|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
|
|
#2642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Witam się w 37 tc
![]() Ewula cuda! Magicznie wyglądają
|
#2644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba mi chleb chrupki na przegryzkę zostanie jakby coś Cytat:
![]() i gratuluje kolejnego tygodnia i jeśli ktoś jeszcze zaczyna to też gratulacje ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
trzymajcie się dzielnie dziewczyny z tymi napięciami brzucha
gratuluje nowych tyg ![]() no i proszę kolejny śliczny brzuszek u nas ![]() bardzo ładnie wyszły te choineczki ![]() ja sobie jeszcze pospałam troche a teraz wypadałoby coś ogarnąć w domu.. nienawidzę zmywania
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
iola śliczny masz brzuszek
![]() Przepis jest tutaj: http://dowinnicy.blogspot.com/2013/0...a-ramsaya.html Nie przeraź się ilością składników, danie przygotowuje się naprawde szybko, a jest rewelacyjne, wszyscy którzy jedli sa zachwyceni także warto spróbować ![]() Ja to podaję z kasza gryczaną i ogórkiem kiszonym ![]() hariett gratki 37 tc
|
#2647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Lune
za wyniki.Iola cudny brzuszek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cudne te drzewka |
|||
|
|
|
#2648 | ||
|
Rozeznanie
|
Ewula Ślicznie
![]() Cytat:
Ja muszę okna umyć Cytat:
|
||
|
|
|
#2650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuszek fajny Cytat:
Spodziewałam się, że będzie gorzej, a one calkiem przyjemne w utrzymaniu. Choinki śliczne
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Zacytowałam i zamknęłam sobie przeglądarkę
Więc napiszę co pamiętam: Gratuluję kolejnych tygodni ![]() Jerzyczka śliczne łóżeczko i ten kocyk Ewula super choinki, zdolna jesteś ![]() iola Śliczny brzuszek pietrusiowata gratulacje dla koleżanki, urodziła w terminie? Widzę, że dziś dużo paczek będzie, wszystkich proszę o zdjęcia. ![]() My już po wizycie, wszystko w porządku, ctg wzorowe, skurczy na razie brak, ale jak to położna powiedziała macica już drży. Szyjka twarda, zamknięta. Mały już nie taki mały bo 2700 waży |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
dzięki wszystkim a kciuki za wizytę dziś będzie mierzenie i ważenie ![]() Cytat:
ja zamierzam się najeść porządnie przed wyjście i w szpitalu też zamierzam jeść porób to wysiłek podobny do przebiegnięcia maratotu - trzeba mieć siłę ![]() Cytat:
także z jednej strony brak tego kontaktu niczego nie przesądza choć na pewno ułatwia
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze się pochwałę bo dostałam dnia prezenciki od położnej. Prawie same ulotki i gazetki ale nawet ciekawe.
|
|
|
|
#2655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewula sliczne choineczki ![]() Gratuluje nowych tygodni jej i nie straszcie tymi skurczami błagam, zaczynam się bać z dnia na dzień coraz częściej to się powtarza, za chwilę będzie trzeba rodzić |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękna waga Cytat:
![]() A że jak babcia? Skąd mleko miała? Mój kalafior chyba nie ogarnął ![]() Jeśli chodzi o laktację to ja córkę dostałam dopiero 3 godziny po porodzie i miałam cc a mleka miałam tyle, że cały szpital mogłabym wykarmić Przy synu trochę musiałam powalczyć a niby sn i kontakt skóra do skóry Dla mnie nie ma reguły
|
||
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym razie, tak, mam stwierdzoną niewydolność szyjki macicy i gdy się przemieszczam, to mi się ona skraca. Niestety, wynika to z mojej anatomii, więc już wiem, że kolejna ciąża będzie taka sama, albo nawet i gorsza (leżenie od początku). też nie tak sobie to wyobrażałam... |
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
kinga jaki klocuś
Bardzo fajnie, że wszystko jest u Was w porządku
|
#2659 |
|
Rozeznanie
|
ale jestem zła, koszula jest beznadziejnej jakości, cienka jak szmata, po kilku praniach będzie do niczego i to wszystko za 50 zł nie polecam: http://zebrasbox.pl/66988,koszula-it...r-3-4,poz.html |
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli każdy ruch skraca teraz szyjkę czy jakiś dłuższy ?
|
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niee, wigilii nie odpuszczam, mam zbyt fajną rodzinę. Jedno wiem, na pewno nic nie będę szykować. Mąż w tym roku przejmie moje obowiązki Co roku piekłam z siostrą ciasteczka, ale w tym nie wiem czy cokolwiek wyjdzie. bo siedzenie jednak wyczerpuje, a słodyczy też nie chcemy za wiele jeść. każdy dba o linię:P (moja siostra to modelka)
|
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą też są tam opisane przypadki kobiet które nigdy nie rodziły a także startowała u nich laktacja wywołana np. płaczem niemowlaka do którego były emocjonalnie przywiązane także obawy o brak pokarmu są raczej średnio uzasadniane -n wydaje mi się że często wynikają z niewiedzy, np. o tym ze na początku leci siara czy o tym że po 2-3 tyg.jest kryzys laktacyjny ![]() Jeszcze było podane że w Holandii 99% karmi swoje dzieci piersią co najmniej 2-3 miesiące, a 97% co najmniej do 6 mies. nie sądzę żeby możliwości Polek się dużo różniły w tym zakresie
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Viki nam położna wczoraj opowiadała właśnie że w (chyba) Irlandii rodzice adoptujący dziecko (z tym że tam często dzieci wychodzą już ze szpitala z nowymi rodzicami) mają w pakiecie pomoc doradcy laktacyjnego i częste jest tam wywoływanie laktacji u kobiet które nie rodziły ze skutecznością nawet 100% (100% kp, bez podawania mieszanki ostatecznie). Ona sama robiła to w PL raz i udało jej się ze skutkiem 50%. Stąd właśnie pytanie - skorotak się udaje, czemu miałoby nie udać się nam?
Z innych rzeczy mówiła o sposobach dokarmiania innych niż butelka (nie zaburzają ssania) i kwestii butelek i smoczków -ponoć neurologopedzi najbardziej nie lubią tej butelki z tomme tripee, a najbardziej polecane są z dr. Brown i najzwyklejsze BabyOno, ale nie polecała kupować już teraz bo to się dopasowuje do buźki dziecka tak samo nakładki - tylko w wyjątkowych przypadkach i dobierane dokładnie do mamy i dziecka ![]() No i to było nasze ostatnie spotkanie
|
#2666 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2668 | ||
|
Rozeznanie
|
ooo to zapraszam
jak ja bym chciała zmywarke miec gdyby nie ta naprawa busa to moze bysmy dali rade kupic jeszcze w tym roku a tak to lipa.co do okien to ja zawsze myślałam że w ciąży to zabroniona czynność ![]() ja sobie całkiem to odpuściłam i w wakacje jeszcze siostra pomyła wszystkie okna a teraz tez by już wypadało no ale ja się nie będe męczyć z tym TY też się nie wysilaj Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2669 |
|
Rozeznanie
|
Iola super brzusio
![]() Ahnessy kurcze szkoda. Piękna koszula. Też mam tej firmy i jest dobra jakościowo. . Ja Nastawiam się na kp. Nie może się nie udać. będzie dobrze. Najważniejsze nie rezygnować za szybko tylko szukać pomocy w poradniach. Dzięki za komplementy odnośnie choinek. Wczoraj przypłaciłam to bólem brzucha. 3 godziny siedzenia przy stole. Poczułam jak skończyłam ale na żywo efekt jest na prawdę piękny i warto było. Mam nadzieje że się ucieszą z takich prezentów. Dzięki nim złapałam już świąteczny klimat. Jeszcze na fb szwagierka z Norwegii wkleila już ubraną choinkę ! Szok. Tylko sobie uświadomiłam że za chwile święta. |
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda że to ostatnie spotkanie było Ja jestem maniaczką dowiadywania się wszystkiego co mogę na jakiś nowy temat który mnie dotyczy Fajnie że mogę się z Wami podzielić tym co się dowiedziałam i dowiedzieć od Was jeszcze więcej ![]() Cytat:
A apropos książek to własnie spadam odebrać "Księgę rodzicielstwa bliskości" Searsów z empiku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Olśniło mnie, że zaczynam dzisiaj 35 tc 

za wyniki.

21.06.2014r.
Czyli każdy ruch skraca teraz szyjkę czy jakiś dłuższy ?

gdyby nie ta naprawa busa to moze bysmy dali rade kupic jeszcze w tym roku a tak to lipa.