Maturzystki 2006 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-12-15, 14:37   #241
paola87
Raczkowanie

GG do paola87
Dot.: Tegoroczne maturzystki

Witam ja też już po... Beka na tej maturze 36 osob w jednej sali, pisalam sobie lisciki z kumpela ze tak naprawde ta matura jest dla tych ciemniakow zeby sie nauczyli sprawdzac matury. Na gorze arkuszy bylo napisane ze cos tam materialy pomocnicze dla nauczycieli do nauki sprawdzania czy cos tam :P Beka ogolnie wszyslam przed czasem
paola87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 14:52   #242
Anijka
Wtajemniczenie

U mnie 34 osoby w 1 sali pisały. Jak przeczytałam, że "Chłopi" są, to byłam w małym szoku, bo nawet nie byłam w stanie przebrnąć przez ten obowiązkowy tom Ale okazuje się, że temat 1 był dość łatwy.
Co do tekstu hmm, z tą etyczną nadwyżką to sama nie wiem też, wodę tam lałam Ogólnie jednak chyba zdarzały się gorsze teksty i jak na Miodka, to było przystępne ;>
Na kiedy u Was mają sprawdzić? Niby u mnie przed 7 stycznia [a 100dniowka wtedy;D].
Anijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 15:00   #243
mitusia
Rozeznanie

http://czytelnia.onet.pl/0,1212780,wiadomosci.html z czym wam sie to dziewczeta kojarzy??

(\__/)
(O.o )
(> < )
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
mitusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 15:05   #244
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

oj rozwinal sie watek od wczoraj tez pisalam pierwszy temat bo w drugim bylo cos "na podstawie podanego i tekstu i wlasnej znajomosci lektury"... a ze ani chlopow ani dziadow ani pana tadka nie przeczytalam to ciezki wybor byl wiele problemow u nas mieli z tymi pytaniami do tekstu, zwlaszcza jezeli chodzilo o ta "nadwyzke etyczna"... ehhh... na rozszerzonej tez wybralam 2 temat bo analiza porownawcza latwiejsza mi sie wydawala mysle ze mi dobrze poszlo a skoro mi sie tak wydaje to pewnie napisalam fatalnie zawsze tak jest no a jutro o 8 angielski... i w pon historia... weekend z glowy...:/
Stary 2005-12-15, 15:05   #245
aguss_s
Raczkowanie

Hiihi ja tez wlasnie weszlam do domku.. Juz po.. Ogolnie zle nie bylo. tekst taki pol na pol - polowa pytan popapranych a polowa takich sobie ( jak to w " czytaniu ze zrozumieniem" bywa. Pisalam o Chłopach a na rozszerzeniu o milosci. jedno co stwierdzam to ze oni daja za malo kartek do napisania. Ja sie nie moglam wmiescic na rozszerzeniu nawet w brudnopisie ( bo nam powiedzieli ze mozna dopisac ze ciag dalszy w brudnopisie) a na podtaiwe zappisalam dodatkowo pol str brudnopisu. no ale coz.. jak "nie trafie" w klucz to i tak tylek zimny :/ Zobaczymy pozniej czy dalam rade.
Pozdrawiam
aguss_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 15:11   #246
mitusia
Rozeznanie

ja mam takie pytanka... sa juz gdzies w necie odpowiedzi do tej maturki bo znalezc nie moge... nio a jak nie ma to pozostaje mi czekac do jutra i kupic wyborcza

(\__/)
(O.o )
(> < )
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
mitusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 15:21   #247
Anijka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mitusia
ja mam takie pytanka... sa juz gdzies w necie odpowiedzi do tej maturki bo znalezc nie moge... nio a jak nie ma to pozostaje mi czekac do jutra i kupic wyborcza
Chyba jeszcze nie ma. O, a mają być na pewno w Wyborczej jutro?Bo sie tak zastanawialiśmy dziś..
Stary 2005-12-15, 15:23   #248
aguss_s
Raczkowanie

a mi jakos niespieszno do tych odpowiedzi
aguss_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 15:27   #249
natka_pietruszki
Zakorzenienie

A ja nawet nie chcę widzieć tych odpowiedzi - po co sobie humor psuć Ogólnie rzecz biorąc nie jestem zadowolona. Żaden temat mi nie podpasował, pisałam cokolwiek, żeby tylko było, głównie na podstawie podanego fragmentu. Poza tym źle się czułam, a dwie babki z komisji bez przerwy coś szeptały między sobą - ja jestem bardzo wyczulona na takie szmery i kompletnie nie mogłam się skupić... Nie spodziewam się dobrego wyniku Ale grunt, że mam to już za sobą, teraz obiadek i jakiś film na rozluźnienie skołatanych nerwów
Stary 2005-12-15, 15:45   #250
allicjaa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Tegoroczne maturzystki

Test jak test, o dziwo był "fajny" Dość łatwy Tyle się ich napisałam (na polskim), że ten naprawdę był lekki w porównaniu z niektórymi z jakimi miałam zaszczyt obcować

A wypracowanie... wybrałam temat drugi Rozpisałam się na 5 stron, no dobra bez 3 linijek Zobaczymy co tam wymodziłam i to już we środę Bo we środę będę znała wyniki wszystkich moich 5 matur

Cytat:
Napisane przez meesha
mysle ze mi dobrze poszlo a skoro mi sie tak wydaje to pewnie napisalam fatalnie zawsze tak jest
Mam to samo... Teraz czuję, że mi dobrze poszło, ale pewnie się rozczaruję Zawsze tak mam
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 15:58   #251
malena18
Rozeznanie

myslalam ze nie wysiedze tych 5 godzin mi tez test dobrze poszedl i wypracowania tez wzielam temat dotyczacy carskiej Rosji i napisalam ok 2,5 strony maczkiem , a na rozszerzeniu wzielam wiersz Szymborskiej i napisalam 3,5 strony -wczulam sie, temat mi sie bardzo podobal tylko sie wkurzylam, bo zapomnialam wspomniec o srodkach stylistycznych jutro angielski- to bedzie dopiero freestyle
malena18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 15:58   #252
bzyczka1
Zakorzenienie

jeszcze ja...

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 16:04   #253
bzyczka1
Zakorzenienie

ja tez pisałam na pierwszy temat na podstawowej..bo my nawet do chłopów nie dzoszlismy jeszcze

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 16:16   #254
LnK
Wtajemniczenie

w sumie z tego co widze to wiele osob wybralo 1 temat
u mnie w klasie tez wiekszosc.. a moze wszyscy?
nie rozmawialam z kazdym ale nie wydaje mi sie zeby ktos sie tych Chłopów podjal..
pozatym zdziwilam sie.. wczoraj rozmawialam z kolega.. twierdzil, ze w Reszlu pisali wczoraj? czy przedwczoraj?... i ze bedzie wlasnie Pan Tadeusz i Chlopi..
myslalam, ze wkreca czy cos ..a tu dzisiaj jak tylko arkusze dostalismy ..odrazu na tematy wypracowan zajrzalam i ..

a jutro IZI ENGLISZ hehe.. jego chyba najmniej sie obawiam
LnK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 16:22   #255
LnK
Wtajemniczenie

a, Carrie a jak tam przygotowania do biologii?
Stary 2005-12-15, 16:26   #256
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

wybralam temat drugi na temat chlopow, bo na polskim przerabialismy ich jako ostatnich, lecz nie do konca pisalam co wiedzialam i zajelo mi to az 4 strony zdziwilam sie bardzo, bo zawsze mialam problem z napisaniem wypracowania chociazby na poltora strony na rozszerzonej wzielam tez temat drugi na temat dziadow i wiersza karpinskiego tym razem napisalam tylko 2 i pol strony ogolnie wiele osob uwaze ze roz. byl latwiejszy niz podstawowy. Ja w sumie nie jestem zadowolona z tego co napisalam, ale jezeli okaze sie ze zdalam, to sie mega uciesze
tekst z pytaniami jak dla mnie byl przerazajacy. Niektore pytania byly kosmiczne ciekawe tylko czy w klucz trafilam

Jutro niemiecki, podstawowy i rozszerzony ale jakos nie chce mi sie uczyc

Polamania dlugopiskow jutro
Stary 2005-12-15, 16:32   #257
malena18
Rozeznanie

mi sie zawsze dostawalo, ze pisze po 9,10 stron -a tu pisalam tak drobnym maczkiem, bo balam sie, ze sie nie zmieszcze- i wyszlo ok 3 stron
malena18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 16:37   #258
Carrie
Zadomowienie

UUuuu... Az mi ciarki przeszły.... brrr... Szczerze Ci powiem ze JESZCZE NIC NIE UMIEM i chyba czekam na oklaski !
A jak u Ciebie ?
Stary 2005-12-15, 16:39   #259
Anijka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczymy co tam wymodziłam i to już we środę Bo we środę będę znała wyniki wszystkich moich 5 matur
Z 5?? Z tego co wiem, to wszędzie pisze się przedmioty obowiązkowe. I hm,chyba naprawdę mało osób macie w szkole [prywatna?], skoro mają wam sprawdzić na środę już. Też bym chciała Chociaż polski.
Stary 2005-12-15, 16:40   #260
czuczenka
Zakorzenienie

Hejcia Matko jestem w sumie zadowolona z tej matury co była , bo jakos tak napisalam duzo ale pewnie bedzie źle heh tez tak mam jak meesha heh .. pisalam o tym jakims carstwie rosyjskim amtko bo o chlopach nic nie wiedzialam.. zreszta o tym panut adku tez nic i o dzidach.. nawet tych fragmentow w szkole nie omawialismy... wiec nie wiem matura rozszerzona moim zdaniem byla o wiele łatwiejsza.. wybralam drugit emat o milosci rozpisalam sie a zmi miejsca zabraklo hehe ... jutro angol .. juz sie boje bo wiem ze sie pewnie wkurze jak bedzie listening i nic nie bedzie slychac...

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 16:40   #261
witch_18
Zakorzenienie

a ja podjęłam się Chłopów i nawet ich wcześniej przeczytałam hehe za to,gdy wycha zaczeła nam potem czytać model odpowiedzi to po kilku sekundach kazaliśmy jej przestać ten kto układa ten model naprawde jest chyba TYLKO teoretykiem,bo żeby zmieścić na tych kartkach wszystko to co on sobie wymyślił to nie da rady pozatym to juz moja druga probna matura
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 16:47   #262
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anijka
Z 5?? Z tego co wiem, to wszędzie pisze się przedmioty obowiązkowe. I hm,chyba naprawdę mało osób macie w szkole [prywatna?], skoro mają wam sprawdzić na środę już. Też bym chciała Chociaż polski.
No ja piszę ze wszystkich To prawda, że pozostali piszą tylko z przedmiotów obowiązkowych, a nieliczni (tacy jak my) z dodatkowych również W sumie to dobrze, przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję No 18 osób w klasie, i jest jedna klasa 3 Więc szybciutko się uwiną...
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 16:49   #263
soulsweeper
Zadomowienie

Mnie też zdziwiło pytanie o "nadwyżkę etyczną" Poza tym wczoraj o 23 autentycznie naszło mnie przeczucie- "będą Dziady!" Siadłam i godzinę opracowanie całe czytałam i proszę. Choć co prawda można było ten 1 temat spokojnie napisać bez znajomości lektur. Pewnie i tak nie trafię nawet w połowę rzeczy z klucza
I tak najbardziej zbłaźnię się na historii.
soulsweeper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 16:49   #264
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Cytat:
Napisane przez czuczenka
Hejcia Matko jestem w sumie zadowolona z tej matury co była , bo jakos tak napisalam duzo ale pewnie bedzie źle heh tez tak mam jak meesha heh .. pisalam o tym jakims carstwie rosyjskim amtko bo o chlopach nic nie wiedzialam.. zreszta o tym panut adku tez nic i o dzidach.. nawet tych fragmentow w szkole nie omawialismy... wiec nie wiem matura rozszerzona moim zdaniem byla o wiele łatwiejsza.. wybralam drugit emat o milosci rozpisalam sie a zmi miejsca zabraklo hehe ... jutro angol .. juz sie boje bo wiem ze sie pewnie wkurze jak bedzie listening i nic nie bedzie slychac...
ja mam jutro niemiecki i höre verstehen tez sie boje, bo oczywiscie ktos bedzie chrumkal, sapal, kaszlal itp :P
Stary 2005-12-15, 16:58   #265
natuska17
Zakorzenienie

Też pisałam o carskiej Rosji. Dosyć łatwe w porównaniu z drugim tematem. Dużo u nas osób pisało pierwszy. Śmiałam się z koleżankami, że wszyscy poszli na łatwiznę, wkońcu trzeba było się odwołać do fragmentów a nie całości utworu Ten tekst Miodka był strasznie długi, co chwilę czytałam go od nowa by znaleźć odpowiedź na pytania, które łatwe wcale nie były. Zresztą ja strasznie nie lubię pracy z tekstem, zawsze wszystko na opak zrozumiem i dostaję 2 albo 3.
Na rozszerzonej pisałam o wierszu Szymborskiej, zdawało mi się, że jest banalny, ale dopiero po konsultacji z innymi zdałam sobie sprawę jak wiele rzeczy pominęłam. Tak naprawdę to każdy z nas zinterpretował go inaczej, ciekawe kto trafił w klucz

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 17:01   #266
witch_18
Zakorzenienie

jeszcze jutro rozszerzony angielski a w poniedziałek geografia (też rozsz,) brrr...
zapraszam
Stary 2005-12-15, 17:14   #267
LnK
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carrie
UUuuu... Az mi ciarki przeszły.... brrr... Szczerze Ci powiem ze JESZCZE NIC NIE UMIEM i chyba czekam na oklaski !
A jak u Ciebie ?
Wlasciwie u mnie to samo..
chyba tez czekam na oklaski ..albo kij wie co : )
nie wiem co sie ze mna dzieje.. mam swiadomosc ze juz od dawna powinnam sie za ta biole wziasc ( w sumie od wrzesnia to juz ponad 3 miechy stracilam ) ale nic wiekszego nie robie w tym kierunku.. od paru dni mam total lenia - naprawde.. jest silniejszy odemnie, ciagle zmeczona, nic mi sie nie chce ;-\
a mimo to i tak mam glupia nadzieje, ze jakos sie uda :P
no nic nie wiem czy jest sens.. ale piatek/sobota/niedziela nie moje.. bo jednak trzeba co nieco poczytac zeby cokolwiek napisac w poniedzialek
uklady i te sprawy...
aaa.. powodzenia!

jakos to bedzie.. nie? damy rade
Stary 2005-12-15, 17:18   #268
witch_18
Zakorzenienie

a jak to jest u was z próbnymi-nauczyciele stawiają wam za nie oceny?bo ja już miałam jedne próbne zorganizowane przez moja szkołą i niestety dostaliśmy za nie oceny (z polaka jedna za tekst,a druga za prace,za podst, oddzielnie i za rozsz. oddzielnie) masakr po prostu!teraz oczywiście też zostaniemy ocenieni
zapraszam
Stary 2005-12-15, 17:19   #269
1141655
Zakorzenienie

No i wypaplałam Bo ja poprostu wiedziałam ze jak czegos nie przeczytam to to predzej czy pozniej mnie spotka...w II klasie nie przerabialismy ani Dziadow ani Chlopow...!
weszlam do szkoly o 11...bo matura byla na 11:30 i nagle slysze telefon..dzwoni kolega z innej szkoly i mowi ze ma przerwe ze na podstawowym są Chłopi i Dziady....
to ja w szoku biegne do biblioteki po jakies streszczenie szybko zaczelam czytac tych Chłopów hehehehe

Tekst Miodka masakra Nadwyżka etyczna heheh
Pisałam o Chłopach wyszły 4 strony hehehe :P

A na rozszerzonym wzięłam Szymborską Piękny wiersz...

Nie jestem zadowolona z tego jak napisałam podstawowy tekst i Ci Chłopi
ehhh

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-15, 17:20   #270
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witch_18
a jak to jest u was z próbnymi-nauczyciele stawiają wam za nie oceny?bo ja już miałam jedne próbne zorganizowane przez moja szkołą i niestety dostaliśmy za nie oceny (z polaka jedna za tekst,a druga za prace,za podst, oddzielnie i za rozsz. oddzielnie) masakr po prostu!teraz oczywiście też zostaniemy ocenieni
oj nam tez ocenki wpisywac beda oj oj oj

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości