Wzory na haft krzyżykowy - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-14, 18:42   #2641
miyu9
Raczkowanie

Dot.: wzory! wzory!- haft krzyżykowy

Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu z cichacza obserwuje wątek-jest super!!!!Mam prośbe: przez pewien czas na łamach "Kramu z robótkami" ukazywały sie wzory haftów na podstawie witraży Tiffany (przesyłam skan tego wydania które posiadam) ma może ktoraś z was jakies takie obrazki-schematy???Byłabym bardzo wdzięczna!!!!:r olleyes:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sk.jpg (44,0 KB, 22 załadowań)
Stary 2007-10-15, 10:40   #2642
mimi1
Przyczajenie

Dot.: Wzory na haft krzyżykowy

Witajcie!!!
Jestem tu nowa bo dosyc dlugo mialam przerwe w haftowaniu. Teraz postanowilam zaczac na nowo i szukam wzorow, tak tu trafilam.
Moze wy mi pomozecie? Sama nie wiem dokladnie co to ma byc , ale chodzi mi o dosc duzej wielkosci obraz do sypialni. Bede wdzieczna za pomoc.
Pozdrawiam!!!
mimi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 10:53   #2643
Wrzosik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kkasicca Pokaż wiadomość
czesc. ja haftuje jak tylko mam czas i tez chcialabym pochwalic sie moim obrazkiem. jest to zdjecie corki i synka, ktore wyszylam krzyzykiem. moj trzeci do tej pory obraz i wydaje mi sie ze kazda mama chcialaby miec cos takiego w domu. tylko nie barzo wiem jak te zdjecia tu wkleic. pomozcie. pozdrawiam.

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1192376881

jednak mi sie udalo. na zywo jest lepsze, ale i tutaj nie wyglada najgorzej.
Swietnie Ci ten obraz wyszedł. Zacheciłaś mnie i pewnie też wyhaftuję cos ze zdjecia, tylko muszę poszukać równie wesołego jak Twoje.
Pozdrawiam
Wrzosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 10:53   #2644
mimi1
Przyczajenie

Witam!
Jestem tu nowa i jeszcze niepewnie czuje sie na tym foru. Niemniej jednak mam wiekla prosbe. Poszukuje jakis wzorow na wiekszych rozmiarow obraz do sypialni. Sama nie wiem konkretnie o by to mialo byc , po prostu musi mi sie spodobac i pasowac kolorystycznie. Mozecie mi pomoc?
Pozdrawiam!!!
mimi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 15:11   #2645
henia11
Raczkowanie

Od niedawna jestem na forum czytam nowinki podziwiam hafciki i piękne obrazki. czy mogłabyś mi wysłać pocztą wzór na te buciki chciałam je wyhaftować. Z góry dziękuję. henia0@amorki.pl
Chodzi mi o wzory na narodzenie dzidziusia.
Stary 2007-10-15, 17:25   #2646
hanka1414
Przyczajenie

heyka szukam wzrorów z konikami jesli moge to prosze o przeslanie ich na moj e-meil: hanka1414@go2.pl z gory wielkie dzieki ;]
hanka1414 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 19:36   #2647
dominikowa
Wtajemniczenie

wieci moze w którym sklepie internetowym mozna kupic tanio plastikowa kanwe, u mnie w miescie w pasmanteriach takiej nie mają
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-15, 19:42   #2648
dominikowa
Wtajemniczenie

elliz76 super strony własnie szukałam małych schematów światecznych na kartki bożonarodzeniowe i ozdoby na choinke

wielkie dzieki
Stary 2007-10-16, 12:55   #2649
madzia.p
Przyczajenie

bardzo zalezy mi na wyraznym schemaciku do tego obrazka! Z gory dziekuje i goraco pozdrawiam!
magdzia_p@poczta.fm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg VERVACO.jpg (5,8 KB, 13 załadowań)
madzia.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 14:38   #2650
dominikowa
Wtajemniczenie

Spotkałyscie sie moze ze chematem do tego obrazu Salwadora Dali

Bede bardzo wdzięczna za pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dali-christ.jpg (4,5 KB, 21 załadowań)
Stary 2007-10-16, 20:40   #2651
Klara83
Przyczajenie

He Dziewczyny,
szukam konkretnego wzoru do wyszycia a dokładniej "Śpiąca dziewczynka" lub "Anielka" lub innego obrazu D. Muszyńska-Zamorskiej. Jak któraś z Was ma taki wzór prosze o przeslanie. Dzięki z góry i pozdrawiam wszystkich serdecznie

mój email: jaoni@wp.pl
Klara83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-16, 21:04   #2652
DorG63
Rozeznanie

Proszę, oto śpiąca:

http://picasaweb.google.com/wanbor5/Spiaca
DorG63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 09:16   #2653
Marina25
Raczkowanie

Smile Dot.: Wzory na haft krzyżykowy

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
i jeszcze kilka...

Asiulkaa, jeśli mogłabym prosić wzory kwiatów (x2), motylków, muszelek i motywów światecznych na maila: fala0022@op.pl, to byłabym Ci bardzo wdzięczna!
Pozdrawiam
Marina25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 16:46   #2654
joasial
Raczkowanie

Smile Dot.: Wzory na haft krzyżykowy

witam wszystkie panie. od kilku lat zajmuje się haftem krzyżykowym. Jesli któraś z was posiada schemat do obrazu Anioły rafaela to prosze o kontakt joasia_lapacz@o2.pl
joasial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 17:02   #2655
joasial
Raczkowanie

Dopiero do Was dołączyłam i chciałabym sie pochwalić swoimi pracami, zapraszam na mojego bloga joasia-lapacz.blog.onet.pl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-17, 21:02   #2656
elliz76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
wieci moze w którym sklepie internetowym mozna kupic tanio plastikowa kanwe, u mnie w miescie w pasmanteriach takiej nie mają

http://www.haftkrzyzykowy.pl/

Zobacz tu.Maja dosc ciekawe rzeczy. Wtym rozne rodzaje materialow i kanwa plasikowa tez byla. Nawet rozne rodzaje
Czy tania? Nie wiem,nie mam porownaniaChetnie dowiem sie,czy ta cena jest atrakcyjna
W porownaniu z cenami tu...to jest bardzo tania

No ja tez mam problem z zakupem takowej tu we Francji.Wogle robia wielkie oczy jak sie pytam o taka....Plastikowa? A zamowic nie ma juz czasu...nie dojdzie zbyt szybko,a kiedy jeszcze to wyszyc by zdazyc...hmm

A w tym sklepie wogle mi nieodpowiedzieli na zapytanie czy wysylaja wogle za granice.

Nie ma za co dziekowac Ciesze sie,ze moglam sie przydac.Mi tez sie wiekszosc na tych stronkach podobalo wzorkow i sobie posciagalam
Ciesz sie,ze przypadly moje propozycje do gustu
Pozdrawiam

WZORKOWNIA-Hafty,szydelko
http://picasaweb.google.pl/elliz76

elliz76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 21:29   #2657
zielona_zaba
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasial Pokaż wiadomość
witam wszystkie panie. od kilku lat zajmuje się haftem krzyżykowym. Jesli któraś z was posiada schemat do obrazu Anioły rafaela to prosze o kontakt joasia_lapacz@o2.pl
Czesc Joasia, witaj na wizazu
anioly rafaela widzialam na tym forum ale nie pamietam na ktorej stronie dlatego musisz przejrzec wszystkie strony
http://www.tindirindi.lt/forum/viewt...hp?id=3173&p=1
nawigacja jest na dole

zielona_zaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 07:23   #2658
Ludojadka`
Zakorzenienie

GG do Ludojadka`

w temacie kanwy plastikowej to powiem że u mnie - Poznań - jest w pasmanterii do dostania oryginalna anchora o ile nie myle firmy. Jednakże kupiłam tez z Kramu z Robótkami i zdecydowanie ta bardziej mi sie podoba jest miękka i biała łatwiej się na niej haftuje bo oryginalna jest sztywna i taka niby przezroczysta a na wzorach wychodzi szarawa

Cena arkusza (format A4) to około 10 zł

Eliz myslałam że we Fracji nie będą zdziwieni ale widac polskie hafciarki bardzije wymyślają
A ceny które podajesz to zwalają mnie z nóg. Znajoma ze Stanów mnei przekonywała że u nich muliy i kanwy kosztują groszowe sprawy u nas powiedzmy tez to az tak drogo nie wychodzi (jak sie stosuje Ariadne) ale 1,50 euro a muline to przesada (

L.
Ludojadka` jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 07:31   #2659
joasial
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Wzory na haft krzyżykowy

Bardzo dziękuję zilonej żabci za link do aniołów. Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-18, 07:33   #2660
joasial
Raczkowanie

Badzo ci dziękuję za ten link juz je tam znalazłam
Stary 2007-10-18, 10:26   #2661
joasial
Raczkowanie

Dziewczyny ma któraś z w schemat do tego obrazka
bardzo bym była wdzięczna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg post-4-11237345730.jpg (24,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2007-10-18, 18:14   #2662
elliz76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ludojadka` Pokaż wiadomość
w temacie kanwy plastikowej to powiem że u mnie - Poznań - jest w pasmanterii do dostania oryginalna anchora o ile nie myle firmy. Jednakże kupiłam tez z Kramu z Robótkami i zdecydowanie ta bardziej mi sie podoba jest miękka i biała łatwiej się na niej haftuje bo oryginalna jest sztywna i taka niby przezroczysta a na wzorach wychodzi szarawa

Cena arkusza (format A4) to około 10 zł

Eliz myslałam że we Fracji nie będą zdziwieni ale widac polskie hafciarki bardzije wymyślają
A ceny które podajesz to zwalają mnie z nóg. Znajoma ze Stanów mnei przekonywała że u nich muliy i kanwy kosztują groszowe sprawy u nas powiedzmy tez to az tak drogo nie wychodzi (jak sie stosuje Ariadne) ale 1,50 euro a muline to przesada (

L.
No niestety...tu to zdzieraja jak sie da,bo chyba malo jest osob ktore sie tym zajmuja i jest to towar luxusowy najwidoczniej.Wogle Pani ze sklepu byla zdziwiona jak mnie zobaczyla...taka mloda i haftuje.Byla zdziwona,ze w Polsce tak mlode dziewczyny sie tym zajmujaO tym;ze miala super zadowolona mine jak podliczyla towary,to nie wspomne. W sumie ja na jej miejscu tez bym byla zadowolona,bo z tego co moj znajomy mowil ktory byl ze mna,to tu przychodza Panie jedynie po dwa,trzy guziczki,jakas wloczka....a tu takie zakupy

Juz zapowiedzialam mojemu chlopakowi,ze jak teraz pojedziemy do Polski to kupuje zapas na rok wszystkiego w PolsceBo tu zbankrutuje jak bym chciala wziasc sie za jakis obraz porzadny

Co do XXX,to jak juz wyszylam tego slonika,co dostalam za zakupy w tym wlasnie sklepîe i teraz mecze trzeci wieczor konika,to tym bardziej Was moje drogie Panie podziwiam.Ciezka sprawa z tym XXX.Ciagle sie gubie na schemacie I najgorzej mi zaczac.Pozniej jak juz wyszyje sobie jakies odnosniki/ np.jakies kontury/to juz idzie lepiej
Ale idzie dosc niezleNo ale to dosc prosty schemat.Nie wyobrazam sobie jakiegos krajobrazu wyszywac

fajnie maja w tych Stanach...moga sobie dowoli powyszywacNie to co tu...

Jak zrobie fotki,to sie pochwale moim konikiem

WZORKOWNIA-Hafty,szydelko
http://picasaweb.google.pl/elliz76

elliz76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 07:45   #2663
Ludojadka`
Zakorzenienie

GG do Ludojadka`

Eliz czekam z niecierpliwoscia na konika

A co do muliny i kanwy to moze poprosc kogos znajomegow Polsce lub z zrodziny by wyslali poczta zawsze taniej wyjdzie a w koncu oddasz jak przyjedziesz do kraju

a mi wlasnie kumpla ze Stanow pisala o jakies kanwie "mazanej" czyli odcieniowej dobrej do portretow i kwiatow jestem ciekawa jak to wyglada bo sie zapalilam

L.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-19, 07:54   #2664
Elcia85
Rozeznanie

elliz70 tutaj też się potrafią zdziwić jak pierwszy raz poszlam do innej pasmanterii niz zwykle to sie mnie pan zapytal czy ja tą muline potrzebuje bo dredy bede sobie robic (zeby nie bylo dredów nie nosze) hahaha myslalam na poczatku ze zartuje ale po minie stwierdzilam ze nie potem mu sie glupio zrobilo i mowil ze malo mlodych ludzi sie zajmuje xxx
Stary 2007-10-19, 08:11   #2665
madzia.p
Przyczajenie

Moze bede miala troszke wiecej szczescia na tym watku jeszcze raz prosba o maly rzut oka na ten obrazek-jesli znalazlby sie wyrazny schemacik w Waszych zbiorach to bylabym niezmiernie zobowiazana o przeslanie go na mego maila! (moze byc ewentualnie obrazek bardzo zblizony, przede wszystkim kolorystycznie)
milego dnia
magdzia_p@poczta.fm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg VERVACO.jpg (5,8 KB, 7 załadowań)
madzia.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 09:10   #2666
Abunia
Przyczajenie

Mam prośbę, czy ktos mógłby mi przesłać czytelny schemat do poniższego obrazka? Wiem ze jest na picasa, ale od jakiegos czasu mam problem z otwarciem tej strony. Mój mail budrysanka@o2.pl Z góry wielkie dzięki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BEBITO.jpg (3,0 KB, 11 załadowań)
Abunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 09:24   #2667
Abunia
Przyczajenie

Witam serdecznie! Mam ogromna prośbę: picasa mi sie nie odpala (pojecia nie mam dlaczego) a poszukuję wzoru do obrazka poniżej. Będę wdzięczna na czytelny schemat na maila budrysanka@o2.pl. A tak przy okazji to jestem szalenie zaskoczona tym, że tyle osob zajmuje się krzyżykami. Nie sądziłam, że jest nas aż tak wiele Pozdrawiam wszystkie maniaczki xxx.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BEBITO.jpg (3,0 KB, 8 załadowań)
Abunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 10:02   #2668
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ludojadka` Pokaż wiadomość
a mi wlasnie kumpla ze Stanow pisala o jakies kanwie "mazanej" czyli odcieniowej dobrej do portretow i kwiatow jestem ciekawa jak to wyglada bo sie zapalilam
L.
Może chodziło jej o kanwe marmurkową. Widziałam taką w sklepie http://www.haftkrzyzykowy.pl/

Wygląda naprawdę obiecująco.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kanwa.jpg (9,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kanwa1.jpg (11,4 KB, 2 załadowań)

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 10:25   #2669
Ludojadka`
Zakorzenienie

GG do Ludojadka`

A mozliwe ze o ta jej chodzilo zobaczymy bo moze dostane jakies zdjecia

L.
Stary 2007-10-19, 12:22   #2670
dominikowa
Wtajemniczenie

Ja co jakis czas dosrtaje od siosty ciekawe rzeczy do xxx, raz dostałam podobna cieniowana kanwe, tylko dalej leży w szufladzie bo ie mam na nia pomysłu, odcienie sa niebiesko szare,

a ja teraz bawie sie w xxx grafik,robi sie je szybko i nie trzeba mieć za duzo mulin, jak skończe mój afrykański tryptyk z zeberka zyrafkami i tygryskiem to sie pochwale

nareszcze wekend to bedzie dużo czasu na xxx, i pogoda zachecajaca do pozostania w domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości