![]() |
#241 |
BAN stały
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. VII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87597293]Ja teraz, jak już nie jestem w ciąży, a więc w stanie, który może potencjalnie generować jakieś "roszczenia" też się aż tak z tym nie spotykam, spoko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] no to jak w końcu... wcześniej napisałaś, że "w większości wypadków byłam obserwatorem sytuacji". to w końcu byłaś w większości obserwatorem czy Cię personalnie spotykało to wszystko co opisujesz? bo nie trzeba być w ciąży aby być obserwatorem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
A tak wracając do ozm - na studiach miałam wiele koleżanek - matek. I tylko jedna była okropnym, roszczeniowym babulcem, która na wszystko miała argument "bo ja mam dziecko". Np. Wspólny projekt - albo wprost mówiła "dopiszcie mnie, bo ja nie przyjdę bo mam dziecko". Kilka razy ludzie się zgodzili. Potem już się wycwaniła, i umawiała się robienie projektu, a 2 h przed dzwoniła, że ma chore dziecko i nie przyjedzie. Albo np. Przyprowadzała dziecko na egzaminy bo AKURAT WTEDY nie miała go z kim zostawić. W inne dni nie miała takiego problemu
![]() Pisałyśmy pracę mgr, na co ona wiecznie "ale ja tam pier.doły popisałam, przecież on mi nie zaakceptuje tej pracy, boże ja się nie obronie". I po kilku takich tekstach jej powiedziałam stara, ale po co piszesz pierdoły? Dlaczego nie możesz pisać porządnie? A nie płaczesz co tydzień, że masz same głupoty i pie.rdoły, a ta "nooo, bo ja mam dziecko, a z dzieckiem to wiadomo jak jest..." Albo np. Czasem, jak się nie zaliczyło jakiegoś przedmiotu, to było się zdanym na laske i nielaske wykładowców. Czasem trzeba było kilka godzin czekac, aż znajdzie chwilę na poprawę, bo już nie było miejsca na konsultacjach. Kiedyś siedziałyśmy 3 h czekając na wykładowcę, a ona średnio co 10 min "BOŻE KIEDY ZOSIA W KOŃCU MAMĘ ZOBACZY, JA TO W OGÓLE CZASU Z DZIECKIEM NIE SPĘDZAM" Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzeniona
|
OZM w wykonaniu madek oburzonych tym, że Park od Poland (nowy wielki aquapark) do strefy relaksu nie wpuszcza osób poniżej 16 roku życia i ma strefy wydzielone dla dzieci. Oczywiście jest kwik, że dzieci pod opieką rodzica powinny móc wejść wszędzie, projektujący standardowo nie ma dzieci i że jak można mówić rodzicom, gdzie ich dziecko ma prawo być. O tych ograniczeniach wiadomo na etapie kupowania biletu, więc nie ma niespodzianki na miejscu, ale wąty muszą być.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;87598834]Ha! U naszej lekarki rodzinnej też są zapisy na godziny i dział a! Czaaaasem jakas 1-2 osoby poczekają chwilę, bo opóźnienie się zdarza.
Ale u ginekologa na NFZ była kolejka wg kolejności przyjścia. Rejestratorka starsza wiekiem.[/QUOTE]U nas w przychodni do każdego lekarza są zapisy na godzinę. Czy to internista, czy pediatra. Poza młodymi lekarkami, do których chyba jeszcze babcie nie mają zaufania - wszędzie są mega opóźnienia. Sama zawsze chodzę do tych młodych, bo wchodzę praktycznie po przyjściu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzeniona
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87599160]U nas w przychodni do każdego lekarza są zapisy na godzinę. Czy to internista, czy pediatra. Poza młodymi lekarkami, do których chyba jeszcze babcie nie mają zaufania - wszędzie są mega opóźnienia. Sama zawsze chodzę do tych młodych, bo wchodzę praktycznie po przyjściu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]W mojej przychodni niby też, ale babciom nie przemówisz. Od lat jest już system zapisywania na godzinę, ale babcie żyją dalej w systemie, że wchodzi się według przyjścia i są wieczne afery i gadanie, ile kto czeka, wbieganie do gabinetu i inne cyrki. Masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Konto usunięte
|
No to u nas też. Pytasz się na którą ma godzinę, to odpowie: teraz (po fakcie dowiedziałam się, że miała być 40 minut po mnie). Albo przychodzi do przychodni na 2 godziny przed swoją wizytą i narzeka, że tyle musi czekać.
Nic nie zmyślam, wszystko na własne oczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87599293]No to u nas też. Pytasz się na którą ma godzinę, to odpowie: teraz (po fakcie dowiedziałam się, że miała być 40 minut po mnie). Albo przychodzi do przychodni na 2 godziny przed swoją wizytą i narzeka, że tyle musi czekać.
Nic nie zmyślam, wszystko na własne oczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]U mnie to samo. Babcie podają np. twoją godzinę wizyty bo zmyślają, na szczęście lekarki są super bo wprowadziły system zapraszania do gabinetu po imieniu. Ale stres i tak mam, bo nie zliczę ile razy zostałam zrobiona w konia za młodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
BAN stały
|
Cytat:
u mnie też tak było na początku, gdy prowadzili zapisy na godziny, nie wg kolejności przyjścia. lekarz wychodził i wołał po nazwisku, wg kolejności. babki oczywiście się na początku wpychały i burzyły. ale jak jedną, najbardziej agresywną, wyrzuciła ochrona (czy tam pielęgniarze) - to reszta się od razu uspokoiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego, co wiem, to zakaz wejścia dzieci do strefa relaksu, jest czymś normalnym w takich przybytkach. A zarazem pożądanym. Gdyż jak sama nazwa wskazuje: jest to strefa RELAKSU, a relaks obejmuje ciszę, a nie słuchanie wrzasków czyichś bombelków Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
IKEA wprowadziła godziny ciszy w trosce o klientów nadwrażliwych sensorycznie. Ciekawa jestem czy ta cisza będzie egzekwowana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
W całej Ikei na całym świecie? Kurcze muszę się dowiedzieć kiedy żeby tam przypadkiem nie wpaść z moimi dziećmi w tym czasie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
W IKEI Kraków, nie wiem jak w innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
BAN stały
|
Cytat:
więc tak, ze strony Ikei cisza będzie egzekwowana, ale nie przez uciszanie klientów i ich dzieci - bo zakładam ze do tego pijesz patrząc na temat wątku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Widać na pewien terror nie ma rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Konto usunięte
|
Ale serio?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzeniona
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87603836]Trzeba rozstrzelać.[/QUOTE]Nareszcie mówisz z sensem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
BAN stały
|
z cyklu chore ambicje rodziców
kolega, który prowadzi korepetycje dla dzieci na poziomie 4-8 klasa podstawówki opowiedział mi dzisiaj o swojej jednej uczennicy dziewczyna w 7 klasie, radząca sobie z matematyki raczej przeciętnie w kierunku - słabo. korepetytor został zatrudniony nie po to, żeby pomagać na bieżąco z materiałem i sprawdzianami, ale żeby uczyć dziewczynkę tematów które dopiero będą mieć. po co? żeby jak przyjdzie na lekcje z nowego tematu to już wszystko umiała i była najlepsza w klasie (słowa matki). no i dziewczynka przerabia w szkole coś innego niż na korepetycjach, miesza się jej to, mówiąc wprost - nie za bardzo ogarnia. kobieta chyba bardzo chce mieć małego geniusza żeby jeszcze matka jakąś wielką matematyczką była i chciała aby córka poszła w jej ślady. nie... kobieta musiała iść po kalkulator żeby mieć pewność ile to jest 3/4 z 60 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Częsta praktyka, niestety. Mam znajoma która uczy dzieci gry na różnych instrumentów. Jedna dziewczynka przychodzi do niej od 4 lat, kompletnie jej to nie interesuje, nie „czuje” gry na skrzypcach, No ogólnie zero postępu bo ona stoi i tak o brzdękoli, żeby odbębnić ta godzinę. Znajoma wiele razy mówiła jej matce, ze większego sensu to nie ma, ale jej mama bardzo chce żeby umiała grać na skrzypcach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.