|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile ''najwięcej'' wydałaś(-eś) na materiały?
Moje pierwsze zamowinie u dwoch sprzedawcow razem wynosiło ok 70. Potem skromniej robilam zakupy, a teraz mam zastoj bo kasy brakuje.
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w tym miesiącu dostałam jakiegoś pomieszania zmysłów... Kupuję, kupuję, kupuję... Czekam chyba jeszcze na 4 paczki, a może 5 paczek... Hmmm... Staram się w każdym sklepie łapać na darmową przesyłkę... Czyli zazwyczaj stówkę trzeba wydać... Ale nie zawsze... Już nie mam gdzie trzymać nowych rzeczy...
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk, zazdarszacm
![]() Ja z kolei staram się powoli ograniczać kupowanie, a zwiększyć siłę przerobową. Z różnym skutkiem
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jest tyle ślicznych nowych rzeczy...
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm...
zaczynałam od 40 zł, a teraz co kilka tygodni (czyli co przesyłkę) ta kwota systematycznie rośnie Ostatnia przesyłka? 165 zł- boję się co będzie dalej...
|
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
hmmm ja ostatnio z braku weny zrobiłam male zakupy u 4 osób łącznie za 650 zł plus przesyłka czyli jakies 20 zeta ale wena wrocila czekam jeszce na jedna przesyłkę.
|
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio szaleje jak na mnie, 50 zł SN, 20 allegro (tylko tam było co chciałam;P), 50 zł na swarki poszło i jeszcze muszę do army i hopei zawitać czyli kolejne 50 pójdzie ;P
to wychodzi 170 zł w tym tygodniu a nic nie sprzedaje :P o biedna ja chyba muszę coś zrobić wreszcie ładnego na sprzedaż ^^ |
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
jelonek, zobaczysz ze Cie jeszcze na wieksza porcje swarkow namowie
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Sub nie będziesz musiała za długo namawiać ^^ w drugiej połowie sierpnia pracuję więc na pewno przeznaczę większą część mojej wypłaty na swarki ;P
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Sub, to jakbyś namawiała Jelonka na swarki, to ja się też namówić dam
![]() a zastój też mam masakryczny, ale to chyba dlatego że od końca maja byłam w domu łącznie góra ze dwa tygodnie ;] a żeby nie offtopować tak całkowicie to powiem, że [nie wiem po co, ale ;p] zbieram wszystkie dowody wpłaty za paczki... aczkolwiek sumą się nie pochwalę bo jak kilka miesięcy temu podliczyłam wszystko to się sumą przeraziłam
|
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
![]() :rolleyes :
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj dostałam Swarki w takim ślicznym oryginalnym pudełeczku
"technological turns lyrical"... i 4 stówki mniej w kieszeni...
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
O boże! 650zł... Nie wiem, skąd bym tyle kasy wytrzasnęła, jak od grudnia moje zamówienia łącznie wynoszą ~300zł...
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kogos stac to mze sobie pozwolic
pewnie i tak koszty sie zwracaja.
|
|
#257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm jakoś idzie na tym zarobić przy obrotach około 2 tys miesięcznie to takie zamówienie jeszcze nie jest duże poza tym mój mężulek mnie dopinguje i od czasu do czasu sponsoruje me zakupy lub dorzuca się do nich a teraz miałam mały zastrzyk gotówki bo koleś stuknął mi moje autko i z odszkodowania po remoncie został mi jeszcze tysiak wiec zaszalałam a wczoraj znowu były zakupy na allegro i tylko skromnie 107złotych |
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba mam już za dużo koralików, bo czasami siedzę nad nimi i nie wiem za co się zabrać...
Ale i tak kupuję nowe, bo lubie kupować... Tylko wczoraj licytacje u Piinechy sobie darowałam, bo na koncie mam 6,50 a i tak to na co polowałam poszło za astronomiczne kwoty...
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam już za dużo, ale pięknie wyglądają te wszystkie minerały porozkładane na parapecie, w przegródkach. Mogłabym patrzeć i patrzeć
Na większość tego co kupiłam mam opracowane projekty, ale chwilowo gliny nie mam, więc leżą Dziś dostałam kolejną przesyłkę, tym razem za ok. 200 zł. A najwięcej jednorazowo to około 400, ale to były same początki AC, to wtedy kupiłam mnóstwo rzeczy "na początek". A tak przeciętnie to około stówy na jedno zamówienie, ale mniejsze też bywają, takie po 20 zł na przykład. Za to wiem co będzie w przyszłości moim największym biżuteryjnym wydatkiem piec do wypalania AC - 1500 zł około... ale żeby go kupić to muszę mnóstwo rzeczy sprzedać, oj mnóstwo...Pieśni przyszłości.
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
od stycznia wydałam dokładnie 729 złotych i 70 groszy
|
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Podliczyłam, ile w ogóle wydałam na koraliki od samiusieńkiego poczatku i normalnie słabo mi się zrobiło...
![]() ![]() Całe szczęście, już prawie wyszłam na czysto, po niecałych dwóch latach, do tego mam dokładnie po zrobieniu porządków 7 pudeł po butach pełne koralików, 2 pudełka po bombonierkach, 1 stojaczek po śrubkach i taką wielką walizkę na półfabrykaty. To jest chore uzależnienie, całą komodę zamiast na ciuchy miałam przeznaczoną na rzeczy do robienia biżu, musiałam przetransportować się ze wszystkim do drugiego pokoju! A robić nie mam kiedy, ech! A zaczęło się niewinnie: 3 zamówienia na dobry poczatek: Qnszt- 78,67 zł CJ: 40 zł Bostarbb: 93 zł Największe jednorazowe zamówienie: 324,56 zł. Największa suma wydana na koraliki w całym miesiącu: 675,59 zł
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
Ile?
Ile wydałyście na początek na koraliki, zapięcia, sznurki itp...??
Ja już 50 zł, ale mam zamiar dokupić, bo paru rzeczy mi brakuje.... Zaciski, koraliki, bigle itp... Niestety żeby pokazać biżuterię muszę poczekać, przez to, iż nie mam wszystkiego;(
|
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ile?
był już taki temat!
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Moje pierwsze zamowienie wynioslo ok. 100 zł. Jak się później okazało wszystkiego było za mało (szczególnie zacisków i drutu) i wszystko było malutkie. A kolejne zamówienia są coraz większe
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Najwięcej za jednym razem wydałam ok 170zł... zamówionko z USA
A tak to zazwyczaj coś około 50 - 80 zł paczuszki ![]() Aż się boję policzyć na oko ile wydalam kasy przez ponad dwa lata..... licząc ze tak wydaję średnio miesięcznie 100 zł .... to jest ostrożne liczenie, ponieważ ja zawsze wydaję 100 miesięcznie, a bywało że i 300 - 400 zł... więc nie chcę myśleć ile to pieniędzy..... wczoraj i dziś wydałam 200 zł ( razem na 2 zamówienia).... a prędzej jeszcze około 100 zł.... no to na ten miesiąc wystarczy
|
|
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam jeden srebrny koral za 40 zł ;] jeśli chodzi o jednostkowe wydatki ;p
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#269 |
|
BAN stały
|
w sumie dawno już przestałam to w pełni świadomie
liczyć, wrzucam tylko paragony do pudełka, a jak chcę zobaczyć, ile w danej pracy wyniosły mnie materiały, to co do drutu to wiem na oko ile mniej więcej mogło pójść (ale zdarza mi się mierzyć dokładnie), co do korali to albo pamiętam ceny albo luknę w neta, posumuję, i tyle. :P ![]() 40 zetów za 1 srebrny, to co Ty kupiłaś kobito, miniaturowy zameczek z tańczącym elfem w środku..?
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Najwięcej za 1 koralik zapłaciłam ponad 60 zł
Piękny ametryn na który od 3 miesięcy nie mam pomysłu ![]() No i mój ulubiony zakup - też ponad 60 zł za 250 sztuk srebrnych ,malutkich koraliczków ( coś jak srebrne kuleczki zaciskowe 1,8 mm) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

zaczynałam od 40 zł, a teraz co kilka tygodni (czyli co przesyłkę) ta kwota systematycznie rośnie
Ostatnia przesyłka? 165 zł- boję się co będzie dalej...

:rolleyes :