167690]Ja też nie pojmuję, chociaż sama się rękami i nogami broniłam, żeby tylko nie jechać na ip
ale odpukać nie było nie wiadomo jakich groźnych sytuacji u mnie.Wiecie co, ja podziwiam te dzieciaki tutaj. Jestem w części oddziału dla małych dzieci i leży dziewczynka, której mama nie może z nią być w szpitalu. Wczoraj była u niej babcia, ale wieczorem poszła, dzisiaj od rana jeszcze nikt jej nie odwiedził. Ma coś ok. 3 latka. I wczoraj tak płakała strasznie wieczorem i krzyczała "mamo, mamusiu", że myślałam, że sama zacznę płakać...[/QUOTE] Boshe...ale przykre. Mi by chyba serce peklo jakbym takie dziecko widziala. Nie rozumiem tego, nie ogarniam. To male dziexko. Nawet dorosli nie lubia szpitali a co dopiero to dzieciatko ![]() Cytat:
|
|
|
#2561 |
|
Konto usunięte
|
Mały znowu zwymiotował
![]() a wcale dużo nie zjadł i po długiej przerwie jadł, bo 4.5 godziny niby jak to jest refluks to wymioty będą się zdarzać, bo nie ma cudownego leku na to, który powoduje brak wymiotow, ale myślałam, że może z szpitalu już nie będzie... ehhh...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Gryziu
mam nadzieje, ze dalsza czesc nocy byla juz dla Was spokojna...Cali, tak to niestety juz jest..aaa..i nie zapominaj ile kasy wydalas i jeszcze wydasz na pieluchy, a g***o z tego jest (bez urazy). A tak serio to masz skierowanie na rehabilitacje na nfz?mam nadzieje, ze cwiczycie teraz prywatnie a w miedzyczasie czekacie na swoja kolej w funduszu....zawsze to bedzie Cie mniej bilo po kieszeni... |
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Cali ja juz przestalam liczyc. Konsternacja nim sie doczekasz na termin to skonczysz rehabilitacje.
|
|
|
|
|
#2564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54175411]Mały znowu zwymiotował ![]() a wcale dużo nie zjadł i po długiej przerwie jadł, bo 4.5 godziny niby jak to jest refluks to wymioty będą się zdarzać, bo nie ma cudownego leku na to, który powoduje brak wymiotow, ale myślałam, że może z szpitalu już nie będzie... ehhh...[/QUOTE]O kurcze:/ Może za dużo zjadł i dlatego tak. Cali ja to już nawet nie liczę ile wydałam na dziecko zanim się urodzi.Tak po prostu jest. |
|||
|
|
|
|
#2565 |
|
Konto usunięte
|
No dzisiaj przez to na pewno zostajemy... Jutro jeszcze będzie laryngolog na konsultację, bo przy tego typu dolegliwościach lubi być zapalenie ucha środkowego.
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54176207]No dzisiaj przez to na pewno zostajemy... Jutro jeszcze będzie laryngolog na konsultację, bo przy tego typu dolegliwościach lubi być zapalenie ucha środkowego.[/QUOTE]
Chyba jakby miał zapalenie ucha to by go nieźle bolało .Dobrze że konsultują.Będzie wybadany na wszystkie strony.A Ty Gryziu jak się czujesz? |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze cycki masz sprawne i na mleko nie musisz wydawać. Byliśmy u innego pediatry w lux medzie , bo potrzebowaliśmy skierowanie do alergologa. Powiedział ze mały nie dużo przybral na wadze od urodzenia. Czy ponad 2.240 kg jak przybral to mało? W sumie zaniepokoiło mnie to, że był wazony ostatnio i przybral tylko w tydzień 10 dag na moim mleku bo nie był niczym dokarmiany. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54175411]Mały znowu zwymiotował ![]() rosi: a wcale dużo nie zjadł i po długiej przerwie jadł, bo 4.5 godziny niby jak to jest refluks to wymioty będą się zdarzać, bo nie ma cudownego leku na to, który powoduje brak wymiotow, ale myślałam, że może z szpitalu już nie będzie... ehhh...[/QUOTE]Gryziu a żadne z was nie miało refluksu? Ponoć to dziedziczne.
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisywalam sie na rehab. 2 grudnia i dostalam termin na nfz na kwiecień. Pani stwierdziła, ze mu przejdzie do tego czssu.
A do neurologa to nie dostałam nawet skierowanie, bo bym sie dostala w wakacje. Kiss, dziewczyny tu powtarzaly nieraz, ze wystarczy pol kg po 3 miesiacu. Przyrosty nie sa juz takie duze. Kupilam te kaszki holle. Bede probowac na swoim mleku. Gryzia, laryngolog jest bardzo wazny w takiej sytuacji, bo potem moglyby byc problemy. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2016-01-18 o 08:33 |
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
To straszne co się dzieje w tym NFZ.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż jak ostatnio miał kostkę skręconą to poszedł do ogólnego i mu dała skierowanie do chirurga na cito.Z takim skierowaniem Pani w recepcji Cię nie zapisze na wyznaczony dzień tylko musisz sobie iść do chirurga(gdzie siedzi pod gabinetem sto osób) i poprosić czy Cię przejmie.A czy Cię przyjmie zależy od jego widzi mi się.Masakra. Kurcze jak mnie wkurza dziecko sąsiadów z góry.Kupili mu chodzik i popierdziela po całym domu teraz.A wszystko u mnie bardzo słychać.Zaczyna o 6 rano.Szkoda dziecka bo chodzik to kiepski pomysł.Coś mnie ostatnio wszystko wkurza :P chyba hormony mi walą na głowę. |
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa o nie tylko nie chodzik
Kiss dziecko zwalnia z przybieraniem.
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa czy ty czasem nie jestes w ciazy
![]() Ach....ten nasz nfz Kiss mi sie wydaje ze ladnie przybral. Czarek urodzil sie 3430 a powinien juz miec ok 6,5 kg (pod konec grudnia mial 6kg) i nam lekarz mowi ze dobry przyrost.
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooo niestety:/
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Konto usunięte
|
Kanwa no chyba by go bolało. Ale dobrze, niech go badają.
Ja się czuję nie najgorzej. Mąż przyjedzie dzisiaj to mi przywiezie ruskich pierogów i zrobi mi kilka bułek. Kiss nie, raczej nie. Nietolerancji żadnej też nie aż do pokolenia dziadków. Cali wiesz z jednej strony to super, że go tak przebadają. A z drugiej jestem 100km od domu, mąż ma w tym tygodniu egzamin w pracy, pracę, budowę, nie dojada, bo ciągle gdzieś goni i mam jakieś tam wyrzuty, że zamiast dać mu chwilę oddechu to go ciągnę tutaj jak wziął wolne... Tylko mi też nie jest łatwo |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54175411]Mały znowu zwymiotował
![]() a wcale dużo nie zjadł i po długiej przerwie jadł, bo 4.5 godziny niby jak to jest refluks to wymioty będą się zdarzać, bo nie ma cudownego leku na to, który powoduje brak wymiotow, ale myślałam, że może z szpitalu już nie będzie... ehhh...[/QUOTE]Kurcze mam nadzieje ze bedzie tych wymiotow jak najmniej i z czasem coraz zadziej. Bardzo Wam wspolczuje bo w sumie to dla Ciebienstres a dla niego tez nic przyjemnego Cytat:
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ze dziecko teraz zwalnia, ale pediatra z Wrocławia zasiał mi wątpliwości. Eeeeehhhh
Z kolei ta nasza miejscowa lekarka mówi ze młody ładnie przybiera. ![]() Cytat:
Ważył 6150 kg. Startował z wagą 3900 spadkowa).
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cali pierwszy posiłek z mięsem Zjadła, aż się uszy trzęsły ![]() No niestety dzieci kosztują, a ja mam razy 2 ... Elinka pięknie stoi, ale jakby to powiedziała rehbilitantka z punktu widzenia postawy i kręgosłupa, wcale nie tak fajnie. Druga sprawa żadna z nas nie ma na to wpływu. Jak dziecko chce stać to go nie przywiążesz do łóżeczka żeby leżał ![]() Mimo wszystko takie postępy na pewno bardzo cieszą ![]() Ja nie wiem czemu praktycznie wszystkie dzieciaczki kp są szczupłe tylko moja Lenka okrąglutka. Od czego to zależy ![]() Paluszek kciuki ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Gryzia a teściowa pojechała ?
|
|
#2578 |
|
Konto usunięte
|
Fiona tak. I dodatkowo mnie to dobija, że jej nie ma a ja nie mogę się cieszyć spokojem w domu
|
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna mam dosyć tych garów i braku pomysłów co zrobić na ten cholerny obiad
Wczoraj zrobiłam chruściki ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Dziewczyny sprzedajecie ubranka po dzieciaczkach ? Próbowałam na olx, ale nie było odzewu. Szkoda, bo tak za darmo oddawać, to też szkoda, kiedy samemu trzeba za wszystko bulić . Ostatnio mąż do mnie z tekstem żebyśmy na razie zostawiali rzeczy po dzieciakach, bo wiadomo może trzecie baby się trafi....
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2016-01-18 o 11:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

ale odpukać nie było nie wiadomo jakich groźnych sytuacji u mnie.

07.07.2012
a wcale dużo nie zjadł i po długiej przerwie jadł, bo 4.5 godziny
mam nadzieje, ze dalsza czesc nocy byla juz dla Was spokojna...
rosi: a wcale dużo nie zjadł i po długiej przerwie jadł, bo 4.5 godziny 

Zjadła, aż się uszy trzęsły