|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy tańczyłaś/łeś kiedyś? | |||
| Tak, i nadal tańczę |
|
379 | 55,33% |
| Tak, ale to przeszłość |
|
143 | 20,88% |
| Nie, ale mam zamiar spróbować |
|
130 | 18,98% |
| Nie, nie lubię tańczyć |
|
33 | 4,82% |
| Głosujący: 685. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ?
Madia,a może pamiętasz jakieś strony, na który zostawiałaś te ogłoszenia i mogłabyś mi podać link?
Byłabym z góry wdzięczna I jeszcze jedno pytanie - długo czekałaś?
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jeśli masz jakiś program do ściągania muzyki wpisz tytuły lub nawet same nazwy tańca np.samba i na pewno będziwe trochę tego do zassania
|
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Taniec
Dzieki palema. Już znalazłam kilka fajnych piosenek. CIesze sie ze powstał ten watek, bo jatez zaczęłam własnie od wrzesnia swą przygode z tańcem towarzyskim:P Mam swietnego trenera i choc były kłopoty z partnerem to jednak warto próbować, duzo satysfakcji...
Pozdrowienia dla wszystkich zakochanych w tańcu!
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Ja od niedawna tańczę salse i jestem zakochana w tym tańcu, w sumie to nie tylko w nim ale w całej kulturze latynoskiej. Zawsze uwielbiałam tanczyć, taniec, głównie w clubach był dla mnie jak katharsis. Dlatego jak tylko weszłam do clubu hop na parkiet i tylko przerwy na siku i coś zimnego :P No i wreszcie z przyjaciółą zapisałyśmy się na salsę. Szkoda że tylko raz w tygodniu, najchętniej to bym chodziła codziennie
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny znacie może jakieś stronki na których są umieszczone internetowe kursy tańca towarzyskiego? Chodzi mi o kilka kroków na podstawowym poziomie. Z góry dziekuję
|
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
A ja tańczę taniec klasyczny. Kocham to i mimo, że czasami zdarzają się chwile zwątpienia tańczę dalej i nie przestanę.
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za link
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
ja chodziłam na balet , ale z powodu pewnych problemów zrezygnowałam po kilku latach . I teraz mam pytanie , czy zapisać sie znowu ? Mam 15 l. , a kroków juz wogóle nie pamietam.
iść czy nie iść ? isc czy nie isc ? ... najem sie wstydu tylko
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
Stanowczo mówię IŚĆ
bo jestem pewna, że jak nie pójdziesz, to będziesz żałowała przez kilka lat, a potem już będzie troszkę za późno. 15 lat to wcale nie tak dużo. Znam dziewczyny, które w wieku 17 - 18 szły po raz pierwszy. Jeśli pójdziesz do grupy początkującej to wstydu się na pewno nie najesz.Powodzenia!
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja przez 11 lat chodzilam na balet,niestety zrezygnowalam,bo sie zrobilam troche za stara i osiagnelam w zasadzie wszystko co moglam osiągnac w tej dziedzinie tanca(malo jestem rozciagliwa i gietka chociaz dzislnie cigale nad tym pracuje)
Bylam teraz na warsztatach tanca wspolczesnego w Poznaniu,zapalalam na nowa wielka miloscia do tanca, tylko zmieniam balet na modern jazz
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz tyneczka ja też tak myślałam, bo biorąc pod uwagę ilu panów na ile pań jest to mała szansa..ale jesteś z Warszawy więc myślę,że Twoje sznase są większe...cierpliwości
Ja na szczęście mam póki co partnera na kursie tańca jak i w klubie Póki co jestem happy..choć nie mogę jechać na mini-obóz taneczny w listopadzie i bardzo to przeżywam
|
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Dręczą mnie wątpliwości, moje panie, bo:
kiedy byłam młodsza (młodsza w sensie dzieciak, choć teraz też jestem dzieciakiem - 15 lat), wszyscy uważali, że jestem muzykalna i nadaję się na małą tancereczkę . Teraz, gdy jestem nastolatką, jakoś tak... dziwnie się porobiło. Nie tańczę, wydaje mi się, że wyglądam wtedy głupio, wszyscy na mnie patrzą, wydaje mi się, że wyglądam niezgrabnie, źle stawiam nogi (tu zakończmy tę wymieniankę, bo długo by pisać). Uważam, że nie umiem tańczyć i jakoś nie mogę się przełamać. Ostatnio byłam na weselu i przesiedziałam całą noc przy stole. Na dyskoteki raczej nie chodzę. Dodam, że jestem raczej nieśmiała i moze to ma jakiś związek...?Czemu Wam to wszystko mówię? Bo twierdzę i uparcie będę twierdzić, że TANIEC GDZIEŚ WE MNIE SIEDZI, tylko ja nie mogę go znaleźć. Sądzę tak na podstawie tego, że kiedyś lubiłam i chciałam tańczyć, że SĄ takie melodie, przy których nogi aż mi podskakują, tylko jakoś nie umiem po prostu zatańczyć, wreszcie, że strasznie podobają mi się potrafiący tańczyć ludzie (zwłaszcza tango... )Przepraszam za ten monolog, ale musiałam jakoś wyrzucić to z siebie i komuś się zwierzyć. Bo ja naprawdę chciałabym umieć tańczyć, bawić się tańcem, chodzić na dyskoteki i cieszyć się na każde wesele. Zmierzam mianowicie do tego, czy przy takim stanie rzeczy powinnam zapisać się na kurs, czy to coś da? Fakt, że nie bardzo mam partnera, pieniądzy i szkoły tańca w pobliżu pomijam ![]() Pomocy
Edytowane przez Invinsible Czas edycji: 2006-11-15 o 08:31 |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że kurs to nie głupi pomysł. Na pewno pozwoli Ci się otworzyć...ja w sumie tańczę od niedawna ale powoli zaczynam zauważać efekty...bardziej się otworzyłam na ludzi..jestem bardziej odważna
To na pewno Ci pomoże w nawiązywaniu kontaktów...bo przecież taniec to mowa ciała a tą mowę każdy rozumie...of kors bez słów..więc już masz znajomość hihihi Ja w sumie też przez pewien czas nie miałam partnera ale powiedziałam sobie, że tańczę i koniec..przynajmniej sama się czegoś nauczę. Teraz mam partnera i jest fajnie..nie żałuję
|
|
|
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
No jak narazie po tylu umieszczonych ogłoszeniach nikt się nie zgłosił
Hmm.. w końcu zadna nowośc dla mnie...Bardzo mi przykro co do tego obozu, bo podejrzewam, że czułabym to samo co Ty Ale na pewno trafi się jeszcze nie jeden więc głowa do góry! ![]() Do reszty: Ostatnio poszukuję w necie muzyki do tańca towarzyskiego i problem w tym, że jeśli już znajdę jakieś linki, to są niedostępne :/ Może ktoś ma dostęp do ciekawych melodii tanecznych?
|
|
#256 |
|
Przyczajenie
|
Tyneczka jesli masz ściagarke to napewno coś znajdziesz ja ściągałam utwory z tanca z gwiazdami niektóre sa naprawde fajne. Ostatnio podjełam ważna decyzje i zakupiłam spódnice do tańca i chce zainwestowac dobre buty taneczne-z tego co wyczytałam na necie firma Kozdra oferuje porządną marke- ale nie moge sie zdecydowac czy czarne czy cieliste. Jak myslicie? Bo mam juz dośc swoich butów w których obecnie ćwicze, strasznie uwieraja więc ta inwestycja powinna sie opłacić. Z góry bede wdzieczna za informacje o firmach butów jakie polecacie i w jakich miastach można je nabyc
Pozdrawiam :P
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Invisible!
Jak najbardziej gdzies sie zapisz, w koncu nie kazdy musi miec nie wiadomo jakie doswiadczenie w tancu, szczegolnie gdy ma 15 lat.Poza tym mysle ze teraz bedzie Ci latwiej sie przelamac niz np w wieku 25 lat gdy bedziesz miala tanczyc na wlasnym weselu!! Niekoniecznie musi to byc taniec towarzyski, osobiscie polecam jazz dance, to uczy takiego fajnego luzu w tancu i czucia wlasnego ciala Sama praktykuję chociaz po klasycznym mam czasem pewne trudnosci,ale to nic.Poza tym sluchaj duzo muzyki, tancz sama dla siebie,tak zeby ci to sprawialo przyjemnosc,niekoniecznie przed lustrem. pozdrawiam, na pewno sie uda, taniec to genialna sprawa |
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Pola_M - dziękuję
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
A ja w poniedziałek wróciłam z tego Festivalu Salsy w Warszawie. Boskie przezycie!!! Dopiero na czymś takim mozna przekonac sie jak wygląda PRAWDZIWY taniec. Było mnóstwo zajęć z super tancerzami, 3 salsoteki na których przysypiałam ze zmęczenia. W hotelu prawie wszyscy goście byli uczestnikami festiwalu - i prawie wszyscy obcokrajowcami. Nawet swój angielski podszkoliłam, bo cały czas gadu gadu ze wszystkimi i warsztaty po angielsku. Naprawdę niezapomniane przeżycie. Ale teraz gryzie mnie to, że tańczę tak beznadziejnie w porównaniu do tamtych ludzi ;P
Zrezygnowałam z tańca towarzyskiego. Nie mam partnera, nie będę się męczyć. Zresztą - przy salsie na swiatowym poziomie wypada on bardzo blado.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
instruktorzy z mojej szkoły tańca byli właśnie na takich warsztatach, mówisz że fajnie było?? a długo już tańczysz salsę?? |
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
5 miesiąc czyli baardzo krótko, a z jakiej jesteś szkoły, poznałam mnóstwo osób z wielu szkół, w tym instruktorów więc może Twoich tez ;P
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
issunka jestem ze szkoły project salsa w Łodzi, moją instruktorką jest Marta Rolnik, prześwietna dziewczyna, pełna charyzmy. Ja uczę się jeszcze krócej, dopiero miesiąc....
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
A to raczej nie poznałam, ale kojarzę chyba koszulkę z logiem szkoły ;P
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio szukałam jakiś butów do tanca (interesują mnie buty do LA) i znalazłam pracownie obuwia tanecznego AKCES. Ceny nie sa wygórowane a dużywybór i butki "własnej roboty" czy ktoś z was ma informacje o tej firmie lub nosi tej firmy buty? Byłabym wdzięczna za jakąś informacje na ten temat!!!
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich
![]() Moją pasją jest raczej taniec nowoczesny lub hip-hop, nie chodzę na żadne kursy, może kiedyś się zapisze, ale poprostu taniec to coś niesamowitego, wkłada się w niego tyle miłości i pasji, ze niewiem..:rolleyes zawsze jak mam stresujacy dzien zamykam sie w pokju wlaczam muze i luzz odpreza to i wogule,Jeśli kochasz taniec on napewno Ciebie tez, nie waze czy jestes chuda, gruba, wysoka, niska , mniej sprawna czy wiecej, wazne ze to kochasz ...a jesli chodzi o sprawnosc to zaczynam uprawiac ''pilates'' ktory wzmacnia okreslone miesnie i oczywisce wysmukla sylwetke i pomaga w tancu Pozdrawiam..
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
jak chodzilam do podstawowki to wtedy mama mnie zapisala na lekcje tanca towarzyskiego a w gimnazjum tanczylam jako cheelliderka (chbya tak to sie pisze )
a teraz mam stycznosc z tancem jedynie na dyskotece
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
heh Ja kocham taniec tańczę od 7 lat i nie wyobrażam sobie dnia bez treningu a mam je (treningi) codziennie-z wyjątkiem niedziel xD ehh wdzięczna jestem mojej koleżance, która 7 lat temu, pomimo moich prostestów zawlokła mnie na zajęcia teraz mam 14 lat i co tydzień startuję w turniejach jest super xD Polecam wszyyystkim taniec xD
|
|
|
|
|
#269 |
|
Przyczajenie
|
hej - jestem tu nowa i witam
Do tańca ciągnęło mnie zawsze, tyle że nie wychodziło. Pare miesięcy temu połknęłam bakcyla - tango argentyńskie i chyba się już nie wyleczę . To tylko jeden wieczór w tygodniu, ale jaki...Tylko panów mało... |
|
|
|
|
#270 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ich buty mają znajomi z tanga. Są nawet zadowoleni choć nie obylo się bez kilku przymiarek. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

Byłabym z góry wdzięczna
I jeszcze jedno pytanie - długo czekałaś?

ale jeśli masz jakiś program do ściągania muzyki wpisz tytuły lub nawet same nazwy tańca np.samba i na pewno będziwe trochę tego do zassania
Pozdrowienia dla wszystkich zakochanych w tańcu!

)