|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Ja bym jeszcze poleciła taki dodatkowy daszek do wozka bo to w koncu lato a parasolki bywają mało wygodne IMG_1480942278.461055.jpg
Montaż uniwersalny wiec bedzie wszędzie pasować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Materac podobno najlepszy lateksowy chociaż my mamy gryka-kokos tak tak sprawdzałam i nie mamy robali od początku używaliśmy takiego prześcieradła chroniącego przed ewentualnym zawilgoceniem, co do pieluch to my mieliśmy 15 szt i spokojnie wystarczyło nie byłam i nie będę mamą więc nie podkladałam ich wszędzie gdzie popadnie i nie zmieniałam co 5 min co nie znaczy że dziecko w brudzie leżało 😘 w czerwcu będzie ciepło więc tetra wyschnie w jakieś 15 do 30 minut, mi najbardziej sprawdziły się te 60x80 i do przykrywania w upały 80x80 😉 jak będziesz kupowała tetre to ją sobie wymacaj bo strasznie dużo badziewnej tetry sprzedają i po kilku praniach robią się szmaty...i tetry nie powinno się prasować bo traci chłonność 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
W auchan ten były tanie tetry z tego co pamietam i tanie jakby cos
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Vela widzialam rozna gramature: 100, 115o, 140. Pewnie sa i jeszcze grubsze. Sama nie wiem jaka brac. Ta 100 boje sie, ze bedzie jak firanka, a wez taka wytrzyj buzie jak sie uleje... Dlatego mysle o grubszych. Mam doswiadczenie w opiece nad dziecmi ale nie w kompleteowaniu wyprawki
Ilosc pieluch, grubosc, duzo tego Tetrowych ile kupic z 30? A flanelowych z 5? Tez Chcemy pomalu kupowac bo to jednak spory wydatek, tylko TZ pracuje wiec chcemy rozlozyc to w czasie. |
|
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam 10 tetrowych i 5 flaneli i starczylo tetra schnie migiem, ale tez moje dziecko ulewalo niewiele i bardzo krotkoWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to zawsze można dokupić a szkoda żeby leżały. Ja mam zamiar kupić minimum z minimum i ewentualnie potem do kupować to co potrzebne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Bambusowe pieluszki też są super chyba też się zaopatrze ;-) mają gramatury im większa gramatura tym sztywniejsze pieluchy radzę brać na macanego 😉 i patrzcie żeby splot nie był za słaby, co do flaneli to mi nie przypadła do gustu 😉
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
Pod pupę do przewijania polecam podkłady jednorazowe np bella happy bo wchłoną wszystko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Albo te podkłady wielorazowe😉
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
Vela pokasz pazurki
![]() Nie wiedzialam, ze tetry prasowac nie wolno. Watek jednak nas uczy ![]() Spadam na miasto. Milego dnia dziewczyny. Mam dobry humor i duzo energii, oby sie to nie zmienilo! Do wieczorka |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze nie radzę wstępnie kupowac mega ilości pieluch, bo niektórzy przez cała ciąże gromadzą zapasy
dziecko może mieć uczulenie na dana markę pieluch i wtedy niestety trzeba z nich zrezygnowaćWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6828143 1]Witajcie dziewczyny. Ja już po. Zacznę od tego że lekarka powiedziała że wszystko jest OK Niesamowite widzieć po raz pierwszy swoje maleństwo. Mąż również widział jego uśmiech radości był bezcenny. Teraz czekam na test PAPA. Musiałam mieć robiony ze względu na wiek, wyniki mam mieć po 10 dniach. No i nasze maleństwo chyba spało podczas badania, bo nie było zbyt ruchliwe, ale wyniki są ok - takie informacje otrzymaliśmy. Panie były bardzo miłe, wszystko wytłumaczyły, no i przysługuje mi na to skierowanie jeszcze jedno usg, więc zapisałam się na termin koniec stycznia. Lekarka powiedziała że na 60% dziewczynka ale to mi potwierdzi dopiero na koniec stycznia. No i w ten piątek jadę na wizytę do swojej przychodni. Z tego wszystkiego aż chce mi się płakać. Oczywiście dostałam swoje dzieciątko wydrukowane z każdej możliwej strony. Ale i tak w obrazie będę miała ten wielki monitor z ostrym wizerunkiem naszego maleństwa.TP mam na 16.06, a z USG wychodzi 12t i3d Gratuluję udanych wizyt [/QUOTE]W końcu upragniony widok. Nie dziwię się, że płaczesz. Pobawiłyśmy się masą solną, dochodzi w piekarniku, wieczorem będziemy malować. Wpadła siostra i zrobiłam jej córce lampion. |
||
|
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez nie wiedziałam, ale zawsze mnie prasowanie tetry wkurzalo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nic nie kupuje, moze po nowym roku zaczne
tez chce kupowac minimum bo jak zobaczylam u kolezanki teraz ile rzeczy ma, ile kocukow, kolderek, spiworkow to glowa mnie rozbolala, ale ona rodzi w styczniu to moze musi ? nie wiem .. ja mysle kupic z 5 body z krotkim rekawem z 3 z dlugim, z 4 pajacyki, 4 te "kombinezony" zapomnialam jak sie nazywaly :P , jakies dwa kaftaniki na chlodniejsze dni, z dwie pary skarpetek nie wiem najwyzej reszte sie dokupi, pewnie tez sporo dostane .. myslicie ze tyle wystarczy na poczatek? z 10 pieluch tetrowych i mysle o muslinowych do buzi .. ponoc mega delikatne za to nie mam pojecia czym przykrywac dziecko do spania, stwierdzilam ze pieluchom, kolezanka wylupila oczy ze musze miec kocyki i kolderki .. kocyk wiadomo przyda sie na chlodniejsze wieczory mysle ze z dwa kupie np jakis polarowy i bawelniany? azurkowy? ale koldra hm sama nie wiem .. jestem zielona .. czy moze spac bedzie w spiworku .. eh .. nic bede myslala nad tym pozniej albo was bede podpytywac
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
My mamy materac lateksowy z Ikei. Pieluszek tetrowych na początek kupiłam 20szt a flanelowych miałam 10 i co chwilę je musiałam zmieniać bo mała strasznie ulewała. Podkłady do przewijania polecam z babydream.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak bedzie ulewac to te 5 body to ty zużyjesz w dobe ![]() ![]() chyba, ze lubisz pranie czesto robic ja bym poleciła cienki kocyk ala dresowy na lato, sa w h&m pakowane po dwaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
No także ten jedna rzecz mniej do prasowania tylko trzeba wtedy tetre kantem potraktować w sensie przeciągnąć o kant żeby zmiękła 😁 a jak jesteśmy w pieluchach to która z Was ma zamiar wielopieluchować bobasa?
|
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie to jak kupa pojdzie to czesto dołem tez jest brudno i trzeba przebrać całego dzieciaka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A po co jeśli z bioderkami bedzie wszystko dobrze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rodzimy w czerwcu, nie wiem czy będzie sens przykrywać, wystarcza pewnie jakieś śpioszki czy coś. Zresztą bałabym się takie maleństwo przykryć, że sobie na główkę naciągnie kocyk. Na jesień/zimę kupię śpiworek do spania taki jakby na szelkach - nie rozkopie się dziecko w tym, w domu mam ciepło to pod to coś na długi rękaw i będzie ok
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mama - do szpitala dziecko - do szpitala dziecko - dom |
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
Latem jak będzie gorąco to raczej będę przykrywac pieluchą a tak to pod kocem będzie spać, moja mała do tej pory jeszcze kołderki nie używa bo nie lubi pod nią spać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to podziel sie pozniej swoja wyprawka no wlasnie tez mysle, ze kolderka jak juz to na zime jak juz starsze bedzie albo wlasnie spiworek .. a na teraz tzn jak sie urodzi to myslalam jakies dwa kocyki i z pieluch korzystac .. a ona ma z 3 kocyki, kolderke, spiworki, masakra
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem na spokojnie to przepiszę na kompa i wrzucę ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Ilosc pieluch, grubosc, duzo tego
tetra schnie migiem, ale tez moje dziecko ulewalo niewiele i bardzo krotko

dziecko może mieć uczulenie na dana markę pieluch i wtedy niestety trzeba z nich zrezygnować
Dziękuję za kciuki moje kochane i trzymam z Wami za resztę wizytujących 
tez chce kupowac minimum bo jak zobaczylam u kolezanki teraz ile rzeczy ma, ile kocukow, kolderek, spiworkow to glowa mnie rozbolala, ale ona rodzi w styczniu to moze musi ? nie wiem ..

ja bym poleciła cienki kocyk ala dresowy na lato, sa w h&m pakowane po dwa