|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nirvana
Pewnie słyszałyście o kolekcji Conversów z obrazkami/tekstami/autografami Kurta oraz Dave'a i Krista. Nie podoba mi się ten pomysł, ale czego to Courtney nie zrobi dla pieniędzy (?).
A poza tym na pewno też słyszałyście o tym, że ukradli jej prochy Kurta. Jeśli to prawda (a nie tylko kolejny krok Courtney, żeby zwrócić na siebie uwagę), to jest to dla mnie straszne. Jak tak można? Ehh...
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam o tym. Nie wyobrażam sobie,że mogłabym chodzić w butach z np. autografem lub obrazkiem Kurta/Dave/Krista... Koszulki, bluzy,naszywki itd. itp. owszem Co do prochów Kurcia też coś słyszałam, ale jakoś nie wydaję mi się,żeby jej to ukradli
|
|
|
|
|
|
#243 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
|
Czemu koszulki z podpisem Kurta tak, a trampki z podpisem Kurta nie?
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#247 | |
|
|
Cytat:
Dla mnie to co piszesz to hipokryzja.
|
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Koszulki owszem, ale obuwie preferuje jednolite, bez zbednych ozdob, zdjec itd. Wg mnie troche kiczowato by to wygladalo - trampki ze zdjeciem Nirvany.
|
|
|
|
|
#249 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie,dla mnie to nie jest hipokryzja. Uważam tak samo jak lilithin,że właśnie głupio by trampki wyglądały ze zdjęciem Nirvany. Chyba mam prawo do tego,że może mi się to nie podobać. Buty to buty, nie uznaję czegoś takiego. Może głupi przykład,ale koszulkę można zmienić, a buty raczej nie jak się ma 1 parę, więc wolę tradycyjne trampki. |
||
|
|
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie nosiła i nie noszę ani koszulek ani trampek z Nirvaną. A poza tym nie warto się kłócić dziewczyny.
![]() Macie swoją ukochaną piosenkę Nirvany? Ja choćby nie wiem co, nie mogę się zdecydować. Słuchając jednej myslę sobie - uwielbiam ją, a za chwilę słuchając kolejnej myślę - tą lubię bardziej. I tak jest w kółko.
|
|
#251 |
|
|
Something in the way i Polly.
|
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dodaję trochę zdjęć Kurta.
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
...
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Lubię Something in the way, ale chyba bardziej You know you're right
![]() Dużo piosenek mi się podoba, więc wszystkich nie wypiszę
|
|
|
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
wreszcie znalazłam odpowiednie miejsce dla mnie
|
|
|
|
|
#256 |
|
Przyczajenie
|
Moja ulubiona piosenka to plateu
kocham ją, a zwłaszcza z mtv unplugged.
|
|
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Z "Bleach" najbardziej lubię: About a girl, School, Scoff, Love buzz i Floyd the barber.
Z "Nevermind": In bloom, Lithium, Drain you, Lounge act, On a plain, Something in the way, Breed, Territorial pissings. Z "Incesticide": Dive, Stain, Been a son, Big long now i Aneurysm. Z "In utero": Serve the servants, Heart-shaped box, Frances Farmer..., Dumb, Very Ape, Milk it, Pennyroyal Tea, All apologies. "Unplugged..." całą uwielbiam Po prostu wykonanie tych piosenek jest cudowne.A poza tym: Spank thru, Return of the rat, Talk to me, Token eastern song, Even in his youth, Here she comes now (mam ustawiony w komórce jako budzik - taka delikatna ładna muzyczka ), Old age, D7, I hate myself and I want to die, Marigold, Sappy, You know you're right, Do re mi i Seasons in the sun.Aha-jeszcze The money will roll right in. ![]() To moje ulubione piosenki, chociaż lubię prawie wszystkie, to te jednak najbardziej. ![]() A poniżej jedno z moich ulubionych zdjęć Kurta.
Edytowane przez martusienka Czas edycji: 2008-07-09 o 10:25 |
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Barrrrdzo lubię Nirvanę
Podziwiam za twórczość, aczkolwiek potępiam za używki - gdyby nie one, Kurt mógłby tworzyć dalej...
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale z drugiej strony, nie tak łatwo przestać brać heroinę... Żal mi Kurta, że dał się w to wciągnąć. Aczkolwiek uważam, że to nie narkotyki go zabiły.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
No narkotyki go nie zabily, zabil sie sam
Ale na pewno byly jednym z czynnikow, ktore do tego doprowadzily.Btw czytal ktos dzienniki Kurta???
|
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
Plateau <3
Również ją uwielbiam. Kurt to człowiek,którego się szanuje za to co stworzył.To jak postępował jest juz przeszłością więc nie warto go osądzać.
|
|
#262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do "samobójstwa", od dawna już uważam, że ktoś maczał palce w jego śmierci i jeśli ktoś go nie zabił to myślę, że już na pewno mu w tym pomógł. Obejrzałam wiele programów, przeczytałam wiele faktów, w tym książkę "Miłośc i śmierc. Morderstwo Kurta Cobaina" i naprawdę nie chce mi się wierzyc w to, że Kurt się zabił... Jedno, że bardzo bym chciała wierzyc w to, że nie zrobił tego sam, a drugie-to właśnie te wszystkie fakty. Jeśli ktoś jest tym zainteresowany, polecam przejrzec stronkę Granta na ten temat: http://www.justiceforkurt.com/ Aha, jeszcze jedno. W książce "Miłosc i śmierc..." był podany przykład jakiegoś morderstwa, gdzie sprawcę skazano po chyba dwudziestu paru latach od zdarzenia, gdy wreszcie było na tyle dużo dowodów, by udowodnic mu winę. Jeśli Kurt został zamordowany, bardzo wierzę, że w tym przypadku będzie podobnie...
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Trochę zboczę z trasy. Ale mnie to dręczy.
Ostatnio gadałam z kolegą o Nirvanie. I on powiedział,że wszystkie piosenki mają takie same, tzn.chodziło mu o przejścia, coś takiego, nie wiem bo się na tym nie znam. Jak myślicie? I jeszcze powiedział,że Kurt Cobain był pusty, zapytałam dlaczego. Odpowiedział,żebym sobie oglądnęła jakiś program rozrywkowy z Nim... Co o tym sądzicie? Według mnie Kurt nie był pusty. |
|
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, nie jestem muzykiem, ale nie wydaje mi sie, aby wszystkie piosenki Nirvany brzmialy tak samo. Grunt, ze mi sie podobaja. Czy Kurt byl pusty? Nie wiem, nie interesuje mnie to. Chodzi o muzyke, a to, jak juz pisalam mi odpowiada.
Gdyby przejmowac sie charakterem wszystkich gwiazd, to chyba niewiele by nam pozostalo do sluchania.
|
|
#266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
Zresztą nieważne. Niech Twój kolega wyjaśni co ma na myśli, bo ja na przykład nie wiem o czym mówi. Nie uważam, żeby Kurt był mało inteligentny, bo nie był na pewno.
|
|
#268 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też nie uważam,żeby Kurt był mało inteligentny. Może ludzie,którzy nie lubią Nirvany poprostu tak mówią. Tak jest zresztą chyba ze wszystkim
|
||
|
|
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do samego Cobaina, moim zdaniem wykreowany na męczennika, był pop-gwiazdą a jednocześnie "ofiarą" swojej popularnmości, co nie przeszkadzało mu błyszczeć w komercyjnych mediach i pracować na dalszy jej wzrost (może o to chodziło koledze?) wizerunek męczennika pomógł mu zachoiwać autentyczność... i to jak dla mnie czyni ten zespół plastikowym.ale to tylko mój punkt widzenia
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

Ehh...