|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
cześć
Idę robić sałatki bo się zasiedzę tu i nic nie zrobię, a coraz bliżej 16 przychodzą z pracy mojej w odwiedki (fajni ludzie, mimo że mi się umowa skończyła i nie wiadomo jeszcze na 100% co dalej to i tak przychodzą i utrzymujemy kontakt) |
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
Heloł robaczki!
Ptyś zrobił mi dziś dzień matki i spał ciągiem do 8 rano a ja tym samym 8h i czuje sie jak mlody Bog ![]() Mela to przyjedz do mnie w jakis wtorek pojdziemy na łowy do lumpka ![]() Co do włosów to one po prostu muszą wypaść i już. Jedyne co możemy teraz zrobić to przyspieszyć porost nowych. U mnie Jantar sie sprawdza i picie skrzypu i pokrzywy. Ja po domu chodze w chustach na głowie, ale na poważnie myślałam o czepku ![]() Misiaczka tekst o mlekach w szafce dobry ![]() Czy ktoś ma jeszcze krechę na brzuchu? 5 miesięcy a ta nadal jest ![]() Czy któreś z dzieci próbowało już brokułów, kalafiora czy groszku? Widziałam słoiczki Bobovity i się zastanawiam czy warto kupić. Marchewka była okropna. Hipp niestety nie ma za duzego wyboru po 4miesiacu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Gluty co tam?
![]() ![]() Laski czy w sytuacji jak tak strasznie wypadają mi włosy farbowanie ich jest dobry m pomysłem? |
|
|
|
#2615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Coraz mniej jest mi potrzebny szczerze mówiac, sama radze sobie swietnie! Cytat:
dziewczyny czy Wy też tak lecicie z wagi?? ja jem za trzech a spodnie mi spadaja z tylka, nawet te które przed ciażą były przyciasnawe czy bardzo opiete, nie wiem co sie dzieje. Bluzki wszystkie takie luźne że makabra tylko piersi duze zostały a włosy równiez wypadaja na potege wczoraj Tzt-owi powiedziałam, że czuje sie jakbym była z 80-letnim staruszkiem wiecznie zmeczonym a nie z 27- latkiem w sile wieku i chyba pojechałam po bandzie za daleko... ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- też jestem ciekawa, na swieta trzeba by odswiezyc kolor |
|||
|
|
|
#2616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie teraz![]() Anulka ja tam będę ściągać kolor ![]() Cytat:
![]() Krechy nigdy nie miałam i dobrze mi z tym
|
|
#2617 |
|
Raczkowanie
|
tak wogóle, to moje dziecko robi sobie ok 21 drzemkę, po godzinie wstaje i samo nie wie co chce! wczoraj od 19 do 23.20 usypiałam go, kilka minut śpi, potem się budzi i tak w kółko!!! już nie wiem jak mu to przestawić, no i wstaje ok 10. wolałabym żeby raniej wstałam i wcześniej chodził spać. a dzisiaj dodatkowo, jak już pisałam w środku nocy zapragnął bawić się z mamusią
ale te słodkie uśmieszki swojego dziecka rekompensują wstawanie w nocy...zawsze jak wstawałam w nocy to sobie śpiewałam: przerywam sen, z nadzieją na lepszy dzień ...... |
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Myślę nad jakimś pretekstem żeby pokłócić się z Tż ![]() Coś mam za mało problemów ostatnio i chyba zaczyna mi się nudzić
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też chciałam, ale odpuszczam.
|
|
#2620 |
|
Raczkowanie
|
iwona335 nawet nic nie mów o chudnięciu
bo ja mam prawie dychę do przodu, może 1 kg schudłam od porodu a tak nic. ja mało jem treściwych rzeczy, nadrabiam za to słodyczami...ale mam taki niepohamowany apetyt na nie.---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- tari ja w ogóle nie miałam krechy na brzuchu... |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Tari, ja miałam krechę, ale niedawno mi zniknęła, jakoś po 3 miesiącach od porodu.
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Miło było z Wami porozmawiać
![]() Warzywa na zupkę dla Młodego naszykowane więc idziemy w teren bo już ponad godzinę w domu zalegamy ![]() A takie cudne słonko, że szkoda tyłki w chałupie kisić Wam też miłego dnia
|
#2623 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za kolejny tydzień ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2624 |
|
Rozeznanie
|
Zanim zacznę was znów nadrabiać to się pochwalę że mój Synek spał dziś sam w swoim pokoju. W sumie nie było to jakoś bardzo planowane. Po prostu wieczorem go nakarmiłam i położyłam w łóżeczku z myślą że jeszcze się obudzi zanim my pójdziemy spać i że przy następnym karmieniu zabiorę go do łóżeczka które stoi w naszej sypialni. A on zasnął już na dłuższy sen nocny i tak tam został. Oczywiście zostawiłam drzwi otwarte zarówno w jego pokoju jak i w naszej sypialni. I włączyłam nianie. Nawiasem mówiąc jego pokoik jest zaraz obok naszego więc daleko nie był ale troszkę dziwnie się czuliśmy że go nie ma u nas w sypialni. Rano wstał z uśmiechem
Więc chyba nie będę przerywać dobrej passy tylko zaczniemy dawać Kacperka na noc do jego pokoju
|
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
LEMURKI ja mam już 3 raz @ i po prostu jest strasznie. Nie wiem ile tak będzie, ale osłabiona jestem strasznie i kiepsko się czuję.
TYSIA dla Mikołaja za nowy tydzień. I super, że będziecie mieć wspólny rodzinny czas.EDYTKA już w swoim pokoju jaki On dorosły![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Malaczarna
no właśnie ja nic innego od soboty wieczór nie robię,tylko się przebieram... Dla mnie to jest kompletnie nowa sytuacja,nie wiem,czy ja się na podpaskach nie znam,czy co?Sofę już praliśmy w weekend nawet(żenujące to jest ,ja wiem, zdarzyło mi się pierwszy raz w życiu) Tweed-śliczności chłopczyka masz Margosiu-cześć Teri-krechę mam,ale już zanika,bo to w końcu trzy miechy minęły,ale powiem Ci,że jest ona żywym powodem zainteresowania Tż (skąd,dlaczego,i jak)Tysia-dla Mikołaja ![]() Brandy-no to witaj w "klubie"Co robimy nie tak,że dzieciaki nam się budzą w nocy?Niedługo zostanę królową białego szaleństwa
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
wyciągnęłam kozaki zimowe i płaszcz... i kapcie zimowe z zakopca.
idzie zima
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
Edytka-gratuluję i zazdroszczę,ale nie myśl,że wrednie
tylko z życzliwościąAgrafko-teraz to mnie podłamałaś,współczuję:cmo k: Myślałam,że to tylko po porodzie @ takie atrakcje funduje.Ja ledwie się trzymam,szczerze mówiąc. |
|
|
|
#2629 |
|
Wtajemniczenie
|
LEMURKI no niestety. Mam nadzieję, że tak już nie zostanie:banghead: muszę wstać w nocy kilka razy, bo materac byłby do wymiany
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
Agrafko-ja śpię na ciemnym polarowym kocyku i w dresowych spodniach...Makabra,przyt ulam Cię mocno
|
|
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
Mam teorię że wraz z krechą przestaną wypadać włosy
u mnie 5 miechów po porodzie a ona nadal jest. Ja nie farbuję włosów już dawno i zauważyłam mega różnicę w tempie ich wzrostu. Od czasu do czasu kładę tylko henne i są o wiele zdrowsze.Margo 100 lat dla dorosłego Glutka ![]() Lemurki mnie też krew zalewa A kiedyś miałam takie skromne okresy ![]() Korzystając z drzemki syna wypucowałam całą kuchnię i w sumie się już nudzę chyba przerobię kwaśne jabłka na mus ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2632 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam z Robciem iść na balkon, ale mi zasnął przy jedzeniu i śpi na łóżku, więc trzeba się za robotę wziąć.
kurczę, jak piszecie o tych @ to aż się boję co będzie jak do mnie przyjdzie, oby nie szybko! |
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam syna i myślę sbie coś tu podejrzanie pachnie, zaglądam w pieluchę a tam kupa i nie wiem kiedy zrobił, zawsze słychać jak robi
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
Które dziewczyny są na instagramie??
No to pochwaliłam Tośka i teraz mi fisiuje ehhhhhhh o losie a ja uczyć się muszę |
|
|
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Oznajmiam, że żyje jakby kto pytał ![]() Ale nadrabiam tylko ostatnie posty, chyba ze ktos zajmie się moim dzieckiem to wiecej poczytam ![]() Co do @ to moja 3 już i jak dwie pierwsze to były istne potoki to teraz jakby zaczynało się normowac Nocki u nas raczej bez zmian, chociaż próbuje podawać kaszke, ale smoczek x z TT jest do zyci bi nic przez niego nie leci i w sumie malo Hanka zjada. Wczoraj jedynie spala po 3h wiec jakos zyje. Fiazo- ja tez mialam epizody, ze nie pamietalam co zrobilam z dzieckiem wiec juz zostaje u mnie jak mamy zarcie co 2h, bi obawiam sie ze kiedys z nia wyrzne Nie wiem czemu moje dziecko jest takie ruchliwe w nocy, ale jak ja klade z jednej strony to na następne karmienie juz spi z głową w nogach A teraz sie zale: Niby mam fajną teściową, ale po wczorajszym obiedzie u niej zastanawiam sie czy będę chciala zeby Hanka tam chodziła. Może dziwna jestem. Głównie chodzi mi o sposób wychowania drugiej wnuczki, chrzesnicy mojego męża Macka. Mala ma 2, 5 roku i ulubiona zabawka u dziadkow jest tablet. Ciagle tylko ochy i achy jaka ona jest inteligentna, bo potrafi go obsługiwać i rodzice sie zastanawiaja nad zakupem ![]() no sorry ale myslalam ze takie rzeczy to na komunie sie kupuje a nie dziecku pod choinkę. Jeszcze aluzje do Macka, ze może wujek by kupił. Po moim trupie. Ja kupilam juz jej prezenty na Mikołaja i pod choinkę i sa to puzle, gra memory i lego duplo. Ale pewnie będą to beznadziejne prezenty. . Druga rzecz to dawanie słodyczy. Dziecko wczoraj nie jadlo obiadu tylko czekoladki, precle i ciasto. A babcia męża przy jajku niespodziance mowi, ze niech je, bo to dobra czekolada bo ma mleko. Juz widze jak beda Hani pociskac. Jak powiem, ze nie można to będzie to samo co z moim psem. Mówię, ze nie moze jesc nic poza karmą bo potem wymiotuje to i tak zawsze cos dostaje.. Tesciowa tez będzie dawac słodycze, bo widzę co z ta mala robia... Siostra mojego męża niby dziewczyna po pedagogice a tak dziwnie to dziecko wychowuje ze szok. Na dodatek mala jest zawsze odpierdzielona, z fryzjerska kombinacja na głowie. Wciska mala w rurki a ona potem babcie prosi, zeby jej te zle spodnie zdjela.. Jestem dziwna?? En- wspolczuje tescia..uciekajcie stamtąd, bo to jakis chory układ Wysłane z mojego GT-I9300
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-11-18 o 13:27 |
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Karo rozumiem Cie bo ja mam takie same obawy. Jak widze jak moja tesciowa piluje dziecko 2 lutnie za kase to mnie krew zalewa, a zaczeła pilnowac jak ta miała rok.wpychanie na siłe jedzenia, dawanie słodyczy, mało z nia sie bawiła rozwojowo
|
|
|
|
#2637 |
|
Konto usunięte
|
taribari : ja w ogole nie mialam w ciazy tej krechy na brzuchu
Anulka : chcesz to farbuj, najwyzej zostaniesz lysa ![]() Margosia : haha, skad ja to znam, z moim to ciagle sie drapalismy, a teraz taki spokoj, ze juz ciezko sie poklocic, tz zmadrzal i juz nie daje sprowokowac sie glupotami i nudno mi z tym troche hahabylam dzisiaj u fryzjera sciac wlosy, zrobic grzywke, wreszcie wygladam jak czlowiek, zafarbowac tez by sie przydalo, ale sie boje, mam taki sam problem jak niektore z was, strasznie wypadaja mi wlosy. polecacie na to cos dobrego, co stosujecie ? |
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2639 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry żabeczki !
![]() Wczoraj nie dałam rady do Was zajrzec.Dzis jakos to nadrobie ![]() Byłam wczoraj w szkole,robiłam zabiegi i wogóle super było na zajęciach w pracowni ![]() A pozniej bylismy u sąsiadów na obiadku i gralismy w kręgle na x-boxie Wieczór zleciał.Laura była wybawiona przez ciotki i wujków z sasiedztwa ![]() A dzis juz posprzątałam na błysk mieszkanie.I się obijam przez reszte dnia ![]() Tz pracuje od 10 do 18 wiec cały dzien i tydzien jestem sama z Laurką. Wieczorem wybieram sie na aerobik noo chyba ze okres dostan e... ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
nie ogarniam,ja mam nie jesc wołowiny,wieprzowiny tez nie bardzo a drób tak.Najlepiej indyka.Rosół tez na indyku mi pani kazała robic i mało tłusty.My mamy sie smarowac kremami i masciami nawet 7 razy dziennie.Natłuszczac przede wszystkim i kapac w emoliencie. Ale ...sama nie wiem.Kazde dziecko jest inne... Trzymam sie zalecen,trzymam diete,dokarmiam Laure Bebilonem Pepti i nawet lekką poprawe zauważyłam na buźce.Stosuje sie do zalecen naszej alergolog bo komuś zaufac trzeba. Ale zastanowiłas mnie z tym drobiem. Bron boze nie neguje tego co Tobie zalecono.... łączymy sie z Laurką z Wami w tym paskudnym AZS Cytat:
Cytat:
dla tza ![]() Cytat:
Owoców niestety nie -za wyj. jabłek bo tez z sadu ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O tak ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43752740]Hej. Przeczytałam wszystko, ale nie pamiętam już co komu. Jedynie - mamusie choróbek i dzieci z problemami skórnymi - współczuję i ślę wielkie buziaki, oby się poprawiło! U mnie Mały jak zwykle grzeczny i rozkoszny, ale ja przechodzę kolejny laktacyjny... nie, nie kryzys, dramat. Siedzę znów z laktatorem po każdym karmieniu.[/QUOTE] Wspolczuje kryzysu-łącze sie w bólu ![]() Cytat:
|
|
#2640 |
|
Konto usunięte
|
Mały się właśnie osrakał po szyję. Włożyłam do łóżeczka goluśkiego, poleciałam po ciepłą wodę do miseczki, wyciągam, a tam oczywiście łóżko zasiusiane. Mam 10 prań chyba
![]() My po morfologii, dzisiaj była jakaś lepsza laborantka i pobrała Małemu z paluszka, raz dwa i po bólu. Jutro szczepienie. Robię w gacie na samą myśl... Co do włosów, jest tylko jedna jedyna rada. PRZECZEKAĆ. Naprawdę... Mnie już malutko wypada, tak w granicach normy, a jestem 5 miesięcy po porodzie. Co do odgłosów wydawanych przez dzieci, Artur czasami krzyczy jak Tarzan Śmiejemy się z tego strasznie Jeszcze rączkami się czasami uderza o klatę, no człowiek z drzewa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

rośnie ci geniusz
aż puściłam mężowi który zrobił wielkie oczy i stwierdził że Fi jest niesamowity

bo ja mam prawie dychę do przodu, może 1 kg schudłam od porodu a tak nic. ja mało jem treściwych rzeczy, nadrabiam za to słodyczami...ale mam taki niepohamowany apetyt na nie.

chyba przerobię kwaśne jabłka na mus 

nie ogarniam,ja mam nie jesc wołowiny,wieprzowiny tez nie bardzo a drób tak.Najlepiej indyka.Rosół tez na indyku mi pani kazała robic i mało tłusty.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)