przedłużanie - wasze doświadczenia - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-05, 09:17   #2641
tually
Raczkowanie

Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

W Tychach nie wiem ,ale Renihair jest z Mikołowa, i dużo osób tu na forum ją poleca. Wejdź na jej strone www a tam masz cennik.
tually jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 09:27   #2642
wybujana
Wtajemniczenie

tually dzieki

http://www.youtube.com/watch?v=R9xUQwdVKhQ
wybujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 15:10   #2643
_eLeCtRa_
Przyczajenie

Witam wszytkich serdecznie! Ktos wyzej napisal, ze jak odpadlo pasemko to zostal placek, chcialam sie dowiedziec czy po kazdym pasemku zostaje taki placek? i jesli nie to chialam sie zapytac czy to sie zdarza dosc czesto pozrawiam
_eLeCtRa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 18:26   #2644
tually
Raczkowanie

Nie miałam przedłużonych (moja mama miała, więc co nieco wiem na ten temat) ale wydaje mi sie za często pozostaje łysy placek, ale nie za duży (tyle ile do 1 pasemka bierze się włosów). Jak włosy są dobrze zrobione to nie powinno wypaść żadne, ale jeśli już to chyba nie więcej niż 3-5... Jeśliby wypadło więcej to chyba jest źle założone i lepiej wszystkie ściągnąć.

Takie moje zdanie, ale lepiej posłuchać reszty głosów doświadczonych
Stary 2007-05-05, 18:30   #2645
tually
Raczkowanie

Dot.: Przedłużanie włosów w domu

Już to też czytałam że nie wolno stosować kosmetyków z proteinami, więc to rdrugie odpada.
Stary 2007-05-05, 18:33   #2646
tually
Raczkowanie

Meyham, miałaś robione włosy u d_o_n_a o ile pamiętam. Polecasz włosy? Mam zamiar zakupić u niej do keratyny, ale dalej się waham i chcę trochę przeczekać bliżej wakacji.
Stary 2007-05-05, 21:34   #2647
lily_m.c.
Przyczajenie

Wizażaneczki drogie,
a ja mam jeszcze takie pytanko jedno - możliwe, że troche głupkowate, ale chcę się upewnić:
Ostatnio (tzn od października) nie robiłam nic z włoskami, żadnego utleniania itp. kompletnie nic - żeby trochę odpoczęły i nabrały siły. Jednak chcę wrócić do jasnego blondu - i tu pytanie:
- czy do mojego fryzjera powinnam iść przed przedłużeniem i później dopiero do tej mojej fryzurki "nowej" dopasować włosy przedłużone, czy może przedłużyć i później dopasować farbe do tych długich też?
Już mi ktoś powiedział, że przed, ktoś inny, że po i to mi sie wydaje troche dziwne. Wiele z Was ma już przedłużanie za sobą - co Wy byście poradziły? Pliz poradźcie
lily_m.c. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 21:50   #2648
tually
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lily_m.c. Pokaż wiadomość
Wizażaneczki drogie,
a ja mam jeszcze takie pytanko jedno - możliwe, że troche głupkowate, ale chcę się upewnić:
Ostatnio (tzn od października) nie robiłam nic z włoskami, żadnego utleniania itp. kompletnie nic - żeby trochę odpoczęły i nabrały siły. Jednak chcę wrócić do jasnego blondu - i tu pytanie:
- czy do mojego fryzjera powinnam iść przed przedłużeniem i później dopiero do tej mojej fryzurki "nowej" dopasować włosy przedłużone, czy może przedłużyć i później dopasować farbe do tych długich też?
Już mi ktoś powiedział, że przed, ktoś inny, że po i to mi sie wydaje troche dziwne. Wiele z Was ma już przedłużanie za sobą - co Wy byście poradziły? Pliz poradźcie

Włosów przedłużonych nie wolno rozjaśniać ale można farbować na kolor ciemniejszy bodajże. Wg mnie chyba powinnaś iść przed
Stary 2007-05-05, 21:56   #2649
lily_m.c.
Przyczajenie

dzięki
no skoro nie można ich rozjaśniać to zdecydowanie nie ma mowy o wizycie po
tylko zaczęłam się zastanawiać, czy np po 2 miesiącach uda mi się pozbyć odrostów na moich naturalnych? chyba, że jakoś omijając te przedłużone??
Stary 2007-05-05, 22:46   #2650
tually
Raczkowanie

Cytat:
dzięki
no skoro nie można ich rozjaśniać to zdecydowanie nie ma mowy o wizycie po
tylko zaczęłam się zastanawiać, czy np po 2 miesiącach uda mi się pozbyć odrostów na moich naturalnych? chyba, że jakoś omijając te przedłużone??
No teraz to się właśnie zastanawiam. Trzeba chyba czekać na głos obeznanych bo ja nie jestem pewna.
Stary 2007-05-05, 23:28   #2651
lily_m.c.
Przyczajenie

no wlasnie!
nie miałam jeszcze przedłużanych włosów, ale może uda mi się je dotrzymać do jakiś 2-3 miesiecy, a jeśli tak to np. mała korekta czyli farbowanko/utlenianko odrostów by się przydało - i co wtedy?!
Stary 2007-05-06, 07:37   #2652
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Cytat:
Wizażaneczki drogie,
pewnie ze przed
Stary 2007-05-06, 08:46   #2653
tually
Raczkowanie

Cytat:
pewnie ze przed
czyli miałam racje. Po 2 miesiącach zgrzewy przesuną się niżej, czyli będą ok 3 cm od głowy, wiec może sie uda jakoś zawinąć czymś ochronnym same zgrzewy,a tak odrosty normalnie rozjaśniać.
Stary 2007-05-06, 09:29   #2654
meyham
Raczkowanie

tually, ale wszystkie szampony z jedwabiem posiadają proteiny, a są one wskazane by używać - więc jedno jest sprzeczne z drugim.

Chociażby serum do włosów (ten jedwab mały) jest na bazie protein więc już nie wiem....

A co do włosów powiem tak - nie kołtunią się, ale są sche - ale to chyba normalka Tzn tylko końcówki mają bardzo suche, reszta włosa jest w ładna i miłą w dotyku
meyham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 10:04   #2655
tually
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meyham Pokaż wiadomość
tually, ale wszystkie szampony z jedwabiem posiadają proteiny, a są one wskazane by używać - więc jedno jest sprzeczne z drugim.

Chociażby serum do włosów (ten jedwab mały) jest na bazie protein więc już nie wiem....

A co do włosów powiem tak - nie kołtunią się, ale są sche - ale to chyba normalka Tzn tylko końcówki mają bardzo suche, reszta włosa jest w ładna i miłą w dotyku

coś mi sie kojarzy, że to może chodziło o ceramidy a nie proteiny muszę to poszukać...
Stary 2007-05-06, 10:08   #2656
tually
Raczkowanie

" A ja słyszałam, że najlepszą metodą by ściągnąć włoski na keratynę jest sauna albo odżywka maska z proteinami
Schodzą jak po maśle "

tyle znalazłam...
Stary 2007-05-06, 12:33   #2657
lady_domi
Przyczajenie

Hejo Wlasnie odladam program na tvn style. Mowia o przedłuzaniu włosów. Musze Cie niestety zmartwić. Przedłuzanie włosów jest dobra metoda, owszem,ale na jakies sepcjalne okazje np slub. Moze lepiej poczekac az twoje urosna Układac sobie jakos fajnie, a za miesiac juz na pewno beda dłuzesz Pozdrawiam
lady_domi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 13:03   #2658
tually
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lady_domi Pokaż wiadomość
Hejo Wlasnie odladam program na tvn style. Mowia o przedłuzaniu włosów. Musze Cie niestety zmartwić. Przedłuzanie włosów jest dobra metoda, owszem,ale na jakies sepcjalne okazje np slub. Moze lepiej poczekac az twoje urosna Układac sobie jakos fajnie, a za miesiac juz na pewno beda dłuzesz Pozdrawiam

Nie każdy może zapuścić piękne długie włosy. Niektórzy mają zwyczajnie słabe, a poza tym jeśli ktoś chciałby do pasa to zapuszczanie zajęłoby ze 3 lata. Uważam że kto chce, niech robi
Stary 2007-05-06, 14:47   #2659
lily_m.c.
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tually Pokaż wiadomość
czyli miałam racje. Po 2 miesiącach zgrzewy przesuną się niżej, czyli będą ok 3 cm od głowy, wiec może sie uda jakoś zawinąć czymś ochronnym same zgrzewy,a tak odrosty normalnie rozjaśniać.
dzięki Dziewczyny
no może jakoś się uda to zrobić, owinąć czy jak...
Stary 2007-05-06, 14:57   #2660
mia.wallece
Przyczajenie

Dot.: przedłużanie włosów

Cytat:
Napisane przez IZKA30 Pokaż wiadomość
Całkiem niedrogo ta Pani przedłuża włosy i jeszcze naturalnymi. Ja obecnie jestem napalona "na obrączki". Podoba mi się estetyka łączenia.Mam obecnie "na zgrzewy" (dobrze, że tylko kilka pasemek). Widziałam również przypadkowo u pewnej osoby, nie wiem jaką metodą, ale też nie zaciekawie to wyglądało. Zdecydowałam się na obrączki. Przedłużam za jakieś 2 tyg. w W-wie za 500 zł. na całej głowie!!
Hej,

Chce przedluzyc wlosy i znalazlam twoja informacje o tym, ze masz kogos kto przedluzy naturalnymi wlosami za 500PLN. Bede B. wdzieczna z odp. Mozesz mi odpisac na maila, bo wyrazilam zgode na przesylanie maili.

Z gory dziekuje.
Marta
mia.wallece jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 15:08   #2661
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
dzięki Dziewczyny
no może jakoś się uda to zrobić, owinąć czy jak...

ja mam blond i odrosty farbuje normalnie. przeciez zgrzewy i tak sa nizej a jak juz sa odrosty to juz w ogole. normalnie fryzjerka nalozy Ci farbe tylko na odrosty (na Twoje naturalne) a doczepione wraz ze zgrzewami pozostana nietkniete.

poza tym fakt nie powinno sie rozjasniac doczepionych wlosow, mimo to ja je rozjasnialam bo doczepione mialam blond a potem zachcialo mi sie ciemniejszych pasemek, a pozniej znow chcialam wrocic do blondu i znow zafarbowalam wlosy wszystkie na jasno. troszke to pogorszylo ich kondycje ale i tak moim zdaniem jest ok.

w kazdym badz razie przy farbowaniu samych odrostow nie masz sie co obawiac bo farbe fryzjerka nalozy Ci tylko na Twoj naturalny odrost bez farbowania zgrzewow czy doczepionych wlosow
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 15:10   #2662
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

poza tym jak farba nawet dostanie sie na zgrzew to nic sie nie stanie, nie przesadzajmy, przeciez wlosy sa pod zgrzewem a samemu zgrzewowi nic nie bedzie. poza tym jak milimetr farby sie dostanie na doczepione wlosy to co? wazne zeby calych wlosow nie farbowac a tak to luz. nie ma zadnego problemu z farbowaniem odrostow. nie trzeba popadac w skrajnosci
Stary 2007-05-06, 15:45   #2663
tually
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
poza tym jak farba nawet dostanie sie na zgrzew to nic sie nie stanie, nie przesadzajmy, przeciez wlosy sa pod zgrzewem a samemu zgrzewowi nic nie bedzie. poza tym jak milimetr farby sie dostanie na doczepione wlosy to co? wazne zeby calych wlosow nie farbowac a tak to luz. nie ma zadnego problemu z farbowaniem odrostow. nie trzeba popadac w skrajnosci
Ja tylko zasugerowałam rozwiązanie, ale nie mówiłam że jestem ekspertem Dobrze że sprostowałaś jak to naprawdę jest.
Stary 2007-05-06, 15:57   #2664
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez tually Pokaż wiadomość
Ja tylko zasugerowałam rozwiązanie, ale nie mówiłam że jestem ekspertem Dobrze że sprostowałaś jak to naprawdę jest.
alez ja sie nie odnosilam bron Boze do Twojej wypowiedzi, napisalam tylko co wiem, jak uwazam i co widzialam - z wlasnego doswiadczenia
Stary 2007-05-06, 16:31   #2665
tually
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
alez ja sie nie odnosilam bron Boze do Twojej wypowiedzi, napisalam tylko co wiem, jak uwazam i co widzialam - z wlasnego doswiadczenia

OK, rozumiem. Źle to odebrałam (bo w sumie ja się tylko na ten temat wypowiadałam)
Stary 2007-05-06, 16:32   #2666
sylwia_d303
Przyczajenie

Smile Dot.: Przedłużanie włosów w domu

Witam ja mam takze przedliuzanie wlosiy tasma sama sobie je przedluzylam z pomoca kolezanki teraz mialam syntetyczne ale kupuje sobie naturalne i potrzebuje wasza pomoc w doborze koloru ale moich wloskow jak farbe kupic wiec mam problem, mam teraz kolor wlosow blond bardzo jasny platynowy, prawie siwy,srebrny (balejarz) a pod spodem brazik ciemny chcialm sobie zrobic pasemka a raczej balejarz na calej glowie taki jak na zdjeciach. Do fryzjera isc niechce poniewaz ostatnio bylam i mi babeczka skisila wlosy.... i nie pisze o fryzjerze poniewaz ostatnio bylam sie sciac o wyszla od fryzjera z placzem mialm swojhe wloski z 5cm za ramionka i chcialm wycieniowac tak fajnie od samego czubka prawie i teraz mam tak ze blond mam wycieniowany od czubka i ma on z 10cm:/a braz 30cm... bleeeee:/... tylko jakas sensowna rade badz podajcie nazwe farb dzieki wielkie oczekuje na wasza odpwoiedz!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jpg2.jpg (19,3 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jessica_simpson01.jpg (40,0 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg galeria_we_dwoje_8.jpg (40,2 KB, 79 załadowań)
sylwia_d303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 19:06   #2667
Monisia_666
Rozeznanie

sylwia jess ma balejaz blandu i 2 odcieni cieplego brazu . mozesz zrobic tylko jeden brazik ja bym wybrala jasny braz . na wierz rzuc sobie pasemka brazowe na twoje blondy( polecam farby z loreala) a pod spodem to uz tudniejsza sprawa bo jakw iadomo zeby zrobic platyne w domku jest ciezko ale musisz kupic jakis dobry rozjasniacz( poszukaj na allegro sa rozjasniacze profejnonalne na pewno wieksza szansa ze wyjda ci ladnie jasne) w razie czego kup sobie plukanke srebrna jakby wyszly troche zolte to powinna to zniwelowac. a jak bedziesz przedluzac wloski to ku[ sobie wlasnie balejaz pozdrowienia i powodzenia
Monisia_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 19:07   #2668
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

a mi fryzjerka ta ktora mi zakladala wlosy powiedziala ze nie mozna rozjasniac wlosow bo rozjasniacz moze dostac sie pod zgrzew i pozniej mozemy go dokladnie nie wyplukac i ten rozjasniacz moze powaznie uszkodzic nam wlosy.nie wiem czy to prawda ale pisze co slyszalam.
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 20:12   #2669
Anika-na
Raczkowanie

Svinecka ale jeśli farba czy rozjasniacz dostanie sie pod zgrzew (jesli splynie np) raczej nie da sie tego dokladnie wyplukac i jesli to zostanie moze zrobic nie lada znszczenie....trzeba tez to brac pod uwage.Fryzjerka,ktora farbowala moje wlosy tez gore tzn.odrost farbowala na jasny ale przepltala to ciemnymi pasmami zeby nie farbowac wszystkiegoMoje dolozone sa takie same ic sie z nimi nie stalo ale farbowane byly pasmkwo na folii nizej niz zrzewy.Bardzo uwazala zeby bylspry odstep bo zna przypadek kiedy wlasnie dziewczyna farbowala calosc arba dotala sie pod zrzewy,nie wyplakala juz tego bobardzo trudno.I nie pytaj co sie stalo....
Wiec lepiej znalesc konkretna frzjerke samemu nie szalec...

A propo svinecka widzialam na zdjeciach,ze masz sporo wlosow.. Nie obciazaja Ciebie?Nie masz zadnego problemu?Ja przy takiej ilosci chyba bym wszystkie stracilaJednak moje sa slabiutenkie(((
Anika-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 20:13   #2670
Anika-na
Raczkowanie

xfrida hehe chyba z dlugo to pisalam i Ty juz zdarzylas swoje wkleic))
Anika-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości