Mamusie lutowe 2019❤ Cz.III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-22, 09:23   #241
Pinacolada
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2019 Cz.III

Cytat:
Napisane przez panipuchatkowa Pokaż wiadomość
Ja wczoraj o 3 się obudzilam i mała oczywiscie szalała. Ma tak baardzo często. Moja szwagierka tak miala i jej sie sprawdzilo jak juz mały się urodzil. Aktywny mega malo spal w nocy i non stop na piersi.
Nie strasz! Mój maluch w dzień czasem coś tam się porusza, ale najbardziej zdecydowanie wieczorem, rano no i jak się dziś przekonałam w nocy ale u Ciebie szalała aż tak, że mogła Cię obudzić? Czy aż tak to nie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pinacolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-22, 09:27   #242
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj o 3 się obudzilam i mała oczywiscie szalała. Ma tak baardzo często. Moja szwagierka tak miala i jej sie sprawdzilo jak juz mały się urodzil. Aktywny mega malo spal w nocy i non stop na piersi.
a tam, moja córka szalała i odkąd skończyła 3m spała całą noc i na cyckach nie wisiała odkąd dałam smoczek, nie ma reguły

mój tylko uparty jak się położę na prawym boku tak długo mnie kopie aż nie obrócę się na lewy
Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Ja właśnie mało co chorowałam jak byłam dzieckiem. W dorosłym życiu nabawiłam się ciągle uczucia zatakanego nosa u mnie "wina" tylozgryzu to raczej smoczek, bo nikt w rodzinie nie miał. Chyba ze jacys wcześniejsi przodkowie. Nie wiem jak u męża, ale przygotowuje się psychicznie, że moje dzieci też będą miały tą "przyjemność".

Teraz tez czesto spie z otwarta buzia, chociaz mogę ją domknąć bez zadnego problemu, ale i tak sama się otwiera. Jako dziecko też chodziłam do logopedy. Zamiast t mówiłam k i tatuś to był kakus, a Tomek to komek. Miałam wtedy 3/4 lata.

widzisz u Nas nikt nie ma problemu ze zgryzem a od ciągłych infekcji ze żłobka się porobiło wszystko

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-22, 09:27   #243
kaaarii
Zakorzenienie

Mój najbardziej szaleje tak od 6-8 rano, pozniej kolo 12, 15-16, no i wieczorkiem od 21 zaczyna jak wstaje do sikania w nocy to zawsze się przebudzi i coś tam kopnie

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-22, 09:27   #244
Anuszka9
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak się udało
Po porodize tez dostaniesz jeszcze raz?

Ja jutro jadę na badania. Zobaczymy co tam wyjdize w odczynie coombsa. Pewnie jak dalej nie będzie przeciwciał to czekam na zastrzyk poporodowy

No właśnie pielęgniarka mówiła że szpitale już też mają powoli problemy także nic pewnego że dostanę 😕
Stary 2018-11-22, 09:29   #245
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pinacolada Pokaż wiadomość
Nie strasz! Mój maluch w dzień czasem coś tam się porusza, ale najbardziej zdecydowanie wieczorem, rano no i jak się dziś przekonałam w nocy ale u Ciebie szalała aż tak, że mogła Cię obudzić? Czy aż tak to nie?

Nie wiem czy mnie budzi ale jak sie budze to nie mogę przez te kopniaki usnąć. i czasami tak się krece bo nie wiem czy jej jest nie wygodnie czy co. Jak śpię czasami na boku to tak kopie że aż materac dostaje.

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-22, 09:30   #246
Anuszka9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
a tam, moja córka szalała i odkąd skończyła 3m spała całą noc i na cyckach nie wisiała odkąd dałam smoczek, nie ma reguły

mój tylko uparty jak się położę na prawym boku tak długo mnie kopie aż nie obrócę się na lewy

widzisz u Nas nikt nie ma problemu ze zgryzem a od ciągłych infekcji ze żłobka się porobiło wszystko
Ja też czasami ułożę się na boku i już mam odlot a młody jak zacznie kopać to nie ma mocnych ,muszę zmienić pozycje 😀

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Nie wiem czy mnie budzi ale jak sie budze to nie mogę przez te kopniaki usnąć. i czasami tak się krece bo nie wiem czy jej jest nie wygodnie czy co. Jak śpię czasami na boku to tak kopie że aż materac dostaje.
Też tak mam mały kopie a ja się zastanawiam czy mu nie wygodnie czy poprostu taką formę zabawy ma
Stary 2018-11-22, 09:34   #247
Pinacolada
Zadomowienie

O to nieźle, u mnie aż tak mocno tych kopniaków nie czuć jak u Was że aż nie można przez nie zasnąć
Ja dopiero od jakiegoś czasu czuję mocniejsze ruchy i dopiero kilka razy zdarzyło się, że z zewnątrz było widać jak brzuch się rusza chociaż fakt że mam wrażenie, że jak leżę na prawym boku to zawsze jest ok, a jak na lewym to mam wrażenie, że małemu jest niewygodnie i że go zgniatam jestem ciekawa czy ma to związek z krzywym kręgosłupem?

Stary 2018-11-22, 09:37   #248
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość
Kolejna wizyta u mojej ginki 13 grudnia Taaak, takie kępki <3

Cudnie widzieć swoje dziecko jak ziewa, wyciąga język, mruga...<3

Ja dziewczyny jestem zmęczona mega remontem, zajęcia, badania, szkola rodzenia, ciągle coś, ale tak ogólnie to fizycznie czuje się bardzo dobrze. Za 3 tygodnie już sobie całkiem odetchnę

Mam wrażenie że teściowa mnie próbuje na siłę przekonać że nie unikne wzięcia dziekanki i jej zdaniem powinnam to zrobić. Ja postanowiłam że ten semestr zdaje normalnie i dalej mała się rodzi, mam wolny cały luty, marzec i zobaczymy czy da radę jakoś ogarnąć ten kwiecień i maj i jeśli coś pójdzie nie tak to wezmę dziekankę jasne, ale jeśli nam się uda to nie. Denerwuje mnie takie sugerowanie mi. Trochę to brzmi jakby mi sugerowała że mam siedzieć rok z.dzieckiem nie wychodząc z domu. :/

Jakbyśmy za każdym razem kiedy nasze teściowe dają nam dobre rady albo wiedzą lepiej od nas dostawały choćby 10 zł to juz byśmy dawno bogate były

Cytat:
Napisane przez dona90 Pokaż wiadomość
Masakra, to przerażajace, ze ‚najblizsi’ potrafią w tak obrzydliwy sposób się zachowywać... dobrze, ze TZty zazwyczaj są porządnym wsparciem ❤️
My dziś zaliczyliśmy pierwsza wizytę Zoszki u dentysty dziecięcego, mega fajny gabinet, mamy kolejna wizytę na końcówkę stycznia, bo nam nisko rosną dolne kły - mam nadzieje, ze Zoszka nie odziedziczyła po mnie i mojej Mamie problemów z zębami (zgryz otwarty wersja hard, mojej Mamie w młodości zrobili operacje, a ja będę musiała mieć drugi raz zakładany aparat stały )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Trzymam kciuki za zęby I fajnie, że trafiłyście na przyjemnego dentystę bo najgorsze co można zrobić to zrazić dziecko do dentysty już na samym starcie - wiem to po swoim mężu

Cytat:
Napisane przez Petrochemia Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba osiągnęłam poziom kalectwa ciążowego level master...
Prawie bym się utopiła przy goleniu nóg
Źle ze mną.

Omg, wygrałaś Ale uważaj na siebie!

Cytat:
Teraz tez czesto spie z otwarta buzia, chociaz mogę ją domknąć bez zadnego problemu, ale i tak sama się otwiera. Jako dziecko też chodziłam do logopedy. Zamiast t mówiłam k i tatuś to był kakus, a Tomek to komek. Miałam wtedy 3/4 lata.

Ja też tak mam, ale u mnie to chyba kwestia krzywej przegrody nosowej, bo jak sobie "przytrzasnę" jednego policzka tak żeby mi się ten nos trochę podniósł leżąc na boku (jakkolwiek głupio to brzmi ) to oddycham normalnie, ale tylko się obkręcę to od razu paszcza na oścież :P

Cytat:
Napisane przez Anuszka9 Pokaż wiadomość
Petro uważaj na siebie u mnie z goleniem też kiepsko. Nie dość że zacinam się non stop to sapie jak taka lokomotywa.
Z rana pobiegłam do przychodni po zastrzyk na szczęście dostałam go bez problemu także jeden problem z głowy.

Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
Ja się z goleniem poddałam -nogi tylko depilatorem przejadę raz na miesiąc i mi to starcza na szczęście, bożenę to tylko przed wizytą u gina mi mąż pomaga ogarnąć bo ja już jej dawno nie widziałam :P

Dzień dobry Ja dzisiaj z ciężkim bólem się wygrzebałam z ciepłego łóżka i podjechałam z mężem do Lidla pooglądać te dzieciowe rzeczy, na szczęście jeszcze koło 8 był spory wybór Wzięłam bodziaki, sweterek, dla siebie dwa staniki
A jak już wlazłam do domu to mi przez myśl przeszło czy się z powrotem nie położyć do łóżka
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-22, 09:38   #249
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie pielęgniarka mówiła że szpitale już też mają powoli problemy także nic pewnego że dostanę
Dlatego, ze teraz przyjelas to nie jest nic pewnego, ze po porodzie też dadza?
Kurde nie Strasz, bo przecież ten zastrzyk ma ochronić potencjalne kolejne ciążę, aż się zaczęłam teraz bać, że po porodzie też nie dostanę

Stary 2018-11-22, 09:48   #250
Anuszka9
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego, ze teraz przyjelas to nie jest nic pewnego, ze po porodzie też dadza?
Kurde nie Strasz, bo przecież ten zastrzyk ma ochronić potencjalne kolejne ciążę, aż się zaczęłam teraz bać, że po porodzie też nie dostanę

Nie,nie . Po prostu kończą się te zastrzyki i szpitale tak chętnie nie podają. Pytałam pielęgniarkę dlaczego coś co ma nam pomóc jest tak trudno dostępne ale rozłożyła ręce.
Doktor na początku ciąży też zapewniał że dostanę 2zastrzyki a teraz urywa temat .

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Jakbyśmy za każdym razem kiedy nasze teściowe dają nam dobre rady albo wiedzą lepiej od nas dostawały choćby 10 zł to juz byśmy dawno bogate były

Trzymam kciuki za zęby I fajnie, że trafiłyście na przyjemnego dentystę bo najgorsze co można zrobić to zrazić dziecko do dentysty już na samym starcie - wiem to po swoim mężu

Omg, wygrałaś Ale uważaj na siebie!

Ja też tak mam, ale u mnie to chyba kwestia krzywej przegrody nosowej, bo jak sobie "przytrzasnę" jednego policzka tak żeby mi się ten nos trochę podniósł leżąc na boku (jakkolwiek głupio to brzmi ) to oddycham normalnie, ale tylko się obkręcę to od razu paszcza na oścież

Ja się z goleniem poddałam -nogi tylko depilatorem przejadę raz na miesiąc i mi to starcza na szczęście, bożenę to tylko przed wizytą u gina mi mąż pomaga ogarnąć bo ja już jej dawno nie widziałam

Dzień dobry Ja dzisiaj z ciężkim bólem się wygrzebałam z ciepłego łóżka i podjechałam z mężem do Lidla pooglądać te dzieciowe rzeczy, na szczęście jeszcze koło 8 był spory wybór Wzięłam bodziaki, sweterek, dla siebie dwa staniki
A jak już wlazłam do domu to mi przez myśl przeszło czy się z powrotem nie położyć do łóżka
Ja też mam problem z otwartą paszczą a za dzieciaka podobno strasznie zgrzytałam
Mam nadzieję że staniki jeszcze kiedyś będą bo nie mam jak się dostać do Lidla a wyglądają całkiem spoko

Edytowane przez Anuszka9
Czas edycji: 2018-11-22 o 09:50
Anuszka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-22, 09:54   #251
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Nie,nie . Po prostu kończą się te zastrzyki i szpitale tak chętnie nie podają. Pytałam pielęgniarkę dlaczego coś co ma nam pomóc jest tak trudno dostępne ale rozłożyła ręce.
Doktor na początku ciąży też zapewniał że dostanę 2zastrzyki a teraz urywa temat .

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Ja też mam problem z otwartą paszczą a za dzieciaka podobno strasznie zgrzytałam
Mam nadzieję że staniki jeszcze kiedyś będą bo nie mam jak się dostać do Lidla a wyglądają całkiem spoko
Też gdzieś czytałam, że mają podawać tylko w zagrożeniu życia - po operacjach i jak dziecko oddziedziczy grupę rh+. Zobaczymy, może się uda i będą mieć w 2019 roku jakaś nową dostawę to się zalapiemy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-22, 09:56   #252
Anuszka9
Zakorzenienie

Cytat:
Też gdzieś czytałam, że mają podawać tylko w zagrożeniu życia - po operacjach i jak dziecko oddziedziczy grupę rh+. Zobaczymy, może się uda i będą mieć w 2019 roku jakaś nową dostawę to się zalapiemy

No oby właśnie tak było

Stary 2018-11-22, 10:00   #253
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
No oby właśnie tak było

Ja tam będę darła japę, ze mają mi podać. Nawet pionizacji po Cc mi nie będzie trzeba od razu będę latać, że maja mi podać zastrzyk bo mi się należy

Stary 2018-11-22, 10:12   #254
Anuszka9
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam będę darła japę, ze mają mi podać. Nawet pionizacji po Cc mi nie będzie trzeba od razu będę latać, że maja mi podać zastrzyk bo mi się należy

No tak należy się ! Tylko dlaczego trzeba o to walczyć ?😞
Stary 2018-11-22, 10:20   #255
Petrochemia
Rozeznanie

Cytat:
Mój najbardziej szaleje tak od 6-8 rano, pozniej kolo 12, 15-16, no i wieczorkiem od 21 zaczyna jak wstaje do sikania w nocy to zawsze się przebudzi i coś tam kopnie

To jeszcze kulturalne pory sobie wybiera...
u mnie 00:00 i się zaczyna boksowanie

Cytat:
Petro uważaj na siebie u mnie z goleniem też kiepsko. Nie dość że zacinam się non stop to sapie jak taka lokomotywa.
Z rana pobiegłam do przychodni po zastrzyk na szczęście dostałam go bez problemu także jeden problem z głowy.

No staram się ale jak to wychodzi to wlasnie widać

Cytat:
O to nieźle, u mnie aż tak mocno tych kopniaków nie czuć jak u Was że aż nie można przez nie zasnąć
Ja dopiero od jakiegoś czasu czuję mocniejsze ruchy i dopiero kilka razy zdarzyło się, że z zewnątrz było widać jak brzuch się rusza chociaż fakt że mam wrażenie, że jak leżę na prawym boku to zawsze jest ok, a jak na lewym to mam wrażenie, że małemu jest niewygodnie i że go zgniatam jestem ciekawa czy ma to związek z krzywym kręgosłupem?

A ja żałuje, ze u mnie nie ma takich baletów w brzuchu jak u niektórych z Was. Ale to podobno przy drugiej ciąży już lepiej widać

Petrochemia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-11-22, 10:25   #256
Pinacolada
Zadomowienie

Cytat:

A ja żałuje, ze u mnie nie ma takich baletów w brzuchu jak u niektórych z Was. Ale to podobno przy drugiej ciąży już lepiej widać

U mnie z zewnątrz widać coś dosłownie od kilku dni, jeszcze w zeszłym tygodniu też nigdy mi się to nie zdarzyło A i teraz jest tak, że zazwyczaj te ruchy są raczej delikatne, tylko czasem są bardziej odczuwalne i widoczne z zewnątrz. Może u Ciebie za parę czy paręnaście dni też będzie mocniej

Stary 2018-11-22, 10:31   #257
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
No tak należy się ! Tylko dlaczego trzeba o to walczyć ?
Na czymś państwo musi oszczędzić.. Szkoda, że na tym.
Cytat:

Zobaczymy czy po porodzie będzie taki kulturalny haha

Stary 2018-11-22, 10:39   #258
karla906
Wtajemniczenie

Hej co do ruchów to Wam pisalam (chyba) wczoraj że u mnie to kwestia dużej ilości wód i podobno mała ma sporo miejsca a troch już waży więc jej ciągle figle mocno widać chyba wejdę dziś do Lidla po ten sweterek, ile on kosztuje?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

I staniki ile kosztują?

karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-22, 10:53   #259
Petrochemia
Rozeznanie

Cytat:
U mnie z zewnątrz widać coś dosłownie od kilku dni, jeszcze w zeszłym tygodniu też nigdy mi się to nie zdarzyło A i teraz jest tak, że zazwyczaj te ruchy są raczej delikatne, tylko czasem są bardziej odczuwalne i widoczne z zewnątrz. Może u Ciebie za parę czy paręnaście dni też będzie mocniej

Nie no jak wieczorem zacznie to widać ale bardziej mi chodzi o takie „przedstawienia”
Cytat:
Hej co do ruchów to Wam pisalam (chyba) wczoraj że u mnie to kwestia dużej ilości wód i podobno mała ma sporo miejsca a troch już waży więc jej ciągle figle mocno widać chyba wejdę dziś do Lidla po ten sweterek, ile on kosztuje?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

I staniki ile kosztują?

Mi nic nie mówili nt wód płodowych

Cytat:
Na czymś państwo musi oszczędzić.. Szkoda, że na tym. Zobaczymy czy po porodzie będzie taki kulturalny haha

Nie wydaje mi się

Stary 2018-11-22, 10:58   #260
Anuszka9
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.III

Exi a Ty co taka wyciszona?? Pakujesz się cały czas czy co?😋
Stary 2018-11-22, 11:01   #261
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Exi a Ty co taka wyciszona?? Pakujesz się cały czas czy co?
Hahahaha niee jakos tak chyba nic nowego i mam dziś zjazd, spać mi się chce

Bazgram z telefonu.
Stary 2018-11-22, 11:02   #262
Pinacolada
Zadomowienie

Cytat:
Nie no jak wieczorem zacznie to widać ale bardziej mi chodzi o takie „przedstawienia”

Mi nic nie mówili nt wód płodowych

Nie wydaje mi się

Aa ok czyli jednak u mnie faktycznie późno zaczęło być cokolwiek widać, zresztą cały czas jest słabo, a niby taki duży już jest chociaż wczoraj pierwszy raz czułam coś na żebrach, przedziwne uczucie ale póki co nie jest nieprzyjemne A na takie duże "przedstawienia" to ja już nawet nie liczę, może w kolejnej ciąży się doczekam

Stary 2018-11-22, 11:03   #263
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Karla staniki jakos po 19zl są. Ale jakies duze rozmiary. W sensie miw ogóle piersi nie urosły no może troooche. Ale musialabym sobie te staniki wpychać żeby dobrze lezaly.

No właśnie też o exi pomyslalam.

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-22, 11:07   #264
existence
Zakorzenienie

No na mnie te staniki też za duze o wiele ale kupiłam sobie taki i jestem bardzo zadowolona
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7471220829
Mam też dwa takie miękkie do szpitala ale one są z wyglądu dramat chociaż wygodne są

Bazgram z telefonu.
Stary 2018-11-22, 11:07   #265
karla906
Wtajemniczenie

Byłam w tym Lidlu, staników nie było a sweterki wielkie...ale za to była piękna sukieneczka w serduszka 62 dla mojej księżniczki <3

Stary 2018-11-22, 11:11   #266
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:

I staniki ile kosztują?

Cytat:
Byłam w tym Lidlu, staników nie było a sweterki wielkie...ale za to była piękna sukieneczka w serduszka 62 dla mojej księżniczki <3

Kurczę szybka jesteś, chciałam Ci odpisać, a widzę, że już zdążyłaś ze sklepu wrócić
Staniki 19 zł, jestem zaskoczona bo akurat takie na większe cycki
Sweterki u nas też były same duże, ja ostatni 62/68 zgarnęłam Poka sukienke!
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-22, 11:14   #267
karla906
Wtajemniczenie

Zaraz wrzucę na FB jechałam przed chwilą autobusem i naszły mnie myśli jakie piękne jest to nasze dziecko i się rozpłakałam

Stary 2018-11-22, 11:42   #268
Petrochemia
Rozeznanie

Cytat:
Zaraz wrzucę na FB jechałam przed chwilą autobusem i naszły mnie myśli jakie piękne jest to nasze dziecko i się rozpłakałam

Matka uspokój swe hormony !

Cytat:
Aa ok czyli jednak u mnie faktycznie późno zaczęło być cokolwiek widać, zresztą cały czas jest słabo, a niby taki duży już jest chociaż wczoraj pierwszy raz czułam coś na żebrach, przedziwne uczucie ale póki co nie jest nieprzyjemne A na takie duże "przedstawienia" to ja już nawet nie liczę, może w kolejnej ciąży się doczekam

Jeszcze na te nieprzyjemne kopniaki to chyba mamy czas :p Podobno jak dzieci potrafią kopnąć w żołądek to może aż się obiad cofnąć (takie przynajmniej opowieści słyszałam)

U mnie znowu Mała ułożyła się w poprzek a już myślałam ze zostanie głowa do dołu

Stary 2018-11-22, 11:50   #269
Anuszka9
Zakorzenienie

Cytat:
Matka uspokój swe hormony !

Jeszcze na te nieprzyjemne kopniaki to chyba mamy czas Podobno jak dzieci potrafią kopnąć w żołądek to może aż się obiad cofnąć (takie przynajmniej opowieści słyszałam)

U mnie znowu Mała ułożyła się w poprzek a już myślałam ze zostanie głowa do dołu

Też tak słyszałam. Cieszyłam się że wymioty mnie omineły ale znajoma mówiła że u niej zaczęły się pod koniec ciąży jak córka przytulała się do żołądka więc może wszystko przede mną oby nie.
Mój też zmienia pozycję raz pod żebrami a raz lewa strona podbrzusza

Stary 2018-11-22, 12:20   #270
Pinacolada
Zadomowienie

Ja z jednej strony czekam na te mocne ruchy, ale z drugiej po usłyszeniu czy przeczytaniu opowieści o kopniakach w pęcherz, żołądek czy wątrobę może jednak nie ma co aż tak na nie czekać

Mój też ciągle zmienia pozycje, teraz kopniaki czuję najczęściej z lewej strony brzucha, ale czasem czuć też lekko na górze czy na dole. Oby już niedługo ostatecznie się obrócił główką w dół
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości