Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 00:32   #2641
OlaVS
Zadomowienie

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Jeśli któraś z Was będzie wkrótce lecieć gdzieś z Okęcia, to przygotujcie się na liczne na testy. Na wolnocłówce zatrzęsienie starych Guerlainów, nie jestem w stanie tego wszystkiego wymienić, nie jestem w stanie też opisać wrażeń, bo dużo tego tam strasznie, a ja dosłownie chwilę miałam.
Za to w innym sklepie wolnocłowym przetestowałam gruntownie Paul Smith for Man (w czarnej prostopadłościennej flaszce z napisem) i bardzo to mi się dobrze widzi. Zapach wytrawny, mocno irysowy, wydaje mi się mniej słodki i bardziej męski niż Midnight in Paris czy nawet Dior Homme. Warto przetestować!

Edytowane przez OlaVS
Czas edycji: 2012-05-24 o 12:07
OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:00   #2642
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Mendosito, jesli zachwycił cię Cristalle, dość podobny, znaczy w tym duchu, jest Scent Issey M.

Ja tymczasem kupiłam sobie Cacharel Liberte, po kilku testach naręcznych i jestem bardzo zadowolona z mojego sympatycznego pachnidełka. Paczula mało na mnie wychodzi, głównie czuję pomarańcze na slodko, a własciwie podbity wanilią krem pomarańczowy
strasznie chciałam mieć taki beztroski, wakacyjny zapach, trochę niepoważny, Wojtek mówi, że pudrowy
Właśnie też duch jest kompletnie nie mój, aż się sama dziwię, że tak mi to Cristalle zawróciło w głowie. Dziś pójdę przetestuję ponownie, może okaże się, że zachwyt prysł (oby...)

Ty i Liberte??? To jest bodaj ostatni zapach, ktory bym z Tobą połączyła Jest dokładnie taki, jak napisałaś- beztroski, niepoważny Na wakacje jak znalazł.

Edit: byłam w małej perfumerii, nie mają Chanel, ale mają za to półkę z kilkoma zapachami del Pozo- testuję właśnie Ambar: jak dla mnie to wypisz wymaluj brat Cerruti Si.
Na Fragrantice piszą, że w tym roku wyjdzie damska wersja Arabian Nights, coś czuję, że będzie muszmieć.

Edytowane przez Mendosita
Czas edycji: 2012-05-23 o 11:25
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 22:07   #2643
justynaneyman
Zakorzenienie

Och, bo ja lubię kicz, a szczególnie owoce- ananasy, banany, pomarańcze, mandarynki
Problem w tym, że w tej nezwykle licznej grupie na palcach jednej ręki można zliczyć zapachy a) trwałe b) ładnie się rozwijające albo przynajmniej wcale
Jakby nie to, że mam dużo wybitnych zpachów- za dużo- to w pakiecie wakacyjnym poza Liberte miałabym Black XS (zwykłe), Masaki Art... i szukam mandarynki

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:09   #2644
lady Vader
Rozeznanie

Cytat:
Och, bo ja lubię kicz, a szczególnie owoce- ananasy, banany, pomarańcze, mandarynki
Problem w tym, że w tej nezwykle licznej grupie na palcach jednej ręki można zliczyć zapachy a) trwałe b) ładnie się rozwijające albo przynajmniej wcale
Też lubię owocowe zapachy - i mam ten sam problem-poza świetną nutą głowy większość z nich znika u mnie po godzinie-lub rozwadnia się niesamowicie

W Quality w nowościach jest Pretty Fruity i Mango Manga Montale-znając Montale powinny to być killery-chyba zamówię próbki
Stary 2012-05-24, 14:06   #2645
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Mam zmartwienie: testuję dziś znów Cristalle i nadal mi się bardzo podoba , ale okazało się, że podoba mi się edp, edt prawie nie czuję, a psiknęłam w tym samym momencie.
Tymczasem nie umiałam wytrzymać i kliknęłam
wczoraj edt w licytacji i póki co prowadzę i możliwe, że wygram, bo dałam cenę dość wysoką. I co teraz? Wygram edt i będę dalej marzyć o edp

Z tego wszystkiego zapomniałam powąchać nowe Opium
Stary 2012-05-24, 18:48   #2646
agnieszka1970
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Mam zmartwienie: testuję dziś znów Cristalle i nadal mi się bardzo podoba , ale okazało się, że podoba mi się edp, edt prawie nie czuję, a psiknęłam w tym samym momencie.
wczoraj edt w licytacji i póki co prowadzę i możliwe, że wygram, bo dałam cenę dość wysoką. I co teraz? Wygram edt i będę dalej marzyć o edp
Po prostu poproś o wycofanie oferty - i napisz że pomyliłaś wersje .... i że bardzo prosisz, i że bardzo Ci przykro....
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 19:25   #2647
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość

Z tego wszystkiego zapomniałam powąchać nowe Opium
Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
Po prostu poproś o wycofanie oferty - i napisz że pomyliłaś wersje .... i że bardzo prosisz, i że bardzo Ci przykro....
Mendosito, zrobiłabym to samo co napisała Agnieszka
.
Stary 2012-05-24, 19:38   #2648
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez agaa13 Pokaż wiadomość
Mendosito, zrobiłabym to samo co napisała Agnieszka
.
Że też najprostsze rozwiązania nie przychodzą mi do głowy Zrobiłam jak radziłyście, teraz czekam na decyzję sprzedającej. Dzięki kochane

Edit: moja oferta została wycofana. Teraz zaczynam polowanie na edp

Edytowane przez Mendosita
Czas edycji: 2012-05-25 o 10:02
Stary 2012-05-28, 20:06   #2649
Srebrna Lisica
Zakorzenienie

PN- Tabac Gran Valor - skóra i tabaka na wytrawnej bazie,
PN- La petite Robe noir- mix Louve i klasycznej Lolki,
PZŁ- Africana Al-Rehab- jaśmin z poziomkami na oudowym tle, słodki w inny sposób, no i baaardzo trwały

Edytowane przez Srebrna Lisica
Czas edycji: 2012-05-28 o 20:08
Srebrna Lisica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 20:23   #2650
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Srebrna Lisica Pokaż wiadomość
PZŁ- Africana Al-Rehab- jaśmin z poziomkami na oudowym tle, słodki w inny sposób, no i baaardzo trwały
Masz go w olejku może?

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 21:28   #2651
lady Vader
Rozeznanie

Chant d'Aromes Guerlain – piękny, aldehydowo - kwiatowy zapach - odrobinę mydlany, z lekko wyczuwalnym pudrowym heliotropem, w tle czuć delikatną szyprową zieloność i ziemistość. Początek przypomina mi mydlaną wytrawność Chamade, a nieco przykurzona końcówka - ambrowy kurz w Vol de Nuit. Wielka szkoda,że jest bardzo nietrwały.

Ninfea Profumum – bardzo ładna kombinacja pudrowej róży, fiołka i nut zielonych.Całość jest dość słodka, kojarzy się nieco z zapachem szminki i przypomina mi bardzo Lipstick Rose Malle, ale Ninfea nie jest tak syntetyczna. Trwałość średnia, raczej bliskoskórny.

Beyond Love (Prohibited) Kilian – cywilizowana, spokojna tuberoza w połączeniu z jaśminem i delikatnym kokosem. Całość pomimo ciężkich składników dość lekka i przyjemna – kobiecy, klasyczny zapach. Trwałość i intensywność niestety takie sobie.

Yuzu Fou Parfum d'Empire – brr,okropieństwo. Początek jest nawet miły - orzeźwiająco cytrynowy,ale niestety za chwilę pojawia się mięta i zioła i całość zaczyna pachnieć niczym gabinet dentystyczny. Później nie jest lepiej - dołącza cedr i wtedy jedyne co czuję to zwykła męska woda kolońska. Na szczęście nietrwały.

Pulp Byredo – bardzo ładny, owocowy zapach - głównie wyczuwam jabłko i czarną porzeczkę. Jest słodki, delikatnie kwaskowaty i chłodny, idealny na lato. Trwałość dość dobra.

Confetto Profumum – migdały i wanilia – migdały są sztuczne niczym choinka zapachowa, a wanilia przypomina olejek do ciast – zmęczył mnie ten zapach. Bardzo trwały.

Orange Star Tauer – początek jest mocno cytrusowy i na szczęście jest to cytrusowość owoców, a nie środków czyszczących. Później pojawia się odrobina ziół, a w bazie sporo ambry i wanilii - w tle cały czas cytrusy. Kompletnie mnie ten zapach nie porwał - ładny owszem,ale na dłuższą metę to nic specjalnego. Trwałość taka sobie.
Stary 2012-05-29, 13:47   #2652
Srebrna Lisica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Masz go w olejku może?
Srebrna Lisica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 14:44   #2653
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Srebrna Lisica Pokaż wiadomość
Tak myślałam, chyba trzeba będzie spróbować

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 20:24   #2654
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Testowałam dziś Opium Vapeurs de Parfum.
Bardzo chciałabym polubić klasyka, bardzo. Niestety, jakoś nie potrafię. Natomiast wszelkie tzw "popłuczyny po klasyku" są jakby stworzone dla mnie. Belle d'Opium kupiłam od razu, jak się pojawiło, a teraz Vapeurs...
Zapach jest piękny, choć z klasykiem nie ma, zdaje się, prawie nic wspólnego.Klimatem przypomina mi Paris od Balenciagi- ciepły, przytulny, bliskoskórny, szalenie elegancki. Jest tu jakiś dymek, jest drewienko, są jakieś kwiatki (ale malutko), całość jest zwiewna, nie duszna, idealna i na zimę (otuli, rozgrzeje) i na lato (nie udusi, nie przytłoczy).
Famtastyczny zapach, idzie na drugie miejsce moje wish-listy
Stary 2012-05-30, 10:20   #2655
selya
Zadomowienie

już dawno żaden zapach nie skusił mnie na tyle, aby poświecić mu kilka zdań
nie mówiąc już o wklejeniu zdjęcia

Norne
Slumberhouse (główne nuty to: paproć, porosty, jodła, cykuta)
mam wrażenie, że jest to zapach nocny
nie wieczorowy tylko nocny
ciemny i intrygujący
pełen czarnych cieni i niepokoju
idealny na zagubienie się nocą w mrocznym lesie
i błąkanie się w nadziei, że ta noc się nie skończy

niesamowity
wyczuwam w nim piżmo
i ta nuta wzmaga uczucie zagrożenia
ktoś jeszcze w tym lesie jest
ktoś albo coś

czuję też kadzidło, które lekko się wysładza i rozjaśnia nieco ten ciężki mrok
- są takie sny, w których z trudem uciekamy przed kimś lub przed czymś
by pewnym momencie zdać sobie sprawę, że nie uda nam się uciec
wówczas ogarnia nas strach połączony z oczekiwaniem, wręcz niecierpliwością
pojawia się adrenalina, a z nią lekko słodki smak
i tak właśnie wybrzmiewa w Norne kadzidło

EDIT: wczoraj nosiłam globalnie czyste Norne przez całe popołudnie i wieczór, aż do nocy
trwałe jest to to, ale w jakimś pokręcony sposób
niestety, szybko przestałam je wyczuwać, ale inni nie mieli z tym problemu - koleżanka nawet przez chwilę szła za za mną, by znaleźć się w ogonie Norne
psiknięte rano na nadgarstki przetrwało do nocy (!)

po kilku godzinach noszenia globalnego Norne łagodnieje i zaczynają wybijać się nuty drzewne, ale nadal zapach jest dymny, kadzidlany i lekko smolisty z piżmowym podbiciem
wciąż jest mroczne, ale w inny sposób, zmienia się jak noc tuż przed świtem (nie mam pojęcia jak to inaczej napisać)
sama końcówka jest nieco rozczarowująca, wychodzą kolońskie nuty i zaczyna mi przypominać Zirh Ikon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 270527_256412397706036_6463845_n.jpg (22,7 KB, 17 załadowań)

dear darkness

Edytowane przez selya
Czas edycji: 2012-05-31 o 09:38
selya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:30   #2656
beyza
Perfume Lover

Vero Profumo onda-parfum- na bogato. Na początku ciężko, oleiście. Jest i skóra, i wędzony dym, ale wszystko podane w słodkawo-kwaśny sposób. Po godzinie noszenia do złudzenia przypomina mi Habanitę. Też jest tak niby bagiennie, ale słodko i pudrowo.

Vero Profumo rubj- parfum- ciężki arabski olejek z nutą fryzjera i kwiatków słodkiego groszku. Jest słodko, ale nie ulepnie. Jest ciekawie, ale nie wiem czy 'noszalnie', bo ten fryzjer nie daje mi spokoju. Ale będą kolejne testy

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 19:17   #2657
le illjah
Wtajemniczenie

Dsquared2 – He Wood Silver Wind bardzo fajna butelka, a zapach niestety taki sobie. Mocno męski i słodki. Na początku czuć wodę po goleniu – to zapewne od lawendy, po chwili wychodzi delikatne piżmo, a potem wszystko się bardzo wysładza. Ta słodycz nie jest jakaś mocno zawiesista czy przytłaczająca, ale w upalne dni za pewne może zmęczyć. Kadzidła wcale nie czuje, tzn. jak się długo wwąchuje w nadgarstek to gdzieś tam się czai kadzidlana nuta, ale mocno przytłoczona waniliową słodyczą i taką „męską” nutą charakterystyczną dla perfum mainstreamowych. Dla faceta zimową porą jak najbardziej, dla mnie nie.

perfumy na wymianę
klik
le illjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 22:27   #2658
Idealist
Wtajemniczenie

Co prawda bylo to juz jakis czas temu ale dzis dopadl mnie na ulicy ten zapach i przypomnialam sobie dokladnie jak testowalam Womanity Eau pour Elles.
Czuje w nim glownie fige. Podobno sa tez truskawki ale one akurat nie sa w stanie przebic sie przez dominujacy figowiec. Poza tym nie ma juz tego slonego, bardzo dziwnie sie wielu kojarzacego zapaszku. Trwalosc bardzo dobra. Musze przemyslec, czy nie zakupic i nie wywiesci Womanity na mojej letniej fladze.
Idealist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:38   #2659
Pin up girl
Zakorzenienie

Carbone, Balmain - dla mnie to jest męski odpowiednik Woman EDP Sonii Rykiel. Fiołek, puder benzoinowy, piżmo, odrobina pieprzu - prawie jak u Rykiel, tyle, że Carbone jest mniej słodkie, a bardziej drzewno-żywiczne. Podoba mi się.

Dirty English, Juicy Couture - mój nowy faworyt wśród męskich zapachów
Są tu słodkie cytrusy, skórzany akord z dodatkiem kardamonu i cyprysa oraz sporo drzewnego ciepła w połączeniu z mchem w bazie. Słodkie i ciepłe nuty przyjemnie kontrastują bardziej cierpkimi i surowymi, ziołowo-skórzanymi.

Potion, Dsquared2 - według TŻ'a pachnie jak stary olej. Też wyczuwam w nim jakas tłustą nutę, ale aż tak daleko w porównania nie brnę. Dziwny zapach, sama do końca nie wiem co tam jest - dzięgiel? Gencjana? Tymianek? Na pewno spora dawka drzewa. Całość ciepła, spokojna, opanowana. Jestem przekonana, że z czymś podobnym miałam już do czynienia.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:28   #2660
martaa841
Przyczajenie

Christian La Croix Nuit-jestem konsultantka Avon ponad 4 lata i wiele perfum a raczej Edp i Edt testowalam.Ostatnio kupilam christian la croix nuit.Niestety bardzo jestem rozczarowana poniewaz probka odbiega od faktycznego zapachu to raz a dwa jak na dosc wysoka cene ok 150 zl zapach bardzo nietrwaly,ja go czuje na sobie ok godziny tylko. Nawet jak pierwszy raz sie spryskalam takze krotko go na sobie czulam-zdecydowanie odradzam a za taka kwote to chyba lepiej dolozyc 50 zl wiecej i kupic cos w prawdziwej perfumerii-pozdrawiam
martaa841 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:48   #2661
pola49
Zadomowienie

Przetestowałam dzięki uprzejmości Olfaktorii kilka zapachów :

Cuir Noir
Piękny skórzano- drzewny, oudowy, miękki, czarny a zarazem bardzo miękki i delikatny charakterem zapach.

Atlas Cedar
Świeży, kwaskowo- gorzki, przeźroczysty z czasem delikatnie pudrowacieje ale na prawdę nieznacznie.

L.I.L.I. S. Mc Cartney
ekspertem od tego typu zapachów nie jestem ale jak dla mnie to z gatunku Coco Mademoiselle
Stary 2012-05-31, 21:06   #2662
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Carbone, Balmain - dla mnie to jest męski odpowiednik Woman EDP Sonii Rykiel. Fiołek, puder benzoinowy, piżmo, odrobina pieprzu - prawie jak u Rykiel, tyle, że Carbone jest mniej słodkie, a bardziej drzewno-żywiczne. Podoba mi się.
O rany - edp SR to mój nr 1- chyba normalnie kupię Carbona w ciemno
Dryndus jest???

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:18   #2663
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Dryndus jest???
Jak znam życie, to pewnie jest
Mogę podesłać sampla.
Stary 2012-06-01, 00:10   #2664
dobbinka
Zakorzenienie

W perełki wrzuciłam Carbone kilka dni temu. Sama się zastanawiam. Cena kusi - w Quality 2,5 raza droższy. U mnie ciut marchew wyłazi, jak w Zagorsku, ale i taki mi się piękni godzinami.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 05:23   #2665
Małgosia791
spin doctor

Lancome Tresor edp-wstyd przyznać, ale nie znałam wielkiego klasyka. Kiedy powąchałam pierwsza myśl: przefież ja go znam-wyczuwałam wielokrotnie. Poza tym kiedys w podstawówce uzywałam dezodorantu Limara takiego wściekloróżowego i pachniał dokładnie tak samo. Mocny, słodki- zabójcza słodycz heliotropu. Trochę męczący, ale mi się podoba, ma klasę i jest inny niz wiekszość.

J' Adore edp-kiszone ogórki, chociaż właściwie nie kiszone, a konserwowez czymś mdłym w tle

J'Adore edt-poczatek to ogórki małosolne z lekka kwiatowo-swieża nutką

J'Adore L'Absolu-piekne wreszcie bez ogórków, kwiatowo-suche z dużą klasą
Stary 2012-06-01, 11:04   #2666
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Dryndus jest???
Nie dryndus kupa pieprzu .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:16   #2667
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dryndus jest???
JU, na ile znam Twój gust to Carbone Ci się nie spodoba Toż to czyste kadzidło w typie Black Tourmalin (łagodniejszej wersji) z pieprzem. Dużą ilością pieprzu. Absolutnie nie dryndus, dlatego zakup w ciemno odradzam. Jakby co, to też się ofiaruję z samplem

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2012-06-01 o 11:20
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 12:06   #2668
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
JU, na ile znam Twój gust to Carbone Ci się nie spodoba Toż to czyste kadzidło w typie Black Tourmalin (łagodniejszej wersji) z pieprzem. Dużą ilością pieprzu. Absolutnie nie dryndus, dlatego zakup w ciemno odradzam. Jakby co, to też się ofiaruję z samplem
A u mnie kadzidła nie ma prawie wcale
Więcej jest jakichś żywicznych nut, pieprzu też dość, ale nie dominuje (poza otwarciem).
Tourmalina nie znam, więc nie porównam
Stary 2012-06-01, 15:27   #2669
Karkki
Zakorzenienie

MONTALE

Aoud Damascus - pomijając otwarcie rodem z gabinetu stomatologicznego, to po ok. 30 min. robi się pięknie. Róże w towarzystwie olibanum z dobrze wyczuwalną nutą drzewną wybrzmiewają prawie do końca. Prawie, albowiem na końcu zostało na mnie urocze różane mydełko.

Chypre Fruite - bardzo elegancki, zmysłowy zapach. Przypomina mi Antilope z czasów Pewexu, tyle że znacznie gładszą i bez aldehydów. Niestety na mnie trwałość ma kiepską - jak na Montale - bo tylko 5-6 godzin.

Pretty Fruity - pierwsza myśl "Skąd ja to znam?" Escada? Też. Ale w końcu mnie olśniło: otwarcie Pretty Fruity pachnie jak jedna z odżywek do włosów dołączona do opakowania z farbą, której używałam. Zapach jest zdecydowanie pomarańczowo-różowy, ulepny i słodki do bólu. Na początku to prawdziwy killer, ale później mości się na skórze i siedzi dość spokojnie. Nuty składowe niby proste, bo cytrusy, czarna porzeczka, marakuja i piżmo, ale zapach ewoluuje w kierunku znanych mi pachnideł. Na początku to wymieniona wcześniej odżywka, słodka i gęsta, później pojawia się któraś z soczystych sezonowych Escad, następnie przechodzi w uwodzicielski zapach Rock'n'Rose Couture Valentino a w końcu pozostaje chłodny, świetlisty i elegancki Charriol EDT. Letni mix doskonały.

Mango Manga - nastawiłam się na Pokemony a to jest Texhnolyze i Ergo Proxy. Na bloterku zapach nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Uwielbiam jadalne słodziaki, ale tona gumy Donald, to już przesada. Testy nadgarstkowe też wypadły średnio, bo guma rozwinęła się w jakiś bardzo stary plastik leżący na zakurzonym, szpitalnym strychu. Lecz przy testach globalnych, to zupełnie inna opowieść. Najpierw zostaje się zanurzonym w wannie lodów waniliowych suto okraszonych oryginalną Śnieżką z lat 80-tych a później ktoś wylewa na głowę wiadro koktajlu z dojrzałego, bardzo słodkiego mango. Ale spod tej oblepiającej masy ocierającej się o infantylny horror wyłania się trochę dziwaczny, lecz szlachetny i dystyngowany twór. Jest dużo soku z mango i pomarańczy, mnóstwo jaśminu, sporo neroli z drewnem cedrowym, szczypta wetiweru doprawiona odrobiną oudu, a to wszystko opatulone szczelnie mchem dębowym. Całość mocno, ale jednolicie chropowata, nieco toporna, ale przyjemnie ciepła i otulająca. Nie wdzięczy się, nie przymila, nie kusi. Nie jest to zapach zmysłowy, radosny ani tym bardziej frywolny. Bliżej mu do ciepłych, bawełnianych reform niż jedwabnej bielizny. Ale jest to jeden z nielicznych zapachów, w którym świetnie się czuję i który niczego ode mnie nie wymaga. Idealny do jeansów i skórzanej kurtki. Dlatego wskakuje z rozbiegu na moją listę TOP 5.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:12   #2670
agnyska81
Zakorzenienie

Z niższej półki - Pierre Cardin:

Cedre-Ambre - radzę nastawić się raczej na "cedre" niż "ambre", zapach dość koloński, cedrowy również, zdecydowanie i stereotypowo męski. Trwałość średnia, chociaż na nadgarstku czuję go jeszcze po 9 godzinach (ledwo), jednak intensywnie pachniał ze 3.

Ambre Supreme - a ten miły i niekoniecznie dla mężczyzny. Może nie odkrywczy, ale rozwija się bardzo ładnie. Z lekko musującego przyprawami i odrobiną cytrusów na słodkawym tle w zapach przyjemnie i głęboko złoty. Czuję tu przez cały czas coś jak śliwkę Trwałość lepsza niż poprzednika, 4-5 godzin.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2012-06-02 o 10:10 Powód: okropne powtórzenia
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości